Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#23826 Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 17:10

#23807: - Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

"Tasa-arvoisuus ei ole tasapäistämistä."

Niinpä. Sukupuolen sisäistä tasapäistämistä olisi esimerkiksi se, että kaikilta pojilta odotetaan samanlaista käyttäytymistä keskenään ja tytöille vastaavasti keskenään. Tätä tapahtuu nykyään valitettavan paljon. Sukupuolista riippumaton tasapäistäminen olisi sitä, että kaikilta odotetaan samaa, ei rajuja eikä hempeileviä lapsia. Sukupuolineutraali tai -sensitiivinen kasvatus taas lähtee siitä, että lapsi voi olla hempeä tai raju sukupuolesta riippumatta. Siihen EI kuulu se, että rajun pojan vanhempien pitäisi hänen "poikamaisuudestaan" huolestua. En kerta kaikkiaan voi ymmärtää, mikä tällaisessa sukupuolineutraaliudessa voisi olla niin vaarallista.

""erilaisuudesta" halutaan tehdä samanarvoisuutta, ja homouden eriluonteisuutta halutaan häivyttää omimalla heteronormatiivisia yhteiskuntamalleja (lue: avioliitto ja lapsiperhe). Pyrkimyksenä saattaa jopa olla ainakin tietyllä tasolla "kirjoittaa uusiksi" koko kulttuurillinen olemuksemme, hyvässä ja pahassa."

Parisuhde ja perhe eivät ole heteronormin yksinoikeuksia. Homoilla on yhtäläisiä tarpeita parisuhteeseen ja lasten kasvattamiseen, vaikka ei toki kaikilla - kuten ei heteroillakaan. Niinpä heteronormatiivinen kultturimme, joka ei ole tähän asti näita asioita homoille sallia, on ollut lähtökohtaisesti diskriminoiva. Tämän tason diskriminointia ei ollut aikanaan helppo havaita, koska homojen vielä rankempi diskriminointi esti käytännössä tämän tason kysymyksenasettelun - eiväthän kriminaalit voineet parisuhdetta julkistaa tai lapsia siihen ottaa. Siinä olet oikeassa, että tämä normisto halutaan kirjoittaa uusiksi, mikä vaikuttaa vääjäämättä myös kulttuurilliseen olemukseemme. Jo aiemmin esittämäni kysymykseni vain kuuluu, mitä haittaa siitä on, että syrjivät arvot ja rakenteet korvataan sellaisilla, jotka sallivat ja kunnioittavat monimuotoisuutta tälläkin alueella?

"Kun "perinteiset sukupuoliroolit" (mikä käytännössä tarkoittaa ei pelkästään ajallisesti ja paikallisesti muodostuneita ja mahdollisesti ylikorostuneita sukupuolisia rooleja, vaan myös luonnollisia eriäväisyyksiä poikien ja tyttöjen välillä) pestään pois opetussuunnitelmista ja ympäristöstä, on vaarana, että pesuveden mukana menee myös jotakin oleellista lasten todellisen identiteetin kasvuaineista."

Sinulla on varmaankin jotain syvempää tietoa siitä, mitä kamalaa tapahtuu, jos pojalle voidaan kertoa, että hänen ei tarvitsekaan olla se öykkäröivä kova jätkä ja tytölle, että aina ei tarvitse asettaa muiden intressit oman edelle. Tai vaikkapa siitä, että ei ole syytä ahdistua, jos ensirakkaus sattuu olemaankin omasta sukupuolesta.

"Lastenteko ja kasvatus ei ole oikeuskysymys ja tasa-arvokysymys aikuisten kannalta, vaan pitäisi olla vastuullinen kunniatehtävä, johon pääseminen pitäisi ansaita."

Olet siis haluamassa vanhempien täyttävän hyvän vanhemman kriteerit, fine. Mikä saa sinut automaattisesti ajattelemaan, että heitä löytyisi vain heteroista - ajatellen tuota yllä kirjoitettua. Vaikka asiaa jossain määrin kiertelet, tämä kuva kirjoituksestasi huokuu.


Vieras

#23827 Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 17:13

#23726: - Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen Tämä on lukijan oma tulkinta kirjoituksistani. Olen päin vastoin nimenomaan korostanut sitä, että homoseksuaalisuuden hypetys on vain pieni osa kokonaisuutta. Ja myös tuonut ilmi ajatuksen mahdollisuudesta, että homoseksuaalisia itseään käytetään tietämättään tähän prosessiin "tasa-arvon" ja "suvaitsevaisuuden" nimissä.

 

 

Tämä on siis se jenkkiläis-ahviolainen marxilaisen vallankumoussalaliiton paljastamisprojekti. Nämä salaliittoteoriat ovat varmasti kivoja rakentaa, mutta niiden uskottavuus on perin vähäinen.

Onnea vaan askartelulle salaliittojen parissa. Harrastuksensa kullakin.


Vieras

#23828 Re: Re: Varo noitasapattia

02.11.2013 17:14

#23820: - Re: Varo noitasapattia

Asiahan on ihan selvä, kivitettäväksi kaikki "karkki tai kepponen" -lapset!!


Vieras

#23829 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 17:15

#23825: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Mitä tuo kumma sana miehimys oikein tarkoittaa? Niinkö siinä alkuperäistekstissä lukee, että "miehimys"?


Vieras

#23830 Re: Totuuden sanoja piispa Hilarionin välittämänä

02.11.2013 17:21

#23823: Totuuden Sanat - Totuuden sanoja piispa Hilarionin välittämänä

– Tämä näkyy homoseksuaalisten liittojen rinnastamisessa avioliittoon ja homoparien adoptio-oikeuden sallimisessa. Synnin käsite on pyyhkäisty pois yhteiskunnissa, jotka vielä jokin aika sitten pitivät itseään kristillisinä, Hilarion linjasi.

Hän paheksui myös avioerojen lisääntymistä ja vanhempien roolien hämärtymistä, jolla on hänen mukaansa oleva tuhoisa vaikutus kasvatustyöhön.

– Äidit ovat menettämässä ajan kultamaa rooliaan kodin sydämen haltijoina, samoin kuin isät tehtävänsä olla lastensa opettajia sosiaalisesti vastuuntuntoisiksi ihmisiksi. Perhe kristillisessä mielessä uhkaa hajota ja vanhemmat ehkä korvataan persoonattomilla termeillä kuten ”Vanhempi 1” ja ”Vanhempi 2”, Hilarion sanoi.

 

Mitä ihmettä! Ei synnin käsite kuulu länsisimaiseen lainsäädäntöön. Piispa Hilarion on täysi tollo. Äidit kodin sydämen haltijoina ja isät lastensa opettajina. Hohhoijaa, tuohan on suoraan 1800-luvulta. Nainen on heikompi, tunnepitoinen astia ja mies perheen järkevä, voimakas pää.

Valitettavasti tuollaista ajattelua löytyy vielä nykyään myös Suomesta, etenkin Impivaarasta.

 

 

 

 


Vieras

#23831 Re: Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

02.11.2013 17:21

#23817: - Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

...eli liirumlaarum lipilaa, mitään todellista argumenttia et asiaan osaa sanoa, vaan sanojen pyörityksellä yrität hölmöjem lausumiesi kritiikin vaimentaa. Onneksi tervejärkinen näkee, kuinka onneton yritys on. On olemassa kolme päätrendiä: Oikeistolainen itsekkyysajattelu, vihertävä yhteisvastuun ja erilaisuuden kunnioittamisen trendi ja patavanhoillinen Impivaarailu, jolle kaikki uusi on kauhistus. Ja vain tästä viimeisestä näkökulmasta on edes jossain määrin mahdollista ajatella kahden ensimmäisen liittyvän toisiinsa - nimittäin osana samaa paranoiaa.


Vieras

#23832 Homojen pyöritys alkaa kyllästyttää...

02.11.2013 17:23


Mitähän homot oikein tahtovat?!
Välillä Raamattu on heidän mielestään "satukirja",
sitten yhtäkkiä ollaan niin kristittyjä ja uskovia, haittana vain se, että Raamattu on niin väärin kirjoitettu...
Ihmeellistä tuuliviiri-meininkiä ja tehosekoittamista tuo homojen puuhastelu!
Koittakaa nyt jo vihdoin päättää, haluatteko polttaa "satukirjat" vai väsätä ihan oman , teille sopivat raamattunne ja kirkkonne.
Siellä voisitte todistella toisilleni ihan sellaisia totuuksia kun haluatte.



Vieras

#23834 Re: Homojen pyöritys alkaa kyllästyttää...

02.11.2013 17:28

#23832: - Homojen pyöritys alkaa kyllästyttää...

 

 

 

Tosikristityillä tosiheteroprotestanteilla on Suomessa jo useita omia kirkkoja. Uusin niistä on änkyräkristittyjen Lähetyshiippakunta, jolla on aivan omanlaisensa, miehiset raamatuntulkinnat. Siihenhän kirkkoon sinäkin kuulut.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#23835 Re: Varo noitasapattia

02.11.2013 17:32

#23814: Jeesuksen oma - Varo noitasapattia

Eräs tuttuni ei halua kuulla mitään taikatemppuja näiltä pikkunoidilta. Sensijaan hän pyytää näitä pikkunoitia laulamaan jonkun "Jeesuslaulun", jos jonkun sellaisen osaavat he saavat myös palkan siitä.


Vieras

#23836 Re: Homojen pyöritys alkaa kyllästyttää...

02.11.2013 17:33

#23832: - Homojen pyöritys alkaa kyllästyttää... 

Niinpä niin. Vaikka todennäköisesti liikkeellä taitavat enimmäkseen olla homoaktivistit (jotka eivät itse ole homoja/lesboja) mutta jotka kiihkeästi täällä kiivailevat homokavereidensa puolesta ja Raamattuun uskovia vastaan. Nämä homouden ihailijat taitavat täällä suurinta meteliä pitää. Ja onhan heillä käytössään jo ihan oma homoraamattuväännöskin, koska heille ei kelpaa se totuus minkä Raamattu meille ilmoittaa. 


Vieras

#23837

02.11.2013 17:34

 

 

 

 

 

 

 

http://anarkistimeemit.noblogs.org/files/2013/10/1391611_751862431506729_1162438...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#23838 Re: Re: Varo noitasapattia

02.11.2013 17:36

#23835: - Re: Varo noitasapattia

 

Keppiä vaiko kiveä pikkunoidat saavat palkaksi?

 

 

 

 

 


Vieras

#23839 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 17:40

#23833: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

No tulihan sitä nykyaista moderniakin puolustusta keskusteluun, eikä pelkästään impivaaraa. Sitäpaitsi poppanaisella on sama henki.


Vieras

#23840 Re:

02.11.2013 17:44

#23837: -

Wow, jo toinen näyttelijä on tuota mieltä. Kyllä ne näyttelijät osaavat hyvin näytellä roolinsa.

Jeesuksen oma

#23841 Re: Re:

02.11.2013 17:51

#23840: - Re:

Näyttelijät ovat syntisiä eksyttäjiä, kuten myös ohjaajat, koregrafit, säveltäjät, lausuntataiteilijat, muusikot, kirjailijat ja kuvataiteilijat. Näin sanoo Raamattu.

 


Vieras

#23842 Re: Re: Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

02.11.2013 17:52

#23831: - Re: Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

"...eli liirumlaarum lipilaa, mitään todellista argumenttia et asiaan osaa sanoa, vaan sanojen pyörityksellä yrität hölmöjem lausumiesi kritiikin vaimentaa. Onneksi tervejärkinen näkee, kuinka onneton yritys on. On olemassa kolme päätrendiä: Oikeistolainen itsekkyysajattelu, vihertävä yhteisvastuun ja erilaisuuden kunnioittamisen trendi ja patavanhoillinen Impivaarailu, jolle kaikki uusi on kauhistus. Ja vain tästä viimeisestä näkökulmasta on edes jossain määrin mahdollista ajatella kahden ensimmäisen liittyvän toisiinsa - nimittäin osana samaa paranoiaa."

Kai se on itse nähtävä, ennen kuin voi uskoa. Sen mukaan ilmeisesti sinäkin menet, olet nähnyt nämä kolme päätrendiä. Olet nähnyt ihan oikein. Se riittää sinulle. Asia on sillä selvä.


Vieras

#23843 Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 17:54

#23818: - Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

Vieraampi tsekkasi.
"Etenkin sana könsneutralisering aiheuttaa sinulle vaikeuksia ymmärtää asiaa. Se ei tarkoita sukupuolien hävittämistä millään tavalla eikä se pelkästään koske homoja ja heteroita.Se ei myskään koske pelkästään lapsia ja kasvatusta vaan laajemmalti koko yhteiskuntaa. Esim. samapalkkaisuus , sama palkka samasta työstä katsomatta sukupuoleen, ihonväriin, uskontoon jne"

Ainakin Kaannos.com kääntää sen näin:  könsneutral = sukupuolineutraali
http://kaannos.com/haku-sanakirjasta-ruotsi-suomi-k%C3%B6nsneutralt.htm


Vieras

#23844 Re: Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 18:04

#23843: - Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

 

Tutumpi selittää. Oikeastaan minkään sanan täsmällistä merkitystä ei voi määrittää tietämättä sen käyttökontekstia - eikä etenkään jollain käännöskoneella. Merkitys voi nimittäin vaihdella. Siksi #23818: on oikeassa.

 

 

 

 

 


Vieras

#23845 Re: Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 18:06

#23843: - Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

Tajuatko mitä sukupuolineutraali tarkoittaa? Tuossa viestissähän se tuli hyvin selville etenkin ruotsinkielisessä osuudessa.

Vi jobbar inte med det biologiska könet över huvud taget, utan med genus, den kulturellt tillskapade könsrollen


Vieras

#23846 Re: Re: Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 18:19

#23845: - Re: Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

 

Den kulturellt tillskapade könsrollen on juuri sitä, jonka perään vinksahtanut piispa Hilarion poraa viestissä #23823.

 

 

 

 


Vieras

#23847 Re: Re: Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 18:27


Vieras

#23848 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

02.11.2013 18:30

#23800: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen




Tähän  kuvaan voisi vastata,  kuin Jeesus Pilatukselle,  hänen kysyessään, mikä on totuus?


---------------------------------------------------------------------



Vieras

#23849 Re: Homojen pyöritys alkaa kyllästyttää...

02.11.2013 18:36

#23832: - Homojen pyöritys alkaa kyllästyttää...

Ihmettelyysi lyhyt vastaus:

Toiset homot ovat uskovaisia, mutta tulkitsevat Raamattua tyystin toisin kuin kaltaisesi ahtaikot. Toinen ryhmä taas ei usko ollenkaan moiseen satukirjaan. Molemmat huomaavat joka tapauksessa sen, että harrastamanne asennepohjainen Raamatun tulkinta on täysin vailla järkeä tässä nykymaailmassa - ja sen, että näillä tulkionnoilla ei ole mitään relevanssia Suomen lainsäädännössä.


Vieras

#23850 Re: Varo noitasapattia

02.11.2013 18:41

#23814: Jeesuksen oma - Varo noitasapattia

Jos näet näitä iljettäviä halloween-rituaaleja, muista Raamatun määräys: Noitanaisen et saa antaa olla elossa. (2. Mooseksen kirja 22:18)

 

Sivusta: Miehet saavat siis noidutella mielensä mukaan, mutta noitanaiselta heti niirri pois. Onko tuossa mitään järkeä? No, eihän siinä ole, kuten ei missään muussakaan raamattuhihhuloinnissa.