VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3651

14.05.2012 01:21

Puhe taukosi kummasti kun vihjaistiin siirtoistutuksista...

Nyt juuri kun on se aika kun susi kantaa. Piiperöillä taitaa olla vähän jotain omalla tunnolla.
Täälä päin on ainakin ohjeistettu joka kylän immeinen seuraamaan outoja kulkijoita. Jokainen on tietoinen, että taas saattaa kesän aikan tulla tupsahtaa uus sus lauma pakettiautolla.

Tuollaisten tekijät tulisi sitten kiinnijäätyään tuomita törkeästä luonnonsuojelurikoksesta ;)


Vieras

#3652 Re: Re: 2 YHDISTYSTÄ SAMALLA ASIALLA:

14.05.2012 10:11

#3646: - Re: 2 YHDISTYSTÄ SAMALLA ASIALLA:

Tämä kiinnostaa. Kun toisella yhdistyksellä näyttää olevan Varsinainen jäsen 100 € (liittymismaksu 70 € + jäsenmaksu 30 €)

Aika kallis jäsenmaksu ettei sillä oikeasti saa mitään muuta kuin ilmaisen nettisivun. Rahastusta? Kuinka monta jäsentä?


Vieras

#3653 Re:

14.05.2012 10:16

#3651: -

Mikä metsästysseura niitä susia istuttaa? Onko hyvää riistanhoitotyötä?


Vieras

#3654 Re: Re:

14.05.2012 11:36

#3653: - Re:

 

Olisko sama porukka joka päästeli minkkejä ja kettuja vapaaks?

Yhtä hienoa riistanhoitotyötä!

NYT RIITTÄÄ- projekti

#3655 KOKOOMUKSEN KANTA SUSIPOLITIIKKAAN:

14.05.2012 13:20

(tänään Kokoomus lähetti vastauksensa mikä on heidän puolueensa kanta mm. susipolitiikkaan)

KOKOOMUKSEN KANTA SUSIPOLITIIKKAAN:
(saapunut 14.05.2012)

Kokoomuksen mielestä tavoitteena tulee olla susikannan kestävä koko samalla huolehtien siitä, ettei susista aiheudu välitöntä vaaraa ihmisille, lemmikeille tai kotieläimille. Kaatolupien määrä tulee perustaa susikannan koon luotettavaan arvioon. Kokonaistilanteen arviointi on tärkeää, sillä sellaisilla alueilla, joilla susi käy uhkaksi ihmisille, hyvin vähäinen kaatolupien määrä voi aiheuttaa ikäviä seurauksia.

Ystävällisesti,
Sini Korpinen
Poliittinen suunnittelija
(vastaukset luettavissa http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org/puolueiden-kanta-suurpetopolitiikkaan/ )

* Liittyen yhteiseen asiaan - ja koska kaikilla ei ole käytössään internettiä, niin seuraavasta linkistä voit tulostaa yhdistyksemme mainoksen ystävillesi ja näin omalta osaltasi autat yhteisen asiamme eteenpäin viemisessä. Kiitos jo etukäteen.

Liity valtakunnallisen yhdistyksemme jäseneksi ja tulosta tästä liittymiskaavake itsellesi ja ystävillesi:
http://www.voittajakennel.com/MAINOSLEHTEEN2.pdf


Vieras

#3656 Eränkäviälle

14.05.2012 18:46

Helppo se on susia puolustaa kun itse samoilee lapin jängillä jossa paikalliset pitävät susista huolen.
Kaikilla ei ole haluja eikä mahdollisuutta metsästää jängällä,vaan kotikonnuilla koti rapuilta löysää koiran on parhainta ekolokinen metsästys muoto MUTTA KUN NÄMÄ ¨VILLI IDÄN KOERAT.


Vieras

#3657

14.05.2012 19:56

Nämä villit idän koirat onkin niitä jotka napsii koiria, ja liikkuu pihoissa. Jos se venäjän tarhaaja ihan itse tunnustaa päästäneensä 60 sutta 10vuoden aikana, niin miksi puhutaan vaan niistä 6:sta sudesta. Nehän ovat lisääntyneetkin jo monen sukupolven ajan. Aikaisemmin näki Kainuussa tosi isoja peuralaumoja, vaan eipä nää enää. Jos löytää peuran jäljet, niin perässä näkyy heti yhdet tai useammat suden jäljet. Olen usein miettinyt, että onkohan siinä peuralla mitään mahdollisuutta.
Lampaiden puolella

#3658 Re: Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

15.05.2012 04:52

#3606: - Kaikki allekirjoittaneet ovat sairaita.

Muuten - susi kyllä tappaa huvikseen! Juuri muutama kuukausi sittenhän susi tappoi piharakennuksesta monta lammasta, ja yhtä oli syönyt. Muut oli raadeltu kuoliaaksi, vain 2 jäi eloon isosta lammaslaumasta!

 

NYT RIITTÄÄ - projekti

#3659 EXTRA JÄSENEDUT:

15.05.2012 15:31

SUUNNITTELETKO KALASTUS- TAI METSÄSTYSMATKAA:
yhdistyksemme jäsenille laadukkaat matkailuautot VUOKRALLE
huippuedullisesti! Lue lisää … http://www.voittajakennel.com/VUOKRAAMATKAILUAUTOSJL.pdf

Lue lisää jäsen-eduista os.
http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org/extra-alennukset-vain-jasenille/

Tiedotteen antoi:
Suurpedot ja Luonto ry
http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org

Vieras

#3660 Nyt on oikea meininki!!

15.05.2012 16:44

Hienoa, tässä on nyt sitä mitä tämä asia tarvitsee. Kasvavaa ja laajenevaa toimintaa asiamme puolesta. Yhteistyökumppaneita lähtee asiaan mukaan yhdistyksemme kasvaessa, olen melko varma.
Jäseniä tulee varmasti hiljalleen lisää.

Metsät ovat meidän, eivät kaupunkilaisluonnonsuojelijoiden saatika eurooppalaisten susiaktivistien. Saksalaisista puhumattakaan.


Vieras

#3661

16.05.2012 08:33

Vaikka joidenkin mielestä nyt on tärkeämpiäkin asioita päätettävänä kuin petopolitiikka, niin tämähän on asia, jossa päätösvalta on annettu kauemmas kysymättä niiden keskellä asuvilta. Varmin tie on poliittinen vaikuttaminen. Jos joku poliitikko on suojelun kannalla, niin olkoon sitä julkisesti. Selän takana asioista päättäminen ei nyt ole tätä päivää.

Vieras

#3662 Re: Nyt on oikea meininki!!

16.05.2012 12:17

#3660: - Nyt on oikea meininki!!

Metsät ei todellakaan ole "teidän" metsiä. Metsä on juuri sen jonka nimi omistuspaperissa lukee. Te muka päätätte kenellä on oikeus elää. Te muka päätätte mitä elukoita ihmisten metsissä saa elää. Te muka päätätte mikä on oikea lukumäärä millekin pedolle ja muulle eläimelle Suomessa.

Ainakin minun ja mieheni metsät ovat nimenomaan MEIDÄN METSIÄ. Siellä ei todellakaan metsästäjät sanele miten meidän mailla elellään. Jos yrittävät sanella niin porttikielto napsahtaa aika nopeasti.

Kannattaa muistaa kun toisten omistamilla mailla metsästelette, että olette silloin JONKUN MUUN METSÄSSÄ, ette omassanne!

Kennelliiton jäsen ja koirien kasvattaja

#3663 Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

16.05.2012 12:32

#3605: NYT RIITTÄÄ - projekti - LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

Minä voin vastata Kennelliiton puolesta:

Kennelliiton tehtävä on edistää puhdasrotuisten koirien kasvatusta sekä edistää hyvää koiran pitoa Suomessa. Kennelliiton tehtäviin ei kuulu petohysterian lietsominen.

Toivon sydämestäni että Kennelliitto ei liity tähän teidän naurettavaan narsistiseen petovihaleiriinne. Mikäli liittyy, herää kysymys mikä on Kennelliiton tarkoitus. Onko sen tarkoitus edistää rotukoirien kasvatusta, vai lietsoa petohysteriaa? Anna sinä Marko Kennelliiton hoitaa hommansa. Mikäli Kennelliiton toiminta ei miellytä, niin pienenä vinkkinä; siitä voi aina erota.

Metsästyskoiraharrastus ei todellakaan ole Suomassa uhattuna petojen takia. Suomessa kuolee vuosittain muutamia kymmeniä koiria petojen suuhun. Paljon enemmän kuolee metsästysonnettomuuksissa ja tapaturmissa (mm. auton alle jääneet). Suomessa on yksittäisiä koirien metsästyskäyntejä niin tositilanteissa kuin kokeissa tuhansia. Muutama pedon suuhun jäänyt koira on todella pieni määrä kokonaiskäytöstä.

Kysymys sinulle Marko: miksi valehtelet Kennelliitolle lähettämässäsi kirjeessä että Suomessa joutuu vuosittain satoja koiria suden suuhun? Kun todellisten tilastojen mukaan kaikkiaan vuosittain on joutunut kaikkien petojen tappamaksi vain muutamia kymmeniä koiria!

Jos koira katoaa, eikä sitä löydetä, sitä ei todellakaan tilastoida mututuntuman perusteella suden tappamaksi! Jos koira katoaa metsässä, se on voinut ottaa "hatkat" esim. juoksuisen nartun perään, jäädä pannastaan kiinni jonnekin, jäädä auton alle, joutua jonkun ampumaksi, jäädä jumiin kallion kielekkeelle tai luolaan, törmätä laittomaan pyydykseen ja jäädä siihen kiinni tai löytää esim. laittoman myrkkysyötin tai vaikkapa hukkua. Eli pysytäänpä tosiasioissa, Marko!

 


Vieras

#3664

16.05.2012 14:10

sudet tappavat Kiuruvedellä lemmikkieläimet, ei uskalleta laskea lapsia ulos leikkimään, tottakai muissakin kunnissa/kaupungeissa on sama tilanne. KANNATAN SUSIEN KAATOLUPIJA

Vieras

#3665

16.05.2012 14:13

rahan tuhlausta pannoittaa susija, käytetään rahat järkevämmin

Vieras

#3666 Re: Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

16.05.2012 18:35

#3663: Kennelliiton jäsen ja koirien kasvattaja - Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON: 

 Kenneliiton jäsen täälläkin.

Kuinkahan monta metsästys reissua on jaanyt väliin näitten susien takia? 

Turha tässä on koiria kasvataa jos ei susipolitiikkan tule jarrua. en tule olemaan jatkossa semmoisten liittojen jäsen jotka eivät aja metsästys koirien etua.    Tällä on hyviä koiria mutta mies ajona metsästettiin.

Jos ei näitten susien kanssa hyysätään   lisää tilaa ottavat vaikka tikkusia onkin.

vaari

#3667 Re: Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

16.05.2012 20:23

#3663: Kennelliiton jäsen ja koirien kasvattaja - Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

Kun koira kuolee liikenteessä, luoliin,hukkuu yms. ne ovat vahinkoja joille emme mahda mitään. Susen tappama koira ei ole vahinko, vaan syy löytyy siitä että susikanta on kasvanut liian suureksi. Näitä tappoja alkoi ilmaantua muutama vuosi sitten ja kuten näkyy, susikanta jatkaa kasvamistaan koska niitä ilmestyy kylän lähistöille. Näin ei ollut aikaisemmin jolloin susikanta pidettiin pienenä, mutta eräitten taholta näitä on nyt "hyysätty" ja siirto istutettu. Intiassa lehmä on pyhä ja SUSESTA näyttää tulevan meille se PYHÄ PETO.


Vieras

#3668

16.05.2012 20:46

Vaari puhuu asiaa.

Koiria ei tietenkään mene susien suuhun kun ei niitä voi irti laskea. Mutta sehän se luontoaktivistien tarkoitus onkin.

Metsät kuuluvat maanomistajille tottakai, ei sitä ole kukaan väittänyt etteikö kuulu. Mutta kaikkein vähiten ne kuuluvat kaupungissa asuville luontoaktivisteille. Tiedän kyllä kokemuksesta, että maanomistajat eivät pidä siitä kuinka kaupunkilaispolitiikalla on metsä ja maatalous ajettu alas. Ei metsän omistajat täälä mitään vihreiden ja kaupunkilaisten asioita puolustele. Metsänomistaja ajattelee tottakai metsänsä etua, ei mitään natura veikkojen politiikkaa.

Mutta tääläkun pyörii näitä susia lammasten vaatteissa ;)

Ps. Siirtoistutuksista seurataan täälä päin nyt tiiviisti koko kesän. Toivottavasti muuallakin!!!

Vieras

#3669 Re: Re: Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

16.05.2012 21:53

#3666: - Re: Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

Nykyisen kaltainen koirametsästyskulttuuri on varsin tuore. Ei ennen muinoin ollut läheskään kaikissa pienissä, köyhissä savutorpissa hirvi- tai jäniskoiria. Silloin metsästettiin pääasiassa ansoilla tai kyttäämällä tai hiihtämällä väsytettiin saalis. Nykyinen metsästyskulttuuri alkoi yleistymään vasta 1800-luvulla kun ampuma-aseet yleistyivät ja koirarodut "keksittiin". Sitä ennen metsästys oli täysin erilaista! Eli kun täällä perustellaan että "ikiaikainen" metsästyskulttuuri on vaarassa eikä koirilla voi metsästää kuten aina on tehty, niin höpö höpö! Koiria on toki ollut, mutta niiden käyttö metsästyksessä on ollut erilaista kuin nykyään, eikä niitä ole ollut joka puolella käytettävissä.

"Kaikesta tiedosta ja kestävän käytön periaatteista huolimatta edes nykyinen metsästys ei välttämättä turvaa riistakantojen säilymistä elinkelpoisina. Monella riistalajilla, vaikkapa kanalinnuilla, metsästys ei läheskään aina ole kompensoivaa eli joka tapauksessa kuolevien yksilöiden poistamista vaan additiivista eli kuolleisuutta kasvattavaa. ”Valvottu ja säännelty metsästys ei kuitenkaan ole uhka riistaeläinkannoille”, toteaa Lehikoinen sen paremmin perustelematta. Kantojen kestävyydestä ja metsästyksen todellisesta vaikutuksesta niihin on edelleenkin aivan riittämättömästi tieteellisesti pätevää tutkimustietoa.(Pentti Koskimies)"

http://www.kiiltomato.net/heikki-lehikoinen-tuo-hiisi-hirviasi-metsastyksen-kulttuurihistoria-suomessa/


Vieras

#3670

16.05.2012 22:06

Kyllä seutataan siirtoistutuksia, ja tutkitaan entisiäkin! Metsästäjät ovat käuttäytyneet hyvin. Ihan vuokrasopimusten mukaisesti. Sitä en ymmärrä kuka on luvannut maani susien lisääntymismaaksi. Kenneliä ei tarvitse kohta metsästyskoiria varten ollenkaan. Kuka hullu niitä viitsii viedä suden suuhun.Siitä kuinka monta koiraa on mennyt suden suuhun ei ole tietoa, koska tiedän monta jotka eivät ole tehneet ilmoitusta. Miksi? Voi vaan arvailla.

Vieras

#3671 Re: Re: Re: Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

16.05.2012 22:12

#3669: - Re: Re: Re: LÄHETIMME 7 KYSYMYSTÄ KENNELLIITTOON:

 

 

Kommenttisihan kertoo ihan täysin jälleen kerran, että luontoaktivistien tavoite on lopettaa metsästys. Ei mikään muu.

 

 

NYT RIITTÄÄ - projekti

#3672 PYRKIKÄÄMME VAIKUTTAMAAN POLIITIKKOIHIN:

16.05.2012 23:06


Vieras

#3673 NOIN TUHAT KOIRAA

17.05.2012 10:45

vuodessa kuolee autojen tappamina. Miksei kukaan kerää adressia ajonopeuksien laskemisen puolesta? Herätys Marko!

Vieras

#3674 Re:

17.05.2012 10:47

#3670: -

Kuinkahan monta koiraa on ilmoitettu suden tappamaksi, vaikka kuolinsyy olisikin ollut ihan joku muu? Kukaan ei käy tarkastamassa niitä raatoja, oma ilmoitus riittää. Sama koskee poroja.


Vieras

#3675 Re: NOIN TUHAT KOIRAA

17.05.2012 12:18

#3673: - NOIN TUHAT KOIRAA 

 Ei auton alle vertaus oikein käy tähän yhteyteen.

Autoja on paljon ja nytkin tulin lenkiltä koiran kanssa ei yksikään auto koukannut koiran päälle.

Ei ole kuin parikuukautta sitten koira karkasi kylälle autojen sekaan ei yksikään auto koukannut päälle vaan ottivat kyytiin.

Olen varma jos viimesyksynä olisin lähtenyt koirani  kanssa tien toisellepuolen kuin läksin siellä oli 11sutta passissa ne olisivat pitänyt pienen leikin koirallani tälläiselle alueelle ei varmaan kukaan halua koiraansa päästää varmaan kuolemaan.

USKOKAA JO EI AUTO JAHTAA KOIRAA  ( jos valita pitää ennen annan auton tönäistä koiraani kun susien revittäväksi siinä ei koira opi )