Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

totuus ei pala tulessakaan.

#39826 kertaus on opintojen äiti

30.07.2014 13:46

Kun kerran on tutkittu nii, ei tarvii uudestaan tutkii. Homoille pitää toistaa kun ne tarkoituksella välttelee heidän pimeää puoltaan. Totuus on tuotava esille tarpeeksi monta kertaa ettei vääriä, epätasa arvoisia, epäterveitä päätöksiä tehdä.
Vastuullinen kansalainen kantaa vastuun tiedottamisesta, josta mediassa vaietaan.
Vastaan sivusta seuranneena

#39827 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 13:50

#39796: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Raamatun tekstiä on molemmissa tapauksissa käytetty siten, että sieltä on kaivamalla kaivettu perusteita käytännölle, jonka perusteet ovat ihan muualla eli tämän käytännön suosijoiden korvien välissä. Näin on tehty myös orjuutta ja naisen alemmuutta perusteltaessa. Kaikissa näissä tapauksissa käytäntö on vielä sen kohteena oleville syrjivä."

On tärkeää erottaa Vanhan Testamentin aika ja Uuden Testamentin aika toisistaan. Me elämme nyt Uuden Testamentin aikaa. Raamattua ja uskovia rienaavat ottavat mielellään VT:n ohjeita ja määräyksiä irti yhteydestään, mikä on epärehellistä ja Raamatun vääristämistä.

Uusi Testamentti ei missään kohtaa kehoita/rohkaise hankkimaan orjia. Päinvastoin varhaiskristityt ostivat orjia vapaiksi mm. siihen tarkoitukseen kerätyillä kolehdeilla. Paavali kehoittaa : Te olette kalliisti ostetut: Älkää olko ihmisten orjia” (1 Kor. 7:23).

Orjuuskysymys on vain yksi esimerkki, sama periaate pätee muihinkin asioihin. Raamatun tekstit on luettava yhteydessään.

 


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.07.2014 13:55



Vieras

#39829 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 14:20

#39796: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Saankos minäkin pikkusen sekottaa soppaanne?  Tuo on tosi totta,  että orjuuden oikeuttaminen ja naisen alistaminen ovat tulleet kummatkin kristinuskon ulkopuolelta vallitsevasta kulttuurista.  Mm no,  enpäs nimeä,  jaa Soile Haverinen on maininnut,  että on todella ylpeä kristinuskon  naiskuvasta,  mitätöivät tekijät ovat tulleet ulkopuolelta,  antiikin ajan kulttuurista.  

ENPÄ ehdi paljon enempää siitä,  mutta,  se miksi esim P:li monissa kohdin näyttää puolustavan näitä alistavia käytöstapoja,  johtuu siitä,  että ympäröivä kulttuuri oli sellainen,  ja sillä oli väliä,  kuinka Jeesuksen omaksi tullut käyttäytyi.  Paavalilla oli huoli siitä,  ettei kr.usko tullut pilkatuksi kristittyjen vapauden kautta.  

Se oli siis hienotunteisuus ulkopuolellaolevia kohtaan.


Vieras

#39830 Re:

30.07.2014 14:32

#39800: -

 

 

 

Raamatustako? Ei, vaan aamun aviisista eli Hesarista! Mutta ihan hyviä toivotuksia. Ja tarpeeseen tänäänkin. Osa tekstistä H.Hiljon blogilta). http://blogitaivas.fi/2013/01/30/katso-ylos-kuninkaan-siunaama/

 

 

Katso ylös kuninkaan siunaama

http://blogitaivas.files.wordpress.com/2014/07/lampaat-wp.jpg...

 

 

Herra, sinua minä kiitän kansojen joukossa, veisaan sinun kiitostasi kansakuntien keskellä. Sillä suuri on sinun armosi ja ulottuu hamaan taivaisiin, ja sinun totuutesi pilviin asti.


Ps. 57:9-10 (KR33/38)


Tuo ohje on hyvä kaikille: katso ylös! Tulkita saa varmaan ihan vapaasti: Katso ylös, putoaako lunta katolta, on nyt ajankohtainen. Katso ylös, Taivaaseen, Jumalan puoleen on aina ajankohtainen. Psalmin kirjoittaja nostaa katseensa ylös vuorille ja kyselee, mistä apu tulee: apu minulle tulee Herralta. Katso Jumalan puoleen, ei vain toivoen parasta, vaan odottaen ja kiittäen ja innolla. Itse universumin Luoja haluaa auttaa sinua kaikissa asioissa, niin maallisissa kuin hengellisissä, eikä näitä kahta tarvitse toisistaan erottaa.

Kuninkaan siunaama: aamun aviisin mukaan ( sivu B12) ” jalkapallokuningas” Jari Litmanen antoi aikoinaan poskipusun kaksivuotiaalle Thomas Lamille ja sanoi, että hänestä tulisi hyvä jalkapalloilija ja nyt kaveri kolkuttelee Suomen maajoukkueen portteja. Että sillä lailla.

 

 

 

 


Vieras

#39831 Re: Re: totuus ei pala tulessakaan.

30.07.2014 14:44

#39822: - Re: totuus ei pala tulessakaan.

 

 

Kertoo ihmeellissistä Luojan teoista.  miksiköhän papari on niin värikäs,  että mykistää?



Vieras

#39832 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 14:46

#39827: Vastaan sivusta seuranneena - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Uusi Testamentti ei missään kohtaa kehoita/rohkaise hankkimaan orjia."

Kovin ristiriitainen on väitteesi historiallista tutkimustietoa ja Raamatun tekstiä vastaan. Orjat olivat jossain määrin "veljiä" alkuseurakunnan toiminnassa, mutta kristillisyys ei sellaisenaan kieltänyt orjien ottoa ja pitoa. Tuo Paavalin kehotuskin voidaan tulkita tätä taustaa vasten. Lisäksi orjien pitoon suhtautuminen muuttui sallivammaksi jo Paavalin omissa teksteissä.

Lisäksi esimerkkini esitti juuri sen, miten tulkintaa tehdään omien mielipiteiden vahvistamiseksi siten, että valitaan sopivat kohdat. Koska orjan pitoa ei selkeästi kielletä Raamatussa, se saatettiin siis oikeuttaa.

"Monet ensimmäisistä kristityistä olivat orjia. Orjuus oli osa varhaisten kristittyjen maailman kantavia rakenteita. Kristityt tunnustivat orjien arvon ihmisinä, mutta toisaalta orjuutta instituutiona tai orjien omistamista ei kyseenalaistettu. Monet kristityt samoin kuin juutalaisetkin omistivat itse orjia: käytäntö jatkui vielä keisari Konstantinuksen aikana (306-337 jKr.), jolloin kristinuskosta tuli Rooman valtakunnassa hyväksytty uskonto.

Orjia kastettiin ja kasteen jälkeen orjia kutsuttiin veljiksi ja sisariksi kuten muitakin täysivaltaisia kristittyjen yhteisöjen jäseniä. Kristityt eivät tietenkään olleet ainoa uskonnollinen ryhmä, joka ottivat orjia jäsenikseen. Myös juutalaisuuteen kääntyminen tai mysteerikultteihin liittyminen oli mahdollista orjille. Orjat olivat uskonnollisessa elämässä täysivaltaisia henkilöitä. He osallistuivat erilaisiin uskonnollisiin rituaaleihin eikä uskonnonharjoittamisessa orjien ja vapaiden välillä ollut näkyviä eroja. Toisaalta orjien kääntyminen kristityiksi saattoi aiheuttaa jännitteitä perheyhteisöjen sisällä siinä missä vaimojen tai aikuisten lasten kääntyminenkin.

Varhaiset kristityt vaativat orjien inhimillistä kohtelua ja kielsivät omistajia kohtelemasta heitä julmasti. Emme tiedä, kohtelivatko kristityt orjiaan muita paremmin. Todennäköisesti jotkut kohtelivat, jotkut eivät. Varhaiskristillisen Apostolien opetuksen, Didakhen, kirjoittaja kehottaa omistajia pidättäytymään väkivallasta ja orjia alistumaan isäntiensä tahtoon kuin nämä olisivat Jumalan edustajia (Didakhe 4:10-11).

Kun kristinusko levisi, kreikkalais-roomalaisen yhteiskunnan käytännöt yleistyvät kristittyjen elämässä samoin kuin kristillisessä teologiassa ja etiikassa. Uuden testamentin varhaisimmissa kirjoituksissa Paavali korostaa eri ryhmien ykseyttä Kristuksessa: orjat ja vapaat, miehet ja naiset, kreikkalaiset ja juutalaiset ovat kaikki kastettuja Kristuksen ruumiin jäseniksi (Gal. 3:26-28; 1 Kor. 12:13). Äänenpainot kuitenkin muuttuvat ajan kuluessa. Paavalia myöhemmissä Uuden testamentin arkielämän ohjeissa, ns. huoneentauluissa, orjien yhteiskunnallinen asema isäntiinsä nähden korostuu ja Kristuksessa vallitseva tasa-arvo jää taka-alalle. "

http://www.helsinki.fi/teol/pro/ihminen/orjuus/orjuus-10.html

Niin, Raamatun teksti on luettava yhteydessään, eikä säveltää mitä tahansa!

 


Vieras

#39833 Re: Re: Re: totuus ei pala tulessakaan.

30.07.2014 14:50

#39831: - Re: Re: totuus ei pala tulessakaan.

 

 

Mitähän tuo seurakuntalaisen juttu sitten oikein tarkoitti,  kun siinä oli aivan käsittämättömiä lukuja ?  Kun ei aprillipilakaan voi olla tähän aikaaan vuodesta.

Samainen Hiljo kirjoittaa Herzog-tapahtumasta:

Herzogin jälkeen: ei muuta kuin uutta matoa koukkuun!

28/07/2014

Aina ei mene niin kuin eräällä kuuluisalla Tammisaaren ja Inkoon rajalla sijaitsevalla saarella. Billy Grahamin ”olympiaennätystä” ei rikottu, mutta huonomminkin olisi voinut käydä. Tappiota tuli korkeintaan 60 000 euroa, ja jos sen jakaa tasan 12 järjestävän tahon kesken, jokaisen osuudeksi tulee kohtuullinen 5 000 euroa.

Herzogin tapahtuman järjestäjät varmasti yrittivät parhaansa. He tiesivät riskit ja toimivat uskonsa varassa. Oltiin teologioista mitä mieltä tahansa, tällainen rohkeus on ihailtavaa. Järjestäjät tuskin tarvitsevat enää yhtään jälkiviisasta, enkä sellaiseksi aio itsekään ilmoittautua. He tarvitsevat armollisia ja anteliaita yrityksiä ja kansalaisia, jotka auttavat maksamaan loppulaskun.

Miten tästä eteenpäin?

Vuonna 2016 suomalaisen gospel-musiikin ikoni, Pro Fide, täyttää 50 vuotta.

Tämän tiimoilta voisi järjestää riemullisen hengellisen juhlan hyvän musiikin ympärille. Pro Fiden lisäksi lavalle voisi nousta Exit, The Road, Chariots, Lasse Heikkilä, Petri Kosonen, Laura Pakarinen, Saila Seurujärvi… Ja tietenkin niitä nykyaikaisempia gospel-muusikoita, joiden olemassaolosta ikääntyvällä blogistilla ei ole harmainta aavistusta. Eikä tuo haittaisi, jos joku pitäisi lyhyen puheenkin. Siis lyhyen. Kolehtipuheita ei tarvittaisi, sillä pääsyliput kattavat kulut. Tapahtuman nimeäkään ei tarvitsisi kaukaa hakea: ”Uskon puolesta”.















Saataisiinko tällaisen tapahtuman taakse laaja joukko suomalaisia seurakuntia? Uskon, että Helsingin Olympiastadionilla järjestetään vielä kerran tilaisuus, joka sytyttää suomalaisten sydämet ja kokoaa kristityt kaikista kuppikunnista yhteen. Joten ei muuta kuin Suomi nousuun, stadion täyteen ja kohti uusia seikkailuja. Uskossa, mutta jalat maassa.

 

Bögarnas fel

#39834 Kukaan ei ole kiinnostunut samojen asioiden(-kaan) loputtomasta kertauksesta...

30.07.2014 14:52

#39826: totuus ei pala tulessakaan. - kertaus on opintojen äiti

TÄSSÄ SINULLE TOTUUKSIA:

-Sinulla ei ole,etkä sinä pystyisi  tuosta "AIDS-tiedottelustasi" kantamaan minkäänlaista vastuuta.

-Olet täällä pelkkä anonyyminä ,kirjoitteleva kiusankappale ,josta varmasti kaikki ovat jo saaneet ,sinusta ja sinun kirjoittelustasi ihan tarpeekseen.

-Missään muussa ´mediassa´, kuin täällä yleisellä nettikeskustelupalstalla tuollainen päivittäinen ,monta kertaa päivässä tapahtuva  toisto ei menisi läpi.

-Mediassa ei yleensäkään  kirjoiteta juttuja aiheista, elleivät ne   liity  johonkin uutisiin tai ajankohtaisiin tapahtumiin, tai ole tarkoitettu viihteeksi ja(läpäise halutun ´viihteen seulaa´)

-Tuo sinun omaehtoinen,oma-aloitteinen ja yksityisesti anonyyminä täällä suorittama homojen mollaamiskampanjasi ei liity mihinkään-ehkä korkeintaan sinun omaan  sairaskertomukseesi.

-Mikään lehti Suomessa ei julkaisi riviäkään noita sinun juttusiasi,eikä kukaan radiotoimittaja olisi kiinnostunut pätkänkään vertaa  haastattelemisestasi.


Vieras

#39835 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 14:55

#39829: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

Paavali eli ympäröivässä kulttuurissa ja joutui ottamaan sen huomioon ja oli itsekin osa siitä. Se, että hän otti sen huomioon hienotunteisuuttaan, ja että kaikki nykymäkökulmasta arveluttava aines on tästä peräisin on yksinkertaisesti naurettava väite ja lähentelle jälkeenpäinselittelyn jalon taidon kauden kärkitulosta.

Sixpack

#39836 Re: kertaus on opintojen äiti

30.07.2014 14:59

#39826: totuus ei pala tulessakaan. - kertaus on opintojen äiti

Sinulla ei ole mitään pimeitä´puolia´- olet yksinkertaisesti ihan pimeä koko tyyppi.


Vieras

#39837 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 15:04

#39832: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

"  Orjuus oli osa varhaisten kristittyjen maailman kantavia rakenteita."      Orjuus oli nimenomaan sen ajan vitsaus ja antiikin ideologiohin passaava asia,  ei kristilliseen ihmiskuvaan,  jossa käsitys luomisesta on keskeinen.,  ja antaa ihmiselle suunnattoman arvon Jumalan kuvana. lunastus tuo vielä suuremman arvon ihmiselle;  Jumala antanut itsensä tämän otuksen (jota ihmiselksi kutsutaan.)

mittaamattoman  arvon  tähden,


http://nuotta.com/sites/default/files/imagecache/article-photo/jutut/jumalankuva...




Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.07.2014 15:11



Vieras

#39839 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 15:18

#39835: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Joo,  siitä ei ole epäilystäkään,  kun ajattelee Raamatun kokonaissanomaa,  siitä ei saa missään tapauksessa orjuutta tukevaa.  Hienotunteisuuus tässä tarkoittaa sitä,  että "ulkopuolella" olevat katselevat Jeesuksen opetuslapsia kuvina Hänestä,  Hänen kirjeinään siitä,  mitä Jumalan maailma on.
Ajallisesti rajoitettu suostuminen vielä orjuuteen vähäksi aikaa,  oli rakkauden osoitus sekä isäntää,  että muita ihmisiä kohtaan,  todistuksen näkökulmasta.  Osoitus sävyisyydestä vastakohtana öykkäröimiselle,  vaikka se ei meidän näkökulmastamme tietenkään ole öykkäröintiä,  mutta heidän tuon ajan näkökulmastaan se  oli aivan eri asia.

Tärkein ja keskeisin VT:n suuri kertomus, Egyptistä lähtö - suuri spectaakkeli (en kuit. tarkoita tällä  tarua  ) paosta  orjuuden pesästä,  joka oli Jumalan valtakunnan täysi VASTAKOHTA.  Ja tuntuu tänä pnä olevan Juutalaisuuden keskeisimpiä asioita.

Orjien uudelleen vangitseminen, Jumalan antaman vapautuskäskyn jälkeenkin,  oli peräti eräs pakkosiirtolaisuuden syy.


Kaikki Raamatussa on orjuutta vastaan,  tästä lähtien:  Rakasta Herraa Sinun Jumalaasi yli kaiken,  ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi!


Vieras

#39840 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 15:36

#39839: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Ajallisesti rajoitettu suostuminen vielä orjuuteen vähäksi aikaa,  oli rakkauden osoitus sekä isäntää,  että muita ihmisiä kohtaan,  todistuksen näkökulmasta.  Osoitus sävyisyydestä vastakohtana öykkäröimiselle,  vaikka se ei meidän näkökulmastammew tietenkään ole öykkäröintiä,  mutta heidän tuon ajan näkökulmansa oli toisenlainen."

Parhainpäin selittely eikun jatkuu: Hienotunteisuudesta joitakin naapureita (?) kohtaan orjia siis pidettiin vähän aikaa, mikä vähä aika osoittautui n. kolmeksisadaksi vuodeksi....?

Egyptin orjuuden vaikutukset ovat myös kovin kiistanalainen asia. Juutalaiset muistivat asian silloin, kun haluttiin olla lempeitä orjia kohtaan. Se ei kuitenkaan estänyt heitä pitämästä orjia.

Myytti on myös tuo "Raamatun kokonaissanoma". Siellä on niin sekava keitos eri aikojen toisilleen ristiriitaisiakin aineksia, että kokonaissanoma on aina jonkun henkilön tulkinta siitä, mikä on tärkeää ja mikä lakaistaan vähin äänin maton alle. Jos taas puhutaan Jeesuksen kokonaissanomasta, sekin on osin ristiriitainen äärimmäisestä pasifismia muistuttavasta aina melko militanttiin asenteeseen aasinkalloineen. Ydinsanoman Jeesukselta voi kyllä löytää ja se on rakkauden kaksoiskäskyssä. Ja sitä te jeesustelijat ette ole tähänkään päivään mennessä ymmärtäneet: Meidän on rakastettava ja kunnioitettava toinen toisiamme ihmisinä siitä riippumatta, onko lähimmäisen arvomaailma sama kuin omamme!


Vieras

#39841 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 15:50

#39840: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Paavalin visio ei ylittänyt tietenkään kolmeensataan vuoteen,,  hänhän puhui Herran pikaisesta tulosta.
En  näköjään  pysty välittämään tuota hienotunteisuutta sisältäkäsin.  Se on Kristuksen todistajan todistus omalla elämällään,  jossa nöyryys on olennainen asia.  "... että sanoittakin voitettaisiin"- tapaan.  Siis koski Seurakunnan ulkopuolisia ihmisiä,  jotka oli tarkoitus voittaa Kristukselle.  Ei mitään vähempää.

Kaikki kulttuurinen kehitys,  joka on luonut ihmisille perusoikeudet,  vapauden,  on onnistunut vain niissä kulttuureissa,  joissa juutalaiskristillinen pohja on luonut perusteet tälle.  Yhä edelleen esim hinduismin,  islamin ja monen muun uskonnon pohjalla olevissa maissa asuu sorto,  ja läpitunkematon vähäisten vangitseminen kurjuuteen ja alistamiseen. 

Kokonaissanoma puuttuu niiltä, joilta puutttuu punainen lanka,  ja olennaiset hengelliset lähestymistavat.  Heillehän kaikki on käsittämätöntä pöperöä,  ja sellaisena pysyy siihen asti kunnes asia valkenee Jumalan Hengen valaisemana.  usko ei ole jokamiehen.  Mutta joka miehelle varattu!  Se tarvitsee ihmisen puolelta aina tietynlaisen perikadon,  vasta siinä aletaan tarvita jotain suurta oman itsen ulkopuolelta.

Vaikutus on suoraan Jumalan vaikutusta lopulta.  Tämän Jeesus ilmaisee vastaetessaan Pietarille,  "sitä ei veri,  eikä liha ole sinulle ilmoittanut vaan minun Isäni,  joka on taivaassa."

Tarkoittaako toisen ihmisen kunnioittaminen mielestäsi hänen mielipiteidensä sokeaa omistamista.  Et varmaan ajattele niinkään?
Vielä tuosta Jeesuksen sanomasta.  Lähi-idän voimakas kieli luo siihen omat lainalaisuutensa. Alueen kulttuurin tunteminen tuo lisävalaistusta moneen vaikeaan kohtaan.  Jeesus puhui paljon esim.naisten käytännönelämän kielellä, kohti  heidän jokapäiväistä elämänpiiriään,  esim taikinan hapatus,  suola, vaatteen paikkaus ja lukemattomia muita kohtia.

 

 


Vieras

#39842 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 16:06

#39841: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Tarkoittaako toisen ihmisen kunnioittaminen mielestäsi hänen mielipiteidensä sokeaa omistamista.  Et varmaan ajattele niinkään?"

En ole sanonut, että pitää olla samaa mieltä hänen kanssaan, jonka kokee itselleen vieraaksi. Sen sijaan tarkoitin, että sen toisen elämää ei pidä mennä sorkkimaan siltä pohjalta, mikä minun omalta kannaltani olisi sopivinta. Se on ihan eri asia. Omalta kohdaltani esimerkiksi noudatan tätä periaatetta siten, että en mene jeesuspalstoille kertomaan, miten heidän pitäisi elää. Jos jeesukset taas tulevat tänne kertomaan, miten lainsäädännön pitäisi kohdella eriarvoisesti ihmisiä, joita he pitävät asenteellisuuksissaan ja asenteensa Raamatun yksittäisiin kohtiin sitten "naulaten". puutun asiaan.

Länsimainen humanismi ja kristinusko ovat kasvaneet rinnakkain, sen verran tuossa tarinassasi on totuuden tynkää. Sen sijaan perusluonteeltaan kristinuskoon perustumaton humanismi ei ollut monissa kohdin kristinuskon tukemaa vaan päinvastoin joutui usein kirkon kanssa napit vastakkain. Sievistelyä ja selittelyä tuo väittämäsi siis myös on.


Vieras

#39843 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 16:24

#39841: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Kenneth  E. Bailey on avannut tuota Jeesuksen ajan Lähi-Idän taustaa, mm vertauksessa leskestä ja tuomarista,  hän kertoo Ben Siirakin viisaudesta.  Sir. 3517-23  Tämä on niin lähellä nyt omaa kohtaa,  että valitsin tähän


Ei hän torju apua pyytävää  orpoa,
ei leskivaimoa,  kun tämä purkaa sydäntään.
Vieriväthän lesken poskelle kyyneleet,
kun hän valittaa sortajainsa tähden.


Herra kuulee vilpitöntä palvelijaansa
hänen rukouksensa nousee pilviin. 
Nöyrän avunhuuto lävistää pilvet;
ennenkuin se on perillä,  hän ei saa lohtua.
hän ei vaikene ennenkuin Korkein käy toimeen,
tarttuu oikeamielisen asiaan ja hankkiii hänelle oikeutta.... 

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ72w__AynkFKqOB8wvtgkrOqBg...








Vieras

#39844 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 16:29

#39842: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

Minkälaiset ilmat muuten naapurimaassa on?  Täällä on ollut aikamoiset helteet ja nyt myrskynmerkit,  pitäis kone kiinni laittaa.  Jyrina jo tuolla taivaanrantaa värittää ja paksu ilma!

Sanokaapas kaikkialta,  mikä on keli!


Vieras

#39845 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 16:39

#39844: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQnmTBhiYWhr1IU54vQjmBmR-8o...

Näitä ei saa erottaa toisistaan!

Pyhää Henkeä Ja Jeesusta/Jumalaa.

Näin tapahtuu ilmiökeskeisessä karsimaattisuudessa.

 

 

 


Vieras

#39846

30.07.2014 16:45

 

 

 

Bakom Bilden,           Nina Äström tv 5   NY  !


Vieras

#39847 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta

30.07.2014 17:17

#39845: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

LöYsin ihan vahingossa tutut kasvot,  Marika Visakorpi NUARENA TYTTÖNÄ!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTmFSuZmILRDBdE0fOTVF1_E63D...

 

 

JOSTAKIN SYYSTÄ TUOTTAA HELPOTUSTA TÄMÄ KUVIEN LAITTO,  MERKILLISTÄ!

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSFTu5MSgJalFPz1cxxcf_GtZV4...

jA SAMAAN SÖSSÖÖN VÄHÄN BAILEYN TEKSTIÄ,  VALITETTAVASTI VAIN ENGLANNIKSI:

Most people – churchgoing people, at least – would agreethat Jesus’ parables are important. Yet, if asked further, mostwould say that His parables are nice stories intended to teachuniversal moral lessons. If you understand the moral of thestory, you’ve gotten the parable.There’s a problem with that explanation: it doesn’t squarewith what Jesus Himself said about His parables. Rather thantrying to create a set of nice stories for the world, Jesus bluntlysaid that He taught in parables so that His hearers wouldn’t immediatelyunderstand His teaching (Matt 13:13).But the problem goes beyond that. When you start lookingat His parables, a lot of them aren’t nice stories at all: a kingdestroys an entire city for speaking out against him; a managercheats his master out of money and is praised by Jesus forit; a fig tree is cursed for not bearing fruit.When taken at face value, the parables can be confusingand hard to understand. In fact, to get a nice moral out ofsome of them requires a good bit of twisting. Parables are notsimple moral stories that teach a lesson.

 

 

http://wwnet.fi/users/veijone/nipa3.jpg...

 



So what are parables?The Bible explains that Jesus had specific purposes forteaching in parables. Matthew tells us that in at least one instanceHe spoke to the crowd only in parables and said nothingwithout a parable (Matt 13:34). Why is this?As Jesus said in Mark, “What shall we say the kingdomof God is like, or what parable shall we use to describe it?”(Mk 4:30) It is important to understand that the parablescannot be separated from Jesus’ teaching on the Kingdomof God. If detached from His larger teaching ministry, theydon’t make sense. Rather, the parables are like different6 introductionplease honor usage rights for this document lenses used to view different aspects of the Kingdom of God.Jesus Himself often started His parables with, “The Kingdomof God is like…”To Jesus, parables are comparisons between the natural



https://lh3.googleusercontent.com/-sGBw8xyNMEA/TY41bm8WGbI/AAAAAAAAFtA/s6y_4mn7i...








lÖYTYI VIDEOITAKIN:https://www.youtube.com/watch?v=ZnHN5_coKsc

TUHLAAJAPOIKA



Vieras

#39848

30.07.2014 17:47



YK:n suojatilana käytetyn koulun tulituksessa kuoli keskiviikkona 16 ihmistä Gazan pohjois-osassa. YK:n edustaja syyttää tulituksesta Israelin armeijaa. Sama tapahtui muutamia päiviä aiemmin. Siinä kouluun osunut raketti surmasi 15 siviiliä. IDF kieltää ehdottomasti ampuneensa kouluun osuneen raketin, jonka uskotaan olleen Hamasin Haifaan ampuma Fajr-75 raketti, joka harhautui suunnastaan. IDF aloitti tutkimukset viimeisestätapauksesta, eikä ota kantaa raketin ampujasta.
IDF sanoo omaavansa videoita, joissa todistetaan, että Hamas ampui raketteja koulun alueilta tai niiden sisältä. Keskiviikkona UNRWA sanoo löytäneensä raketteja kolmannesta sen omistamasta koulusta, mutta kieltäytyy antamasta tietoja, minkä tyyppisiä raketit olivat tai kuvia niistä. Edelliset raketit luovutettiin Hamasille eikä pioneereille tuhottaviksi. Keskiviikkona raketin vaurioittama koulu sijaitsee Jabalian pakolaisleirissä, kuten Hamasin hätäpalvelujen tiedottaja Ashraf al-Qudra sanoi.


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.07.2014 17:55



Vieras

#39850

30.07.2014 18:06




SORI NYT ETTÄ TÄSSÄ VAIN YKS KIRJOITTELEE, mutta tulkaahan sieltä muutkin. Bailey selittää kolmea väärinymmärrettyä kohtaa Tuhlaajapoikakertomuksessa, tai oikeastaan neljättä, koska tuo videon alku näytti myös yhden: miksi isä juoksi!

Kenneth E Bailey Video 5min

Bailey on teol:n prof. Elänyt Egyptissä, Libanonissa ja visssiin Israelissakin.https://www.youtube.com/watch?v=HpbJs8tafeg