Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#39829 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 14:20

#39796: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Saankos minäkin pikkusen sekottaa soppaanne?  Tuo on tosi totta,  että orjuuden oikeuttaminen ja naisen alistaminen ovat tulleet kummatkin kristinuskon ulkopuolelta vallitsevasta kulttuurista.  Mm no,  enpäs nimeä,  jaa Soile Haverinen on maininnut,  että on todella ylpeä kristinuskon  naiskuvasta,  mitätöivät tekijät ovat tulleet ulkopuolelta,  antiikin ajan kulttuurista.  

ENPÄ ehdi paljon enempää siitä,  mutta,  se miksi esim P:li monissa kohdin näyttää puolustavan näitä alistavia käytöstapoja,  johtuu siitä,  että ympäröivä kulttuuri oli sellainen,  ja sillä oli väliä,  kuinka Jeesuksen omaksi tullut käyttäytyi.  Paavalilla oli huoli siitä,  ettei kr.usko tullut pilkatuksi kristittyjen vapauden kautta.  

Se oli siis hienotunteisuus ulkopuolellaolevia kohtaan.

Vastaukset


Vieras

#39835 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

2014-07-30 14:55:00

#39829: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

Paavali eli ympäröivässä kulttuurissa ja joutui ottamaan sen huomioon ja oli itsekin osa siitä. Se, että hän otti sen huomioon hienotunteisuuttaan, ja että kaikki nykymäkökulmasta arveluttava aines on tästä peräisin on yksinkertaisesti naurettava väite ja lähentelle jälkeenpäinselittelyn jalon taidon kauden kärkitulosta.