Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#23576 Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan edelleen

30.10.2013 22:29


Vieras

#23577 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

30.10.2013 22:36

#23574: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

Seurausten seuraukset..niinpä niin. Ja kaikki on homoseksuaalisuuden syytä? Tiesitkö muuten että noissa veteraaneissa oli myös monia homoseksuaaleja? Ei kyselty eikä syytelty koska kaikki olivat yhtä siinä helvetissä!


Vieras

#23578 Re: Vertailusta

30.10.2013 22:47

#23566: - Re: Re: Re: Re: Arvotonta spekulointia

"Osin pidän (asiallisena)  osin en,  mutta esim eläimeen sekaantuminen ei enää tunnu sekään täysin mahdottomalta joskus tulevaisuudessa,  koska todella kaikki laitetaan heittämään kuperkeikkaa.  Ja kuljetaan päivän sijasta yötä kohti."

"Vertaatko homoseksualismia eläimiin sekaantumiseen?"

Aika pitkällinen omakohtainen ajatusketju on ollut tuon kytkennän takana. Vähän kuin lauseesta "onpa tuulinen päivä tänään" kokisi aiheelliseksi kysyä "mitä sinulla on purjelentämistä vastaan?".

Ei silti, kyllä on ihan oikeutettua kytkeä eläimiin sekaantuminen (zoofilia), homoseksualismi, heterous, nekrofilia, pedofilia ja muutkin seksuaalisen halun kohdistamisen muodot toisiinsa. Ei siitä tarvitse loukkaantua, sillä se ei sisällä arvoasetelmaa, vaan on pelkkä yleiskäsitteellinen kytkös.

Homoseksualismia ja zoofiliaa verratessa huomaa, että zoofiili kiihottuu eläimistä, mutta homofiili saman sukupuolen ihmisistä. Ei sen kummempaa siitä.

En muuten ole kummankaan lainatun tekstin kirjoittaja, jos se jotakuta kiinnostaa.


Vieras

#23579 Re: Re: Niin muuttuu mailma, "Eskoni"

30.10.2013 22:47

#23575: - Re: Niin muuttuu mailma, "Eskoni"

 

Kiitos sulle tämän päivän taistosta!   Tuntuivat hyvältä jossakin kohtaa sanasi;  että jos tulkitaan vihapuheeksi,  sitten seison niiden takana.  Samaa olen ajatellut,  saa olla turvallisin ja kiitollisin mielin,   vaikka olisi,   kuinkas sitä nyt sanotaan harmaissa "pytyssä." On käsittämätön se voima joka kääntää ihmisten sydämet nyt tähän suuntaan,  ollenkaan näkemättä..    Niin,-  tulee eittämättä mieleen vanhan lempeän,  äskettäin juuri taivaan kotiin päässeen Heikki Koskenniemen sanat Jesajan kirjan 6:sta luvusta:

Niin hän sanoi: "Mene ja sano tälle kansalle: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö,
.                          näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö'.

Päänne nostakaa,
Saapuu Kuningas,
Palvo häntä,
Kiitä häntä,
Hän on kuningas!





Vieras

#23580 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

30.10.2013 22:51

#23577: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

 

Ei,  mutta sen tiedän,  sanot mitä sanot,  että siinä tulihelvetissä ei tulleet mieleen homoilut.


Vieras

#23581 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

30.10.2013 22:52

Virgo92

#23582 Re: Re: Re: Re: Arvotonta spekulointia

30.10.2013 23:00

#23565: - Re: Re: Re: Arvotonta spekulointia 

 Järjetön mörköjen ja luurankojen pelko,pimeän pelko, hautausmaiden pelko, raiskatuksi tai murhatuksitulon jatkuva ,kroonistunut ylikorostettu pelko.... onhan näitä pelkoja olemassa;jos ne alkavat jo elämistä haittaamaan, niin eikö muka olekin ihan hyvää tarkoittava neuvo se,että kehoittaa niistä  kirjoittajaa kääntymään ammattiauttajan puoleen saadakseen lievitystä jo  sillä asteella jäytäviin ja niinkin paljon jo hänen  elämistään haittaaviin pelkotiloihin? Tuollaiset pelot,mitä nimim."ei käy" kuvaili, perustuvat  hänellä vain hänen omaan olettamukseensa kehityksen suunnasta asioissa, joista hänellä ei lopultakaan ole muuta kuin  onneton tukku  klishee-tyyppisiä olettamuksia ,jotka hän on kai omaksunut jostain amerikkalaisista sitcom-sarjoista  tai ns.miestenlehdistä ja kioskikirjallisuudesta.Homojen maailmanvalloitusta (esim.) pelkäävälle  muutama turvallinen keskustelutuokio terapeutin kanssahan  voisi olla todella huojentava kokemus....


Vieras

#23583 Re:

30.10.2013 23:02

#23577: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

"Seurausten seuraukset..niinpä niin. Ja kaikki on homoseksuaalisuuden syytä? Tiesitkö muuten että noissa veteraaneissa oli myös monia homoseksuaaleja? Ei kyselty eikä syytelty koska kaikki olivat yhtä siinä helvetissä!"

Jaa. En nyt lähtisi homoja moittimaan ihan kaikesta kuitenkaan. Minulla ei ole tapana kirjoitella "rivien välistä", sanon suoraan kun on aihetta.

Homoseksuaaleja lienee mukana kaikilla ihmiskunnan osa-alueilla, niin myös sotiemme veteraanien joukossa. Kunnioitukseni heille ja heidän osallisuudelleen!

En ihannoi sotaa - päinvastoin - mutta kunnioitan niitä, jotka ovat siihen ikävään tilanteeseen joutuneet, samalla kun hartaasti toivon, ettei kukaan enää joutuisi.


Vieras

#23584 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

30.10.2013 23:03

#23581: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kaltevalla ollaan vieläkin

 

Et sanonut,  mutta siinä juuri on se,  että tuollainen äärimmäinen todellisuus paljastaa heti myös homoseksuaalisuuden,  niin kuin kaiken muunkin tuomion alla olevan luonteen.   Tiedän tämän itse.   Ja erittäinkin sen ymmärsi se amerikkalainen nuori nainen,  joka WTC-iskut nähdessään yhtäkkiä,  kuin salaman ymmärsi:  Apua!  On JUMALA,  Ja sillä on väliä,  mitä teen.


Vieras

#23585 Re: Re: Re: Niin muuttuu mailma, "Eskoni"

30.10.2013 23:04


Vieras

#23587

30.10.2013 23:26

Jahas, täällä sama meno jatkuu..heheh. Pihoa ja Ahviota lainataan. Mutta mitä tämä keittiö psykologi täällä jo Wikileaksia ja Snowdeniakin jo tähän sekaa? Voin muuten ihan oikeasti sanoa että Julian Assange kannattaa tasaarvoista avioliittoa, ihan näin silmikkäin puhellut asiasta hänen kanssaan.
Ja että oikein pitäisi olla joku lautakunta joka hyväksyy kuka saa tehdä lapsia ja kuka ei..hei ihan totta, kasva aikuiseksi! No hyvä asia tuossa ehkä olisi se että Lestat ei varmaankaan enää lisääntyisi :-D Saisivat vaimot ainakin hetken hengähtää. Jaa ja että salaliittoja täällä taas epäillään..jos ei uskonnilisista syistä niin muuten vaan. Joo eihän se 9/11 ollut totta ja eihän ihminen siellä kuussakaan ole käynyt! Vai kuinka se meni? Ja kaikki on vain yhtä salaliittoa..voi hyi homoja, että kehtaavat! Sinulle keittiö-psykologi vai kuka nyt lienet voisin kehottaa laittamaan sen koneen kiinni ja tutustumaan ympäristöösi ja sen eläjiin IRL! Se katsos ihan totta kannattaa, usko mua!
Ja tämä THE OVERHAULING OF STRAIGHT AMERICA on jo täällä menty aikaisemmin jo niin perusteellisesti läpi että luulisi jo näiden Ahvion (heehh toi Aihio oli hyvä) kannattajienkin jo tietävän mistä oli kyse! Ai ei vai? No ottakaa selvää! Löytyy netistä. Mutta se Pihon selitys asiasta on täyttä..no joo..antaa olla. Jokatapauksesssa tyyppi lisäsi hieman omiaan eikä edes lähteet olleet oikein. Kaikkihan muuten tietävät että Amerikan oikeisto on käyttänyt kirjoitusta luodakseen ns. Homo Agendan ja sillä yrittäneet torpata homo avioliitot. Nyt tämä Ahvio käyttää samaa taktiikkaa Suomessa. Voi voi, leikkikäähän taas psykologeja ja uskovaisia..minä häviän taas...but I´ll be back!!

Vieras

#23588 Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

31.10.2013 00:09

#23569: - Re: Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

"Avioliitto on lähtökohtaisesti heteroparien perhemuoto."

"Missä näin sanotaan? Kautta aikojen on eri kulttuureissa ollut avioliittoja myös esim.mies parien kanssa."

Perustelen tätä ajatusta ihan sillä, että käsitän avioliiton yksiköksi, jossa jälkikasvu syntyy ja joka suojaa sen varttumista. Tästä syystä voisin myös vedota ihan ihmisen biologiseen oletuskäytäntöön asiassa.

Pysyttelen myös mieluusti ihan oman kulttuurimme piirissä, sen historiassa ja yleisissä käytännöissä, jossa yllä mainittu käytäntö on ollut vallalla. Se, miten joku vieras heimo jossakin maailman kolkassa tai mustatäplätokko meren syvyydessä on parisuhteensa ja suvunjatkamisen hoitanut, ei ole meidän elämässämme relevanttia.

Luonnollisesti homoseksuaalisesti suuntautunut ihminenkin etsii seuraa ja suhdetta. Tämä ei kuitenkaan automaattisesti tee heidän suhteestaan perhettä. Se on yhteisön ratkaistava, josko näin on asian laita, ja perhe on silloin joka tapauksessa teoreettinen. Heteroseksuaalista yhteyttä suvunjatkamisineen on vaikeampi oletuslähtöisesti kyseenalaistaa, jolloin kyseenalaistaminen on tässä tapauksessa teoretisointia.

Jos vielä oikein kärjistän teoreettista lähestymistäni, homoseksuaalinen lapsiperhe on verrattavissa perhepäivähoitoon sillä erotuksella, että tässä tapauksessa lapset asuvat hoitajiensa kanssa. Tämä on sivumennen sanoen verrattavissa niihin eläinkunnan ratkaisuihin, joissa kaksi samanneuvoista hoitavat yhteistä pesuetta. Niillä ei kyse yleensä kuitenkaan ole lähtökohtaisesti homoilusta vaan hoidollisesta järjestelystä. Eläimillä on muutenkin varsin kirjava valikoima erilaisia ratkaisuja perhe-elämässään ja sukupuolisessa toiminnassaan.

Tässä siis syitä, jotka mielestäni oikeuttavat miehen ja naisen perhesuhteen avioliiton lähtökohdaksi. Käsittääkseni myös nykyinen lainsäädäntömme tukee tätä olettamaa.


Vieras

#23589

31.10.2013 00:14





You raise me up,    Getsemane
http://www.youtube.com/watch?v=sza4rh1YzsM


Vieras

#23590 Re: Selvennystä viestiin #23547

31.10.2013 00:31

#23587: -

"Ja että oikein pitäisi olla joku lautakunta joka hyväksyy kuka saa tehdä lapsia ja kuka ei..hei ihan totta, kasva aikuiseksi!"

Kiitos että kiinnitit huomioni tähän lapsukseen tuolla aiemmassa viestissäni. En tietenkään peräänkuuluttanut mitään valintalautakuntaa, vaan sitä, että jokaisen lapsia suunnittelevan pitäisi todistaa itsensä tehtäväänsä kypsäksi ja kyvylliseksi, ennen kuin lapsentekoon voi ryhtyä. Ihan kuin nykyään vaaditaan näyttöä ajotaidoistakin. Koulutusta olisi tarjolla, ja koulutusjaksoon voisi hyvinkin kuulua harjoittelujakso päiväkodissa tai muuta lastenhoitoa. Tämä voisi samalla rauhoittaa vakavampia vauvakuumeen vaivaamia tapauksia.

"Kevyempänä" vaihtoehtona voisivat tulevaisuuden lapset jo koulussa opiskella lapsenhoitoa (tai siis yleensä lapsen varttumisen terveitä olosuhteita, mitä valitettavan harva on omakohtaisesti päässyt kokemaan, ja siksi ymmärrettävästi on niistä "ulalla") ja sosiaalista vuorovaikutusta.


Vieras

#23591 Re: Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

31.10.2013 07:19

#23588: - Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

Perustelen tätä ajatusta ihan sillä, että käsitän avioliiton yksiköksi, jossa jälkikasvu syntyy ja joka suojaa sen varttumista. Tästä syystä voisin myös vedota ihan ihmisen biologiseen oletuskäytäntöön asiassa.

 

Avioliittoon ei siis voi mielestäsi mennä, jollei kykene saamaan lapsia tai halua niitä. Missä kohtaa Suomen tämänhetkisessä avioliittolaissa sanotaan noin?

 

 

 

 


Vieras

#23592

31.10.2013 07:30

Päivän Sana

sillä porttonaisen takia jää varaa vain pyöreään leipään, mutta kallisarvoista sielua metsästää toisen miehen vaimo.

Sananl. 6:26

Vieras

#23593

31.10.2013 08:01

Päivän Sana

Mutta Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle, ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää.

Room. 4:20-21 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Room.+4%3A1&rnd=1383206297880

Vieras

#23594

31.10.2013 08:23

Päivän Sana

Oi, te näiden suurten sortuneiden kaupunkien asukkaat, jotka olette Jaakobin jälkeläisiä, niin, jotka olette Israelin huonetta, kuinka usein olenkaan koonnut teidät, niin kuin kanaemo kokoaa poikasensa siipiensä suojaan, ja olen ravinnut teitä.

3. Nefi 10:4

Vieras

#23595 Havaijin senaatti hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot

31.10.2013 08:29


Havaijin senaatti on keskiviikkona hyväksynyt lakiesityksen samaa sukupuolta olevien avioliitoista selvin äänin.

Esitys pitää vielä hyväksyä osavaltion edustajainhuoneesta. Käsittelyn odotetaan olevan senaattia tiukemman, mutta menevän silti läpi. Avioliittolain uudistamista laajemmin kannattavilla demokraateilla on selvä enemmistö edustajainhuoneessa.

Mikäli laki hyväksytään, on Havaiji USA:n 15. homoavioliitot hyväksynyt osavaltio.





Vieras

#23596 Re: Arvotonta spekulointia

31.10.2013 08:48

#23556: Virgo92 - Arvotonta spekulointia Noiden arveluidesi esittämiselläsi paljastat lähinnä oman mielikuvittelusi suunnan ja oman tietämättömyytesi ja  yksinkertaisesti sen ettet ole seurannut tätä keskustelua lainkaan kun  siis vielä tuollaisia mielessäsi  pohdit.Koita vapautua noista  järjettömistä pelkoneurooseistasi ja pakkomielteistäsi. Tarvitessasi hanki ammattiapua .

Sivullinen vastaa. Mielestäni tämä on sopimatonta keskustelua tänne "toisesta leiristä". Tuomion antaminen ja diaknoosin antaminen erilaisiin saisauksiin kuuluu mielestäni lääkäreille. Ei ole oikein tälläisillä vakavilla saurauksilla leimata ketään ilman tutkimuksia. Mielestäni tähän pitäisi puuttua.


Vieras

#23597 Re: Re: Arvotonta spekulointia

31.10.2013 08:55

#23596: - Re: Arvotonta spekulointia

 

Mielestäni sivullinen voisi pysyäkin sivussa, jollei ole tuon kummoisempaa sanottavaa.

 

 

 


Vieras

#23598 Kirjoitusta KÄÄNTYMYKSESTÄ

31.10.2013 09:00

Lähde: Saarisalo Aapeli, Raamatun Sanakirja. Data Universum Oy, Helsinki 2009 sivu 281: KÄÄNTYMYS (myöh. k.) Ap. t.3:19, K. merkitsee tärkeää vaihetta sellaisen ihmisen elämässä, jonka suunta on ollut poispäin Jumalasta, kohti hengellistä kuolemaa, mutta kääntyy kohti elävää Jumalaa. Kertomus etiopialaisen hoviherran k:stä on yksinkertaisuudessaan vaikuttava, Ap. t.8:26.

UT:ssa ...kuvataan monivivahteisesti kristillistä elämää yleensä ja sen keskusta, Vapahtajan tuntemisessa kasvamista.

--Sen tien lähtökohta, jolla syntinen palaa taivaallisen Isän turviin, on syntisen tilan avuttomuuden tajuaminen Jumalan edessä, Matt.18:3; Luuk.15:17-21. Ihmistä kohtaa sanan kannattamana omantunnon tuomio, joka koskee Jumala-suhdetta sinänsä ja josta ei käy mihinkään vetoaminen. Eri asia on, johtaako sydämeen sattunut Jumalan sana välittömään katumukseen.

--K. on ihmissielun suurin salaisuus, sillä mikään psykologia ei ole kyennyt vielä selittämään, millainen koneisto silloin on liikkeessä ihmissydämessä, kun k. tapahtuu. Harva voi k:stään sanoa muuta kuin sokeana syntynyt parantumisestaan: Miten se tapahtui, en tiedä; Jumala sen tietää. "Sen vain tiedän, että minä, joka olin sokea, nyt näen", Joh.9:25.

--Vertauskuvan k:stä esittää Sakarjan näky, Sak.3:1-7. "Jumala on tuominnut minun syntini. Herätyksessä tämä tuomio julistettiin minun omalletunnolleni, ja perusteltuna niin, että minun täytyy tunnustaa se täysin vanhurskaaksi. Alistunko tähän tuomioon? Se on kääntymisen suuri ja polttava kysymys. Siinä on kääntymisen ratkaisu. Vasta silloin rukoilen armoa. Niin kauan kuin rikollinen valittaa tuomiosta, niin kauan hän ei ano armoa.

Yleisessä käännytyssaarnassamme tehdään tavallisesti kaksi virhettä. Muutamat saarnaajat puhuvat kääntymisestä tähdentämättä kyllin selvästi, että siinä tapahtuu ratkaisu. Korostetaan Jumalan työtä siinä määrin, että ihmisen oma ratkaisu jää syrjään. Mutta siitä seuraa, että edesvastuun suuruutta ei selitetä syntiselle, joka kuulee Jumalan kutsun. On varsin luonnollista, että sellainen julistus harvoin kannustaa kuulijaa tekemään ratkaisunsa heti.

Toiset sitä vastoin erikoisen jyrkästi ja voimakkaasti puhuvat ihmisen omasta ratkaisusta. Mutta he tekevät sen sillä tavalla, että kääntymisen jumalallinen puoli himmenee. Ihmisen ratkaisusta puhutaan tavalla, joka osoittaa, että vaillinaisesti käsitetään, mitä synti vaikuttaa syntisen tahtoon, ja että ihminen on täysin voimaton. Tämä tuottaa paljon ja tarpeetonta hämmennystä heränneelle sielulle" (Hallesby).

Hyvää päivänjatkoa kaikille!

Vieras

#23599 Re: Kirjoitusta KÄÄNTYMYKSESTÄ

31.10.2013 09:26

#23598: - Kirjoitusta KÄÄNTYMYKSESTÄ

 

Aapelin paras teos on kuitenkin Siunattu hulluus.

 

 

 


Vieras

#23600 Re: tasa-arvo?

31.10.2013 09:54

#23531: ei käy - tasa-arvo?

Kirjoitit: "Nyt vaaditaan tasa-arvon nimissä että homosuhde tulisi voida rinnastaa avioliittoon, kysymys kuuluu että mitä huomenna vaaditte?

Hyvä nimimerkki "ei käy", kysymyksesi on valitettavan ajankohtainen ja sinänsä todella hyvä kysymys.

Itse asiassa tällä keskustelupalstalla on eräs kommentoija antanut viitteitä siitä, että mihin hän haluaisi kehityksen menevän. Minua ainakin puistattaa hänen kirjoituksensa, joka on tässä:

#1 Avioliitto on kahden tai useamman ihmisen välinen julkinen liitto. Avioliitosta tulee poistaa sukupuolirajoitteen lisäksi määrärajoite.    Siis näin esitti nimimerkki "Mie".

 

Nyt näyttää pahasti siltä, että ihminen vapauden halussaan haluaa tuhota ja sotkea koko maapallon älyämättä sitä seikkaa, että mielestäni Jumala on halunnut tiettyjä rajoitteita ja säännöksiä nimenomaan ihmistä suojaamaan. Yksi niistä on tuo määrärajoite. Ymmärrys hoi, älä jätä!