KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Vieras
Vieras

#1301 Re: Re:

21.02.2011 16:54

#1277: Vieras - Re: Sijoittajat ja kissatalo 

Mutta onhan meidän ehdokkaamme jo laittanut haasteen menemään. Ei Pirjo siinä mielessä mikään tyhmä ihminen ole etteikö tietäisi omia oikeuksiaan ja onneksi hänellä on aviomies joka häntä puolustaa. Ihan kateeksi käy, kun sellaisia miehiä ei valitettavasti kasva puissa.

Vieras
Vieras

#1302 Voi olla palkattuja

21.02.2011 17:01

Meillä on Hesyssä pilvin pimein työntekijöitä, palkallaisia, se pitäisi Sanna sinun tietää joka olit täällä siivoojana. Vapaaehtoiset tulevat ja menevät. Mutta täällä ei riidellä, vaikka joku niin väittää, on vaan eräänlainen kastijako. Olemme vain me alempiarvoiset huonommassa asemassa ylempiarvoisien silmissä. On monta muutakin yhdistystä joissa maksetaan palkkaa, yksi esimerkki SPR.

Nimetön seuraaja.
Vieras

#1303 Re: Marjasta

21.02.2011 17:12

#1300: Leenu Nieminen - Marjasta

Olet Leenu oikeassa tässä asiassa. Paras kissoille olisi karanteeni ennen ensikoteja. Juuri edellä mainituista syistä. Tätä asiaa Pirjo viime kesänä ajoi. Syntyi kokeiluluontoinen tila Orivedelle, joka toimi alkuun ihan hienosti. Kun sinne sitten valitettavasti levisi rutto oli Pirjolla tukala tilanne. Muiden kotien lisäsaastumisen pelossa hän ei voinut sitä yksin siivota niin kuin hallitus häneltä odotti. ME yhdistyksenä jätimme hänet kyllä todella pulaan. Ison osan tästä syystä heitän hallituksen piikkiin, joka ei panostanut tilanteen vakavuuteen tarpeeksi ja koittanut auttaa Pirjoa. Olisivat edes koittaneet saada ihmisiä sinne auttamaan, mutta tilanteen annettiin kaatua Pirjon niskaan. Hänen hätähuutonsa tulkittiin taas ahdisteluksi, kun hän rohkeni painaa päälle apua saadakseen. Nyt hävettää etten itse ollut auttamassa tuolloin Orivedellä. Anteeksi Pirjo.

Ruton tulo taloon oli vahinko, joka voi tapahtua kenelle vain. Siinä olisi ollut kuitenkin yksi erinomainen ehkäisykeino. Yhdistyksen panoksen olisi pitänyt olla riittävän suuri ja tilan tarpeeksi iso, jotta karanteenitiloja olisi ollut useampi. Tässä hallitus arkaili. Minua ottaa lujasti päähän, kuinka tästä tapauksesta syytetään Peltoniemeä,kun hallitus laittoin päätä pensaaseen samaan aikaan. Asioiden kulun todellisen laidan olen ottanut itse selville. Kuka tahansa jäsen voi tämän saman tehdä. Tässä kohtaa se keltainen kirje oli kyllä todella pahasti väärässä, eikä se faktat siitä lähteestä esiin tullutkaan.

Tälläinen puheenvuoro on juuri sitä, mitä ilmeisesti tuolla oppositiossa kuulutetaan. Omasta puolestani kiitän kommentista vaikken itse näihin ongelmiin liitykään. Vain tällä tavoin yhdistys kehittyy. Mielipiteillä ja ajatusten vaihdolla. Minusta yhdistys voisi seuraavaksi kokeilla avointa toimintaa ja päätöksen tekoa. Sitä jäsenenä haluan.

 

Ai niin lisään tähän loppuun, että oppositiolla oli tästäkin asiasta jotain kehitysideaa. Ota heihin päin yhteyttä, kertovat varmaan ajatuksiaan.

Sanna Kaski
Vieras

#1304 Re: Voi olla palkattuja

21.02.2011 17:15

#1302: Vieras - Voi olla palkattuja 

 Apua... :) mihin viestiin viittaat? Kyllä mä tiedän joo että siellä on palkallisia. En ole väittänytkään etteikö yhdistyksissä niitä olisi?? Nyt olisi vaan kaksi henkilöä tarjoutumassa tekemään ilmatteeksi sen mihin uppoo KKY:llä se 16 000 eur/vuosi.

No josko ette sitten riitele (sehän oli jonkun muun kommentti) mutta toi kommentti kastijaosta kyllä kuulostaa, että olisit hitusen katkera.. voin olla väärässäkin. Ite en huomannu kastijakoa. Ehkä hitusen sellaista "yrmeyttä" joiltakin vakkareilta (en oo varma ketkä kaikki olivat palkallisia ja ketkä ei)  kun me untuvikot töppäiltiin..

Mutta sitä mieltä oon että teillä karanteeni tuntuisi toimivan hyvin.

Tunnustan: olin yksi niistä joka tuli ja meni...tai no en ole vielä lopullisesti mennyt mihinkään mutta vähään aikaan ei ole tullut kyselyitäkään Olen niin pirun laiska kaikissa kotitaloustöissä että se siivoominen maistui tosi puulta.. Kyselinkin pariin otteeseen teiltä tarvitsetteko ensikotia, mutta sillä hetkellä ei tarvetta ollut

Sanna Kaski
Vieras

#1305 Re: Re: Voi olla palkattuja

21.02.2011 17:18

#1304: Sanna Kaski - Re: Voi olla palkattuja 

 Eli siis jos tarvetta ensikodille on niin voin ottaa yhtä kisua kerrallaan aina välillä :) Yhteystiedot löytyvätkin teiltä. Mulla on itellä kolme kisua, jolloin arkakin oppii melko pian rohkeammaksi.

Kirsi
Vieras

#1306 Rahanahneus, palkka ja kulukorvaus

21.02.2011 17:29

Oppositiota haukutaan rahanahneiksi, kun haluavat muuttaa hallituksen kokoonpanoa. Jos kerran kaikki hallitukseen haluavat ovat rahanahneita, niin kuuluuko rahanahneisiin myös nykyiset tynkähallituksen jäsenet? Oletan, että hekin haluavat hallitukseen ensi kaudelle?


Ilmaiseksi tekevä ei saa palkkaa tai muutakaan korvausta työstään. Kulukorvaus esim. bensakuluista tai puhelinkuluista ei ole korvausta/palkkaa tehdystä työstä, vaan korvaus jo aiheutuneista kuluista. Eikös se ole ilmaiseksi tekemistä sekä samalla lahjoittamista KKY:lle, jos tekee työn ilmaiseksi sekä vielä maksaa itse kaikki aiheutuneet kulut?

Ensikoti
Vieras

#1307 Re: Rahanahneus, palkka ja kulukorvaus

21.02.2011 17:59

#1306: Kirsi - Rahanahneus, palkka ja kulukorvaus

Näinhän se menee. En voi tajuta tuolla ensikotilistalla, kuinka väheksyvästi meihin suhtaudutaan tuosta tiedottavasta päästä. Näen meidät ennemmin lahjoittajina, kuin kulueränä. Vaikka kyseessä on harrastus, jota tehdään vapaaehtoisesti.

Oli erittäin moukkamaista sanottu kirjeessä kohta   "sekä jäsenistöön kuulumattomia"  asenteella, että se on huono juttu. Nuo nimet olivat melkein kaikki ensikoteja tai sellaisena olleita. Heidän nimensä ovat postituslistalta tuttuja hauskoja tyyppejä. Heille mielestäni kuuluisi automaattisesti jäsenyys. Tai ehkä hurjissa unelmissa jäsenyys alennetulla hinnalla. Kissojen hoidon lisäksi he ovat juuri niitä, jotka tekevät sitä PR:ää. Potentiaalisin uusi jäsen on juuri ihanan kissan ensikodista saanut ihminen. Ehkä sieltä joku lahjoituskin ropsahtaa silloin tällöin.

 

En minäkään mitään rahaa halua. Olisi kuitenkin joskus kiva, että ei olisi kuluerä. Jos tämä asia korjaantuu ja saisin ensikotina äänestää, olisi minun valintani sitten sillä selvä. Tai no, tuota hallituksen taholta tullutta myllytystä en kyllä ymmärrä, joten valitsisin opposition tai ei mitään.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.02.2011 20:21


Adressin ylläpitäjä

#1309 Arvoisat keskustelijat

21.02.2011 20:23

Adressin ylläpitäjänä toivon, että esittäessänne väittämiä, olette varmistuneet niiden oikeellisuudesta. Tosiasiat ja tapahtuneet faktat ovat sallittuja, mutta ketään ei saa panetella tai herjata vääristellyillä tiedoilla. Sen aika saisi yhdistyksessä olla vihdoin ohi. Väärää tietoa ei saa levittää.
Keskustelu ja omat mielipiteet ovat toivottuja. Erityisesti jos, kirjoittaja käyttää omaa nimeään. Myös sähköpostiosoitteen ilmoittaminen on suotavaa, jotta tarvittaessa jokainen voi varmistua tiedon oikeellisuudesta.

Virkavalta varmasti puuttuu asiaan, ellei lain mukaan toimita. Muistakaa, että vastaatte sanoistanne myös netissä. Tulevaisuudessa epäasialliset kommentit, sekä tiedot joita kirjoittaja ei pysty todistamaan oikeaksi, tullaan poistamaan. Jokaisen olisi pystyttävä seisomaan puheidensa takana.

Tervetulleita ovat rakentavat ehdotukset, joilla pääsisimme asiassa eteenpäin. Kiitos monista hienoista kommenteista varsinkin niistä, jotka ajavat kissojen asiaa. Siitä on lopulta kyse.

Vieras

#1310 Pirjo Peltoniemen oikaisu KKY:n jäsenille osoitettuun julkaisuun

22.02.2011 02:25


PIRJO PELTONIEMEN OIKAISU KKY:N JÄSENILLE OSOITETTUUN JULKAISUUN, joka lähetettiin postitse viime viikolla KKY:n hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan allekirjoittamana. Tässä lyhyesti korjauksia edellä mainittuihin valehteluihin ja vääristelyihin.

Ensin on suora kopio KKY:n hallituksen alkuperäisestä kirjeestä kursiivilla, jonka alla Pirjo Peltoniemen korjaus.



Hei Kissojen Katastrofiyhdistys KKY Ry:n jäsenet!


KULUNUT VAIKEA TOIMINTAKAUSI 2010-2011 HALLITUKSEN ENEMMISTÖN NÄKÖKULMASTA

Maaliskuisen vuosikokouksen jälkeen uusi hallitus aloitti työnsä avoimin mielin. Huhtikuussa järjestettiin perinteiset, Keväiset Kissanpäivät hyvällä menestyksellä. Toimintakauden alku näytti lupaavalta, mutta se on osoittautunut harhaluuloksi. Alkoi esiintyä piirteitä, että hallituksen jäsen, oriveteläinen Pirjo Peltoniemi olikin alusta alkaen oppositiossa vaikeuttaen hallitustyöskentelyä. Hän on toiminut omavaltaisesti koko yhdistyksessä olonsa ajan eikä ole hallituksessa ollessaan osallistunut protestiksi hallituksen kokouksiin, vaikka on vapaaehtoisesti vuosikokouksessa suostunut hallitusvastuuseen.

-Korjaus: Täysin samankaltainen konflikti oli myös vuonna 2006, jolloin 13 päätoimijaa lähti yhdistyksestä. Silloinkin puheenjohtajana toimineen Terttu Kanervon vuoksi.
Olen ollut yli neljä vuotta hallituksessa eikä ristiriitoja ole ollut ennen syyskuussa tapahtunutta yllättävää hyökkäystä silloista sihteeriä kohtaan.
Omavaltaisesti en ole toiminut. Olen aina noudattanut hallituksen päätöksiä sekä toiminut yhdistyksen sääntöjen ja toimintasuunnitelman mukaan.
Vain kolmesta hallituksen kokouksesta, joihin olen kutsun saanut, olen ollut pois. Muut ovat pois vähintään saman verran vuodessa kuin minä.

______________________________________________________________________


Nämä todelliset asiat on puheenjohtajan mielestä jäsenistön hyvä tietää. Aiemmin ei yhdistyksessä ole koettu tämän kaltaista yhteistyökyvyttömyyttä. Pirjo Peltoniemihän ehdotti muutaman kuukauden yhdistyksen jäsenenä ollutta aviomiestään, Timo Peltoniemeä yhdistyksen puheenjohtajaksi kevään vuosikokouksessa. Äänestystä puheenjohtajasta ei suoritettu, koska kyseinen miesehdokas luopui ehdokkuudestaan.

-Korjaus : Puheenjohtajaksi ehdottaminen on normaalia vuosikokouksen käytäntöä. Muissakin yhdistyksissä puheenjohtaja ja hallitus vaihtuu aika ajoin. Onko tässä asiassa jotain poikkeuksellista ?

___________________________________________________________________


Timo Peltoniemi Orivedeltä alkoi painostaa hallitusta ja puheenjohtajaa pitkillä "myllykirjeillänsä" ja puhelinsoitoilla. Hallitus koki kirjeet erittäin ahdistavina, josta johtuen hallituksessa on tapahtunut henkilövaihdoksia. Syytä tällaiseen käytökseen voi vain arvailla.

-Korjaus: Timo Peltoniemen ns. ”ahdistelu” kirjeillä ja parilla soitolla ovat olleet jäsenen yrityksiä keskustella hallituksen kanssa. Sekä ehdottaa parannuksia erilaisiin asioihin. Kaikki viestit koettiin ahdisteluna.

____________________________________________________________________


Kissarutto riehui kahdeksassa ensikodeistamme ja levisi myös vasta hankittuun kissatilaan Orivedellä. Paikka jouduttiin sulkemaan kolme viikkoa avajaisista ja sanomaan vuokrasopimus lokakuussa irti. Pirjo Peltoniemi toimi kissatilan emäntänä Orivedellä, mutta tautiongelmien puhjettua hän vetäytyi tilanteesta täysin ja antoi kaikkien ongelmien kaatua hallituksen syliin. Pirjo Peltoniemi ajoi voimallisesti kissatilan hankintaa, mutta hankkeen täysin epäonnistuessa hän halusi vain syyttää muuta hallitusta.

-Korjaus: Kissarutto ei levinnyt ensikodeista, vaan tuli kissatilaan kahden muualta tulleen kesyn pennun mukana.
Viime vuosikokouksessa jäsenet päättivät kissatilan hankinnasta, joka toteutettiin Orivedelle, koska sain sen hankituksi sieltä halvemmalla kuukausimaksulla ja hallitus hyväksyi tilan yksimielisesti.
Ruton tulon jälkeen toimitin kissat pois paikasta ja pyysin puheenjohtajaa kutsumaan hallituksen koolle välittömästi, mutta hän kieltäytyi.
Vasta kuukauden päästä hallitus kokoontui. Sen jälkeen Terttu Kanervo vaati minua siivoamaan tilan, mutta kotona olevien kissanpentujen vuoksi en voinut ottaa riskiä enkä luvannut tilaa siivota. Pyysin hallitusta miettimään muita keinoja tilan puhdistamiseen.
Kissatila toimi muuten erinomaisesti, eikä taudin tuloa voinut mitenkään ennustaa.

___________________________________________________________________


Ruton levittämisestä saimme nuhteita myös Pieneläinklinikka Tuhatjalan eläinlääkäriltä, joka opettaa infektiosairauksista Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Pirjo Peltoniemi toimi myös muutaman kuukauden SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n eläinsuojeluvalvojana. Syystä tai toisesta hänet katsottiin hyvin nopeasti eronneeksi kyseisestä tehtävästä.

-Korjaus: Olen edelleen SEY:n jäsen ja olen toiminut melkein kaksi vuotta vapaaehtoisena eläinsuojeluvalvojana. Työni siellä oli moitteetonta enkä rikkonut sääntöjä enkä lakeja. Aikani ei riittänyt kahden täysipäiväisen työn hoitamiseen ja kirjoitin SEY:lle kirjeen tilanteesta. Minut katsottiin eronneeksi valvojan tehtävästä.

___________________________________________________________


Kun hallitus kokouksessaan päätti rajoittaa villikissapopulaatioiden keräämistä ensikoteihimme, tarkoitus ei ollut tinkiä niiden talteenotosta pois pakkasesta, vaan saada ne kuntien vastuulle. Kyse on villikissalaumoista kerättyjen kissojen aiheuttamasta kohtuuttomasta kuormituksesta vapaaehtoisille ensikodeillemme. Tautiriskit ovat erittäin suuret, ja villiintyneet kissat saavat kärsiessään pahaa jälkeä aikaan ihmisten kodeissa.



-Korjaus: Villejä kissoja ei ole koskaan tuotu ensikoteihin, vaan ne on aina lopetettu eläinlääkärin toimesta. Kaikki hoitoon tuodut kissat ovat olleet lähinnä arkoja ja pennut kasvaneet puolivilleinä. Kaikki tuodut kissat ovat kesyyntyneet kohtuuajassa ja kaikille on löytynyt koti.
Tauteja on AINA esiintynyt KKY:n toiminta-aikana, eikä sitä voi koskaan ennustaa.

________________________________________________


Ennen kuin asiaa koskeva pöytäkirja oli edes tarkastettu, entinen sihteeri perusti internettiin adressin, jossa kerättiin nimiä hallitusta vastaan aiheella "KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen".
Adressin myötä tuli keskusteluihin monenlaisia hallitusta loukkaavia mielipiteitä ihmisiltä, jotka tuskin tuntevat yhdistyksen toimintaa lähemmin. Siellä hyökättiin hallitusta ja puheenjohtajaa vastaan nimimerkkien turvin. Se on aiheuttanut paljon vahinkoa
Yhdistyksen maineelle, varsinkin ilman perusteita olevat vihjailut, että yhdistyksen huolella hoidettuja varoja olisi jotenkin käytetty vääriin tarkoituksiin. Yhdistyksen tilit on tarkastettu vuosittain erittäin korkeatasoisten tilintarkastajien toimesta ja hyväksyminä.

-Korjaus: Adressin perustajaa ei ole tunnistettu; syytös on perusteeton.

__________________________________________________________


Kaiken takana näyttääkin olevan Pirjo Peltoniemen pyrkimys asettua itse puheenjohtajaehdokkaaksi. Suurimpana houkutuksena tuntuu kuitenkin olevan kiinnostus yhdistyksen suurista rahavaroista, jotka hallitus on sijoittanut turvallisesti ja tuottavasti yhdistyksen tulevien toimintojen rahoittamiseksi.

-Korjaus: Rahavaroista puhuttaessa käydään niin kuumana, että väkisinkin herää ihmisille epäilys - miksi? Luulisi jokaisen yhdistystoiminnassa olevan tietävän, ettei minkään yhdistyksen varoja voi käyttää omiin tarkoituksiin. Ja jos rahoja halutaan käyttää kissojen kuluihin, sen pitäisi olla yhdistyksen päätarkoituskin.
Puheenjohtajan palli ei ole kovin houkutteleva, mutta tarve saada toimivampi organisaatio on lähtökohta uuden puheenjohtajan valinnalle.

_________________________________________________________

Käräjäoikeudessa tavataan

Uusi, vastavalittu sihteerimme, Annika Fabritius Tampereelta ilmoitti hallitukselle jo heinäkuussa, että ei ole kiinnostunut hallitustyöstä ja sihteerin tehtävistä, ja erosi yhdistyksen hallituksesta. Tätä ennen hän oli jo toistuvasti laiminlyönyt sihteerin tehtävänsä. Eroilmoituksen jälkeen ei voi halutessaankaan enää jatkaa hallituksessa. Tämän asian selvitimme yhdistyksiä valvovasta Patentti- ja rekisterihallituksesta.

-Korjaus: Sihteerin erottaminen ei ollut laillinen, koska Annika Fabritius ei ole virallisesti eronnut mistään, eikä hallitus voi tehdä omavaltaisia olettamuksia antamatta henkilön keskustella asiasta henkilökohtaisesti. Vapaaehtoistyössä oleva päivä + iltatyöntekijä ei aina pääse kokouksiin eikä siksi ehdi toimittaa dokumentteja muutamassa päivässä.

_______________________________________________________


Oppositiossa olevan hallituksen jäsenen, Pirjo Peltoniemen mies ahdisti edelleen kirjeillänsä hallitusta, joten annoimme sekä hänelle että vaimollensa henkilökohtaiset varoitukset ja vaimolle lisäksi epäluottamuslauseen hallituksen jäsenenä. Sen jälkeen kyseinen pariskunta Peltoniemet sekä eronnut sihteeri Annika Fabritius hankkivat itselleen lakimiehen. Lakimieheltä saimme heidän uhkavaatimuksensa varoitusten peruuttamiseksi ja sihteerin palauttamiseksi tehtäviinsä, sekä vaatimuksen rahallisista korvauksista. Muussa tapauksessa yhdistystä uhattiin oikeustoimilla.

-Korjaus: Varoitukset olivat täysin perusteettomia.

______________________________________________


Näin ollen hallitus oli pakoitettu kääntymään asianajajan puoleen. Nämä kolme vähän aikaa yhdistyksessä toiminutta henkilöä ovat sittemmin haastaneet Kissojen katastrofiyhdistys KKY ry:n Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Moitekanteissa Annika Fabritius kiistää eronneensa yhdistyksen hallituksesta, ja Peltoniemet moittivat hallituksen toimia pitää yllä järjestystä yhdistyksessä ja kissojen auttamisen tapoja. Nimettömiä kirjoituksia on ollut lehtien palstoilla, ja muunneltua totuutta on kaikunut radioaalloillakin. Hallituksen jäsenet ovat saaneet nimettömiä solvauskirjeitä.
Hallitusta vaadittiin myös kutsumaan koolle ylimääräinen yhdistyksen kokous, mutta hallitus katsoi, että siihen ei ole aihetta, koska asiat yhdistyksessä ovat kunnossa ja puheenjohtaja nauttii hallituksen luottamusta. Ylimääräiset kokoukset vain kuluttavat yhdistyksen varoja, mikä ei lahjoittajienkaan mielestä liene varojen tarkoituksenmukaista käyttöä. Hallitus tulee esittämään vuosikokouksessa tarkemman selvityksen oikeudenkäynneistä.

Oppositio aikoo ottaa yhdistyksen haltuunsa

Ohessa on muistio muutaman yhdistyksen jäsenen, ja lukuisan joukon yhdistykseen kuulumattomien henkilöiden suunnitelmista. Kymmensivuisen muistion tarkoituksena on varmistaa yhdistyksen ns. "haltuunotto" vuosikokouksessa 27.3.2011.


-Korjaus: ”Haltuunotto” on kummallinen väite, koska yhdistys on jäsenten yhteinen, ei yksityisten ihmisten omistama .
Vuosikokouksessa valitaan hallitus ja puheenjohtaja. Se on demokraattinen päätös , EI HALTUUNOTTO.
Olemme julkisesti ilmoittaneet uudesta puheenjohtajaehdokkaasta vuodelle 2011. Etukäteen Ilmoittamista on Terttu Kanervo vaatinut useampaan otteeseen.
Muistio on yksityinen asiakirja tilaisuudesta, joka oli tarkoitettu vain tiettyjen henkilöiden yksityisasiaksi. Sen julkaiseminen loukkaa kaikkien siinä mainittujen ihmisten kunniaa, viestintäsalaisuutta ja oikeutta yksityisyyteen.

_____________________________________________


Tutustukaa muistioon rauhassa. Huomioida kannattaa mm. maininnat äänten ostamisista, yhdistyksen kotisivujen sabotoinnista, psykologisesta sodankäynnistä ja yhdistyksen tarkoituksellisesta vahingoittamisesta oikeuskanteiden avulla. Kissoistahan muistiossa ei katsota tarpeelliseksi mainita.

Lisätietoja kyseisten henkilöiden toiminnasta tulee seuraavan Katti-Matin mukana. Vuosikokoukseen kannattaa nyt tulla valitsemaan, minkälaiset ihmiset yhdistystä jatkossa hoitavat. Jos kirjoittaa valtakirjan, kannattaa varmaan olla tarkkana kenelle sen antaa.


Anneli Repo Terttu Kanervo Eija Lehtimäki Vadelma-Aurora Salo

sihteeri puheenjohtaja varapuheenjohtaja varsinaisjäsen


Vieras

#1311 Pirjo Peltoniemi uudeksi KKY:n puheenjohtajaksi!

22.02.2011 03:06

Pirjo Peltoniemelle on perustettu oma vaalisivu facebookkiin ja se löytyy nimellä:

PIRJO PELTONIEMI KISSOJEN KATASTROFIYHDISTYKSEN UUDEKSI PUHEENJOHTAJAKSI

http://www.facebook.com/pages/Pirjo-Peltoniemi-Kissojen-Katastrofiyhdistyksen-uudeksi-puheenjohtajaksi/152410671480931

Pirjon vaalisivun vasemmassa alareunassa lukee JAA. Klikkaamalla jaa-sanaa saat liitettyä omaan profiiliisi linkin Pirjon vaalisivulle.

Tervetuloa tutustumaan Pirjon vaalisivulle. Vaalisivulla muistiinpanoista löytyy Pirjon oma vaalipuhe ja tiedoista tietoa sivun tarkoituksesta. Pirjo vastaa mielellään myös kysymyksiin, jotka voi kirjoittaa suoraa Pirjon vaalisivun seinälle. Mikäli ei halua seinälle näkyviin omia tietojaan voi lähettää kysymykset jne pirjomarjatta@elisanet.fi tai laittaa facebook- viestinä Pirjon henkilökohtaisen sivun Pirjo Peltoniemi kautta. Meili- ja facebook-kysymykset, ehdotukset jne julkaistaan vastauksineen Pirjon vaalisivun seinällä, mutta kysyjän nimeä ei julkaista, ellei hän erikseen niin toivo.


Pelastetaan kissat yhdessä!
Vieras
Vieras

#1312 Re: Pirjo Peltoniemen oikaisu KKY:n jäsenille osoitettuun julkaisuun

22.02.2011 09:53

Liinu
Vieras

#1313 Re: Re:oikaisu

22.02.2011 10:04

Maaliskuussa 2006 oli vuosikokoukseen haalittu ihmisiä jotka eivät olleet jäseniä ja joilla ei ollut valtakirjaa, koska valtakirja ei silloin edes käynyt, silloin asiasta ei mainittu säännöissä. Muun muassa nämä ei-jäsenet äänestivät puheenjphtajaksi Kanervon vastaehdokasta, joka voitti.  Siis hänet valittiin laittomasti. Sama henkilö on nyt oppositioporukassa, vaikka ei ole enää jäsen KKY:ssä, muualla kylläkin. Kun pidettiin uusintavuosikokous, Kanervosta tuli jälleen pj. Tällöin tiedottajana toiminut ex-pj poisti heti yhdistyksen verkkosivut. Varsinainen kissojenystävä.

Tämä tieto poistetaan täältä luonnollisestikin.

Muuten, mitenkäs Lenita Airisto on sanonut: "Joka neljäs ihminen, joka julkkiksen tietää, ei pidä hänestä." Sama pätee tässäkin, ei kaikki voi kaikista ja kaikkien menetelmistä pitää. En itsekään ole välttämättä nykyhallituksen kaikkien päätösten kannalla, mutta se että porukassa, joka yrittää vallata yhdistyksen on henkilö, joka ujutti kavereitaan äänestämään itseään, vaikkeivät nämä olleet jäseniä, on kyllä aika paksua. Onkohan hänen kohdallaan kyse mistään muusta kuin valtataistelusta.

En ole jäsen, mutta tunnen muutamia jotka saivat keltaisen kirjeen ja olen käynyt lukemassa sen. Muistuivat mieleen nuo ajat kun näin HK:n nimen. Silloin hieman ihmettelin mikä porukka tämä on.

Vieras
Vieras

#1314 Re: Re: Re:oikaisu

22.02.2011 10:26

#1313: Liinu - Re: Re:oikaisu  

 kiitos nimimerkille liinu. onneksi sain luettua hyvää tietoa sisältävän viestisi, ennen kin se tosiaankin todennäköisesti poistetaan täältä. kuka onkaan adressin ylläpitäjä?

Vieras
Vieras

#1315 Re: Re: Marjasta

22.02.2011 10:32

#1303: Nimetön seuraaja. - Re: Marjasta 

 Useampikin on jo kysellyt "opposition" todellisia kehitysideoita ja tavoitteita, mutta konkreettisia sellaisia ei ole luvattu kertoa.. tokihan niistä kiinnostuneina kuultaisiin/luettaisiin. Jo ihan vaalimielessäkin.

Vieras
Vieras

#1316 Re: Re: Re: Re:oikaisu

22.02.2011 10:43

#1314: Vieras - Re: Re: Re:oikaisu  

 Kun vastaa itselleen, saa aina mieleisensä vastauksen.

Sanna Kaski
Vieras

#1317 Re: Re: Re: Marjasta

22.02.2011 10:47

#1315: Vieras - Re: Re: Marjasta 

 Niitä kovaa vauhtia yhäti suunnitellaan. Halutaan tehdä hyvää työtä ja miettiä ihan henkilö- ja kulutasolle asti tuo suunnitelma, ettei tuoda  mitään juosten kustua äänestäjien näkyville :) Kehitysideoita kun meillä riittää, mutta toteutus täytyy olla tarkkaan mietittynä.

Sanna Kaski
Vieras

#1318 Re: Re: Re:oikaisu

22.02.2011 10:59

#1313: Liinu - Re: Re:oikaisu  

 No ei tietenkään poisteta, höpö höpö. Kirjoituksesi oli ihan asiallinen. Tosin sitä en tiedä menikö asia ihan juuri noin kuin kuvailit. Asiasta varmaan saadaan toinenkin kuvaus tänne "vastapuolelta". Asioilla monesti on kaksi puolta.

Eiköhän HK:kin ole kissojen asialla ollut silloin ja nyttenkin? Ihmisluonnolle on kylläkin normaalia hermostua epäreilusta toiminnasta ja sitä tässä on tapahtunut, kieltämättä.. vuonna 2006 ja nykyisessä ajankohdassa. Varmasti puolin ja toisin. Ja jos haluatte ajatella tätä valtauksena niin sille ei mitään voi. Itse ajattelen että ajamme puheenjohtajan vaihtoa, mikä on normaalia yhdistystoiminnassa. Saadaan toimintaa kehittymään, mikä myös on luonnollinen tavoite.

Oletko Liinu tutustunut näihin meidän esittämiimme väittämiin nykyisen PJ:n toiminnasta? Joihin siis löytyvät todisteet. Itse alkuvaiheessa tätä kriisiä kuuntelin ja tutustuin materiaaliin KUMMALTAKIN PUOLELTA.

Itselläni ei ainakaan ole mitään henkilöpuolen kaunoja asiaan liitettynä. En vain halua että niitä ihania muruliineja, joita on ensikotini kautta mennyt uusin koteihin jäisi tuonne ulos odottelemaan ihmisten asennemuutosta ym.

 

 

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1319 Re: Re: Re:oikaisu

22.02.2011 11:37

#1313: Liinu - Re: Re:oikaisu  

KAIKKI EI PIDÄ KAIKISTA MENETELMISTÄ??? MINÄ EN PIDÄ AINAKAAN LAITTOMUUKSISTA JA TOISTEN IHMISTEN KIUSAAMISESTA JA MUSTAMAALAUKSESTA, KUTEN HK ON JOUTUNUT AIVAN SYYTTÄ KOKEMAAN TUOLLOIN AIEMMIN. SAMAA RUMMUSTUSTA TAPAHTUI HÄNELLE, KUIN NYT TÄSSÄ HERJAUSKIRJEESSÄ TEHTIIN TAAS MUILLE.

ONKO TUOLLAINEN HYVIEN TAPOJEN MUKAISTA YHDISTYKSEN VETÄMISTÄ? TARVIIKO SITÄ  JA OMIEN OIKEUKSIENSA POLKEMISTA KENENKÄÄN SIETÄÄ MÄÄRÄTTÖMÄSTI?

VASTAUS ON, ETTÄ EI!

MINÄ EN PIDÄ MYÖSKÄÄN SIITÄ, ETTÄ KISSAT TÄSSÄ YHDISTYKSESSÄ TUNTUU OLEVAN VÄLTTÄMÄTÖN PIKKUPAHE JA SIVUSEIKKA! 

TIETOA TULEE VIELÄ YLLIN KYLLIN TOIMINTSUUNNITELMASTAMME JA AIVAN LÄHIPÄIVINÄ, KUTEN MYÖS KESKUSTELUTILAISUUDEN PÄIVÄMÄÄRÄSTÄ JA PAIKASTA!

TERVETULOA TUTUSTUMAAN MEIHIN! :D

PS. TEKSTI EI OLE HUUTOA. CAPSLOCK JUMIUTUI TAAS...

Vieras
Vieras

#1320 Re: Re: Re: Re: Marjasta

22.02.2011 11:47

#1317: Sanna Kaski - Re: Re: Re: Marjasta 

 Minä yhäkin edelleenkin odotan niitä nykyisen pj,n vastauksia niihin kauan sitten esitettyihin asiallisiin kysymyksiin. Täällä ei ole ollut yhtään asiallista selvitystä siitä miten nykyinen pj kehittäisi toimintaa parempaan suuntaan kissojen ja toimijoiden hyväksi, sillä aivan selvästi kehitettävää toiminnassa on. Oppsoitiota on pommitettu ja heitä nälvitään mutta heiltä onkin tullut siitä huolimatta selviä ja asiallisia vastauksia kehityksen suuntaviivoista, joita saivartelijat eivät ilmeisesti ole vaivautuneet lukemaan.

Huomion arvoista tässä on se etteivät he myöskään ole lukeneet Pirjon vaalipuhetta, jossa on varsin seikkaperäisesti selvitetty kehittämissuunnitelmat.

Vaatimus pilkuntarkasta suunnitelmasta on saivartelua senkin vuoksi ettei samaa vaadita toiselta pj ehdokkaalta.

Vieras
Vieras

#1321 Re:

22.02.2011 12:20

 Luin josta nettisivusta että KKY llä on leikkauskampanja Lempäälässä. En muista mistä luin mutta oli ehkä heidän omalta sivultaan tai sitten muualta kun eilen sitä katselin. Jotain siis tekevätkin.

Sanna Kaski
Vieras

#1322 <Re: Re: Re: Re: Re: Marjasta

22.02.2011 12:21

#1320: Vieras - Re: Re: Re: Re: Marjasta 

 Joo ei tarkoitus olekaan pilkun tarkkaa suunnitelmaa tehdä, mutta olen itse talousalan ihmisenä (teen tällä hetkellä työkseni mm erilaisia ennusteita, budjetointia ym) sitä mieltä että kun suunnitelma esitellään niin täytyy resurssipuolen olla kunnossa. Ammattiylpeys saa muuten kolauksen :)

Toinen osapuoli eli nykyinen hallitus esittelee viimeistään vuosikokouksessa toimintasuunnitelmansa ja talousarvion. Tämä on normaali käytäntö. Toki nyt kun ollaan tälläisessä vaalitilanteessa, niin olisi heidänkin etujensa mukaista kertoa jo aiemmin mitä aikovat vuonna 2011 ja siitä eteenpäin touhuta.

Mutta Nykyinen PJ on ilmoittanut että ei tule tänne enää kommentoimaan, mutta ehkä saamme hänet kertomaan heidän suunnitelmistaan jossakin muussa tilanteessa (keskustelutilaisuus) tai foorumissa.

Sanna Kaski
Vieras

#1323 Re: Re:

22.02.2011 12:24

#1321: Vieras - Re:  

 KKY:llä on menossa leikkauskampanja. Pirjokin on sellaisia KKY:llä vetänyt. Leikkauskampanjat ovat yksi erittäin tärkeä tapa ehkäistä näiden kissapopulaatioiden syntyä ja tehdä valistustyötä.

 

Anu Kuoppamäki
Vieras

#1324 Re: Marjasta

22.02.2011 12:33

#1300: Leenu Nieminen - Marjasta

"Ystävälläni Marjalla oli tapana olla jakamatta kissoja heti eteenpäin. Hän tarkkaili niitä luonaan ja  huomasi mahdolliset ongelmat ajoissa, eivätkä taudit tällöin levinneet ensikoteihin. Hän myös piti vasta tulleet kissat eri paikassa kuin ne, jotka olivat jo läpäisseet tarkkailun."

Marjalla oli oikeat otteet, ja samoin olen minä itse toiminut, kun kissoja on ollut yhteensä 20 asunnossa, ja uusia tulee. Karanteeni/tarkkailutila on pakko olla. Näistä toimistani huolimatta meillä on riehunut kaksikin epidemiaa kissalaumassa -ei tosin ruttoa. (Voin vakuuttaa että koko kissalauman lääkintä 3 kertaa päivässä, myös niiden jotka ei anna koskea, on aikas työlästä.)

Jos tämä valistuspuhe Marjasta nimenomaan viittaa ruttoon, niin huomautan että tällainen yllämainittu varotoimenpide on lapsenkengissä, jos vastassa on kissarutto. Rutto leviää kenkien, käsien ja vaatteiden välityksellä. Rutto tappaa 90% sairastuneista alle viikossa ja on erittäin tarttuva. Lisäksi virus elää rakenteissa vuosia. Että oikeasti vältyttäisiin rutolta, tulisi karanteeni tilaan olla ilmatiivis tuulikaappi, siellä aina vaihdettavat suojavaatteet kenkiä myöten, sekä desinfiointipiste. Harvalla ensikodilla on mahdollisuutta tällaiseen, mutta jos kissatalohanke todella toteutuu, niin siinä olisi mahdollisuus tämänkin järjestämiseen, ja siten epidemioiden ehkäsiyyn. Tosin huomautan tähän asiaan myös sen, että minun 10 vuoden ensikotiurani aikana tämä on ensimmäinen ruttotapaus johon törmään, eli kovin yleinen sairaus ei ole, toki erittäin harmillinen.

 

Pirjo Peltoniemi
Vieras

#1325 erottaminen yhdistyksestä

22.02.2011 13:25

Yhdistys voi erottaa jäsenen säännöissä mainitulla erottamisperusteella. Yhdistyksellä on kuitenkin aina oikeus erottamiseen, jos jäsen:

1) on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut;

2) on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä;

Näin siis sanoo yhdistyslaki.

Hallituksen "enemmistö" on mielestäni nimenomaan vahingoittanut yhdistystä rajoittamalla sen toimintaa huomattavasti.

-Yhdistyksen sihteeri poistettiin toiminnasta, hänen ei annettu silmätysten kertoa miksi hän on kiukustunut hallitukselle. Hän ei eronnut virallisesti,
-Hallituksen neljä jäsentä kielsi puolivillien kissojen ottamisen joulukuussa, vaikka yhdistyksen käytäntönä se on ollut jo 30 vuotta .
-Hallituksen neljä jäsentä, esti sijoittajien ja loukuttajien toiminnan tammikuusta lähtien.
-Samat henkilöt ovat levittäneet lehdistölle ja jäsenistölle valheita ja vääristeltyjä asioita toisista hallituksen jäsenistä ja muista toimijoista.
-Hallituksen neljä jäsentä on tehnyt päätöksen olla ottamatta uusia jäseniä yhdistykseen.
-puheenjohtaja on kieltäytynyt näyttämästä jäsenrekisteriä jäsenille, joilla olisi siihen oikeus.
-Puheenjohtaja on kieltänyt jäsenlehden toimittajaa näyttämästä lehdessä olevia herjaavia kirjoituksia, herjauksen kohteena olevalle henkilölle.
-Facebookin sivut on poistettu
-Hallituksen neljä jäsentä on muuttanut toimintasuunnitelmaa kissoille epäedullisemmaksi.
-Nykyisen hallituksen muutaman jäsenen toiminta on jatkunut jäsenten savustamisella jo ainakin vuodesta 2006, jolloin 13 jäsentä irtisanoutui yhdistyksestä, samanlaisen painostuksen vuoksi, mitä tällä hetkellä tapahtuu.
-!6.helmikuuta jäsenille saapuneen kirjeen vuoksi jäseniä eroaa yhdistyksestä jatkuvasti.

Nämä ovat melko painavia syitä, miksi yhdistystä on VAHINGOITETTU.