KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen


Vieras

/ #1310 Pirjo Peltoniemen oikaisu KKY:n jäsenille osoitettuun julkaisuun

22.02.2011 02:25


PIRJO PELTONIEMEN OIKAISU KKY:N JÄSENILLE OSOITETTUUN JULKAISUUN, joka lähetettiin postitse viime viikolla KKY:n hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan allekirjoittamana. Tässä lyhyesti korjauksia edellä mainittuihin valehteluihin ja vääristelyihin.

Ensin on suora kopio KKY:n hallituksen alkuperäisestä kirjeestä kursiivilla, jonka alla Pirjo Peltoniemen korjaus.



Hei Kissojen Katastrofiyhdistys KKY Ry:n jäsenet!


KULUNUT VAIKEA TOIMINTAKAUSI 2010-2011 HALLITUKSEN ENEMMISTÖN NÄKÖKULMASTA

Maaliskuisen vuosikokouksen jälkeen uusi hallitus aloitti työnsä avoimin mielin. Huhtikuussa järjestettiin perinteiset, Keväiset Kissanpäivät hyvällä menestyksellä. Toimintakauden alku näytti lupaavalta, mutta se on osoittautunut harhaluuloksi. Alkoi esiintyä piirteitä, että hallituksen jäsen, oriveteläinen Pirjo Peltoniemi olikin alusta alkaen oppositiossa vaikeuttaen hallitustyöskentelyä. Hän on toiminut omavaltaisesti koko yhdistyksessä olonsa ajan eikä ole hallituksessa ollessaan osallistunut protestiksi hallituksen kokouksiin, vaikka on vapaaehtoisesti vuosikokouksessa suostunut hallitusvastuuseen.

-Korjaus: Täysin samankaltainen konflikti oli myös vuonna 2006, jolloin 13 päätoimijaa lähti yhdistyksestä. Silloinkin puheenjohtajana toimineen Terttu Kanervon vuoksi.
Olen ollut yli neljä vuotta hallituksessa eikä ristiriitoja ole ollut ennen syyskuussa tapahtunutta yllättävää hyökkäystä silloista sihteeriä kohtaan.
Omavaltaisesti en ole toiminut. Olen aina noudattanut hallituksen päätöksiä sekä toiminut yhdistyksen sääntöjen ja toimintasuunnitelman mukaan.
Vain kolmesta hallituksen kokouksesta, joihin olen kutsun saanut, olen ollut pois. Muut ovat pois vähintään saman verran vuodessa kuin minä.

______________________________________________________________________


Nämä todelliset asiat on puheenjohtajan mielestä jäsenistön hyvä tietää. Aiemmin ei yhdistyksessä ole koettu tämän kaltaista yhteistyökyvyttömyyttä. Pirjo Peltoniemihän ehdotti muutaman kuukauden yhdistyksen jäsenenä ollutta aviomiestään, Timo Peltoniemeä yhdistyksen puheenjohtajaksi kevään vuosikokouksessa. Äänestystä puheenjohtajasta ei suoritettu, koska kyseinen miesehdokas luopui ehdokkuudestaan.

-Korjaus : Puheenjohtajaksi ehdottaminen on normaalia vuosikokouksen käytäntöä. Muissakin yhdistyksissä puheenjohtaja ja hallitus vaihtuu aika ajoin. Onko tässä asiassa jotain poikkeuksellista ?

___________________________________________________________________


Timo Peltoniemi Orivedeltä alkoi painostaa hallitusta ja puheenjohtajaa pitkillä "myllykirjeillänsä" ja puhelinsoitoilla. Hallitus koki kirjeet erittäin ahdistavina, josta johtuen hallituksessa on tapahtunut henkilövaihdoksia. Syytä tällaiseen käytökseen voi vain arvailla.

-Korjaus: Timo Peltoniemen ns. ”ahdistelu” kirjeillä ja parilla soitolla ovat olleet jäsenen yrityksiä keskustella hallituksen kanssa. Sekä ehdottaa parannuksia erilaisiin asioihin. Kaikki viestit koettiin ahdisteluna.

____________________________________________________________________


Kissarutto riehui kahdeksassa ensikodeistamme ja levisi myös vasta hankittuun kissatilaan Orivedellä. Paikka jouduttiin sulkemaan kolme viikkoa avajaisista ja sanomaan vuokrasopimus lokakuussa irti. Pirjo Peltoniemi toimi kissatilan emäntänä Orivedellä, mutta tautiongelmien puhjettua hän vetäytyi tilanteesta täysin ja antoi kaikkien ongelmien kaatua hallituksen syliin. Pirjo Peltoniemi ajoi voimallisesti kissatilan hankintaa, mutta hankkeen täysin epäonnistuessa hän halusi vain syyttää muuta hallitusta.

-Korjaus: Kissarutto ei levinnyt ensikodeista, vaan tuli kissatilaan kahden muualta tulleen kesyn pennun mukana.
Viime vuosikokouksessa jäsenet päättivät kissatilan hankinnasta, joka toteutettiin Orivedelle, koska sain sen hankituksi sieltä halvemmalla kuukausimaksulla ja hallitus hyväksyi tilan yksimielisesti.
Ruton tulon jälkeen toimitin kissat pois paikasta ja pyysin puheenjohtajaa kutsumaan hallituksen koolle välittömästi, mutta hän kieltäytyi.
Vasta kuukauden päästä hallitus kokoontui. Sen jälkeen Terttu Kanervo vaati minua siivoamaan tilan, mutta kotona olevien kissanpentujen vuoksi en voinut ottaa riskiä enkä luvannut tilaa siivota. Pyysin hallitusta miettimään muita keinoja tilan puhdistamiseen.
Kissatila toimi muuten erinomaisesti, eikä taudin tuloa voinut mitenkään ennustaa.

___________________________________________________________________


Ruton levittämisestä saimme nuhteita myös Pieneläinklinikka Tuhatjalan eläinlääkäriltä, joka opettaa infektiosairauksista Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa. Pirjo Peltoniemi toimi myös muutaman kuukauden SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n eläinsuojeluvalvojana. Syystä tai toisesta hänet katsottiin hyvin nopeasti eronneeksi kyseisestä tehtävästä.

-Korjaus: Olen edelleen SEY:n jäsen ja olen toiminut melkein kaksi vuotta vapaaehtoisena eläinsuojeluvalvojana. Työni siellä oli moitteetonta enkä rikkonut sääntöjä enkä lakeja. Aikani ei riittänyt kahden täysipäiväisen työn hoitamiseen ja kirjoitin SEY:lle kirjeen tilanteesta. Minut katsottiin eronneeksi valvojan tehtävästä.

___________________________________________________________


Kun hallitus kokouksessaan päätti rajoittaa villikissapopulaatioiden keräämistä ensikoteihimme, tarkoitus ei ollut tinkiä niiden talteenotosta pois pakkasesta, vaan saada ne kuntien vastuulle. Kyse on villikissalaumoista kerättyjen kissojen aiheuttamasta kohtuuttomasta kuormituksesta vapaaehtoisille ensikodeillemme. Tautiriskit ovat erittäin suuret, ja villiintyneet kissat saavat kärsiessään pahaa jälkeä aikaan ihmisten kodeissa.



-Korjaus: Villejä kissoja ei ole koskaan tuotu ensikoteihin, vaan ne on aina lopetettu eläinlääkärin toimesta. Kaikki hoitoon tuodut kissat ovat olleet lähinnä arkoja ja pennut kasvaneet puolivilleinä. Kaikki tuodut kissat ovat kesyyntyneet kohtuuajassa ja kaikille on löytynyt koti.
Tauteja on AINA esiintynyt KKY:n toiminta-aikana, eikä sitä voi koskaan ennustaa.

________________________________________________


Ennen kuin asiaa koskeva pöytäkirja oli edes tarkastettu, entinen sihteeri perusti internettiin adressin, jossa kerättiin nimiä hallitusta vastaan aiheella "KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen".
Adressin myötä tuli keskusteluihin monenlaisia hallitusta loukkaavia mielipiteitä ihmisiltä, jotka tuskin tuntevat yhdistyksen toimintaa lähemmin. Siellä hyökättiin hallitusta ja puheenjohtajaa vastaan nimimerkkien turvin. Se on aiheuttanut paljon vahinkoa
Yhdistyksen maineelle, varsinkin ilman perusteita olevat vihjailut, että yhdistyksen huolella hoidettuja varoja olisi jotenkin käytetty vääriin tarkoituksiin. Yhdistyksen tilit on tarkastettu vuosittain erittäin korkeatasoisten tilintarkastajien toimesta ja hyväksyminä.

-Korjaus: Adressin perustajaa ei ole tunnistettu; syytös on perusteeton.

__________________________________________________________


Kaiken takana näyttääkin olevan Pirjo Peltoniemen pyrkimys asettua itse puheenjohtajaehdokkaaksi. Suurimpana houkutuksena tuntuu kuitenkin olevan kiinnostus yhdistyksen suurista rahavaroista, jotka hallitus on sijoittanut turvallisesti ja tuottavasti yhdistyksen tulevien toimintojen rahoittamiseksi.

-Korjaus: Rahavaroista puhuttaessa käydään niin kuumana, että väkisinkin herää ihmisille epäilys - miksi? Luulisi jokaisen yhdistystoiminnassa olevan tietävän, ettei minkään yhdistyksen varoja voi käyttää omiin tarkoituksiin. Ja jos rahoja halutaan käyttää kissojen kuluihin, sen pitäisi olla yhdistyksen päätarkoituskin.
Puheenjohtajan palli ei ole kovin houkutteleva, mutta tarve saada toimivampi organisaatio on lähtökohta uuden puheenjohtajan valinnalle.

_________________________________________________________

Käräjäoikeudessa tavataan

Uusi, vastavalittu sihteerimme, Annika Fabritius Tampereelta ilmoitti hallitukselle jo heinäkuussa, että ei ole kiinnostunut hallitustyöstä ja sihteerin tehtävistä, ja erosi yhdistyksen hallituksesta. Tätä ennen hän oli jo toistuvasti laiminlyönyt sihteerin tehtävänsä. Eroilmoituksen jälkeen ei voi halutessaankaan enää jatkaa hallituksessa. Tämän asian selvitimme yhdistyksiä valvovasta Patentti- ja rekisterihallituksesta.

-Korjaus: Sihteerin erottaminen ei ollut laillinen, koska Annika Fabritius ei ole virallisesti eronnut mistään, eikä hallitus voi tehdä omavaltaisia olettamuksia antamatta henkilön keskustella asiasta henkilökohtaisesti. Vapaaehtoistyössä oleva päivä + iltatyöntekijä ei aina pääse kokouksiin eikä siksi ehdi toimittaa dokumentteja muutamassa päivässä.

_______________________________________________________


Oppositiossa olevan hallituksen jäsenen, Pirjo Peltoniemen mies ahdisti edelleen kirjeillänsä hallitusta, joten annoimme sekä hänelle että vaimollensa henkilökohtaiset varoitukset ja vaimolle lisäksi epäluottamuslauseen hallituksen jäsenenä. Sen jälkeen kyseinen pariskunta Peltoniemet sekä eronnut sihteeri Annika Fabritius hankkivat itselleen lakimiehen. Lakimieheltä saimme heidän uhkavaatimuksensa varoitusten peruuttamiseksi ja sihteerin palauttamiseksi tehtäviinsä, sekä vaatimuksen rahallisista korvauksista. Muussa tapauksessa yhdistystä uhattiin oikeustoimilla.

-Korjaus: Varoitukset olivat täysin perusteettomia.

______________________________________________


Näin ollen hallitus oli pakoitettu kääntymään asianajajan puoleen. Nämä kolme vähän aikaa yhdistyksessä toiminutta henkilöä ovat sittemmin haastaneet Kissojen katastrofiyhdistys KKY ry:n Pirkanmaan käräjäoikeuteen. Moitekanteissa Annika Fabritius kiistää eronneensa yhdistyksen hallituksesta, ja Peltoniemet moittivat hallituksen toimia pitää yllä järjestystä yhdistyksessä ja kissojen auttamisen tapoja. Nimettömiä kirjoituksia on ollut lehtien palstoilla, ja muunneltua totuutta on kaikunut radioaalloillakin. Hallituksen jäsenet ovat saaneet nimettömiä solvauskirjeitä.
Hallitusta vaadittiin myös kutsumaan koolle ylimääräinen yhdistyksen kokous, mutta hallitus katsoi, että siihen ei ole aihetta, koska asiat yhdistyksessä ovat kunnossa ja puheenjohtaja nauttii hallituksen luottamusta. Ylimääräiset kokoukset vain kuluttavat yhdistyksen varoja, mikä ei lahjoittajienkaan mielestä liene varojen tarkoituksenmukaista käyttöä. Hallitus tulee esittämään vuosikokouksessa tarkemman selvityksen oikeudenkäynneistä.

Oppositio aikoo ottaa yhdistyksen haltuunsa

Ohessa on muistio muutaman yhdistyksen jäsenen, ja lukuisan joukon yhdistykseen kuulumattomien henkilöiden suunnitelmista. Kymmensivuisen muistion tarkoituksena on varmistaa yhdistyksen ns. "haltuunotto" vuosikokouksessa 27.3.2011.


-Korjaus: ”Haltuunotto” on kummallinen väite, koska yhdistys on jäsenten yhteinen, ei yksityisten ihmisten omistama .
Vuosikokouksessa valitaan hallitus ja puheenjohtaja. Se on demokraattinen päätös , EI HALTUUNOTTO.
Olemme julkisesti ilmoittaneet uudesta puheenjohtajaehdokkaasta vuodelle 2011. Etukäteen Ilmoittamista on Terttu Kanervo vaatinut useampaan otteeseen.
Muistio on yksityinen asiakirja tilaisuudesta, joka oli tarkoitettu vain tiettyjen henkilöiden yksityisasiaksi. Sen julkaiseminen loukkaa kaikkien siinä mainittujen ihmisten kunniaa, viestintäsalaisuutta ja oikeutta yksityisyyteen.

_____________________________________________


Tutustukaa muistioon rauhassa. Huomioida kannattaa mm. maininnat äänten ostamisista, yhdistyksen kotisivujen sabotoinnista, psykologisesta sodankäynnistä ja yhdistyksen tarkoituksellisesta vahingoittamisesta oikeuskanteiden avulla. Kissoistahan muistiossa ei katsota tarpeelliseksi mainita.

Lisätietoja kyseisten henkilöiden toiminnasta tulee seuraavan Katti-Matin mukana. Vuosikokoukseen kannattaa nyt tulla valitsemaan, minkälaiset ihmiset yhdistystä jatkossa hoitavat. Jos kirjoittaa valtakirjan, kannattaa varmaan olla tarkkana kenelle sen antaa.


Anneli Repo Terttu Kanervo Eija Lehtimäki Vadelma-Aurora Salo

sihteeri puheenjohtaja varapuheenjohtaja varsinaisjäsen