Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#23801 Jeesus Kristus

02.11.2013 15:17

Muuta perustusta ei kukaan voi laskea sen lisäksi, mikä on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. 1.Kor.3:11

Vieras

#23802 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 15:28

#23800: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Ovatko kristitty ja Jeesuksen sovitustyöhön uskova sama asia?


Vieras

#23803 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 15:32

#23796: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

 

Neuvostoliiton romahdettua Yhdysvaltain kristillisen oikeiston piti etsiä uusi vihollinen. Siihen rooliin republikaanit keksivät  homot. Nämä nämä ahviot ja pihot kopioivat yhdysvaltalaisia salaliittoteorioita ja yrittävät epätoivon vimmalla soveltaa niitä Pohjoismaiden oloihin siinä vähääkään onnistumatta. Tämä ei ole mikään ihme, kun koko "marxilainen homoagenda" -salaliitossa ei ole mitään tolkkua eikä todellisuuspohjaa.

 

 


Vieras

#23804

02.11.2013 15:41

Päivän Sana

Se on lähettänyt naispalvelijansa huutaakseen kaupungin kukkuloiden huipulta

Sananl. 9:3

Vieras

#23805 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 15:45

#23800: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen 

 Jyrääkö tää propagandakoneistö meitin?!!! TÄTÄHÄN ALKOI TULEEN NYT IHAN TUUTIN TÄYDELTÄ!!!


Vieras

#23806 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 15:52


Vieras

#23807 Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 15:52

#23782: - Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Vastauksena myös ainakin viesteihin #23720, #23724 ja #23727.

Pahoittelen, etten ole saanut vastattua aiemmin näihin aiheellisiin, asiallisiin ja tärkeisiin kysymyksiin. Tosin tästä on ollut jo tuolla kaukaisessa menneisyydessä kertaalleen puhetta, mutta asian tärkeyden vuoksi kertaan mielelläni.

Ensinnäkin en todellakaan halua "taistella" mitään vastaan. Rauha on ainoa tila, jossa ihminen voi todellisesti kukoistaa (engl. "thrive"). Tietenkin on asioita, joita en hyväksy, ja ilmiöitä joita pitääkin vastustaa, mutta tässä ei ole kysymys siitä. Olen vain kysymässä mihin suuntaan ihmiskuntaa, kansakuntaamme ja meitä erillisiä ihmisiä siinä ollaan viemässä, millä tavalla ja millä perusteilla.

Kukaan järkevä ihminen ei lähtisi "myymään" ajatuksiaan negatiivisen mainonnan kautta. Toki negatiivisuuskin on huomiota, ja huomio aina mainosta - tätä käyttävät ne, jotka eivät ole saaneet huomiota positiivisten keinojen kautta, mutta saaneet sitä kielteisistä toimintatavoistaan. Mutta perusajatuksena on, että omaa "agendaa" tai tuotetta lähdetään markkinoimaan positiivisin mielikuvin, ja yritettäessä myydä jotakin epäilyttävää, se on erityisen korostunutta.

Pyydän kuitenkin, ettette nyt tekisi ajatuksistani ajatussiltoja, ja yhdistäisi niiden kautta asioita, joiden yhteenkuuluvuutta en tässä tekstissä selvästi ole erikseen korostanut.

Uusi tarjolla oleva asia pyritään esittämään mahdollisimman positiivisessa valossa, ja mieluusti silloin vedotaan arvoihin, joiden tiedetään olevan ihmisille puhuttelevia. Tällaisia usein käytettyjä arvoja ovat esim. vapaus, tyydytys, status, iloisuus, rentous, mukavuus, tasa-arvo, yhteenkuuluvuus - eli mielikuvia, jotka tuntuvat hyviltä ja myös yleensä ovat sitä. Mainonta vetoaa myös heikkouksiimme, esimerkiksi heikkoon itsetuntoon ja muunkaltaiseen sisäiseen epävarmuuteen: "tällä tuotteella olet sitä, mitä et koe olevasi". Tätä ei välttämättä tarvitse edes sanoa suoraan, vaan muodostetaan pitkäjänteisiä trendejä, joiden perimmäisenä tarkoituksena on sanoa: "ellet ole tällä tavalla juuri nyt, et kuulu joukkoon", tai "jos et nyt näytä tältä, olet poikkeava". Älä erotu, tai jos erotut, tee se tavalla, joka yhdistää: liity "poikkeavien" (ilman arvomäärettä!) ryhmään!

On sitten ihan toinen asia, jos tuote itsessään on sitä, mitä mainokset lupaavat. Valitettavasti tiedämme kaikki, että myymisen tarve on kovempi kuin tarve olla rehellinen.

Ei pelkästään fyysisiä tuotteita myydä mainonnan avulla, vaan myös aatteita ja olosuhteita markkinoidaan. Kyse on siis vaikuttamisesta, mikä tarkemmin ajateltuna pitää sisällään oikeastaan kaiken yhteiskunnallisen toiminnan. Haluamme vaikuttaa toisiimme, ja vaikuttaa siihen, mitä ympärillämme tapahtuu.

Valitettavasti nämä vaikuttamisen keinot eivät aina ole rehellisiä, eivätkä päämäärät aina yhteishyvällisiä. Ihminen ei ole syntyjään itsekäs ja välinpitämätön, mutta ilman jäämisen ja ohitetuksi tulemisen kokemus opettaa.

Tällä pohjustuksella haluan kiinnittää huomion siihen, etteivät kauniit sanat ja yleviin arvoihin vetoaminen tee asiasta automaattisesti kaunista ja ylevää. Kun haluamme ostaa tuotteen, meidän kannattaisi oppia näkemään korulauseiden ja ylistyksen ohi, ja olla tietoisia siitä, että meidän sisäisiin ihanteisiin varmasti pyritään vetoamaan. On opittava näkemään tuote sellaisena kuin se on ja millainen se tulee olemaan käytössä, ja myös lukemaan se "pienellä painettu präntti" kauppakirjan sivuilta.

En siis luonnollisestikaan väitä, että tasa-arvo, samanarvoisuus ja suvaitsevaisuus ovat huonoja asioita. Haluan kuitenkin olla varma, ettei niihin vedoten ja niiden varjolla myydä asioita, jotka eivät sitten käytössä osoittaudukin joksikin ihan muuksi kuin mitä luvattiin.

Esimerkkinä juuri "seksuaalisen tasa-arvon" asiasta valikoin muutaman "pienellä kirjoitettuja" sekä seikkoja, joita ei "kauppakirjaan" ollenkaan ole huomattu tai haluttu laittaa.

"Jos haluat muuttaa yhteiskuntaa, vaikuta lapsiin".

Heti alkuun minua oudostutti termi "(köns)neutralisering", "(sukupuoli)neutralisointi", jota käytetään mm. sotatermistössä kuvaamaan vihollisen eliminointia. Ei siis puhuta suvaitsevaisuudesta tai hyväksymisestä, eikä edes tasa-arvoistamisesta, vaan nimenomaan ajatuksena on ympäristön muuttaminen niin, että uusi ilmiö ei enää erottuisi erillisenä. Käytännössä tämä edellyttää tasapäistämistä. Jos kohteena olisivat pelkät asenteet, ymmärtäisin tämän, mutta jo käytännössäkin on tietääkseni ollut esimerkkejä siitä, että ainakin jossakin on pyritty muuttamaan ympäristön (lue: lasten) olevaisuutta karsimalla poikien poikamaisuutta ja tyttöjen tyttömäisyyttä, esimerkiksi pukeutumiseen ja käyttäytymiseen puuttumalla sekä kielenkäytöllisillä ohjeistuksilla. Eikä olennaista ole, jos tällaista on jossakin jo tehty, vaan se, että sitä ehkä jossakin harkitaan tai edes nähdään mahdollisuutena.

Tämä ei mielestäni ole yksilöllisten arvojen ja oikeuksien kannustamista. Tasa-arvoisuus ei ole tasapäistämistä.

Tämä "tasa-päistäminen" johtaa ja on johtanut lieveilmiöihin, jossa esim. hyvää tarkoittavat vanhemmat "tekevät juttua" asiasta ja sitä kautta vauhkoomisellaan ongelmallistavat omien ja muiden lasten luonnolliset suhtautumistavat omaan sukupuoleensa ja sukupuolisuuteensa. Jos tämä trendi leviää myös varhaiskoulutukseen, se todennäköisesti tulee tekemään enemmän halla kuin todellista hyötyä.

Tämä homouden ym. asennevaikuttaminen halutaan varmasti myös tuoda yleiseen ajatusmaailmaamme opetusvälineiden ja koulutusohjelmien kautta, kun "erilaisuudesta" halutaan tehdä samanarvoisuutta, ja homouden eriluonteisuutta halutaan häivyttää omimalla heteronormatiivisia yhteiskuntamalleja (lue: avioliitto ja lapsiperhe). Pyrkimyksenä saattaa jopa olla ainakin tietyllä tasolla "kirjoittaa uusiksi" koko kulttuurillinen olemuksemme, hyvässä ja pahassa. Saimme tästä ehkä esimakua Norjassa hiljattain.

Yhteiskunnan identiteettiongelmista ja todellisista tasa-arvokysymyksistä (esim. naisten asema) aiheutuvat ylireaktiot heijastuvat varhaisopetuksen ja ympäröivän arvomaailman kautta suoraan jälkipolviin.

Kun "perinteiset sukupuoliroolit" (mikä käytännössä tarkoittaa ei pelkästään ajallisesti ja paikallisesti muodostuneita ja mahdollisesti ylikorostuneita sukupuolisia rooleja, vaan myös luonnollisia eriäväisyyksiä poikien ja tyttöjen välillä) pestään pois opetussuunnitelmista ja ympäristöstä, on vaarana, että pesuveden mukana menee myös jotakin oleellista lasten todellisen identiteetin kasvuaineista.

Kyse on siis paljolti siitä, miten näitä hyväksi pidettyjä asioita toteutetaan ja tullaan toteuttamaan. Jos kaikki ympärillämme, oli se uutta tai vanhaa, pyritään muuttamaan - ja jos suoraan lapsiin ja heidän elämisen ilmenemiseen väkisin kajotaan jonkin idealismin tai aatteen nojalla, se on diktatuuria eikä tasa-arvoa.

 

Mitä sitten tulee lasten "hankkimiseen", olen sitä mieltä että vaatimuksia pitäisi tässä asiassa tiukentaa eikä suinkaan laajentaa. Tai tarkemmin sanottuna, lasten tekoon pitäisi yli päänsä saada vaatimuksia, ja on järkyttävää ettei sellaisia lasten tekoa aikoville edes ole.

Korostan, että tämä koskee luonnollisesti ensi sijassa heteroita, jotka lapsia eniten tekevätkin. Minua huolestuttaa se, että fyysisesti aikuiset ihmiset osoittautuvat niin usein olevan henkisesti täysin keskenkasvuisia, ja siltä pohjalta kuitenkin ryhtyvät vanhemmiksi. Kuten aiemmin jo olen sanonut, tämä on merkittävä tekijä sille, että yhteiskuntamme on niin huonossa kunnossa. Henkinen omaisuus on maalliseen nähden olematonta, ja toiminta ja ratkaisut sen mukaisia.

Voisin vedota jopa ylikansoittumiseen siinä, että lapsenteko pitäisi sallia vain niille, jotka voivat todistaa olevansa tehtävän vaativuuden ja pitkäjänteisyyden edellyttämällä tasolla. Mutta se ei ole relevantti kohde jo siksi, että ylikansoittumisen pääsyy ei löydy ainakaan Suomesta. Olennaisinta asiassa on pelkästään lasten hyvinvointi ja sitä kautta luonnollisesti seuraava yhteiskunnallinen hyvinvointi.

Lastenteko ja kasvatus ei ole oikeuskysymys ja tasa-arvokysymys aikuisten kannalta, vaan pitäisi olla vastuullinen kunniatehtävä, johon pääseminen pitäisi ansaita.

Korostan sitä, ettei homous ole näiden edellä mainitsemieni ongelmien taustasyynä. Samoin tietenkin kannatan tasa-arvoa ja muita terveitä arvoja ja pyrkimyksiä niihin. Mutta olisi pidettävä mielessä asioiden tärkeysjärjestys, ja tarkkaan harkittava ne tavat, joilla asioita markkinoidaan ja viedään eteenpäin. Homokiihkoilu ja tasapäistämisen nimissä tehtävät yliampumiset ovat yhtä vahingollisia kaikille osapuolille kuin mikä tahansa muu kiihkoilu.

Aikuinen käyttäytyminen on kaikille eduksi - varsinkin kun puheena ja tavoitteena ovat aikuisuuteen olennaisesti liittyvät pyrkimykset, oikeudet ja velvoitteet.


Vieras

#23808 Re: Homojen todellinen asema hukassa?

02.11.2013 15:57

#23803: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"Neuvostoliiton romahdettua Yhdysvaltain kristillisen oikeiston piti etsiä uusi vihollinen. Siihen rooliin republikaanit keksivät  homot."

Eivät homot niin keskeisessä roolissa ole täällä maailmassa, vaikka jotkut vaikuttavatkin ajattelevan niin.

Todellisuudessa "se uusi vihollinen" kylmän sodan jälkeen on terroristi.

Kiesus, mitä soopaa

#23809 Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 16:02

#23807: - Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

Rauha on ainoa tila, jossa ihminen voi todellisesti kukoistaa (engl. "thrive").

 

Vara-Ahvio, ei sisällyksettömästä tajunnanvirrasta saa sen tieteellisempää tai asiallisempaa, vaikka sinne kuinka ripottelisi hienon näköisiä englanninkielisiä käsitteitä.

Kokeilepa seuraavalla kerralla latinaa.

 

 

 


Vieras

#23810 Re: Re: Homojen todellinen asema hukassa?

02.11.2013 16:06

#23808: -

Eivät homot niin keskeisessä roolissa ole täällä maailmassa, vaikka jotkut vaikuttavatkin ajattelevan niin.

Todellisuudessa "se uusi vihollinen" kylmän sodan jälkeen on terroristi.

Re: Homojen todellinen asema hukassa?

 

Keskitypä siihen, mitä kristillinen oikeisto ajattelee. Teekutsuliikeen aktiivit ja heidän suomalaiset etäispäätteensä eivät kirjoita terroristesta, vaan kulttuurimarxilaisesta seksuaalisalaliitosta.

 

 

 

 


Vieras

#23811 Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 16:08

#23809: Kiesus, mitä soopaa - Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

Sonta on sontaa, kunnes joku keksi käyttää sitä lannoitteena. Jos ei sitä ihan vain suomenkielellä ymmärrä, tuskin siinä latinat auttaa.

Selitän, miksi halusin käyttää "kukoistamisen" ohessa englanninkielistä sanaa "thrive". Suomenkielessä ei tietääkseni ole sellaista sanaa, joka kattaisi koko sen kirjon, mitä halusin tässä tilanteessa kattaa, mutta tuo englanninkielinen sana sisältää tämän. Sen erilaisia käännöksiä ovat "kukoistamisen" lisäksi erityisesti "viihtyä", "menestyä", "kasvaa" ja "voida hyvin", ja kaikissa näissä merkityksissä tarkoitin rauhantilan todellisia seurauksia taistelutilaan verrattuna.

Toinen syy miksi sanaa käytin on, että valveutunut kansa saattaa tuntea samannimisen elokuvan, joka käsittelee juuri näitä asioita ja syitä siihen, miksei ihmiskunta nyt "thrive", vaikka siihen olisikin kaikki fyysiset edellytykset. Ainakin elokuvan alku on ajatuksia herättävä, joten suosittelen (löytyy varmsti netistä nimellä).


Vieras

#23813 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 16:12

#23803: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen 

"Neuvostoliiton romahdettua Yhdysvaltain kristillisen oikeiston piti etsiä uusi vihollinen. Siihen rooliin republikaanit keksivät  homot."

Ai että nyt on sitten lähdetty lobbaamaan tällaista uutta salaliittoteoriaa :)

Taitaa tämä amerikoista alkujaan lähtöisin oleva homoliike nyt yrittää epätoivon vimmalla soveltaa Pohjoismaiden oloihin tälläistä uutta satua siinä vähääkään onnistumatta. Tämä ei ole mikään ihme, kun koko sepitelmässä ei ole mitään päätä eikä häntää, eikä mitään todellisuuspohjaa.

Jeesuksen oma

#23814 Varo noitasapattia

02.11.2013 16:28


Viettävätkö naapurisi halloweenia? Yhdysvalloissa ja Kanadassa tämä juhla tunnetaan laajalti, ja sitä vietetään vuosittain lokakuun 31. päivänä. Juhla siihen liittyvine tapoineen on kuitenkin tullut tutuksi monissa muissakin maissa, myös Suomessa. Joissakin paikoissa vietetään juhlia, joilla on eri nimestä huolimatta sama teema: yhteys henkimaailmaan, vainajiin, keijukaisiin, peikkoihin, tonttuihin, noitiin, paholaiseen ja demoneihin.

Raamattu ei mainitse halloweenia. Tämän juhlan juuret ja siihen liittyvät tavat kuitenkin osoittavat, että se perustuu vainajia ja näkymättömiä henkiä eli demoneita koskeviin vääriin uskomuksiin. Raamatussa varoitetaan: "Keskuudestasi ei saa löytyä ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, ei ketään ennustelijaa eikä taikuuden harjoittajaa eikä enteiden tähyilijää, ei noitaa, eikä sellaista, joka kietoo toisia loitsulla, eikä ketään, joka kysyy neuvoa meediolta tai ammattimaiselta ennustajalta tai tiedustelee kuolleilta. Sillä jokainen näitä harjoittava on Jehovasta inhottava, ja näiden inhottavuuksien tähden Jehova, sinun Jumalasi, ajaa heidät pois edestäsi." (5. Mooseksen kirja 18:10–12) Jotkut pitävät halloweenia harmittomana hupina, mutta Raamattu osoittaa, että siihen liittyvät tavat eivät ole harmittomia. 1. Korinttilaiskirjeen 10:20, 21:ssä sanotaan: "Ette voi juoda Jehovan* maljaa ja demonien maljaa, ette voi ottaa osaa 'Jehovan pöytään' ja demonien pöytään."

Jos näet näitä iljettäviä halloween-rituaaleja, muista Raamatun määräys: Noitanaisen et saa antaa olla elossa. (2. Mooseksen kirja 22:18)


Vieras

#23815 Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 16:28

#23807: - Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin 

Sivullisena toteasin vain että homoliike on todella osannut valita hyvän taktiikan, jolla he ”tuotettaan myyvät”. Nappiin osui nämä asiat:

”Uusi tarjolla oleva asia pyritään esittämään mahdollisimman positiivisessa valossa, ja mieluusti silloin vedotaan arvoihin, joiden tiedetään olevan ihmisille puhuttelevia. Tällaisia usein käytettyjä arvoja ovat esim. vapaus, tyydytys, status, iloisuus, rentous, mukavuus, tasa-arvo, yhteenkuuluvuus - eli mielikuvia, jotka tuntuvat hyviltä ja myös yleensä ovat sitä.”

"Ei pelkästään fyysisiä tuotteita myydä mainonnan avulla, vaan myös aatteita ja olosuhteita markkinoidaan. Kyse on siis vaikuttamisesta, mikä tarkemmin ajateltuna pitää sisällään oikeastaan kaiken yhteiskunnallisen toiminnan. Haluamme vaikuttaa toisiimme, ja vaikuttaa siihen, mitä ympärillämme tapahtuu. Valitettavasti nämä vaikuttamisen keinot eivät aina ole rehellisiä, eivätkä päämäärät aina yhteishyvällisiä. Tällä pohjustuksella haluan kiinnittää huomion siihen, etteivät kauniit sanat ja yleviin arvoihin vetoaminen tee asiasta automaattisesti kaunista ja ylevää."

"Tämä homouden ym. asennevaikuttaminen halutaan varmasti myös tuoda yleiseen ajatusmaailmaamme opetusvälineiden ja koulutusohjelmien kautta, kun "erilaisuudesta" halutaan tehdä samanarvoisuutta, ja homouden eriluonteisuutta halutaan häivyttää omimalla heteronormatiivisia yhteiskuntamalleja (lue: avioliitto ja lapsiperhe). Pyrkimyksenä saattaa jopa olla ainakin tietyllä tasolla "kirjoittaa uusiksi" koko kulttuurillinen olemuksemme, hyvässä ja pahassa.”


Vieras

#23816 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 16:31

Ai että nyt on sitten lähdetty lobbaamaan tällaista uutta salaliittoteoriaa :)

Taitaa tämä amerikoista alkujaan lähtöisin oleva homoliike nyt yrittää epätoivon vimmalla soveltaa Pohjoismaiden oloihin tälläistä uutta satua siinä vähääkään onnistumatta. Tämä ei ole mikään ihme, kun koko sepitelmässä ei ole mitään päätä eikä häntää, eikä mitään todellisuuspohjaa.

#23813: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Aivan. Tässä televisio-ohjelmassa ei esiinny oikea dosentti Juha Ahvio, vaan joku häneksi naamioitunut amerikkalainen salaliittohomo!

http://www.youtube.com/watch?v=Y5gnenhtxxQ

 


Vieras

#23817 Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

02.11.2013 16:32

#23721: - Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

"Siis mielestäsi Audilla kaahaava öykkäripersu ja viherpiipertäjähomo ovat vain saman asian kaksi eri puolta....? Molemmat ovat aikamme ilmiöitä, mutta ovat viemässä tätä maailmaa koko lailla eri suuntaan."

Pintapuolisesti näin onkin, mutta se olevaisuus, jossa nämä kaksi vastapoolia toimivat, on kuitenkin ihan omien voimakenttien ohjauksessa, johon nuo "eri suuntaan vetävät" muutokset ovat vain aaltoja vuorovedessä. Tarkemmat havainnoitsijat Valloissakin ovat huomanneet, että demokraattien ja republikaanien näennäinen erilaisuus on todella vain näennäistä, eikä sillä kokonaisuuden kannalta ole myöskään mitään merkitystä, kumpaa puolta näistä sen hetkinen presidentti edustaa. Koko sirkusta ohjaa paljon näitä suuremmat ja vaikutusvaltaisemmat voimat, jotka pitävät huolen yleisestä kurssista (myös sanan talouteen kytkeytyvässä merkityksissä). Eihän Valloissa ole enää mitään sanomista, ellei takana ole riittävästi rahaa. Demokratiaa nykyinen systeemi ei ole nähnytkään.

Miten tämä sitten liittyy Suomen oloihin? Ihan samat markkinavoimat ohjaavat kulkua täälläkin. Mitä lopulta yksi audimies tai viherpiipertäjä siinä merkitsevät. Työttömänä kumpikin viimeistään huomaa todellisen merkityksettömyytensä.


Vieras

#23818 Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 16:33

#23807: - Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

Anteeksi mutta kirjoituksestasi näen että et ymmärrä ruotsia. Etenkin sana könsneutralisering aiheuttaa sinulle vaikeuksia ymmärtää asiaa. Se ei tarkoita sukupuolien hävittämistä millään tavalla eikä se pelkästään koske homoja ja heteroita.Se ei myskään koske pelkästään lapsia ja kasvatusta vaan laajemmalti koko yhteiskuntaa. Esim. samapalkkaisuus , sama palkka samasta työstä katsomatta sukupuoleen, ihonväriin, uskontoon jne.

Tällä hetkellä en ehdi enempää selittää mutta lue uudestaan tuo linkkaamasi:

"

På "hennes" förskolor arbetar man aktivt med att – i enligt med läroplanen – motverka stereotypa könsroller och bemöta barnen utifrån person i stället för utifrån kön. Till exempel kallas både personal och barn för "kompisar" i stället för "tjejer och killar".
Lotta Rajalin är van vid att ta strid för genustänket och att bemöta kritiken.
Det handlar inte om att göra pojkar till flickor och tvärtom, utan om att låta alla få tillgång till helheten. Att inte höja på ögonbrynen för att en flicka är jätteintresserad av fotboll eller en pojke vill dansa balett, säger hon.
– Men att vi är noga med vårt förhållningssätt till barnen betyder inte att vi är ute efter att förändra dem, de är underbara precis som de är och får vara precis så flickflickiga eller pojkpojkiga som de vill. Det är en mänsklig rättighet att få vara den man har vilja och förmåga att vara.

Demokratin – allas lika och unika värde – är grunden för förhållningssättet, förklarar hon. Men också en syn på könet som socialt och kulturellt betingat.
– Vi jobbar inte med det biologiska könet över huvud taget, utan med genus, den kulturellt tillskapade könsrollen, säger Lotta Rajalin.
– Vi vet att det inte är bara biologin som styr människan, även om den styr vissa kroppsliga förutsättningar.
Som ett led i pedagogiken finns även det könsneutrala pronomet "hen" med i verksamheten.
– Det är ett ord som kommer, säger Lotta Rajalin, och påpekar att "hen" dagen innan tagits in i Nationalencyklopedin.
– Vi använder det när det fyller en funktion eller när det tillför något ytterligare. I skrift går det dessutom fortare att skriva "hen" än att skriva "han eller hon". Personligen använder jag det när någons könstillhörighet är betydelselös eller okänd.
Barnen har hittills inte reagerat på det nya ordet, säger hon, utan har tagit det till sig som just ett könsneutralt personligt pronomen."


Vieras

#23819 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 16:35

#23781: sivullinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"Huomaa, että painoarvo onkin sanassa ’tahallaan’.

Olennainen ero on siis siinä tekeekö ihminen syntiä tahattomasti, ts. lankeaa syntiin (monesti jopa aina uudelleen samaan syntiin)..."

Enkö juuri sanonut, että teille on kerrottu lukemattomat kerrat synneistänne, joihin mm. Jeesus näyttää siteeraamassasi Raamatun kohdassa voimakkaasti puuttuvan. Kuitenkin teette syntejänne täysin tietoisesti, vaikka sen julkisesti kiellättekin. Mistä olet sen lisäksi saanut päähäsi, että homot eivät kadu jossain vaiheessa elämäänsä syntejään? Ihan toinen asia onkin sitten, onko homoseksuaalinen käytös edes tulkittavissa synniksi - Paavali kun puhuu tahdonalaisesta samaan sukupuoleen suuntautumisesta.

"Eikö kukaan ole sinua tuominnut?’ Hän vastasi: ’Herra, ei kukaan.’ Niin Jeesus sanoi hänelle: ’En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee.’” (Joh. 8:10-11)"

Oikein hienoa, että osaatte aina tämän Raamattuun liitetyn tarinan nostaa esiin, vaikka on osoittautunut, että se on sinne ilmestynyt vasta jossain myöhemässä vaiheessa eikä siis esiinny alkuperäistekstissä. Kaikkein hienointa on, että osaatte tarinan varsinaisen moraalin (toisten syyttelyn kritiikin) kääntää toisten syyttelyyn kehottamiseksi kaikkein myöhäisimmin tarinaan liitetyn peräkaneetin vääristyneellä tulkinnallanne.



Vieras

#23820 Re: Varo noitasapattia

02.11.2013 16:47

#23814: Jeesuksen oma - Varo noitasapattia

 

 

 

Voisitko kertoa tarkemmin, mitä niille halloween-hassuttelijoille pitää Raamatun mukaan tehdä? Tuo lopun ohje jää vähän epäselväksi.

 

 

 

 


Vieras

#23822 Re: Varo noitasapattia

02.11.2013 17:00

#23814: Jeesuksen oma - Varo noitasapattia

 

Raamatusta löytää niin halutessaan varmasti kiellot ja rangaistukset mihin asiaan vain. Mitä siellä sanotaan kekristä? Jos on kekri kielletty, niin minkä kokoisia kiviä viskomalla sen viettäjät tapetaan?

 

Totuuden Sanat

#23823 Totuuden sanoja piispa Hilarionin välittämänä

02.11.2013 17:04

Piispa Hilarion sanoi:

– Monet läntiset poliitikot pyrkivät yhä aktiivisemmin poistamaan uskonnon julkisen piiristä ja torjumaan kaikkien uskontojen yhteisen perusmoraalinormiston, Hilarion sanoi.

Hilarionin mukaan militantin sekularismin pahin aikaansaannos on kuitenkin pyrkimys hajottaa perinteiset käsitykset avioliitosta ja perheestä.

– Tämä näkyy homoseksuaalisten liittojen rinnastamisessa avioliittoon ja homoparien adoptio-oikeuden sallimisessa. Synnin käsite on pyyhkäisty pois yhteiskunnissa, jotka vielä jokin aika sitten pitivät itseään kristillisinä, Hilarion linjasi.

Hän paheksui myös avioerojen lisääntymistä ja vanhempien roolien hämärtymistä, jolla on hänen mukaansa oleva tuhoisa vaikutus kasvatustyöhön.

– Äidit ovat menettämässä ajan kultamaa rooliaan kodin sydämen haltijoina, samoin kuin isät tehtävänsä olla lastensa opettajia sosiaalisesti vastuuntuntoisiksi ihmisiksi. Perhe kristillisessä mielessä uhkaa hajota ja vanhemmat ehkä korvataan persoonattomilla termeillä kuten ”Vanhempi 1” ja ”Vanhempi 2”, Hilarion sanoi.

Kirkkojen tehtävä on Hilarionin mielestä syrjintää vastaan puhuessaankin muistuttaa perinteisestä käsityksestä avioliitosta. Hän paheksui sitä, että kaikilla kirkoilla ei nykyisin ole rohkeutta olla raamatullisia ja vastustaa sekularismin tuulia.

Vieras

#23824 Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 17:08

#23818: - Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

En ole väittänyt, että päämääränäni olisi tässä yhteydessä ollut erikseen arvostella Ruotsin vallitsevaa systeemiä tai oloja, eikä myöskään mitään muita vallitsevia erillisiä ilmiöitä tai niiden toteutuksia.

Kuten sanoin, asioita markkinoidaan, ja siihen pätevät markkinoinnin lainalaisuudet. Samoin korostin, että hyvästä tarkoitusperästä huolimatta asioita voidaan toteuttaa myös huonosti.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö asioita voitaisi toteuttaa - ja saatetaankin ainakin paikallisesti toteuttaa - terveellä tavalla, terveisiin päämääriin nojautuen.

Mutta halusin kiinnittää huomion myös siihen, että ylilyöntejä voi tapahtua, ja tapahtuu. Haluan myös muistuttaa siitä, että muutoksen huumassa pitää säilyttää sekä maltti että suunta, kokonaisuuden eduksi.

Olisi helpompaa kaikille, jos lukija pysyttäytyisi sanomani todellisessa sisällössä, eikä lisäisi siihen kytkentöjä ja tekisi yleistyksiä ja laajennettuja tulkintoja, joita en erikseen peräänkuuluta. En tarkoita tällä erikseen vastaamani viestin kirjoittajaa, vaan tämä ihan yleisenä huomautuksena.


Vieras

#23825 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 17:08

#23819: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen 

Etkö vieläkään ymmärrä että "villakoiran ydin" onkin siinä, että on kristittyjä syntisiä (jokainen kristitty on syntinen), mutta on mahdottomuus olla kristitty joka jatkuvasti elää synnissä. Raamatun kanta homoseksuaalisuuteen ei muutu, ihmisten kanta asiaan vaihtelee. On myös muistettava kuitenkin se, ettei homouden harjoittamisen synti ole suinkaan sen suurempi synti kuin monet muutkaan synnit. Raamatun mukaan jokainen synti erottaa ihmisen Jumalasta. 

"Ihan toinen asia onkin sitten, onko homoseksuaalinen käytös edes tulkittavissa synniksi - Paavali kun puhuu tahdonalaisesta samaan sukupuoleen suuntautumisesta."

Lueppa mitä Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, Kristuksen Jeesuksen suoraan valtuuttamana kirjoittaa meille homoseksuaalisuudesta esimerkiksi kirjeessään roomalaisille, korinttolaisille ja Timoteukselle:

”Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa… Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa… Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa… Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen… samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.” (Room. 1:18-27)

”Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset, eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.” (1. Kor 6:9-10)

”Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille…haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan.” (1. Tim. 1:8-10)