KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Janne (ei jäsen)
Vieras

/ #436 Viesti puheenjohtajalle

22.12.2010 11:35

Hyvä yhdistyksen puheenjohtaja. Jos sinusta tuntuu, että sinulla ei ole aikaa tehdä jotain, niin vastuutaan voi aina jakaa toisille. Kaikki ei ole sinusta kiinni. Toimivassa yhdistyksessä on monenlaisia taitoja omaavia jäseniä niin hallituksessa kuin aktiiveinakin, ja jokainen vastaa omasta alueestaan kuten parhaiten osaa.

Toimivassa hallituksessa ja aktiivijoukossa tehtäviä voidaan myös vaihtaa tarvittaessa, jos jostain syystä joku on estynyt. Kenenkään ei tarvitse tuntea ettei jaksa tai pysty. Sellaisen ilmapiirin olemassaolo kertoo siitä, että toimintaa täytyy kehittää.

Puheenjohtajan vastaukset kuten ei ole aikaa, ei ole kykeneväinen... kertovat kyvyttömyydestä hoitaa puheenjohtajan tehtäviä (osaavan tukijoukon ylläpitäminen, tehtävien ja resurssien jakaminen...) ja siitä, että yhdistyksen hallinto ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Apua voi aina pyytää. Apua tarjoavien ihmisten hyljeksintä johtaa toimintojen keskittymiseen juuri sinulle, ja jossain vaiheessa malja vuotaa yli. Toiminta kärsii, koska ei ole toimijoita.

Yhdistyksen toiminta ja olemassaolo ei ole riippuvainen sinusta, vaan jäsenistöstä ja aktiivien tukiverkosta. Jos sinusta tuntuu, että et voi luottaa tuleviin hallituslaisiin tai puheenjohtajiin, niin silloin täytyy lisätä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, jotta voit itsekin tarkkailla tilanteen kehittymistä.

Sen lisäksi tilien ja kirjanpidon riippumaton tarkastus tarkoittaa, että kukaan ei voi vetää välistä tai tehdä hölmöilyjä.

Jos tekee huonoja päätöksiä, niin aina voi tehdä paremmin ja uusia päätöksiä aikaisempien pohjalta käytyjen keskustelujen ja arviointien tuloksena.

Oikein Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta kaikille!