Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

01.11.2013 23:19



Vieras

#23752 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

01.11.2013 23:21


Vieras

#23754 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

01.11.2013 23:31


Vieras

#23755 Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

01.11.2013 23:47

#23700: - Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"Asiasta on tosiaan keskusteltu mutta ihan sivistyneesti. Mitään pakkoa ei ole tuota sanaa käyttää ja ilmeisestikkin olet törmännyt uutiseen yhdestä päiväkodista jossa tuota kokeiltiin. Mitenkä tämä muuten liittyy homoseksualismiin?"

Pyrkikäämme sivistyneeseen keskusteluun täälläkin. Mitä nyt olen vähän selaillut Ruotsin tilannetta keskustelu "sukupuolineutralisoinnista" on ollut vilkasta ja kiivastakin, eikä tosiaan tämä päiväkotien HBT-sertifiointi ole oikein ottanut ilmaa siipiensä alle toivotulla tavalla. Kokeilua on tietääkseni useammassa päiväkodissa (sertifioitujakin on ainakin kaksi), ja haluttu myös muualle. Mistään pakottamisesta en ole kirjoittanut tässä yhteydessä.

http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/03/21/Har-ar-hen-en-sjalvklarhet/

Tässä artikkelissa puhutaan seitsemästä esikoulusta pääkaupunkiseudulla, jossa "genuspedagogiikka" on etualalla. Nopeasti selaamalla löysin "sukupuolineutraaleja" päiväkoteja myös Uppsalasta, Lundista, ja Malmössä ainakin ollut suunnitteilla. Tuskin löysin vielä kaikkia.

Mutta se mikä tässä kaikessa on olennaista on mielestäni juuri se, että yhteiskunnan odotetaan reagoivan tietyllä tavalla, esim. juuri "neutralisoimalla" rooli- ja identiteettiajatteluaan, jotta HBT-henkilöt "mahtuisivat mukaan". Ihan verrattavissa siihen, mitä mamu-asiassa on hiljattain keskusteltu, suvivirren laulamisesta alkaen.

Se liittyy homoseksualismiin juuri tarpeena luoda näille "uusille" sukupuolisille ilmiöille sopiva ilmasto. Karkeasti sanottuna: ennen maailma halusi muuttaa homoja kaltaisekseen, nyt pyrkimys on päinvastainen. Identiteettikysymys liittyy muutenkin vahvasti homoseksualismiin, mistä olen jo paljon paasannut tuolla taaempana.

Linkki HBT-sertifioinnista (HBT = homo, bi, trans): http://www.rfsl.se/?p=4960

Sivun vasemmassa laidassa lista Ruotsin jo sertifioiduista laitoksista ("hbt-certifierade verksamheter"), ja kannattaa myös tarkistaa hinnasto ("priser") siinä alla. Rahastaa tälläkin voi.

"En ole rasisti mutta...."

Jos tuo lausahdus oli esimerkkinä "rasistisesta suhtautumisestani", voin huomauttaa ettei se ole minun kirjoittamani. Lähinnä tuota muistuttava lausahdus löytyy vastauksesta jonka sain (#23683), ja on kyseisen viestin kirjoittajan tekstiä (alkuperäisessä muodossaan "Olet vielä jos en sano rasisti niin ainakin vihamielinen ulkomaalaisuutta kohtaan") minulle osoitettuna.

"Jokainenhan voi saattaa itsensä raskaaksi miten haluaa. Sitä kai ei ole missään säädelty?"

Valitettavasti asian laita on tämä. Lapsia saa tehdä kuka tahansa millä perusteella tahansa tai vaikka ilman perusteluja, ja ihan millä tavalla tahansa. Tai sitten käyttää aborttia ehkäisymenetelmänä (huom. en ole aborttia vastaan, jos sille on järkevä perustelu). Lapsi on kuin käyttötavaraa, aikuisten mielihalujen ja oikkujen kohde ja väline. Kyllähän se osoittaa selvästi, mikä arvo uudella ihmiselämällä on. Jos puhutaan ihmisten oikeuksista ja tasa-arvosta, tässä olisi todellinen kohde. Puhumattakaan siitä, että vielä on ihmisiä, jotka kuvittelevat saavansa rangaista fyysisesti lapsiaan omasta kyvyttömyydestään luoda alusta alkaen hyvä kontakti lapseen, jotta voisi kasvattaa tämän positiivisessa hengessä.

"Voitko muuten tarkistaa montako homo adoptiota Ruotsissa on tapahtunut lain voimaantulon jälkeen."

"Adoptionscentrum driver barns rätt till familj, vi driver inte homosexuellas rättigheter, säger Margret Josefsson, pressansvarig på Adoptionscentrum."

Näin sen pitääkin olla, eli mennä lasten etujen mukaan. Ymmärrettävästi tämä kuitenkin harmittaa tiettyjä tahoja.

"Ehkä sinun ei sitten pitäisi edes puhua asiasta jos sinulla ei ole aikaa ja halua syventyä tutkimuksiin. Pelkästään mutu pohjalta siis kirjoitat."

Palaan tähän vielä toisaalla, mutta olen kyllä huomannut, että ympärillämme on paljon asioita, joista pitäisi puhua paljon enemmän ja nostaa esiin vaikka sitten mutupohjalta, kunhan otetaan puheeksi.


Vieras

#23756 Re: Uskovaisten Salainen Agenda (USA)

02.11.2013 00:06

#23728: - Uskovaisten Salainen Agenda (USA)

Kuten tämän valaisevan esimerkin kautta huomaamme, uskovaisilla ja homoagendalla on paljon yhteisiä piirteitä. Se johtuu siitä yhteisestä tekijästä: asialleen kiihkeästi omistautuneesta ihmisestä.

Pieni reunahuomautus: "homosaatio"-termillä ei ole samaa negatiivista sävyä kuin "homofoobikolla", sillä loppuliite "-saatio" viittaa neutraalisti prosessiin, kun taas fobia on sairauden leima, mikä luonnollisesti kyseenalaistaa leimatun kyvykkyyden.


Vieras

#23757 Re: Tieteen ja keskustelun problematiikasta

02.11.2013 02:00

#23713: - Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"Vara-Ahvion ongelma on siinä, että hän käyttää pitkissä sepustuksissaan paria tieteellistä tutkimusta, loputtomasti näennäistutkimuksia ja vielä tutkimuksia, jotka mahdollisesti ovat olemassa, mutta joita hän ei ole löytänyt eikä lukenut. Suurimmaksi osaksi hänen tekstinsä ovat perustelemattomia väitteitä, uhkakuvien maalailua ja tunteisiin vetoamista.

Eikä tämä V-A suinkaan hallitse tiedollisesti sitä aluetta, josta yrittää kirjoittaa. Kaikki on silkkaa bluffia."

Kova on tarve vähätellä "Vara-Ahvion" ulosantia, oli vähättely agendan mukaista tai ei. Asiasta kirjoitin jo vastauksessa #23726, mutta syvennän tässä hiukan.

En ole "sepustuksissani" täällä vedonnut tieteellisiin tutkimuksiin. Sen sijaan olen kyllä kommentoinut ja kritisoinut muiden esittämiä lainauksia ja linkkejä tieteellisistä tutkimuksista. "Loputtomiksi näennäistutkimuksiksi" tunnistettavia olen yhden kerran käyttänyt, viestissä #23676 linkittämäni Jönköpingin "Högskolan för lärande och kommunikation" -koulun lopputyön, mikä kuten sanottua ihan vain esimerkiksi siitä, että Ruotsissa puidaan "sukupuolineutralisointia" koskevia asioita päiväkotitasolla. Linkin tarkoituksena ei todellakaan ollut verifioida mitään, mutta toivon mukaan innostamaan kiinnostuneita omaehtoisesti syventymään asiaan.

Noista "lukematta jääneistä" tutkimuksista kommentoin jo viestissä #23726.

Suurin osa minun "perustelemattomista väitteistä" on ymmärrettävissä "varteenotettaviksi kysymyksiksi", joita ei pelkän ylimielisyyden nojalla ainakaan kannattaisi jättää pohtimatta. Kysymysteni joukossa on varmasti myös sellaisia asioita, joihin meillä jo mielestämme on olemassa hyviä vastauksia, mutta jotka tarkemmin ajatellen eivät sitä ehkä olekaan. On paljon asioita, joita jotkut tahot haluavat meidän ajattelevan jollakin tietyllä tavalla, ja ovat saattaneet omilla tavoillaan pitää huolen, että ajattelisimmekin juuri niin. "Uhkakuvien maalailu" liittynee paljolti juuri tähän mielikuvaohjailuun, jonka kohteena päivittäin olemme. Matrix-elokuvan perusajatus ei ole syntynyt pelkästä viihde-intressistä, vaan se esittää meille kriittisen kysymyksen: onko todellisuus todella sitä miltä se näyttää olevan?

Tunteisiin vetoamisesta oli jo puhe linkitetyssä viestissäni.

Entä hallitsenko tiedollisesti kirjoittamiani asioita? Olen vakuuttunut siitä, ettei kysyjän tarvitsekaan hallita. Minä en väitä mitään, en yritä opettaa, vaikka minulla sellainen kirjoitustyyli saattaa ollakin. Minä olen havainnoitsija, tarkkailija, ja havaintojeni pohjalta esitän kysymyksiä (vaikkei niitä aina kysymyksen muotoon olisikaan kirjoitettu). Lopullisen vastauksen löytäminen jää aina lukijan omille harteille.

Ihmisellä on aina sisäinen Auktoriteetin kaipuu, sillä se keventää hänen omaa vastuun kantamisen rasitetta. Auktoriteetti kantaa vastuun puolestamme. Myös tiedollisissa asioissa kaipaamme Auktoriteettia, joka kertoo meille miten meidän tulee ajatella. Muuten joutuisimme itse vastaamaan ajatuksistamme ja teoistamme, jotka ajatuksistamme johtuvat.

Uskontoon uskovan auktoriteetti on Jumala, ja uskonnon kirjoituksista hän hakee perustelunsa. Tiedeuskovaisen auktoriteetti on tiede, ja uskomisen perustelut löytyvät tutkimuslähteistä. Tiede antaa siis tiedeuskovalle ajattelun raamit aivan kuin Uusi Testamentti Kristinuskoiselle.

Kuten Raamatussa myös tieteellisessä tutkimuksessa heikko lenkki on ihminen itse, joten kumpikaan lähde ei sen takia koskaan tule täysin vastaamaan todellisuutta, siitä huolimatta, että tiede toki lähestyy sitä aktiivisesti ja metodisemmin. Raamattu on staattinen, sellaisenaan valmis, ja vain tulkinnoille altis.

Uskoi ihminen sitten mihin uskontoon tahansa, se ohjaa ja myös rajoittaa hänen oma-aloitteista ajatteluaan, varsinkin jos ihminen antaa uskonnolleen täyden Auktoriteetin. Tiedeuskovainenkin helposti luopuu omasta havainnointikyvystään, ja ottaa mieluummin itseensä valmiiksi muokattua informaatiota median ja koulutuksen, tiedeuskonnon "papiston" kautta. Media, kuten koulutuskin, välittää meille tieteestä omanlaisen kuvan, joka toki voi olla lähteelleen uskollinen, mutta yhtä hyvin se voi olla värittynyt. Olemme siis melko riippuvaisia tällaisesta "toisen (ja kolmannen) käden tiedosta", ja siksi myös alttiita vääristelylle ja jopa valheelle ("me kerromme mikä on teidän totuutenne"). Emme ole tottuneita näkemään omilla silmillämme, emmekä edes fyysisesti voi olla jatkuvasti joka puolella kaikkea näkemässä. Siksi meidän on vain uskottava, jos ja kun haluamme uskoa.

Tiede voi olla myös tarkoitushakuista, se ei ole aina neutraalia. Hyvinä esimerkkeinä tästä vaikkapa ilmastonmuutostutkimus, 911-selitykset, tai lääketieteen, ruoka- tai tupakkateollisuuden oma tutkimustyö. Varojen jakelu vaikuttaa tutkimuksen suuntaan tilaajien intressien mukaan, ja rahan omistama media tuo esiin juuri sen, mitä ihmisten halutaan tietävän. Tämä ei välttämättä ole automaattisesti näin, mutta kuitenkin ihan mahdollista, ja mikäli jokin kätketty agenda olisi kysymyksessä, se olisi jopa todennäköistä.

Ihmiset sekoittavat helposti tieteellisen tutkimuksen, virallisen tiedotuksen ja julkisen keskustelun tasot keskenään. Tarkemmin ajatellessa ymmärtää kuitenkin helposti, ettei esim. julkisessa keskustelussa koskaan voi saavuttaa (eikä tosiasiassa tarvitsekaan saavuttaa) tieteellisen tutkimuksen asiatasoa, vaikka sinne usein viitataankin - mikä taasen yleensä tapahtuu virallisen tiedotuksen tason kautta.

Miten siis "Vara-Ahvion" tietojen laita? Tuon esille ajatuksia, mutta en pysty tekemään joka ajatuksesta (tai ehkä monestakaan ajatuksesta) tieteellisesti kattavaa selvitystä. Harva meistä pystyy siihen. Tällainen vaatimus on epärealistisuudessaan kohtuuton kenelle tahansa, ja on vain pyrkimys mitätöimään kirjoittajan arvovallan ja mielipiteiden arvon.

Esitän siis havaintojani ja niiden pohjalta kysymyksiä, ja perustelen niiden aiheellisuutta. Niin mukavaa kuin olisikin pystyä jakelemaan valmiita vastauksia ja totuuksia, mahdollisuuksiemme rajoissa on kuitenkin vain pyrkiä kysymään "ne olennaiset kysymykset", ja keskustelun eräänä päämääränä ja funktiona on pyrkiä lähestymään todellisuutta sellaisena kuin se todellisuudessa on - ei sellaisena, kuin sen miltään taholta (ei minunkaan taholta) väitetään meille olevan.


Vieras

#23758 Päivän Sana

02.11.2013 05:37

'Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.

Mark. 12:30 (KR33/38)

http://raamattu.uskonkirjat.net/daily.html

Vieras

#23759 Re: Re: Uskovaisten Salainen Agenda (USA)

02.11.2013 07:42

#23756: - Re: Uskovaisten Salainen Agenda (USA) 

Sitten on vielä yksi termi, tämä tuutin täydeltä tulviva homohypetys, joka viittaa jonkinlaiseen pakkomielteeseen millä ihmisiä yritetään manipuloida. 


Vieras

#23760 Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 07:46

#23701: - Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen



Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin!


Et taida olla tästä ajasta, mutta ylentää itsesi kyllä osaat.


Kun ei osaa keikistellä, nostaa sormea pystyyn, pyörittää peppua eikä kimakalla äänellä kommunikoida, jää jäljelle tämän adressin vastustajille viestiessä käyttää heidän tapaansa ts. ilmaisukeinoksi vain alentaa itsensä, jotta viesti menee perille. Ja näyttää ainakin tähän asti tepsineen.


Summa summarum. Aika epätasainen ottelu tässä on meneillään, kun vastassanne on yli kaksi miljardia kristittyä. Mutta yrittänyttähän ei laiteta.

 


Vieras

#23761

02.11.2013 07:58

Päivän Sana

'Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.

Mark. 12:30 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Mark.+12%3A1&rnd=1383379053813

Vieras

#23762 Re: Re: Tieteen ja keskustelun problematiikasta

02.11.2013 08:21

#23757: - Re: Tieteen ja keskustelun problematiikasta

Olet toisaalta ilmaissut usein ymmärtäväsi homojen oikeuksia siihen ja siihen ja ollut näennäisen suvaitsevainen. Toisaalta viittaat jatkuvasti kauhuskenaarioihin, jotka muodostuvat pääasiassa "homouden normalisaatiosta" ja "sukupuolineutraaliudesta". Sen lisäksi luettelet pitkän listan nykyajan ilmiöitä tyyliin pinnallisuus, itsekkyys, ahneus, joista me kaikki saatamme olla melko samalla tavoin huolestuneita.

Jos nyt pyynnöstäni tarkentaisit noita kauhukuviasi sukupuolineutraaliudesta ja homojen oikeuksien normalisaatiosta, mukaan lukien lasten kasvatusoikeus: Mitkä ovat ne kauhistuttavat seuraukset? Pelkkä "erot roolien välillä katoavat"-tyyppiset vastaukset eivät riitä, sillä tuolloin erojen ylläpidolla pitäisi olla joku merkittävä hyöty, joka siis menetettäisiin.


Vieras

#23763 Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 08:26

#23760: - Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Lievästi sanoen epärealistista maailmankuvaasi kirkastaakseni totean, että rintamalinjat eivät taida mennä homojen ja kristittyjen välillä: On runsaasti kristittyjä homoja ja erittäin paljon kristittyjä tasa-arvon kannattajia. Ja kun tätä asiaa ei ratkaista kristittyjen kinkereillä, merkittävin tieto on, että Suomen aikuisväestöstä tasa-arvoista avioliittoa kannattaa yli puolet.


Vieras

#23764 Re:

02.11.2013 08:27

#23761: -  

 Hyvä sana tälle päivälle!

'Ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi' Tämä on rakkauden kaksoiskäskyn lähtökohta ja sen ensimmäinen osa.

Mitä tarkoittaa Herran sinun Jumalasi rakastaminen? Se tarkoittaa sitä, että haluaa noudattaa hänen tahtoaan? Mistä me tiedämme mikä on Jumalan tahto? Vastaus: Jumalan tahto löytyy Jumalan Sanasta, eli Raamatusta. Jeesuksen selkeä viesti oli siis tämä: Noudata ensiksi koko sydämestäsi koko sielustasi ja mielestäsi Jumalan tahtoa, (joka löytyy Raamatusta), ja tämän jälkeen toinen yhtä tärkeä käsky on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.'

Toinen osa tulee järjestyksessä ensimmäisen osan jälkeen, jonka syvin merkitys on Jumalan rakastaminen niin että noudattaa Jumalan tahtoa, joka ihmisille on Raamatussa ilmoitettu. Kun ihminen haluaa koko sydämestään noudattaa Jumalan tahtoa niin että ei esimerkiksi tahallisesti tee syntiä poikkeamalla pois Jumalan mielen mukaiselta tieltä, on Jeesuksen viestinä (tämän jälkeen) rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään.

sivullinen

#23765 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 09:03

#23763: - Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen 

 "Kristittyjä homoja"? Tämä ilmaisuhan sisältää sen ajatuksen että ihminen voisi elää kristittynä kuten hän haluaa piittaamatta Jumalan pyhän sanan ilmoituksesta (Raamatusta), joka selvästi torjuu samaa sukupuolta olevien parisuhteet Jumalan tahdon vastaisina. Ilmaisu; "kristitty homo" sisältää näin ollen sovittamattoman ristiriidan, (ja on siis absurdi ajatus).

Sen sijaan naisen ja miehen välisen tasa-arvoisen nykymuotoisen avioliiton säilyttämisen kannalla on kylläkin suurin osa Suomen aikuisväestöstä.


Vieras

#23766 Re: Re:

02.11.2013 09:06

#23764: - Re:

Käytännössä te uskikset tulkitsette ensimmäisen käskyn "Rakasta Jumalaa niinkuin itseäsi.", siis oleta Jumalan tahtovan sitä, mitä omien asenteittenne ohjaamana oletatte Raamatun vaativan. Toisen käskyn taas tulkitsette: "Vaadi lähimmäiseltäsi samaa, mitä itsekin haluat."; siis ei ajatustakaan siitä, että toisen ihmisen erilaisia lähtökohtia voisi kunnioittaa :(


Vieras

#23767 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 09:10

#23765: sivullinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"Kristittyjä homoja"? Tämä ilmaisuhan sisältää sen ajatuksen että ihminen voisi elää kristittynä kuten hän haluaa piittaamatta Jumalan pyhän sanan ilmoituksesta (Raamatusta), joka selvästi torjuu samaa sukupuolta olevien parisuhteet Jumalan tahdon vastaisina. Ilmaisu; "kristitty homo" sisältää näin ollen sovittamattoman ristiriidan, (ja on siis absurdi ajatus)."

No voi sun, ilmeisesti kanssasi ei kannata keskustella, varmaan mielestäsi ei voi olla vasenkätisiä autokuskejakaan, koska meillä on oikeanpuolinen liikenne.

Ja jos tuo määritelmäsi rajaa kristillisyyden, samalla rajautuu valtaosa Suomen ev.lut kirkon jäsenistä pois ja jäljelle jäävät täällä riekkuvat uskikset - ne mielestään niin synnittömät tai ainoat armahdetut. Ja heitä ei tosiaankaan ole kahta miljardia maailmassa - mistä voimme kiittää Luojaamme!!!


Vieras

#23768 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 09:50


Vieras

#23769 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 09:51

#23763: - Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Kuka puhuikaan homoista! Älä anna mielikuvituksesi laukata vai ahistaako joka viesti kirjoittamaan omiaan.


Vieras

#23770 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 10:02

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.11.2013 10:04


sivullinen

#23772 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 10:10

#23767: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen 

..."varmaan mielestäsi ei voi olla vasenkätisiä autokuskejakaan, koska meillä on oikeanpuolinen liikenne."

Eivät ole keskenään rinnastettavia asioita (argumentaatiovirhe: heikko analogia).

"Ja jos tuo määritelmäsi rajaa kristillisyyden"...

Ei ole minun määritelmäni, vaan näin Jumalan pyhä sana (Raamattu) meille selkeästi opettaa:

”Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei [tahallaan] tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.” (1. Joh. 3:16)

”Ei yksikään Jumalasta syntynyt [tahallaan] tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. (1. Joh. 3:9)

sivullinen

#23773 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 10:27

#23768: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen 

Samaa ”lahkoa” kuin apostoli Paavali.

Voimme Raamatusta Apostolien tekojen 24. luvusta lukea mitä Paavalin syyttäjät aikoinaan sanoivat: ”Me olemme havainneet, että tämä mies [siis Paavali] on ruttotauti ja metelinnostaja kaikkien koko maailman juutalaisten keskuudessa ja nasaretilaisten lahkon päämies”... (Apt. 24:5) Johon apostoli Paavali vastasi:

”Mutta sen minä sinulle tunnustan, että minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, niin palvelen isieni Jumalaa, että minä uskon kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa, ja pidän sen toivon Jumalaan, että on oleva ylösnousemus, jota nämä itsekin odottavat, sekä vanhurskasten että vääräin. Sentähden minä myös ahkeroitsen, että minulla aina olisi loukkaamaton omatunto Jumalan ja ihmisten edessä.” (Apt. 24:14-16)

 


Vieras

#23774 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 10:47

#23763: - Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Sivusta: Jos lisää kirkastetaan, niin suomalaisista suurin osa on kristittyjä, mutta 'uskovia' kristittyjä(?) kukaan ei tiedä, mutta luullakseni vähemmän, kuin kristittyjä (kristinuskoon kastettuja).


Vieras

#23775 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 10:56

#23765: sivullinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

 

 

 

Hienoa, että sinä Aito Kristitty otat oikeuden määritellä sen, kuka on kristitty ja kuka ei. Tuo on todella kristillistä.