VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3476 Re:

03.05.2012 22:10

#3471: Ihmettelijä -  

Ihmettelijältä erittäin aiheellinen kysymys siitä kuka tällaisia valtuuksia oikein jakaa tai on ottanut itselleen  laillisen yhteiskuntajärjestyksen omaavassa maassa?  Mikä on marssijärjestys henkilökohtaisen turvallisuuden, omaisuuden suojan ja häirikkösusien suhteen?  Tämän pitäisi olla kaikille enemmittä puheitta selvää. 

uneton

#3477

03.05.2012 23:33

Edelleenkään kukaan ei ole vastannut siihen,kun koko ajan puhutaan että sudet syövät LAPSIA niin milloin on tapahtunut ja missä? Enkä tarkoita sata vuotta sitten tapahtuneita juttuja.Jos etukäteen pelkää että susi tulee ja syö lapsen niin minä kyllä olen enemmän peloissaan siitä,että lapsi loukkaantuu liikenneonnettomuudessa tai huumeisiin tai muuhun todennäköisempään vaaraan.Susi ei ole uhka.Eihän se kiva asia ole missään tapauksessa koiransa sudelle menettänyt.mutta tämä elämähän ei ole oikeudenmukainen koskaan eikä tule olemaan.

Vieras

#3478 Re:

04.05.2012 00:00

#3477: uneton -

Seven stages leading to predatory attacks

Ethologist Doctor Valerius Geist of the University of Calgary, Alberta outlined seven hypothetical stages which lead to wolf attacks on humans based on historical and modern accounts.[7]

  • The first outlined stage is scarcity of wild game, be it due to poaching, habitat loss or seasonal migration.
  • Wolves begin approaching human habitations, though limit their visits to nocturnal hours. Their presence is usually established by barking matches with local dogs.
  • After a certain amount of time, wolves begin to frequent human habitations in daylight hours, and observe people and livestock at a distance.
  • The wolves begin acting bolder by attacking small livestock and pets during daylight, sometimes pursuing their prey up to verandas. At this point the wolves do not focus on humans, but will growl and act threateningly toward them.
  • The wolves begin attacking large-bodied livestock and may follow riders, as well as mount verandas and look into windows.
  • People begin to be harassed, usually in a playful manner. The wolves will chase people over short distances and nip at them, though will retreat if confronted.
  • Wolves begin attacking people in predatory fashions.

Silloin kun sudet tappoivat Suomessa lapsia tilattiin ammatti metsästäjiä ja susi julistettiin pannaan. Lähes koko kanta hävitetiin ja luotiin susikantaan ihmispelkoa. Nyt se pelko on jo osalla laumoista poissa, koska suden ei tarvitse enää pelätä ihmistä. Netistä löydät tietoa ulkomailla tapahtuneista susien ihmistapoista, jos osaat englantia.


Vieras

#3479

04.05.2012 00:17

"Edelleenkään kukaan ei ole vastannut siihen,kun koko ajan puhutaan että sudet syövät LAPSIA niin milloin on tapahtunut ja missä?"

ABOUT VUOSI SITTEN VENÄJÄLLÄ, MUUTAMA KUUKAUSI SITTEN KIINASSA JNE JNE.
Venäjän sudet ovat samoja sontaläjiä kuin suomenkin sudet.

Vieras

#3480

04.05.2012 10:48

Maalainen esitti väitteen, että 1800 luvulla vietiin vammaisia lapsia kuolemaan, ja näin syntyivät lapsisurmat. Oletko yhtään ajatellut että meidän monien isovanhemmat elivät silloin, ja jos sinun sukuasi alettaisiin syyttämään lasten taposta, vai onko sulla sukua kun et ajattele sen vertaa. Yleensä tälläinen traaginen tarina kulkee suvussa kauemminkin, joten siellä olisi sitä oikeata tietoa. Jos sulla on sellaista elintä kuin sydäntä, niin lopeta heti alkuunsa

Vieras

#3481 Re:

04.05.2012 14:28

#3477: uneton -  

Oletko Uneton näsäviisas, etkö näe vaikka katsot, etkö kuule vaikka kuuntelet, vai kirjoitteletko huvikseen päin seiniä?

Näissäkin kommenteissa (> 3.000 kpl) löytyy vaikka kuinka paljon tietoa asiaan tai linkkejä, kun vain näkee ne.

Nyt Uneton  heti paikalla unenpöpperöt pois silmistä ja vaha pois korvista!

kasperi

#3482 HARMIN PAIKKA

04.05.2012 15:03

Taisi kuivua kokoon tämä adressi, kun ei tule enää rätiseviä kommentteja eikä allekirjoituksia. Metsästäjänä olisin itsekkin toivonut enemmän kommennenteja. Osa huutelee taas syksyllä, kun jahtikausi alkaa ja koiria häviää. Osa tekee Vaan työtään hiljaisina...

Vieras

#3483 Voi pyhät pyssyt....

04.05.2012 16:47

Käys Marko lukemassa Kainuun sanomat..... Mitä seuraavaks...

Vieras

#3484 Ja ei kai kukaan mettästäjä oikeesti usko

04.05.2012 16:51

etteikö susia olisi siirtoistutettu pitkin ja poikin suomeakin... sen verran nopeesti niitä aina ilmestyy isoja laumoja yllättäen....

Vieras

#3485 Re: 3462 KUUSI VÄÄRÄÄ VÄITTÄMÄÄ SUDESTA

04.05.2012 19:38

#3467: ana - 3462 KUUSI VÄÄRÄÄ VÄITTÄMÄÄ SUDESTA

Ihmistenkin tappamat hirvet juoksevat usein monta sataa metriä veri roiskuen. Jos olet ollut hirviä metsästämässä, niin varmaan tiesitkin sen?

Maalainen

#3486 Susipelkohysteriasta viis,

04.05.2012 19:56

Maalainen kiittää "seurasta" ja alkaa nyt keskittymään keväthommiin tuolla pihalla ja pelloilla.

Sen kun tapatte kaikki pedot metsistä, sehän teillä petovihaajilla on tarkoituksena. Tämä maapallo kuolee joka tapauksessa yhä kiihtyvää tahtia, ja syy on pelkästään ihmisten. Meidän tulisi vaalia kaikkia eläimiä ja estää sukupuuttoja tapahtumasta. Jokaisella eläimellä, jopa iilimadolla, on oma tärkeä tehtävänsä ekologisessa järjestelmässä. Mitä enemmän ihminen sitä järjestelmää sorkkii, sen tuhoisammat ovat seuraukset.

Tuolla adressit sivulla on nimikeräys: Lasten seksuaalisille hyväksikäyttäjille kovemmat tuomiot. Se ei ole saanut puolessatoista kuukaudessa kuin pari tuhatta nimeä. Kertoo aika paljon teidän metsästäjienkin moraalista, että tällaiseen huuhaa adressiin kuin tämä, jaksatte hukata energiaanne, mutta lasten hyväksikäyttäjille kovempia tuomioita vaativa adressi ei kiinnosta näköjään juuri ketään.

Suurin osa metsästäjistä ei halua edes miettiä, että sellaisten riistalajien katoon kuin esim. jänis ja teeri, voisi olla muita vaihtoehtoja kuin pedot. Esim. jäniksellä jänisrutto ja toksoplasmoosi ja teerillä metsien muuttuminen.

Kesä tulee pikkuhiljaa ja aion nauttia täysillä maillamme elävien lukuisten lintu- ja nisäkäslajien runsaudesta, vailla minkäänlaista katkeruutta susia kohtaan.

Hyvää kesää kaikille susien puolesta puhuneille!

Vieras

#3487

04.05.2012 20:07

Hyvää kesää kaikille nimensä kirjoittaneille!!

Ja niille metsästyskoiran omistajille, jotka tiesitte adressista, mutta ette nimeänne kirjoittaneet, ensi syksynä susi ehkä on tullut teidänkin metsästysmaille ja näyttää koirallenne luonnonlakia ;)

Vieras

#3488 Re: Susipelkohysteriasta viis,

04.05.2012 20:26

#3486: Maalainen - Susipelkohysteriasta viis, 

Hyvää kesää täältä järkevän petopolitiikankin (ei vapaan sellaisen)) puolelta, vaikket meikäläisille toivotellutkaan!

Maailmantuska Maalaisen rinnassa on paha asia, silti on melkoista uhoa syyttää metsästäjiä siitäkin, että adressi  lasten seksuaalisen hyväksikäytön kovemmista tuomioista ei ole (valitettavasti) saanut vielä enempää allekirjoittajia.   Maalainen se osaa vääntää asian kuin asian metsästäjien syyksi!

Metsästäjät, jos ketkä, ymmärtävät kestävän luonnontalouden iilimadosta petoihin asti.  Maalaiselta vain on jäänyt huomaamatta, että susilla ei ole muita "vihollisia" kuin ihminen, ja luonnon järjestykseen kuuluu, että jokaisella lajilla kuuluu olla vastavoima.  Maalaisen kannattama rajoittamaton susipolitiikka on luonnotonta, vaikka hän luonnon nimiin vannookin. Järkevä petopolitiikka sen sijaan on välttämätöntä.

Siinä Maalainen on oikeassa, että ihminen on pahin maapallon kuormittaja, tämä asia tosin ei helpotu yhtään petoja paapomalla.  Enemmän petojen paapominen on luonnon sorkkimista kuin niiden kanssa eläminen vuosituhantisessa tasapainossa: pedot, jotka eivät kunnioita ihmisen reviiriä tulee karsia pois ja tällöin terve petokanta saa jatkaa.

Lopuksi: kaikki oikeat maalaiset (ja metsästäjät) ovat kyllä ymmärtäneet Maalaisen ikiaikaisen taktiikan: heittäytymällä valeMaalaiseksi hän yritti esiintyä naamioasussa: kuin susi lampaana tai isoäitinä vanhassa tarinassa.

 

uneton

#3489

04.05.2012 21:08

Hyvää kesää maalaiselle! Myös mulle on riittänyt tän palstan jutut nyt.joten ei muuta kuin luonnon helmaan ja ei siellä ole mitään pelättävää ennenkuin humalaiset metsämiehet tulee ampumaan kun ei ne erota ihmistä ja lintuakaan keskenään.tiiä mitä ne ampuu.siinä se vaara on. Joten jatkakaa te tätä jauhamista täällä. Mukavaa kesää kaikille muillekin kuitenkin!
Norjan harmaa

#3490 Laiskuusko vaivaa?

04.05.2012 22:41

Miksi koirilla täytyy metsästää? Hirvet ajopyynnillä ennnenki pyydetty.

Vieras

#3491 Re:

04.05.2012 23:13

#3489: uneton -

 

Mutta sunhan ei tarvi varoo mitään kun et metässä liikukaan.

 

Kyllä te pöllöt voitte aina väittää mettässä samoilevanne, mutta puheista näkee kilometrin päähän, että tietoa metsän tapahtumista on yhtä paljon kun sialla pohjantähdestä.

Maalla on mukavaa

#3493 Re: Re: Re: Susipelkohysteriasta viis,

04.05.2012 23:38

#3492: Juurikin näin - Re: Re: Susipelkohysteriasta viis, 

 Onse vain vaikiaa näköjään tajuta että maallakin voidaan ajatella eritavoin. Kaupunkilais mehtääjät vouhottaa ja tulee sotkemaan heinäpellot, pysykää niitä sity kanaja ampumassa elekää tuluko ihmisten petoja polokeen keleet! Viljelystie sonnalla ajetaan isoilla maastureilla ja parkiin vasta kylvetylle timoteisaralle ja kaiken näkösiä muoviroskaa syyetään elläinten syötäväksi. Nuotiota pietään iliman maanomistajan lupaa ja tuohet revitään puista kaiken hyvänlisäksi.

VÃNRIKKI LISSABONISTA

#3494 Re: Re:

05.05.2012 06:24

#3478: - Re:

Mister uneton. Osataan tããllã monet kyllã herranjestas enklallinkieltã. Sinun lainauksesi "Wolves begin attacking people in a predatory fashion", on se fashion hypoteettinen ilmaisu. Mihin sinã pyrit ??. Tãssã sinulle todisteita Kãlkãristã:

Ok.. I have been hesitant to mention this BUT on Thursday night at about 5 pm we
were in our Kitchen making dinner when all of a sudden a large Grey wolf ran
though the Shawnee Gold Course. It was moving but we managed to see him for
approx 100 feet at a distance of 20-30 yards. He then turned around and headed
out straight away from us. I was just STUNNED to see that. Anyone else seen
wolves around Calgary, let alone in side the limits?

We are about 3
Blocks from Fish Creek PP. I would guess that is where he came from.
No I wasent Drunk, High or Tired. This was also seen by my wife and kids.
I grabbed the camera, but he never came back.




Vieras

#3495 Re: Re: Re: Re: Susipelkohysteriasta viis,

05.05.2012 07:50

#3493: Maalla on mukavaa - Re: Re: Re: Susipelkohysteriasta viis, 

Otapa nimimerkki ylös autojen rekisterinumerot ja sitten yhteytttä paikallisen metsästysseuran puheenjohtajaan ja luette madonluvut kuvaamillesi tyypeille, jotka vaikuttavat metsästäjän irvikuvilta.  Tuon pelin saa varmasti loppumaan maanomistajien ja metsästysseuran yhteisellä toiminnalla.  Jokaisessa ihmisryhmässä on omat häirikkönsä, oikea metsästäjä liikkuu luonnossa (kylämaisemassa tai erämaassa) eri lähtökohdasta.  


Vieras

#3496 Re: Re: 3462 KUUSI VÄÄRÄÄ VÄITTÄMÄÄ SUDESTA

05.05.2012 09:09

#3485: - Re: 3462 KUUSI VÄÄRÄÄ VÄITTÄMÄÄ SUDESTA 

 Ihmiset metsästävät vain syksyllä syötävää riistaa muun ajan eläävät sovussa esim, nään päivittäin riistaa ei ne ole läheskään niin arkoja metsästys ajan ulkopuolla on varmasti riistan olla turvallisempaa teitten varsilla talojen lähellä ihmisten" suojassa" tulee pedollekki vielä uskaltaakohan mennä sekaan.      jos petopoliitiikka jatkuu tälläisenä kontaktia tulee olemaan

Ei metsästäjä

#3497

05.05.2012 10:32

Eikö vieläkään ala raksuttaa metsästäjillä.Lukekaa Kainuun Sanomat. Tämä homma ei ratkea vaikka laskisitte hamaan tappiin asti? Tämä ei ole riistakysymys.

Vieras

#3498 Perusasian hahmottamiseksi

05.05.2012 10:40

Koira kesytettiin sudesta 10.000 vuotta sitten, sen jälkeen ja ennen sitäkin on ihmisen ja suden rinnakkaiselo perustunut molempien omiin reviireihin, luonto on järjestänytkin asian oivallisesti, koska se on toiminut ikiaikaisesti ja molemmat lajit esiintyvät pallollamme kiistatta edelleen hyvin yleisesti, monin paikoin liiankin yleisesti (esim. Espanjan pyrkimys neuvotella maan suden direktiivi-status uudelleen EU:n kanssa).

Ihmisen omassa pyrkimyksessä hyväksyä susi ydinreviirilleen on kysymys liiallisesta viisaudesta (johon nykyihmisellä on kovasti taipumusta monessa muussakin suhteessa) eikä se tule toimimaan.

Ensinnäkin se olisi suden loppu omana lajinaan (olisi kotikoiria ja villikoiria), koska kaikilla lajeilla on sisäänrakennettuna pyrkimys mahdollisimman helppoon ruoanhankintaan, mikä sudella/villikoirallakin tapahtuisi nykyihmisen lähellä kuten sudesta - koiraksi kesyyntymisvaiheessa ruoanhankinta tapahtui aikanaan luolaihmisen läheisyydessä.

Toisekseen haitat ihmiselle eivät ole hyväksyttävissä, niin kuin luolaihmisetkään eivät niitä aikanaan hyväksyneet ja huolehtivat villisusilajin jatkumisen hyväksymättä niitä omille reviireilleen.

Tässä onkin paradoksia kerrakseen: ollaan suojelemassa sutta (omassa ekolokerossaan - ei ihmisten pihoissa - tarpeellisena lajina) mutta lopputulemana vietäisiin sudesta koiraksi evoluutio loppuun, missä meillä olisi sen jälkeen erämaiden ja villin ja vapaan luonnon susi? Kyllä ne "kaikki" tulisivat nurkkapieliin, jos huomaavat ihmisen - ainoan vastustajansa - heidät siihen sallivan jääväksi.

Tämä adressi on erittäin tärkeällä asialla, perustotuudet tahtovat vain unohtua nykyihmisen liiallisen viisauden vuoksi. Jos ihmisellä ei ole tarpeellista viisautta, luonto iskee takaisin, se ei nimittäin ole ihmisen kyytiläisenä, vaan luonto vie ja ihminen vikisee.

Vieras

#3499

05.05.2012 11:59

Kannatais käydä opintomatkalla rajaseudun metsästäjien luona, joilla on kokemusta 30-40v ajalta. He tietävät tilanteen, mutta eivät enää jaksa puuttua. Eräskin kommentoi että he toivovat susien menevän etelään, ja niinhän nuo näkyvät tekevänkin.
kaikki kuriin vaan

#3500

05.05.2012 14:12

niin ja myös koirakuriin on saatava muutosta. Poliisit ei voi tehdä mitään omistajille jotka käyttäytyvät ääliömäisesti.
http://www.adressit.com/vaarallisten_koirien_omistajat_kuriin