KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Lakia opiskellut
Vieras

/ #421 KKY:n päätös on yhdistyksen sääntöjen vastainen

19.12.2010 14:05

KKY:n säännöissä sanotaan (yhdistyksen kotisivuilta poimittu lainaus):

"Yhdistyksen tarkoituksena on kodittomista kissoista huolehtiminen. Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys pyrkii ottamaan toimialueellaan oleskelevat kodittomat kissat talteen tilapäisiin hoitokoteihin."

Kuten huomaamme, niin adressin tekstin mukainen päätös on yhdistyksen sääntöjen vastainen. Hallitus on nyt rajannut säännöisssä olevan maininnan "kodittomat kissat" koskemaan vain tiettyjä kissoja. Nyt rajaus perustuu kissan käytökseen epämääräisessä kiinniottotilanteessa. Yhtä hyvin hallitus voisi tehdä mielivaltaisia rajauksia vaikkapa kissan värin, koon, sukupuolen, ruumiinmuodon tms. perusteella. Jokainen ymmärtänee, että kuvatunkaltaiset rajaukset ovat täysin perusteettomia ja jopa lapsellisia. Yhtä lapsellisia kuin päätöksessä esitetyt kissasta saatuun ensivaikutelmaan perustuvat perusteet. Nimitettäköön sitä nyt sitten vaikka "villeysasteeksi", vaikkakin sellaisen toteaminen ei ole mitenkään relevanttia kiinniottotilanteessa.

Päätöstä kannattaisi nyt mahdollisimman monen jäsenen moittia. Päätöksen saisi helposti nurin. Eli siis KKY:n hallituksen kokouksen päätöstä 28.11.2010 koskien kissojen talteenoton rajoitusta kannattaisi moittia yhdistyksen sääntöjen vastaisena.

Moitekanne käräjäoikeuteen kolmen kuukauden sisällä päätöksestä.