KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Paljon olisi selvitettävää jäsenille
Vieras

#407 Re: talotilat

18.12.2010 22:48

#406: omat nurkat puhtaana - talotilat 

 Erittäin hyvä kommentti!

Johon mielestäni KKY:n hallitus voisikin vastata,

miten yhdistys tarkistaa, että kissojen pitopaikat vastaavat lainmukaisuutta?

Miten yhdistys valvoo, että jokaisessa paikassa on asianmukaiset karanteenitilat ja osaavat ihmiset hoitamassa ja sosiaalistamassa kissoja?

Miten KKY ylläpitää ensikotien tietotaitoa niin kissojen hoidossa ja nykyisissä lakipykälien viidakossa?

Jos ihmiset tekevät KKY:n riveissä kissatyötä, miten yhdistys tukee toimijoita esim. kriisitilanteissa?

Millaista yhteistyötä KKY tekee löytöeläinkotien ja valvovien viranomaisten kanssa?

 

 

Vastaukset

entinen ensikotilainen
Vieras

#408 Re: Re: talotilat

2010-12-18 23:23:00

#407: Paljon olisi selvitettävää jäsenille - Re: talotilat 

Hyviä kysymyksiä joihin vuosien ajan on pyydetty vastauksia, niitä saamatta. SIKSI täällä nyt velloo, kun on turhautuminen mennyt tappiin asti ja tullut kuppi täyteen valuen yli.Kyllä kysyä sai muttei todellakaan saanut vastauksia.

Ensikodit ovat toimineet parhaansa mukaan kissoja ajatellen, kädet sidottuina=pj,n määräykset. Pj,lle kissat tuntuivat olevan vain rahankeruuväline, sellaisen käsityksen sai hänen kanssaan asioidessaan.

Pj,n ohje/käsky hoitaa kissat; kissa ensikotiin (mieluummin löytäjä ottaa kotiinsa ja hoitaa itse kaikki jatkot) ja sieltä äkkiä pois mahdollisimman vähillä kuluilla piste. Toimiessani ensikotina ja ollessani yhteydessä pj,n niin selviö oli ettei häntä kissat kiinnostaneet ja niiden hyvinvointi, kissoista oli turha yrittää keskustella hänen kanssaan. Raha ja kulut olivat päällimmäisiä asioita mitkä häntä kiinnostivat, ja se montako kissaa oli ja että varmasti muisti lähettää luovutuspaperit hänelle, että saataisiin rahat pois.

Neuvoja häneltä oli turha kysyä käytännön asioissa. Toki tärkeitä asioita nuokin mutta aloitteleva ensikoti kyllä odottaa, että pj, ja varsinkin kun kysessä on kokenut toiminnassa ja yhdistyksen perustaja että hän on kiinnostunut aloittelevan pärjäämisestä ja että häneltä kysyttäisiin miten menee ja tarviiko jossain apua ja saisi jonkinlaista rohkaisua, sekä saisi "kissapsykologisia" neuvoja.

Ensikodiksi pääsi kuka vaan kuka halusi hoitaa kissoja, pj ei haastatellut eikä soitellut eikä kysellyt. Enkä tarkoita tällä että, aliarvioisin tai väheksyisin tai pitäsin ensikodiksi haluavia jotenkin epäilyttävinä tai epäkelpoina ei sinnepäinkään vaan tarkoitan että olisi yhdistyksen puolelta jotenkin edes neuvottu siinä että kuinka monta kissa voi ottaa kunkin kotiin olosuhteet huomioiden. Esim, yksiöön, montako kissaa? ja minkälaisia kissoja voi ottaa niihin tiloihin? Onko omia lemmikkejä ja miten toimia niiden kanssa ja mitä ja kuinka ja ja ...onhan näitä kysymyksiä vaikka millä mitalla. Näihin eikä noihin saanut vastausta, enkä usko että saakaan nykyiseltä tynkähallitukselta.