KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Kohta entinen jäsen
Vieras

#1801 Re: Ehdotus oppositiolle

01.04.2011 17:51

#1798: pirkanmaalainen - Ehdotus oppositiolle

Henkilökohtaisesti aion jatkossa tukea muita eläinsuojelujärjestöjä. KKYssä ei ole yhdistysdemokratiasta tietoakaan eikä se enää toimi tavalla jota aikanaan lähdin tukemaan. On sääli, että KKY on supistunut "mummojen ompelukerhoksi", jossa vaan kritiikittömästi veisataan glooriaa ikääntyvälle puheenjohtajalle, jonka todellakin olisi jo aika jäädä eläkkeelle. Vuosikokouksessa olleena sain sellaisen vaikutelman,että vanhan vallan kannattajien mielestä tärkeintä on se,että nykyinen pj pysyy vallassa, koska "KKY on Tertun yhdistys, hänen elämäntyönsä". Ja oppositio kiusaa vanhaa ihmistä. Jouduin tästä ihan sanailuun parinkin rouvashenkilön kanssa. Yhdistyksen toimintatavat tai niiden uudistaminen/tehostaminen jne. ei todellakaan heitä kiinnostanut. Valitettavan surullista. On sääli, että innokkaat aktiivit yritetään vain savustaa pihalle,eikä yhdistyksen olemassa olevaa taloudellista potentiaalia eikä jäsenistössä olevaa potentiaalia haluta käyttää KISSOIHIN. Jos vaan ottaa laput pois silmiltään, niin näkee kyllä,mikä tilanne KKYssä tällä hetkellä on. Jotenkin minun on vaikea nähdä,että tilanne muuttuisi vielä pitkään aikaan. Kukaanhan ei tietysti elä ikuisesti,mutta on se surullista, että sitä se vaatisi, jotta jokin muuttuisi. Minä annan kyllä tukeni opposition kissojen hätäapu-yhdistykselle. Se vaan,että KKYssä ne resurssit auttaa olisivat jo olemassa, tyhjästä kun aloittaa, moni kissa ehtii kärsiä turhaan ennen kuin homma lähtee kunnolla pyörimään.


Vieras

#1802 Re: Re: Re: Hiekkalaatikolla...

01.04.2011 18:21

#1800: Entinen jäsen - Re: Re: Hiekkalaatikolla... 

 On vaikeaa ymmärtää tälläistä "valikoivaa" hoitoa.  KKY:lle varmasti sopisi, että joku muu tekisi sen likaisen ja kalliin työn. KKY:lle jäsisi näin RAHAT ja se KUNNIA. Esitit hyvän kysymyksen: "miksi erilaisia ajatusmaailmoja ei mahdu KKY:een?" Kysyppä sitä pj:lta ja hallitukselta, he varmasti vastaavat innokkaasti. Eläinsuojelutyötä ei voi tehdä osittain tai valikoiden, eläintä pitää auttaa kokonaisvaltaisesti. Eihän hoitajakaan voi tehdä potilaalle vain osittaista hoitosuunnitelmaa. Hädänalaisia joko hoidetaan tai ei, muu on kulissia. Ja syytähän voi vain arvailla..

Järki ei mene päähän takomallakaan
Vieras

#1803 Jäsen, ainakin vielä

01.04.2011 19:55

#1777: - Re: Re: Miksi liityin aikoinaan KKY:een 

 "MIKSI NE KISSAT OVAT SIELLÄ METSÄSSÄ?"

Ei näköjään vieläkään ole mennyt perille, etteivät ne puolivillit ja arat kissat ole siellä "metsässä"!!!!!!!!!!!

Ne ovat talojen pihapiireissä, niitä ruokitaan auttavasti ja niillä on jokin paikka minne mennä suojaan. Mutta kun talon asukkaatkin haluaisivat päästä niistä eroon.

Sellaisista kissoista ei ole kiinnostunut valvova eläinlääkäri ja vielä vähemmän se lakisääteinen löytöeläinkoti: kissoilla kun on lain velvoittamat minimiolot kunnossa eivätkä ne ole löytöeläimiä.

Tällaisia kissoja KKY:een on tuotu vuosittain muutama sata. Nyt ei enää saa tuoda.

Menikö jakeluun?

Totuus ei pala tulessakaan

#1804 TODELLINEN KKY:n toimintakertomus 2010

01.04.2011 20:13

KKY:n OIKEA TOIMINTAKERTOMUS 1.1. - 31.12.2010

TAPAHTUMAT TODELLISINA

1. Yleistä

Toiminta vuonna 2010 on jatkunut perinteisesti vireänä, kissoja on otettu talteen kuten muinakin vuosina. Vain villit aikuiset ja parantumattomasti sairaat on viety lopetukseen. Joulukuun alussa hallitus teki päätöksen jättää puolivillitkin kissat ottamatta . Pääsyynä tähän olivat hallituksen enemmistön mielestä liian suuret tautiriskit ja villiintyneiden kissojen aiheuttama kuormitus yhdistyksen ensikodeille.

Vuosikokouksessa 2010 jäsenet pitivät varsinaisen kissatalon sijasta tärkeänä vuoden 2010 aikana ensi vaiheessa oman kissatilan hankkimisen, mikä kirjattiinkin toimintasuunnitelmaan. Kissatilaksi hankittiin vuokrahuone Orivedeltä Ensin entisen kenkätehtaan tiloista. Tilaan rakennettiin häkit talkoilla ja se kalustettiin lahjoituksin ja avajaiset pidettiin, mutta hallituksen enemmistö päätti irtisanoa vuokrasopimuksen kissaruttoepidemian vuoksi ja romuttaa kaluston ja irtaimiston.

Yhdistyksen hallituksen enemmistö katsoi kokouksessaan 26.9.2010 Annika Fabritiuksen eronneeksi yhdistyksen hallituksesta. Fabritius on riitauttanut päätöksen, ja katsoo, että hän ei ole ilmoittanut eronneensa hallituksesta. Hän on kylläkin ilmoittanut ensikotien sähköpostilistalla haluavansa erota, mutta koska hän toimi tuolloin paitsi hallituksen jäsenenä ja sen sihteerinä, niin myös ensikotina, ei hän katso muilla olevan oikeutta tulkita hänen viestiään häntä itseään kuulematta.

Yhdistyksen hallituksen enemmistö on antanut varoituksen hallituksen jäsenelle Pirjo Peltoniemelle 26.9.2010. Varoituksen perusteena on luottamuspula, jolloin hän ei enää nauti yhdistyksen hallituksen enemmistön luottamusta. Pirjo Peltoniemi on riitauttanut varoituksen perusteettomana, hallituksen jäsenten toimivallan ylittävänä ja vetoamalla mm. siihen, että yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt eivät tunne varoitusta kurinpitomenettelynä.

Hallituksen enemmistö on antanut varoituksen yhdistyksen jäsenelle Timo Peltoniemelle 26.9.2010. Varoituksen perusteena on yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan uhkailu sekä muidenkin toimivien jäsenten häiritseminen ja painostaminen heidän eri tehtävissään. Timo Peltoniemi on riitauttanut varoituksen perusteettomana, hallituksen jäsenten toimivallan ylittävänä ja vetoamalla mm. siihen, että yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt eivät tunne varoitusta kurinpitomenettelynä.

Edellä mainitut päätökset tehneet hallituksen jäsenet ovat palkanneet asianajajan yhdistyksen nimissä.

Kertomusvuonna siirtyi osuutemme Lea Sunan perinnöstä yhdistykselle. Lisäksi olemme saaneet lahjoituksia sekä yksityishenkilöiltä että yhteisöiltä. Tampereen kaupunki on avustanut yhdistystä. Ruoka- ja hiekkalahjoituksia olemme saaneet Pirkanmaan rotukissayhdistykseltä.

Yhdistyksen hallitus järjesti ensikotikokouksen Peltolammilla 11.7.10, jossa keskusteltiin ensikoteihin liittyvistä asioista.

2. Toiminta

2.1. Varojen hankinta

Sammon Kirppiksellä on edelleen ollut yhdistyksen kirpputoripöytä, jonka tuotolla olemme kustantaneet varastotilamme vuokran Minivarastossa. Yhdistyksellä on ollut myyntipöytä PIROK RY:n näyttelyissä kahdesti kertomusvuoden aikana. Toinen oli 15.-16.5.10 Pirkka- hallissa ja toinen 4.-5.9.10 Raholassa. Tuotteita myytiin myös Keväisillä Kissan-päivillä 18.4.10 sekä internet-sivujemme kautta. Valistustilaisuus Kissanpäivät on järjestetty perinteisesti Tampereen Uintikeskuksen tiloissa..

Kuluvana vuonna on myynnissä ollut mm. T-paitoja, huppareita, kortteja, hiiri- mattoja, mukeja, pinssejä, uusia jääkaappimagneetteja sekä edelleen omaa postimerkkiä.

Jäsenemme ovat myös avustaneet Pirkanmaan Rotukissayhdistystä näyttely- järjestelyissä, minkä johdosta yhdistykselle on maksettu palkkioita.

Katulipaskeräyksiä on järjestetty perinteisesti kansainvälisellä eläintenviikolla 4.-10.10 sekä joulunalusviikoilla 10.- 22.12.10 sekä ensimmäistä kertaa lisäksi kukkaisviikoilla 23.-31.7.10. Yhdistyksen kiinteitä keräyslippaita on ollut Tampereella 12 paikassa ja lisäksi kahdessa paikassa Orivedellä ja sekä yksi Kangasalla.

Ideaparkissa oli edustajamme 29.5.2010 myymässä tuotteitamme, samoin kuin torilla 25.7.2010.

Tampereen kaupungilta on saatu 900 euron suuruinen avustus. Kissaliitto ry on lahjoittanut 100 euroa yhdistykselle samoin kuin Suomen Rotukissayhdistys ry 359 euroa.

2.2. Jäsenhankinta

Uusien jäsenten saamiseksi olemme jakaneet jäsenlehteämme Katti-Mattia keräysten ym. tapahtumien yhteydessä kaikille kiinnostuneille, samoin kuin yhdistyksen yleisesitettä. Facebookissa on ollut oma sivustomme joulukuuhun 2010 saakka. Sen jälkeen sivustoa ei ole ollut. Jäsenhankintakampanjoita on kohdistettu kissoja kauttamme ottaneille henkilöille. Jäsenkuntamme onkin kertomusvuonna ollut suurempi kuin koskaan toimintamme aikana, eli 744 jäsentä. Hallituksen enemmistö päätti puhelinkokouksessaan 14.12.2010 olla ottamatta yhdistykseen uusia jäseniä. Päätös on riitautettu yhdistystä vahingoittavana sekä kokouksen laittomuuteen vedoten.

2.3. Yhteistyötahot

Yhdistys on Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksen jäsen ja vaikuttaa yhteistyössä sen kanssa. Kunnallisten löytöeläintalojen, kuten Nokialla, Orivedellä ja Valkeakoskella sijaitsevien kanssa, olemme olleet myös yhteistyössä.
Yhdistyksestä osallistuivat Vadelma- Aurora Salo ja Terttu Kanervo 16.11.10 Sampolassa järjestettyyn tilaisuuteen "Kaupungin ja yhdistysten välisen yhteistyön periaatteet - Tampereen kulttuuriteko 2010".

2.4. Tiedotus

2.4.1. Jäsenlehti Katti-Matti

Jäsenlehti on perinteisesti ilmestynyt kolmasti vuoden 2010 aikana. Lehteä on jaettu sopivissa tilaisuuksissa kiinnostuneille ihmisille. Jäsenistö on avustanut lehteä kirjoituksin ja kuvin.

2.4.2. Muu tiedotus

Tärkeä tietokanava lehden ohella ovat nettisivut, jotka sisältävät tietopaketin yhdistyksen toiminnasta. Esimerkkinä vaikkapa Kissapörssi, jonka kautta talteen otettuja kissoja sijoitetaan. Toimintavuoden aikana avattiin osio ensikodeille.

Pentuseurantaa on jatkettu entiseen tapaan lähettämällä 934 vetoomuskirjettä kissojen leikkauttamiseksi niille, jotka etsivät ilmoituksin niille uusia koteja. Yhdistys esiintyi myös kahdesti radio Moreenissa kertomassa toiminnastamme. Haastateltavina olivat Eija Kattainen ja Terttu Kanervo. Kotivinkki-lehteen haastateltiin Terttu Kanervoa 4.12.2010. Oriveden Sanomat julkaisi 22.6. 2010 artikkelin kissatilan avajaisista, jossa haastateltiin Pirjo Peltoniemeä ja Terhi Saloa.

2.5. Kenttätyö ja ensikodit

Normaalin käytännön mukaan ilmoitetusta kissasta laitetaan tieto mielellään kuvan kanssa löytyneet/kadonneet kissat -rekisterimme kautta nettisivuillemme. Kissasta ilmoitetaan myös kunkin kunnan löytöeläintalon pitäjälle. Mikäli omistajaa ei löydy 15 vrk jälkeenkään, kissa leikkautetaan, rokotetaan ja tatuoidaan, jos se on sukukypsä.

Ensikodit lisäävät ja poistavat ilmoitukset netistä tapahtumien mukaisesti, joten sivut ovat aina ajan tasalla. Yhdistys tekee aina tapauskohtaisen ratkaisun asian hoitamiseksi
.
Yhdistyksen välitettäväksi tarjotaan usein omistuskissoja, joita esim, allergian tähden ei voida pitää. Pyydämme omistajia ensisijaisesti etsimään kissallensa kotia, mutta jos se ei onnistu, pyydämme heitä ottamaan uudelleen yhteyttä. Yritämme sitten parhaamme mukaan auttaa heitä, että kissaa ei tarvitsisi viedä lopetukseen. Kissa sijoitetaan kuitenkin suoraan kotoansa uuteen paikkaan. Yhdistyksen hoitoon tulleista kissoista huolehditaan ilman aikarajaa.

Tatuoitu kissa on yhdistyksen rekisterissä. Sen avulla selviää kissan omistaja. Tatuointinumeroa annetaan myös kissanomistajille ja eläinlääkäreille käytettäväksi leikkausten yhteydessä. Kertomusvuonna varattiin 181 tatuointinumeroa leikattaville kissoille.
Kissanottajan tulee allekirjoittaa luovutussopimus, kun kissa haetaan yhdistykseltämme. Sopimuksessa kissanottaja sitoutuu leikkauttamaan ottamansa pennun 8 kk:n iässä ja hoitamaan hyvin sekä aikuista että pentukissaa.

Löytyneet/kadonneet -rekisteriin tuli kuluneen vuoden aikana 186 ilmoitusta löytyneistä ja 212 ilmoitusta kadonneista kissoista. Alkuperäisen kotinsa löysi näistä 132 kissaa. Vuodelta 2009 oli hoitoon jäänyt 53 kissaa ja vuoden kuluessa niitä on tullut 461, joista 400 sijoitettiin uuteen kotiin. Lopetukseen vietiin 40 kissaa ja alkuperäisen kotinsa löysi tal- teenotetuista vain 7 kissaa. Sosiaalitapauksia oli 14. Hoidossa oli edelleen 67 kissaa 31.12.2010.

Kissojen leikkauskampanja järjestettiin tammi- kuun aikana Lempäälässä ja Orivedellä. Tavallista laajempi kampanja päätettiin järjestää heti seuraavan vuoden puolella edelleen Lempäälässä ja Vesilahdessa.

2.6. Kissatila

Yhdistyksen kissatila vuokrattiin keväällä 2010 Orivedeltä vanhasta kenkätehtaasta Ensintie 3:sta. Se oli kooltaan 26 neliömetrin suuruinen. Tila otettiin käyttöön toukokuun puolen välin jälkeen. Avajaiset pidettiin 19.6.2010. Avajaisissa oli n. 50 kävijää joille jaettiin yhdistyksestä kertovaa ilmaismateriaalia ja annettiin suullista valistusta. Avajaisissa yhdistyksen hallitusta edustivat Pirjo Peltoniemi, Terhi Salo, Annika Fabritius ja Marjo Toivonen. Tilaan pesiytyi kissarutto 3 viikkoa avajaisten jälkeen. Sen jälkeen tila oli käyttämättömänä, kunnes hallituksen enemmistö irtisanoi vuokrasopimuksen päättymään 31.10.2010. Hallituksen enemmistö päätti myös hävittää tilassa olleen yhdistyksen kiinteän ja irtaimen omaisuuden, arvoltaan n. 2200 euroa ja sen lisäksi maksaa ulkopuoliselle taholle purkamiskustannukset 200 euroa. Kissatilan tyhjennyksen toimitti vuokraisäntä Pasi Koivula Pasin tehdas Oy:stä. Uutta kissatilaa hallituksen enemmistö ei sen jälkeen ole pyrkinyt enää hankkimaan.

Hallitus hankki tehokkaan höyryimurin elokuussa, jolla desinfioidaan ensikotien kotitilat virusten ja bakteerien leviämisen estämiseksi.

2.7. Kokoukset

Kertomusvuonna yhdistyksellä on ollut sääntömääräinen vuosikokous ja 11 hallituksen kokousta ja yksi puhelinkokous, jonka laillisuus on riitautettu.

3. Jäsenistö

Vuonna 2010 jäsenmaksu oli 20 € ja sen maksoi 744 henkeä. Se on kaikkien aikojen ennätys ja jäsenkampanjoiden tulos. Vuosikokouksen 2010 päätöksen mukaisesti jäsenmaksu on vuonna 2011 25 €. Jäsenmaksu sisältää jäsenlehden.

4. Yhdistyksen hallinto

4.1. Vuosikokous ja kaikille jäsenille tarkoitetut yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 28.3.2010 Tampereen Uintikeskuksen tiloissa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Virpi Koivula ja sihteerinä Terhi Salo.

4.2. Hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet

Kertomusvuonna yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Terttu Kanervo. Hallituksen jäsenet ovat olleet Eija Lehtimäki, Anneli Repo, Vadelma-Aurora Salo, Pirjo Peltoniemi ja Annika Fabritius (26.9.2010 asti). Varajäseninä ovat olleet Terhi Salo (3.10.2010 asti) ja Marjo Toivonen.
Varapuheenjohtajana on toiminut EijaLehtimäki. Sihteerinä toimi Annika Fabritius (26.9.2010 asti) ja Anneli Repo (alkaen 26.9.2010).

4.3. Muut toimihenkilöt

Palkattuna taloudenhoitajana on toiminut koko toimintakauden KTM, ekonomi Marko Kari.
Kadonneet/löytyneet-rekisteriä on hoitanut Arja Salonen ja tatuointirekisteriä Sirkka Heikkilä. Jäsenrekisteriä on hoitanut Lilli Rautiainen. Luovutettujen kissojen maksuseurannasta on huolehtinut rahastonhoitaja Marko Kari.

Neuvova puhelin-palvelua on hoitanut Kirsti Hilden ja Pirjo Peltoniemi (alkaen 30.5.10). Toiminta päätettiin lakkauttaa erillisenä toimintona 28.11.2010.

Kissojen sijoittajina ovat toimineet Anneli Repo (Valkeakosken seutu), Pirjo Peltoniemi 28.11.2010 saakka (Tampere ja muu Pirkanmaa), Annika Fabritius 27.10.-28.11.2010 (Länsi-Pirkanmaa) ja Terttu Kanervo (alkaen 27.10.2010). Sijoittajia vähennettäessä poistettiin aluerajat paitsi Anneli Revon kohdalla. Hän sijoittaa edelleen Valkeakosken seudulla.

Ensikotivastaavana on toiminut Anu Kuoppamäki (30.5.2010 asti) ja siitä lähtien Anneli Repo.

Jäsenlehden päätoimittajana toimi vuonna 2010 Riina Kilpinen. Lehden taitosta on vastannut Toni Törrönen ja mainosvastaavana palkattuna työntekijänä Marko Kari.

Kotisivujen päivityksestä ja kehittämisestä on huolehtinut Terhi Salo. Hän on toiminut myös yhdistyksen tiedottajana vuoden 2010 ajan.

Yhdistyksen pysyvästä kirpputoripöydästä Sammon Kirppiksellä on vastannut Hanna-Reetta Paasonen (9.9.2010 asti), josta alkaen Heidi Nieminen apunaan Suvi Jokela (20.9.2010 alkaen).

Lipaskeräyksien vastaavana on ollut Kirsti Mikkola. Pentuseurantaa on hoitanut Katariina Saarti. Hän on lähettänyt 934 vetoomuskirjettä kuluneen vuoden aikana kissojen leikkauttamiseksi

Tuotepostittajana on toiminut Anu Leppilampi.

Yhdistyksen kirjanpidon on hoitanut Scantilit Oy.

5. Talous

5.1. Yleistä

Yhdistyksen taloudelllinen tilanne on kertomusvuonna ollut edellisvuoteen verrattuna hieman laskusuuntainen, mutta silti hyvä. Taloudenhoitaja on aktiivisesti hoitanut sijoituksia paremman tuoton saamiseksi, mutta yleisen taloustilanteen takia korot ovat olleet erityisen matalalla. Yhdistyksen varat on sijoitettu määrä- aikaisille sijoitustileille, jotka erääntyvät eri aikoina, mikä mahdollistaa varojen joustavan käytön esimerkiksi äkillisen rahantarpeen ilmaantuessa. Normaalista toiminnasta ei ole missään vaiheessa tingitty. Käyttörahaa on ollut riittävästi juokseviin menoihin, joista eläinlääkärikulut ovat edelleen suurimmat ja nousevat kaiken aikaa. Noussut jäsenmäärä ja tuottoisat katulipaskeräykset ovat kuitenkin tasoittaneet tilannetta samoin kuin osuutemme Lea Sunan perinnöstä, joka siirtyi yhdistykselle 14.11.10.

5.2. Tilintarkastajat

Yhdistyksen tilintarkastajana on toiminut HTM Raili Hannus, Tili- ja isännöintikeskus T.I.K. Oy ja varalla HTM Juha- Pekka Järvisalo Tampereen Tilitoimisto Oy.
Vanha jäsen toiselta paikkakunnalta
Vieras

#1805 Jopa saastankin keskellä autettiin

01.04.2011 20:19

Kun lukee kommentteja , niin huomaa, että monikaan ei tiedä, mitä katastrofikissatoiminta käytännössä voi olla. Ei sitä tehdä pelkästään kabineteissa kahvikupin äärellä, eikä steriileissä eläinlääkärin leikkaussaleissa...suoraan sanottuna kissaraukkoja voi joutua pelastamaan saastan keskeltä, jopa oman henkensä kaupalla. Kissojen oleskelualueella kun saattaa liikkua vankilakundeja ja huumehörhöjä.
Itse olen pelastanut niitä saastan ja huumeruiskujen keskeltä , jopa keskellä yötä on soiton perusteella lähdetty kissaa hakemaan, kun omistaja on hermostunut kissaansa ja meinannut tappaa sen. Onko KKY:en hallitus koskaan tehnyt todellista käytännön katastrofikissatoimintaa? Epäilen.

Olin tässä jupakassa aluksi Tertun puolella ja alkuosassa on minun hyvinkin kärkkäitä kommentteja oppositiota vastaan.Pyydän anteeksi niitä! Ihminen ei ole erehtymätön. Maailmaa olen nähnyt yli puoli vuosisataa ja eläinsuojelussa ollut mukana yli 40v , toimintatavat ja painopisteet vain ovat vaihdelleet, joten tiedän todella asioista, myös eläinsuojeluvalvojakurssinkin olen aikoinaan käynyt.

Tunteet Terttua kohtaankin vaihtelevat. Aluksi säälitti, kun luin häntä arvostelevia kirjoituksia, onhan Terttu paljon tehnyt kissojen hyväksi. Mutta aikansa kutakin.
Kun todella tajusin, että KKY oli lopettanut heikoimmassa asemassa olevien kissojen auttamisen ja jätti ne todellakin nälkää ja kylmää näkemään, niin tunne muuttui vihaksi ja ihmettelyksi. Miten ihminen, joka on 30v auttanut kissoja, yhtäkkiä lopettaa niiden auttamisen. En ymmärrä.

Valistusta, leikkaustempauksia, loukutuksia jne kaikkia tarvitaan. En siis todellakaan ymmärrä, miksi Pirjo P erotettiin, Pirjohan teki juuri sitä, mitä pitääkin. LOUKUTTI AHKERASTI ja TOIMI VIELÄPÄ SIJAISKOTINAKIN.
Kuka nyt loukuttaa? Ei ne kissat itsestään sisälle kävele sijaiskotiin.

Terttu perusti KKY:en, (kiitos siitä!) MUTTA TERTTU EI OMISTA SITÄ !
KKY:llä OLI HYVÄ MAINE, mutta hallitus Tertun johdolla PILASI MAINEEN !

Minkään yhdistyksen ei tarvitse pelastaa kissoja, mutta jos yhdistyksen nimi on KISSOJEN KATASTROFIYHDISTYS, niin nimikin jo velvoittaa auttamaan KATASTROFIKISSOJA !Siis kissoja , joilla ei ole kotia ja ruokkijaa.

TOIVOMUS: KKY:en hallitus! Myöntäkää virheenne ja alkakaa auttaa uudelleen KATASTROFIKISSOJA ! Jokainen voi erehtyä, tekin ! Myös Pirjo P tulee ottaa takaisin loukuttamaan ! (Jos ylipäätänsä kaiken nöyryytyksen jälkeen suostuu. Toivottavasti suostuu. Kissat tarvitsevat Pirjoa.)
Vaihtakaa myös taloudenhoitaja ilmaiseen jäseneen. Pätevä taloudenhoitaja varmaan löytää töitä muualtakin ja ymmärtää fiksuna ihmisenä, että palkollisia käytetään yhdistyksissä vain silloin, kun vapaaehtoista ei ole. Nythän olisi vapaaehtoinen kuulemma.


Vieras

#1806 Re: Jopa saastankin keskellä autettiin

01.04.2011 23:16

#1805: Vanha jäsen toiselta paikkakunnalta - Jopa saastankin keskellä autettiin 

 Laitahan suoraan nykyiselle pj:lle sähköpostiin. täältä adressista et saa vastakaikua.

paperilla näyttää hyvältä
Vieras

#1807 toiminta2010

01.04.2011 23:43

Löytyykö tietoa myös siitä, kuinka paljon kuluja 2010 kissoihin käytettiin?
Ja millä tavoin paikallisiin löytölöihin ollaan yhteydessä ja yhteistyössä?
Sanna Kaski
Vieras

#1808 Re: toiminta2010

01.04.2011 23:57

#1807: paperilla näyttää hyvältä - toiminta2010 

 Summa näkyy könttänä ja siinä on samassa taloudenhoitajan palkat, toimistokulut ym. Luulisin että melko lailla sama summa kuin edellisenä vuotena. Ainakaan kokouksessa ei ollut mainintaa mistään suurista poikkeamista.

Jos tarkoitat mitä aiotaan tehdä 2011 yhteistyön osalta niin kokouksessa esitettiin että yhteistyötä tullaan kehittämään.  Katotaan nyt kuinka siinä käy?

oppositiolainen
Vieras

#1809 Re: Jopa saastankin keskellä autettiin

02.04.2011 09:59

#1805: Vanha jäsen toiselta paikkakunnalta - Jopa saastankin keskellä autettiin

Tämä sinun mielipiteesi olisi tullut esittää vuosikokouksessa suoraan Terttu Kanervolle ja hallitukselle, nyt se ei auta enää koska pj ja hallitus on valittu. Että muutoksia olisi saatu aikaan olisimme tarvinneet sinut ja muut samalla tavalla silmänsä aukaisseet ja ajattelevat vanhat jäsenet vuosikokoukseen ilmasemaan mieleipiteensä äänestyksessä.

Toivottavasti sinä, ja muut nyt aktivoidutte seuraamaan yhdistyksen toimintaa ja menette ensi vuosikokoukseen ja saatte aikaan muutoksia kissojen auttamisessa  parempaan suuntaan.

Me vuosikokouksessa olleet, jotka maksoimme jäsenmaksun (missään ei julkisesti ilmoitettu ettei uusia jäseniä oteta) ja uusina jäseninä pyrimme yhdistykseen, niin todenäköisesti jäsenyytemme on evätty 1.4 jolloin hallitus ilmoituksensa mukaan käsitteli uudet jäsenenmaksunsa maksaneet ja valitsi/kelpuutti uusia jäseniä yhdistykseen. Siten meillä ei todennäköisesti enää ole vaikutusmahdollisuuksia. Syytä voi vain arvailla?!

Sillä hyvin todennäköistä on että ne jotka nimellään ovat ilmaisseet eriävän mielipiteensä ja kannanottoja pj,n ja hallituksen linjauksiin ja toimiin, niin heidän katsotaan vahingoittavan yhdistystä heidän mielestään. Kuten jo on nähty miten entinen ja nykyinen pj kannattajineen on ilmaissut. Sitä ei tiedä minkä linjan uudet hallituksen jäsenet tässä asiassa ottavat; menevätkö kuin pässit narussa pj,n vetämänä vai uskaltavatko ilmaista eriävän mielipiteensä, siis jos ovat eri mieltä.

Muuten, diktatuurihallinnoissa ei ole oppositiota mutta demokraattisissa hallinnoissa on.


Vieras

#1810 "maurin" kohtalo

02.04.2011 10:40

Vuosikokouksen tulos: "Mauri on tehnyt tehtävänsä Mauri voi poistua".
= kissojen avulla on saatu kerättyä sievoiset summat rahaa, joten kissoja, kissojen auttajia eikä uusia jäseniä enää tarvita?

Katastrofikissa
Vieras

#1811 Yhdistyksen säännöt

02.04.2011 14:24

2§ Tarkoitus

Yhdistyksen tarkoituksena on kodittomista kissoista huolehtiminen. Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys pyrkii ottamaan toimialueellaan oleskelevat kodittomat kissat talteen tilapäisiin hoitokoteihin.

Säännöissä ei siis eritellä kesyjä/puolivillejä/villejä vaan puhutaan kodittomista !

Hallitus teki siis väärän päätöksen !


Jaana Vuorenpää
Vieras

#1812 Re: Jopa saastankin keskellä autettiin

02.04.2011 15:23

#1805: Vanha jäsen toiselta paikkakunnalta - Jopa saastankin keskellä autettiin 

Kiitos tästä kirjoituksestasi! Kirjoitit siinä juuri naulan kantaan! Tämä antaa meille oppositiossa toivoa siitä, että asioihin voidaan saada vielä muutosta! :) TOIVOTTAVASTI SE EI OLE LIIAN MYÖHÄISTÄ!


Vieras

#1813 Re: Yhdistyksen säännöt

02.04.2011 15:53

#1811: Katastrofikissa - Yhdistyksen säännöt

Hallitushan nimitti tätä rajausta toiminnan tarkennukseksi jättämällä ne kissat ottamatta mitä autettiin aiemmin. Hallitus myös ilmaisi että sillä on oikeus tehdä tämänkaltaisia päätöksiä kuulematta jäsenistöä.

Terttu Kanervo Aamulehti 10.3.2011:

"KKY,n laillisesti valitulla hallituksella on päätösvalta toiminnan linjauksessa. Kaikkia asioita ei kysellä jokaiselta rivijäseneltä."

Ei näköjään edes vaikka yhdistyksen säännöissä olevaan yhdistyksen tarkoituksen ydinkohtaan tehdään muutos "tarkennus" Tämän kaltaisen asian luulisi olevan jo jäsenillekin kuuluva, asia joka tulisi käsitellä vuosikokouksessa.

Mitä tästä voi päätellä? Miksi tämä päätös on tehty? Syitä voi vain arvailla?!?

Pirjo Peltoniemi
Vieras

#1814 Re: Ehdotus oppositiolle

02.04.2011 17:34

#1798: pirkanmaalainen - Ehdotus oppositiolle 

Hyvä Pirkanmaalainen, olen täysin  samaa mieltä kanssasi. turvakoti kissoille. Upea ajatus. Oppositiolaiset pystyisivät kyllä lupauksensa pitämään.

Mutta,,,, kaikki tämä on hirmu kallista. jokaisen kissan kulut= leikkaus, rokotus, sirutus,madotus ja muut lääkärikustannukset ovat yhtä kissaa kohti noin 150-250 €. Vaikka olisikin hoitajia ja loukuttajia ja muita toimijoita riittävästi, ei monellakaan ole varaa hoitaa paria kissaa enempää vuodessa.

Keräämällä rahaa, uusi yhdistys ei pääse toimimaan ensimmäiseen pariin vuoteen juuri ollenkaan. Turvatalon kustannukset veisivät kaikki saadut avustukset.

Avustuksia ja lahjoituksia ei saada, ennenkuin on saatu nimeä.- Nimeä ei saa ennenkuin on toiminut kissojen hyväksi. Kissoja voi kyllä pyydystää ja loukuttaa, mutta kuka maksaa hoitokustannukset????

Miten tämä yhtälö ratkaistaan?????

HETI; KUN TÄMÄ ON JOTENKIN RATKAISTU ,OPPOSITIO ALKAA SUURIMITTAISEN KISSOJEN TALTEENOTON.

Mutta koska oppositio siihen pystyisi, ei ole meidän vallassamme. Meidät on häväisty valheilla ja vääristellyillä puheilla. Osa meistä on erotettu yhdistyksestä perusteettomasti. Monet luulevat tämän olevan meidän syytämme.  Jäsenille lähetetyn postin perusteella, jotkut ihmiset hylkivät meitä. Vaikka me olemme kaikki mitä suuremmassa määrin, rehellistä ja oikeudenmukaista väkeä.

ME OLEMME SYYTTÖMIÄ TÄHÄN KAIKKEEN. HALUAMME VAIN AUTTAA KISSOJA.

Oppositiota on kehoitettu monesti perustamaan uusi yhdistys. MUTTA KUKAAN HEISTÄ EI OLE YMMÄRTÄNYT, MITÄ SE TULEE MAKSAMAAN. Ei tavallisella ihmisellä ole sellaiseen mahdollisuuksia. Oppositiossa on monen alan ammattilaisia, mutta mahdollisuudet ovat silti minimissä. Talon tai tilan vuokraaminen tai ostaminen on mahdottomuus.

 

 

 

Vanha jäsen
Vieras

#1815 KKY takaisin kissoille !

02.04.2011 18:06

Kissojen auttaminen maksaa, kuten Pirjo sanoikin. Suomessa on muutama ihminen, joka on uhrannut elämänsä ja rahansa katastrofikissojen auttamiseksi, mutta ei voi olettaa , että kaikilla kissojen ystävillä on perintöä tuhlattavaksi eläinten suojeluun.
Miksi jäsenten pitäisi perustaa uusi yhdistys, koska on jo olemassa KKY=Kissojen katastrofiyhdistys? Terttu perusti yhdistyksen, mutta ei Terttu ole yksin varoja kerännyt!

KAIKKIA HÄDÄNALAISIA KISSOJA PITÄÄ AUTTAA! Auttamista on myös, kun villiintynyt/sairas kissa päästetään sateenkaarisillalle pois nälkää,kipua ja kylmää kokemasta.
Pirjoa on syytetty kissaruton levittämisestä. Mutta eikö juuri sellaiset kissalaumat, missä kissaruttoa on , pitäisi loukuttaa ja kissat hoitaa terveeksi tai nukuttaa eläinlääkärissä pois kärsimästä. Juuri kärsiviä eläimiä eläinsuojelijoiden tulee auttaa yhteistyössä eläinlääkärin kanssa.
Oli huonoa tuuria, että kissoja toimitettiin useampaan sijaiskotiin, ennenkuin tauti hoksattiin.

Aiemminkin on ollut , mutta väännänpä taas rautalangasta, kun ei hallitus näyttä uskovan. Jos eivät eläinsuojelijat pyydä villiintyneitä kissoja, niin silloin maajussit/metsästäjät alkavat ampua niitä omin päin tai kaupunki tekee sopimuksen villikissojen pyynnistä metsästäjien kanssa ja silloin ammutaan niin imettävät emot kuin karanneet kotikissatkin. Inhimillistä olisi myös, että villikissaemo saisi hoitaa pentunsa luovutusikäiseksi ennen lopetusta tai uuteen kotiin menemistä. KKY alkaa muistuttaa metsästysyhdistystä! KKY silmät sulkemalla luulee pääsevänsä kissaongelmista. KÄRSIJÖITÄ OVAT ENNENKAIKKEA KISSAT, JOITA KKY:EN TULISI AUTTAA !

Vieras

#1816 Re: Re: Ehdotus oppositiolle

02.04.2011 18:12

#1814: Pirjo Peltoniemi - Re: Ehdotus oppositiolle

Se tässä nyt onkin sitten paradoksaalista, että KKY,llä olisi varoja ja toimijoitakin olisi ollut mutta yhtäkkiä yhdistys kääntyi sisäänpäin ja käänsi autettaville kissoille selkänsä. Kuka ymmärtää tätä?!?

Vanha jäsen
Vieras

#1817 Ei ymmärrä, ei !

02.04.2011 18:23

Ei sitä kukaan todellinen eläinten ystävä ymmärräkään , miksi KKY hylkäsi kissat! Asianajajalle ja taloudenhoitajalle maksetaan "tyhjästä" ja KISSAT HUUTAA APUA !
"Korvien puhdistus" lienee tarpeen , kun eivät KKY:en hallituksen jäsenet kuule HÄTÄHUUTOJA !

No, kohta ei ole enää varoja, kun KKY on syytänyt ne asianajajan palkkioihin.
Pahalta tuntuu kissojen puolesta !
Kaikkia kissoja autettava
Vieras

#1818 Re: Re: Jopa saastankin keskellä autettiin

03.04.2011 11:20

#1812:  - Re: Jopa saastankin keskellä autettiin

Todella asiaa kirjoitit. Lisäksi minua ihmetyttää säätiöittämishinku. Kovin pienellä pääomalla säätiötä ei kannata perustaa, koska säätiön "hoito"  tulee kalliiksi. Säätiö tarvitsee hallituksen ja varainhoitajan, joiden palkkiot maksetaan pääoman tuotoista.  Pyritäänkö näin vain saamaan lisää palkkatuloja KKY:n varojen hoitamisesta. Kissojen hoito ei todellakaan näytä olevan KKY:n hallituksen tärkein asia.

Vanha jäsen
Vieras

#1819 Kitumaankin voi jäädä

03.04.2011 11:43

Unohtui aiemmista viesteistä: AMPUMINEN EI OLE HYVÄ LOPETUSKEINO KISSOJEN KOHDALLA! Moni kissa on kituen kuollut haavoihinsa, kun ne on ammuttu luontoon. Myös loukussa oleva kissa ei aina kuole ensi laukaukseen. Olipa 2-3v sitten oikeudessakin juttu, jossa löytöeläinhoitolan pitäjää(entinen sey:n eläinsuojeluvalvoja) syytettiin laittomasta kotikissan taposta. Kaiken huippu oli se, että patologin lausunnon mukaan kissaraukka oli elänyt pitkään ampumisen jälkeen(muistaakseni 2-3 tuntia).
Vaikka kissa tietenkin kärsii henkistä stressiä kuljetuksessa eläinlääkäriin nukutettavaksi, niin kuitenkin se on parempi ratkaisu .Eikä se villikissa pahemmin stressaannu siinäkään, jos se saa olla tarkkailussa VAPAANA HUONEESSA, jossa on lymypaikkoja . Itselläni on ollut lyhytaikaisessa, että pitkäaikaisessa (liki 20v) hoidossa täysvillejä villikissoja, joten puhun siis kokemuksesta.
Hyväksyn silti täysvillien kissojen nukuttamiset!

Kun lähtee loukuttamaan , niin koskaan ei tiedä, mitä tuleman pitää. Tarkoitus voi olla loukuttaa karannut kotikissa ja saaliiksi tuleekin 3 arkaa aikuista kissaa ja pentu. Koska loukutus tapahtui tallien ja talojen lähistöllä, niin kissat piti ottaa tarkkailuun . Häkki ei ole hyvä tarkkailupaikka aroille kissoille, vaan kotihoitopaikkoja tarvitaan. KKY:ssäkin on henkilöitä, jotka suostuvat ottamaan arkoja kissoja ja on myös kokeneita loukuttajia, kuten Pirjo Peltoniemi. Miksi heidän ei anneta auttaa ?
Jos iäkäs hallitus ei itse jaksa tehdä käytännön eläinsuojelutyötä, niin miksi se evätään myös henkilöiltä, jotka haluavat ja jaksavat tehdä kenttätyötä. En ymmärrä vieläkään.
VALISTUSTA, LEIKKAUSTEMPAUKSIA JA LOUKUTUSTA PITÄÄ TEHDÄ RINTA RINNAN ! Joko vihdoinkin rautalangan vääntö meni hallitukselle perille?????Toivottavasti!!!!!
Vanha jäsen myös
Vieras

#1820 Re: Ei ymmärrä, ei !

03.04.2011 12:49

#1817: Vanha jäsen - Ei ymmärrä, ei !

Miksi yleensä hallitus tarvitsee asianajajaa? Eivät he kait itseään vastaan taistele?

Kyselisimpä miksi yleensä hallitusta vastaan on syytteet nostettu?

 


Vieras

#1821 Re: Re: Re: Jopa saastankin keskellä autettiin

03.04.2011 12:52

#1818: Kaikkia kissoja autettava - Re: Re: Jopa saastankin keskellä autettiin

Koska kky on vapaaehtoistyöhön perustuva yhdistys/järjestö, niin yhdistyksessä toimivat eivät saa/ole oikeutettu saamaan palkkaa tai palkkioita. Ei pj ei hallitus eikä perustehtävää suosittavat MUTTA tässä yhdistyksessä taloudenhoitajalle kuitenkin maksetaan, ja ruhtinaallisesti jota täällä alan ammattilaisten ja yhdistys toimintaperiaatteita tuntevat ovat suuresti ihmetelleet.

Säätiössä pj hallitus ym. valittu säätiössä toimiva henkilöstö taasen nostaa palkkioita ja ilmeisesti nyt tämän säätiöittämisen myötä sitä suunnitelleet ja siihen automaattisesti katsovat itsensä kuuluvan? katsovat voivansa vihdoin saada palkkioita vuosien työstä=rahan keruusta?, joka on otettu kissojen ja aktiivien toimijoiden selkänahasta.

On kehuttu taitavaa taloudenpitoa, ehkä sitäkin on ollut mutta se mikä on näkynyt keskeisen toiminnan ja perustehtävän kentällä niin se ollut sitä, joka yleensä on tarkoittanut säästämistä vältämättömistä menoista = toiminnan keskipisteestä kissojen kuluista..(MUTTA rahankäsittelijän=taloudenhoitajan palkassa ei ole säästelty, eikä nyttemmin lakimiehen ym. järj.miesten palkkioissa!!!)

tässäkin viestiketjussa se on ilmaistu tuolla ihan äsken mm. realisti sanoi näin

#1778: Realisti - Re: Re: Re: Miksi liityin aikoinaan KKY:een

"Miettikää oppositio vakavissanne hypoteettisesti: jos rahat ensisijaisesti käytettäisiin kuluihinne ja kissojen kuluihin, niin jos rahat loppuisivat jossain vaiheessa ja olisivatko ne rahat tulleet `?käytetyiksi oikeaan asiaan?"

Tuskin suunnitellut säätiön hallitus ja toimijaväki enää tekee hommiaan ilmaiseksi?!? Tähänkö ne varat onkin tarkoitettu??!?!?

Vieras
Vieras

#1822 Re: Olin siellä minäkin

03.04.2011 13:19

#1745: Asian vierestä - Olin siellä minäkin

Mielenkiintoista, MUMMOKIN PISTÄÄ HÄNNÄN PYSTYYN!

vieras
Vieras

#1823 Re: Re: Re: Re: Re: Re: neuvotteluasetelma

03.04.2011 13:31

#1724: - Re: Re: Re: Re: Re: neuvotteluasetelma

Miten niin aivopesty. Oppositiohan järjesti useamman kokouksen KKY:tä vastaan.

Joten kukin on kannattajansa valinnut. Turha syytellä ketään, kumpikin osapuoli katsoi omaa parastaan. Tai miten sensanoisi, Oppositio ei niinkään katso kissojen parasta. Mitä nyt suutaan soittaa turhaan.

Katsotaan nyt kuinka oikeuteen jätetyille kantelle käy. Kirjoitellaan sitten nimillä miten kävi?

Odottelen jo mielenkiinnolla oikeuden päätöstä.


Vieras

#1824 Kissaraukat !

03.04.2011 14:28

Pahalta tuntuu , kun ihmiset vain riitelevät ja KISSAT KÄRSIVÄT !
KKY:en hallitus UNOHTI KISSAT! Miksi?

Vieras

#1825 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: neuvotteluasetelma

03.04.2011 15:02

#1823: vieras - Re: Re: Re: Re: Re: Re: neuvotteluasetelma

"Oppositio ei niinkään katso kissojen parasta. Mitä nyt suutaan soittaa turhaan." Perustele ja kerro ne turhat asiat joista oppositio pitää ääntä, kissoista pitää ääntä mutta  nehän on nyt niitä "turhia asioita"???

Etpä ole tainnut vaivautua kuuntelemaan mistä oppositio "turhaan suutaan soittaa" ja kenen puolesta.

Taidat itse syyllistyä turhaan suunsoittoon, ja silmät sidottuina sekä tulpat korvissa.