Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#39841 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 15:50

#39840: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Paavalin visio ei ylittänyt tietenkään kolmeensataan vuoteen,,  hänhän puhui Herran pikaisesta tulosta.
En  näköjään  pysty välittämään tuota hienotunteisuutta sisältäkäsin.  Se on Kristuksen todistajan todistus omalla elämällään,  jossa nöyryys on olennainen asia.  "... että sanoittakin voitettaisiin"- tapaan.  Siis koski Seurakunnan ulkopuolisia ihmisiä,  jotka oli tarkoitus voittaa Kristukselle.  Ei mitään vähempää.

Kaikki kulttuurinen kehitys,  joka on luonut ihmisille perusoikeudet,  vapauden,  on onnistunut vain niissä kulttuureissa,  joissa juutalaiskristillinen pohja on luonut perusteet tälle.  Yhä edelleen esim hinduismin,  islamin ja monen muun uskonnon pohjalla olevissa maissa asuu sorto,  ja läpitunkematon vähäisten vangitseminen kurjuuteen ja alistamiseen. 

Kokonaissanoma puuttuu niiltä, joilta puutttuu punainen lanka,  ja olennaiset hengelliset lähestymistavat.  Heillehän kaikki on käsittämätöntä pöperöä,  ja sellaisena pysyy siihen asti kunnes asia valkenee Jumalan Hengen valaisemana.  usko ei ole jokamiehen.  Mutta joka miehelle varattu!  Se tarvitsee ihmisen puolelta aina tietynlaisen perikadon,  vasta siinä aletaan tarvita jotain suurta oman itsen ulkopuolelta.

Vaikutus on suoraan Jumalan vaikutusta lopulta.  Tämän Jeesus ilmaisee vastaetessaan Pietarille,  "sitä ei veri,  eikä liha ole sinulle ilmoittanut vaan minun Isäni,  joka on taivaassa."

Tarkoittaako toisen ihmisen kunnioittaminen mielestäsi hänen mielipiteidensä sokeaa omistamista.  Et varmaan ajattele niinkään?
Vielä tuosta Jeesuksen sanomasta.  Lähi-idän voimakas kieli luo siihen omat lainalaisuutensa. Alueen kulttuurin tunteminen tuo lisävalaistusta moneen vaikeaan kohtaan.  Jeesus puhui paljon esim.naisten käytännönelämän kielellä, kohti  heidän jokapäiväistä elämänpiiriään,  esim taikinan hapatus,  suola, vaatteen paikkaus ja lukemattomia muita kohtia.

 

 

Vastaukset


Vieras

#39842 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

2014-07-30 16:06:27

#39841: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Tarkoittaako toisen ihmisen kunnioittaminen mielestäsi hänen mielipiteidensä sokeaa omistamista.  Et varmaan ajattele niinkään?"

En ole sanonut, että pitää olla samaa mieltä hänen kanssaan, jonka kokee itselleen vieraaksi. Sen sijaan tarkoitin, että sen toisen elämää ei pidä mennä sorkkimaan siltä pohjalta, mikä minun omalta kannaltani olisi sopivinta. Se on ihan eri asia. Omalta kohdaltani esimerkiksi noudatan tätä periaatetta siten, että en mene jeesuspalstoille kertomaan, miten heidän pitäisi elää. Jos jeesukset taas tulevat tänne kertomaan, miten lainsäädännön pitäisi kohdella eriarvoisesti ihmisiä, joita he pitävät asenteellisuuksissaan ja asenteensa Raamatun yksittäisiin kohtiin sitten "naulaten". puutun asiaan.

Länsimainen humanismi ja kristinusko ovat kasvaneet rinnakkain, sen verran tuossa tarinassasi on totuuden tynkää. Sen sijaan perusluonteeltaan kristinuskoon perustumaton humanismi ei ollut monissa kohdin kristinuskon tukemaa vaan päinvastoin joutui usein kirkon kanssa napit vastakkain. Sievistelyä ja selittelyä tuo väittämäsi siis myös on.


Vieras

#39843 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

2014-07-30 16:24:20

#39841: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Kenneth  E. Bailey on avannut tuota Jeesuksen ajan Lähi-Idän taustaa, mm vertauksessa leskestä ja tuomarista,  hän kertoo Ben Siirakin viisaudesta.  Sir. 3517-23  Tämä on niin lähellä nyt omaa kohtaa,  että valitsin tähän


Ei hän torju apua pyytävää  orpoa,
ei leskivaimoa,  kun tämä purkaa sydäntään.
Vieriväthän lesken poskelle kyyneleet,
kun hän valittaa sortajainsa tähden.


Herra kuulee vilpitöntä palvelijaansa
hänen rukouksensa nousee pilviin. 
Nöyrän avunhuuto lävistää pilvet;
ennenkuin se on perillä,  hän ei saa lohtua.
hän ei vaikene ennenkuin Korkein käy toimeen,
tarttuu oikeamielisen asiaan ja hankkiii hänelle oikeutta.... 

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ72w__AynkFKqOB8wvtgkrOqBg...