KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Kommentoitu viesti

Vieras
Vieras

#1482 Re: Joku roti tähän on saatava

04.03.2011 18:29

#1481: Jaana Vuorenpää - Joku roti tähän on saatava 

 KKY:n ovea ei ole suljettu kissoilta tälläkään hetkellä. Kaikki, joista on soitto tullut, on ohjattu eri tavoin löytämään kissalle koti tai hoidettu ensikoteihin (niihin muihin kuin jota "oppositio" edustaa). Jos esim. PP:lle tai jollekulle muulle ilmoitetaan mahdollisista ulkona olevista kissoista, niin tokihan hän ne sieltä hakee. Vai hakeeko? Jokaisen velvollisuus on osallistua avun tarpeessa olevien eläinten auttamiseen, jos sellaista tulee omalle kohdalle.  Kissoja ei ole ennemminkään maastoon lähdetty ETSIMÄÄN, vai onko?

Alkuvuosi on hiljaisempaa muutoinkin. Viksut kissat osaavat hakeutua kylmiltä suojaan. Kohta tarkenevat jo ulkonakin paremmin eikä sinne pentuja talvella synnytetä.

Ensikodeilla on lupa levätäkin välillä. Silloin on hyvää aikaa esim. siivota paikat ennenkuin kevätpentuja ym.  kodittomia/karanneita alkaa tulla. Kaikki ensikodit eivät myöskään ole tyhillään, kuten erehdyttävästi kerrot. Niin, ja ne karanneethan ohjataan ensisijaisesti löytöeläintaloihin.

Vastaukset

Vieras
Vieras

#1483 Ensikotien tarkoitus on olla tarvittaessa käytettävissä

2011-03-04 18:40:57

 

 Ensikoteja ei ole liikaa. Kaikissa ei tarvitse yhtäaikaa olla täys kissamiehitys ja koko ajan. Hyvä jos voi vähän vuorotella ja pitää tarpeellisia taukoja. Useimmat toivovat sitä.

Jos jollakin ensikodilla on ihan pakottava tarve saada kissaa, niin tietääkseni mm. Pesu ry:llä on vajausta tilapäiskodeista.

Sanna Kaski
Vieras

#1484 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

2011-03-04 18:49:20

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava 

 Kyllä toki tiedetään että kissoja liikkuu nytkin KKY:n "verkostossa", mutta... kyse on murto-osasta siitä määrästä mitä aiemmin on liikkunut. Muutakaan ei voi päätellä siitä että ensikotilistalla ei pahemmin kisuja enää tarjoilla ja kysymykseeni kissamääristä (vertailutietoa ajanjaksolta joulu-helmi) ei vastausta ole tullut. Paitsi PP:ltä.

Minulle on nykyinen PJ henkilökohtaisesti kirjoittanut että yhdestäkään kissapopulaatiosta ei ole ilmoitettu sen jälkeen kun sjoittajat potkittiin pois toimestaan. Joko hän valehteli tai sitten hän ei tiedä mitä yhdistyksessä sillä saralla tapahtuu!

Juu ja arvaan kyllä miten on ohjattu kyselijöitä: soittakaa kunnalle. Ja kunta tekee mitä tekee.

PP taatusti auttaa niin montaa kissaa kuin hänellä vaan taloudellisesti on rahkeita. Tiedät sen itsekin. Mutta taloudellisiakaan rahkeita ei normaalituloisella taloudella ole kuin murto-osa siitä määrästä mitä PP pystyisi hoitamaan KKY:n avustuksella.

Entäpä keväällä? Mitä silloin meinaatte tehdä kun pentutehtaat taas käynnistyvät? Senkin voin arvata: otatte ne pennut jotka teille kotio kuskataan!

KYLLÄ OTTAA PÄÄHÄN TÄMÄ ASIOIDEN VÄHÄTTELY JA VÄÄRISTELY!!!

Jaana Vuorenpää
Vieras

#1485 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

2011-03-04 19:54:28

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava 

Mistä ihmeestä voisimme saada tietoja kodittomista kissoista, kun KKy:n sijoittaja ei sitä informoi meille? Boikotoitteko te oppositiossa mukana olevia ensikoteja, ettekä anna heille hoitokissoja? Ja tähän on perusteena mikä? 

Kirjoitinko niin ikään, että KAIKKI ensikodit olisivat nyt tyhjillään? En, mutta suurin osa on. Tämä voidaan perustella jo silläkin, ettei pörssissä ole tällä hetkellä kuin jokunen kissa. Viime vuonna tammi-helmikuun aikana yhdistykselle tuli noin 50 kissaa PP:n omien tilastojen mukaan.

MITEN NE KISSAT ON HOIDETTU, JOTKA VAATISIVAT LOUKUTUKSEN JA OVAT MAASEUDULLA AJOMATKAN PÄÄSSÄ? EI MITENKÄÄN! ON VARSIN SINISILMÄISTÄ AJATELLA, ETTÄ KYLLÄ NE KISSAT PÄRJÄÄVÄT ULKONA JA OSAAVAT HAKEUTUA SUOJAAN TARVITTAESSA. TODELLA NAIVISTISESTI JA VASTUUTTOMASTI AJATELTU!

Vieras
Vieras

#1486 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

2011-03-04 20:37:13

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava

Suomen luonnossa ainoa elävä ja siellä selviytyvä kissaeläin on Ilves.

Älä puhu potaskaa! Sinulla on kovin kepeä ja vähättelevä suhtautuminen kotikissan selvitymiseen 30 asteen pakkasissa. Perehdyppäs hiukan paremmin eläimeen kotikissa. Kissat joista nyt on kyse EIVÄT KUULU SUOMEN LUONTOON eivät myöskään selviä siellä!!!! Eläimet, joihin kissakin kuuluu niin kaikki ne ovat viksuja kun elävät vaistojensa varassa (ihminen on tyhmä) MUTTA näillä kissoilla viksuudestaan ja vaistoistaan huolimatta ei ole kehittynyt ominaisuuksia joilla selvitä näistä pakkasista etkä voi olla niin naiivi että niillä kissoilla todellakin olisi lämmin suojaisa paikka jossain lämmitellä ja missä on tarjolla ruokaa?!?

Tuon sinun ajattelumallisi mukaan ja sitä ajatusta vieden eteenpäin tullaan kysymyksen eteen mitä virkaa sitten KKY,llä on???? Jos kerran maastossa olevat kissat selviytyvät eikä niitä tarvitse auttaa, kun kohta ilmatkin lämpenevät ?!?!? Eipähän sieltä taida enää näitten pakkasten jälkeen tulla pelastettavia.....

 

Vieras
Vieras

#1487 Re: Re: Joku roti tähän on saatava

2011-03-04 20:44:26

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava

Pöhköistä päätöksistä seurannutta mokaa (=lukemattomien kissojen pakkaskärsimyksiä ja -kuolemia) koetat vähätellä ja kaunistella? Puolustella? Toivon uniisi kaikki ne pakkaseen kuolleet kissat.

Timo P.

#1490 Erikoinen käsitys asiasta

2011-03-04 21:12:04

#1482: Vieras - Re: Joku roti tähän on saatava

Kirjoitit, että "Jos esim. PP:lle tai jollekulle muulle ilmoitetaan mahdollisista ulkona olevista kissoista, niin tokihan hän ne sieltä hakee. Vai hakeeko? Jokaisen velvollisuus on osallistua avun tarpeessa olevien eläinten auttamiseen, jos sellaista tulee omalle kohdalle.  Kissoja ei ole ennemminkään maastoon lähdetty ETSIMÄÄN, vai onko?"

On surullista, että vieläkin tämä asia voi olla epäselvä. Kymmenittäin on tälläkin keskustelupalstalla kirjoitettu viestejä, jossa lukuisat ihmiset ovat yrittäneet valaista asiaa. Näköjään tuloksetta.

Mutta vielä jaksan silti yrittää:

Ennen kuin vaimoni PP:n sijoittajatoiminta KIELLETTIIN KKY:ssä, hän todellakin lähti etsimään ilmoitettuja kissoja "maastosta". Tarkoitan tosin maastolla tässä asiassa sellaista aluetta, joka säännömukaisesti kuului jonkun yksityisen pihapiiriin tai sen välittömään läheisyyteen. Sillä ei villiintyneitäkään (lue: arkojakaan) kissoja asustele missään kallioiden koloissa, vaan ihmisasumusten välittömässä tuntumassa. Syy on yksinkertainen: sieltä löytyy ravintoa.

Sinun mielestäsi "tokihan hän ne sieltä hakee". Onko Sinun mielestäsi reilua, että jos ilmoitus tulee vaikkapa Sastamalasta, että siellä on joku yksinäinen kissa, niin Pirjon PITÄISI mennä loukuttamaan sitä täältä Orivedeltä asti? Siis nyt, kun KKY on kieltänyt häntä sijoittamasta yhtäkään kissaa ensikoteihin ja kieltänyt meitä toimimasta ensikotinakaan?

Sitten kyllä minäkin sanon jo, että EI KÄY! Rivijäsen TP (minä) ja nykyisessä asemassa oleva PP olemme nyt "samalla viivalla". Ei kai kukaan KKY:läinen komenna minuakaan lähtemään pelastamaan jotain kissaa mistä vain? Mitäs muut KKY:läiset sitten tekevät? Miksi kukaan muu lähempää ei voisi tehdä jotain?

Väität, että "jokaisen velvollisuus on osallistua avun tarpeessa olevan eläinten auttamiseen". Olen samaa mieltä: JOKAISEN.

Yksityisesti toki minä ja vaimoni Pirjo Peltoniemi voimme niin tehdäkin. Mutta se ei sitten kuulu KKY:lle millään tavoin.

Enkä ota sitten moitteita vastaan siitä, millaista kissatoimintaa harrastamme yksityisesti. Sen on jokaisen yksityisasia. Nythän harrastustoimintamme KKY:n kautta on täysin mahdotonta; se on laitettu täysin jumiin jo kaksi kuukautta sitten.

(Tiedoksi: tilamme ovat paikallisen eläinlääkarin tarkastamat ja hyväksymät.)