Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#18276 Re: Re:

02.08.2013 07:53

#18274: - Re:

Junkkaala on harrastelija-arkeologi. Miksi hänen kirjoituksensa olisivat erityisen kiinnostavia tai painavia?

Tässä on toisen harrastelijan vastaavanlaisia ideoita:

 

Lemminkäisen temppeli

Mikä on Lemminkäisen temppeli?

Väinämöisen mytologian mukaan maapallon syntyessä muodostui pohjoisnavalle keskipakoisvoiman aiheut­tamana yli 250 km läpimittainen spiraalinmuotoinen onkalo. Edelleen tarinan mukaan alkuperäinen pohjoisnavan paikka ennen planeettamme akselin äkillistä kallistumaa oli nykyisen Helsingin kohdalla. Näin siis myös mainittu onkalo sijaitsee Uudenmaan alla. Tämä valtava maanalainen tila, manala, pitää sisällään mytologian Lemminkäisen temppelin.

Eikö luola sijaitsekaan Sipoossa?

Tämä käsitys johtuu siitä, että ainoa tarinan mainitsema sisäänkäynti luolaan on Sipoon Gumbostrandissa sijaitsevan Kyypelivuoren juurelta alkava tunneli. Tästä syystä huomio ja toimenpiteet asiassa ovat kohdistuneet tuohon yhteen paikkaan Sipoossa.

Miten saaga voi tietää onkalon koon noin tarkaan?

Temppelin alapuolella on Bockin perheen saagan mukaan suunnaton Pohja, jonka halkaisija on tarinan mukaan suurempi kuin Uudenmaan halkaisija, joka on 250 km.

Onko temppeli löytynyt vai vieläkö sitä etsitään?

Lemminkäisen temppeliä ei milloinkaan ole etsitty. Saaga kertoo suuaukon sijainnin metrin tarkkuudella, joten se ei missään vaiheessa ole ollut hukassa. Etsimisen sijaan luolaa on avattu maa-aineksesta.

Miksi luola on ummessa, miksi sitä ylipäänsä pitää avata?

Tarinan mukaan vuonna 987 kristinusko tuli Gårdarike Ruslandiin, ja sen varoittamina suomalaiset sulkivat muinaisen temppelinsä.

 


Vieras

#18277 Suomeen uusi uskontopuolue

02.08.2013 07:57






Puoluerekisteriin pyrkivän Suomen Laillisuuspuolueen tavoitteena on ero EU:sta. SLP:n taustalla on vahvoja uskonnollisia lähtökohtia ja puolueen perustaja antaa Helsingin Sanomien 2.8. ilmestyneessä Nyt-liitteessä ymmärtää olevansa profeetta: ”EU:ssa on kyse Antikristuksen vallasta.”

Puolueen perustaja, eläkkeellä oleva helluntaitaustainen luokanopettaja Jouko Piho päätti perustaa oman puolueen, koska ei saanut vastakaikua Kokoomuksesta eikä kristillisdemokraateilta.

Jouko Piho on tunnettu värikkäistä mielipiteistään ja blogikirjoituksistaan. Vuonna 2005 hän kirjoitti omaelämäkerran nimeltä Outo tieni, alaotsikoltaan "Kamppailuni Jumalan, elämäni naisten ja helluntaiherätyksen kanssa".

Nyt-liitteessä haastateltu Turun yliopiston poliittisen historian professori Timo Soikkanen asemoi uuden puoluehankkeen perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien väliin.

”Suomalaiset eivät ole kovin innostuneita uskonnon ja politiikan yhdistämisestä. Uskonto on meillä yksityisasia. Se ei kuulu politiikkaan. Puoluerekisteriin tämä laillisuuspuolue voi päästä, mutta äänestäjiä se tuskin saa.”

Soikkaselle Pihon puolueesta tulee mieleen” jokin amerikkalainen lahko”.

Tällä hetkellä SLP:n rekisteröintihakemuksessa on parisataa allekirjoitusta 5000 tarvittavasta...










Israelin ystävä

#18278 Jerusalemin Gay Pride sujui kohtalaisen rauhallisesti

02.08.2013 08:02




Jerusalemin Gay Pride sujui rauhallisesti muutamaa pientä välikohtausta lukuunottamatta. Osallistujia oli yli 2 500 henkeä. Lähtöpaikkana oli Itsenäisyyden puisto ja marssi päättyi puistoon Knessetin (Israelin parlamentti) edustan puistoon.

Jerusalemin kaupunki oli huomioinut tapahtuman liputtamalla marssireitin sateenkaarilipuin. Tapahtuman teemana oli "Haluamme muutosta". Knessetin jäseniä vaadittiin edistämään sateenkaari-ihmisiä koskevia lakeja nykyistä paremmiksi.

Israelia pidetään varsin suvaitsevana maana homoja kohtaan. Erityisesti tämä näkyy Tel Avivissa, joka sai vuonna 2011 nimityksen maailman parhaana homokaupunkina. Jerusalem on Tel Avivia huomattavasti konservatiivisempi ja homoille turvattomampi, johtuen erityisesti ultrakonservatiivien juutalaisten suuresta määrästä. Israel poisti homoseksuaalisten tekojen rangaistavuuden rikoslaistaan vuonna 1988.

Jerusalemin torstaina pidetyn Gay Pride paraatin turvallisuuteen oli panostettu merkittävästi. Ennakkoon paraatin järjestäjille oli kerrottu Haredin, ultraortodoksien juutalaisten saattavan häiritä kulkuetta. Yksi Haredin jäsen heitti hajupommin kulkuetta kohti. Hänet pidätettiin välittömästi. Muutama nainen osoitti mieltään paraatia kohtaan. Myös heidät pidätettiin.

Kulkuetta valvomassa oli satoja poliiseja näkyvästi ja myös siviilipukuisina. Myös sotilaita oli paikalla aseineen.

Jerusalemissa toisaalla noin 150 ultraortodoksijuutalaista kokoontui tuomitsemaan homoseksuaalisuuden "inhottavuuden"




Vieras

#18279

02.08.2013 08:10

Sinä, Jeesus, ymmärrät parhaiten, / kun katsot sydämeen, / miten pelkään, valoa väistelen / ja kaipaan pyhyyteen. / Anna anteeksi, pese puhtaaksi, / tee uudeksi kokonaan. / Minä tahdon kuunnella ääntäsi, / se kutsuu seuraamaan. 2.Sinä, Jeesus, Mestari hiljainen, / et vaatimuksiin vie. / Tulet vastaan seuraasi pyytäen / ja itse olet tie. / Enkä leipää, laukkua, sauvaakaan / saa turvaksi matkalle. / Otan yhden askelen kerrallaan / ja pääsen perille. 3.Sinä, Jeesus, vallasta riisuuduit / ja suostuit nöyryyteen. / Isän tahdon täyttäen antauduit / maan kaikkeen köyhyyteen. / Sido, Jeesus, nyt minut itseesi, / suo usko ja rakkaus! / Ota kaikki voimani käyttöösi, / luo matkaan tarkoitus. Anna-Maija Raittila 1982. Virsikirjaan 1986. Virsi 510

Vieras

#18280 Neito, äiti, akka – Jumalattaren kolme aspektia

02.08.2013 08:14




Monelle uuspakanalle ja varsinkin noituutta harjoittavalle on tuttu ajatus yhdistää kuun vaiheet naisen elämänvaiheisiin. Arkkityyppisinä hahmoina nuori neitseellinen neito liitetään kasvavaan kuuhun, hedelmällinen tai raskaana oleva äitihahmo täysikuuhun ja vähenevä kuunsirppi kuvaa viisasta vanhusta tai köyryselkäisenä seisovaa noita-akkaa. Arkkityypit voivat vaikuttaa niin iättömiltä, että yhteyttä pidetään itsestään selvänä historiallisena faktana, joka kumpuaa vähintäänkin muinaisilta mantereilta tai ikiaikaisten mummojen tietokirjoista. Se onkin totta, että jo varhain eri kulttuureissa yhdistettiin jumalattaria kuun eri aspekteihin, mutta neito-äiti-akka-kolminaisuuden esitti ensimmäistä kertaa Robert Graves teoksessaan The White Goddess (1948). Tämä inspiroi välittömästi useita noituuden ja feminiinisen pakanuuden suuntauksia jääden pysyvästi elämään kuunjumalattaren olemuksena.

Kolminaisuus on tullut monelle tutuksi kolmoiskuun symbolissa, jossa kasvava ja vähenevä kuunsirppi reunustavat keskellä olevaa täysikuuta. Vaikka Graves on useissa lähteissä nimetty kolminaisuuden keksijäksi, kirjoitti Aleister Crowley jo vuonna 1929 kirjassaan Moonchild seuraavaa:

"For she is Artemis or Diana, sister of the sun, a shining Virgin Goddess; then Isis-initiatrix, who brings to man all light and purity, and is the link of his animal soul with his eternal self; and she is P-rsephone or Proserpine, a soul of double nature, living half upon the earth and half in Hades… and thirdly she is Hecate, a thing altogether of Hell, barren, hideous, and malicious, the queen of death and evil witchcraft."

Jo ennen Crowleyta, vuonna 1903 Jane Ellen Harrison viritteli teoriaa kolmikasvoisesta jumalattaresta. Ymmärtääkseni hän kuitenkin koki ongelmaksi sen, miten sama jumalatar voisi olla yhtä aikaa neitsyt ja äiti. Mysteeri tuntui epäloogiselta, joten hän päätyi esittämään jumalattaren kolmiosaisuuden niin, että kyse olikin kolmesta yhdessä toimivasta jumalattaresta, kuten kohtalottarista. Hän liitti kolminaisuuden myös maanjumalattareen. Samoja ajatuspolkuja jatkoi muutama vuosi myöhemmin Sir James Frazier, joka puhui jumalatarten ilmentymisestä pareittain; esimerkiksi äitinä ja tyttärenä.

Kuun yksi perusominaisuuksista on muuntuminen ja kyky muutokseen ja uudistumiseen. Tämän voi havaita myös kuuhun liitettävistä jumalattarista. Esimerkiksi Diana voi halutessaan muuttua jänikseksi ja jänis puolestaan liitetään symboliikassa kuuhun. Kuunjumalattarista usea voi näyttäytyä itse kuuna tai hahmossa, joka ammentaa voimaansa kuusta. Siinä missä toiset jumalattaret liitetään suoraan kuuhun, toiset ammentavat kuun vaikutusta lähinnä feminiinisyytensä kautta. Kuunjumalatarten erityinen lahja ihmiskunnalle on kuun voiman, taikuuden ja tunteellisen viisauden välittäminen maanpinnalle.

Kuunjumalattaren siunauksen ja voiman on kautta historian välittänyt maanpinnalle kuun mysteereihin vihkiytynyt papitar. Drawing Down the Moon –rituaalin sanotaan juontuvan Kreikasta ja se on vakiintunut rituaali esimerkiksi wiccassa ja muualla uusnoituuden parissa. Rituaalissa kuun voima invokoidaan papittareen puhtaasti energiamuodossa tai tietyn jumalattaren muodossa. Historian saatossa rituaalista on kehittynyt monta eri variaatiota. Reseptien tärkein huomio on ollut kuitenkin siinä, että rituaalin suorittava nainen on hedelmällisessä iässä. Tästäkin lienee käytännön variaatioita. Luulisi vanhan naisen sopivan mitä parhaiten kuunjumalattaren vanhimman aspektin invokoijaksi.

Vanhassa ohjeessa rituaalin suorittaa kolme ihmistä uudenkuun ensimmäisen ohuen sirpin ilmestyessä taivaalle. Osallistujista vähintään kahden tulee olla naisia. Heistä yksi pitelee käsissään hopeista tai lasista kulhoa, johon toinen kaataa viiniä tai pyhitettyä vettä ja kolmas pitelee peiliä sellaisessa kulmassa, jossa se heijastaa kuunvalon kulhoon. Kuun heijastuessa kutsutaan Diana, Artemis tai Isis jakamaan siunauksensa ja voimansa juomaan. Rituaaliin kuuluu mahdollisesti runoutta, chanttausta, erityisten keksien ja pyhitetyn juoman nauttimista siunauksen ja voiman jakamiseksi osallistujien kesken. Osa juomasta kaadetaan yleensä maahan kiitokseksi, uhriksi ja kiertokulkua symboloimaan.

Modernissa traditionaalisen wiccan Drawing Down the Moon -rituaalissa on kabbalistisia ja seremoniallisen magian osia, painotusten ja tapojen vaihdellessa tietysti ryhmältä toiselle. Oikein tehtynä rituaali avaa konkreettisen yhteyden jumaluuden ja covenin jäsenten välille. Janet Farrar kuvailee eriasteisia rituaalikokemuksia seuraavasti; joillakin kerroilla transsiin vaipunut papitar kommunikoi jumaluuden kanssa astraalitasolla ja voi välittää tältä viestejä. Toisilla kerroilla jumaluus voi puhua suoraan papittaren kautta niin, että papitar tuntee jumaluuden astumisen itseensä, mutta säilyttää silti kontrollin ja muistikuvan tilanteesta. Vahvassa kokemuksessa jumaluus ottaa papittaren kokonaan haltuunsa ja tämän persoonallisuus, jopa fyysinen ulkomuoto, voi muuttua.

Mytologioita raottavat teokset ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia kertomuksia kuunjumalattarista. Kertomuksista löytyy elämän eri sävyjä aina syntytarinoita opettaviin kertomuksiin ja haikeisiin rakkausrunoihin. Tarina Aradiasta - kuunjumalar Dianan tyttärestä ja noituuden salaisuuksien jakajasta - on ollut keskeisessä osassa uusnoituuden muotoutumisessa. Charles G. Lelandin Aradia – or the Gospel of the Witches kertoo tarinan osana italialaisten noitien perimätietoa. Diana opetti tyttärelleen Aradialle noituuden taidon ja lähetti tämän alas maan päälle ensimmäiseksi noidaksi; opettamaan noituutta edelleen. Aradia opetti noituutta köyhille ihmisille, joita katolinen kirkko ja feodaaliyhteiskunta sortivat. Lopulta Aradia palasi taivaallisen äitinsä luo, jättäen kuitenkin perinnöksi noituuden lahjat ja ohjeet kokoontua jokaisen täydenkuun aikaan juhlistamaan Dianaa, noitien kuningatarta. Tästä juontunee wiccojen tapa juhlistaa kuun vaiheita Esbat-juhlalla, jota vietetään yleensä täysikuun aikaan maagisen työskentelyn ja opetuksen merkeissä.

Kuu ja kuun kolminaisuus on tunnettu myös psykologiassa. Kuu edustaa naisen psyykettä ja kuun kolminaisuus ihmisen tietoisen, piilotajuisen ja tiedostamattoman mielen kerroksia. Psykiatrian asiantuntijan Carl Jungin mielestä aurinko edusti ihmisen päivätajuntaa ja kuu alitajuntaa. Auringon voima edusti maskuliinista animusta ja kuu arkkityyppistä naiseutta animaa, joista molemmat olivat löydettävissä vastakkaisen sukupuolen sisimmästä. Kirjailija Starhawk suosittelee Reclaiming-traditiossaan jokaiselle uskonnonharjoittajalle kausittaisia meditaatioita, jolloin kuun arkkityypit käydään peräjälkeen lävitse osana meditaatioharjoitusta ja itseymmärryksen kasvua.








Signal

#18281 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 08:25

#18259: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Kyllä Jumala rakkaudellakin vetää meitä jatkuvasti lähelleen, meitä kaikkia, tavalla tai toisella. Jos olemme oikein uppiniskaisia, sitten sillä toisella tavalla. Raamatun sanan mukaan asiat tapahtuvat, emmekä me voi kirjoitettuja asioita miksikään muuttaa, vaikka kovasti sitä sanaa nykyisin yritetäänkin vääristää.

Joku meni istumaan junanraiteille. Tuntemattomien ohikulkijoiden kävi häntä sääliksi ja he  ystävällisesti varoittivat häntä tulevasta junasta. He asuivat lähellä, he tiesivät asian. Raiteilla istujalle ei ilmeisesti oltu koskaan kotona tai muuallakaan opetettu, että on vaarallista istua raiteilla. Oliko elämä istujaa niin katkeroittanut, ettei hän  sellaisista puheista välittänyt, vai oliko vain omavoimaista uhmaa, sitä sivulliset eivät voineet tietää.

Kiskoilla istuja muutti puheenaihetta ja totesi vain, mitä erityisarvoa saatte vahingonilosta ja kauhukuvien maalaamisesta? Hän ei todellakaan ymmärtänyt, mutta muut toivoivat sydämissään, että junantulon fakta hänelle vielä selviäisi, olihan aikataulu kaikkilla etukäteen tiedossa.


Vieras

#18282 Kuun vaiheet

02.08.2013 08:27




Kasvavan kuu on ominaisuuksiltaan aktiivinen, voimistava, lisäävä, kasvattava ja nostattava. Oikeaan ajoitukseen panostava aloittaa siis uudet projektinsa kasvan kuun aikaan. Kasvava sirppi antaa erinomaiset puitteet kaupanteolle, uusille ideoille ja suotuisista asioista kertomiselle. Suhderintamalla onnellisuuden edellytykset loihdit itsellesi ajoittamalla herra tai rouva Oikeaan törmäämisen kasvavalle kuulle. Kenties hankalaa, mutta ken tietää? Helpommin lämpöä elämääsi saat kuitenkin leipomalla kanelilla maustettua pullaa kuun kasvaessa. Kyseisenä ajankohtana taikinan sanotaan nousevan parhaiten, mikä takaa kuohkeimmat leivonnaiset. Ne maistuvat aina, söitpä sitten yksin tai upouuden siippasi kanssa.

Neitseellisten tai nuorta naiseutta kuvaavien jumalattarien joukkoon liitetään Afrodite, P-rsefone, Al-Uzza, Diana ja Minerva. Kasvavan kuun jumalatarten ominaisuuksia ovat usein leikillisyys, viattomuus, luovuus, nupullaan oleva erotiikka ja nuoruuden vimma. Kasvava kuun voi olla otollista aikaa tutustua covenissa tai muussa uskonnollisessa ryhmässä potentiaalisiin uusiin jäseniin.

Täysikuun symboloimaan äitiyteen liitetään runsaus, täydellistyminen, aktiivisuus, asioiden loppuunsaattaminen ja ymmärtävä lempeys. Täysikuulla maagiset voimat ovat usein huipussaan, aistiminen herkimmillään ja aika on otollista esimerkiksi uuden jäsenen initioimiseen uskonnolliseen ryhmään, kuten noitapiiriin.

Työelämässä täysikuu sopii työtehon keskittämiseen kaikkeen meneillään olevaan ja projektien arvioimiseen, sekä loppuunsaattamisen valmisteluun. Kotikemistejä auttanee neuvo, että täydenkuun päivänä pullotettu viini tai muu alkoholipitoinen juoma onnistuu tarujen mukaan erityisen hyvin. Täydenkuun aikaan kuunjumalattaren kunniaksi on ollut tapana leipoa erityisiä leivonnaisia. Jo profeetta Jeremia mutisee paheksuvasti Vanhassa Testamentissa, miten lapset keräävät puita, miehet sytyttävät tulen ja naiset alustavat taikinan valmistaakseen uhrikakkuja Taivaan kuningattarelle, eli Astartelle. Kuulle pyhitettyjä leivonnaisia tehtiin myös Kreikassa, Intiassa ja Kiinassa.

Täysikuun hedelmällisinä jumalattarina ja arkkityyppisen äidin kuvina tunnetaan Hathor, Isis, Astarte, Mama Qilla, Demeter, Al-lat, Kwan-Yin, Selene ja Wahini-Hai. Kreikkalaisten kuunjumalattaren Selenen mukaan on nimetty kuun pinnanmuodostuksen tutkimus – selenologia. Selenelle uhrattiin aikoinaan säännöllisesti sorkkaeläimiä, joita pidettiin hänelle pyhitettyinä sorkkien maahan jättämien painaumien sirpinmuotoisuuden vuoksi.

Vähenevänä kuu tunnetaan ominaisuuksiltaan passiivisena, vähentävänä, pienentävänä ja sammuttavana. Erilaiset projektit on hyvä saattaa päätökseen vähenevällä kuulla työelämässäkin, oli kyseessä sitten liiketoiminnan supistaminen tai vanhojen toimintamallien muuttaminen. Vähenevä kuun on raporttien ja toimintaperiaatteiden tarkastelun, eli kaikenlaisen sadonkorjuun aikaa.

Taivaanselällä ohueksi sammuva kuunsirppi tunnetaan arkkityyppisesti vanhana eukkona, jonka elämänviisaus on kypsynyt arvokkaaksi tiedoksi. Vanhan akan kääntöpuoli on kuoleman hallitsijatar, vanha tietäjä tai noita, jolla on kuluneissa sormissaan taito niin parantamiseen kuin avaimet kuoleman valtakuntaan. Vanhus on niin elämästä oppinut ja kokenut, että vain hän kykenee täysin ymmärtämään luonnon voimakkaita muutosvoimia; tuskan, kivun ja kuoleman merkityksen elämän suuressa kiertokulun pyörässä. Vanhan naisen arvokkain opetus liittyy tavalla tai toisella usein mietiskelyyn, lohdutukseen, rauhaan ja lepoon, sekä lupaukseen kuoleman jälkeen sarastavasta uudesta elämästä. Mikään ei lopulta katoa, vaan muuttaa muotoaan.

Vähenevän kuun pimeyttä edustavat Kali, Hekate, Hathor, Lilith, Skadi, Tlazolteotl, Circe, ja Nemesis. Kuitenkin jumalattarista lähestulkoon kaikki eivät asetu yhden arkkityypin mukaiseen muottiin. Esimerkiksi Kali tuo kuoleman, mutta myös tuhoaa synnyttääkseen uutta ja hänen palvojansa ymmärtävät pimeyden tuovan aina mukanaan valoa. Kali tunnetaankin nimellä Musta Äiti tai Maailman Äiti.







Signal

#18283 Re: Suomeen uusi uskontopuolue

02.08.2013 09:05

#18277: - Suomeen uusi uskontopuolue

Jo parissa sekunnissa näkee, ketä Piho kirkastaa? Vain itseään. Häntäkin on huijattu, sekin kuuluu tähän aikaan.


Vieras

#18284 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 09:08

#18281: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Nyt en kyllä ymmärrä ollenkaan....

Jos ne asiat vaan tapahtuvat, miksi mennä sitä kiskoilla istujaa varoittelemaan? Ja kuinka hänen uppiniskaisuuttaan Jumala sitten olisi pehmittänyt, jos hän olisi istunut siinä hamaan junan tuloon saakka. Olisiko käsi tempaissut hänet, olisiko puskuriin ilmestynyt turvatyyny vai olisiko taivaasta kuulunut römäkkä vahingoniloinen nauru....? Ja mihin tuossa viimeisessä vaihtoehdossa Jumalaa olisi tarvittu kuin jälkiviisateluun, ihmisen pilkkaamiseen ja vahingoniloon?


Vieras

#18285 Re: Re: Suomeen uusi uskontopuolue

02.08.2013 09:13

#18283: Signal - Re: Suomeen uusi uskontopuolue

 

Signal kuuluu harhauttajiin. Puoluejohtaja Jouko Piho on suuri profeetta ja kansanjohtaja, jonka profetiat ovat aina toteutuneet. Jos kirjoittaa kaunokirjoituksella eu ja kääntää sen ylösalaisin, tulee näkyviin pedon luku 666.

 

 


Vieras

#18286 Re: Re: Suomeen uusi uskontopuolue

02.08.2013 09:14

#18283: Signal - Re: Suomeen uusi uskontopuolue

Tästä tulee mieleen ystäväni kokemus mielisairaalan hoitajana, jossa yksi potilas kertoo, että on murhannut ihmisen, koska Jumala on niin käskenyt. Siihen toinen kommentoi, että "Enkä oo sellasta käskeny tekemään...!"

 

On niin monia ainoita oikeita profeettoja ja niin monia eksyttäjiä, että ei taida siitä selvää tulla. Tulee väkisin tunne, että eksyttäjien ja profeettojen lukumäärä on täsmälleen yhtä suuri.


Vieras

#18287 Kuu elämän ja kasvun valtiattarena

02.08.2013 09:25




Vilja orastaa pelloilla, puhkeaa täyteen runsauteensa vain lakastuakseen talven tullessa tai päätyäkseen niittäjän viikatteen kaatamaksi. Vuodenaikojen sykli, kasvien syntymän, kuoleman ja uudelleensyntymän ketju on nähty heijastuvan kuun syklittäisessä kierrossa taivaankannella. Yhtäläisyys on kruunannut kuun luonnon ja elämän valtiattaren asemaan. Kuun vaiheet yhdistetään eri puolilla maailmaa kasvien istuttamiseen, sadonkorjuuseen ja kaikkeen siltä väliltä. Myös ihmisen syntymän ja kuoleman väliseen elämänkirjoon kuun on katsottu merkittävästi vaikuttavan. Erityisesti kuu liittyy naiseuden mysteereihin: kuukautisiin, synnytyksiin ja hedelmällisyyteen. Liekö assosiaatio kummunnut siitä, että kuun on ajateltu säännöllisesti synnyttävän itsensä uudelleen.

Fyysisellä tasolla kuulla on katsottu olevan yhteys naisen kuukautisiin, jotka luonnollisesti kulkevat suunnilleen samanmittaista kiertoa kuin kuu. Keinovalo ja hormonilisät vaikuttavat nykyään kuitenkin paljolti kuukautiskierron pituuteen ja syklisyyteen. Enemmän hengentieteiden puolelle taidetaan keikahtaa uskomuksissa, joissa kuun asema taivaankannella hedelmöityshetkellä määrittää syntyvän lapsen sukupuolen. Feminiinisiksi merkeiksi lasketaan härkä, rapu, neitsyt, skorpioni, kauris ja kalat. Maskuliinisia merkkejä ovat oinas, kaksonen, leijona, vaaka, jousimies ja vesimies. Perhesuunnittelun yhdistäminen kuukalenteriin takaa myös sen, että siittämishetken tähtääminen juuri tiettyyn merkkiin tuottaa kuulemma lapselle tämän merkin perusominaisuudet luonteeseen.

Uusikuulla syntyneestä lapsesta pitäisi uskomusten mukaan tulla vaalea ja täysikuun kajossa maailmaan putkahtaa todennäköisemmin tummakutrinen pienokainen. Epäilen kyllä, että kyseiset väittämät ovat syntyneet aikoinaan neuvokkaiden vaimojen keksiessä selityksiä, miksi tuore perheenjäsen näyttää enemmän tummalta renkimieheltä kuin oljenvaalealta isännältä. Liekö samanlainen selitystarve ollut luomassa uskomusta, että täysikuun valossa on ollut naisen vaarallista levätä; kuulla on ollut maagisia voimia saattaa nainen raskaaksi.

Myös syntymähetken kuumerkin katsotaan vaikuttavan ihmisen luonteeseen. Kuun vaikutus ulottuu sisäiseen minään, tunnepuoleen, ihmissuhteisiin ja sosiaaliseen kommunikointiin. Sen sanotaan kertovan ihmisen syvimmistä tarpeista ja tunteista. Jotta vielä vähän sekoitettaisiin pakkaa, mainittakoon vielä, että luonteesi tunteaksesi sinun tulisi perehtyä vielä siihen, missä vaiheessa kuu oli syntyessäsi. Täysin pimeällä kuulla syntynyt lapsi menestyy ja kukoistaa elämässään huomattavasti nuoremmalla iällä kuin vähenevän kuun haaleassa kajastuksessa syntynyt – tai ainakin näin kuuhoroskooppeihin pureutuvat opukset väittävät.

Kuun sanotaan hallitsevan ihmisen kehon nesteitä, kuten siemennestettä ja verta. Siemennesteen yhteys kuuhun heijastuu sen vaaleassa värissä ja hedelmällisyydessä. Veren sanotaan virtaavan täysikuulla ja kasvavalla kuulla vuolaammin. Useilla heimokansoilla onkin ollut tapana ajoittaa kaikenlaiset leikkaustoimenpiteet ja hampaiden poistot vähenevälle kuulle. Veri on silloin tihkunut niukemmin ja haavat helpommin saaneet suojaavan, hyytyneen peitteen päällensä.

Palataanpa ihmisen kehosta takaisin kasvien maailmaan. Kuupuutarhurille on useissakin kuuta käsittelevissä astrologian opuksissa vinkkejä eri kasvien hoitoa ja kuunvaiheita koskien. Oli näistä apua tai ei, niin kirjat tarjoavat ainakin hiukan erilaista inspiraatiota puutarhanhoitoon. Sielun silmät nauttivat katsellessaan pään sisällä ideoita omasta kuupuutarhasta, jossa kasvaisi vain valkeita ja hopeisia kasveja. Kuupuutarhurin saatavilla on kattavia taulukkoja siitä, mikä kasvi kannattaa istuttaa missäkin kuunvaiheessa ja kuun ollessa tietyssä astrologisessa merkissä. Jätän edelleen tällaiset vastaavuudet aiheesta enemmän kiinnostuneen oman tutustumisen varaan ja summaan hiukan yleisemmin puutarhanhoidon ohjeita.

Kasvavalla kuulla istutetaan yksivuotiset kasvit, kun taas kaksivuotiset ja perennat pitäisi saada multiin täydenkuun aikaan ja hiukan sen jälkeen. Rikkaruohojen kitkeminen sujuu parhaiten kuun ollessa ohut kapeneva sirppi ja mieluiten kaksosen, leijonan tai neitsyen merkissä. Kasvit tulisi siirtää paikasta toiseen kasvavalla kuulla, jolloin niiden juurtuminen uuteen paikkaan on voimakkaimmillaan. Kaikki siemenet tulisi pääsääntöisesti kerätä täydellä kuulla. Helppo nyrkkisääntö on muistella, että kasvavalla kuulla lisätään uutta ja vähenevällä kuulla otetaan pois vanhaa. Kuitenkin poikkeuksen tekee peruna, jonka istutusajankohdaksi annetaan eri kuunvaiheita riippuen missä päin Suomea ollaan. Jotkut jopa neuvovat istuttamaan potut pimeällä kuulla.

Omaan puutarhaan ja kotiin kuun vaikutusta saa loihdittua kieloilla, lumpeilla, valkoisilla unikoilla, valkoisilla ruusuilla, lootuksilla ja monella muulla valkeasta hopeiseen taittuvalla kasvilla. Moni kuun hallitsema kasvi on luonnostaan kosteilla paikoilla viihtyvä ja vesihän tuo oman lisänsä kuuhun ja tunteisiin yhdistyvänä elementtinä. Pensaskasveista puutarhaasi voisit valita valkoisen sireenin tai jasmikkeen. Puista kuun kunniaksi latvansa kohottavat saarni, haapa, selja, oliivipuu, itkuraita, vaahtera ja selja. Jos mielit kasvattaa myös syötävää satoa tuottavia kasveja, kasvaisi kasvimaallasi melonia, kurkkua, kurpitsaa, vesimelonia, sipulia, vesikrassia ja lehtisalaattia. Yrteistä sopivia ovat iisoppi, rosmariini, sitruunamelissa, kamomilla ja timjami.




Vieras

#18288 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 09:26

#18259: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Kysymykseesi "muilta uskiksilta: Mitä erityisarvoa saatte vahingonilosta ja kauhukuvien maalaamisesta?" Oma vastaukseni menee yks´yhteen #18271 "Uskiksen" vastaus -nimimerkin kanssa. En tunnista itseäni vahingonilosta tai kauhukuvien maalaamisesta. Ainakaan minulla ei ole mitään syytä tuntea vahingoniloa, mistä asiasta minun pitäisi olla vahingoniloinen? Jos kauhukuvien maalaamisella tarkoitetaan Raamatun totuuksien kertomista niin se on "uskiksien" etuoikeus ja velvollisuus.

Totuus on, että me kaikki olemme syntisiä ja tarvitsemme Jeesuksen veren suojaa. Jokainen meistä menee kerran Luojansa eteen tuomiolle. Vain Jeesuksen uhri meidän puolestamme riittää Jumalan tuomiolla. Viisas hän, joka antaa sovittaa itsensä Jumalan kanssa.

Signal kirjoitti #18258 nykytilanteesta ja kaikesta muustakin kaiken olennaisen (selkeästi ja suhteellisen lyhyesti).  Enpä löydä em. kirjoituksiin mitään tärkeää lisäämistä. ii


Vieras

#18289 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 09:37

#18288: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Sinusta en tiedä, mutta pelottelemalla "kuriin saattaminen" ja usein jopa ennenaikainen vahingonilo ovat useille uskiksille toinen luonto. Täälläkin on sitä nähty profetiajutuissa, esim. Vesuviuksen purkaus, New Orleansin tulvat ja mahdollinen San Fransiscon maanjäristys. Maailmalla erityisen tunnettuja ovat Fred Phelpsin puheet Jokelan koulusurmista ja Intian valtameren tsunamista jumalan rankaisuina Pohjoismaiden liberaaliin suhtautumiseen homoihin. Tämä onkin yksi luotaan työntävimmistä uskismin piirteistä - pahin on tietysti suora militantisimi, esim. aborttilääkäreiden tappaminen.

res.matr.

#18290 Typeriä rinnastuksia

02.08.2013 09:38

#18272: Megafonille - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää 

 Rinnastus oli nyt ,ainakin jos sitä tähän asiaan tarjottiin vertailukohdaksi, täysin epäonnistunut.Pistää epäilemään ymmärsikö kirjoittaja mitä natsihallinto todellisuudessa tarkoitti , mitä se kansalaisilleen merkitsi ja -mihin se tähtäsi...Vai ,että"savustaa ulos Saksasta" ! Näinhän todella ,kirjaimellisesti ,tehtiin( eikä  tosiaan tyydyttykään mihinkään,vain  vertauskuvalliseen "savustamiseen" ,vaan kyllä uunit tupruttivat täydellä tehollaan- yötä päivää...) Juuri sitä kohtaloa homoseksuaalit ( muiden mukana) siellä odottivat piikkilanka-aidan ja sähkölankojen takana  mm. Mauthausenin, Buchenwaldin ja Dachaun leireillä. Siirto näiltä leireiltä Auschwitz-Birkenauhun merkitsikin sitten  jo aivan  varmaa kuolemantuomiota. Lähempääkin historiaa (kuin vain niitä Raamatun aikoja) kannattaisi siis lukea.Ymmärtäisi paremmin mitä puhuu!En tiedä miten tarkasti Megafoni on perehtynyt Saksan lainsäädännön  uudistamiseen ja sen malleihin toisen maailmansodan jälkeisen BRD:n (=Saksan liittotasavalta) osalta, mutta maallikkojärjelläkin ymmärtää sen, että siinä vaiheessa kun Berliini oli jo soraläjänä ja kaikki  sen keskeiset, natsihallinnon aikaiset rakennukset ja instituutiot tuhottu,ei liittoutuneiden tarvinnut  enää mitään natsihallinnon aikaisia lakeja  edes tarkastella-ne olivat yksinkertaisesti lakanneet olemasta suur-Saksan myötä! Ei niitä lakeja siis tarvinnut  enää mitenkään erikseen ´kumota anti-semitistisinä´,sillä niissä ei ollut enää mitään kumottavaa -oli vain ,lähinnä kuvottavaa jälkeä siitä esillä kaikkialla siellä, minne vain sotilasjeepeillä ajeltiin. Kyllä näitä dokumentteja on tv:ssä ,radiossa ja lehdissä,täälläkin vuosien mittaan esitetty  jo vaikka kuinka monia( ...netistä nyt puhumattakaan),joten tuollaisille , aivan päälaelleen käännetyille hulluille  rinnastuksille ja yleensä koko asiasta  edes puhumiselle vailla tietoa sen historiallisesta kontekstista ,ei ole olemassa enää mitään puolustusta.Tasa-arvoisen avioliittolain valmisteluprosessin rinnastaminen natsihallinnon lakien voimaansaattamiseen osoittaa kyllä ,ei vain huonoa historiantuntemusta vaan myös huonoa makua ja melkoista suhteellisuudentajun puutetta.


Vieras

#18291 Re: Re: Re: Suomeen uusi uskontopuolue

02.08.2013 12:20

#18285: - Re: Re: Suomeen uusi uskontopuolue

 

 

 

Jos kirjoittaa 999 roomalaisin numeroin ja kääntää sen ylösalaisin, tulee 666.

 

 

 

 

 

 


Vieras

#18292 Re: Re: Re:

02.08.2013 12:25

#18276: - Re: Re:

Ior Bockilla ja hänen palvelijoillaan oli ikävä loppu, kuka haluaisi häntä seurata.

Signal

#18293 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 12:33

#18289: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Vahingonilo? Aborttilääkäreiden tappaminen on sairasta, yhtälailla kuten pienten sikiöidenkin. En puolusta kumpaakaan, kumpikaan teko ei ole Elävästä Jumalasta.

Mihin listaan sijoitat vihreiden maailmanlaajuisen pelottelun? Juuri tänään Tynkkynen radiossa kertoi miten miljoonat tulevat hukkumaan rannikkokaupungeissa ja miten miljoonat kuolevat janoon jne, jos ei tehdä niinkuin Tynkkynen haluaa. Mistä tämä pelottelu on lähtöisin?

Kaiken huippu siinä on se, että vihreät muka voivat ratkaista nämä ongemat. He tietävät kaiken, osaavat kaiken, koska ovat itse jumalia.

Matematicus

#18294 Re: Re: Re: Re:Osaathan laskea?

02.08.2013 12:51

#18291: - Re: Re: Re: Suomeen uusi uskontopuolue 

 CMXCIX=999 (roomalaisin numeroin)  ,eli nyt olet  kyllä sekoittanut roomalaisen ja nykyisin vallitsevan a r a b i a l a i s e n lukumerkintätavan keskenään....

Signal

#18295 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 12:52

#18284: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

"Nyt en kyllä ymmärrä ollenkaan...." Ei se haittaa, ei istujakaan ymmärtänyt, me olemme kaikki aika uppiniskaisia ja avuttomia.

Kyllä niiden jotka tietävät vaaran, pitää siitä ystävällisesti varoittaa. Ei muuta. En suosittele kuitenkaan kokeilemaan. Vaikka ihmiselle on annettu oma tahto, ei sitä tiedä vaikka istuja haluaisikin olla jääräpäisesti siinä, mutta sitten hänen olisikin pakko lähteä siitä nopeasi pissalle.... :-)

Megafon

#18296 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 12:58

#18293: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää  Mihin listaan sijoitat vihreiden maailmanlaajuisen pelottelun? Juuri tänään Tynkkynen radiossa kertoi miten miljoonat tulevat hukkumaan rannikkokaupungeissa ja miten miljoonat kuolevat janoon jne, jos ei tehdä niinkuin Tynkkynen haluaa. Mistä tämä pelottelu on lähtöisin?

 

En kuullut tuota Puheen Aamun ohjelmaa, mutta Ylen:n sivuilla on energia- ja ympäristökysymyksiin erikoistuneen Oras Tynkkysen haastattelun lyhennelmä:

"Voidaanko maapallo vielä pelastaa ilmastokatastrofilta? Onko sillä mitään merkitystä, missä ja miten kasvatetun kurkun suomalainen valitsee ruokakaupassa? Kansanedustaja Oras Tynkkysen vastaus molempiin kysymyksiin on "kyllä". Oras Tynkkyst..."

 

Lyhennelmästä voi päätellä Tynkkysen kertoneen ilmastonmuutoksesta tiedeyhteisön näkemyksiin nojautuen. Sen sijaan nimimerkki "Signal" kannattanee Yhdysvaltain kristillisen oikeiston ja republikaanisen puolueen teekutsuliikkeen väitteitä, ettei ihmisperäinen ilmastonmuutos ole lainkaan käynnissä ja että maapallon kohtalo on jonkin yliluonnollisen voiman kädessä. Näin kunnon kristitty voi vain kuluttaa ja luottaa öljyyn energianlähteenä

 

 

 


Vieras

#18297 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 13:00

#18295: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

 

Onko Signalilla pidätysongelmia? Auttaisiko tenna tai sorsa?

 

 


Vieras

#18298 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 13:03

#18293: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Joo, vaatia osataan -

mutta itse toimitaan miten huvittaa!

Tämä on varmaankin samaanen "maailmanpelastaja", joka niitti mainetta mm. eduskunnan taxi-kululistoilla.

Aikamoinen yhteiskunnan varojen tuhlari ja ilmastonsaastuttaja. Käsittämätöntä, ottaen huomioon Hki:n   kattavat yl. liikenneverkostot!


Vieras

#18299 Oikaisu

02.08.2013 13:10

#18298: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

 

Turha yrittää vääristellä tosiasioita, jotka on helppo todentaa. Oras Tynkkynen kulkee eduskuntaa polkupyörällä. Hän kyllä paljasti, kuinka jotkut kansanedustajat suhmuroivat taksikulunsa niin, etteivät joudu tiedotusvälineiden seuraamille taksinkäyttölistoille:

 

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=898078

 

Tietoja kansanedustajien taksinkäytöstä:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288391592494.html


Vieras

#18300 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 13:20

#18298: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

 

 

 

Aito kristillisdemokraatti muistaa aina mustamaalata muita puolueita keinolla millä hyvänsä.