KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

sukankutoja

#450 Re: Re: Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa

25.12.2010 03:12

#447: Timo Peltoniemi - Re: Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa 

 Häiriköintiasia on omien tietojeni mukaan vääristelty Valkeakosken Sanomissa aivan totaalisesti. Olen lukenut nimittäin henkilökohtaisesti kaikki nämä kyseiset sähköpostit ja koen niiden olevan aivan asiallisia sisällöiltään. Jokaisella yhdistyksen jäsenellä on oikeus antaa palautetta/kritiikkiä hallitukselle ja ehdottaa uusia kehitysideoita toimintaan.

Mikä on villikissa ja mikä puolivilli, siinä tuntuu olevan kyllä hallituksella ja varsinkin puheenjohtajalla epäselvyyksiä huolimatta pitkästä yli 30 vuotta kestäneestä urasta kissojen parissa. Nyt KKY:n verkkosivustolle on ilmestynyt ajankohtaista palstalle seuraava tiedote:

"Julkisuudessa on liikkunut huhuja, että KKY ei enää auttaisi villejä kissoja, vaan ne jätettäisiin pakkaseen. Väitökset eivät pidä paikkaansa. Kissojen katastrofiyhdistys on päättänyt, että täysin villejä aikuisia kissoja ei enää oteta yhdistyksen hoitoon ensikoteihin, sillä vailla ihmiskontaktia olleet aikuiset kissat eivät yleensä enää kesyynny. Villikissapopulaatioiden mukana on ensikoteihimme kulkeutunut paljon myös erilaisia tauteja, joten päätöksellä toivotaan myös tautiriskin vähenevän.Kissat haetaan mahdollisuuksien mukaan pois ulkoa, kuten tähänkin saakka, ja toimitetaan kunnallisille löytöeläintaloille, joilla on paremmat tilat tällaisten kissojen hoitoon. Puolivillejä ja arkoja kissoja, samoin kuin pentukissoja, yhdistys ottaa edelleen kesytettäviksi ensikoteihin, ja etsii kissoille uuden, rakastavan kodin."

Eihän niitä täysin villejä kissoja tai pahasti sairaitakaan ole tähänkään mennessä otettu ensikoteihin, ainoastaan puolivillejä pentuja ja nuoria aikuisia, joilla on hyvät mahdollisuudet kesyyntyä ihmiseloon. Sairauksia voi tulla kesykissoistakin, jotka ovat olleet ulkona eikä vain villeistä yksilöistä, ovat ne sitten täysin villejä tai vain puolivillejä. Tämä sairauksiin vetoaminen on lähinnä provosointia oppositiotamme vastaan puhumattakaan muiden asioiden vääristelyistä kuten tämä em. hallituksen häiriköinti. Aika naurettava veto hallitukselta, joka lopulta tosin kääntynee heidän vahingokseen niin kuin kaikki valheellinen toiminta.

Mutta jatketaan aiheesta... Ensikodeille kuitenkin informoitiin puheenjohtajan Terttu Kanervon toimesta sähköpostitse 2. joulukuuta seuraavasti (suora lainaus):

"Sijoittajat: Sijoittajien tulee luottamushenkilöinä toimia KKY:n sääntöjen
ja käytännön mukaan. Villejä eikä puolivillejä kissoja oteta
yhdistyksen hoitoon."

Nyt kun asiaa on tiedusteltu uudestaan puheenjohtajalta ja muilta tynkähallituksen jäseniltä ajankohtaista palstalle ilmestyneen tiedotteen julkaisun jälkeen, ei kunnon virallista vastausta ole edelleenkään heiltä saatu. Hallituksen jäsen Anneli Repo kirjoitti puolestaan vain, että hallituksen kokouksen pöytäkirjassa lukee "villiintyneitä kissoja" ei enää oteta ja että Kanervolla on tapahtunut virhe tiedotteensa määritelmissä. Aika oleellinen sellainen, jos minulta kysytään! Tämä virhe huomattiin tosin vasta adressin perustamisen jälkeen. Edes ensikotien kommentointi ja palaute eivät vaikuttaneet siihen millään tavoin.

Kanta on nyt siis muuttunutkin aivan totaalisesti ainakin verkkosivuston tiedotteen mukaan, mutta edelleenkään ensikodit eivät ole saaneet asiaan kunnon vastausta. Kun puheenjohtajalta itseltään kysyttiin, että oletteko nyt muuttaneetkin kantanne puolivillien talteenottamisasiassa, niin hän kielsi sen jyrkästi. Ensikodit eivät siis vieläkään tiedä, mitä hallitus ja sen eri jäsenyt nyt tarkoittavat itse kukin, eli millaisia kissoja yhdistys ottaa talteen jatkossa.


Muutos on itsessään hyvin iso toiminnan linjavaihto yhdistyksessä ja poikkeaa oleellisesti yhdistyksen toimintapolitiikasta mittavissa määrin. Se vaatisi vähintään jäsenistön hyväksynnän vuosikokouksessa, mutta nykyinen hallitus tuntuu omaavan kaikki oikeudet tehdä ihan mitä lystää kuuntelematta jäsenistöään tai edes ensikotejaan, jotka tekevät sitä varsinaista konkreettista työtä kissojen hyväksi.

Tällainen hallitus tulee saada viipymättä vaihtoon!

 

Vastaukset

virkkaan mielummin

#452 Re: Re: Re: Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa

2010-12-25 17:57:21

#450: sukankutoja - Re: Re: Vääriä tietoja Valkeakosken Sanomissa 

 Näyttää olevan PJ Tertun kanta muuttunut myös Boondocks´n suhteen tämän KKY:n verkkosivuston tiedotteen perusteella. Vielä vähän aikaa sitten ei kissoja sinne suositettu vietäväksi lainkaan. Boondocks oli kuin kirosana Tertulle!

Jos Treen alueen karanneet ja eksyneet kesykissat viedään nyt Orivedelle löytöeläinkotiin, niin ensikodeille jää silloin ainoastaan nämä puolivillit yksilöt hoidettavaksi? Tämä on ainakin oma maalaisjärkinen päätelmäni. On kuitenkin omituista, ettei Terttu ole pystynyt kertomaan tästä itse ensikodeille, vaikka sitä suoraan on häneltä kysyttykin ensikotien toimesta ja useasti. Vastausta ei ole häneltä vieläkään tullut, vaikka sitä ennen joúlua jälleen kerran kysyttiin!

Rouva puheenjohtaja on joutunut tai joutuu pyörtämään puheensa näin ollen puolivillien talteenottamiskiellosta yhdistyksen ensikoteihin.  Hyvä, että puolivillejä otetaan taas virallisestikin - vai miten puheenjohtaja kommentoi asiaa? Saisimmeko kaikki vastauksen tänne, kiitos!?

Kyselyä on laitettu myös Neuvovan puhelimen ja Facebook sivuston lopettamisesta, mutta vastausta ei ole saatu.... Siihen ei taida olla mitään perustavaa laatua olevaa perustelua!;)