KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Vieras
Vieras

#1276 Re: Ilmaiseksiko muka teette?

20.02.2011 22:12

#1272: Rahaa te - Ilmaiseksiko muka teette?

No tämä nimimerkki ei tiedä mistä puhuu, ei edes ole perehtynyt nimiinkään. Taitaa paukutella jonkun provosoimana.

Vieras
Vieras

#1277 Re: Sijoittajat ja kissatalo

20.02.2011 22:38

#1274: Pirjo Peltoniemi - Sijoittajat ja kissatalo

Pirjo, sinuna en enää edes odottaisi vaan laittaisin tutkintapyynnön menemään jo silläkin perusteella että tuota samaa panettelua ja totuuden vääristelyä siitä Oriveden kissatilasta on toistettu täällä jo niin moneen kertaan siitäkin huolimatta, että totuus asiasta on toinen se on tuotu julki ja siitä on dokumentit.

Tätä viestiketjua alusta asti lukeneena olen tehnyt sen huomion, että täällä joillakin kirjoittajilla on tietyt asiat joita he toistavat täällä papukaijan tavoin ja siitä saa sellaisen kuvan, ettei heille järkipuhe mene perille, ovat jo sen ulottumattomissa. Niitä toistoja ja jankutuksia lukiessa tulee sellainen olo, että heidän kanssaan lyö vain päätään seinään jos niihin erehtyy joku vastaamaan.

Sitten on vielä ryhmä ihmisiä, joiden elämän sisältö on "tapella" aina jonkun kanssa asioista, jotka eivät heille kuulu (näitä löytyy myös oikeassa elämässä ja he ovat viranomaisten riesa) ja joita ei kiinnosta pätkääkään asiat mistä kiistellään mutta heillä on vastustamaton halu ärhennellä ja puuttua asioihin joista eivät tiedä yhtään mitään ja se on myös täällä tullut esille. Siis sellaisia "ammatti kahnaajia" jotka siirtyvät paikasta toiseen hämmentämään eli sinne missä tapahtuu. Nyt näitä tuntuu olevan voittopuolisesti tuolla nykyisen pj,n puolella. Kovin on minimaaliset ne asialliset kommentit sieltä puolelta.

KKYn rivijäsen v:sta 1996
Vieras

#1278 Uusi hallitus tai vaihdan jäsenyyden toisaalle

20.02.2011 22:42

Olen pitkän linjan KKYn kannattaja jäsenenä ja lahjoittajana, ja suoraan sanoen pöyristynyt yhdistyksen nykyisestä tilasta ja näistä kaikista paljastuksista, joita on tullut päivänvaloon nykyisestä puheenjohtajasta ja hallituksesta. Tässä keskustelussa ovat kummankin osapuolen tunteet kuumenneet, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, ettei koko keskustelun aikana, jota olen seurannut tarkasti alusta loppuun, ole tullut nykyiseltä hallitukselta tai heidän kannattajiltaan vastauksia asiallisiin kysymyksiin!

Aivan riippumatta ongelmista henkilökemioiden tasolla, mielestäni on pöyristyttävää, että pj ja hallitus käyttäytyvät kuin KKY olisi heidän yksityisomaisuuttaan. Kaikki keinot tuntuvat olevan sallittuja, kunhan uudistuksia ajavat aktiivit eivät pääse käsiksi heidän suuriin rahoihinsa, ja kunhan saavat itse pysyä vallan kahvassa! Yhdistyksissä lienee täysin normaali käytäntö, että puheenjohtaja ja hallitus vaihtuvat säännöllisin väliajoin -on todella harvinaista, että kukaan saa ylläpitää yli 30 vuoden diktatuuria. On surullista, että Kanervon ura kodittomien kissojen parissa saa näin ruman lopun. Tässä hallituksen jäsenistölle lähettämässä käsittämättömässä lehdykässäkin puhutaan "suurista rahoista", joihin uusi puheenjohtajaehdokas haluaa päästä käsiksi. Jäsenenä minua kiinnostaa kovasti, miten ihmeessä yhdistyksellä voi olla näitä "viisaasti sijoitettuja" suuria rahoja -miksei niitä käytetä kissoihin?! Mitä mahdollista tulevaa käyttöä varten niitä mahdetaan pantata?! Kun olen maksanut jäsenmaksuani ja antanut lahjoituksiani, olen aina ajatellut tukevani konkreettisesti kissojen auttamistyötä: jotta kissoille saadaan ruokaa, kissanhiekkaa, lääkkeitä, rokotuksia jne. En TODELLAKAAN ole antanut senttiäkään näiden vuosien aikana, jotta niitä pantattaisiin jossain tileillä ja hoideltaisiin suuria sijoituksia! Täältä on saanut lukea todella ikäviä totuuksia ensikotien tilanteesta, tuen puutteesta ja erityisesti kissojen hyvinvoinnista tinkimisestä! Jos yhdistys ei kerran elä kädestä suuhun vaan on vakavaraisempi kuin koskaan (kuten nykyinen hallitus mielellään mainostaa), niin kyllä pitäisi olla varaa hoitaa kissojen perusasiat kuntoon!

Jäsenenä minua kiinnostaa myös, miksi hallitus ei suostu kommentoimaan esim. päätöstä olla ottamatta uusia jäseniä?! Huvittaa oikein, miten he ovat edes voineet kuvitella, että jäsenille lähetetty demokratialiikkeen muistio olisi raskauttava kellekään muulle kuin nykyiselle hallitukselle. Muistiossahan tulee ilmi toinen toistaan ikävämpiä faktoja hallituksen toiminnasta, jonka takia oppositio edes on olemassa. Muistion ja saatekirjeen lähettäminen jäsenistölle sinänsä on aivan käsittämätön tempaus -täysin hyvänmaun rajojen ulkopuolella vähintään, ja epäilemättä myös ihmisten yksityisyyttä ja mainetta loukkaavaa. Siis oikeasti, onko yhdistyksissä tapana lähetellä koko jäsenistölle kirjeitä, joissa listataan nimeltä yhdistyksen jäseniä, joihin pj ja hallitus ovat tyytymättömiä tai eri linjoilla?! Yleensä asiat riitelevät keskenään ja henkilökohtaisuuksiin voidaan mennä sitten privaatisti tai edes kasvotusten. Huoh... No tämä mahdollisuus on jo ohitettu, mutta vuosikokouksen puheenjohtajavaalia voi ajatella muunakin kuin vain henkilövaalina; siinä äänestetään yhdistyksen tulevaisuudesta, käytännön toimintatavoista, edellytyksistä, joilla aktiivit voivat jatkossa kissoja auttaa. ASIAKYSYMYKSISTÄ. Tässä ei ole kysymys siitä, kumpi ehdokas on kivempi tms.

Minä aion todellakin tulla vuosikokoukseen äänestämään KKYlle parempaa ja aktiivisempaa tulevaisuutta, ja minä haluan -kuten varmasti koko jäsenistö! -että yhdistyksen varat menevät KISSOILLE!!! Ja sanonpa vain, että jos pj ja hallitus eivät vaihdu, niin minun rahani menevät jatkossa toiseen osoitteeseen. En halua olla jäsen nykyisellä tavalla toimivassa yhdistyksessä enää yhtään kauemmin.
Vieras
Vieras

#1279 Re: Uusi hallitus tai vaihdan jäsenyyden toisaalle

20.02.2011 22:49

#1278: KKYn rivijäsen v:sta 1996 - Uusi hallitus tai vaihdan jäsenyyden toisaalle

Suuret kiitokset sinulle tästä järkevästä ja asiallisesta kirjoituksestasi!

Vieras
Vieras

#1280 Re: Jäsenluettelon urkkijat!

20.02.2011 22:51

#1259: Jäsen - Jäsenluettelon urkkijat!

Siis miten niin on laitonta, että yhdistyksen hallituksen jäsen (Peltoniemi) pääsee lukemaan yhdistyksen jäsenluetteloa?! Ai niin, tynkähallitus ei tunnusta hänen asemaansa... Voi morjens...

Vieras
Vieras

#1281 Re: Kotikissa-emolle ja kissojen ystäville

20.02.2011 23:16


Vieras

#1282 pirjo hallituksen jäsen

20.02.2011 23:21

Jäseneksi liittyminen
Sen, joka tahtoo liittyä yhdistyksen jäseneksi, on ilmoitettava aikomuksestaan yhdistykselle. Jäseneksi hyväksymisestä päättää hallitus, jollei säännöissä ole toisin määrätty.

13 §
Yhdistyksestä eroaminen
Jäsenellä on oikeus milloin tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi myös erota ilmoittamalla siitä yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Säännöissä voidaan määrätä, että eroaminen tulee voimaan vasta määrätyn ajan kuluttua eroamisilmoituksen tekemisestä. Aikaa ei saa määrätä yhtä vuotta pitemmäksi.

14 §
Yhdistyksestä erottaminen
Yhdistys voi erottaa jäsenen säännöissä mainitulla erottamisperusteella. Yhdistyksellä on kuitenkin aina oikeus erottamiseen, jos jäsen:

1) on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän on yhdistykseen liittymällä sitoutunut;

2) on menettelyllään yhdistyksessä tai sen ulkopuolella huomattavasti vahingoittanut yhdistystä; tai

3) ei enää täytä laissa tai yhdistyksen säännöissä mainittuja jäsenyyden ehtoja.

15 §
Erottamismenettely
Jäsenen erottamisesta päättää yhdistys kokouksessaan, jollei säännöissä ole toisin määrätty. Päätöksessä on mainittava erottamisen syy. Jäsen ei ole yhdistyksen kokouksessa esteellinen äänestämään itseään koskevasta erottamisasiasta.

Ennen päätöksen tekemistä asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiassa paitsi milloin erottamisen syynä on jäsenmaksun maksamatta jättäminen.

Jos erottamisesta sääntöjen mukaan päättää hallitus, voidaan säännöissä määrätä, että jäsenellä on oikeus saattaa erottaminen säännöissä määrätyssä ajassa yhdistyksen kokouksen ratkaistavaksi.

Säännöissä voidaan määrätä, että yhdistys voi katsoa jäsenen eronneeksi yhdistyksestä, jos jäsen on jättänyt jäsenmaksunsa säännöissä määrätyn ajan maksamatta.
Jaana Vuorenpää
Vieras

#1283

20.02.2011 23:40

Nykyisen tynkähallituksen puolustajien tarkoitus täällä adressissa on vain provosoida oppositiota ja saada meidät näyttämään riitaisilta vouhottajilta, kuten useammassa heidän kommenteissaan on meitä kuvailtu. Todennäköisesti kirjoittajia on muutamia, jotka kirjoittajat useammalla nimimerkillä tai nimettömänä. Kukaan näistä kirjoittajista ei pysty myöskään kirjoittamaan omalla nimellään. Se kertookin jo aika paljon heistä.

Nämä tekstit myös toistavat samaa kaavaa. Oppositio on heistä rahananeita, mielenikaisia, riitaisia ja asioista mitään tietämättömiä vouhottajia täynnä, salaseura tai peräti mafia joka kiusaa viatonta tynkähallitusta, ja joiden pitäisi perustaa oma yhdistys tai mennä johonkin muuhun yhdistykseen toimimaan. Mitään järkevää ja perustelevaa kommentointia ei kukaan heistä ole pystynyt tekemään. Kirjoitukset ovat täysin vääristeltyjä ja valheellisia. Se johtunee siitä, että me oppositiossa puhumme vain faktoja ja kaikki on todistettavissa dokumentein tai henkilötodistajien avulla.

Minua suorastaan puistattaa tämä näiden tahojen törkeä itsekeskeisyys ja toisia valheellisesti mustamaalaava ja herjaava käytös. Missä on toisten ihmisten kunnioitus, yhteisöllisyys ja ennen kaikkea vilpitön halu tehdä eläinsuojelutyötä, joka tuntuu olevan varsin hukassa heiltä, kun koko yhdistyksen toiminta on ajettu aivan alas ja kissat jätetty näihin hurjiin pakkasiin kuolemaan!!

Uskon edelleenkin, että tekomme puhuvat puolestamme, vaikka tynkähallitus yrittäisi kuinka tahansa viedä meitä oppositiossa toimivia ihmisiä lokaan. Jokainen voi tulla henkilökohtaisesti tutustumaan meihin kaikkiin vielä ennen vuosikokousta järjestämäämme keskustilaisuuteen ja tehdä omat päätelmänsä meistä ihmisinä. Tarkemmat tiedot tilaisuudesta julkaistaan lähiaikoina täällä adressissa ja Pirjon vaalisivustolla heti kun saamme lyötyä ajankohdan ja paikan lukkoon. Sydämellisesti tervetuloa tutustumaan meihin ja toimintasuunnitelmaamme yhdistyksen kehittämiseksi. Mitä kaikkea saammekaan aikaan, kun voimme keskittyä hallituksen vaihduttua jälleen itse perustyöhön KKY:ssä?! Tämä konflikti on nimittäin myös hitsannut meitä hyvin yhteen ja osoittaa sen, että meissä on paljon monenlaista osaajaa ja käyttämätöntä resurssia. "Kovat olot" tuovat ihmisiä yhteen ja aktivoivat yhteistyötä! Ei siis niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin tästä seuranne! :D
Köyhä yhdistys
Vieras

#1284 Re: Ilmaiseksiko muka teette?

21.02.2011 00:59

#1272: Rahaa te - Ilmaiseksiko muka teette? 

 Kirjoititte viestissänne, että

"Jos teette ilmaiseksi, niin miksi sitten Pirjo Peltomäelle on pitänyt maksaa bensakuluja, kun muut ajavat yhdistyksen asioita omaan piikkiin?"
Ilmeisesti tarkoititte Pirjo Peltoniemeä? Ettekö tunne häntä? Kuka on pyytänyt teitä kirjoittamaan tällaisen viestin? Joku hallituksen jäsenkö? Keneltä olette kuullut, että hänelle olisi maksettu bensakuluja? Hallitukseltako? Kuka on maksanut? Hallitusko? Onko se teistä väärin? Hallitus on menetellyt siis väärin? Maksanut jonkun kuluista osan? KAIKKEA ei olekaan maksettu siis omasta pussista? Pitäisikö? Nytkö ei enää makseta?
Ettekö ole tyytyväinen maksatuspäätökseen?
Yrittäkää sitten vaihtaa hallitus parempaan!
Pirjo Peltoniemi
Vieras

#1285 Ilmaiseksiko muka teette?

21.02.2011 09:52

#1284: Köyhä yhdistys - Re: Ilmaiseksiko muka teette? 

 Kyllä on totta, että olen saanut osan kuljetuskustanuksistani yhdistykseltä. Olen jäänyt työttömyyseläkkeelle ennenaikaisesti, Eu:n rajojen auettua, yritystoimintani ei enää ollut kannattavaa ja eläkkeeni jäi kovin pieneksi. Tässä siis rahatilanteeni lyhykäisyydessään.

Koska minulla oli aikaa mutta ei rahaa, ajattelin auttaa kissoja, kun kuulin että omat kulut jäävät pieneksi KKY:n ensikotina. Jos ei kuluja olisi maksettu, en olisi pystynyt tähän työhön ryhtymään. Valitettavasti olen köyhä, mutta aina ollut rehellinen. Toisten rahoja en tarvitse, mutta työstä aiheutuneista kuluista on oikeutettua saada korvaus.

Tästä kuitenkin johtuen, en kykene ajamaan toistatuhatta kilometriä kuukaudessa näillä nykyisillä bensanhinnoilla, Yhdistyksen ajoja, maksoin kuitenkin aina osan kuluista itse, jos samalla hoidin muutakin asiaa kaupungissa. Koskaan en ole pyytänyt mitään puhelinkuluja , vaikka minulle niitä kyllä luvattiin. Jouduin soittelemaan melko paljon sijoittajan ominaisuudessa. Kissojen vuoksi. Omia puhelinkuluja ei ehtinyt edes tulla, aikani meni lähes kokonaan kissoihin. Puhelinikulut oivat kiireimpänä aikana 45-68 €. Siinäkin oli jo tiukkaa että pystyin pysymään budjetissani.

On hallituksen päätös, että bensakuluni maksettiin. Toivottavasti hallitusta ei syytetä väärästä päätöksestä?

KKY:ssä maksetaan muillekin hallituksen toimijoille ylimääräisiä kuluja tai heillä on yhdistyksen puhelin tai muu liittymä KKY:n laskuun. Minulla niitä ei ole.

Viime kokouksen pöytäkirjaan tuli merkintä, ettei kenellekään enää bensakuluja makseta.!

Jos joku alkaa ajamaan omalla kustannuksellaan 1000-1300 km kuukaudessa, eikä oman kodin talous siitä kaadu, olen onnellinen kissojen puolesta. Minulla siihen ei ole varaa.

 

 

Pirjo Peltoniemi
Vieras

#1286 Jäseneksi

21.02.2011 10:03

Kaikissa yhdistyksessä on tapana noudattaa aikaisempia käytäntöjä ja käytäntöjen muuttaminen on ollut vuosikokouksessa käsiteltäviä asioita. Tähän asti on KKY:hyn AINA otettu jäseniä, eikä tämän käytännön muuttamista ole käsitelty jäsenomistajien kanssa.
Käytäntöön on vedottu monissa muissakin asioissa. Yhdistyksellä pitää olla pätevä syy estää jäsenien ottaminen.
Jaana Vuorenpää
Vieras

#1287 Re: Jäseneksi

21.02.2011 10:40

#1286: Pirjo Peltoniemi - Jäseneksi 

No eihän jäsentenottokiellolle ole mitään mitään järkevää syytä olemassa. Hallitus vain pelkää, että se menettää hallituspaikkansa, KUN TULEE UUSIA JÄSENIÄ! Jäsentulo on kuitenkin merkittävä osa yhdistyksen vuosittaisia säännöllisiä tuloja.VEROTTAJALLA ON TÄHÄN MYÖS SANOTTAVANSA. Yleishyödyllinen yhdistys ei ole enää yleishyödyllinen, jos se ei ota jäseniä vastaan. Voi tulla siten pieni sanktio asiasta.

KUTEN SANOTTUA, HALLITUKSELLA EI OLE OIKEUTTA PÄÄTTÄÄ MYÖSKÄÄN TÄLLAISESTA ISOSTA ASIASTA, SILLÄ SE VAATISI JO JÄSENISTÖN PÄÄTÖKSEN VUOSIKOKOUKSESSA! Hallituksen päätös on siten yhdistyslainvastainen! 

SBT
Vieras

#1288 mitä??

21.02.2011 11:14

http://www.keskustori.fi/kukkais-tv/tapahtumakutsut.php?ID=26#video
Miten yhdistyksen tilillä voi olla rahaa, kun kerran kaikki menee kissojen kuluihin?
Miten niin ei oteta jäseniä? kaikkihan ovat aina tervetulleita!
KKYn rivijäsen v:sta 1996
Vieras

#1289 Re: Ilmaiseksiko muka teette?

21.02.2011 11:14

#1285: Pirjo Peltoniemi - Ilmaiseksiko muka teette?

Mielestäni on täysin kohtuullista ja asiallista, että sijoittajien bensakuluja korvataan, kun ne ovat syntyneet yhdistyksen toiminnassa. Samoin on puhelinkulujen osalta. Nehän ovat yhdistyksen kuluja, yhdistyksen perustoiminnassa syntyviä, eivät kenenkään henkilökohtaisia menoja. Kyse ei ole mistään palkasta, vaan kulujen kattamisesta. Kyllä vapaaehtoistyötä täytyy pystyä tekemään joutumatta vararikkoon. Juuri yhdistyksen toiminnasta tulevien kulujen kattamiseksihan varainhankintaa tehdään! Eihän tällaisessa asiassa pitäisi joutua edes keskustelemaan! Itse kuljin erään toisen yhdistyksen johtokunnan kokouksiin pitkän matkan takaa, ja jopa nämä junamatkakuluni korvattiin yhdistyksen varoista. Tämä oli normaali käytäntö, josta kellekään ei edes tullut mieleen valittaa mitään tekopyhää. Käytäntö myös mahdollisti johtokuntatyöni, sillä tuolloin olin köyhä opiskelija.

Vieras
Vieras

#1290 Re: mitä??

21.02.2011 11:31

#1288: SBT - mitä??

Niin, paitsi ettei sieltä nettisivuilta löydy enää sanaakaan mitään jäseneksi liittymisestä... Ja hallitushan on myöntänyt, että rahaa on -ei taida kaikki mennä kissoille! Vaikka jotkut hullut yrittävätkin saada sitä rahaa kissoille, nuo rahanahneet yhdistyksenkaappaajat! :D

Nimetön minäkin
Vieras

#1291 Nimettömät kirjoittelijat

21.02.2011 12:17

Ymmärrän hyvin, että ihmiset kirjoittelevat nimettöminä, koska muilla nimettömillä on tapana hyökätä heti kimppuun, kun joku uskaltaa kirjoittaa omalla nimellään, kuten täällä on huomattu. Mutta tuo nimettömyys laittaa myös ihmettelemään, ovatko sekä opposition että vastapuolen kirjoittelijat vain pienen pieni joukko samoja ihmisiä jotka sepustelevat erilaisia versioita tänne. Esimerkiksi mistä tiedämme onko joku ollut jäsenenä 20 vuotta ja ettei hän asu Tampereella tai Orivedellä, kun joku kysyy miksi hän ei auttanut Oriveden ruttokissapaikan siivoamisessa, (jossa kukaan muukaan ei auttanut) Ja entä sinä joka väität oleesi vuoden jäsenenä ja pettyneesi. On vaikea tietää puhutko totta, vai onko kirjoituksesi mielikuvitusta, kun et uskalla laittaa tekstiin omaa nimeäsi. Ja jos jollain on valitettavaa näistä kirjoituksista, kantsii kysyä Irkkugallerian nettipoliisilta, saa hyvin nopeasti vastauksen. Mielestäni täällä ei ole mitään sellaista että niihin kiinni pääsee.
Monitahoinen asia
Vieras

#1292 Jäsentenottamiskielto

21.02.2011 12:28

#1287: Jaana Vuorenpää - Re: Jäseneksi

Asiahan ei minulle ulkopuoliselle millään tavalla kuulu, mutta olen silti kiinnostuneena lukenut keskusteluanne. Yksi monista asioista, joka on jäänyt askarruttamaan, on juuri tuo kielto ottaa uusia jäseniä.

 

Vaikka yhdistyslaki sallii hallitukselle oikeuden mahdollisesti estää jonkun yksittäisen ihmisen liittymisen yhdistykseen, täytyy sille olla perusteet. Yleishyödyllisen yhdistyksen tunnusmerkistöön kuuluu kansalaisen oikeus liittyä siihen niin halutessaan. Vain erityisen painavasta syystä voi yhdistyksen hallitus evätä kansalaisen oikeuden jäseneksi liittymiseen. Syy voi olla esim. sellainen, että tuleva jäsen ei hyväksy yhdistyksen säännöissä mainittuja tarkoitusperiä tai että tuleva jäsen vaikkapa toimii jossain sellaisessa tehtävässä tai harrasteessa, joka vakavasti uhkaa yhdistyksen toimintaa ja menestystä.

On ainakin KOLME MUUTAKIN TAHOA, joilla on sanansa sanottavana yhdistyksen yleishyödyllisyyteen: verottaja, rahankeräysluvan myöntäjä ja yhdistysten avustusten jakaja. Yhdistyksenne tapauksessa se tarkoittaa sitä, että verottaja käsittelee eri tavalla yhdistystä, joka ei täytä yleishyödyllisen yhdistyksen tunnusmerkistöä.

Yhdistyksellänne on puheenvuoroistanne päätellen myös rahankeräyslupa. Siihen kuulunee koko Pirkanmaa? Rahankeräyslupia yleensä myönnetään yleishyödyllisille yhdistykselle verrattain helposti. Jos yhdistys ei enää täytä yleishyödyllisyyden tunnusmerkistöä, poliisiviranomainen luonnollisesti peruuttaa luvan tai ainakin keskeyttää rahankeräyksen tilanteesta heti tiedon saatuaan. Lisäksi tulee arvioitavaksi se, onko yhdistys syyllistynyt vilppiin esiintyessään yleishyödyllisenä yhdistyksenä. Sama pätee verottajan arviointiin; onko yhdistys syyllistynyt vilppiin ja mahdollisesti veropetokseen.

Todennäköisesti yhdistyksenne hakee myös avustuksia toiminnalleen yleisistä varoista. Koska yhdistyksenne kotipaikka lienee Tampere, niin avustuksia haettaneen Tampereen kaupungilta. Tampereen kaupunki myöntää avustuksia vain yleishyödyllisille yhdistyksille. On todennäköistä ja peräti varmaa, että avustuksia ei Tampereen kaupunki enää yhdistykselle myönnä, mikäli yleishyödyllisyys käsitteenä on kyseenalainen.

Mielestäni yhdistyksenne hallituksen ja jäsenistön olisi syytä nyt vakavasti pohtia syntynyttä tilannetta. Kukaties se johtaa suuriinkiin ongelmiin, sillä asioiden ilmitulo virallisille tahoille voi vaarantaa yhdistyksenne käytännön toimintaa viranomaisten käynnistämien tutkimustoimien ajaksi. Ja aiheuttaa ikäviä seuraamuksia, joka mahdollisesti vaikeuttaa käytännön toimintaanne.

Käytännössä tämä voi tapahtua koska tahansa, sillä yhdistyksenne tilanne on epäsuhtainen muihin yleishyödyllisiin yhdistyksiin nähden. Ja toisaalta, myös jäsenistönne eripura voi johtaa aktiiviseen toimintaan em. tahojen suuntaan.

Osakas, ei jäsen
Vieras

#1293 Ei kovin järkeävää

21.02.2011 13:27

On kovin lyhytnäköistä ilmoittaa, ettei yhdistykseen oteta uusia jäseniä.  Tosin yhdistyksen hallitus voi   valita kenet ottaa kenet lemppaa, ei sitä tarvitse perustella muille jäsenille, oli yleishyödyllinen yhdistys kyseessä tai ei.  Jos olisin jonkin yhdistyksen hallituksessa ja joutuisin samaan ikävään tilanteeseen kuin tämä yhdistys on nykyisellään, ottaisin  jäseniä, jopa haalisin niitä, mutta  vain sellaisia, joiden tietäisin olevan puolellani.  Luojankiitos olen ainoastaan asunto-osakeyhtiön hallituksessa. Meillä ei tälläisiä tilanteita tule vastaan, koska meidän on pakko ottaa yhtiöön kaikki jotka ostavat asunto-osakkeita. Tosin täälläkin vaihtuvuus on vain sitä että toisinaan joku delaa ja perilliset myyvät asunnon.

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1294 Re: Ei kovin järkeävää

21.02.2011 14:43

#1293: Osakas, ei jäsen - Ei kovin järkeävää  

Ei jäsenehdokastakaan voi ihan pienellä perusteella lempata. Siihen pitää olla todella painava syy. Esimerkiksi se EI riitä syyksi, että on eri mieltä hallituksen kanssa! ;)

Nimettömä kirjoittamiseen sen verran, että ymmärrän kyllä miksi kaikki eivät niin halua tehdä. Se on jokaisen oma asia. Jos kuitenkin haluaa uskottavuutta kirjoituksilleen, kannattaa seisoa kirjoituksiensa takana OMALLA NIMELLÄÄN! :)

Taija Ripatti
Vieras

#1295 Re: Nimettömät kirjoittelijat

21.02.2011 14:45

#1291: Nimetön minäkin - Nimettömät kirjoittelijat

"Ja entä sinä joka väität oleesi vuoden jäsenenä ja pettyneesi. On vaikea tietää puhutko totta, vai onko kirjoituksesi mielikuvitusta, kun et uskalla laittaa tekstiin omaa nimeäsi."

Minuako tarkoitit? En ole aiemmin kommentoinut tänne, lukuunottamatta eilistä viestiäni, jossa en kylläkään esiintynyt nimettömänä. Tästä lähin, jos tarvetta kommentointiin tulee, laitan viestiin koko nimeni, jos se erottaa kirjoitukseni mielikuvituksesta.


Vieras

#1296 Yhteistyötä luvassa Pesu ry:n kanssa?

21.02.2011 15:10

Olisi kiinnostavaa lukea, millaista yhteistyötä uusien tuulien edustajat ovat suunnitelleet Pesu ry:n kanssa. Olisi hyvä kuulla tässä myös Pesun omat kommentit.
Sanna Kaski
Vieras

#1297 Yleishyödyllinen yhteisö

21.02.2011 15:29

Yleishyödyllisten yhteisöjen tuloverotuksesta 1226
Yhteisön on täytettävä seuraavat kriteerit, jotta sitä voidaan pitää verotuksessa yleishyödyllisenä:

1.Yhteisö toimii yksinomaan ja välittömästi yleiseksi hyväksi aineellisessa, henkisessä, siveellisessä tai yhteiskunnallisessa mielessä.

2.Sen toiminta ei kohdistu vain rajoitettuihin henkilöpiireihin.

3.Se ei tuota toiminnallaan siihen osallisille taloudellista etua osinkona, voitto-osuutena taikka kohtuullista suurempana palkkana tai muuna hyvityksenä.

Nämä on siis täytettävä verottajan mukaan. Miten sitten tulkitaan tuota 2. kohtaa? Nytkö KKY kohdistaa toimintansa vai rajoitettuihin henkilöpiireihin?

Vieras

#1298 Uskomatonta?!?

21.02.2011 15:35

Ulkopuolisena keskustelua seuranneena tulee lähes fyysisesti paha olo, kun lukee osan kirjoittajista tekstiä!! On mielestäni todella alentavaa käytöstä kaivella ihmisten taustoista vanhoja ammatteja, puolueasioita jne, jos ja kun ne eivät asiaan liity. Tulee vain mieleen, ettei kyseisillä kirjoittajilla ole mitään järkevää ja asiallista sanottavaa? Jos näin on, niin voisi jättää kokonaan kirjoittamatta, ettei tahraa yhdistyksen mainetta enempää!

Mielelläni kuulisin puheenjohtajalta tai muulta asiasta tietävältä vastauksia täällä esitettyihin kysymyksiin(mm. mistä taloudenhoitajan palkka koostuu), vaikken jäsen tai lahjoittaja olekaan. Ja jos joku nyt kommentoi tähän, ettei asiat minulle kuulu, niin haluaisin muistuttaa, että eikös lähes kaikki ole potenttiaalisia tulevia jäseniä ja lahjoittajia?! Tietenkin haluan ensin selvittää millainen yhdistys on kyseessä, ennenkuin sijoitan rahojani.

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

Ps. Täällä olen saanut jo kattavan kuvan ns. opposition toimista ja ajatuksista, joten enemmän kaipaan "vastapuolen" kommentointia ja siis faktatietoja, kiitos :)
Sanna Kaski
Vieras

#1299 Re: Yhteistyötä luvassa Pesu ry:n kanssa?

21.02.2011 16:17

#1296: - Yhteistyötä luvassa Pesu ry:n kanssa? 

 Laitetaan varmasti myöhemmin mitä yhteistyökuvioita on suunnitteilla muiden alan toimijoiden kanssa. Odottelehan rauhassa :)

Leenu Nieminen
Vieras

#1300 Marjasta

21.02.2011 16:44

Ystävälläni Marjalla oli tapana olla jakamatta kissoja heti eteenpäin. Hän tarkkaili niitä luonaan ja  huomasi mahdolliset ongelmat ajoissa, eivätkä taudit tällöin levinneet ensikoteihin. Hän myös piti vasta tulleet kissat eri paikassa kuin ne, jotka olivat jo läpäisseet tarkkailun. Muistan jonkun sanoneen hänelle, että ne pitäisi heti viedä ensikotiin, että niille tekisi hallaa tottua ensin Marjan kotiin ja joutua sieltä tilapäiseen paikkaan mistä vasta pääsisivät lopulliseen kotiinsa, mutta Marja oli sitä mieltä että enemmän hallaa kissoille tulee siitä että mahdollinen sairas laitetaan terveiden joukkoon.

Marjan tapa oli oikea, koska hän sanoi, ettei tarkkailemattomia kissoja kuulu jaella ensikoteihin.

En tiedä onko noudatettu Marjan esimerkkiä vai tehty hätiköiden ja jätetty karanteenivaihe väliin. En ole Marjan kuoleman jälkeen ollut näiden asioiden kanssa tekemisissä, sillä olen hieman allerginen kissoille vaikka ei se meidän ystävyyttämme paljoakaan haitannut.