Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#11676 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 15:45

#11673: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anteeksi mutta mitä tarkoitat luonnottomuudella?

Sanakirjan mukaan sillä tarkoitetaan mm. luonnossa esiintyvää.

Edellä on myös pariin otteeseen kysytty sinulta seuraavaa:

"Nyt kun objektiivisuus näyttää olevan keskeinen iskusanasi, niin selvitätkö, mihin perustat väitteesi siitä, että homoseksuaalinen käyttäytyminen on "epätavallinen, säännötön ilmiö, epänormaali poikkeavuus, häiriötila, abnormaali, "luonnottomuus", eli normaalista luonnon tilasta ja luonnonmukaisuudesta poikkeavuus, ei-vakio". En ole nähnyt sinulta minkäänlaisia perusteluita tällaisen vakio-olettaman ja lähtökohdan oikeuttamiseksi."

Tiedeyhteisö ja laajemmin yhteiskunta on jo aikaa sitten tullut siihen tulokseen, että homoseksuaalisuus on yksi lajinsisäisen varianssin ilmenemismuoto, joka on paitsi harmiton, terve, myös suht yleinen, laajasti myös eläinmaailmassa tavattava ilmiö. Todistustaakka muun väittämisestä on sinulla.

Sanojasi lainaten minä voisin väittää, että lainsäädännöllisten oikeuksien evääminen kristityiltä on perusteltua, koska suomalainen luterilaisuus on maailman mittakaavassa epätavallinen, säännötön ilmiö, epänormaali poikkeavuus, häiriötila, abnormaali, "luonnottomuus" jne.

vieras

#11677 Re: Oikeuslaitos ja Raamattu

27.04.2013 15:46

#11652: Vieras - Oikeuslaitos ja Raamattu

Kyllä ne kulkevat käsikädessä. Kymmenen käskyä, johon perustuu laki ja rakkauden kaksoiskäsky.

 


Vieras

#11678 Re: Re: Oikeuslaitos ja Raamattu

27.04.2013 15:48

#11677: vieras - Re: Oikeuslaitos ja Raamattu

Ehei, tutustupa lainsäädäntöömme ja varsinkin sen historiaan. Mooseksen lain aika meni jo. Kymmentä kaskyä ei lainsäädäntömme myöskään tunne, aloita vaikkapa uskonnonvapauslaista..


Vieras

#11679 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 15:48

#11673: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Lainaan eilistä kirjoittajaa, koska et ole vielä vastannut mitään hänen kirjoitukseensa:

"Et varmaankaan itse tajua, että pyyntösi on hiukan kohtuuton, sillä et selvästi tiedä, miten tiede toimii, missä biologista tutkimusta Suomessa tehdään tai mikä on Suomen Tiedeyhteisö, mikä yksimielinen tunnustaminen ja mitä on edes se Objektiivinen Todella Kova Fakta, jota peräänkuulutat. Tiedeyhteisö esimerkiksi ei julkaise minkäänlaisia yhteisiä dokumentteja tai tee julkisia tunnustuksia niistä Objektiivisista Kovista Faktoista, jotka se yksimielisesti hyväksyy. Pelkästään se, että kukaan ei ole kumonnut (vääristelyn, virheellisen tuloksen, väärien johtopäätösten tms. takia) jotain tietoa, pelkästään se, että se yhä on olemassa, on riittävä vakuus sen oikeellisuudelle. Julkaistu artikkeli on jo useaan kertaan luettu ja tarkistettu ennen ilmestymistään ja sitä luetaan ja syynätään kriittisesti ympäri maailman ilmestymisen jälkeenkin. Vilppi kyllä havaitaan, lue vaikka tuo veritaksen linkki. Suomen tiedeyhteisö ei ole erillinen ulkomaailman tiedeyhteisöstä, vaan yhteistyötä tapahtuu tutkijoiden kesken ympäri maailman, joka vuosi järjestetään tieteellisiä konferensseja jossain päin maailmaa, jonne kerääntyy aihetta tutkivia tutkijoita kaikkialta. Suomalaiset vastavalmistuneet tohtorit lähtevät yleensä post-doc- opiskelijaksi ulkomaille jne. Suomessa on viisi yliopistoa, joissa on biologian laitos, käytännössä tällaista tutkimusta voidaan tehdä vain niissä. Rahoitusta biologiselle tutkimukselle on täällä todella vaikeaa saada, koska se ohjataan mieluummin juuri siihen teknologiaan sekä esim. lääketieteeseen. Meillä on vain muutama "kova nimi" tällä alalla. Yksikään tutkija missään maailmassa ei sitäpaitsi tutki pelkästään eläinten homoseksuaalista käyttäytymistä, vaan paljon laajempaa käyttäytymisen alaa. Tässä nyt esimerkiksi yhden Suomen parhaista biologian alan tutkijoista, Hanna Kokon julkaisuluettelo:http://biology.anu.edu.au/hosted_sites/kokko/Publ/index.html"

Raamattuun voi luottaa.

#11680 Re: Re: Re: Oikeuslaitos ja Raamattu

27.04.2013 15:58

#11678: -  : Re: Oikeuslaitos ja Raamattu

Oikeuslaitokset tuntevat Raamatun ja lainsäätäjät tuntevat myös Raamatun. Monet suomalaiset lukevat raamattua. Moni valtio on yrittänyt hävittää raamatut, mutta onnistumatta siinä. Neuvostoliitossa ja Saksassa yritys oli kova, mutta kävikin toisin. Raamattu on ollut vuodesta toiseen maailman luetuin kirjasto maailmassa ja Suomessa.

Paras on edessä.

#11681 Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto

27.04.2013 16:06

Kertokaa tästä adressista siellä missä liikutte ja vaikutatte. Allekirjoituksia voi kerätä erilliselle allekirjoitus lomakkelle, jonka saa tulostettua tämän adressin etusivulta.
Nimiä tulee jatkuvasti ja kannustetaan ihmisiä keräämään nimiä edelleen.
Nyt on aika vaikuttaa terveen tulevaisuuden puolesta, jossa isät, äidit, lapset, ukit, mummit voivat edelleen rakentaa kestävää yhteiskuntaa.
Lapsi tarvii isän ja äidin ja pidetään kiinni ihmisoikeuksista, jotka pitää varmistaa jatkossa lapsillemme. Lapsia ei saa adoptoida homouden ympäristöön.

Vieras

#11682

27.04.2013 16:15

Lapsia syntyy vain miehen ja naisen välisessä suhteessa Syntyvällä lapsella on aina biologinen isä eli mies ja biologinen äiti eli nainen. lapsella on oikeus isään sekä äitiin. Samaa sukupuolta olevat henkilöt eivät voi saada omia lapsia. Suku on jatkunut vain ja ainoastaan sukupolvesta toiseen tähän päivään asti sekä jatkuu maailman loppuun asti samaa kaavaa noudattaen. Tuhoaako ihmiskunta itse itsensä?
vieras

#11683 Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 16:16

#11657: Terzi69 - Re: Re: Re:

Työ ette näytä sitä ihanuutta suavan niistä samoista välineistä, vaikka kunka yritätte, niin ei se vua auta vaikka ois mikä liitto, Teillähän on jo rekisteröitynnä se parisuhde, niin eihän se voi mittää illoo viiä teitä pois. Sehän on niin, jotta työ ette sitä illoo sua, kun oikea puolisko puuttuu, suahan sitä sitten narista. Luin, että oikeuvetkiin on melekein yhtä hyvät siinä teijän suhteessanne. Sitä oikeeta illoo ei sua kuin toisenlaisen puoliskon kanssa.

ÄLÄ OHITA TÄTÄ.

#11684 1084 keveäkuorma. Asiaa ja kannattaa lukea. Tässä on järkee.

27.04.2013 16:24

Homoseksuaalisuuden synnystä:
(Jokaisen linkin http osassa on ylimääräinen t-kirjain, jotta linkit tulisivat esille. Ohjelma ei anna postata kuin 2 linkkiä. Ota linkeistä pois ylimääräinen t-kirjain (t), niin ne toimii.)

APA, ilmoittaa että homoseksuaalisuus aiheutuu monimutkaisista yhteyksistä kognitiiviisten ja biologisisten tekijöiden ja ympäristötekijöiden välillä.
htttp://www.apa.org/topics/sexuality/orientation.aspx

Irving Bieberin (1962) mukaan homoseksuaalisuus aiheutuu liian läheisestä suhteesta äitiin ja liian etäisestä suhteesta Isään.
htttp://www.questia.com/library/book/homosexuality-a-psychoanalytic-study-by-irving-bieber-toby-b-bieber-harvey-j-dain-paul-r-dince-marvin-g-drellich-henry-g-grand-ralph-h-gundlach-malvina-w-kremer-alfred-h-rifkin-cornelia-b-wilbur.jsp

Elizabeth R. Moberlyn (1983) mukaan homoseksuaalisuus johtuu samaistumisen puutteesta omaa sukupuolta olevaan vanhempaan. Läheinen suhde äitiin ei ole syy, vaan seuraus ongelmallisesta suhteesta isään.
htttp://openlibrary.org/books/OL3496474M/Psychogenesis_the_early_development_of_gender_identity

Joseph Nicolosin (1991) mukaan miesten homoseksuaalisuus johtuu pääasiallisesti isäsuhteesta, mutta myös suhdetta äitiin ja kavereihin ei saa aliarvioida.
htttp://search.barnesandnoble.com/Reparative-Therapy-of-Male-Homosexuality/Joseph-Nicolosi/e/9780765701428

Gerard van der Aadvergin (1986, On the Origins and Treatmennt of Homosexuality) mukaan murrosiän kaverisuhteet on pääasiallinen syy homoseksuaalsuuteen. Nuori ei samaistu kaveri joukkoon, vaan koki "erilaisuutta". Tämän vuoksi murrosikäisen homoseksuaalin elämään liittyy myös narsismia ja sisäänpäin kääntynyttä itsesääliä.

Judd Marmorin (1980) mukaan homoseksuaalisuuden syntyyn vaikuttaa biologiset tekijät, perheen sisäinen ilmapiiri, suhteet vanhempiin, syrjintä kaveruussuhteissa, pettymys heteroseksuaalisiin suhteisiin ja kulttuurin antamat mallit.
htttp://www.amazon.com/Homosexual-Behavior-Reappraisal-Judd-Marmor/dp/0465030459

Warren Gadpaille (1995, Comprehensive Textbook of Pshychiatry, s. 1324-1326) pitää homoseksuaalisuutta monen tekijän yhteissummana. Biologia, perhe- ja kulttuuriympäristö sekä psyykkeen sisäinen dynamiikka vaikuttaa seksuaaliseen suuntautumiseen.


"Tutkijat William Byne ja Bruce Parsons valittivat Archives of General Psychiatry- (1993) tiedelehdessä, että seksuaalisen suuntautumisen alkuperän teoretisoinnitsta puuttuu näkemys yksilön aktiivisesta roolista identiteetin muodostamisessa. Usein ajatellaan, että yksilö on passiivinen ja seksuaalinen suuntautuminen ahdetaan häneen joko biologisten tekijöiden tai vanhempien antaman kasvatuksen kautta. Vaikka useimmat tutkijat ovat tiedostaneet, että biologiset ja ympäristöstä ssaadut kokemukset ovat tärkeitä, liian vähän huomiota on annettu sille, miten nämä ovat tekemisissä keskennään.
Bynes ja Parsons ehdottavat yhdistelmää, jossa geenit tai hormoonit eivät sinänsä määrää seksuaalista suuntautumista vaan kallistuman tiettyihin persoonallisuuden piirteisiin. Nämä piirteet vaikuttavat siihen, millä tavalla yksilö on yhteydessä ympäristöönsä aikana jolloin seksuaalisuus ja persoonallisuus kehittyvät.
Tämä mekanismi sallisi monenlaisia kehityspolkuja, jotka johtaisivat homoseksuaalisuuteen. Se ottaisi huomioon myös sen, että yhdessä kasvaneissa identtisissä kaksosissa ilmenee paljon homoseksuaalisuutta. LIsäksi se selittäisi miksi erilaiset psykososiaaliset teoriat ovat epäonnistuneet kun ne ovat keskittyneet joko persoonallisuuden piirteisiin tai tiettyihin ympäristötekijöihin eikä näiden kahden vuorovaikutukseen.

" Ajattele seuraavaa hypoteettista ajatusrakennelmaa, jonka Stoller ja Herdt ovat esittäneet. Kahdella pojalla on poissa oleva isä ja ylisuojeleva äiti, joka ei rohkaise urheiluun. Toinen pojista osallistuu innokkaasti baseballiin ja hänelle kehittyy heteroseksuaali orientaatio. Toinen taas jättäytyy pois baseballista ja hän kasvaa homoksi. Tämä ajatusrakennelma (jolla ei ole tarkoitus tukea kultuurin stereotyyppejä) kuvaa niiden yksinkertaisten selitysten epäonnistumista, jotka väittävät kasvatuksen määräävän seksuaalisen suuntautumisen. Voisiko selitys olla niin yksinkertainen, että homoksi kasvaneella pojalla oli feminiiniset aivot (so. pieni INAH3), joka aiheutisi sikiöajan androgeenipuutteesta, mikä saattaisi olla geneettisesti ohjelmoitua ?
Persoonallisuuden eroja koskeva tutkimus vihjaa, että jotku persoonallisuuden piirteet voivat olla perittyjä. Näitä ovat riippuvuus palkitsemisesta, uusien asioiden etsiminen ja vaikeuksien välttäminen. Kun näitä ulottuvuuksia sovelletaan edeltämainittuun skenaarioon voimme ennustaa, että vaikeuksista ja palkitsemisesta välittämätön poika ei huomioisi äitiä, joka yrittäisi lannistaa baseballin peluuta. Sitävastoin uusia asioita ja vaikeksia välttelevä sekä riippuvainen poika tarvitsi todennäköisimmin äidin hyväksyntää. Siksi hän ei etsi eikä tapaa perheensä ulkopuolisia miehisiä roolimalleja vaan välttää baseballia ja pelkää loukkaantumista. Koska poika ei saa hyväksyvän isän tai vaihtoehtoisen miehisen roolimallin antamaa rohkaisua hän kokee itsensä erilaisiksi muihiin poikiin verrattuna. Tämän seurauksena ei-eroottiset lapsuuden kokemukset voisivat vaikuttaa homoeroottisen suuntauksen syntyyn. Näitä kokemuksia ovat, kuten Friedman kuvaa yleiseksi homoiksi kasvaneille pojille, matala maskuliininen itsearvostus, eristyminen, syrjittynä oleminen sekä poikakaverien että vanhempien miesten, erityisesti isän torjunta" 1)

"Judd Marmor ja Richard Cohen toteavat, että poikien yliherkkyys, feminiinisyys ja taiteellisuus tai tyttöjen maskuliinisuus ja poikamaisuus saattavat altistaa heidät homoseksuaaliselle kehitykselle." - - "Baileyn ja Zucherin 2) tutkimus tukee merkittävästi näitä ajatuksia.
He analysoivat (1995) tutkimuksia, jotka olivat kyselleet hasstateltavien ihmisten muistoja ennen murrosikää. Tutkimuksia oli yhteensä 29 ja niihin oli osallistunut 34:stä 8751:een tutkittavaa.
Tutkijat arvioivat maskuliinista ja feminiinistä käytöstä asteikolla, jossa otettiin huomioon painiminen kavereiden kanssa, kilpaurheilu, aggressiivisuus, leikkikalut, lapsen ihailema roolimalli, leikkikavereiden sukupuoli, pukeutuminen toisen sukupuolen vaatteisiin sekä maine "tyttömäisenä", "poikamaisena" tai "yksinäisenä".
Tulokset osoittivat, että 89 % homoiksi kehittyneistä miehistä oli feminiinisempiä verrattuna heteropoikien maskuliinisen käytöksen keskiarvoon. Sitävastoin vain 2 % heteroksi kehittyneistä pojista ylitti homomiesten maskuliinisen käytöksen keskiarvon.
Lesboista 81% jäi heteronaisen feminiinisen käytöksen keskiarvon alapuolelle. Vain 12 % heteronaisista ylitti lesbojen feminiinisen käytöksen keskiarvon."

Lähteet.

Puonti, A. 2004. Homoseksuaalisuus, hämmennyksestä selkeyteen.
1) Byne, William and Parsons, Bruce: "Human Sexual Orientation. The Biologic Theories Reappraised" Archives of General Psychiatry, March 1993, Vol 50, s. 239.
2) Bailey, J. Michael ja Zucher, Kenneth J,; "Childhood Sex-Typed Behavior and Sexual Orientation: A Conceptual Analysis and Quantitative Review" Developmental Psychology 1995 Vol. 31. No. 1., s. 43-55.


Homoperheissä kasvavista lapsista

"Luterilaisen kirkon Kirkkohallitus antoi kirkon puolesta Sosiaali- ja terveysministeriölle lausunnon Lapset ja rekisteröity parisuhde -mietinnöstä marraskuussa 2003. Toimikunnan mietinnössä ehdotettiin perheiden sisäisen adoption mahdollistamista rekisteröidyissä parisuhteissa. 1)
Kirkkohallitus piti lapsen etua keskeisimpänä kriteerinä punnittaessa toimikunnan ehdotuksia. Tästä johtuen kirkkohallitus katsoi, että ennen lapseksi ottamisen mahdollistamista tulee selvittää äitiyden ja isyyden biologisia, sosiaalipsykologisia ja oikeudellisia käsitteitä olennaisesti laajemmin ja perusteellisemmin kuin mitä mietinnössä on tehty.
Lapsen etua pohdittaessa kirkko piti lähtökohtana lapsen asemaa ja oikeuksia. Lapsella tulee olla oikeus sekä äitiin että isään aina kun se on mahdollista. Vanhemmuuden käsitteen laajentaminen biologista vanhemmuutta laajemmalle ei saa kaventaa lapsen oikeutta äitiin ja isään.
Kirkkohallitus piti mietinnön käsitystä isän puuttumisen merkityksestä lapsen kasvulle kestämättömänä. Suhde sekä samaa että vastakkaista sukupuolta olevaan vanhempaan on tarpeen lapsen psykoseksuaalisen kehityksen kannalta. Isä auttaa lasta mm. eriytymään äidistään.
Toimikunta piti ensisijaisena sitä, että lapsen aseman yhdenvertaisuus toteutuu riippumatta lapsen biologisen vanhemman seksuaalisesta suuntautumisesta tai yhteiselämän muodosta. Kirkkohallitus katsoi tästä poiketen, että ensisijaisesti lapsen etu ja yhdenvertaisuus koskee suhdetta hänen äitiinsä ja isäänsä.
Lausunnossa painotettiin, että lasten saamisessa ja kasvattamisessa ei ole kysymys aikuisten itsetoteutuksesta tai ihmisoikeuksista. Lapset eivät ole vanhempiaan varten vaan vanhemmat lapsiaan varten.
Mietinnön perusongelmana kirkkohallitus piti sitä, että siinä erotettiin vanhemmuus äitiydestä ja isyydestä. Äitiyden ja isyyden realiteettien hämärtäminen ei voi olla lapsen etu, vaan kertoo asian tarkastelemisesta vanhempien oikeuksien kannalta: kaikille aikuisille halutaan samat oikeudet vanhemmuuteen riippumatta siitä, kuinka se vastaa lapsen tarpeisiin tai etuun.

Amerikan psykologisen yhdistyksen sivuilla puolustetaan homo- ja lesbovanhemmuutta. 2) Charlotte J. Patterson kertoo, että homo- ja lesboperheiden tutkimus sisältää monia ongelmia. Tarpeeksi edustavan ja laajan otoksen saaminen on useasti vaikeaa. Lisäksi tutkimukset eivät useinkaan sisällä järkevää vertailuryhmää: lesboperhettä verrataan usein ainoastaan heteroseksuaalin vanhemman yksinhuoltajaperheeseen. Patterson korostaa kuitenkin tutkimuksen positiivisia löytöjä ja sivuuttaa tutkimuksen puutteet kevyesti.
Robert Lerner ja Althea Nagai ovat kirjoittaneet homo- ja lesbovanhemmuutta kriittisesti tarkastelevan kirjan No Basis: What Studies Don't Tell Us About Same-Sex Parenting (2001). 3) Kirjan esipuheessa kerrotaan, että tutkijat ottivat huomattavan riskin ammattiuraansa nähden uskaltamalla kirjoittaa kriittisesti homo- ja lesbovanhemmuudesta. Tutkijat havaitsivat, että 49:stä arvioidusta tutkimuksesta ainoastaan yksi oli neutraali, muiden tutkimusten tekijät halusivat tukea homovanhemmuutta ja homoliittoja. Tutkijat huomauttivat samoista tutkimuksellisista puutteista, joihin viitattiin Pattersonin yhteydessä.
Fiona L. Taskerin ja Susan Golombokin (1997) tutkimusta siteerataan usein todisteena siitä, että lesboperheessä kasvaneet lapset ovat yhtä tasapainoisia kuin heteroperheessä kasvaneet lapset. 4) Tutkimus sisältää tyypilliset homo- ja lesboperhetutkimuksiin liittyvät ongelmat ja virhepäätelmät:
a) Otos oli pieni: 54 lesboperhettä. Vertailukohteena oli 27 heteroseksuaalin äidin yksinhuoltajaperhettä. Tutkijat totesivat, että ehkä siksi "suuria eroja" ei löytynyt.
b) Seurannassa kadotettiin 38 % lapsista.
c) Vertailukohteena olevat perheet eivät olleet riittävän samankaltaisia lesboperheiden kanssa.
d) Tutkijat väittivät, että lesboäitiys ei lisännyt lasten homoseksuaalisuutta. Tosiasiassa lesboäitien lapsista 2/25 (8%) piti itseään homona, mutta ei yksikään heteroperheiden lapsista. Tutkijat totesivat, että lapset kokivat aikuisena homokiinnostusta, jos äiti oli avoin lesboseksin suhteen ja hänellä oli monia lesbosuhteita lapsen kouluiässä. Lisäksi tutkijat myönsivät, että lesboäitien perheissä oli enemmän homokokeiluja.
e) Vertailukohtana oli yksinhuoltajaperheet. Tämä on erittäin tyypillistä lesbo- ja homoperhetutkimuksille. Tällöin suuria eroja ei löydetä. Sitä vastoin yksinhuoltaja / avioeroperheiden ja kahden vanhemman perheiden vertailututkimukset osoittavat, että eroja löytyy mm. koulunkäyntimenestyksen, käytöshäiriöiden ja varhaisten seksikokeilujen suhteen. 5)
f) Lasten haastattelut eivät olleet anonyymejä. Perhetyötä tekevät ammattilaiset tietävät, että lapsi suojelee perhettään ja vanhempiaan, vaikka perheolot olisivat kuinka rikkinäiset. Siksi perheolojen arviointi on mahdollista usein vasta aikuisuudessa.
g) Tutkijat ilmaisivat olevansa "ristiretkellä" lesboperheiden puolesta haastaakseen kaikki kielteiset ennakkoluulot.

Textbook of Homosexuality and Mental Health - teoksessa Martha Kirkpatrick toteaa lesboperhetutkimuksiin liittyvistä ongelmista, että ne olivat tehdyt tarkoitushakuisesti puolustamaan lesboäitiyttä, otanta oli pieni, vertailuryhmä ei ollut sopiva tai jatkoseurantaa ei tehty. Vain harvat lesbot olivat synnyttäneet lapsen lesbosuhteessa ollessaan. 6)
Katsaus homoisiä ja heidän lapsiaan koskeviin tutkimuksiin osoittaa, että niitä koskevat samat ongelmat kuin lesboperhetutkimuksia. 7)
Lesboaktivisti Paula Kuosmanen väittää kirjassa Hetero-olettamuksesta moninaisuuteen (1997), että homo- ja lesboperheissä kasvaneet lapset ovat yhtä tasapainoisia kuin heteroperheissä kasvaneet. Kuosmanen vetoaa kahteentoista tutkimukseen joita on tehty tästä aiheesta. 8)
Kuosmasen mainitsevat tutkimukset eivät ole ongelmattomia. Textbook of Homosexuality and Mental Health - teokseen kirjoittanut Martha Kirkpatrick totetaa viidestä Kuosmasen mainitsemasta tutkimuksesta, että ne olivat tehdyt tarkoitushakuisesti puolustamaan lesboäitiyttä. Lisäksi niiden otanta oli pieni, eikä jatkoseurantaa tehty. 9)
Jäljelle jäävien tutkimusten ongelmana on se, että ne vertasivat eronneiden heteroiden lapsia lesbojen ja homomiesten lapsiin. Eronneiden vanhempien lapsista tiedetään, että heillä on muita lapsia enemmän erilaisia ongelmia.

"Isän menetyksellä on haitallinen vaikutus sekä tyttöjen ja poikien sukupuoli-identiteetin turvalliselle kehitykselle (Hetherington, Cox & Cox 1978). Esimerkiksi Hetherington (1973) havaitsi, että isän puuttumisen vaikutukset tyttöihin ilmenevät nuoruudessa. Ne ilmentyvät pääasiassa kykenemättömyytenä solmia yhteyttä sopivalla tavalla miehiin (s.52). Samoin Roy (1985) löysi pienen, kuitenkin merkittävän yhteyden aikuisiän depression ja ennen 17. ikävuotta tapahtuneen vanhemman menetyksen välillä. Tämä koski sekä tyttöjä ja poikia." 10)

David R. Shaffer toteaa kehitys psykologiaa käsittelevässä oppikirjassaan, että varhaislapsuutensa isästä erossa kasvaneet pojat kehittyvät enemmän tunneriippuvaisiksi sekä vähemmän aggressiivisiksi, päämäärätietoiseksi ja maskuliiniseksi kuin isien kansaa kasvaneet pojat. Näin tapahtuu erityisesti, jos isä lähtee perheestä pojan ollessa alle 4-vuotias. Mikäli ero isästä tapahtuu myöhemmin, poika kehittyy usein ylimaskuliiniseksi. Hänestä kasvaa liioitellun itsevarma ja kapinallinen, joka kompensoi naisseikkailuillaan haurasta miehisyyttään. Avioeroperheissä ilman isää kasvaneet tytöt antautuvat varhaisiin seksikokeiluihin miesten kanssa. 11) Ei siis ihme, että suuria eroja ei löydy lesboperheiden ja heteroavioeroperheiden väliltä!
Tähän asti laajin tutkimus homoisien pojista raportoi, että 9 % heistä kasvoi homoseksuaaleiksi. Määrä on yli neljä kertaa suurempi kuin homomiesten yleinen osuus väestöstä (n.2.2 %). Poikien suhdetta isiinsä kuvastanee osittain se, että tutkijat eivät pystyneet tavoittamaan 48% pojista. 12) Tutkija Diana Baumrind arvelikin, että homoseksuaalien poikien määrä olisikin todellisuudessa suurempi tässä tutkimuksessa. 13)
Eräs laaja tutkimus lesboäitien lapsista totesi, että 12 % tytöistä kasvoi lesboiksi. 14) Yleisessä väestössä 2,2%:lla miehistä ja1,1%:lla naisista on useita seksikokemuksia samansukupuolen kanssa. 15) Homoisien pojista kasvaa siis yli 4 kertaa useammin homo kuin muun väestön keskuudessa. Lesboäitien tytöistä kasvaa lesboja sitä vastoin kymmenen kertaa useammin.

Lapsi tarvitsee kehittyäkseen kummankin vanhemman mallin, tarpeeksi ehyen isän ja äidin, miehen ja naisen mallin. Mikäli lapsi joutuu hakemaan jomman kumman vanhemman mallia perheen ulkopuolelta, identiteetti ongelmat ovat vaarassa kasvaa suureksi. 16)"


Edellinen pätkä on otettu kirjasta
Puonti, Ari. Homoseksuaalisuus, hämmennyksestä selkeyteen. 2004. s. 176-184. Hämeenlinna: Karisto Oy.

Lähdeviitteet:
1) Kirkkohallitus 25.11.: "Lapsen oikeutta sekä äitiin että isään ei saa kaventaa"
htttp://213.250.93.194/asiakas/evl/ktuutiset.nsf/45a7bb2db5c79b9ac2256c9e0057%2086b4/3a3a7e83ee6fc287c2256de8004d2f5c
2) Patterson, Charlotte J.: "Lesbian and Gay Parenting" www.apa.org/pi/parent.html
3) Lerner, Robert ja Nagai, Althea: "No Basis: What Studies Don't Tell Us About Same-Sex Parenting". 2001. Marriage Law Project, Ethics and Public Policy Center. Washington, D.C.
4) Tasker Fiona L. ja Golombok Susan: "Growing Up in a Lesbian Family: Effects on Child Development". 1997. New York: Guilford Press.
5) Teachman, J. ym.: "Sibling Resemblance in Behavioral and Cognitive Outcomes: the Role of Father Presence" Journal of Marriage and the Family 1998, 60, s. 835-848.
Upchurch, D. ym.: "Gender and Ethnic Differences in Timing of First Sexual Intercourse" Family Planning Persppectives 1998, 30, s. 121-127.
Cookson, J.T.: "Parental Supervision and Family Structure: Effects on Adoscent Problem Behaviors" Journal of Divorce and Remarriage 1999, 31, s. 107-127.
6) Kirkpatrick Martha: "Lesbians as Parents" teoksessa Textbook of Homosexuality and Mental Health, toim. Robert P. Cabaj ja Terry S. Stein. 1998, s. 359. Washington, London: American Psychiatric Press Inc.
7) Charlotte J. Patterson ja Raymond W. Chan "Gay Fathers and Their Children" teoksessa Textbook of Homosexuality and Mental Health, toim. Robert P. Cabaj ja Terry S. Stein. 1998, s.371-393. Washington, London: American Psychiatric Press Inc.
8) Kuosmanen 1997, s. 109-110.
9) Kirkpatrick Martha: "Lesbians as Parents" teoksessa Textbook of Homosexuality and Mental Health, toim. Robert P. Cabaj ja Terry S. Stein. 1998, s. 359. Washington, London: American Psychiatric Press Inc. Ks. myös Baumrind, Diana: "Commentary on Sexual Orientation: Research and Social Policy Implications" Developmental Psychology 1995, Vol.31, No.1, 134.
10) Carlson, Robert C. ja Butler, James N.: Abnormal Psychology and Modern life. 1992, s. 127. Ninth ed. New York: Harper Collins Publishers.
11) David R. Shaffer: Developmental Psychology. Theory, Research and Applications. 1985, s. 552-526, 538-544. California: Brook/Cole Publishing Company.
12) Bailey, J.M.: "Sexual Orientation of Adult Sons of Gay Fathers" Developmental Psychology 1995, 31, 124-129.
13) Baumrind, Diana: "Commentary on Sexual Orientation: Research and Social Policy Implications" Developmental Psychology 1995, Vol.31, No.1, s. 134.
14) Tasker Fiona ja Golombok Susan: "Adults Raised as Childern in Lesbian Families" Developmental Psychology 1995, 31, s. 213.
15) Kontula, Osmo ja Haavio-Mannila, Elina: Suomalainen seksi, 1993, s. 251, 254. Porvoo, Helsinki, Juva: WSOY.
16) Ks. Friedman, Richard C, ja Stern, Leonore, O.: "Fathers, Sons and Sexual Orientation, Replication of a Bieber Hypothesis" Psychiatric Quarterly 1980, 52, 3, 175-189.
Vesa Manninen: Pojan alku, isän tie. 1991. 49-51. Helsinki: Kirjayhtymä.
David R. Shaffer: Developmental Psychology. Theory, Research and Applications. 1985. California: Brook/Cole Publishing Company.

Vieras

#11685

27.04.2013 16:24

Mutta miksi jumala loi miehen G- pisteen vain anuksen kautta saavutettavaksi? Jospa vain kaiki miehet sen tajuaisivat!

Vieras

#11686 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 16:26

#11676: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Anteeksi vain, mutta minä kyseenalaistan asioita ja peräänkuulutan objektiivista tutkimustietoa, ja sinulle valitettavasti lankeaa kuin lankeaakin todistustaakka. Otan osaa altavastaajan osaasi tässä asiassa.

"Tiedeyhteisö ja laajemmin yhteiskunta on jo aikaa sitten tullut siihen tulokseen, että homoseksuaalisuus on yksi lajinsisäisen varianssin ilmenemismuoto,"

- Mikä epämääräinen "tiedeyhteisö ja laajemmin yhteiskunta" (Suomessako?) Peräänkuulutin nimenomaan Suomen tiedeyhteisön kantaa asiaan. Sitä vain ei ole täällä foorumilla kukaan vielä esittänyt?

Odottelen edelleenkin nimenomaan Suomessa tehtyä objektiivista tutkimustietoa, jolla Suomen tiedeyhteisö voisi yksimielisesti yht'äkkiä kumota homoseksuaalisen käyttäytymisen abnormaali luonnottomuus ja tavallisesta luonnonmukaisuudesta poikkeavuus.

Terzi69
Vieras

#11687 Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 16:35

"Työ ette näytä sitä ihanuutta suavan niistä samoista välineistä, vaikka kunka yritätte, niin ei se vua auta vaikka ois mikä liitto, Teillähän on jo rekisteröitynnä se parisuhde, niin eihän se voi mittää illoo viiä teitä pois. Sehän on niin, jotta työ ette sitä illoo sua, kun oikea puolisko puuttuu, suahan sitä sitten narista. Luin, että oikeuvetkiin on melekein yhtä hyvät siinä teijän suhteessanne. Sitä oikeeta illoo ei sua kuin toisenlaisen "

Kiitos kunnioittavasta teitittelystä. Minä olen jo tosin sen ikäinen, että teitittelyyn on tottunut. Toisaalta sen myötä avioliittohaaveet minulta tyrmättiin jo varhaisnuoruudessa vallitsevan yhteiskunnan puolelta. Sen vuoksi haluankin, että tulevilla nuorilla on mahdollisuus haaveilla tulevaisuudestaan ja rakentaa sitä vapaasti ilman luokittelua meihin ja teihin. Heillä tulee olla oikeus tuntea olevansa osa samanarvoista yhteiskuntaa kuin kaikilla muillakin seksuaaliseen suuntaumukseen katsomatta. Tasa-arvoinen avioliitto on tässä avainasemassa. Tällä vähennetään ainakin pienen väestönosan turhaa pahoinvointia ja mahdollistetaan heidän kasvaminen tasa-arvoisina tähän yhteiskuntaan. Ja kun tämä kakki ei ole keltään mitään yhtään pois vaan kaikille lisää.
taku

#11688 Re: Re: Re: Oikeuslaitos ja Raamattu

27.04.2013 16:40

#11678: - Re: Re: Oikeuslaitos ja Raamattu

lainsäädäntöömme on vaikuttanut moni asia.Kristilliset arvot ovat yksi tekijä mutta ei ainoa.Demokratiassa jokainen äänestäjä päättää itse minkä antaa vaikuttaa.Niin koomiselta kun se tuntuukin niin myös selliset asiat kuin se millaset tissit ehdokkaalla on vaikuttavat joihinkinäänestäjiin muttaonneksi harvoihin.Muistuta taas että kaikkiuskonnot ideologiat ja kulttuuri ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Myös ateisteilla voi olla kristillisiä vaikutteita joita ei tiedosta. Myös perhe jossaon elänyt vaikuttaa


Vieras

#11689 Selkeämpi vetoomus

27.04.2013 16:43

Allekirjottaisin tämän adressin jos siinä sanottaisiin selkeämmin että avioliitto on kielletty kaikilta muilta paitsi heteroilta. Nythän tämä adressi ei kiellä homojen liittoja. Nykyisessä muodossaha ei ole mitään vaikka homot saiskin luva mennä 'naimisiin'.
Tässä taas.

#11690 9981.

27.04.2013 16:49

Muistin virkistämiseksi homouden kannattajat!

Homoseksuaalisuuden kannattajien oma agenda!
Tämä ohjelma on Gaid-homolehden marraskuun numerosta v. 1987.


1. Homoudesta puhuttava kovaa ja usein mediassa eli tehotoisto (perinteinen manipulaation keino.)
2. Konservatiivisten kirkkojen katsannot muutettava ja tuettava homomyönteistä teologiaa.
3. Kirkkojen moraalinen arvovalta murennettava.
4. On vedottava tieteeseen ja julkiseen mielipiteeseen vaikka ilman perusteita.
5. Homojen on tietoisesti otettava uhrin asema vaikka ovat haastajia.
6. On vedottava kaikessa syrjintään samoin kuin metodisesti maahanmuuttajat rasismiin.
7. Homot on kuvattava positiivisesti.
8. Vastustajat on leimattava : Asiallisilla perusteilla ei väliä.
9. Homouden arvostelijat on saatettava huonoon valoon.
10. Homofobia ( sairaalloinen pelkotila= fobia ) propagandatermin käyttö. Sillä saadaan vastustaja leimattua erittäin syrjivällä tavalla. Vastustaja ei enää vakavasti otettava.
11. Perinteiset instituutiot on vallattava sisältäpäin: koulu, kirkko, media.

Tämä toimintamalli näkyy jälleen täällä keskustelupalstalla!
Myönnän toki, että aika on mennyt tästä eteenpäin, mutta tämä toimintamallinne ei ole muuttunut.

Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!

Vieras

#11691 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 16:51

#11686: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Anteeksi vain, mutta tuo ei ole keskustelua, mitä sinä nyt yrität suorittaa, vaikka kuinka olet olevinasi ylenkatsova ja näsäviisas, mikä on ilmeisesti käsityksesi kovinkin intellektuellista ihmisestä. Keskustelu on sellaista, että toinen esittää argumentin ja toinen vasta-argumentin. Sellainen, jossa vaaditaan vain toista selittämään, on kyselyä. Miksi sinä kuvittelet olevasi niin tärkeä ihminen, että keskustelijat täällä käyttäisivät aikaansa siihen, että etsisivät ja pureskelisivat sinulle tietoa valmiiksi? Etenkin kun itse et edes lue sinulle osoitettuja viestejä, et nähtävästi edes yritä oppia tai ymmärtää mitään, etkä näe vaivaa edes miettiäksesi, mitä oikein haluatkaan tietää. Olisi kiva tietää, millä vuosikymmenellä meillä on kasvatettu lapsia odottamaan asioita heille tulevaksi kuin Manulle illallinen, ilman mitään omaa vaivannäköä taikka kunnioitusta toisten ihmisten avunantoa kohtaan? Et voi vain ponnahtaa tänne kerran päivässä esittämään järkeä vailla olevia kysymyksiä ja vaatimaan niihin selityksiä. Se on huonoa käytöstä.

Meillä on oikein toimiva koululaitos ja lisäkouluttautumisen mahdollisuuksia ihmisille, jotka haluavat, että heille selitetään ja opetetaan kädestä pitäen. Yliopiston kirjastot ovat auki kaikille, netistä voi etsiä oikeaakin tietoa, jos osaa, joten yritähän nyt itsekin. Jos sen sijaan haluat yksityisopetusta, joudut palkkaamaan itsellesi opettajan. Niin se menee. Minä en esimerkiksi todellakaan ala selittämään asioita sinulle kuin lapselle. Minulla on jo lapsia. Jos et edes ymmärrä, mitä haluat tietää, etkä osaa sitä selittää, et edes sitä, haluatko tietää Suomen tiedeyhteisön kannan ihmisen vain eläinten homoseksuaaliseen käytökseen ja miten määrittelet sanan "luonnoton", niin ei sinulle voi kukaan täällä sitä selittääkään. Pitäisi alkaa niin alkeista, ettei se ole näissä puitteissa mahdollista. Vähän niin kuin joutuisi selittämään auton moottorin yksityiskohtaisen toiminnan ihmiselle, joka ei ole koskaan nähnyt yhtäkään moottorilla toimivaa laitetta.

Joten jos todella haluat keskustella aiheesta, niin kerro ensin a) mikä on käsityksesi Suomen tiedeyhteisöstä, b) ymmärrätkö, etteivät tietyn alan tiedeyhteisöt tunne maanrajoja vaan samaa aihetta tutkivat ihmiset muodostavat keskinäisen verkoston, c) tiedätkö, miten tiede toimii, d) oletko lukenut aikaisempia sinulle osoitettuja viestejä, vai etkö ymmärrä niitä ja e) oletko tutustunut sinulle laitettuihin linkkeihin huolella, vai etkö ymmärrä niitä?, sekä f) määrittele nyt ihan omin sanoin, mitä on se Tosi Kova Objektiivinen Tieteellinen Fakta, jota olet peräänkuuluttanut.

Terv. biologi

naisen ja miehen avioliitto on ja pysyköön

#11692 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 16:51

#11687: - Re: Re: Re: Re: Re:  

"Sen vuoksi haluankin, että tulevilla nuorilla on mahdollisuus haaveilla tulevaisuudestaan ja rakentaa sitä vapaasti ilman luokittelua meihin ja teihin. Heillä tulee olla oikeus tuntea olevansa osa samanarvoista yhteiskuntaa kuin kaikilla muillakin seksuaaliseen suuntaumukseen katsomatta. Tasa-arvoinen avioliitto on tässä avainasemassa. Tällä vähennetään ainakin pienen väestönosan turhaa pahoinvointia ja mahdollistetaan heidän kasvaminen tasa-arvoisina tähän yhteiskuntaan. Ja kun tämä kakki ei ole keltään mitään yhtään pois vaan kaikille lisää."

Tasa-arvo on vain peitehanke jolla homoliittoja yritetään nyt väen väkisin runnoa läpi. Kyse on aivan jostain muusta. Pieni 0,6 % marginaaliosa ja heidän puolestaan barrikaadeille nousseet paljon suurempi joukko SETA:n väkeä ja homoaktivisteja luulee että suomalaisia voidaan huijata miten vaan. Tällaista samaa sukupuolta olevien homoliittojen iljettävyyttä ei kaivata suomalaisessa yhteiskunnassa.

Onneksi on tällainen erinomaisen hyvä adressi, jolla voidaan vaikuttaa siihen, että avioliitto on ja pysyy naisen ja miehen välisenä julkisena liittona täällä Suomessa.!

 


Vieras

#11693 Re: 1084 keveäkuorma. Asiaa ja kannattaa lukea. Tässä on järkee.

27.04.2013 16:57

#11684: ÄLÄ OHITA TÄTÄ. - 1084 keveäkuorma. Asiaa ja kannattaa lukea. Tässä on järkee.

Ei ole ihmekään, että pääsee näihin loppupäätelmiin, kun suurin osa lähteistä on ajalta, jolloin homoseksuaalisuudella oli sairausleima ja toiseksi suurin osa kristillisiä lähteitä ;) Vain pari lähdettä oli tältä vuosituhannelta, eikä puolestaan näitä lähteitä kohtaan esitettyä kritiikkiä katsottu tarpeelliseksi tässä kertoa, saati uudemmista, aivan päinvastaisista tutkimustuloksista ja lääketieteellisistä arvioista.


Vieras

#11694 Re: 9981.

27.04.2013 17:02

#11690: Tässä taas. - 9981.  

 

ja mitähän pahaa siinä on, että kaikki mahtuisivat saman katon alle. Niin kirkossa kuten muuallakin yhteiskunnasa. Tasa-arvoinen avioliitto tulee ennemmin tai myöhemmin, joten miksi emme olisi taas ylpeitä tasa- arvon kannattajia, kuten naisten äänioikeuden salliessamme toisena maana maailmassa. Nyt ikävä kyllä taidamme olla parinkymmenen heikommalla puolella ilman päätöstä. Uusi - Seelanti sentään ymmärsi kunnioittaa tasa- arvoperiaatteita muutama viikko sitten.
Paras on edessä.

#11695 Re: Re: 1084 keveäkuorma. Asiaa ja kannattaa lukea. Tässä on järkee.

27.04.2013 17:07

#11693: - Re: 1084 keveäkuorma. Asiaa ja kannattaa lukea. Tässä on järkee.

OMPAHAN FAKTAA HOMOHILLUJILLE JA VALEHTELIJOILLE.

LAPSI TARVII ISÄN JA ÄIDIN KASVAAKSEEN TERVEEKSI JA EHEÄKSI YHTEISKUNNAN KANSALAISEKSI.

HOMOT JA LESBOT OVAT TOKI IHMISENÄ RAKKAITA JA TÄRKEITÄ, MUTTA NE TEOT JA  SEURAUKSET EIVÄT OLE LAPSEN, YKSILÖN JA  YHTEISKUNNAN KANNALTA MORAALISESTI KESTÄVIÄ JA HYVÄKSYTTÄVIÄ.

IHMISELLÄ ON JÄRKI TEHDÄVIISAITA,  OIKEITA ASIOITA.


Vieras

#11696 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 17:09

#11686: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Hauskaa kuitenkin, että opit suvereenisti käyttämään tuota sanaa "todistustaakka" viestistä, joka osoitettiin sinulle:

#11436

Muistathan myös, että ihan ensimmäinen viestisi meni näin:

"Homoseksuaalista käyttäytymistä on havaittu....

...vaan onko se lajille ominaista normaalia käyttäytymistä, vai onko kyseessä epätavallinen, säännötön ilmiö, epänormaali poikkeavuus (häiriötila, abnormaali = "luonnottomuus" eli tavallisesta luonnonmukaisuudesta poikkeavuus)?

Pelkkä havainnointi ei vielä riitä homoseksuaalisen käyttäytymisen puolustamiseksi "luonnollisena ilmiönä", tarvitaan kovaa faktaa jolla on kyettävä kumoamaan edellä mainitut seikat. Näitä faktoja odotellessa, voidaan todeta että homoseksuaalinen käyttäytyminen vaikuttaa vahvasti olevan vastoin luonnonmukaisuutta ja luonnon lakia, eli yksinkertaisesti sanottuna: Luonnottomuus."

Eli nyt kun sinulle on jo osoitettu ja kerrottu tieteellistä kovaa faktaa siitä, että hmoseksuaalista käytöstä esiintyy luonnossa paljon, tavanomaisesti, yleisesti ja ettei se riko "luonnon lakia" (hassu termi), ei ole säännötän ilmiö, eikä epänormaali poikkeavuus, niin siirryhän nyt jo eteenpäin kysymyksinesi tai sitten taaksepäin sinulle osoitetuissa vastauksissa, jotta voit itse todeta, missä ja milloin tämä on sinulle osoitettu :)


Vieras

#11697 Re: Re: Re: 1084 keveäkuorma. Asiaa ja kannattaa lukea. Tässä on järkee.

27.04.2013 17:10


Vieras

#11698 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 17:13

"Onneksi on tällainen erinomaisen hyvä adressi, jolla voidaan vaikuttaa siihen, että avioliitto on ja pysyy naisen ja miehen välisenä julkisena liittona täällä Suomessa.!"

Voi hyvänen aika - miten tämä asia on nyt niin hirvittävän vaikeaa. Tästä ollaan edelleenkin samaa mieltä. Avioliitto on ja pysyy myös miehen ja naisen välisenä. Kukaan ei ole kieltämässä mitään keneltäkään.

Iljettävyyden maininta menee puolestaan jo sitten tunnemaailman puolelle ja sitä vastaan ei löydy järjellisiä perusteita. Tällä kommentilla kirjoittaja enemmänkin paljastaa olevansa kykenemätön järkiperäiseen argumentointiin.

Ja kuten viisas Uusi-Seelantilainen parlamentin jäsen totesi tasa-arvoisen avioliittolain vastustajille ennen ratkaisevaa äänestystä: Voin vakuuttaa, että aurinko nousee huomennakin, vaiika homoilla olisikin avio-oikeus.

Vieras

#11699 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.04.2013 17:19

#11673: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Käytit alkuväitteissäsi useaa vanhentunutta lääketieteen termiä, jolloin oli ilmeistä, että tarkoitit myös sitä, että homoseksuaalisuus on sairasta. Väitteesi on siis kaventunut tuohon luonnoton-luonnonmukainen.  Sinulle ei myöskään kelvannut tieteen "luonnollinen", siis luonnossa normaalisti esiintyvä. Sellaista luonnottomuutta, jota ilmeisesti tarkoitat (= Raamatusta reväisty yskisilmäinen tulkinta) ei yksinkertaisesti ole tieteessä käytetty, joten jäät vaille kaipaamaasi vastausta. Samalla tavalla voidaan väittää, että yksisarvisten olemassa oloa ei olla voitu osoittaa valheeksi "kovalla faktalla", koska ainahan sellainen voi jonkun kulman takana piileskellä. Saat olla siis väitteesi suhteen oikeassa ihan keskenäsi. Asialla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä siviililainsäädännössä määriteltävän homoavioliiton kanssa.

Terzi69

#11700 Tunne vastaan järki

27.04.2013 17:26

Tämähän on ihan selvä juttu tämänkin keskustelun perusteella. Tasa-arvoisen avioliiton vastustajat perustavat joko omiin primitiivisiin tunteisiinsa tai uskonnollisiin tekijöihin. Puolestapuhujilla on sen sijaa jotain järkevää sanottavaa, joka on myös järjenmukaisesti perusteltavissa. Päätös Eduskunnassa tulee siis myös aikoinaan näiden jakolinjojen mukaan. Tai ehkä siis jo Anne Holmlundin valiokunnassa.