Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#18251 Re: Re: Re: Re: Re:

01.08.2013 15:11


Vieras

#18252 Kuun vaiheet myyteissä ja symboliikassa

01.08.2013 15:19



Siinä missä aurinko on ollut kautta aikain näkyvä taivaankannen hallitsija, on kuu ollut sen maaginen seuralainen. Aurinko on vaikuttanut viljan kasvuun ja ihmisten hyvinvointiin suoraan; noussut aamuisin taivaankannelle, paahtanut viljan kypsäksi ja kasvattanut metsän puut tynnyrimäisiksi tukeiksi. Kuu lipuu pilvien varjoissa kuin varkain ja muuttaa syklisesti muotoaan kasvavasta sirpistä pulleaksi yön valtijaksi, kääntyen taas muutamassa päivässä kapenevaksi, vanhenevaksi haamuksi. Kuun eri vaiheet on yhdistetty kasvuun ja kuolemaan, jumalattariin ja enteisiin. Kuun sanotaan vaikuttavan ihmisen toimiin ja toimivan maagisena ajastimena loitsuille.

Kuun maagisuus on liitetty myös siihen miten se heijastaa valoa, eikä tuota sitä itse. Heijastavuus ja peilaavuus tuntuu kuvaavan sitä miten ihmisen alitajunta heijastaa päivätajuntaa. Kuu on kautta historiallinen ollut ihmisille lähes fanaattisen saavuttamisen kohde. Sinne on kuviteltu pääsevän lintujen selässä lentäen, ilmapalloilla kohoten ja lopulta haave toteutui Apollo 11:n kuumoduli Eaglen laskeutuessa kuun Rauhallisuuden mereen 16 heinäkuuta 1969. Kuuhun liittyviä tapoja, maagisia uskomuksia ja kuun vaikutusta ihmisten kehoon ja muualle maailmaan ymmärtää helpommin, kun ajattelee vastaavuuksien perustuvan vanhaan ajatusmalliin ”Kaikki vaikuttaa kaikkeen” – joka on kantava ajatus useassa maagis-uskonnollisessa vastaavuusjärjestelmässä.

Vaikka nykyään kuusta puhutaan usein feminiinisenä taivaankappaleena ja se on laajalti yhdistetty nimenomaan jumalattariin, niin maailmanhistoriassa kuu tunnetaan toisissa kulttuureissa myös maskuliinisena. Siinä missä ranskan ja italian kielissä kuu on feminiini, niin saksassa sana kuuluu maskuliineihin. Eskimoille kuu näyttäytyy naispuolisen auringon veljenä. Kuuhun liittyviä uskomuksia on kuitenkin niin paljon, että niistä saisi leivottua rekka-autollisen valmista tekstiä. Keskitynkin tekstissäni näkemyksiin, joita voi tavata voimakkaina usean eri kulttuurin piirissä; kuun vaiheiden symboliikkaan, kuun feminiinisiin aspekteihin jumalattarina, sekä kuun vaikutuksiin kasvattajana, muuttajana ja kuoleman hallitsijana.

Vieras

#18253 Re: Re: Re: Hämmentävää

01.08.2013 15:36

Allekirjoita adressi

#18254 Re: Kristillisen avioliiton puolustajat

01.08.2013 15:44


Vieras

#18255 Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

01.08.2013 15:49

#18253: - Re: Re: Re: Hämmentävää 

 

Hämmentävää on se että Martasta on tullut yhtäkkiä Martti : o Montako näitä samoja käyttää. Johdonmukaista ei ole p. kommentointi.

Vieras

#18256 Valtiaamme, kunniaasi soivat ääret taivaiden

01.08.2013 16:41

Valtiaamme, kunniaasi / soivat ääret taivaiden. / Nuori kansa virteen yhtyy / kiitostasi veisaten. 2.Anna meille puhdas mieli, / voitontahto, rohkeus. / Auta, että alkaa voisi / myöskin uskon kilvoitus. 3.Herra Jeesus, siunaa meitä, / anteeksi suo syntimme. / Vilpistä ja kovuudesta / meidät kaikki varjele. 4.Suojaa, Herra, Suomen maata, / raittiiksi tee kansa sen. / Maailmalle anna rauha, / anna armo yhteinen. Jaakko Haavio 1962. Virsikirjan lisävihkoon 1963. Virsi 505

Vieras

#18257 Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

01.08.2013 16:42

#18255: - Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

 

 

Tämä koko adressi on kovin hämmentävä. Ei kelloa voi kääntää 1800-luvulle. Ei ihme, että allekirjoituksia on niin vähän, ja osa niistä on tekaistuja tai päällekkäisiä.

 

 

 

 

Signal

#18258 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

01.08.2013 18:39

#18257: - Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Ei kelloa voi tosiaankaan kääntää taaksepäin, eikä äänestyksillä voi kumota Raamatun sanaa. Nykytilanne vain vahvistaa sitä. Luopumus valtaa alaa koko yhteiskunnassa. Jopa papit luopuvat uskosta ja alkavat opettaa mitä ihmiset korvasyyhyynsä haluavat. Tulee paljon eksytystä, niin että jopa uskovaisetkin eksyvät. Jumalan todistaminen tulee pilkan aiheeksi ja kristittyjä aletaan vainota. Kaikki näyttää menevän ihan Raamatun mukaan, tietysti. Ylistys Herralle.

2.Tim.3.1.Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja.

2. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, 
3. rakkaudettomia, epäsopuisia, panettelijoita, hillittömiä, raakoja, hyvän vihamiehiä, 
4. pettureita, väkivaltaisia, pöyhkeitä, hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; 
5.heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta.

http://www.youtube.com/watch?v=VEyujOSEexM

 


Vieras

#18259 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

01.08.2013 19:09

#18258: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää 

 

Kuka tahansa kykenee huomioimaan että maailma on muuttunut ja tulee aina muuttumaan. Kysyisin nyt sinulta ja muilta uskiksilta mitä erityisarvoa saatte vahingonilosta ja kauhukuvien maalaamisesta? Millä tavalla se edesauttaa rakkaudellista sanomaa?
Megafon

#18260 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

01.08.2013 19:31

#18258: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

 

Noilla uskomuksilla ei ole mitään tekemistä eduskunnan lainsäädäntötyön kanssa.

 

 

 

 


Vieras

#18261 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

01.08.2013 19:43

#18258: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

 

 

Nimimerkin "Pannumyssy päässä" kommentti nimimerkki “Markuksen” uneen tammikuussa 2013

Karttakirjan lehdellä toisella puolen, siltä puolen jolta niljake nuoli, voisi viitekehys (Obama ja juutalaistemppeli) huomioiden olla - Israel.

Milanon sopimus voi olla tuossa jutussa joko jokin ihan uusi sopimus, tai sitten viittaus historiaan, jos se tarkoittaa Keisarin Konstantinuksen vuonna 313 tekemää sopimusta kilpailijansa Liciniuksen kanssa. Siinä he sopivat, että kaikilla Rooman kansalaisilla on oikeus uskoa mihin haluavat ilman, että valtiovalta puuttuisi asiaan mitenkään. Sopimus lopetti kristittyjen vainot (Kristinuskosta ei vielä tuolloin tehty virallista valtiouskontoa, huom!).

Keisari konstantinus oli mitralainen – auringonpalvoja – oli oman aikansa Antikristus, sillä myöhemmin hän keksi yhdistää alkukirkon ja roomalaisen valtiouskonnon katoliseksi valtiouskonnoksi, jossa hänestä – umpipakanasta – tuli Nicean kirkolliskokouksen jälkeen virallisesti ”Kristuksen sijainen maan päällä”. Tällä tempulla keisari onnistui kertaheitolla näennäisesti ratkaisemaan kristittyjen ja valtiovallan konfliktin, kun edelliset eivät suostuneet palvomaan keisaria. Nyt tosin samat kristityt tekivät samaisesta pakana-keisarista ”paavin”. Ennen paaveja keisari oli tämä ”sijainen” eli vikapää. Nicean kirkolliskokouksessa, joka oli Konstantinuksen koolle kutsuttama, päätettiin mm. muuttaa ”ajat ja lait” kuten Ilmestyskirjassa varoitettiin eli sapatin siirto sunnuntaille ja roomalaisen kalenterin ottaminen kirkkokalenteriksi pakanallisine juhlineen.

Toinen vaihtoehto on, että kyse on Milanon sopimuksesta vuonna 1848, jolloin ns. Wienin protokollan mukaisesti sovittiin, että palautetaan vanhat rajat Italiaan, jolloin hyötyjinä oli mm. silloinen suurvalta Itävalta. Sopimus palautti valtaan mm. ruhtinaita, jotka italialaiset olivat kapinassa syösseet valtaistuimiltaan. Ruhtinaat ja suurvallat päättivät, kansalta ei kysytty.

Olisiko tulossa antikristillinen ”Molotov-Ribbentrop”, joka palauttaa ”vanhat rajat” vaikka siten, että Venäjä saa Suomen taloudellis-valtiollisesti mutta Vatikaani hengellisesti (valtikirkko-asema pois Ev.-Lut.-kirkolta mutta kirkko liittyy Rooman kirkkoon, vastaavasti ortodoksinen kirkko liittäisiin Venäjän kirkon alle)?

 

 

 

 

 



Vieras

#18262 Historiallinen kuu

01.08.2013 20:01



Nykyinen Gregoriaaninen kalenteri yhdistää aurinkoon ja kuuhun perustuvaa ajanlaskua. Vuosi määritellään aurinkoon suhteuttaen, mutta kuukausi on mitoitettu väljästi kuunkierron mukaan. Kuun eri vaiheiden kirjon näkyminen taivaankannella kestää nelisen viikkoa. Myös kirkkopyhistä osa on määritelty aurinkokalenterin mukaan stabiileiksi, mutta esimerkiksi pääsiäinen kulkee kuukalenterin mukaisesti ja on siksi vuosittain hiukan eri aikaan. Vanha kiinalainen ajanlasku ja islamilainen kuukausi perustuvat kokonaan kuunkiertoon. Babyloniassa astrologia oli arvostettu tieteenala ja kuuta palvottiin taivaan kuningattarena. Maan ajateltiin olevan kuun lapsi.

Kautta historian ja varsinkin 1800-1900 lukujen okkultisten liikkeiden vastaavuusoppien myötä kuun ja muiden planeettojen on katsottu vaikuttavan maailman tapahtumiin, ihmisten ja asioiden luonteisiin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kuun funktio on ollut tunnepuolella. Useat ihmiset laskevat missä merkissä kuu on ollut syntymähetkellä ja tulkitsevat sitten kuumerkkinsä vaikutusta luonteeseensa ja elämänsä tunnetasoon. Kuunvaiheen perusluonteen katsotaan tarttuvan myös ihmisen perusluonteenpiirteiksi. Oman syntymänhetken kuunvaihetta pidetään läpi elämän suotuisimpana hetkenä toteuttaa uudet ideat, projektit ja ponnistukset.

Kuunvaiheita seurattiin ennen tarkkaan ja ne eivät olleet mitenkään erityisesti maagista tietoa, vaan kaikkien ulottuvilla olevia oman aikansa tieteelliseen maailmankuvaan perustuvia vinkkejä. Agricolan vuoden 1544 rukouskirjassa oli liitteenä taulukko, johon oli määritelty kulloinkin tähtimerkkien ja kuun asemat taivaalla. Taulukko oli höystetty kätevillä ohjeilla siitä, milloin oli paras aika harjoittaa ystävyyttä, maksaa velkoja, pitää häät, kiusata muita ja vaikkapa iskeä suonta. Siinä missä länsimailla maagikot ovat lähinnä kerskailleet sillä, kenen kuumagia toimi tehokkaimmin, niin itämailla kuuta on hallittu mahtipontisimmin elkein. Legenda kertoo profeetta Muhammedin todistelleen mahtiaan halkaisemalla kuun kahtia. Hän pyöritteli kuuta taivaalla ja lopulta kuu seilasi sisään ja ulos miehen hihoista.

Maanantai on tunnettu kuun päivänä. Jostain syystä ennen karjaa ei laskettu ulos laitumille maanantaisin, mutta liekö ikävä varjo päivän yllä juontunut siitä, että maanantaita kutsuttiin ennen hirttopäiväksi. Ennen vanhaan kuun vaiheita ei seurattu niinkään ajanlaskun vuoksi, vaan tutkien, mitkä päivät olivat suotuisia ja mitkä vähemmän suotuisia erilaisille toimille. Ihmisille alkoi kehittyä uskomuksia päivistä, joiden läheisyydestä onni oli paennut. Babylonialais-assyrialaisissa varhaisissa kalentereissa epäonnen päiviä olivat kuukauden 7., 14., 21. ja 28. päivät. Nämä olivat vaarallisia, mustia päiviä, jolloin tuli karttaa työntekoa ja matkustamista. Päivät erotettiin toisista erityisillä nimillä, jotka itämerensuomalaisilla ja lappalaisilla tunnettiin nimellä pyhä, pyhäpäivä eli tabupäivä. Pyhäpäivän työntekokielto siis juontaa juurensa kauempaa kuin Raamatun ohjeista pyhittää lepopäivä.




Vieras

#18263

01.08.2013 20:13

Ensimmäinen Mooseksen kirja
2 luku

Lepopäivä....
1 Niin tulivat valmiiksi taivas ja maa kaikkine joukkoinensa.
2 Ja Jumala päätti seitsemäntenä päivänä työnsä, jonka hän oli tehnyt, ja lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta työstänsä, jonka hän oli tehnyt.


Vieras

#18264 Kuu kansan uskomuksissa

01.08.2013 20:47



Eri kulttuurien parissa on laajalti uskottu kuun ja kuoleman liittoon. Kuoleman ollessa väistämätön osa elämää sen assosioiminen syklisesti kasvavaan ja vähenevään kuuhun tuntuukin loogiselta. Kuuta pidettiin myös paikkana, jonne kuolleiden henget kohosivat joko lopullisesti muuttuen kuun lapsiksi, tai vaihtoehtoisesti kuu oli levähdyspaikka matkalla kauemmas tästä maailmasta. Kuun vaalealla, aavemaisella valonheijastuksella on myös samanlaista haljua kalpeutta kasvoillaan kuin kuolleiden ruumiilla. Vanhan intialaisen uskomuksen mukaan henget odottavat kuussa sopivaa hetkeä syntyä uudelleen ja satavat sitten vesisateen mukana alas maapallolle muuttuakseen siemennesteeksi odottamaan jälleensyntymää.

Vanha kansa yhdisti eniten maagisia uskomuksia uudenkuun aikaan. Uudeksi kuuksi kutsutaan ensimmäistä ohutta kuunsirppiä, joka näkyy kasvamaan kääntyneestä kuusta. Tämän kuunvaiheen maagisia ominaisuuksia on kunnioitettu ja vähän pelättykin ennen vanhaan. Uutta kuuta ei saanut osoitella sormella tai katsoa sen heijastusta peilin kautta, sillä molempien tapojen tiedettiin tuovan epäonnea. Päinvastoin uutukaiselle kuunsirpille niiattiin tai kumarrettiin. Rikkauksia saattoi vetää luoksensa katselemalla kuuta ja samalla pyörittelemällä taskussa hopeakolikkoa.

Muutama sata vuotta sitten kuussa ajateltiin asuvan kuuihmisiä: seleniittejä. Heillä tiedettiin olevan tavalliseen ihmiseen verrattuna isommat aivot ja hyvin lyhyet jalat. En tiedä jäivätkö seleniitit pääasiassa viihdekirjallisuuden höysteeksi vai uskoivatko ihmiset heihin todella. Yksi hauskimmista kansanuskomuksista löytyy Boliviasta, jossa uskottiin kuun aiheuttavan vesisateen ja ukkosen heittämällä taivaista alas villisikoja ja karjuvia jaguaareja. Muualla puolestaan selitettiin kuun vaihtuvaa syklisyyttä kuun kahdella puolisolla, joiden luona hän toistuvasti vuorotellen vieraili. Puolisot olivat mustasukkaisia, joten kuun piti viettää yhtä kauan aikaa molempien luokse kumartuneena sirppinä.

Taivaita on usein tähystelty myös ennustusmielessä. Vanhalle kansalle sään ennustaminen oli tärkeätä ja sen osuminen oikeaan auttoi merkittävästi sadonkorjuun ja kylvön ajoittamista ja tätä kautta ravinnon saamista pöytään. Jos täysikuu osui jouluaatolle, tiesi se seuraavalle vuodelle heikkoa satoa. Johtuisiko tämä kenties siitä, että kuu oli tullut häiritsemään voimillaan yhtä vuoden solaarisista juhlista? Kuun mukaan on myös jossakin päin maailmaa määritelty sopiva teurastusaika. Liha oli herkullisimmillaan kun eläimestä tiristi hengen irti kolme päivää täydenkuun jälkeen, kuun ollessa leijonan merkissä.

Täysikuut ovat eripuolilla maailmaa usein nimetty huomioiden vuodenkierto ja ajankohtaan liittyvä keskeinen tapahtuma luonnossa tai maanviljelyksessä. Esimerkiksi sadonkorjuun kuuna on tunnettu täysikuu, jonka läheisyydessä vilja tavattiin korjata pelloilta latoihin. Vanhoja suomalaisia kuukausien nimiä ovat olleet huhtikuulle hankikuu ja heinä-elokuun väliin on sovitettu mätäkuu, jolloin haavakaan ei parantunut ilman märkimistä. Marraskuun aikaisempi nimi on ollut routakuu ja lokakuu kiepautettiin aiemmin muotoon likakuu. Kuukausilla on ollut vuosittain vakiintuneet ennusteensa vuoden säätiloihin. Helmikuulla ilman lämpiäminen merkitsee vastaavasti pakkasten siirtymistä maaliskuulle. Jos puolestaan maaliskuu on lämmin, tulee toukokuusta kylmä, mutta heinää tehdään loppukesästä hellesäässä.

Vieras

#18265

01.08.2013 20:53


Arvaatko/tiedätkö, kuka on lausunut seuraavasti:
”Kulttuurissa, joka siivoaa uskonnon ja Jumalan pois, vallitsee perustavien merkitysten puute, tyhjyys ja tarkoituksettomuus. Siitä voi nousta radikaali paha ja piittaamattomuus.”


Vieras

#18266 Re: Tämä näyttää olevan enemmän tai vähemmän kehitysvammaisten terapiafoorumi

01.08.2013 21:02

#18241: - Tämä näyttää olevan enemmän tai vähemmän kehitysvammaisten terapiafoorumi

 

NO  ONPAS MAHTAVATA JOS TÄÄLLÄ ON KEHITYSVAMMAISIAKIN,  heitä olenkin kaivannut tosissaan!
Ja mistäs heitä löytyis sitten,  sanokaas se!



Vieras

#18267 Re:

01.08.2013 21:09

#18265: -

Näkyypä olevan dekkaristi Sven Westerberg, entä sitten...?

Tïedän, myös, että eräs henkilö sanoo, että

"Kulttuurissa, joka nostaa uskonnon ja Jumalan poliittisten ja muun sivistyksellisten asioiden yläpuolelle, katoaa sivistynyt inhimillisyys ja siitä nousee radikaalin taantumuksellinen paha ja rakkaudettomuus."

Se henkilö olen minä.


Vieras

#18268 Re: Re:

01.08.2013 21:32

#18267: - Re:

"dekkaristi Sven Westerberg"

Oikein!

Mutta kuka lainasi tätä hänen toteamustaan ja jatkoi:

 

”En sano, että meidän kulttuurimme voisi samastaa tähän. Mutta nyt puhutaan uskonnoista. Sellainen sekularisaatioajattelu, jonka vallassa elettiin pitkään, että pikku hiljaa uskonnot jotenkin haihtuvat pois, on aika virheellinen. Ei näytä käyvän niin.”

 


Vieras

#18269 Re: Re: Tämä näyttää olevan enemmän tai vähemmän kehitysvammaisten terapiafoorumi

01.08.2013 21:56

#18266: - Re: Tämä näyttää olevan enemmän tai vähemmän kehitysvammaisten terapiafoorumi

NO  ONPAS MAHTAVATA JOS TÄÄLLÄ ON KEHITYSVAMMAISIAKIN,  heitä olenkin kaivannut tosissaan!
Ja mistäs heitä löytyis sitten,  sanokaas se!

Lienee tarkoitettu aivovammaa potevia henkilöitä. Lähes kaikki kommentit antavat aiheen epäillä kirjoittajien potevan tuollaista vaivaa.


Vieras

#18270 Re: Re: Re: Tämä näyttää olevan enemmän tai vähemmän kehitysvammaisten terapiafoorumi

01.08.2013 22:25

#18269: - Re: Re: Tämä näyttää olevan enemmän tai vähemmän kehitysvammaisten terapiafoorumi

 

Ei tuo aivovammakaan ole oikein sopiva käsite,  se voi monesti olla vain ihmisen ilmaisukykyä rajoittava vinoutuma,  vaillinaisuus,  tai jotain muuta sellaista,  sisältö voi olla aivan  ok.

"Uskiksen" vastaus

#18271 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 01:14

#18259: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää 

En ole signal, mutta "uskis" kuitenkin. En tunnista itseäni vahingonilosta tai kauhukuvien maalamisesta. Ainakaan minulla ei ole mitään syytä tuntea vahingoniloa, mistä asiasta minun pitäisi olla vahingoniloinen? Jos kauhukuvien maalaamisella tarkoitetaan Raamatun totuuksien kertomista niin se on "uskiksien" etuoikeus ja velvollisuus.

Totuus on että me kaikki olemme syntisiä ja tarvitsemme Jeesuksen veren suojaa. Jokainen meistä menee kerran Luojansa eteen tuomiolle. Vain Jeesuksen uhri meidän puolestamme riittää Jumalan tuomiolla. Viisas hän, joka antaa sovittaa itsensä Jumalan kanssa. 

Megafonille

#18272 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 01:45

#18260: Megafon - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää 

Se että jokin vääryys saisi lainvoiman, ei muuta vääryyttä oikeudeksi. Esim. Saksassa oli Nürnbergin lait, joilla juutalaiset asetettiin toisen luokan kansalaisiksi ja haluttiin savustaa ulos Saksasta. Nämä lait kumottiin II maailmansodan jälkeen antisemitistisinä. Egyptissä ja Algeriassakin oli (ehkä on vieläkin) voimassa juutalaisvastaisia lakeja. Hitlerin kansanmurha oli laillinen, niin räikeältä kuin se saattaa kuulostaakin.

Toivottavasti avioliittolaki pysyy edelleen voimassa Raamattuun pohjautuvana.


Vieras

#18273

02.08.2013 06:00

Päivän Sana

Johdata minua totuutesi tiellä ja opeta minua, sillä sinä olet minun pelastukseni Jumala. Sinua minä odotan kaiken päivää.

Ps. 25:5 (KR33/38)

Vieras

#18274 Re:

02.08.2013 07:00

#18273: -

..jatkoa 


Israelin arkeologian ajankohtaisia...  Eero Junkkaala

Käytännön kaivaustoiminnasta:                   Merkitään narulla 5 x 5 metrin ruudut (square). Ruutujen väliin jätetään metrin levyinen seinämä, palkki (balk).
Väliin jätettävän palkin merkitys on siinä, että ruudun syvetessä seinämästä erottuvat eri aikakausien kerrostumat paremmin. Kaivamisen tärkein periaate on tasossa pysyminen.


Kirjanpito on moninkertainen, jotta sellainenkin tutkija, joka ei ole edes kaivausta nähnyt, voisi tutkia ko. kohdetta.
Asiat dokumentoidaan koriluetteloon (basket list), locus-luetteloon, karttaluonnokseen ja kaivauspäiväkirjaan.
Lisäksi tärkeät löydöt ja kaivausvaiheet valokuvataan.

Keramiikka ja muut löydetyt esineet otetaan talteen ja analysoidaan alustavasti kaivausprojektin yhteydessä.
Tärkeimmät palat otetaan talteen myöhempää tutkimusta varten ja ruukut, joista on löytynyt useita palasia, viedään yleensä restauroitavaksi.



Joskus kaivausalue saatetaan tutkia magnetometrisella mittauksella maan sisällä olevien rakennelmien selville saamiseksi.
Tämä ei kuitenkaan ole erityisen luotettava menetelmä, koska maassa voi olla kovin erilaista tavaraa aivan sikin sokin.
Viime syksynä Golanilla Mitham Leviah-kaivauksella käytettiin ensimmäistä kertaa helikopterista tehtyä lämpökuvausta.
Tämä soveltuu hyvin harvoihin kohteisiin, koska siinä kuvattavan alueen tulee olla sellainen, jossa maan sisällä on oletettavasti vain yksi selkeä rakennuskerrostuma ja sen pitää olla hyvin lähellä maan pintaa.


Uusinta tekniikkaa edustavat digitaalinen valokuvaus- ja piirtämismenetelmä sekä satelliittipaikannusmenetelmä, GPS (geographical positioning system)

24 GPS-satelliittia kiertää taivaalla siten, että kuusi niistä on aina käyttäjien näkyvissä missä tahansa maapallolla.
GPS-järjestelmä antaa kolmiulotteisen kuvan ja kellonajan millä tahansa säällä missä tahansa maailmassa paljon tarkemmin kuin muut käytettävissä olevat radionavigointisysteemit.
Arkeologian käytön kannalta on oleellista, että näin saadaan myös kohteen korkeus mitattua.







Vieras

#18275 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

02.08.2013 07:49

#18272: Megafonille - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hämmentävää

Ihan tosissasiko vertaat natsi-Saksan lakeja nyky-Suomen lainsäädäntöön? Onko sellainen käsite kuin demokratia lainkaan tuttu?

Suomen nykyinen avioliittolaki ei pohjaudu Raamattuun, kuten ei muukaan lainsäädäntö.