Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #39842 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 16:06

#39841: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

"Tarkoittaako toisen ihmisen kunnioittaminen mielestäsi hänen mielipiteidensä sokeaa omistamista.  Et varmaan ajattele niinkään?"

En ole sanonut, että pitää olla samaa mieltä hänen kanssaan, jonka kokee itselleen vieraaksi. Sen sijaan tarkoitin, että sen toisen elämää ei pidä mennä sorkkimaan siltä pohjalta, mikä minun omalta kannaltani olisi sopivinta. Se on ihan eri asia. Omalta kohdaltani esimerkiksi noudatan tätä periaatetta siten, että en mene jeesuspalstoille kertomaan, miten heidän pitäisi elää. Jos jeesukset taas tulevat tänne kertomaan, miten lainsäädännön pitäisi kohdella eriarvoisesti ihmisiä, joita he pitävät asenteellisuuksissaan ja asenteensa Raamatun yksittäisiin kohtiin sitten "naulaten". puutun asiaan.

Länsimainen humanismi ja kristinusko ovat kasvaneet rinnakkain, sen verran tuossa tarinassasi on totuuden tynkää. Sen sijaan perusluonteeltaan kristinuskoon perustumaton humanismi ei ollut monissa kohdin kristinuskon tukemaa vaan päinvastoin joutui usein kirkon kanssa napit vastakkain. Sievistelyä ja selittelyä tuo väittämäsi siis myös on.