KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Sanna Kaski
Vieras

#1476 Re: Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua

03.03.2011 13:31

#1475: Vieras - Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua 

 Itse ymmärrän kyllä tuon sinunkin kantasi tähän asiaan. Mutta....olen 96 % varma että KKY:ssä tätä säätiöittämistä ajetaan pääasiassa vallan käytön välineenä/tietyn henkilön "pallin" varmistamiseksi. Ja mikäs siinä jos sitä olisikin ajettu tässä ohessa. Mutta miksi varsinaista kissatoimintaa on ajettu alas samanaikaisesti?

Jos hallitus vaihtuu ja säätiöittäminen osalle varoja nähdään järkeväksi kissojen auttamisen kannalta (kustannussäästö- tai muista syistä)  niin ei ole mitään syytä olla näin toimimatta.

Kirsi
Vieras

#1477 KISSA VEKÖÖN!

03.03.2011 14:33

KIINNOSTAAKO TOTUUS? Se on mahdollista tulla itse selvittämään Kissa Vieköön keskustelutilaisuuteen:

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA
Kaikille avoimeen KISSA VIEKÖÖN - keskustelutilaisuuteemme

Nostamme kissan pöydälle Sampolassa su 20.3.2011 klo 12 - 17 (luokka 228, 2.kerros)

Paikan päällä on mahdollisuus tutustua henkilökohtaisesti KKY Opposition -ryhmän jäseniin ja puhejeenjohtajaehdokkaaseemme Pirjo Peltoniemeen. Tule kysymään, kyseenalaistamaan, kuuntelemaan ja kahvittelemaan. Paikalle on kutsuttu myös KKy:n hallitus.

Kaikki KKy:n toiminnassa mukana olevat ja siitä kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita.

Paikanpäällä kahvitarjoilu.

KKY Oppositio ryhmä ei ole salaseura, eikä mafia, vaan kissoja rakastavia tavallisia ihmisiä, jotka haluavat edesauttaa KKy:n toimintaa avoimempaan suuntaan ja kehittää sitä tälle vuosikymmenelle. Olemme kissojen asialla! MIAUUUUU....

Tsekkaa OPPOSITION oma verkkkosivusto: http://web.me.com/kkykissoille/kkykissoille/Tervetuloa.html

KKy kissoille Facebook -sivusto: http://www.facebook.com/pages/Kky-kissoille/190068241027174

Pirjo Peltoniemen Facebook -vaalisivusto: http://www.facebook.com/pages/Pirjo-Peltoniemi-Kissojen-Katastrofiyhdistyksen-uudeksi-puheenjohtajaksi/152410671480931

Hallitukseen syvästi pettynyt
Vieras

#1478 Re: Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua

03.03.2011 19:25

#1475: Vieras - Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua 

Säätiöittämisen syynä taitaa hallituksella olla kyllä jokin aivan muu tekijä kuin se, että varoja voitaisiin lahjoittaa näin kautta maan eri tahoille. TÄLLÄ TAVOIN HE YRITTÄVÄT LÄHINNÄ ESTÄÄ "RAHANAHNEIDEN" OPPOSITION JÄSENTEN PÄÄSYN KIINNI YHDISTYKSEN VAROIHIN JA SEN KÄYTÖN KISSOIHIN! ;)

Rahoja on kerätty vuositolkulla mm. kissataloa varten, jota ei ole koskaan käytetty kuitenkaan itse tarkoitukseen ja jota pitäis olla yli 150 000 euroa! Jonkinlainen karanteenipaikka tarvittaisiin kipeästi mahdollisten sairauksien leviämisen estämiseksi ensikoteihin. Hoitokissojen kuluista on koko ajan valitettu, että menee liikaa rahaa, vaikka se on yhdistyksen pienimpiä kuluja! Nyt pennut ovat jääneet kokonaan rokottamatta eikä kissoja ole saanut viedä ELL:iin ilman erityislupaa. Ainoastaan leikattavaksi menevät aikuiset on voinut hoidattaa! OLISI SIIS OMASSAKIN YHDISTYKSESSÄ KÄYTTÖÄ RAHALLE!

Vieras
Vieras

#1479 Re: Re: Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua

04.03.2011 14:08

#1476: Sanna Kaski - Re: Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua 

 Pallit pois- kissoilta! Rahaa enemmän siihen. Maksaa vähemmän kuin jälkien korjaaminen.

Sanna Kaski
Vieras

#1480 Re: Re: Re: Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua

04.03.2011 15:15

#1479: Vieras - Re: Re: Vastuut kohdalleen ja järjen käyttö sallittua 

 Samaa mieltä! Kunhan ei jätetä tällä varjolla auttamatta niitä joita tämä pallien poistaminen ei tavoita :)

Yli hilseen menee sellainen eläintensuojelu että joillakin kissoilla ei olekaan enää yhtä-äkkiä mitään väliä??

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1481 Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 15:55

Ennaltaehkäisevä toiminta on hyvin tärkeää pidemmällä tähtäimellä ajatellen ja se sisältää niin leikkauskampanjoita kuin konkreettista valistustyötä. Tätä ennen tulee kuitenkin hoitaa ulkoa pois kaikki ne kodittomat kissat,jotka siellä vielä hengissä ovat. Nyt näin ei tapahdu ja se on todella järkyttävää! Hallitus on ajanut toiminnan täysin alas, vaikka resursseja ja varoja on aivan riittävästi.

Ensikodeista on arviolta noin puolet tälläkin hetkellä tyhjinä ja rahaa tilillä enemmän kuin tarpeeksi. Mikä mättää?
Vieras
Vieras

#1482 Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 18:29

#1481: Jaana Vuorenpää - Joku roti tähän on saatava 

 KKY:n ovea ei ole suljettu kissoilta tälläkään hetkellä. Kaikki, joista on soitto tullut, on ohjattu eri tavoin löytämään kissalle koti tai hoidettu ensikoteihin (niihin muihin kuin jota "oppositio" edustaa). Jos esim. PP:lle tai jollekulle muulle ilmoitetaan mahdollisista ulkona olevista kissoista, niin tokihan hän ne sieltä hakee. Vai hakeeko? Jokaisen velvollisuus on osallistua avun tarpeessa olevien eläinten auttamiseen, jos sellaista tulee omalle kohdalle.  Kissoja ei ole ennemminkään maastoon lähdetty ETSIMÄÄN, vai onko?

Alkuvuosi on hiljaisempaa muutoinkin. Viksut kissat osaavat hakeutua kylmiltä suojaan. Kohta tarkenevat jo ulkonakin paremmin eikä sinne pentuja talvella synnytetä.

Ensikodeilla on lupa levätäkin välillä. Silloin on hyvää aikaa esim. siivota paikat ennenkuin kevätpentuja ym.  kodittomia/karanneita alkaa tulla. Kaikki ensikodit eivät myöskään ole tyhillään, kuten erehdyttävästi kerrot. Niin, ja ne karanneethan ohjataan ensisijaisesti löytöeläintaloihin.

Vieras
Vieras

#1483 Ensikotien tarkoitus on olla tarvittaessa käytettävissä

04.03.2011 18:40

 

 Ensikoteja ei ole liikaa. Kaikissa ei tarvitse yhtäaikaa olla täys kissamiehitys ja koko ajan. Hyvä jos voi vähän vuorotella ja pitää tarpeellisia taukoja. Useimmat toivovat sitä.

Jos jollakin ensikodilla on ihan pakottava tarve saada kissaa, niin tietääkseni mm. Pesu ry:llä on vajausta tilapäiskodeista.

Sanna Kaski
Vieras

#1484 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 18:49

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava 

 Kyllä toki tiedetään että kissoja liikkuu nytkin KKY:n "verkostossa", mutta... kyse on murto-osasta siitä määrästä mitä aiemmin on liikkunut. Muutakaan ei voi päätellä siitä että ensikotilistalla ei pahemmin kisuja enää tarjoilla ja kysymykseeni kissamääristä (vertailutietoa ajanjaksolta joulu-helmi) ei vastausta ole tullut. Paitsi PP:ltä.

Minulle on nykyinen PJ henkilökohtaisesti kirjoittanut että yhdestäkään kissapopulaatiosta ei ole ilmoitettu sen jälkeen kun sjoittajat potkittiin pois toimestaan. Joko hän valehteli tai sitten hän ei tiedä mitä yhdistyksessä sillä saralla tapahtuu!

Juu ja arvaan kyllä miten on ohjattu kyselijöitä: soittakaa kunnalle. Ja kunta tekee mitä tekee.

PP taatusti auttaa niin montaa kissaa kuin hänellä vaan taloudellisesti on rahkeita. Tiedät sen itsekin. Mutta taloudellisiakaan rahkeita ei normaalituloisella taloudella ole kuin murto-osa siitä määrästä mitä PP pystyisi hoitamaan KKY:n avustuksella.

Entäpä keväällä? Mitä silloin meinaatte tehdä kun pentutehtaat taas käynnistyvät? Senkin voin arvata: otatte ne pennut jotka teille kotio kuskataan!

KYLLÄ OTTAA PÄÄHÄN TÄMÄ ASIOIDEN VÄHÄTTELY JA VÄÄRISTELY!!!

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1485 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 19:54

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava 

Mistä ihmeestä voisimme saada tietoja kodittomista kissoista, kun KKy:n sijoittaja ei sitä informoi meille? Boikotoitteko te oppositiossa mukana olevia ensikoteja, ettekä anna heille hoitokissoja? Ja tähän on perusteena mikä? 

Kirjoitinko niin ikään, että KAIKKI ensikodit olisivat nyt tyhjillään? En, mutta suurin osa on. Tämä voidaan perustella jo silläkin, ettei pörssissä ole tällä hetkellä kuin jokunen kissa. Viime vuonna tammi-helmikuun aikana yhdistykselle tuli noin 50 kissaa PP:n omien tilastojen mukaan.

MITEN NE KISSAT ON HOIDETTU, JOTKA VAATISIVAT LOUKUTUKSEN JA OVAT MAASEUDULLA AJOMATKAN PÄÄSSÄ? EI MITENKÄÄN! ON VARSIN SINISILMÄISTÄ AJATELLA, ETTÄ KYLLÄ NE KISSAT PÄRJÄÄVÄT ULKONA JA OSAAVAT HAKEUTUA SUOJAAN TARVITTAESSA. TODELLA NAIVISTISESTI JA VASTUUTTOMASTI AJATELTU!

Vieras
Vieras

#1486 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 20:37

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava

Suomen luonnossa ainoa elävä ja siellä selviytyvä kissaeläin on Ilves.

Älä puhu potaskaa! Sinulla on kovin kepeä ja vähättelevä suhtautuminen kotikissan selvitymiseen 30 asteen pakkasissa. Perehdyppäs hiukan paremmin eläimeen kotikissa. Kissat joista nyt on kyse EIVÄT KUULU SUOMEN LUONTOON eivät myöskään selviä siellä!!!! Eläimet, joihin kissakin kuuluu niin kaikki ne ovat viksuja kun elävät vaistojensa varassa (ihminen on tyhmä) MUTTA näillä kissoilla viksuudestaan ja vaistoistaan huolimatta ei ole kehittynyt ominaisuuksia joilla selvitä näistä pakkasista etkä voi olla niin naiivi että niillä kissoilla todellakin olisi lämmin suojaisa paikka jossain lämmitellä ja missä on tarjolla ruokaa?!?

Tuon sinun ajattelumallisi mukaan ja sitä ajatusta vieden eteenpäin tullaan kysymyksen eteen mitä virkaa sitten KKY,llä on???? Jos kerran maastossa olevat kissat selviytyvät eikä niitä tarvitse auttaa, kun kohta ilmatkin lämpenevät ?!?!? Eipähän sieltä taida enää näitten pakkasten jälkeen tulla pelastettavia.....

 

Vieras
Vieras

#1487 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 20:44

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava

Pöhköistä päätöksistä seurannutta mokaa (=lukemattomien kissojen pakkaskärsimyksiä ja -kuolemia) koetat vähätellä ja kaunistella? Puolustella? Toivon uniisi kaikki ne pakkaseen kuolleet kissat.

Vieras
Vieras

#1488 Tosia asioita

04.03.2011 20:46

#1485: Jaana Vuorenpää - Re: Re: Joku roti tähän on saatava 

1. Kesyt ja terveet kissat menevät pörssistä niin nopsaan, että hitaimpia hirvettää.

2. Yllättävää mutta totta: eläinten suojelijoita löytyy myös kentältä. Auttavat, "sijoittavat" ja ottavat omiksi löytämiään kissoja. Siis ihmisiä, jotka asuvat siellä maalla eivätkä kaupungissa kuten useimmat ensikodit.

Jos nämä tosiasiat suututtavat jotakuta, niin ei voi kuin päätä puistella.

Vieras
Vieras

#1489 Re: Re: Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 20:53

#1484: Sanna Kaski - Re: Re: Joku roti tähän on saatava 

 "Otatte ne pennut, jotka teille kotio kuskataan.." En tiedä nyt kyllä enää ketä tarkoitat "teillä", kun edustat itse sitä kantaa, että kotio nimenomaan pitää kuskata.. Eikö sua nyt naurata jo itsekin.

Timo P.

#1490 Erikoinen käsitys asiasta

04.03.2011 21:12

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava

Kirjoitit, että "Jos esim. PP:lle tai jollekulle muulle ilmoitetaan mahdollisista ulkona olevista kissoista, niin tokihan hän ne sieltä hakee. Vai hakeeko? Jokaisen velvollisuus on osallistua avun tarpeessa olevien eläinten auttamiseen, jos sellaista tulee omalle kohdalle.  Kissoja ei ole ennemminkään maastoon lähdetty ETSIMÄÄN, vai onko?"

On surullista, että vieläkin tämä asia voi olla epäselvä. Kymmenittäin on tälläkin keskustelupalstalla kirjoitettu viestejä, jossa lukuisat ihmiset ovat yrittäneet valaista asiaa. Näköjään tuloksetta.

Mutta vielä jaksan silti yrittää:

Ennen kuin vaimoni PP:n sijoittajatoiminta KIELLETTIIN KKY:ssä, hän todellakin lähti etsimään ilmoitettuja kissoja "maastosta". Tarkoitan tosin maastolla tässä asiassa sellaista aluetta, joka säännömukaisesti kuului jonkun yksityisen pihapiiriin tai sen välittömään läheisyyteen. Sillä ei villiintyneitäkään (lue: arkojakaan) kissoja asustele missään kallioiden koloissa, vaan ihmisasumusten välittömässä tuntumassa. Syy on yksinkertainen: sieltä löytyy ravintoa.

Sinun mielestäsi "tokihan hän ne sieltä hakee". Onko Sinun mielestäsi reilua, että jos ilmoitus tulee vaikkapa Sastamalasta, että siellä on joku yksinäinen kissa, niin Pirjon PITÄISI mennä loukuttamaan sitä täältä Orivedeltä asti? Siis nyt, kun KKY on kieltänyt häntä sijoittamasta yhtäkään kissaa ensikoteihin ja kieltänyt meitä toimimasta ensikotinakaan?

Sitten kyllä minäkin sanon jo, että EI KÄY! Rivijäsen TP (minä) ja nykyisessä asemassa oleva PP olemme nyt "samalla viivalla". Ei kai kukaan KKY:läinen komenna minuakaan lähtemään pelastamaan jotain kissaa mistä vain? Mitäs muut KKY:läiset sitten tekevät? Miksi kukaan muu lähempää ei voisi tehdä jotain?

Väität, että "jokaisen velvollisuus on osallistua avun tarpeessa olevan eläinten auttamiseen". Olen samaa mieltä: JOKAISEN.

Yksityisesti toki minä ja vaimoni Pirjo Peltoniemi voimme niin tehdäkin. Mutta se ei sitten kuulu KKY:lle millään tavoin.

Enkä ota sitten moitteita vastaan siitä, millaista kissatoimintaa harrastamme yksityisesti. Sen on jokaisen yksityisasia. Nythän harrastustoimintamme KKY:n kautta on täysin mahdotonta; se on laitettu täysin jumiin jo kaksi kuukautta sitten.

(Tiedoksi: tilamme ovat paikallisen eläinlääkarin tarkastamat ja hyväksymät.)

 

 

Sanna Kaski
Vieras

#1491 Re: Re: Re: Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 21:28

#1489: Vieras - Re: Re: Re: Joku roti tähän on saatava 

 Jos nyt rautalankaa kaipaat: teillä tarkoitan nykyistä KKY:n sijoitustoimintaa. Eli kissapopulaation "omistajan" pitää kuskata kissat ensikoteihin. Ja tietysti loukuttaa sitä ennen. Kuinkahan moni näistä mummoista ja papoista ynnä muista eri syistä rajoitteisista maalla asuvista henkilöistä sitä on mahtanut tehdä?

Mulla on auto, monella muulla ei. Mulle ei ole kertaakaan tuotu kissaa kotiin. Aina oon hakenu joko TAmpereelta tai Hämeenlinnasta.

Pitäiskö tässä nyt käyttää tätä tynkähallituksen paljon viljelemään lausetta: ei pidä alkaa levittelemään asioita joista ei mitään tiedä :) kyllä naurattaa, siinä oot oikeessa :)

Kirjoittaisit jotain järkevää etkä tarttuis epäolennaisiin?

Kirsi
Vieras

#1492 Kuka ottaa vastuun?

04.03.2011 21:33

Terttu Kanervon ja hänen "tynkähallituksensa" tekemä päätös jättää kissat kuolemaan pakkaseen, on koitunut järkyttävän monen kissan kuolemaksi. Puhumattakaan niiden "fiksumpien" kissojen paleltuneista korvista ja tassuista, jotka ovat ihmeenlailla selvinneet paukkupakkasien ylitse. Kuka ottaa vastuu kuoliaiksi jäätyneistä kissoista ja paleltumisista kovasti kärsivistä kissoista? Terttu Kanervo? Hänhän päätöksen takana on ja sitä edelleenkin tekosyin puoltaa.

Jos jollain ei nyt kouraussut sydämestä, niin meneppä itse vaikka vain näin aluksi pariksi päiväksi hankeen istumaan. Vaikka laittaisit kunnolla vaatettakin päälle, niin kyllä siellä kylmä tällä nollakelilläkin tulee. Ja pelottamaankin yöllä saattaa alkaa, vaikka ihmisenä ymmärrätkin pääseväsi pian kotiisi. Kissathan vaan pelkäävät ja palelevat ja näkevät nälkää.

KUKA OTTAA VASTUUN PÄÄTÖKSEN TAKIA KUOLLEISTA JA EDELLEEN KÄRSIVISTÄ KISSOISTA?

HALUATTEKO TODELLAKIN TÄLLÄISEN PÄÄTÖKSET TEKIJÄT PÄÄTTÄMÄÄN KISSOJEN KOHTALOSTA JATKOSSAKIN?

Vuosikokouksessa sunnuntaina 27.3 klo 14 voit äänestämällä vaikuttaa KISSOJEN tulevaisuuteen.

Sanna Kaski
Vieras

#1493 Re: Tosia asioita

04.03.2011 21:35

#1488: Vieras - Tosia asioita 

 1. Puolivillit ja ei välttämättä niin terveet kissat on jätetty heitteille niin että eläinrakkaita hirvittää (vaikka KKY: llä olisi resursseja niitä auttaa)

2. Kaupungissa olevat ensikodit odottavat että KKY lähtee taas toimimaan kuten ennenkin niin saadaan kesyjen ja terveiden kissojen lisäksi autettua näitä puolivillejäkin.

Jos nämä tosiasiat eivät kissaihmistä järkytä niin ei voi muuta kuin ihmetellä?

Vieras
Vieras

#1494 Re: Re: Tosia asioita

04.03.2011 21:39

#1493: Sanna Kaski - Re: Tosia asioita

Järkyttää, ja se että kuinka ihminen voi olla niin tunteeton kova ja julma, ja kaiken lisäksi sanovat olevansa kodittomien kissojen parhaaksi tomivia! Paleltuminen ja kuolema pakkasessa, sekö on kissan parhaaksi!??!

Kirsi
Vieras

#1495 Motto puheenjohtajalle:

04.03.2011 22:35

 


Mitätön nainen vaatii muilta.

Suuremmoinen nainen vaatii itseltään.

 



Jaana Vuorenpää
Vieras

#1496 Re: Tosia asioita

04.03.2011 23:41

#1488: Vieras - Tosia asioita 

 Niin, aivan varmasti löytyy sellaisia aktiivisia ja fiksuja henkilöitä muualtakin kuin kaupungeista, jotka auttavat omien resurssiensa mukaan kissojen pelastustyössä, ja vaikka eivät yhdistyksessä mukana varsinaisesti olekaan. Mielestäni tämä on kuitenkin aika epäolennainen asia tähän keskusteluun.

Ydinkysymys mielestäni on se, miten on käynyt niille kaikille puolivilleille kissoille, joita kukaan ei ole enää loukuttanut pois pihoilta ja pelloilta tänä KKY:n puolivillien talteenottokiellon aikana? Miten ne ovat selvinneet näistä tulipalopakkasista? Ne ovat suurella todennäköisyydellä kuolleet! No. luonto hoitaa näin omansa, mutta mitä tuskaa se onkaan ensin aiheuttanut?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.03.2011 09:58


Vieras
Vieras

#1498 Re: Re: Tosia asioita

05.03.2011 10:04

#1496: Jaana Vuorenpää - Re: Tosia asioita 

 Epäolennaisen sijasta ryhtykää siihen olennaiseen: kissojen hoitoon/auttamiseen, konkreettisesti. Mikäli olette tosissanne mukana vapaehtoisessa eläinsuojelutyössä, jota KKY edustaa. Vai sittenkö vasta ryhdytte, kun hallituspaikat on jaettu teidän 7(?) henkilön kesken?

Vieras
Vieras

#1499 Re: Re: Re: Tosia asioita

05.03.2011 10:42

#1498: Vieras - Re: Re: Tosia asioita

Nykyinen hallitushan se onkin varsinaisesti loistanut keskittymällä olennaiseen eläinsuojelutyöhön, konkreettisesti kissojen auttamiseen, oikein urakalla; päättömät päätökset jättää kissat maastoon etc. eläinsuojelutyötä edistävät päätökset.

Nähtävästi hallituspaikka ja johtajuus ei kuitenkaan takaa eikä näytä tekevän ihmisestä aktiivia toimijaa kyllä sitä ollaan jo ennen hallituspaikkaa ja ikävä kylllä nykyiset tynhallituksen toimet viestivät ihan jotain muuta.

Olet kyllä aika sokea ja aivopesty jos et näe miten ristiriidassa teot ja puheet on keskenään. Minä uskon tekoja en puheita.

Hedelmistään puu tunnetaan, ei hyvä puu tee huonoa hedelmää eikä huono puu hyvää! Tertun "herkut" on jo nähty, ei maistu.


Vieras

#1500 Re: Re: Re: Tosia asioita

05.03.2011 10:47

#1498: Vieras - Re: Re: Tosia asioita

Se yleiseen jakoon laitettu vainoharhaisia ajatuksia ja epäilyjä sisältävä pissinkeltainenherjauskirjekö on sitä konkreettista eläinsuojelutyötä?!?!? Tynkähallitukselta kun ikävä kyllä ei ole mitään muuta konkreettista tullut julki kuin tämä ja vastaavat millä ei kylläkään mitenkään auteta kissoja.

VAI AUTTAAKO HERJAAMINEN JA MUSTAMAALAUS JOTENKIN KISSOJA?!?!?

VOI TEITÄ SOKEITA SOKEIDEN TALUTTAJIA!!