Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#39835 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

30.07.2014 14:55

#39829: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

Paavali eli ympäröivässä kulttuurissa ja joutui ottamaan sen huomioon ja oli itsekin osa siitä. Se, että hän otti sen huomioon hienotunteisuuttaan, ja että kaikki nykymäkökulmasta arveluttava aines on tästä peräisin on yksinkertaisesti naurettava väite ja lähentelle jälkeenpäinselittelyn jalon taidon kauden kärkitulosta.

Vastaukset


Vieras

#39839 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

2014-07-30 15:18:07

#39835: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Totuus ja viisaus löytyy Sanasta ?

 

 

Joo,  siitä ei ole epäilystäkään,  kun ajattelee Raamatun kokonaissanomaa,  siitä ei saa missään tapauksessa orjuutta tukevaa.  Hienotunteisuuus tässä tarkoittaa sitä,  että "ulkopuolella" olevat katselevat Jeesuksen opetuslapsia kuvina Hänestä,  Hänen kirjeinään siitä,  mitä Jumalan maailma on.
Ajallisesti rajoitettu suostuminen vielä orjuuteen vähäksi aikaa,  oli rakkauden osoitus sekä isäntää,  että muita ihmisiä kohtaan,  todistuksen näkökulmasta.  Osoitus sävyisyydestä vastakohtana öykkäröimiselle,  vaikka se ei meidän näkökulmastamme tietenkään ole öykkäröintiä,  mutta heidän tuon ajan näkökulmastaan se  oli aivan eri asia.

Tärkein ja keskeisin VT:n suuri kertomus, Egyptistä lähtö - suuri spectaakkeli (en kuit. tarkoita tällä  tarua  ) paosta  orjuuden pesästä,  joka oli Jumalan valtakunnan täysi VASTAKOHTA.  Ja tuntuu tänä pnä olevan Juutalaisuuden keskeisimpiä asioita.

Orjien uudelleen vangitseminen, Jumalan antaman vapautuskäskyn jälkeenkin,  oli peräti eräs pakkosiirtolaisuuden syy.


Kaikki Raamatussa on orjuutta vastaan,  tästä lähtien:  Rakasta Herraa Sinun Jumalaasi yli kaiken,  ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi!