Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#23526 Re: Re: Kansakunnan koostumuksesta

30.10.2013 17:17

#23524: - Re: Kansakunnan koostumuksesta

 

Mutta keskustelupalstoilla ja muita julkisilla foorumeilla rähisevät enimmäkseen persut ja muut hommafoorumilaiset. Kannattaisi elää elävässä elämässä eikä virtuaalimaailmassa.

 

 

sivullinen

#23527 Kun jotakin myydään väkisin ja konnankoukuin, se on yleensä aina merkki huonosta kaupasta

30.10.2013 17:35

Kun lueskelin noita kommentteja, niin tämä #23406 kommentin teksti kyllä kolahti kohdalle:

”Myönnän, että voimakas homopropaganda on jo itsessään saanut minut puolustuskannalle, sillä sitä on työnnetty kuin Vartiotornia postiluukusta sisään. Kaikenlaiset "sirkuskarnevaalipellekulkueet" ja "meikkileikit" ovat hyvin resonoineet teorioihin keskeneräisestä kehityskulusta, ja joka tuutista tuleva homoähky on allergisoivaa. Tietämykseni tämän propagandan ajoittaisista epärehellisistä keinoista (josta ollut puhetta täälläkin aiemmin) ei ole asiaa lainkaan parantanut. Koko homman kytkös yhteiskuntamme kaikenkattavaan "murrokseen" (eli rakennemuutokseen, jossa vanhat arvot revitään tehden tilaa jollekin "uudenmaailman järistykselle", jota en suinkaan avosylin ole valmis ottamaan vastaan) on viimeistään herättänyt minut puolustuskannalle”...

...”Rajoja vedetään, ja niitä poistetaan. Toivon tämän kuitenkin tapahtuvan puolin ja toisin vuorovaikutuksessa rehellisesti perustellen, ei propagandalla, vilunkipelillä tai väkisin murjomalla. Tasa-arvoon vetoaminen homojen agendassa, mitä tulee avio-oikeuteen ja ulkoiseen adoptio-oikeuteen, on siis yllä mainittuun vedoten mielestäni vilunkipeliä. Kysymys pitäisi näinollen asettaa, pitäisikö homoille suoda erillisoikeus avioitua heteroiden lailla, ja adoptoida lapsia liittoihinsa?”
sivullinen
Vieras

#23528 Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 17:37

#23525: - Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

Kaikki mikä liittyy Ahvion terävään analyysiin ja yhteenvetoon on pyrittävä nopeasti lyttäämään huuhaaksi, jotta edes vähänkin saataisiin pelastettua sitä mitä vielä pelastettavissa on suomalaisen homoliikkeen taustoista ja tavoitteista. Asian varmistamiseksi pyritään vielä kaikin keinoin mustamaalaamaan Ahvion persoonaakin, mikä  useissa kommenteissa on näkynyt katkeran ivallisena pilkkaamisena ja asiattomana vähättelynä.

 

Vielä kerran: Se teksti ei ole Ahvion omaa, vaan hän on kääntänyt sen amerikkalaisista propagandakirjoituksista.

Ahvion persoonaa kohtaan ei ole täällä hyökätty, vaan on huomautettu räikeästä ristiriidasta, joka ilmenee hänen dosentin statuksensa ja täysin epätieteellisen kirjallisen toimintansa välillä.

 

 


Vieras

#23529 Re: Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

30.10.2013 17:44

#23464: - Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

kysymys ei enää ole tasa-arvosta vaan e r i l l i s o i k e u d e s t a . Muuten pitäisi samaan vedoten myös vaatia muiden eriävien seksuaalisten ja ihmissuhdemuotojen tasa-arvo-oikeuksia. Heilläkin on i h m i s o i k e u t e n s a, muttei aina     i h m i s s u h d e o i k e u k s i a       (eikä ainakaan seksuaalisia oikeuksia)     kuten heteroilla ja  m y ö s   ho m o i l l a  on. 

"Nappiin sanottu"

Hyvin kaukana nappilausumasta. Erillisoikeus on sellainen, joka sallitaan vain joillekin, mutta ei muille. Tästä esimerkkinä avioliitto vain heteropareille. Ihmisoikeuksiin kuuuluu se, että ilman hyvää perustetta ei rajoiteta joltakin ihmiseltä tai ihmisryhmältä oikeuksia, jotka muille sallitaan. Homoparien suhteen tällaisia perusteita ei ole, sen on tämän keskustelunkin argumentaatio osoittanut moneen kertaan.

Ja olet siinä oikeassa, että on joitakin ihmissuhdemuotoja, joita pidetään samalla tavoin perusteetta oikeudettomassa asemassa - joitakin taas erittäin hyvin perustein. ihmissuhdeoikeus ei liene oikea juridinen termi, mutta tarkoittanet, että tietyt suhteet ovat laissa kiellettyjä....?

 


Vieras

#23530 Re: Ahvio ja agenda, teoria ja todellisuus

30.10.2013 18:09

#23515: - Re: Re: Re: Re: Ehkä vai ei?

Ahviosta voi olla mitä mieltä tahansa, kuten hänen siteeraamansa agendan olemassaolon tai ideologisen taustan todenperäisyydestä. Pointti on kuitenkin siinä, että oli tällainen agenda tai ei, homokampanja kuitenkin todellisuudessa toimii hyvin pitkälle tässä väitetyssä agendassa esitettyjen metodien mukaisesti. Alla kyseiset agendan pääkohdat.

Ensinnäkin homoudesta pitää puhua kovaa ja kaikkialla. Tällä ei tarkoiteta asiapohjaista julkista keskustelua, vaan median, viihteen ja muiden kanavien kautta syötettyä jatkuvaa homoasiaa.

Toiseksi olemassa olevat arvot pitää murtaa, jotta uusille tulee tilaa. Tämä koskee niin yhteisöllisiä kuin institutionaalisiakin arvoja.

Homot edustavat itseään mieluummin uhreina kuin aggressiivisina tai asiallisina asiansa ajajina. Heihin kohdistuu sortoa ja heidän asemaansa uhkaa epätasa-arvoinen yhteiskunta. Vetoamalla uhriuteensa julkinen kuva muotoutuu heitä kohtaan sympaattiseksi ja vetoaa tunteikkaasti puolustamaan heitä asiallisen suhtautumisen sijaan.

Kaikki homouteen liittyvä esitetään julkisuudessa kiiltokuvamaisesti ja silotellusti, osoittaen pelkkiä positiivisia puolia. Tälle pohjalle pitkälti myös asiaa tukeva tieteellinen tutkimus rakentuu. Sen sijaan ne, jotka uskaltautuvat kyseenalaistamaan tämän ja suhtautuvat asiaan kriittisesti, heidät pyritään demonisoimaan ja leimataan taantumuksellisiksi, foobikoiksi, natseiksi tai fasisteiksi, tai heidät naurunalaistetaan tai muilla väheksynnän tai harhauttamisen keinoilla pyritään mitätöimään.

Tietenkin voi ajatella, että tämä on ihan tyypillistä inhimillistä toimintaa, ja että todellisuus vain on tällainen. Mutta todellisuus ottaa sen muodon, jonka sille itse valitsemme ja teemme. Oli tällainen agenda oikeasti olemassa tai ei, sen metodeja silti todistettavasti on käytetty ja edelleen käytetään tämän päivän yhteiskunnassamme.

Siinä mielessä agenda on täysin totta.

ei käy

#23531 tasa-arvo?

30.10.2013 18:18

Nyt vaaditaan tasa-arvon nimissä että homosuhde tulisi voida rinnastaa avioliittoon, kysymys kuuluu että mitä huomenna vaaditte?

Moniavioisuutta? Eläimen kanssa liiton solmimista(pariutumista)? Pedofiileille oikeuksia? Ruumiisiin sekaantujille oikeuksia? Ns.ihmisoikeudet ovat sellaisia, miten ne kulloinkin määritellään.


Vieras

#23532 Re: Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

30.10.2013 18:22

#23496: - Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

"Tämä on homoseksuaalisen suhteen suurin faktinen ero heteroseksuaaliseen suhteeseen, mitä suhteeseen lasten kasvatusyksikkönä tulee. He tarvitsevat lastensa saantiin ulkoista lähdettä. Tässä vaiheessa astuu ehdottomasti kuvaan myös lasten oikeudelliset - ja tasa-arvon - vaatimukset."

Tilanne ei eroa mitenkään olennaisesti lapsettomuudesta kärsivien heteroparien tilanteesta. On myös yh-heteroäitejä, jotka hankkiutuvat raskaaksi. Heidän lastensa oikeuksien nimissä hjaluat varmaan estää heidän lastenhankkimishankkeensa...?

"Rekisteröinti on suhdetasolla aivan tasa-arvoinen avioliittoinstituution kanssa............."

Täällä on jo lukemattomat kerrat todettu, että erillinen instituutiostatus papereissa altistaa ihmiset syrjinnälle tässä vielä osin homovihamielisessä ympäristössämme. Tämä on huutavin epäkohta nykyisessä avioliittolainsäädännössämme.

"Sen merkitys on siinä, että tasa-arvo on arvo, joka pakottaa tasa-arvoisen yhteiskunnan reagoimaan. "

Niin, syytä onkin, viitaten edelliseen kohtaan.

"Jos kehottaisitte heitä itse muuttamaan, se on kuin kehottaisi homoja muuttumaan heteroiksi."

Väärin. On ihan eri asia valita asuinpaikka kuin omata seksuaalinen suuntautuminen. En tällä väitä, että kaikille olisi helppoa muuttaa paikasta toiseen. Lisäksi maalla olevaa infraa kehitetään koko ajan "tasa-arvoisempaan" suuntaan. On todella osin muuttuvaista se, mikä katsotaan tasa-arvoisuuden mitaksi. Yleisesti sellainen voisi olla kunakin hetkenä yhteiskunnan määrittelemät kansalaisen elämisen minimiraamit: Lämpö, valo, vesi, kulku- ja teleyhteydet, terveyspalvelut tietyn minimiajan sisältä tavoitettavissa jne..... Politiikka, niukkuuden jakaminen ja välimatkoihin liittyvät raa'at faktat ovat lähinnä syynä siihen, että täydellistä tasa-arvoisuutta ei tällä alueella tulla saavuttamaan varmaan koskaan.

Tasa-arvokäsitys on muuttuvainen myös siksi, että laisäätäjät havahtuvat asioihin vähitellen. Tämä on ihan luonnollista, naisen tasa-arvoa tai lasten oikeuksia eivät aikanaan lainalaatijat ymmärtäneet olemassa oleviksi. Yhdysvaltain perustulain ylevien lausumien ei aluksi ollenkaan ajateltu koskevan mustia ja intiaaneja. Mutta kun tällainen oivallus, mikä nyt on esimerkiksi homojen suhteen tehty, ei ole syytä sen vaatimia muutoksia viivytellä kaikenkarvaisten uskonnollisten tai ennakkoluuloisten yhteiskunnallisten pelkotilojen takia.


Vieras

#23533 Re: tasa-arvo?

30.10.2013 18:32

#23531: ei käy - tasa-arvo?

 

Kaltevan pinnan argumentti. Jos hallitus korottaa autoveroa 1,5 prosenttia tänä vuonna, ensi vuonna se varmaankin korottaa autoveroa 10,5 prosenttia. Ja jos et ymmärrä, mikä ero on kahden täysi-ikäisen aikuisen ihmisen suhteella ja ihmisen ja eläimen suhteella, älä hanki lemmikkieläintä.

Tähän tuskin kannattaa palata. Kyse on tasa-arvoisesta avioliittolaista, ei muusta.

 

 


Vieras

#23534 Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 18:36

#23528: sivullinen - Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa 

Vielä kerran: Voisithan sinä, joka täällä kovin ponnekkaasti anonyyminä väität, että Ahvion teksti ei ole hänen omaansa vaan "amerikkalaista propagandakirjoitusta", ottaa Ahvioon yhteyttä ja kuulla häneltä hänen vastauksensa sinun väitteeseesi. Vasta sen jälkeen olisi taas sinun vuorosi palata jälleen tänne foorumille ja kertoa meille mikä on totuus. Helppoahan sinun on sieltä puskasta ampua mitä vaan kun ao. henkilö (Ahvio) ei ole täällä sinulle vastailemassa.

Kelaappa noita vanhoja kommentteja, niin löydät hyökkäyksiä myös Ahvion persoonaa vastaan. (Pilkkaa ja ilkkumista.)


Vieras

#23535 Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 18:44

#23534: - Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

Helppoahan sinun on sieltä puskasta ampua mitä vaan kun ao. henkilö (Ahvio) ei ole täällä sinulle vastailemassa.

 

Ahvio on tarkoittanut pamflettinsa julkiseen keskusteluun, joten ei ole tarvis keskustella niistä hänen kanssaan henkilökohtaisesti. Arvon dosentin vihkoset on tosin ohitettu arvovaltaisilla keskustelufoorumeilla korkeintaan hymähtäen. Mietipä, mistä se voisi johtua.

Kovasti arvostelet anonyymina kirjoittelua. Mikäs sinun nimesi onkaan? En huomannut sitä viestissäsi. Kerro myös, missä viesteissä Ahvion henkilöä ilkutaan ja pilkataan.

 

 

 


Vieras

#23536 Re: Re: tasa-arvo?

30.10.2013 18:46

#23533: - Re: tasa-arvo? 

 "Kyse on tasa-arvoisesta avioliittolaista, ei muusta."

Voimassaoleva nykyinen avioliittolaki on todellakin kaikille naisille ja miehille tasa-arvoinen. Tätä vastaan on kylläkin nyt paljolti noustu tämän valtavan homohypetysbuumin kautta, jolla sitä nyt yritetään romuttaa (eli kirjoituttaa uusiksi), tästä on kyse, ei muusta.


Vieras

#23537 Re: Re: Re: tasa-arvo?

30.10.2013 18:51

#23536: - Re: Re: tasa-arvo?

 

Aivan, on kyse avioliittolain uudistamisesta nykyajan demokraattisten yhteiskuntien vaatimustasolle. Oletko mahtanut kuulla, että Suomi on ainut Pohjoismaa, jossa tasa-arvoinen avioliittolaki ei vielä ole voimassa? Se on voimassa myös lähes kaikissa Länsi-Euroopan maissa.


Vieras

#23538 Re: Hiekkalaatikon ääreltä kohti aikuisuutta

30.10.2013 18:51

#23462: - Re: Re: Hiekkalaatikon ääreltä

"Sitten kuvasit näitä arkielämän kimurantteja kohtia:     'Lapsenomaiset ratkaisumallit ovat aikuisten maailmassa kuitenkin yleensä korvattavissa aikuismaisemmilla ratkaisutavoilla. Lapsenomaiset reaktiot aiheuttavat yleensä hämmennystä ja kitkaa vuorovaikutuksessa, ja siksi ne kannattaisikin korvata.' Mitä konsteja enemmin itse käytät pysyäksesi ja vastataksesi  aikuisen tasolla  lapsenomaiseen haasteeseen?"

Pahoittelen, että vastaus viipyi! Kiitos kiinnostuksen osoituksesta!

Tiedollisesti eriytyvän ja alakohtaisesti syventyvän yhteiskunnan suurin kognitiivistasoinen vaara lienee juuri siinä, että se kadottaa kokonaiskuvan sekä kyvyn assosioida erityisalalta toiselle, ellei se pidä huolen siitä, että tällaisia yleisosaajiakin kasvatetaan.

Luonto ja luonnollisuus eivät homouskeskustelussa ole niin merkittävässä asemassa. Homous on luonnollinen ilmiö, ja luonnossa samanneuvoiset usein hoivaavat pesueita yhdessä, saattavat jopa muodostaa pysyväluontoisia parisuhteita (varsinkin domestikaatiossa ja vankeudessa), mutta yleistä parisuhde- ja populaatiollista merkitystä homoudella ei luonnossa juurikaan silti ole, luontaisten ominaisuuksiensa johdosta. Siihen vetoaminen on yhtä mielekästä kuin se, että sen kautta vedottaisiin oikeuteen syödä jälkeläisensä, tai puolisonsa parittelun jälkeen, mitä myös luonnossa tapahtuu.

Mutta kysyit, miten "lapsenomaisiin haasteisiin" suhtautuisin, ja ymmärrän tämän niin, että haluat tietää, miten kohtaan maailman aikuisella tavalla.

Joku tuolla aiemmin jo muistaakseni mainitsi muutaman tärkeän sanan: "kiitos", "anteeksi" ja "rakastan sinua". Ne muodostavat aikuisuuden perustan. Mutta aikuisuus tarkoittaa oikeastaan aika paljon samaa kuin "itsenäisyys". Kykyä seistä omilla jaloillaan, mutta myös kantaa vastuuta. Ettei automaattisesti turvautuisi ulkoisiin voimakenttiin, ja että kykenisi oman itsenäisyytensä kautta myös hahmottamaan muiden suvereniteetin. Vain sitä kautta syntyy terve ja toimiva vuorovaikutus.

Itsenäisyyden saavuttamiseksi yksilön täytyy kerätä tervettä ymmärrystä omasta itsestään, eli itsetuntoa. Sitä kautta hän oppii luottamaan itseensä (itseluottamus), ettei olisi niin riippuvainen muiden sanomisista. Kaiken pohjalla on kuitenkin tunne siitä, että on rakkauden ja välittämisen arvoinen, ja tämä syntyy vain siten, että minusta on oikeasti välitetty ja minua rakastettu. Tämä onkin monille se todellinen kompastuskivi, he eivät ole saaneet omakohtaista kokemusta siitä, mitä tämä oikeasti merkitsee. Vain rakastettu ihminen osaa rakastaa itseään ja sitä kautta myös muita.

Siksi meillä on maailmassa niin paljon keskeneräisiä kasvutarinoita. Siksi on niin paljon ihmisiä, jotka ovat aikuisia ulkoisesti, mutta käyttäytyvät kakaroiden tavoin. Tai sitten leikkivät käyttäytyvänsä aikuisten tavoin. Keho jatkaa kasvamistaan kaikesta huolimatta, mutta henkinen kehitys juuttuu siltä osin siihen, missä sielun haavat ilmenevät. Vasta eheytymisen kautta kehitys pääsee jälleen etenemään, ja henkilön todellinen minä aikuistumaan.

Aikuisuus ei tietenkään tarkoita sitä, että pitäisi jättää leikkimielisyys taakseen. Sitä tarvitaan jatkuvasti kulkua keventämään, ja uusien lapsisukupolvien kohtaamisessa se on oivallinen ominaisuus.


Vieras

#23539 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 19:03

#23535: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa 

Et siis rohkene kysyä Ahviolta itseltään totuutta. Kerro nyt toki mitä ne "arvovaltaiset keskustelufoorumit" ovat, ja ketkä tarkalleen ottaen ovat ohittaneet Ahvion esille tuomat tiedot "hymähtäen"?

Onko sinulla valikoiva sisälukutaito? En arvostele täällä anonyymiä kirjoittelua, vaan sitä että on perin helppoa toimia kuten sinä, ja väittää täällä kovin ponnekkaasti jotakin puppua jonkun sellaisen henkilön teksteistä, joka ei itse ole tällä foorumilla läsnä vastailemassa itse omasta puolestaan.


Vieras

#23540 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 19:08

#23535: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa 

 "Kerro myös, missä viesteissä Ahvion henkilöä ilkutaan ja pilkataan."

Tässä vain pari viimeisintä: #23509 #23520

”Kyllä Aihio tietää!”

 ”Mistähän täyistä mahtaa olla kysymys? Tällä kertaa taitaa olla puhe dosentti Ahvenesta.”


Vieras

#23541 Re: Re: Re: Re: tasa-arvo?

30.10.2013 19:15

#23537: - Re: Re: Re: tasa-arvo? 

"Oletko mahtanut kuulla, että Suomi on ainut Pohjoismaa, jossa tasa-arvoinen avioliittolaki ei vielä ole voimassa?"

En oo kuullu kovinkaan hyvin läheskään kaikkea mitä olisi pitäny kuulla kun tuo viimeaikainen homopropagandarummutus on soinut korvissa niin kovalla volyymillä...


Vieras

#23542 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 19:21

#23539: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

Et siis rohkene kysyä Ahviolta itseltään totuutta. Kerro nyt toki mitä ne "arvovaltaiset keskustelufoorumit" ovat, ja ketkä tarkalleen ottaen ovat ohittaneet Ahvion esille tuomat tiedot "hymähtäen"?

Onko sinulla valikoiva sisälukutaito? En arvostele täällä anonyymiä kirjoittelua, vaan sitä että on perin helppoa toimia kuten sinä, ja väittää täällä kovin ponnekkaasti jotakin puppua jonkun sellaisen henkilön teksteistä, joka ei itse ole tällä foorumilla läsnä vastailemassa itse omasta puolestaan.

 

Arvovaltaisina foorumeina pidän esimerkiksi Suomen Kuvalehteä, Helsingin Sanomia ja Yleisradiota.

Arvostelit anonyymiutta. Älä yritä kiemurrella. Koeata myös ymmärtää, ettei pamfletin tehtävä ole olla sen kirjoittajan päiväkirja, vaan keskustelun avaus. Ahvion vihkosten pohjalta ei ole syntynyt mitään keskustelua, vaan arvon dosentti on toistanut teesejään kristillisellä televisiokanavalla. Ahvion lähteet voit tarkistaa niistä vihkosista. Hän kyllä kertoo ne.

 

 

 

 


Vieras

#23543 Re: Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

30.10.2013 19:23

#23496: - Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

 

Faktinen = tosiasiallinen
Opportunismi =  olevien olojen (moraaliton) hyödyksi käyttäminen.

http://www.suomisanakirja.fi/opportunismi


Vieras

#23544 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 19:37

#23542: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa 

Sinähän siinä kiemurtelet, kun et rohkene kysyä Ahviolta itseltään totuutta, vaan "ammut" häntä puskasta.

Kerrotko vielä tarkemmmin ketkä arvon ihmiset noissa medioissa ovat "hymähdelleet" ja mitkä ovat heidän taustansa (etteivät vaan olisi koplauksissa Seta-vetoiseen homoliikkeeseen?)


Vieras

#23545 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 19:51

#23544: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

Ai puskasta? Missäs se sinun nimesi täällä näkyykään, kun kehtaat anonyymiutta arvostella? Ja mitä totuutta Ahviolta pitäisi kysyä? Kyllä asioiden pitäisi tulla selväksi tutkijakoulutuksen saaneen henkilön pamfletista.

Hymähtelyä:

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/tarinoita-tieteesta/dosentti-paljastaa-homovallankumous-uhkaa

Ajakohtaisessa ykkösessä Ahviolle hymähdettiin joskus alkuvuodesta, olisiko ollut maaliskuussa.


Vieras

#23546 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

30.10.2013 19:55

#23544: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Salajuoni" olikin vain jo aiemmin tutkittua julkista tietoa

"The book is often critically described by social conservatives as important to the success of the LGBT Movement in the 90's and as part of an alleged "homosexual agenda". The conservative Christian group Focus on the Family claim that,"

Ja nyt siis puhutaan tuosta -87 vuonna julkaistusta kirjoituksesta johon myös Ahvio perustaa kirjoittelunsa niin myös tuo mainittu ryhmä ja moni muu konservatiivi kristitty. Voit tarkistaa tiedot jos et usko.

En ole se jolle kirjoitit mutta on pakko vastata koska en ymmärrä miksi julkisesta kirjoituksesta ei voisi ilman sen kirjoittajaa keskustella??


Vieras

#23547 Re: Re: Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

30.10.2013 19:56

#23532: - Re: Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

"Tilanne ei eroa mitenkään olennaisesti lapsettomuudesta kärsivien heteroparien tilanteesta. On myös yh-heteroäitejä, jotka hankkiutuvat raskaaksi. Heidän lastensa oikeuksien nimissä hjaluat varmaan estää heidän lastenhankkimishankkeensa...?"

Itse asiassa voisin arvostaa sellaista suunnan muutosta, ettei kuka tahansa omista itsekkäistä syistään olisi automaattisesti oikeutettu lasten hankkimiseen sen paremmin adoptoimalla kuin itse synnyttämälläkään, vaan pitäisi jollakin tavalla pystyä osoittamaan asiaan omistautuvuutensa, kyvykkyytensä ja pätevyytensä kasvattamiseen ja vanhempana olemiseen. Pitäisin peruslähtökohtana sitä, että lapsia saisivat hankkia vain kaksi vastakkaista sukupuolta olevaa henkisesti kypsää aikuista ihmistä, mutta tietenkin tähän perustelluista syistä voisi anoa ja saada erillisoikeuksiakin, mikäli pystyy osoittamaan "pätevyytensä". Mistään rotu- tai sosiaalihygieniasta ei siis siinä mielessä suinkaan olisi kysymys, vaan ajokortin kaltaisesta ratkaisusta.

Vaikeus on luonnollisesti siinä, miten tällainen ajokortin hankkiminen käytännössä järjestettäisiin. Tietenkin tämä arviointikyky pitäisi olla vaistonvaraisesti ihmisessä itsessään, ettei tällaista tarvitsisi ulkopuolisesti ruveta kontrolloimaan, mutta käytäntö osoittaa valitettavan tosiseikan, ettei ihmisillä tällaista sisäistä aikuisuutta useinkaan ole. Lapsia halutaan ja hankitaan omaksi huvikseen, vahingossa ja usein aivan puutteellisella tietotaidolla, mitä lasten kasvattamiseen ja hoitoon tulee.

Minusta on kuitenkin kumma, että kuka tahansa saa millä perusteella tahansa tehdä lapsia, sillä kysymys on uuden ihmisen, uuden ihmiselämän alkuun saattamisesta. Sama yhteiskunta kyllä rajoittaa tai valvoo samojen ihmisten oikeutta vaikkapa ohjata autoa tai polttaa kannabista (mikä ei nyt tarkoita automaattisesti, että siinä olisi välttämättä jotakin vikaa). Näen tässä selvän epäsuhdan. Miten lapsen teko voi olla niin paljon vähäpätöisempi juttu, ettei sen suhteen ole mitään valvontaa tai vanhemmuuden laatukriteereitä? Tämän "lepsuilun" tulokset ovat yhteiskunnassamme näkyvissä. Ratkaisu ei kuitenkaan ole lasten kurittaminen, vaan aikuisten kouluttaminen ja aikuistaminen.

"Täällä on jo lukemattomat kerrat todettu, että erillinen instituutiostatus papereissa altistaa ihmiset syrjinnälle tässä vielä osin homovihamielisessä ympäristössämme. Tämä on huutavin epäkohta nykyisessä avioliittolainsäädännössämme."

Viittaatko "syrjinnällä" avoimen adoption oikeuteen ja sukunimen vaihtokysymykseen, vai mitä muuta syrjintää avioliiton solmimisen salliminen vähentäisi, mihin ei todellisin syrjinnän vastaisin keinoin voisi vaikuttaa?

"Väärin. On ihan eri asia valita asuinpaikka kuin omata seksuaalinen suuntautuminen. En tällä väitä, että kaikille olisi helppoa muuttaa paikasta toiseen. Lisäksi maalla olevaa infraa kehitetään koko ajan "tasa-arvoisempaan" suuntaan...  Politiikka, niukkuuden jakaminen ja välimatkoihin liittyvät raa'at faktat ovat lähinnä syynä siihen, että täydellistä tasa-arvoisuutta ei tällä alueella tulla saavuttamaan varmaan koskaan."

Suomessa ja maailmalla on vielä paljon todellista tasa-arvon puutetta, kuten esim. naisten matalampi palkkataso ja yhteiskunnallinen epätasa-arvo (luokkaerot, yleinen palkkahaarukka jne.). Nämä eivät suinkaan ole mitään erityisryhmien erityisoikeuksia, vaan samankaltaisen "fyysisen massan" eriarvoista kohtelua.

Homouden "raaka fakta" on, etteivät homot voi hankkia lapsia ilman ulkoista apua. Se on suurin syy sille, miksi homot eivät ole "tasa-arvoisessa" asemassa heteroihin nähden. Se vain on näin, vaikka kuinka vedottaisiin tasa-arvoon. Homojen lastensaanti on siis erillisoikeudellinen asia, johon ei voi "uida sisään" muuttamalla rekisteröity suhde avioliitoksi.

Yllä olevassa maaseutuesimerkissäni olisi yhtä kohtuutonta vaatia kaikkia maalaisia muuttamaan, kuten olisi myös vaatia kaikkia homoja "heteroitumaan", joten siinä mielessä se ei ole eri asia. Esimerkkini tarkoituksena oli kuitenkin vain osoittaa, että tasa-arvo ei tarkoita sitä, että kaikki voisivat tehdä kaiken samalla tavalla, vaan täytyy ottaa erityisryhmien erityisominaisuudet huomioon, ja tämän pohjalta tarvittaessa tehdä erityisoikeudellisia ratkaisuja, kuten esimerkiksi se, että voiko homoperhe adoptoida avoimesti.

Stig Nafuulia

#23548 Dosentti Tohtori Ahvion puolustukseksi

30.10.2013 20:03


Arvostan suuresti Dosentti Juha Ahvion tapaa lähestyä kansaa tutkijankammionsa hämystä. Hän nimittäin taitaa asettaa sanansa niin, että Impivaaran savupirtin perusisäntäkin ne tajuaa. Tässä on yksi parhaista, kristallinkirkkaista esimerkeistä:

"Universaalin inhimillinen ja kulttuurirajat ylittävä globaali kulttuurievolutiivinen kokemus on osoittanut, että heteroavioliitot eivät ole pelkkiä juridis-positiivisia konstruktioita, joita voi muotoilla lainsäädännöllisesti haluamikseen."

Kyllä asian täytyy olla noin, kun oppinut Dosentti sen sanoo.


Vieras

#23549 Re: Re: Re: Re: tasa-arvo?

30.10.2013 20:03

#23537: - Re: Re: Re: tasa-arvo?

"Aivan, on kyse avioliittolain uudistamisesta nykyajan demokraattisten yhteiskuntien vaatimustasolle. Oletko mahtanut kuulla, että Suomi on ainut Pohjoismaa, jossa tasa-arvoinen avioliittolaki ei vielä ole voimassa? Se on voimassa myös lähes kaikissa Länsi-Euroopan maissa."

"Demokratiaa" viedään myös Lähi-itään ohjuksin ja CIA:n kautta tukena riidankylväjille. On lukuisia lakeja, joita olisin valmis kyseenalaistamaan tässä näennäisdemokraattisessa onnelassamme, joten niiden olemassaoloon ja levinneisyyteen vetoaminen on melko sinisilmäistä hommaa.


Vieras

#23550 Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

30.10.2013 20:07

#23547: - Re: Re: Re: Tasa-arvo ja erillisoikeudet homosuhteen suhteen

"Viittaatko "syrjinnällä" avoimen adoption oikeuteen ja sukunimen vaihtokysymykseen, vai mitä muuta syrjintää avioliiton solmimisen salliminen vähentäisi, mihin ei todellisin syrjinnän vastaisin keinoin voisi vaikuttaa?"

Kertooko sinulle tapaus Johanna Korhonen mitään....? Jos status on avoimesti papereissa, on helppoa keksiä tekosyyt syrjinnälle jo ennenkuin housut on kintuissa.

"Yllä olevassa maaseutuesimerkissäni olisi yhtä kohtuutonta vaatia kaikkia maalaisia muuttamaan, kuten olisi myös vaatia kaikkia homoja "heteroitumaan", joten siinä mielessä se ei ole eri asia. Esimerkkini tarkoituksena oli kuitenkin vain osoittaa, että tasa-arvo ei tarkoita sitä, että kaikki voisivat tehdä kaiken samalla tavalla, vaan täytyy ottaa erityisryhmien erityisominaisuudet huomioon, ja tämän pohjalta tarvittaessa tehdä erityisoikeudellisia ratkaisuja, kuten esimerkiksi se, että voiko homoperhe adoptoida avoimesti."

Maaseudun muuttaminen palveluiltaan kaupunkia vastaavaksi on teknisesti ja taloudellisesti utopistinen urakka. Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen on sekä realistinen että myös taloudellisesti mitätön, ehkä jopa voiton puolelle jäävä urakka. Yhteiskunnallisesti se ainakin tulisi olemaan ehdottomasti voitollinen.