KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Sanna
Vieras

#401 Re: Eläinsuojeluvalvoja

18.12.2010 21:26

#397: - Eläinsuojeluvalvoja 

Ja vaikka olen aina luullut että itselleni on kauhalla annettu...niin nyt Mira jolle onkin annettu pelkällä lusikalla teki terävän huomion :):) Tämä "vieras/sivullinen" onkin joku asioista hyvin perillä oleva, jota itse en tunnista, mutta Miran vinkin jälkeen osasin katsoa kyseisen nimettömän "keskustelua sivusta seuranneen" kommentit. On se vaan noloa että kirjoittaa noinkin raflaavasti meistä, jotka asiaan muutosta haluamme, mutta ei kehtaa nimellään kirjoittaa?

Tämä pässiä narussa -vertaus kyllä sopii KKY:n toimintaan ilmeisesti useammankin vuoden ajalta. Ja tämän olen kuullut henkilökohtaisesti toiminnassa mukana olleilta.

Syntinen
Vieras

#402 FAKTAT PÖYTÄÄN: En ole väittänyt olevani viaton

18.12.2010 21:37

#397: - Eläinsuojeluvalvoja 

Kirsijoitit näin: Tällä palstalla herättää myös ihmetystä se,että kaikkia niitä syytöksiä,joita kohdistetaan yhdistyksen hallitukseen ja etenkin puh.johtajaan,käytetään kirjoittajien toimesta itse.
Onko kyse jonkinlaisesta "syyllisyydensiirrosta"? "Kansankiihoittajia" on aina ollut ja tulee olemaankin. Näiden "saaliita" ovat ne,jotka tuntevat turvaa "vahvemman" päättäessä asioista.
Tältä nämä "keskustelut" sivullisesta vaikuttavat.

On totta, että jokaiseen tappeluun tarvitaan aina vähintään 2 henkilöä. Puheenjohtajaa syytetään monesta. Hänen toimiinsa, päätöksiinsä jne... on monet ottaneet kantaa. Ilmeisesti sinulta jäi lukematta nuo toisen puolen vastahyökkäykset. Siällä syytetään suoraan nimillä ja koitetaan osoittaa, että juuri nämä 4-5 tyyppiä aiheuttavat KAIKKI ongelmat. Ja ilman näitä 4-5 tyyppiä opposotiossa ei olisi yhtään mitään ongelmaa.

Fakta on kuitenkin se, että puheenjohtaja on AINA se, joka tappelee jonkun kanssa. Tätä on tapahtunut jo ainakin 10 vuotta. Puheenjohtaja on itse karkoittanut kymmeniä ihmisiä kky:stä, mutta PJ EI OLE KOSKAAN MYÖNTÄNYT, ETTÄ HÄNESSÄ OLISI JOTAIN VIKAA, KOSKA PJ ON AINA OIKEASSA, ainakin omasta mielestään.

Minä olen tapellut puheenjohtajaa vastaan, mutten toki niin törkeästi kuin hän minua vastaan. Mutta minä uskallan myöntää, etten ole mikään viaton karitsa. En ole täydellinen, enkä ole aina oikeassakaan. Enkä edes odota, että läheskään kaikkia ideoitani kannatettaisiin tai hyväksyttäisiin. Minä en luule olevani Jumala!!

Koskaan ei ole kukaan kuullut puheenjohtajan sanovan, että olisi jossain asiassa väärässä!! Miten yksi ihminen on aina oikeassa? Miten kukaan ihminen voi olla aina oikeassa? Onko puheenjohtaja omasta mielestään jollain tavalla yli-ihminen?

 

Kirsi
Vieras

#403 Vuosikokous 2009

18.12.2010 21:52


Suoraan puhenjohtajan suusta hallitusta valittaessa: "Minä (siis Terttu Kanervo) haluan HARMONISEN hallituksen, jossa kaikki ovat samaa mieltä, eikä tarvitse tapella."

Mitä järkeä on yleensä valita hallitukseen ainoastaan sellaiset henkilöt, jotka ajattelevat joka ikisestä asiasta täysin samalla tavalla? Sehän on sama asia, kuin että puheenjohtaja yksinään muodostaisi koko hallituksen!

Ja miksi puheenjohtajan mielestä on heti tappelu, jos joku joskus esittää eriävän mielipiteen? Miten voi mikään kehittyä, ellei asioita edes haluta ajatella monelta eri kantilta. Ei se ole tappelua, jos joku sanoo asiaan toisen näkökannan, vaan se on rikkaus, joka mahdollistaa kehittämään toimintaa!

Olisiko aika valita maaliskuussa hallitukseen sellaisia ihmisiä, jotka osaisivat ajatella omilla aivoillaan ja kertoisivat erilaisia näkökantoja asioista??!! Ei siinä tarvitse tappelemaan alkaa, jos toinen on asiasta eri mieltä. Jostain syystä vaan kaikki ne kymmenet nykyiset ja entiset KKY-läiset ovat muka aina olleet väärässä ja puheenjohtaja ollut oikeassa. Mahtaa olla hienoa, kun on joka asiasta oikeassa.

Yli 900 allekirjoittanutta on omalla allekirjoituksellaan osoittanut puheenjohtajan tynkähallituksineen olevan väärässä, mutta eipä pj eikä tynkähallitus sitä silti myönnä. Tynkähallitus ei kyllä varmaan uskalla ollakkaan ääneen eri mieltä puheenjohtajan kanssa?

VOISIKO VAIKKA PUHEENJOHTAJA TERTTU KANERVO KERTOA, ETTÄ MIKSI HÄN OMASTA MIELESTÄÄN ON TÄYSIN OIKEASSA, VAIKKA YLI 900 HENKILÖÄ ON ASIASTA TOISTA MIELTÄ??!!
Kissojen puolesta
Vieras

#404

18.12.2010 21:57

"Kissojen katastrofiyhdistys on tehnyt päätöksen olla enää ottamatta hoitoonsa villiintyneitä kissoja. Moni puolivilli kissa, joka kesyyntyisi nopeasti ihmiseen luottavaksi kehruukoneeksi jää nyt ulos pakkaseen."

Onko tynkähallituksessa tullut mieleen, että rakastettu, mutta vahingossa karkuun päässyt kotikissa aivan varmasti villiintyy, jos on metsässä yli viikon, saatika sitten pidempään??!!

Ei normaali kotikissa, joka on jo valmiiksi pelokas, luontoon karanneena enää miltään söpöltä kotikissalta näytä.

Että jätetään ne lahjoittajien rakkaat karanneet kissat hankeen kuolemaan, jollei heti juokse syliin kehräämän, jonkun tuntemattoman nähdessään!?

Meneppäs sinä puheenjohtaja tynkähallituksesi kanssa hankeen istumaan viikoksi paukkupakkasissa, niin ehkä sitten paremmin ymmärrät siellä olevia kissojakin!!!

Pöyristyttävää käytöstä
Vieras

#405 Re: Minutkin jätettiin oman onneni nojaan

18.12.2010 22:01

#379: Miksei pj halua auttaa kissoja? - Minutkin jätettiin oman onneni nojaan 

Puheenjohtaja Terttu Kanervo, miten saatoit olla noin sydämetön, että käskit lopettaa tassunsa katkaisseen nuoren kotikissan? Jäikö hyvä mieli, kun säästöit 40€ yhdistyksen rahoja? Häpeäisit!

omat nurkat puhtaana
Vieras

#406 talotilat

18.12.2010 22:22

Kyllä ne taudit riehuvat talossa kuin tilassa. Onko sitten parempi ahtaa yksityisen ihmisen kotiin toistakymmentä kissaa määräämättömäksi ajaksi?
Lakikin jo velvoittaa eläinlääkärin tarkastamaan tilat jotka ovat "kennel-käytössä".
Paljon olisi selvitettävää jäsenille
Vieras

#407 Re: talotilat

18.12.2010 22:48

#406: omat nurkat puhtaana - talotilat 

 Erittäin hyvä kommentti!

Johon mielestäni KKY:n hallitus voisikin vastata,

miten yhdistys tarkistaa, että kissojen pitopaikat vastaavat lainmukaisuutta?

Miten yhdistys valvoo, että jokaisessa paikassa on asianmukaiset karanteenitilat ja osaavat ihmiset hoitamassa ja sosiaalistamassa kissoja?

Miten KKY ylläpitää ensikotien tietotaitoa niin kissojen hoidossa ja nykyisissä lakipykälien viidakossa?

Jos ihmiset tekevät KKY:n riveissä kissatyötä, miten yhdistys tukee toimijoita esim. kriisitilanteissa?

Millaista yhteistyötä KKY tekee löytöeläinkotien ja valvovien viranomaisten kanssa?

 

 

entinen ensikotilainen
Vieras

#408 Re: Re: talotilat

18.12.2010 23:23

#407: Paljon olisi selvitettävää jäsenille - Re: talotilat 

Hyviä kysymyksiä joihin vuosien ajan on pyydetty vastauksia, niitä saamatta. SIKSI täällä nyt velloo, kun on turhautuminen mennyt tappiin asti ja tullut kuppi täyteen valuen yli.Kyllä kysyä sai muttei todellakaan saanut vastauksia.

Ensikodit ovat toimineet parhaansa mukaan kissoja ajatellen, kädet sidottuina=pj,n määräykset. Pj,lle kissat tuntuivat olevan vain rahankeruuväline, sellaisen käsityksen sai hänen kanssaan asioidessaan.

Pj,n ohje/käsky hoitaa kissat; kissa ensikotiin (mieluummin löytäjä ottaa kotiinsa ja hoitaa itse kaikki jatkot) ja sieltä äkkiä pois mahdollisimman vähillä kuluilla piste. Toimiessani ensikotina ja ollessani yhteydessä pj,n niin selviö oli ettei häntä kissat kiinnostaneet ja niiden hyvinvointi, kissoista oli turha yrittää keskustella hänen kanssaan. Raha ja kulut olivat päällimmäisiä asioita mitkä häntä kiinnostivat, ja se montako kissaa oli ja että varmasti muisti lähettää luovutuspaperit hänelle, että saataisiin rahat pois.

Neuvoja häneltä oli turha kysyä käytännön asioissa. Toki tärkeitä asioita nuokin mutta aloitteleva ensikoti kyllä odottaa, että pj, ja varsinkin kun kysessä on kokenut toiminnassa ja yhdistyksen perustaja että hän on kiinnostunut aloittelevan pärjäämisestä ja että häneltä kysyttäisiin miten menee ja tarviiko jossain apua ja saisi jonkinlaista rohkaisua, sekä saisi "kissapsykologisia" neuvoja.

Ensikodiksi pääsi kuka vaan kuka halusi hoitaa kissoja, pj ei haastatellut eikä soitellut eikä kysellyt. Enkä tarkoita tällä että, aliarvioisin tai väheksyisin tai pitäsin ensikodiksi haluavia jotenkin epäilyttävinä tai epäkelpoina ei sinnepäinkään vaan tarkoitan että olisi yhdistyksen puolelta jotenkin edes neuvottu siinä että kuinka monta kissa voi ottaa kunkin kotiin olosuhteet huomioiden. Esim, yksiöön, montako kissaa? ja minkälaisia kissoja voi ottaa niihin tiloihin? Onko omia lemmikkejä ja miten toimia niiden kanssa ja mitä ja kuinka ja ja ...onhan näitä kysymyksiä vaikka millä mitalla. Näihin eikä noihin saanut vastausta, enkä usko että saakaan nykyiseltä tynkähallitukselta.

Annika Fabritius
Vieras

#409

19.12.2010 00:23

Kopio Aamulehden lukijapalstalta

"Löytökissalle ei löytynyt sijoituspaikkaa

Eläimet. Kissojen katastrofiyhdistyksen puheenjohtaja Terttu Kanervo antoi yllättävän tiedon (Al 12.12.). Mistä niitä kissojen talteenottopaikkoja löytyy ja kuka auttaa, kun tarve esiintyy?

Lauantai-iltana 11.12. kello 21.50 rappukäytävästämme löytyi rotukissa, jonka omistajasta ei ollut tietoa. Tiesimme, että rapussamme asuvilla kenelläkään muulla ei ole kissaa.

Soitin puheenjohtaja Terttu Kanervolle saadakseni apua. Kanervon vastaus oli, että heillä ei ole paikkaa, mihin kissan voisi sijoittaa eikä heillä ole ketään, joka voisi noutaa kissan.

Hän käski laittamaan kissan yöksi vaikka pesuhuoneeseen huomiseen asti. Tiedustelin, että mistä sitten huomenna löytyy paikka. Hänen vastauksensa oli, että Orivedellä on eläinten löytökoti.

Pyysin että Kanervo olisi soittanut jollekin yhdistyksen jäsenelle, joka voisi tulla noutamaan kissan. Hän kieltäytyi vedoten puheluiden kalleuteen, joita hän joutuu omasta pussistaan maksamaan hoitaessaan Kissojen katastrofiyhdistyksen asioita.

Itse hän ei suostunut ottamaan vastaan kissaa vedoten korkeaan ikäänsä. Apua en saanut.

Toivottavasti kenenkään ei tarvitsisi asioida Kissojen katastrofiyhdistyksen kanssa. Tämä kissa sai kodin sunnuntaina, vietettyään yönsä vihaisen 19-vuotiaan kollikissan vieraana valvottaen koko perhettä yön.

Huolehtikaa kotieläimistänne.

Merja Oinonen"

Kylläpä hävettää olla kissansijoittajana, kun tälläistä lukee :( Hätätapauksessa olisin voinut kissan hakea. On kyllä toisaalta totta myös sekin, että emme ole palokunta, niinkuin Terttu kirjoitti...

Vieras
Vieras

#410 Re: Re: Re: Vastuuseen päättäjät

19.12.2010 00:48

#331: Sanna - Re: Re: Vastuuseen päättäjät 

Riittääkö se kissatalo pitään Ruton loitolla? Mielenkiintoinen ajatus. Luulisi siinä muutakin tarvittavan?

Nähtiinhän se miten Oriveden tilojen kanssa kävi.

Tilat ei niinkään riitä tauteja loitolla pitään, vaan järkevä toiminta yhteistyönä muiden kanssa.

Suuret puheet ei suuta halkaise.

Annika Fabritius
Vieras

#411

19.12.2010 01:04

Ensikodit tarvitsevat lisää tietoa ja tukea. Itse, kun aloitin ensikotina,kaipasin edes pientä yhteydenottoa, "Mitä kuuluu? Miten menee?"
Alusta alkaen olen mm. Terttu Kanervolle puhunut tästä asiasta. Asiaan on onneksi tullut hieman parannusta, mutta ei mielestäni tarpeeksi.

On hyvä ja suorastaan MAHTAVAA, jos kissojen talteenotto jatkuu samaan malliin. Kissansijoittajana odotan tästä vielä hallitukselta virallista vahvistusta ja edellisen, sähköpostilla tulleen, päätöksen kumoamista.

Puheenjohtaja Terttu Kanervo haluaa harmonisen hallituksen. Kaunis ajatus, mitä se sitten tarkoittaakin. Olen saanut huomata, että paremmin menisi ja helpommalla pääsisi, jos olisi samaa mieltä enemmistön kanssa. Jäsenistön valitsemana edustajana minun kuitenkin kuuluu ilmoittaa oma kantani, vaikka se ei aina olisi sama kuin enemmistön. Ai niin, hupsista, enään se onnistu, kun en pääse kokouspaikan ovesta sisään...

Toimintalinjan pitää olla sama kuin vuosikokouksessa/toimintasuunnitelmassa on määritelty. Hallituksen on noudatettava sitä! Kesken kauden ei voi tehdä suuria linjamuutoksia.

Mielestäni rahojenkäyttöä ja toimintaa on organisoitava paremmin.

Esimerkiksi tänään heräsin aivan järkyttävään p***n käryyn. Joku hoitolaisista oli vääntänyt tortut tietokonetuolille!! Marssin Mustiin ja Mirriin hakemaan 20 euron puhdistusainetta jonka JOUDUN ITSE MAKSAMAAN! Tämä torttu oli yhdeltä hoidokeista varmasti stressitä johtuva vahinko, mutta minulle se maksoi vähintään 20 euroa. Parhaassa tapauksessa 100 euroa jos joudun hankkimaan uuden tuolin. Yhdistys on onneksi hankkinut höyryimurin, jolla tuolin saa pestyä, mutta imurin saamiseen menisi sen verran kauan aikaa, että joku muukin alkaisi käyttää tuolia vessana... Olisi se kiva, jos KKY korvaisi tälläisen pikku pullon... MUTTA EI!! En pyydä korvaamaan tuolia, ainoastaan puhdistusaineen jota ei kyllä muuhun siivoamiseen voi hyödyntää.

Yhtään en silti vaihtaisi pois hetkistä hoitokissojen kanssa. Jännityksellä odotan mitä kissat päättävät kuuselle tehdä...
Annika Fabritius
Vieras

#412 kissatalo

19.12.2010 01:16

Ei "kissataloksi" käy mielestäni mikä tahansa tölli. Homma pitää suunnitella tarkkaan ja yhteistyössä eläinlääkärien jne. kanssa. Omasta mielestäni parasta olisi tehdä tästä talohankkeesta yritys, johon hakea lisää yhteistyökumppaneita. Muita eläinsuojeluyhdistyksiä, eläinlääkäriä, lemmikkikauppaa jne.

Täytyy olla tarkat suunnitelmat tautien ja muiden "katastrofien" varalta. Kyllähän eläinlääkäriasematkin toimivat, vaikka siellä on sairaita eläimiä koko ajan. Miksei sitten kky:n kissatila voisi myös toimia?

Kartan tarkoituksella sanaa kissatalo. Omasta mielestäni se kuulostaa hurjalta ja mädältä puutalolta jossain kaupungin laitamilla. Pihassa mummot ja muutamat hipit istuvat huojuvissa puutuoleissaan ja kissanpissa haisee. Anteeksi jos loukkasin jotain, itseäni tämä naurattaa. Miten yhteen sanaan voi liittyä niin vahva mielikuva.

Itse en tosiaan halua kissatalon olevan mikään puutalotölli jossain kylän laitamilla, vaan oikeasti toimiva ja mahdollisesti jopa voittoa tuottava yritys. Voitot on haettava vuokra yms. yhteistyökumppani tuloilla. Tämä kuulostaa varmasti hurjalta, mutta ei mielestäni lainkaan mahdottomalta, jos löydetään oikeat ihmiset hoitamaan hommaa.



Ajatelkaa nyt vihdoinkin kissojen parasta
Vieras

#413 Re: Re: Re: Re: Vastuuseen päättäjät

19.12.2010 01:38

#410: Vieras - Re: Re: Re: Vastuuseen päättäjät 

 

Oriveden tilalle tuodut kissat eivät enää saastuttaneet ensikoteja, ainoastaan tilaa. Oriveden pienuus esti karanteenin rakentamisen sinne, mikä on kaikkein oleellisin osa epidemioiden torjuntaa. Kissarutto on tautina todella ikävä. Sitä on laajalti luonnossa ja kaikki kissat (ne rokottamattomat kotikissat, puolivillit maatilakissat kuin täysvillitkin) ovat suuressa vaarassa saamaan tartunnan. Siis linjan muutos ei poista tauti riskiä! Ainoastaan se, että Kissoilla olisi rokotustodistus tassussa kun ne ulkoa pelastetaan takaa ettei ruttoa kissalle ole. On huomattavaa, että pentuja ei usein ole rokotettu. Itämisaika on noin kaksi viikkoa. Vasta tämän jälkeen voidaan sanoa onko ulkoa haetulla kissalla rutto vai ei. Sen aikaa se on pidettävä jossain. KKY:n tapauksessa ilmeisesti tulevaisuudessakin ihmisten kodeissa. Kun kotiin tulee ruttokissa, kyseinen koti saastuu pitkäksi aikaa sillä tauti voi piillä kotona useamman vuoden. Ainoastaan erittäin huolellinen desifiointi auttaa asiassa jotenkin ja jokainen tietää kuinka vaikea kotia on pestä läpeensä myrkyillä ja höyryllä. Tälläisessa tapauksessa tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa. Joko KKY ottaa opiksi ja hankkii tilan jossa kissat voivat olla itämisajan karanteenissa TAI luopuu TÄYSIN kissojen pelastamisesta ulkoa. Tällöin kissoja voitaisiin ottaa ainoastaan rankkurin Boondocksin tiloista. Siitä syystä, että rutto voi lymyillä kaikissa rokottamattomissa kissoissa! Tällöin kaikki kerätyt varat pitäisi palauttaa sekä yhditys lakkauttaa koska se ei ole enää perustamiskirjojensa mukainen. Tässä vieraan(PJ:n) haukkumien ihmisten kodeissa on ollut ruttoa, koska ovat hakeneet kissoja pihalta rokotustodistusta kysymättä. Jokainen haettu kissa on ollut avun tarpeessa, eikä niitä Boondock ole hakenut. NÄIDEN IHMISTEN SYYTTÄMINEN RAHANAHNEIKSI TÄSTÄ SYYSTÄ OSOITTAA ÄÄRETTÖMÄN KAPEAKATSEISTA NÄKEMYSTÄ. OKSETTAVIA SYYTÖKSIÄ. JOS OLET NÄHNYT PENNUN IKINÄ KUOLEVAN RUTTOON, HIIPUVAN KÄSIIN, KUN ET VOI TEHDÄ ASIALLE MITÄÄN, TEET KAIKKESI ETTEI NÄIN TAPAHDU ENÄÄ IKINÄ! IKINÄ! Tästä tässä asiassa on oikeasti kysymys. Tässä tilanteessa kun näkee PJ:n kiusaavan aktiiveja, jotka ajattelevat niitä kissoja, voin pahoin. Korostan vielä. Rutto voi olla myös niissä pennuissa, kuin kotikissoissakin, joita hallitus ainoastaan haluaisi pelastaa. Jokainen voi nyt miettiä haluaako lopettaa KKY:n toiminnan järjettömänä ruttovaaran takia vai pitäisikö toimintaa jalostaa.
Ajatelkaa välillä kissoja KKY:n hallitus
Vieras

#414 Re: Re: Re: Re: Vastuuseen päättäjät

19.12.2010 03:17

#410: Vieras - Re: Re: Re: Vastuuseen päättäjät 

 

Olet oikeassa. Rutto asia ei tuolla täysin ratkea kissatilalla, mutta antaa huomattavasti paremman mahdollisuuden kuin nykyinen/ hallituksen ajama käytäntö. kuten edellä kirjoitin laskeutumispaikka/ karanteeni on aina tärkein osa epidemioiden taltuttamisessa. Itseasiassa rutto ei ole edes epidemia vaan sitä on tasaisesti ympäri Suomea. Keskiverto toki paikkoihin missä kissoja on paljon. Paljon suurempaa probematiikka on tämä kissojen luokittelu. Itseasiassa tämä keskustelu on täysin siihen pohjautuvaa. Loppujen lopuksi KKY:n kissojen hakijoiden on osattava erottaa ne kissat, joiden elämä voisi jatkua onnellisempana ihmisen suojissa ja ne kissat, jotka eivät siitä ilman suurta stressiä selviä. P. Peltoniemi yritti AL:n sivuilla tätä ansiokkaasti jo selventääkin. Käsitykseni mukaan suurin osa KKY:ssa haluaa toimia kissojen parhaaksi ja moni käyttää toimintaan merkittävän osan ajastaan. Juuri heidän tulee nyt pysähtyä miettimään muutamaa kohtaa. Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Vapaana sen laajaan reviiriin kuuluu monien muiden luonnon elävien asuinsijat ja pesät, joita se käy petona läpi saaliin toivossa. Tämän vuoksi JOKAINEN kissa on ulkona liikaa. Kun kissa pelastetaan luonnosta se on erittäin usein arka ja saattaa suhtautua pelastajaansa jopa agreasiivisesti. Kissat on pyydettävä loukuilla, joka on valitettavan stressaava tapa, mutta on käytännössä osoittautunut ainoaksi tarpeeksi tehokkaaksi tavaksi. Nyt loukussa on kissa, jonka status täytyy selvittää. Ilmoituksen pohjalta usein päätellään onko kissa karkulainen vai ns ei kenenkään kissa. Karkulaisen tunnistaa vaikka tatuoinnista tai sirusta, mutta jos näitä ei ole ja ilmoittaja ei tapausta tunne on käsissä tuntematon kissa. Se siis voi olla: - kesy karkulainen, joka on vieraillekin kesy -täysin villiintynyt joka sekoaa kaikista käsittely-yrityksistä ja ei halua olla ihmisten kanssa missään tekemisissä Suurin osa ihmisistä osaa nämä tapaukset tunnistaa, mutta näiden väliin mahtuvat ainakin seuraavat vaihtoehdot -kesy, mutta vierasta pelkäävä omistajalta karannut kotikissa -yleisesti arka karkuri -ihmisiin myönteisesti suhtautuva kesyyntyvä puolikesy aikuinen ns tallikissa -pentu joka on villi mutta joka kesyyntyy silti -puolivilli kissa, joka huomaa ihmisen olevan sille hyödyksi ja kesyyntyy nopeasti kissaseurassa -melkein villit, joiden kesyyntyminen on epäselvää. Asia selviäisi muutamassa viikossa Loukuttaja joutuu tekemään nyt nopeita päätöksiä ja tilannetta ei helpota se miltä kissa näyttää. Karannut kotikissakin voi olla nopeastikin luonnossa ollessaan resuisen oloinen. Kissat voi aina viedä lopetettavaksi... MUTTA MITÄ KATASTROFI YHDISTYKSEN KUULUU TEHDÄ. Haluamme kissojen parasta. Loukussa voi olla niin kesyyntyvä sydäntenmurskaaja ja mummun sylinlämmitin kuin jonkun teidän oma vierasta pelkäävä kissakin. Viedäänkö piikille? Kädet ylös, jotka kannattavat hallituksen uutta linjaa... Teidän kannattama linja päätti juuri näiden kissojen elämän. Mutta ettekö halunneet näin? Ette tietenkään. Kuinka autetaan sitä sateessa seisovaa vapaaehtoista tekemään päätöksen? Boondocks ei halunnut ottaa kissaa, koska korvaus ei ollut hänelle selvä. Mitä jos olisi paikka, missä kissaa voisi hetken tarkkailla ja varmistaa että sillä ei ole tarttuvia tauteja. Edes sen ajan että selviää onko kissa jonkun.. Lyhyessä ajassa kissa rauhoittuu pyydystämisen stressistä neutraalissa suojassa ja voisi näyttää oman luonteensa. Haluaisiko jatkaa ja kokeilla matkaa ihmisten kanssa vai olisiko jossain muualla pilven reunalla parempi olla. Hoidosta perillä olevat ihmiset voisivat nyt tämän päätöksen tehdä päättää mikä stressaa kissaa vähiten kuitenkin arvostaen sen elämää! Siksi laskupaikka kissoille on tärkeä. Siksi tuki pelastavan työlle on tärkeä. Ettei päätöstä tarvi tehdä siinä kaikkein vaikeimmassa paikassa meidän täytyy suhtautua varauksella hallituksen päätökseen ja pohtia asiat uudella ja "ammatimaisella" tavalla. Kissojen suoja ei olisi pöllömpi ajatus. Fabritiuksella tuntui olevan tälläistä kiihkotonta suhtautumista. Tarkoitit varmasti voiton, jota ehkä teoriassa voisi kertyä käytettävän yhdistyksessä näihin muihin ollennaisiin osa-alueisiin ja tulevaan varautumiseen. Oikeastaan vain tälläisia varoja on minusta moraalisesti oikeaa pitää tilillä. Ihmisiltä kerätyt varat on minusta käytettävä siihen johon he ovat sen kuvitelleet tulevankin. Esimerkiksi kissatalon/tilan tukemiseen.

Vieras

#415 YHDISTYSLAKI?

19.12.2010 12:16

Yhdistyslaki 26.5.1989/503

1 LUKU
Yleisiä säännöksiä

5.

Taloudellinen toiminta
Yhdistys saa harjoittaa vain sellaista elinkeinoa tai ansiotoimintaa, josta on määrätty sen säännöissä tai joka muutoin välittömästi liittyy sen tarkoituksen toteuttamiseen taikka jota on pidettävä taloudellisesti vähäarvoisena.

Lähde Finlex


Koska en ole laintuntija, en osaa ylläolevaa välttämättä oikein tulkita, mutta tässä ketjussa esille tulleiden kirjoitusten perusteella en ole enää kovin luottavaisin mielin sen suhteen, että itsekin lahjoittamani rahat ovat menneet niille tarkoitettuun osoitteessen, mikäli totuus on, että suunnattomia rahasummia vain lojuu til(e/)illä.
vanha jäsen
Vieras

#416 Kissoja 30v

19.12.2010 12:30

Olen seurannut keskusteluja mielenkiinnolla ja Jäsenenä lehden saaneena, tutkin Katti-Mattia 2/2010.
KKY:n talteenottamat kissat 30 vuoden ajalta oli erikoista luettavaa.

Vuodesta 1980-vuoteen 1992 kissoja oli otettu talteen vuosittain vain keskimäärin 200 vähän allekin.
Koska luovutettuja oli 13 vuoden aikana vain 1823 kissaa, jää lopetettuihin 402 kissaa. prosentti on 18%

Vuosina 1993-2000 taas keskimäärin 480 kissaa otettu vuosittain talteen. Mutta... Näiden kahdeksan vuoden aikana oli HUOM...... TAPETTU 1099 KISSAA! ! ! ! ! HUOM.. reilusti yli 30%

Sitten taas vuosina 2001-2009 oli talteen otettu 3485 kissaa ja lopetettuja oli 460. Prosentti on 15.

Olin huomaavinani että Puheenjohtaja korosti v 1997 otettuja 611 kissaa. OK. Mutta miksi niistä lopetettiin melkein 200 kissaa? ? ? ?

MITÄ TAPAHTUI vuosina 1993-2000 ? ? Miksi kissoja lahdattiin niin paljon enemmän kun aikaisemmin ja taas myöhemmin ?
Voisiko joku silloin mukana ollut kertoa, mikä sai KKY:N tekemään tällaisia ratkaisuja.

Kaiken kaikkiaan kissoja on otettu talteen 30 vuoden aikana vain 9096 kissaa EIKÄ 12 000 kuten Terttu Kanervo yhdessä ilmoituksessaan valehteli. Vai onko tapettuja enemmäkin?

Pää pyörällä
Vieras

#417 Re: Kissoja 30v

19.12.2010 12:42

#416: vanha jäsen - Kissoja 30v 

Olipa mielenkiintoista luettavaa. Seuraavaksi kiinnostaa, kuinka monesta kissasta on tullut luovutusmaksu. Tarkoittaa sitä, että onko kissoja sittenkin tapettu vähemmän. Ja olisiko sitten osa luovutusmaksuista jätetty tulouttamatta yhdistyksen kassaan.

Onhan tämä tietysti paksulta kuulostava epäilys, mutta miten ihmeessä on voitu päästää n. kolmannes pelastetuista kissoista päiviltä? Ei kuulosta mitenkään mahdolliselta.

 

Vieras
Vieras

#418 Re: Re: Kissoja 30v

19.12.2010 12:47

#417: Pää pyörällä - Re: Kissoja 30v 

 Onko Katti-Matissa tietoa vuosittain talteenotettujen määriä vuosilta 2001-2009?

Siis tarkoitan, montako kissaa vuonna 2001 otettu talteen, montako 2002, jne

Pää pyörällä
Vieras

#419 Re: Re: Re: Kissoja 30v

19.12.2010 13:07

#418: Vieras - Re: Re: Kissoja 30v 

Onhan ne KattiMatissa. Jokainen voi näpytellä laskimella ja harrastaa pohdintaa.

Luotettavaa vastausta et varmasti tynkähallitukselta saa. Puheenjohtaja varmaan saattaa vastata jotain tai vedota "huonomuistisuuteen". Niitä muita kolmea tynkähallituslaista asia ei varmaankaan kiinnosta.

Tällaiset kysymyksethän kun ovat niitä "asiattomia ja puheenjohtajaa kampittavien" ihmisten kysymyksiä. Ne jäävät omaan arvoonsa.

Timo Peltoniemi
Vieras

#420 Re: Eläinsuojeluvalvoja

19.12.2010 13:26

#397: - Eläinsuojeluvalvoja 

Nämä adressiviestit ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoista luettavaa. En aikonut tähän osallistua, mutta nyt on pakko oikaista sellainen väärä tieto, joka ei liity adressiin, mutta jostain syystä asiaa on ruvettu täällä vatvomaan.

Nimimerkki kirjoitti seuraavasti: "SEY:n valvojana toimimiseen ei vaikuta toimiminen jossakin muussakin eläinten auttamiseksi perustetussa vapaaehtoisjärjestössä."

Väite on valitettavasti valetta. Minulla on siitä näyttöä. Olen nähnyt virallisen päätöksen asiasta, joka osoittaa nimimerkin lauseen valeeksi. Toisaalta, ehkä nimimerkki ei ole aiemmin törmännyt vastaavaan. En minäkään.

Mutta nyt se on totta. Suomessakin, jossa on kansalaisten yhdistymisvapaus turvattu perustuslaissa, ei silti ole mahdollista toimia samanaikaisesti SEY:n eläinsuojeluvalvojana ja KKY:n jäsenenä ja aktiivitoimijana. Tai itse asiassa toiminnan tasokaan ei kai vaikuta. Se ei päätöksestä selviä. 

Joten jos valvojana toimivan on päätettävä, kumman toimintatavan kahdesta asetetusta vaihtoehdoista valitsee, niin ei kai se ole henkilön itsensä vika, että sellaisen valinnan joutuu tekemään. Kylläpähän se vastuu tällaisesta vastakkainasettelusta on sen asettajalla, joka laittaa kansalaisen tällaiseen tilanteeseen.

Jotenkin asia tuntuisi luonnolliselta, jos kyseessä olisi toiminta, joka on ristiriidassa eläinsuojelutyön kanssa. Esimerkiksi jos vaikkapa Valkeakosken Kokoomuksen paikallisjärjestön jäsen olisikin vaikkapa paikallisen Vasemmistoliiton jäsen samanaikaisesti. Siinä olisi kaiketi selvä eturistiriita. Joidenkin mielestä. Mutta mitä ihmettä voi KKY:ssä olla niin pahaa, että SEY on JÄLKIKÄTEEN havainnut yhdistyksessä toimimisen "ongelmalliseksi"?

Nimimerkki on kirjoituksen sisällöstä päätellen hyvin perillä eläinsuojeluvalvojan tehtävistä. "Haiskahtaa" tutulta. Mahtaako olla ollut jopa päätöksen asianosainen jollain tavalla?

Jos joku on kiinnostunut keskustelemaan ENEMMÄN eläinsuojeluvalvojan työstä kuin kissojen pelastamisesta, niin kannattaa perustaa oma keskustelupalsta tai vaikkapa adressi, jos jokin siinä touhussa kaihertaa.

Lakia opiskellut
Vieras

#421 KKY:n päätös on yhdistyksen sääntöjen vastainen

19.12.2010 14:05

KKY:n säännöissä sanotaan (yhdistyksen kotisivuilta poimittu lainaus):

"Yhdistyksen tarkoituksena on kodittomista kissoista huolehtiminen. Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys pyrkii ottamaan toimialueellaan oleskelevat kodittomat kissat talteen tilapäisiin hoitokoteihin."

Kuten huomaamme, niin adressin tekstin mukainen päätös on yhdistyksen sääntöjen vastainen. Hallitus on nyt rajannut säännöisssä olevan maininnan "kodittomat kissat" koskemaan vain tiettyjä kissoja. Nyt rajaus perustuu kissan käytökseen epämääräisessä kiinniottotilanteessa. Yhtä hyvin hallitus voisi tehdä mielivaltaisia rajauksia vaikkapa kissan värin, koon, sukupuolen, ruumiinmuodon tms. perusteella. Jokainen ymmärtänee, että kuvatunkaltaiset rajaukset ovat täysin perusteettomia ja jopa lapsellisia. Yhtä lapsellisia kuin päätöksessä esitetyt kissasta saatuun ensivaikutelmaan perustuvat perusteet. Nimitettäköön sitä nyt sitten vaikka "villeysasteeksi", vaikkakin sellaisen toteaminen ei ole mitenkään relevanttia kiinniottotilanteessa.

Päätöstä kannattaisi nyt mahdollisimman monen jäsenen moittia. Päätöksen saisi helposti nurin. Eli siis KKY:n hallituksen kokouksen päätöstä 28.11.2010 koskien kissojen talteenoton rajoitusta kannattaisi moittia yhdistyksen sääntöjen vastaisena.

Moitekanne käräjäoikeuteen kolmen kuukauden sisällä päätöksestä.
Vieras
Vieras

#422 : Kissoja 30v

19.12.2010 15:49

#418: Vieras - Re: Re: Kissoja 30v 

 v 2001 talteenotettu 422 kissaa, v 2002  vastaava = 321, v 2003 =380,  v 2004=263,  v 2005 =480,

v 2006 = 420,  v 2007 = 337, v 2008 = 406, v 2009 = 456.

Siis 387 kissaa keskimäärin per. vuosi.

tyrmistyttävää!!!!
Vieras

#423 sittenkin totta

19.12.2010 17:11

#7: tyrmistyttävää - yhdistyslaillisesti laiton päätös?

Eli se oli sittenkin niin ja tuo yllä oleva epäilykseni kuuluu näin; Yhdistylaillisesti laiton päätös! Ei enää kysymys muodossa.

Että semmoinen, puhtoisia pulmusia ja prikulleen yhdistyslakia noudattavia jäseniä on tynkähallituksessa. Eivät ee mitään väärää omien sanojensa mukaan. Siinä tapauksessa jos ovat luottamustehtävässään noin tietämättömiä, niin nyt on korkea aika ruveta lukemaan yhdistyslakia, että selviää mistä he voivat päättää ja mistä eivät. Ei ole kovin mairittelevaa, eikä luottamusta herättävää toimintaa ja herää myös epäilys siitä että mitähän muuta omavaltisuutta siellä on touhuttu, koska tuntuu olevan niiiiin suljettu ja salainen "kultapossukerho" ettei kokoukseen päästetä edes hallituksen sihteeriä! Tämä jos mikä on törkeää mielivaltaa ja omavaltisuutta.

Eiköhän tämän jutun clue ole paljastunut ja juttu selvitykseen pohjia myöten.
Taistelen kissojen puolesta
Vieras

#424 Kaikki kynnelle kykenevät vuosikokoukseen

19.12.2010 18:09

Kaikkien tämänkin adressin kirjoitusten perusteella voimme todeta yhteenvetona, että nykyinen hallitus on saatava ehdottomasti vaihtoon ja toiminta tasapainoon sekä ajan tasalle! Jokainen joka vähänkin välittää kissoista, maksaa ensi vuoden jäsenmaksun vuoden alussa ennen vuosikokousta ja tulee kyseessä olevaan tilaisuuteen antamaan äänensä uusille toimijoille! Muutoin mikään ei muutu ja kissat ovat tässä ne, jotka eniten kärsivät.

Tilanteeseen liittyvät epäkohdat pitää saada ihmisten tietoisuuteen mahdollisimman laaja-alaisesti ja tässä voimme käyttää hyväksi mediaa; lehtiä, radiota ja jopa TV:tä! Tällä tavoin julkisesti toimimalla saadaan ihmiset parhaiten liikkeelle! Tehdään tästä yhteinen missio!
laskin
Vieras

#425 Kissojen kulut

19.12.2010 23:35

2009 = 456 kissaa. Kulut jonkun kertoman mukaan taseesa reilut 13.000€

Minkälaisessa kunnossa kissat lähtevät KKYn ensikodeista, onko tosiaan niin että muutamalla kympillä rokotetaa/leikataan/madotetaan?