KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Jaana
Vieras

#426 Re: Kissojen kulut

20.12.2010 00:40

#425: laskin - Kissojen kulut 

 Kyllä rokotus- ja leikkauskustannukset ovat isommat kissaa kohden kuin muutaman kympin. Ei kissakohtaista maksua voi laskea jakamalla vain eläinlääkärien kokonaiskustannukset kissamäärällä. Asiaan vaikuttaa mm. se, että merkittävä osa näistä talteenotetuista kissoista ovat pentuja, joita yhdistys ei rokotuta lainkaan. Jossain määrin on myös karanneita yksilöitä, jotka saattavat löytää omistajansa 15 vrk sisällä tai ne ovat jo leikattuja. Madotus tapahtuu pääosin apteekkilääkkein ensikotien toimesta. Muutamassa loistapauksessa olen vienyt kissan eläinlääkäriin omalla kustannuksellani, kun olen ollut epävarma omista lääkintäkyvyistäni.

Kaikilla kissoille tulisi mielestäni kyllä saada jonkinlainen eläinlääkärin terveystarkastus ja pennuillekin rokotukset. Luulisi yhdistyksellä olevan siihen varaa.

KKY on nolo kerho
Vieras

#427 Re: Re: Kissojen kulut

20.12.2010 02:28

#426: Jaana - Re: Kissojen kulut 

 

On sekin julman nolo juttu, että tossa Googlen bannerissa oikealla on HESY:n hieno mainos, mutta KKY:n nykyPJ EI tuollaisia tilaisuuksia tajua. Marttyyrina seisoo varmaan nytkin Sokoksen edessä. Se on niin totaalisen pihalla nykyaikaisen yhdistyksen pyörittämisestä, että toimijat jotka tuollaiseen pystyy ahdistellaan pihalle liian radikaaleina. JA TÄTÄ ON TAPAHTUNUT TOISTUVASTI!
Vieras
Vieras

#428 Re: Re: Re: Kissojen kulut

20.12.2010 03:49

#427: KKY on nolo kerho - Re: Re: Kissojen kulut 

 Mutta nyt on mahdollista saada tähänkin muutos! Toivottavasti sinäkin olet mukana seuraavassa vuosikokouksessa jäsenenä! :)

LoL
Vieras

#429 laskin taas

20.12.2010 17:49

No ei tietenkään ole pelkästään kulut jaettuna kissamäärällä, mutta kyllä se antaa osviittaa siitä, kuikna kissoja hoidetaan minimissään. Kulut ovat todella pienet siihen määrään piti kerrotaan vastaanotetun. Ja kyllä ne löytökissat ja pennutkin tarvitsee eläinlääkäriä satunnaisesti, ei aina riitä rokotus/madotus/leikkaus.
Kissoille oikeutta
Vieras

#430 Re: Kaikki kynnelle kykenevät vuosikokoukseen

21.12.2010 05:38

#424: Taistelen kissojen puolesta - Kaikki kynnelle kykenevät vuosikokoukseen 

 Malliskuun lopulla tarvitaan KAIKKI mukaan vuosikokoukseen!! Hieno homma, että kantaa on otettu monelta kannalta, mutta MUUTOS KKY:N TOIMINTAAN TARVITSEE SINUT VUOSIKOKOUKSEEN ÄÄNESTÄMÄÄN KISSOJEN PARHAAKSI!!! Jokainen pystyy varmasti jotenkin järjestämään kalenteriinsa pari tuntia aikaa, jotta pääsee vuosikokoukseen maaliskuussa 2011, eikös vaan? Äläkä tule yksin, vaan ota se tuttukin mukaan.

Älä ajattele, ettei minua siellä tarvita, muut hoitaa. Jos kaikki ajattelevat noin, niin sama touhu jatkuu. YHDESSÄ SAAMME AIKAAN MUUTOKSEN MAALISKUUN VUOSIKOKOUKSESSA!!

Ja te kaikki kissarakkaat, kertokaa kaikille muillekkin kissarakkaille, että nyt kissat tarvittee ääniä vuosikokouksessa! Mikään mainostus ei voita puskaradiota. Pidetään puhe kuumana! Eikä unohdeta tässä parin kuukauden aikana.

Kaikki kissarakkaat ihmiset: katsokaa ulos ja miettikää hiljaa itte ittenne kanssa, että millasta siällä on kissan nälkäisenä ja pelokkaana olla. Muistakaa se surullinen tuska ja epäreiluuden tunne! Ja maaliskuussa kun aurinko alkaa lämmittää, niin muistakaa tämä "paukkupakkas-tuska" ja oikeasti tulkaa vuosikokoukseen!!

 

Näillä mennään, vain "kerma" on jäljellä
Vieras

#431 Re: Hatunnosto Pirjolle

21.12.2010 17:56

#310: Opposition kannattaja - Hatunnosto Pirjolle 

 Aivan oikein! Olen samaa mieltä!

Tulikin vastaan oiva sitaatti, joka sopii mainiosti myös KKY:n tynkäjalli... eikun -hallituksen hohdokkaaseen tulevaisuuteen:

"Kirjailija Arne Nevanlinnan, 85, mukaan Suomen tulevaisuus riippuu siitä, kuinka erimielisiä täällä ollaan. Yksimielisyys tuottaa harvoin hyviä ideoita." (Vihreä Lanka 17.12.2010)

Niin myös KKY:n tulevaisuus.

Vieras
Vieras

#432 Re: laskin taas

21.12.2010 20:03

#429: LoL - laskin taas 

 Pennuillehan annetaan vain madotus!

"Me kyllä pärjätään"
Vieras

#433 Re: Re: Re: Re: Re: Laittomuuksista

21.12.2010 20:59

#376: Harmaa eminenssi - Re: Re: Re: Re: Laittomuuksista 

No laskeskelin vuosikokouksessa hallituksen jäsenille annettuja ääniä, ja koska tiedän, ketä henkilöitä tarkoitat, niin laskin jäsenten antamien äänien perusteella tilannetta.

"Tynkähallitus" 77 ääntä - muut 68 ääntä.

Jos tynkähallituksesta vähentää puheenjohtajan osuuden, niin äänet menevät jäsenten puolesta

tynkä 50 ääntä - muut 68 ääntä. Kissojen talteenoton supistuspäätöksen takana olevat hallituksen jäsenet ovat siis heikoilla.

Laskin siten, että puheenjohtajalle laskettiin täydet äänet ja varajäsenelle samoin, koska oli sopuvaali. Toinen varajäsen on eronnut, joten en laskenut tietenkään häntä. Tynkäläisten erottaman entisen sihteerin laskin tietenkin mukaan, koska erottamiseen ei ollut oikeutta.

Aika tarkalle siis menee tynkäläisten luottamuksen kanssa. Jos puheenjohtajan hallitsevaa vaikutusta ei laskettaisi, niin jäsenten äänten perusteella tynkäläiset häviäisivät.

kaikki eläimet tärkeitä
Vieras

#434 Aamulehti

22.12.2010 09:43

Luin aamulehden kirjoituksista, että Markku Alanko soimasi villiintyneiden kissojen talteenotosta. Kummallista, koska hän itse ottaa luonnonvaraisia, siis villejä, eläimiä häkkeihin hoidettavaksi. Sitähän pidetään kunnioitettavana eläinsuojelutyönä. Pitäisikö nekin kaikki lopettaa, eikä yrittää hoitaa, koska ne tressaantuvat vankeudessa aivan varmasti?

Mikä on asia, joka erottaa kissat muista eläimistä? Eikö niitä pidä myös hoitaa ja auttaa?
Tietääkseni myös kaikki kunnalliset löytölät laittavat eläimet häkkiin, ainakin 15 vuorokaudeksi. Juuri silloin, kun kissa alkaa vähän tottua ihmiseen, se tapetaan. Viksua.

Eikö KKY:n hoitamat kissat ole pääasiassa kotihoidossa, jossa ne saavat liikkua vapaasti huoneessa ? Se ei varmasti tressaa läheskään niin paljon, kun häkkiin laittaminen.

Erittäin suhteetonta ajattelua.
Kaikki on näköjään mahdollista KKY:ssä
Vieras

#435 Re: Aamulehti

22.12.2010 11:04

#434: kaikki eläimet tärkeitä - Aamulehti 

Olen samaa mieltä. Kyllähän se tuntuu suhteettomalta, että joku eläinsuojeluvalvoja Alanko taivastelee lehdissä villien kissojen rääkkäämistä talteenottotilanteessa ja samaan aikaan eläintarhoissa pidetään villieläimiä häkeissä, turkistarhoissa minkkejä sullotaan moniin kerroksiin ja häkkikanaloissa... kuten tiedämme. Mutta se kaikki onkin elinkeinotoimintaa. Elinkeinotoimintaa kun ei saa häiritä.

Ja onhan se vähän naurettavaakin, että vaikkapa vain jonkin verran villiintyneen kotieläimen kiinniottostressillä sitten jeesustellaan tiedostusvälineissä! Vaikuttaa kyllä "tilatulta" mielipiteeltä.

Ei olisi Makestakaan uskonut.

Janne (ei jäsen)
Vieras

#436 Viesti puheenjohtajalle

22.12.2010 11:35

Hyvä yhdistyksen puheenjohtaja. Jos sinusta tuntuu, että sinulla ei ole aikaa tehdä jotain, niin vastuutaan voi aina jakaa toisille. Kaikki ei ole sinusta kiinni. Toimivassa yhdistyksessä on monenlaisia taitoja omaavia jäseniä niin hallituksessa kuin aktiiveinakin, ja jokainen vastaa omasta alueestaan kuten parhaiten osaa.

Toimivassa hallituksessa ja aktiivijoukossa tehtäviä voidaan myös vaihtaa tarvittaessa, jos jostain syystä joku on estynyt. Kenenkään ei tarvitse tuntea ettei jaksa tai pysty. Sellaisen ilmapiirin olemassaolo kertoo siitä, että toimintaa täytyy kehittää.

Puheenjohtajan vastaukset kuten ei ole aikaa, ei ole kykeneväinen... kertovat kyvyttömyydestä hoitaa puheenjohtajan tehtäviä (osaavan tukijoukon ylläpitäminen, tehtävien ja resurssien jakaminen...) ja siitä, että yhdistyksen hallinto ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Apua voi aina pyytää. Apua tarjoavien ihmisten hyljeksintä johtaa toimintojen keskittymiseen juuri sinulle, ja jossain vaiheessa malja vuotaa yli. Toiminta kärsii, koska ei ole toimijoita.

Yhdistyksen toiminta ja olemassaolo ei ole riippuvainen sinusta, vaan jäsenistöstä ja aktiivien tukiverkosta. Jos sinusta tuntuu, että et voi luottaa tuleviin hallituslaisiin tai puheenjohtajiin, niin silloin täytyy lisätä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, jotta voit itsekin tarkkailla tilanteen kehittymistä.

Sen lisäksi tilien ja kirjanpidon riippumaton tarkastus tarkoittaa, että kukaan ei voi vetää välistä tai tehdä hölmöilyjä.

Jos tekee huonoja päätöksiä, niin aina voi tehdä paremmin ja uusia päätöksiä aikaisempien pohjalta käytyjen keskustelujen ja arviointien tuloksena.

Oikein Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kaikille!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

22.12.2010 11:36


Janne
Vieras

#438 Vielä yksi asia

22.12.2010 12:11

Nykyisen puheenjohtajan ja perustajajäsenen jo vuosikymmenien aikana tekemää työtä on äärimmäisen hölmöä olla kunnioittamatta. Henkilökohtaisuuksiin meneminen on kaikkein raukkamaisinta.

Puheenjohtajan työstä omasta puolestani ja toivottavasti kaikkien muidenkin puolesta täysi tunnustus. Hämn on ollut mukana rakentamassa pohjaa nykyiselle toiminnalle, ja todellakin moni kissa on pelastunut.

Kyse ei ole siitä vaan yhdistyksen toiminnan ja hallinnon tervehdyttämisestä, vallan jakamisesta ja siirtämisestä eteenpäin.
Vieras
Vieras

#439 Re: Vielä yksi asia

22.12.2010 16:09

#438: Janne - Vielä yksi asia 

 Hyvä Janne!  Rakentaminen on aina parempi kuin repiminen.  Ja asiallisuutta kaivataan tässäkin keskustelussa!

Vieras
Vieras

#440 Re: Re: Vielä yksi asia

22.12.2010 16:28

#439: Vieras - Re: Vielä yksi asia 

 Joo, ja molemmin puolin! Toinen osapuoli ei vain pysty rakentavaan yhteistyöhön millään tavoin tai edes keskusteluun. Yhteistyökykyä- ja halua ei ole!

Jaana
Vieras

#441 Re: Vielä yksi asia

22.12.2010 16:38

#438: Janne - Vielä yksi asia 

 Tämä on täyttä asiaa Janne! :) Se on myös meidän tässä "oppositiossa" olevienkin kanta. Emme väheksy millään tavoin puheenjohtajan vuosikymmenien aikana tekemää työtä yhdistyksen eteen.

Välillä toki tunteet kuumenevat itse kullakin, koska teemme asioita täällä puhtaasti sydämellämme. Taistelemme ainoastaan ja vain kissojen puolesta. Joskus voi rapatessa hieman roiskua mutta sekin on inhimillistä. Pyrimme kuitenkin asialliseen ja avoimeen toimintaan niiltä osin kuin se on vain mahdollista.

Tässä hetkessä vastapuolen kommunikointikyky on ollut kuitenkin hyvin rajoittunut, eikä halua asioiden setvimiseen yhdistyksen sisäisesti ole löytynyt. Ainoa keino tämän tulehtuneen tilanteen selvittämiseksi oli tuoda yhdistyksessä tapahtuvat epäkohdat julkisuuteen, joista puolivillien jättö toiminnan ulkopuolelle on lopulta vain jäävuorenhuippu. Surullista mutta totta.

Jotta voi saada osakseen kunnioitusta ja arvostusta, tulee pystyä kunnioittamaan ja arvostamaan myös kanssaihmisiään.

Kirsi
Vieras

#442 Fiksua puhetta Janne ja Jaana

22.12.2010 17:06

Olen kanssanne samaa mieltä. Puheenjohtaja on tehnyt paljon hyvää kissojen eteen ja on siitä myös kiitosta ja lahjoja saanutkin vuosien varrella. Siinä samalla hän on valitettavasti pahaakin saanut aikaan ja nyt on sitten saanut siitäkin vähän takaisin.

Meidän kaikkien niin puheenjohtajan ja hänen kannattajajoukkonsa kuin meidän opposition puolenkin pitäisi päästä puhumaan asiat halki, poikki ja pinoon. Välttämättä ei enää tässä vaiheessa pelkällä puheella saada pöytää puhtaaksi, koska tilanne on päässyt niin pahaksi mm. salailun ja kiusaamisen takia. Mutta tilanne ei ei parane kyllä sillä, ettei puheenjohtaja suostu kommunikoimaan lainkaan. Opposition puoli on kuitenkin tietääkseni koko ajan ollut valmis kommunikointiin ja halunnut keskittyä kissoihin.

Vuosikokouksessa maaliskuussa viimeistään puheenjohtajan on pakko kantaa vastuunsa jollain tavalla. Toivottavasti silloin saamme kaikki maton alle vuosien varrella lakaistut asiat käsiteltyä ja pääsemme keskittymään taas kissoihin. Vaikka varmasti niiden kovinta kiusaa saaneiden onkin vaikea anteeksiantaa ja unohtaa, varsinkin jollei vielä vuosikokouksessakaan pj anteeksi julkisesti pyydä. Toivon, että puheenjohtaja menee itseensä tässä parin kuukauden aikana ja tajuaa, ettei hänkään täydellinen ja erehtymätön ole. Täysin synnitöntä tuskin löytyy kummaltakaan puolelta, mutta oppositiossa se sentään myönnetään.

Toivon, ettei porukka vielä luovuta. Tiedän, että välillä joutuu näissä hommissa käymään eläinrakkauden rajoilla ja joskus on pakko panna itsensä edes hetkeksi etusijalle, jotta jaksaa taas auttaa kissoja.

MUTTA MENNÄÄN NYT KERRANKIN KOKO PORUKALLA MAALISKUUN VUOSIKOKOUKSEEN JA NIILLÄ VIIMEISILLÄ VOIMILLA MUUTETAAN KKY KISSOJEN YHDISTYKSEKSI!!! Eikös vaan? EX-JÄSENET, NYKYISET JÄSENET JA UUDET JÄSENET TULKAA KAIKKI VUOSIKOKOUKSEEN!! Yhdessä ollaan vahvoja ja saadaan eri näkökulmilla kehitettyä yhdistystä monipuolisesti.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.12.2010 20:49


Yksi monista KKY:n miesjäsenistä

#444 Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa

23.12.2010 14:07

Tynkähallitus on suorastaan alittanut itsensä: Valkeakosken Sanomissa oli perätön väite , että KKY olisi jättänyt tutkintapyynnön poliisille yhdestä miespuolisesta jäsenestään.

Tieto on perätön, sillä KKY:n hallitus ei ole tehnyt asiasta päätöstä ainakaan sellaisessa kokouksessa,johon kaikki hallituksen jäsenet olisi kutsuttu koolle.

Jutussa mainittiin myös mieshenkilön olevan sama, joka viime vuosiokouksessa oli halukas yhdistyksen puheenjohtajaksi. Eihän sellaista edes ollut! Yhtä mieshenkilöä ehdotettiin, mutta hänkin kieltäytyi ehdokkuudesta.

Kukahan tällaista puppua kirjoittaa? Tämähän on tarkoituksellista yhdistyksen vahingoittamista!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.12.2010 21:40


Jaana
Vieras

#446 Luottamusta nykyiseen hallitukseen ei enää ole

23.12.2010 22:35

Minäkään en usko henkilökohtaisesti, että nykyinen pj ja hallitus olisivat kykeneviä minkäänlaiseen sovitteluun tai kompromisseihin, ei enää tässä vaiheessa. Vääryyksiä on tapahtunut niin paljon ja arveluttavia toimintoja tullut ilmi. Luottamus istuvaan hallitukseen ja erityisesti sen puheenjohtajaan on siten kadonnut kuin tuhka tuuleen.
Timo P.

#447 Re: Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa

23.12.2010 23:14

#444: Yksi monista KKY:n miesjäsenistä - Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa

Tässä kirjoittaa se vuosikokouksen mieshenkilö. Hyvä, että sain vinkin artikkelista, kiitos siitä veljelle!

Onpahan juttu, jossa ei oikeastaan taida mikään asia olla tosi. Miten ihmeessä on Valkeakosken Sanomat (20.12.) retkahtanut kertomaan uutisena asioita, joita eivät kumpikaan (nais)toimittaja ole älynneet varmistaa? Siis aivan alokasmainen journalistinen virhe.

Nythän he joutuvat ilman muuta oikaisemaan lähes koko jutun. Eihän valeita Suomessa saa uutisoida ilman jälkiseuraamuksia. Sitä paitsi kuvauksen perusteella julkisesti loukattu ihminen on äärimmäisen selkeästi tunnistettavissa. Tietenkin joudun näyttämään jutun asianajajalleni.

Joku kirjoitti tässä adressikeskustelussa, että KKY:n "tynkähallituksen" joukot käyttävät likaisia konsteja. Tällainen valheellinen selkään puukotus on sitten varmaan sellainen. Tottakai sellainen vähän harmittaa umpirehellistä miestä. Varsinkin lukijoiden kannalta. Ehkä kaksikolla Anneli Repo - Terttu Kanervo on jutun tekijöihin jotain sidoksia tai valtaa?

Jutussa kerrottiin täysin valehdellen paitsi em. veljen kertoma asia kokouskäyttäytymisestäni  niin myös hallituksen minulle muka vastanneen. Kuten Aamulehden lukijapalstalla aiemmin kerroin, ei KKY:n hallitus ole ollut minuun esittämissäni asioissa millään tavalla koskaan yhteydessä eikä ole koskaan käsitellyt esittämiäni asioita kokouksissaan. Ei edes ilmoitusasioina. Enhän silloin voi olla mitenkään vuoropuhelussa hallituksen kanssa enkä varsinkaan riidoissa. Miksei sellainen kiinnosta lehdistöä? Jäsen ei saa ääntään kuuluviin.

Kirsi
Vieras

#448 Alkaako keinot käydä vähiin puheenjohtaja?

24.12.2010 04:58

Säälittävää, että oikeen lehteen pannaan uutisena pelkää valetta!! Uskotko oikeasti puheenjohtaja Terttu Kanervo olevasi lain koskemattomissa? Vai miten muuten voit valheita levittää uutisena lehdessä? ALATKO PELÄTÄ, ETTÄ MENETÄT VALLAN? Diktaattorit ovat kautta aikain hallinneet maailmaa, mutta vain jonkun aikaa, kunnes tarpeeksi suuri joukko on päättänyt, että nyt riitti ja syössyt diktaattorin vallasta. Nyt on KKY:ssä toivottavasti riittävän moni päättänyt, että nyt riitti!

MAALISKUUSSA VUOSIKOKOUKSEEN KALEVAN UIMAHALLILLE ÄÄNESTÄMÄÄN!! Kalevan Uimahallin eli Tampereen Uintikeskuksen pihassa on paljon ilmaista parkkitilaa ja bussit 17, 25 ja 27 tulevat Uimahallille. Joten KAIKKI pääsevät paikalle.

MAALISKUUN VUOSIKOKOUKSESSA NOSTETAAN KISSAT PÖYDÄLLE!
entinen ensikotilainen
Vieras

#449 Rauhallista Joulua!

24.12.2010 14:16

MInä toivotan kaikille oikein hyvää ja rauhallista Joulua!
Toivon myös että ne joita on kohdeltu kaltoin voivat unohtaa hetkeksi pahanmielensä ja voisivat nauttia joulunajasta ja sen sanomasta.
Rauhaa me kaikki toivotaan, myös KKY,n toimintaan ja se todellinen rauha kyllä tulee myös yhdistykseen, uskotaan siihen. Vain siten kaikki voimavarat ovat käytettävissä kissojen hyväksi, eikä ne kulu toissijaisiin turhiin enegiaa syöviin juttuihin.

Olkoon vuosi 2011 parempi vuosi kissoille, siispä kaikki joukolla vuosikokoukseen muuttamaan asioita parempaan suuntaan!!
sukankutoja

#450 Re: Re: Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa

25.12.2010 03:12

#447: Timo Peltoniemi - Re: Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa 

 Häiriköintiasia on omien tietojeni mukaan vääristelty Valkeakosken Sanomissa aivan totaalisesti. Olen lukenut nimittäin henkilökohtaisesti kaikki nämä kyseiset sähköpostit ja koen niiden olevan aivan asiallisia sisällöiltään. Jokaisella yhdistyksen jäsenellä on oikeus antaa palautetta/kritiikkiä hallitukselle ja ehdottaa uusia kehitysideoita toimintaan.

Mikä on villikissa ja mikä puolivilli, siinä tuntuu olevan kyllä hallituksella ja varsinkin puheenjohtajalla epäselvyyksiä huolimatta pitkästä yli 30 vuotta kestäneestä urasta kissojen parissa. Nyt KKY:n verkkosivustolle on ilmestynyt ajankohtaista palstalle seuraava tiedote:

"Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että KKY ei enää auttaisi villejä kissoja, vaan ne jätettäisiin pakkaseen. Väitökset eivät pidä paikkaansa. Kissojen katastrofiyhdistys on päättänyt, että täysin villejä aikuisia kissoja ei enää oteta yhdistyksen hoitoon ensikoteihin, sillä vailla ihmiskontaktia olleet aikuiset kissat eivät yleensä enää kesyynny. Villikissapopulaatioiden mukana on ensikoteihimme kulkeutunut paljon myös erilaisia tauteja, joten päätöksellä toivotaan myös tautiriskin vähenevän.Kissat haetaan mahdollisuuksien mukaan pois ulkoa, kuten tähänkin saakka, ja toimitetaan kunnallisille löytöeläintaloille, joilla on paremmat tilat tällaisten kissojen hoitoon. Puolivillejä ja arkoja kissoja, samoin kuin pentukissoja, yhdistys ottaa edelleen kesytettäviksi ensikoteihin, ja etsii kissoille uuden, rakastavan kodin."

Eihän niitä täysin villejä kissoja tai pahasti sairaitakaan ole tähänkään mennessä otettu ensikoteihin, ainoastaan puolivillejä pentuja ja nuoria aikuisia, joilla on hyvät mahdollisuudet kesyyntyä ihmiseloon. Sairauksia voi tulla kesykissoistakin, jotka ovat olleet ulkona eikä vain villeistä yksilöistä, ovat ne sitten täysin villejä tai vain puolivillejä. Tämä sairauksiin vetoaminen on lähinnä provosointia oppositiotamme vastaan puhumattakaan muiden asioiden vääristelyistä kuten tämä em. hallituksen häiriköinti. Aika naurettava veto hallitukselta, joka lopulta tosin kääntynee heidän vahingokseen niin kuin kaikki valheellinen toiminta.

Mutta jatketaan aiheesta... Ensikodeille kuitenkin informoitiin puheenjohtajan Terttu Kanervon toimesta sähköpostitse 2. joulukuuta seuraavasti (suora lainaus):

"Sijoittajat: Sijoittajien tulee luottamushenkilöinä toimia KKY:n sääntöjen
ja käytännön mukaan. Villejä eikä puolivillejä kissoja oteta
yhdistyksen hoitoon."

Nyt kun asiaa on tiedusteltu uudestaan puheenjohtajalta ja muilta tynkähallituksen jäseniltä ajankohtaista palstalle ilmestyneen tiedotteen julkaisun jälkeen, ei kunnon virallista vastausta ole edelleenkään heiltä saatu. Hallituksen jäsen Anneli Repo kirjoitti puolestaan vain, että hallituksen kokouksen pöytäkirjassa lukee "villiintyneitä kissoja" ei enää oteta ja että Kanervolla on tapahtunut virhe tiedotteensa määritelmissä. Aika oleellinen sellainen, jos minulta kysytään! Tämä virhe huomattiin tosin vasta adressin perustamisen jälkeen. Edes ensikotien kommentointi ja palaute eivät vaikuttaneet siihen millään tavoin.

Kanta on nyt siis muuttunutkin aivan totaalisesti ainakin verkkosivuston tiedotteen mukaan, mutta edelleenkään ensikodit eivät ole saaneet asiaan kunnon vastausta. Kun puheenjohtajalta itseltään kysyttiin, että oletteko nyt muuttaneetkin kantanne puolivillien talteenottamisasiassa, niin hän kielsi sen jyrkästi. Ensikodit eivät siis vieläkään tiedä, mitä hallitus ja sen eri jäsenyt nyt tarkoittavat itse kukin, eli millaisia kissoja yhdistys ottaa talteen jatkossa.


Muutos on itsessään hyvin iso toiminnan linjavaihto yhdistyksessä ja poikkeaa oleellisesti yhdistyksen toimintapolitiikasta mittavissa määrin. Se vaatisi vähintään jäsenistön hyväksynnän vuosikokouksessa, mutta nykyinen hallitus tuntuu omaavan kaikki oikeudet tehdä ihan mitä lystää kuuntelematta jäsenistöään tai edes ensikotejaan, jotka tekevät sitä varsinaista konkreettista työtä kissojen hyväksi.

Tällainen hallitus tulee saada viipymättä vaihtoon!