VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

nainen

#3601 3600:lle

10.05.2012 22:04

Et sinä kovin mieheltä vaikuta.Minusta mies on se joka suojelee perhettään ja eläimiään täällä metsän keskellä niin pedoilta kuin muiltakin uhkilta.

Vieras

#3602

10.05.2012 22:31

En olekaan mies vaan nainen,mutta mulla on semmonen mies joka onMIES.Ei ole tarvinnu susia lähtä jahtaan aseen kanssa varta vasten.Eikä tässä muitakaan uhkia ole ollut.Onko sitten niin hyvä tuuri ollut ettei ole ollut hätä päiviä meillä.Eläimiä on nähty,kuullutjne.mutta paniikkiin ei ole ollut aihetta.

Vieras

#3603 Monitoimihalli on pilattu

10.05.2012 22:56

Susien suojeliat rellestävät veronmaksajien rahoilla tutkimuksien siihen kun lasketaan vielä haitat koulukyydeistä lähtien summa nousee älyttömiin summiin.
Kyllä ei kuusikymmentä luvulla tarvinnut koulukyytejä kun 7 vuotiasta alkaen hiihdettiin metsän poikki kouluun (siinä meidän monitoimihallissa)
Tämä mahdollisuus on poistunut kun sudet ovat tuleet tälle alueelle viimeisten 10 vuoden aikana.
Koulu on toiminnassa vielä pitkään ja tulevia koululaisia on kasvamassa.
Erik

#3604 Suojelua ja suojelua

11.05.2012 10:43

#3602: -  

Kommentoin omalla tavallaan tätä tyypillistä kirjoitusta (3602), jossa kirjoittaja toteaa, että "ei ole tarvinnu susia lähtä jahtaan aseen kanssa varta vasten".  Kun itse ei olla uhkatilanteessa, niin silloin ei kukaan muukaan voi olla uhkatilanteessa?  Onko tällainen kovin perusteltua ja analyyttista ajattelua, vai onko kysymyksessä sokeus  ja samalla äärimmäinen itsekkyys?  Pyytäisin kirjoittajaa  - ja muitakin - ajattelemaan asiaa syvällisemmin tältä kannalta.

Ymmärrän hyvin luonnonsuojelun - oikean ja tarpeeseen tulevan suojelun.  Varmaankin tekemistä riittää ilmastonsuojelussa, vesistöjen suojelussa jne.  Sademetsiä (ilmaston keuhkot ja eroosion este) tuhotaan surutta, kaivosteollisuus  (esim. Talvivaara) on tuhoamassa Oulujoen ja Vuoksen vesistöjä (puoli Suomea!), Raahessakin lirautellaan uraanivesiä puroon, Suomenlahtea saastutetaan  fosforilla Lugajoella enemmän kuin ovat  koko Suomen vastaavat  teollisuus-, yhdyskunta- ja maatalouspäästöt yhteensä, Amerikoissa (etelä ja pohjoinen) kasvatetaan lihakarjaa hormoneilla, antibiooteilla ja "räjäytystekniikalla" (räjähdysmäisen nopea painonnousu) kaupallisten intressien vuoksi (meillä Suomessa maailman eettisin tuotantoeläintalous), kaupunkien globaali hiilijalanjälki on 3/4 kokonaisuudesta (vastaava väestö 1/2) ja silti pyritään edistämään kaupungistumista (missä on vihreä luonnonsuojelu, joka pyrkii tätä urbanisaatiokehitystä suosimaan hinnalla millä hyvänsä?), turvetta ei voitaisi käyttää Suomessa lämmitykseen (tuodaan samaan aikaan enemmän saastuttavaa kivihiiltä - pitkät kuljetuskustannukset - maailman ääristä), ja samalla mm. Saksa, Japani ja ennen kaikkea Intia pukkaavat kivihiiltä uuniin ennätystahtia.  Käytetty turvesuo - riittävällä vesiensuojelulla toimiva - muuttuu käytön jälkeen hiilinieluksi, kun sinne istutetaan metsää, jota muutoinkaan ei Suomessa  kansainvälisten ilmastosopimusten (Durban) mukaan katsota tosiasioita vastaavasti hiilinieluksi todellisen kasvun ollessa isompaa kuin laskennallinen ja päästöoikeuksissa hyvitettävä kasvu.

Adressin teemaan palatakseni pihasusien suojelupyrkimys toimii tavoitettaan vastaan, pyritään edesauttamaan eläinlajia, mutta tehdään sille enemmän hallaa asenteita kärjistämällä (ihmisten itsepuolustustarve ei poistu! jopa kirjoittaja 3602 suorastaan pilkkaa "paniikkiin ei ole tarvetta", kirjoittajan kommentti: minkä cityn ytimestä tämä syvällinen ajatus on lausuttu); toinen halla on eläinlajin käyttäytymisen muutoksella (ei vihollista vastoin luonnon lakeja!), jossa kehityskulussa villisusi väistyy ja populaatio muuttuu ajan oloon roskisdyykkarisusiksi, sillä ihminenhän  on niin saastuttava laji, että ruokaa kyllä löytyy läheltä kaatopaikoilta ja "mäkkäreiden" nurkilta ihan riittämiin. Tätäkö halutaan?  Onko vieraannuttu oikeasta luonnosta?

Olisi hyvä, jos asiasta pystyisi muodostamaan kokonaisnäkemystä (opinkappaleiden, dogmien ja uskonnon sijasta) ja suuntaamaan energiaa tarpeelliseen luonnonsuojeluun, jossa kysymyksessä on todellinen hätä ja suojelijoita tarvitaan.  Vai ollaanko niin mukavuudenhaluisia, että tyydytetään omatunto näennäissuojelulla ja jätetään olennaiset asiat oman onnensa nojaan?

Olisi kyllä hyvä, jos pystyttäisiin näkemään ortodoksisten teorioiden ohi käytännön tasolle, parempi luonnon kannalta positiivisesti vaikuttavat kompromissit ja neuvottelut  kuin yksityiskohtiin ulottuva ehdottomuus, joiden asianajajia kyllä riittää (tämäkin palsta sen todistaa), toivottavasti enemmistö luonnonsuojelijoista (johon olen lukenut itseni yli 40 vuotta)ymmärtäisi keskittyä olennaiseen ja vaikuttavaan suojeluun.

Mikä on siis se vaikutin, että täysin paikalliseen pihasusikysymykseen löytyy kompetenssia ja vaikutushalua pääasiassa kaupungeista ja jopa satojen kilometrien päästä, mutta olennaisiin valtakunnallisiin ja globaaleihin suojelukysymyksiin - joiden vaikutuspiirissä ja asianosaisia ovat myös kaupunkilaiset ja kaikki "pallon matkustajat", ei tunnu olevan mitään otetta armon vuonna 2012 maassa, jossa ympäristöministerin salkku on luonnonsuojeluorientoituneella poliitikolla.  

 

NYT RIITTÄÄ - projekti

#3605 LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

11.05.2012 15:49

7 kysymystä Kennelliittoon: SUDEN SUOJELU VAKAVA UHKA METSÄSTYSKOIRAKULTTUURILLE
Lue lähettämämme kirje Kennelliittoon:
http://www.voittajakennel.com/KENNELLIITOLLE%20KIRJE.pdf

Asiasta käydään keskustelua myös täällä:
http://markolind.puheenvuoro.uusisuomi.fi/105563-7-kysymyst%C3%A4-kennelliittoon-suden-suojelu-vakava-uhka-mets%C3%A4styskoirakulttuurille

Suurpedot ja Luonto ry
Marko Lind
http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org

Vieras

#3606 Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

11.05.2012 17:25

Me olemme vallanneet kaikki muiden eläinten elinalueet, ja nyt valitamme, kun niiltä alkaa loppua tila, ja ne metsästävät meidän "reviirillämme". Ihminen on ainoa eläin, joka kykenee pahuuteen. Olet sairas, jos kykenet vihaamaan viatonta eläintä. Susikantamme on älyttömän pieni, ja jokainen terve ekosysteemi tarvitsee myös petoja. Jos koirasi joutui suden suuhun, mitä se suden vihaaminen auttaa, kun se on tarvinnut ruokaa säilyäkseen hengissä. Helppo meidän on mennä joka saakelin päivä lihatiskille, ostaa kilokaupalla lihaa ja heittää puolet roskiin. Entä sitten, kun saat tapettua sen kyseisen suden, joka tappoi koirasi, mitä tunnet? Suurta voiton tunnettako, tuoko se ketään takaisin? On sairasta, jos ei voi kanavoida vihaansa toisin. Varsinkin eläimiin kohdistuva viha on täysin luonnotonta. Meitä ihmisiä täällä pallolla on ihan liikaa, ei eläimiä. Rakentakaa aidat pihakoirille, ottakaa koirat yöksi sisään. Ihminen tappaa huvikseen, susi ei. Ihmeellistä hysteriaa, ihan kuin jokainen ihmiselämä olisi ainutkertainen, mutta eläimen ei (täällä kun ollaan kauhuissaan jo kakaroidenkin vuoksi)? Että SE vasta kauheaa olisi, jos ihminen kuolisi! Mitä ihmettä? Antroposentrismiä kaikessa kamaluudessaan! Jokainen elämä on arvokas, mutta kuolemaakin pitää kunnioittaa, kun se on luonnollinen. Ihmistä ei enää luonnolliseksi voi sanoa. Kehtaattekin kääntää selkänne sille, jota ilman ette pärjäisi!


Vieras

#3607 Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

11.05.2012 19:01

#3606: - Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

Vai ei tapa susi huvikseen? no miksi lammaskatraasta on puolet tapettu kun susipoloisella on nälkä? SIIS TAPETTU,MUTTA EI SYÖTY! Kainuussa 2 sutta tappoi n.60 poroa kun oli nälkä, MUTTA EI HUVIKSEEN.....! Älä selitä tänne asioita susista faktoina, joita ne eivät ole. Jos on, todista se! Tässä vain oli pari faktaa siitä, että se tappaa myös HUVIKSEEN.


Vieras

#3608 Re: Suojelua ja suojelua

11.05.2012 19:15

#3604: Erik - Suojelua ja suojelua 

 Hyvä kommenti  ERIK !


Vieras

#3609 Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

11.05.2012 19:19

#3606: - Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita. 

 Itse olet parantumattoman sairas!


Vieras

#3610 Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

11.05.2012 20:30

#3606: - Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita. 

Vain ekofasisti voi lausua: "ihan kuin jokainen ihmiselämä olisi ainutkertainen" ja "täällä ollaan kauhuissaan jo kakaroidenkin vuoksi".  Kirjoituksesi henkii rivien välissä vihaa toisin ajattelevia ihmisiä ja lapsia kohtaan, aliarvottaa ihmisyksilön elämän versus susiyksilön elämän.  

Ihminen on siitä ihmeellinen - tämän on historia opettanut - että mikään aateoppi ei ole niin hullu, etteikö se saisi kannatusta, tällä kertaa kirjoittajan ekoterrorismi olkoon siitä esimerkkinä.

Muutama kommentti kirjoitukseen:

Susilta ei ala tila loppua, vaan väestön keskittyminen taajamiin tekee tilaa koko ajan lisää.  Suomessa oli 1950 -luvulla lähes säännönmukaisesti maaseutukunnissa 2 x enemmän asukkaita kuin nyt, eikö olisi päin vastoin johdonmukaista ajatella, että luonnossa ja maaseudulla on enemmän tilaa kuin ennen, silti sudet pakkautuvat pihoihin toisin kuin lähihistoriassa asia oli.  Tämän pitäisi kait olla selvää?  

Sopinee fasistiseen ja terroristiseen yksisilmäiseen ajatteluun, että on vain viha ja rakkaus suhteessa susiin.  Tilanne ei kuitenkaan ole näin mustavalkoinen normaalissa ihmisajattelussa, on täysin mahdollista,  ymmärrettävää ja luonnollista, että halutaan susi pois omasta pihasta vihaamatta kuitenkaan sitä.

Kuolemaakin pitää kunnioittaa, tämä on luonnon laki ja väistämättömyys ja se koskee ihmistä, koiraa ja suttakin.

Lopuksi: kirjoittajan tekstissä esiintyy sana "viha" toistuvasti, käsitykseni on, että olet pudonnut niin syvään poteroon, että et pääse sieltä enää pois omin avuin.


Vieras

#3611 HIENOA MARKO!!!!

11.05.2012 20:50

Hieno veto tämä kennellittoon vetoaminen.

Ja muista myös, että me muut teemme samaa valistustyötä päivittäin omilla asuinalueillamme. Tulee vielä aika jolloin työtäsi arvostetaan laajasti. Se voi olla jo pian. Olemmehan nähneet kuinka nopeasti ilves lisääntyy. Susi tulee kyllä perässä ja sitten ihmetellään, että miksei tähän reagoitu ajoissa.

hönö

#3612 Re: Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

11.05.2012 20:58

#3610: - Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

Et edes ymmärrä mitä käyttämäsi käsitteet tarkoittavat, mutta eihän se haittaa..


Vieras

#3613

11.05.2012 21:10

Hyvä 3606.muitakin on jotka ovat samalla linjalla ajatuksesi kanssa.Ihmetyttää miksi tää susiprojekti on kuin joku uskonlahkolaisten hurmioon vetämistä aivan kuin amerikkalainen saarnaaja? Ei se susi ole mikään vaara vaan te jotka olette muka olevinnanne hyviä ja rehellisiä jota ette missään nimessä ole.Kuka on tuomitsee suden?Eiköhän se ole ihan luojan luoma niinkö muutkin "rikolliset"?

Vieras

#3614 Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

11.05.2012 21:18

#3606: - Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita. 

lienet nuori ja ehdoton ajatuksissasi, mustavalkoinen, värisävyjä on kyllä muitakin ja toisinajattelevia ihmisiä muunkinlaisia kuin sairaita, tuntuuko mahdottomalta hyväksyä ihmistä, jolla on erilainen näkemys susiasiaan?

nainen

#3615

11.05.2012 21:51

Vielä silloin on helppo parjata toista kun asiat on vielä itsellä ideologisella pohjalla. Olen varma kun seisoo oman raadellun lemmikin vieressä, niin viha on luonnollinen reaktio. Puhutaan vielä että susi tappaa iskemällä ensin niskaan, mutta se on pötypuhetta. Kyllä se susi repii suolet elävältä siitä on meillä kuva todisteena. Siltikin uskon että aito korpisusi eläisi sopusoinnussa minunkin kanssa, mutta tämä järjetön suojelu on kääntynyt itse itseään vastaan.Minusta tämä yhden eläimen suojelua voi verrata ihmiseen joka ottaa vaikka 50 kissaa, eikä jaksa millään ymmärtää, että mikä tässä nyt muita häiritsee. Silloin kun esim.sudelle ruvetaan antamaan ihmisen nimiä, minusta silloin aletaan liikkua arveluttavalla pohjalla. Itse aion liikkua metsissä susista huolimatta, sillä jotenkin se on yhtä tärkeää kuin syöminen?
Elmeri

#3616 Re:

11.05.2012 21:59

#3615: nainen -

Pahasti on asiat tarkoitushakuisesti sekoitettu. Sitä se vihasi tekee. Olkoon kuinka luonnollinen reaktio, ihmisen pitää pystyä ajattelemaan ja ymmärtämään. Turha jäädä vihansa vangiksi, luonto toimii aivan oikein. Puheet pihasusista on vain itsepetosta, oikeutuksen hakemista oikeudettomalle vihalle. Päästä irti vihastasi, ei susi sitä sinun kiusaksesi tai ilkeyttään tee, se on eläin. Sinä pystyt parempaan.


Vieras

#3617

11.05.2012 22:38

Jotenkin minusta tuntuu että yrität saada oikeitusta suojelulle, joka on nyt mennyt mönkään, mutta sitä on vaikea tunnustaa. Että susien tila saadaan luonnolliselle tolalle, se täytyy aloittaa alusta, ja sinunkaltaistesi olisi parempi pysyä siitä kaukana, ja antaa luonnon hoitaa tehtävänsä.Metsän riista on maukasta tästä eteenkinpäin.

Vieras

#3618

11.05.2012 23:04

Onhan se niin,että te jotka olette susia vastaan nii teillä se ääretön katkeruus on omassa elämässä.ja mikä sen helpompi vihan kohde kuin susi purkaa ne omat aggressiot.Susihan on kautta aikojen se kaiken pahan alku ja juuri.Te susivihaajat jopa arvostelette ihmisiä joita ette tunne va
an sen perusteella kun itse olette suvaitsemattomia.Oikea metsästäjä ei ole vihamielinen tappaja.

Vieras

#3619

11.05.2012 23:10

Ei se haittaa jos sudelle aantaa ihmisen nime.Onhan koiriakin ihmisen nimellä.Mikä siinä mättää?Voi aivan hyvin olla.Mun lapsellakin on sellainen nimi joka aikanaan oli koiran nimi.Sami.
Marko Lind

#3620 SYDÄMELLISET KIITOKSET KAIKILLE AKTIIVEILLE

12.05.2012 00:04

KIITOKSET YLI 2000:lle YLÄSAVOLAISELLE SEKÄ MUILLEKKIN

Olen sydämellisesti kiitollinen siitä aktiivisuudesta, jota osoititte adressiamme kohtaan jossa vaadimme maahamme lisää susien pyyntilupia. Tällä hetkellä allekirjoituksia on lähes 16 000 ja sillä on ollut valtava merkitys julkiseen keskusteluun, jossa on ruodittu vallalla olevaa susipolitiikkaa niin mediassa, internetissä kuin eri lehtien keskustelupalstoillakin. Allekirjoituksienne ansiosta olemme saaneet äänemme vahvasti kuuluviin ja vaikuttaneet lukemattomien ihmisten käsityksiin. Lisäksi toimitamme adressin allekirjoituksineen maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle Suomen susikannan hoitosuunnitelman päivitystä varten ennen syksyä, jolloin keskustelut hoitosuunnitelmasta aloitetaan.

Taistelu järjetöntä susipolitiikkaa vastaan ei saa jäädä vain adressin asteelle ja siksi olemme perustaneet Suurpedot ja Luonto- nimisen yhdistyksen, jonka tarkoitus on tehokkaasti taistella mm. metsästyskoiraharrastuksen puolesta yhä kasvavaa susikantaa vastaan. Vastaperustetun yhdistyksen nimissä olemme tähän mennessä laittaneet kyselyn RKTL:lle, kyselyn Kennelliittoon, kirjeen maa- ja metsätalousministerille sekä kantelun EU-komissiolle. Toivon sydämestäni, että aktiivisuutta järjestäytynyttä yhdistystä kohtaan löytyy samalla tavalla kuin ylläpitämäämme adressia kohtaan, sillä järjestäytymällä yhdistyksen alaisuuteen pystymme viemään asiaamme eteenpäin huomattavasti tehokkaammin kuin yksityishenkilöinä. Taistelu järjetöntä susipolitiikkaa vastaan on vasta alussa, tulettehan aktiivisesti mukaan ja näin viemme taistelun voitollisesti loppuun saakka ja täten turvaamme metsästyskoiraharrastuksemme myös tulevaisuudessa.

Kiittäen sekä yhteistä asiaamme kannustaen:
Suurpedot ja Luonto ry:n Puheenjohtaja
Marko Lind
Gsm: 046 6590565
Yhdistyksemme internetsivut, joiden kautta voi mm. liittyä jäseneksi ja tukea vasta alkanutta toimintaamme: http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org

Vieras

#3621

12.05.2012 00:17

En kyllä nimeäni laita mihinkään jonka tarkoitus on varta vasten tappaa joku eläin.ja vaan sen takia että ihmiset saavat nautinnon siitä.Ei ole mikään elämisen tärkein asia.
Pohjanmaa

#3622 Re:

12.05.2012 01:23

#3615: nainen -

 

100% ASIAA!!!

Pohjanmaa

#3623 Kiitos jälleen sinulle Marko!!!

12.05.2012 01:28

100% tuki minulta ja lukuisilta ystäviltäni!!

Muistathan, että kaikilla ei ole riittävästi itseluottamusta tuoda ajatuksiansa julki (edes nimettömösti kirjoittamalla nimensä adressiin).
Täälä meitä on iso joukko ja me kasvatamme joukkoamme, me taistelemme metsästysharrastuksemme puolesta. Emme anna KAUPUNKILAISLUONNONSUOJELIJOIDEN nujertaa luonnon monimuotoisuutta ja metsästäjien luonnonsuojeluharrastusta!!!!
jouko

#3624 Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

12.05.2012 09:26

#3606: - Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

Mielestäsi ihmisiä on tällä pallolla liikaa, voisit auttaa asiaa poistamalla itsesi täältä pallolta, auta ihmiskuntaa vähenemään ja aloita se itsestäsi. Kiitos jo etukäteen!!


Vieras

#3625 3610

12.05.2012 10:15

10 kympin vastauksia !