Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23817 Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

02.11.2013 16:32

#23721: - Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

"Siis mielestäsi Audilla kaahaava öykkäripersu ja viherpiipertäjähomo ovat vain saman asian kaksi eri puolta....? Molemmat ovat aikamme ilmiöitä, mutta ovat viemässä tätä maailmaa koko lailla eri suuntaan."

Pintapuolisesti näin onkin, mutta se olevaisuus, jossa nämä kaksi vastapoolia toimivat, on kuitenkin ihan omien voimakenttien ohjauksessa, johon nuo "eri suuntaan vetävät" muutokset ovat vain aaltoja vuorovedessä. Tarkemmat havainnoitsijat Valloissakin ovat huomanneet, että demokraattien ja republikaanien näennäinen erilaisuus on todella vain näennäistä, eikä sillä kokonaisuuden kannalta ole myöskään mitään merkitystä, kumpaa puolta näistä sen hetkinen presidentti edustaa. Koko sirkusta ohjaa paljon näitä suuremmat ja vaikutusvaltaisemmat voimat, jotka pitävät huolen yleisestä kurssista (myös sanan talouteen kytkeytyvässä merkityksissä). Eihän Valloissa ole enää mitään sanomista, ellei takana ole riittävästi rahaa. Demokratiaa nykyinen systeemi ei ole nähnytkään.

Miten tämä sitten liittyy Suomen oloihin? Ihan samat markkinavoimat ohjaavat kulkua täälläkin. Mitä lopulta yksi audimies tai viherpiipertäjä siinä merkitsevät. Työttömänä kumpikin viimeistään huomaa todellisen merkityksettömyytensä.

Vastaukset


Vieras

#23831 Re: Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

2013-11-02 17:21:14

#23817: - Re: Re: Re: Impivaarassa, komeroisen vuoren alla

...eli liirumlaarum lipilaa, mitään todellista argumenttia et asiaan osaa sanoa, vaan sanojen pyörityksellä yrität hölmöjem lausumiesi kritiikin vaimentaa. Onneksi tervejärkinen näkee, kuinka onneton yritys on. On olemassa kolme päätrendiä: Oikeistolainen itsekkyysajattelu, vihertävä yhteisvastuun ja erilaisuuden kunnioittamisen trendi ja patavanhoillinen Impivaarailu, jolle kaikki uusi on kauhistus. Ja vain tästä viimeisestä näkökulmasta on edes jossain määrin mahdollista ajatella kahden ensimmäisen liittyvän toisiinsa - nimittäin osana samaa paranoiaa.