Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#18301 Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 13:23

#18292: - Re: Re: Re:

Jeesuksella ja hänen oppilaallaan Juudaksella oli ikävä loppu, kuka häntä seuraa...?

Buddhalainen

#18302

02.08.2013 13:36



Ihmetyttää, miksi nämä kristityt valehtelevat tieten tahtoen niin paljon. Käsittääkseni Jeesus painotti rehellisyyttä ja nöyryyttä.


Vieras

#18303 Re: Oikaisu

02.08.2013 13:49

#18299: - Oikaisu

Eihän nämä antamasi linkit todista mitään Tynkkysen viattomuudesta! Selittelyä!

Jochanan

#18304 Re: Re: Oikaisu

02.08.2013 13:54

#18303: - Re: Oikaisu

 

Mistä sinä kansanedustaja Oras Tynkkystä oikein syytät ja millä perustein?

 

 


Vieras

#18305 Maaginen kuu

02.08.2013 14:02











Kuun maagiset ominaisuudet välittyvät parhaiten maagikolle rituaalien ja magian kautta, johon liittyvät tunteet, tietäminen ja divinaatio. Kuun heijastava luonne tulee esiin divinaatiotavoissa, joissa hyödynnetään heijastavia pintoja, kuten kristallipalloa, vesimaljaa tai mustaa peiliä. Kristallipalloon tuijottamisen tarkoituksena on keskittää katseensa palloon niin, että silmän väsyessä alitajunta alkaa nähdä pallossa kuvioita ja välähdyksiä, joita hän sitten tulkitsee kykynsä mukaan. Tummaa vesimaljaa käytettäessä kulhon pohjalle asetetaan hopeinen raha, johon katse ja huomio fokusoidaan. Raha symboloi täysikuuta ja näkemisen tekniikka toimii samalla periaatteella kuin kristallipallon kanssa. Heijastavista pinnoista katsomiselle jokainen voi etsiä itselleen sopivimman kuunvaiheen.

Tarot-korteissa kuulle on omistettu kokonaan oma korttinsa. Sen lisäksi kuu näyttäytyy perinteisessä Rider-Waite –pakassa Ylipapittaren kortissa. Ylipapittaren jaloissa olevan kuunsirpin ylitse laskeutuu poimitettu kangas, joka on hyvin merellinen elementti. Veden ja kuun yhteys tulee suoraan esille Kuu-kortissa, jossa on keskeisellä sijalla myös kuun hallitsema rapu. Ylipapittaren kruunu muistuttaa Isis-jumalattaren päähinettä. A Witches´ Bible kuvaa kuun olemusta alitajuiseksi, hunnutetuksi Isikseksi, siinä missä maan on lihallisempi Äiti maa, hunnuttamaton Isis, päivätajunta ja kuun sisar. Kuun funktio Ylipapittaren kortissa on kertoa papittaren heijastavasta luonnosta, hänen asemastaan peilinä, joka heijastaa arkkityyppisen Jumalaisen Äidin valoa. Kabbalistisesti peilaus kuvataan sillä, miten Shekinah antaa heijastuksen sekä ylhäälle Binahiin että alhaalle Malkuthiin.

Järjestelmissä, jotka jakavat ihmisen kehon moneen eri osaan, kuu symboloi eetterikehoa. Kabbalan sefiroista kuu yhdistyy yhdeksänteen, joka on Yesod – perusta. Kyseistä sefiraa pidetään viimeisenä porttina ennen materiaaliksi manifestoitumista, Malkuthia. Kuun väreilevään olemukseen liittyy myös häilyvän illuusion taika. Illuusion ja sen luoman harhan käsittely on eri muodoissaan osa monia initiatorisia koulukuntia. Golden Dawnin järjestelmässä kuun symboloima vaihe käydään läpi Teoricuksen asteella. Ellei maagikko ole täysin tiedostava astuessaan Yesodin portista sisään, voi kuun ikuinen peilaavuus johtaa hänen askeleensa harhaan.

Magian yhdistäminen kuunvaiheisiin voi helpoimmillaan noudattaa yksinkertaisia perusperiaatteita; kasvavalla kuulla kiedotaan energioita kasvattamaan, vahvistamaan, vetämään puoleensa ja synnyttämään uutta. Kuun vähetessä magia ohjataan vähentämään, karkottamaan ja niittämään satoa. Alkemiassa kuu, luna, kuvaa hopeaa ja kuningatarta, joka yhdistettynä kuninkaan kanssa tulee androgyyniseksi. Kuun hallitsemia kasveja kannattaa tutkia tarkemmin yrttiopusten kanssa, joitta voi olla varma tarkoista maagisista vaikutuksista. Kasveista voi harvoin tuumata mitään yleispätevää jokaisen toimiessa niin yksilöllisesti. Kuitenkin yhteisiä piirteitä kuun hallitsemissa kasveissa on usein käyttötapa, joka liittyy unensaamiseen, enneuniin, hedelmällisyyteen, rauhaan ja parantamiseen. Kuun heijastamaa valoa itsessään pidetään maagisena ja sen haltuun on uskottu voima pyhittää ja ladata esineitä.

Metalleista kuulle on omistettu hopea, jota onkin usein käytetty kirjallisuudessa kuvaamaan kuun heijastamien säteiden väriä. Kivikunnasta kuuhun ja jumalattareen yhdistetään voimakkaimmin kuukivi. Maagisia ohjeita kuukiven voiman hyödyntämiseen löytyy aina tulevaisuuden näkemisestä selluliitin karkottamiseen. Tulevaisuuteen katse avautuu, kun rakastunut pari laittaa kuukivet suuhunsa täydenkuun aikana. Selluliitti kuulemma ottaa hatkat, kuun kiveä tarpeeksi hartaasti hieroo reisiinsä. Vaikuttipa kuukiven voima tai ei, niin ainakin aktiivinen hierominen elvyttää reisien verenkiertoa. Muita kuulle omistettuja kiviä ovat muun muassa helmet ja opaalit.

Jos kärsit ikävistä syylistä, niin niistäkin on helppo päästä eroon kuunvaiheen ollessa vähenevä. Etsit vain käsiisi kuolleen ihmisen, jonka ruumista hierot kolme kertaa kädelläsi ja sen jälkeen koskiessasi syyliä ne katoavat. Teksasilainen resepti samaan vaivaan kehottaa heittämään kuolleen kissan täysikuulla ison puunoksan yli, niin johan syylät katoavat. Mikäli heittelet kuolleita kissoja pihallasi kovinkin aktiivisesti, myös lähimmät naapurit saattavat kaikota kauemmaksi.







Faktoja, ei satuja

#18306 Seksi piristi elämää sallivalla 1700-luvulla

02.08.2013 14:54

 

 

Tässä on mainio Ylen uutisten artikkeli seksuaalisuudesta 1700-luvun Euroopassa. Tutkijat kumoavat tämän adressin väitteet kaksituhatvuotisesta kristillisestä avioliitosta ja siveydestä. Onpa mukana tietoa myös homoseksuaalisuudesta ajalta ennen kuin siitä tuli laitonta.

http://yle.fi/uutiset/seksi_piristi_elamaa_sallivalla_1700-luvulla/6760278

 

 

 

 

Signal

#18307 Re: Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 14:55

#18301: - Re: Re: Re: Re:

Juudaksella oli ikävä loppu, siitähuolimatta hänellä on paljon seuraajia.

Jeesus itse lunasti Sinut ja minutkin, ei tarvitse muuta kuin uskoa ja ottaa hänen sanansa vastaan.

Jeesuksen opetuslapsille ei loppua tullut eikä tule, kiitos Herralle.


Vieras

#18308 Ihmissusia ja kuuhulluutta

02.08.2013 15:01





Täysikuu on erottamaton osa kauhutarinoita ja synkänsävyisiä maalauksia. Täysikuu loihtii maagisen voiman näyttämölle, jossa ihminen muuttuu sudeksi tai karhuksi. Vampyyrit ja muut verenhimoiset olennot tuntuvat täysikuulla saavan erityistä nostetta öisille retkilleen. Raivoisana kuutamolla riehuvan ihmissuden ainoa surmantuoja kuuluu olevan hopealuoti. Pohjolassa kuuhulluudesta kärsi tarujen mukaan kuningas Alting, joka käyttäytyi täysikuun aikoihin mielipuolisen eläimen tavoin. Egyptissä puolestaan uskottiin käärmeenlihasta tehtyjen lihapullien olevan oiva lääke kuun sekoittaman mielen parantamiseksi.

Sitkeimpiä väittämiä lienevät myös ne, että täysikuulla mielisairauspotilaat olisivat normaaliakin sekavammalla mielellä ja rikostilastoissa näkyisi selkeitä piikkejä varsinkin intohimo- ja väkivaltarikosten kohdalla. Tämä tarkoittanee sitä, että esimerkiksi tietyillä jalkapallofaneilla ja täysikuulla lienee jokin mystinen otteluidenjälkeinen yhteys. Historianlehdiltä löytyy merkintöjä erityisesti siitä miten salamurhia, rotumellakoita ja verisiä kapinoita sattuu kuun sijaitessa kiertoratansa maata lähimmässä pisteessä täysikuulla.

Hilpeitä taruja liittyy myös kuun ja hedelmällisyyden yhteyteen. Kuulla uskottiin olevan taikavoima kasvattaa pientä penistä isommaksi. Erään miehen rakkaus kuuhun oli niin voimakas, että hänen elimensä kasvoi kertomuksen mukaan useiden metrien pituiseksi. Miesparka joutui kantamaan elintään kerällä kantokorissa joka paikkaan. Eräänä yönä miehen nukkuessa penis lähti itsestään luikertelemaan sopivaa naista etsiäkseen. Peniksellä oli kuitenkin huonoa tuuria mukanaan, sillä tämän havainnut nainen ei heittäytynytkään riemusta selälleen vaan katkaisi peniksen keskeltä halki. Elin muuttui käärmeeksi ja luikersi matkoihinsa, jättikalun entisen omistajan kuollessa verenvuotoon. Naiset tapasivat Italiassa loitsia kuun voimilla rintojaan isommiksi. Tämä tapahtui alasti kuunvalossa chanttaamalla ”Santa Luna, Santa Stella, fammi crescere questa mammella” (Pyhä kuu, pyhä tähti, anna rintani kasvaa). Riimi piti toistaa yhdeksän kertaa peräkkäin ja maitorauhasten kasvu oli taattu, sillä kasvoihan kuukin taivaalla.

Kuuhun liittyvistä uskomuksista vahvimmat taitavat liittyä kuunpimennykseen. Pimennyksen on katsottu olevan murroskohta, joka taittaa todellisuuden ja petaa asetelman isolle muutokselle, käännekohdalle tai haasteelle. Satoja vuosia sitten pimennys tiesi suurta tuhoa, kuten hallitsijan tai karjan kuolemaa, sodan tai kulkutautien puhkeamista. Olihan pimennys itsessään jo pelottava tapahtuma, kun kuu katosi varoittamatta pimeyteen lohikäärmeen nielaistessa sen. Mutta mitä sitten, kun kuu katoaa kokonaan? Skandinaavisen mytologian mukaan se tietää maailmanlopun porteista astumista, sillä viimeisten päivien koittaessa Fenris-susi syö kuun. Myös Raamatussa sanotaan maailmanlopun koittaessa kuun muuttuvan pimeäksi.

Uutta kuuta edeltävä pimeän kuun aika on usean magiaperinteen parissa ollut vaihe, jolloin maagisten energioiden on ajateltu olevan kaaoksen voimien vallassa. Tämä aika voi olla otollista lepoon, sisäisten tuntemusten tarkkailuun ja magian tekemisestä pidättäytymiseen. Toisaalta pimeän kuun kaaoksen voimissa voi olla otollista virettä voimakkaille rituaaleille, jotka liittyvät karkottamiseen tai tuhoamiseen.

Kuunpimennys on erityisesti kuoleman eukon hallitsema tapahtuma. Pimennykseen ei liity viisaan vanhuksen lempeyttä, siinä missä vähenevään kuuhun, vaan nimenomaan tuhoava ja kuolemaa petaava voima. Vihreän noituuden kirjat suosittelevat pimennyksen aikaa erityisesti varjotyöskentelylle ja omien pelkojen kanssa työskentelyyn. Yrttituotteista pimennykseen liitetään absintti, koiruoho ja pujo. Koltansaamelaiset uskoivat, että kuunpimennyksen aiheutti kuuta syövä peikko. Peikkoa saatettiin hätistellä pois kuun kimpusta esimerkiksi rautapataa hakkaamalla.

Elämä soljuu eteenpäin syklisten tanssiaskelten tahtia. Kuu vartio taivaalla öisiä viljapeltoja ja laivojen äänetöntä keinumista valtamerten sylissä. Olipa kuu sinulle yhdentekevä möhkäle maan kiertoradalla tai kohtuun elämän punova, hedelmällisyyden ja viisauden jumalatar, niin yhdestä asiasta me lienemme samaa mieltä: täysikuun hypnoottiseen loisteeseen on mukava nostaa silmänsä ja antaa katseen sulaa kuunsäteisiin. Tutkitpa kuun mysteerejä vähän tai paljon, niin pidä maalaisjärki mukanasi kuukirjojen ohjeita lukiessasi. Seuraavan kolmen päivän kuunvaiheelle kirja neuvoo allekirjoittanutta esimerkiksi maalaamaan keittiön sähkönsiniseksi ja ostamaan uuden tietokoneen. Taidanpa jättää väliin.




Vieras

#18309 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 15:02

#18307: Signal - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Joko pyydät julkisesti anteeksi sitä, että valehtelit Oras Tynkkysen radiohaastattelun sisällöstä?

 

 

 

 

Signal

#18310 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 15:50

#18296: Megafon - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Niin, mihin se vihreiden ilmastopelottelu perustuikaan? Ovatko he vahingoniloisia ja nauttivat siitä? En saanut siihen vieläkään vastausta.

Rooman klubi/ sen ajan ’huipputiedemiehet’ kertoivat 60-luvun lopulla, että öljy loppuu maailmasta 10 vuoden kuuluttua. Monet ottivat sen silloin tosissaan, kunnes huomasivat että ’maailman viisaiden’ mielipiteet vaihtuvat.

En todellakaan ole USA:n oikeiston ja teekutsuliikkeen kannattaja. En myöskään elä tuhlaillen vaan hyvin vaatimattomasti. Mutta totta on se, että ihmisille on annettu vastuu ympäristöstään. Jumala on luonut maailman ja ihmiset mitä siinä on, mutta ihmiset ovat sen aika pitkälle omilla ’viisailla’ valinnoillaan saastuttaneet. Näyttää myös siltä, että kaikki nämä 'viisaiden' korvausyritykset, saastuttavat vieläkin enemmän. Palmuöljynkin piti olla erinomainen vihreä ympäristöratkaisu energiapulaan, mutta pian huomattiinkin, että se vasta isoja ympäristötuhoja aiheuttaakin.

 

 


Vieras

#18311 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 15:57

#18310: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

 

 

Rooman klubin Kasvun rajat -teos oli aikanaan merkittävä kirja, koska se kiinnitti huomiota rajattoman kasvun mahdottomuuteen. Rooman klubi on tulevaisuudentutkimuksellinen keskustelufoorumi, ei tutkimuslaitos. Klubiin kuuluu luonnontieteilijöitä, taloustieteilijöitä, liikemiehiä, korkeita virkamiehiä sekä nykyisiä ja entisiä valtionpäämiehiä kaikilta viideltä mantereelta. He ovat sitä mieltä, että ihmiskunnan tulevaisuus ei ole ennalta määrätty, vaan jokainen meistä voi osallistua yhteiskuntiemme parantamiseen.

 

Ilmastontutkijoiden uudet tieteelliset tutkimukset perustuvat havainnointiin ja luonnontieteellisiin metodeihin. On erikoista, että yrität kiistää ilmislähtöisen ilmastonmuutoksen, vaikka tiedeyhteisö on vakuuttunut sen olevan käynnissä. Etkö ole huomannut esimerkiksi ilmaston ääri-ilmiöiden yleistymistä maapallolla vai kuvitteletko niiden olevan sadistijumalasi rangaistustoimia ihmisiä kohtaan?

 

 

 

 

 

Kristillinen avioliitto
Vieras

#18312 Avioliittoadressin virallinen mainos

02.08.2013 16:02




Avioero - omaisuuden jako
www.tammer-juristit.fi
Asianajajamme päivystävät ja ovat tukenasi. Ajanvaraus 03-2110 666.





Vieras

#18313 Re: Re: Re:

02.08.2013 16:17

#18276: - Re: Re:


Eero Junkkaala

Jaa harrastelija arkeologi ?


Väittelin teologian tohtoriksi Åbo Akademin teologisen tiedekunnan väitöksessä 8.12. 2006. Väitös kuuluu Vanhan testamentin eksegetiikan alaan. Sen nimi on Three Conquests of Canaan. A Comparative Study of Two Egyptian Military Campaigns and Joshua 10-12 in the Light of Recent Archaeological Evidence.

Työn ohjaajana toimi professori Antti Laato ja vastaväittäjänä tri Raz Kletter Israelista. Väitökseen liittyvä suomenkielinen yleisöluento pidettiin lauantaina 9.12. klo 17 Helsingissä Lähetyskirkossa.



Väitöskirjassa verrataan kahden Egyptin faraon (Thutmoses III ja Sisak) sotaretkeä Raamatun maanvalloituskertomuksiin (Joosua 12) arkeologian näkökulmasta. Tutkimus selvittää 116 paikkakunnan arkeologiset vaiheet myöhäispronssikauden ja rautakauden alun Palestiinasta.

Tulokseksi saadaan, että samoin kuin egyptiläiset tekstit sopivat hyvin niistä kertovien paikkojen arkeologiseen historiaan, samoin Joosuan kirjan kuvaus sopii siihen kuvaan, jonka rautakauden alun arkeologia antaa. Näin ollen tutkimus on tärkeä puheenvuoro kiisteltyyn kysymykseen israelilaisten maahantulosta.

Samalla se haastaa sekä egyptologit että raamatuntutkijat käymään jatkuvaa vuoropuhelua tekstien ja arkeologian kesken. Kiintoisa on myös tieto, että varhaisin Israel asutti juuri sen alueen, jota nykyisin kutsutaan Länsirannaksi.





Vieras

#18314 Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 16:35

#18313: - Re: Re: Re:

 

Toisin kuin luulet, teologia ja arkeologia ovat täysin erillisiä tieteenaloja. Jumaluusoppinut Eero Junkkaalasta et saa arkeologia sitten millään.

 

 

 

IIlmastot ja ilmestykset

#18315 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 16:36

#18310: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Ilmaston ennustaminen on äärimmäisen vaikea asia, enkä ole ollenkaan varma, että nykyisetkään tieteelliset ennusteet menisivät nappiin - semminkin, kun niitä on monen sorttisia. Vihreät tuskin ovat yleisesti vahingoniloisia, joitakin Linkolan tapaisia ihmisvihaajia lukuun ottamatta.

Vaan ovatpahan ilmastomuutospuheet kuitenkin aika paljon vahvemmalla pohjalla kuin ilmestyskirjaan ennustuksensa perustavat rohveetat, jotka epäonnistuvat kerta kerralta kertomaan, miten asiat tulevat menemään. Jälkeenpäin kyllä ollaan liittämässä satunnaisia asioita profetian todisteeksi.

USA:n oikeistosta puheen ollen: Tämän adressin perustajahenkilöt propagoivat juuri sieltä Juhani Ahvion suoraan kopioimilla iskulauseilla. Eikö asia vaivaa yhtään...?

 


Vieras

#18316 Buddhalaisuuden juuret

02.08.2013 16:56







Buddhalaisuuden juuret ovat Intiassa 2500 vuoden takana. Perustana ovat Siddhārtha Gautama buddhan opetukset. Siddhārtha Gautamaa (n. 566–486 eaa.) kutsutaan myös nimellä Śākyamuni, ”Śākya-suvun tietäjä”. Buddha Śākyamunin elämäkerta tunnetaan perimätietona ja osana hänen opetuspuheitaan. Hän varttui Kapilavastussa, Intian ja Nepalin rajalla olevassa pienessäVarhainen Buudha-veistos kaupungissa. Hän oli ylhäistä sukua, Śākya-klaanin valtion päämiehen poika, ja eli etuoikeutettua, ylellistä elämää. Hiukan alle 30-vuotiaana hän jätti hovin, vaimonsa ja vastasyntyneen poikansa ja ryhtyi vaeltajaksi voidakseen etsiä henkistä vapautumista, vapautumista kärsimyksestä. Noin seitsemän vuoden kuluttua Siddhārtha Gautama saavutti valaistumisen Bodhgayāssa, 35-vuotiaana, ja omistautui sen jälkeen välittämään kokemustaan muille. Ensimmäisen opetuspuheensa Buddha piti Sārnathin Metsäkaurispuistossa viidelle askeetti-ystävälleen. Saarnaa kutsutaan nimellä ”Dharman pyörän liikkeelle paneminen” tai ”Ensimmäinen Dharman pyörän pyöritys” (Dhammacakkappavattana sutta SN 56.11).

Ensimmäisessä saarnassaan Buddha opetti keskitien oppia, kohtuullisuutta, äärimmäisyyksien välttämistä ja oikealla polulla kulkemista. Äärimmäiset nautinnot samoin kuin äärimmäinen askeesi ovat ”täysin turhia, arvottomia ja tuskallisia”. Buddha opetti myös neljä jaloa totuutta: ”Se, joka on selvillä kärsimyksen olemassaolosta, sen syystä, sen parannuskeinoista ja sen lakkaamisesta, on päässyt perille neljästä jalosta totuudesta. Hän kulkee oikeaa tietä.”

Oikea tie on ”jalo kahdeksanosainen tie”, ohje oikeanlaiseen elämään. Buddhan sanoin: “Munkit, mikä on Tathāgatan löytämä, oivallukseen, tiedostamiseen, rauhaan, ylitietoon, valaistumiseen ja nirvānaan johtava keskitie? Se on jalo kahdeksanosainen tie, nimittäin: oikea ymmärrys, oikea ajattelu, oikea puhe, oikea toiminta, oikea elinkeino, oikea pyrkimys, oikea tarkkaavaisuus ja oikea syvämietiskely. Munkit, juuri tämä on Tathāgatan löytämä, oivallukseen, tiedostamiseen, rauhaan, ylitietoon, valaistumiseen ja nirvānaan johtava keskitie.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#18317 Re: Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 17:01

#18314: - Re: Re: Re: Re:

 

Suomalaisten kaivauskohteet , vast. organisaatiot ja johtajat sekä aikakaudet 
1984-85 Afek-Antipatris Tel Aviv University, M. Kochavi EB-Roman
1986 Jiftah-El Israel Antiquities Authority, E. Braun EB
1987 Tel Soreg Tel Aviv University, M. Kochavi Iron
1988-89 Mitham Leviah " EB
1990 Palmachim Israel Antiquities Authority, E. Braun EB
1991-93 Mitham Leviah Tel Aviv University, M. Kochavi EB
1994-96 Emmaus-Nikopolis Emmaus F. STI, Louhivuori, Junkkaala, Roman-Bys.
1996 Beit-Sean Hebrew Univ. Jerusalem, A. Mazar LB
1997 Mitham Leviah Tel Aviv University, M. Kochavi EB




Vieras

#18318 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 17:09

#18317: - Re: Re: Re: Re: Re:

 

 

Junkkaala osallistui yksille kaivauksille teologina, ei arkeologina. Monitieteisiä tutkimuksia Emmaus-Nikopolisissa johti Israelin museoviraston suomalaissyntyinen asiantuntija, mikä on asiallista; kukapa nyt päästäisi amatööriä tuhoamaan arkeologista lähteistöä.

 

 

 

 

 

 

 

Jeesus on Niiskuneiti

#18319 Päivän saldo

02.08.2013 17:13


Päivän saldo näyttää hyvältä:

http://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/

Sen sijaan tämän adressin allekirjoitukset liikkuvat huimassa neljän päivävauhdissa. Laskelmieni mukaan 50 000:n raja saavutetaan vuonna 2030 tai 2039.



Vieras

#18320

02.08.2013 17:18

Kuukeksit

250g kokojyväisiä vehnäjauhoja
75g ruskeata hienosokeria
175g voita
1 dl hasselpähkinöitä

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Nypi voi ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina pöydälle levyksi, jonka paksuus on vähän alle 1,5 cm ja painele hasselpähkinät levyyn. Painele taikinasta pyöreitä täysikuunmuotoisia keksejä esimerkiksi juomalasin avulla tai leikkaa veitsellä puolikuita. Näppäräsorminen veitseilee helposti myös kolmoiskuita tai muita kuulle ominaisia symboleita. Paista keksit uunissa kullanruskeiksi.

Vieras

#18321 Raamatulliset näkyleivät

02.08.2013 17:28

#18320: -

 

Jos haluaa päästä samaan tilaan kuin Ilmestyskirjan laatijat tai profetoida oikein kunnolla, voi leipoa näitä muffineita:

 

http://www.lycaeum.org/~sky/julkaisut/hamppu/hamppu1.95/reseptin.html

 

 


Vieras

#18322 Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 17:33

#18313: - Re: Re: Re:

 

 

Tuo on jo tosi hilpeää jeesuspohjaista junkkaamista.

 


Vieras

#18323 Re: Re: Re: Re: Re:

02.08.2013 17:46

#18314: - Re: Re: Re: Re:

 

Jaa,  kuka luulee, että ovat samoja tieteenaloja?

Eerohan on eksegeetikko,  joka on arkeoogisilla kaivauksilla opettanut monet professorit ja muut asian "harrastajat".


Vieras

#18324 Jeesus puhuu itsestään "Minä olen Elämän leipä"

02.08.2013 17:52

Jeesus sanoi heille: "Minä olen elämän leipä. Sille..." Joh. 6:35 Lähde: Saarisalo Aapeli, Raamatun Sanakirja. Data Universum Oy, Helsinki 2009 sivu 295: Länsimailla muut ruokalajit muodostavat aterian pääosan ja leipää syödään niiden ohella. Itämailla kaikkea muuta ruokaa pidetään kuitenkin vain leivän särpimenä. Leipä on itse pääruoka. Työhuoneelleen lähtevät käsityöläiset tai matkalleen varustautuvat kamelin- ja aasinajajat avaavat leipänsä reunasta, niin että sen kuorien väliin muodostuu eväslaukku särpimiä, kuten rusinoita, juustoa tai öljymarjoja varten. Täten sulkiessaan sisäänsä muut ruoka-aineet leipä on koko ruoka.

Nimittäessään itseään Elämän leiväksi (Joh. 6:35) Jeesus vetosi itämaalaisen kunnioittaviin ja hartaihin käsityksiin leivästä. "Lähetä leipäsi vetten yli" (Saarn. 11:1), tarkoittaa runsasta hyväntekeväisyyttä, johon ei liity itsekkäitä ajatuksia.

Vieras

#18325 Buddhan oppi

02.08.2013 17:58










Buddha merkitsee ”(tietoisuuteen) herännyt”, valaistunut. Buddha on myös mahdollisuus valaistua, potentiaalinen buddha, jokaisen tuntevan olennon piilossa oleva kyky. Monien jälleensyntymien kuluessa myötätuntoiselle toiminnalle ja henkiselle kehittymiselle omistautuva elämäntapa herättää vähitellen syvän viisauden, näkemyksen todellisuuteen. Valaistunutta kuvataan monilla sanoilla. Bodhi merkitsee heräämistä näkemään ihmismielen ja ilmiöiden todellinen luonto, koska on vapautunut halusta ja takertumisesta. Prajñā (sanskrit) tai paññā (pāli) on syvää viisautta, joka syntyy meditaatiokokemuksessa. Sen syvin taso on valaistuminen. Kenshō ja satori (japani) merkitsevät oman buddhaluontonsa ymmärtämistä ja tätä ymmärtämisen kokemusta. Buddha itse nimitti itseään usein tathāgata, ”näin mennyt / näin tullut”.

Buddhan opetukset säilyivät aluksi suullisena muistitietona. Oppilaat kokoontuivat pian Buddhan kuoleman jälkeen neuvonpitoon, ja opetukset jaettiin aihepiirinsä mukaan eri henkilöille ulkoa muistettaviksi. Ne jaettiin kahteen osaan, opetuspuheet (sutta pitaka) ja käyttäytymisohjeet (vinaya pitaka). Kolmas osa, filosofia (abhidhamma pitaka), koottiin muutama sata vuotta Buddhan kuoleman jälkeen. Opetuksia resitoitiin eri murteilla ja kielillä, esimerkiksi mahāyānan opetukset olivat alunperin gandhārīn kielellä, mutta käännettiin sanskritiksi. Nykyisin on käytössä kolme erilaista Buddhan opetusten kokoelmaa, pālinkielinen theravādan Tipiṭaka, kiinankielinen itäaasialainen Tripiṭaka sekä tiibetinkielinen Tripiṭaka.