VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3501

05.05.2012 20:59

Kannattaisiko tämä adressi jo lopettaa ja kokeilla jotain muuta, tahti hiipunut päivä päivältä.

Vieras

#3502

05.05.2012 21:09

Kovastipa tää tuntuu joitain vaivaavan vaikka hiipuu ;)

Vieras

#3503 Re: Perusasian hahmottamiseksi

05.05.2012 21:25

#3498: - Perusasian hahmottamiseksi

Onpa piiiitkästä aikaa asiallista ja viisasta tekstiä! Kiitos kirjoittajalle!

NYT RIITTÄÄ - projekti

#3504 PÄIVITETTYJÄ VASTAUKSIA KYSELYYMME:

06.05.2012 01:34

Meidän tekemämme - ja jatkuvasti ylläpitämämme - kysely ja sen tulokset on luettavissa täältä:
http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org/kyselyn-tuloksia/
(päivitämme kyselyä vähintään kerran kuukaudessa)
Korostamme; kyselyyn ovat innokkaasti käyneet vastaamassa myös susiensuojelijat

* Suurin osa vastaajista ei tahdo susia oman elinpiirinsä lähelle
(tämän pitäisi kertoa jo hyvin paljon)
metsästäjänainen

#3505 Re: Laiskuusko vaivaa?

06.05.2012 12:04

#3490: Norjan harmaa - Laiskuusko vaivaa?

AHA, koirilla täytyy metsästää, koska METSÄSTYSKOIRAT OVAT LUOTU SIIHEN eli se on aika yksinkertaista! Tajuatko yhtään, että koira EI OLE ONNELLINEN,JOS EI SAA TOTEUTTAA ELÄMÄN TARKOITUSTAAN. Jos koiralla metsästysvietti on vahva niin sen kuuluu saada toteuttaa itseään. Sama asia, kun ihminen rakastaisi piirtämistä, mutta aina kun piirtäisi niin voisi joutua tapetuksi. Pitäisi vähä asettua muidenkin näkökulmaan. Se on mielestäni viisautta, jos osaa nähdä asiat muiden näkökulmasta. Tyhmyyttä on puhua asiasta, tietämättä asiasta mitään ja ajattelematta muita, joita asia koskee niinku OIKEASTI koskee, ei teoriassa ainoastaan...

Eikö susisuojeliat oikeasti arvosta koiria? Eikö niillä ole oikeutta? Itselleni on ihan sama vaikka asetta ei olisi mukana jokaisella metsästysreissulla, mutta koira tarvitsee sen mahdollisuuden metsästää, jos se kerta on tarkoitettu siihen?

Kyllä metsästystä voi harrastaa ilman koiraa, mutta itse koen, että silloin puuttuu se paraskaveri, joka on aina valmnis lähtemään yhdessä reissuille.

 

Metsästäjän ja koiran suhde on erityinen, koira tietää kuka sitä metsällä käyttää ja omille koirilleni jäniksistä puhuminen saa ne levottomiksi. Itse rakastan näitä reissujamme luonnon keskellä, koiran koulutusta, on erityisen jännittävää seurata koiran toimintaa ajossa ja nähdä kehitys koirassa pennusta aikuiseksi. :) Eikö tämä asia ole tullut jo selväksi?

 

Tietenkään ei seurakoirien omistajat asiaa ymmärrä, mutta pyydän, että ottaisitte asiasta selvää ennen kuin tuomihette huhupuheiden perusteella!

metsästäjänainen

#3506 Re:

06.05.2012 12:21

#3500: kaikki kuriin vaan -

Niinpä, turha ruveta tämän adressin allekirjottaineille valittamaan, että koirat tappavat enemmän ihmisiä kuin sudet. Kyllä se vaan on yleensä omistajastakin kiinni ja joskus luonnehäiriöitä esiintyy.

Jos oma koirani ihmisiä purisi niin se olisi sen loppu. Jos susi koiraani söisi ni jumaliste en katsoisi vierestä, en ampuisikaan ku ei saa, sekaan menisin kirveen kanssa ja kuolisin vaikka kavereitteni puolesta.... Eikö ihmisen kuulu olla laumanjohtaja koirille ja jos taistelu tulee niin ei puun taakse piiloon mennä, sillon mennään taisteluun.

Tämä adressin allekirjoittaminenkin on eräänlaista taistelua koiriemme, parhaiden ystäviemme puolesta, jotka meitäkin puollustaisivat, jos vihollinen eteen tulisi. ARVOA YSTÄVÄLLEMME, niinpä koira on ihmisen parasystävä.

Pauka

#3507 Re: Re:

06.05.2012 13:13

#3506: metsästäjänainen - Re:

Aivan uskomatonta tuubaa. En olisi uskonut että tällaista on olemassa


Vieras

#3508

06.05.2012 18:19

Kiuruvesi kärjessä allekirjoituksissa,lieneekö koko kylässäkään noin paljon asukkaita.

Vieras

#3509

06.05.2012 19:43

Olisko Kiuruvetisillä kokemusta asiasta Mietipä sitä.

Vieras

#3510 Re: Re: Re:

06.05.2012 22:20

#3507: Pauka - Re: Re:  

Metsästäjänainen toimii aivan oikein, mikäli puolustaa koiransa henkeä, tämä lienee oikeutettu, ymmärrettävä ja luonnollinen reaktio, jonka voi jokainen järkevään ajatteluun pystyvä hyväksyä  

Sen sijaan Paukan nimimerkki on huolella valittu "paukapäisen" kommentin perusteella.  Itse kyllä olen oppinut elämäni varrella näkemään, että meitä löytyy joka lähtöön ja on olemassa Paukan kommentoinninkin kaltaista suhtautumista, eikä niin hullua asiaa olekaan, etteikö joku Pauka pistä paremmaksi.

Pauka

#3511 Re: Re: Re: Re:

06.05.2012 23:49

#3510: - Re: Re: Re:

Haluaisimpa nähdä, miten tuosta pistää paremmaksi. On valmis kuolemaan koiransa edestä. Fundamentalismia äärimmilleen vietynä, toivottavasti... Toisaalta on valmis tappamaan koiransa, jos se hyökkää ihmisen kimppuun...

Koiraihmisiltä on kyllä ennenkin ennätykset tulleet, että ei sinänsä yllätys. Paras tähän mennessä kuitenkin.

Vahvistaa käsitystä, useat koiraihmiset ovat pelottavia tapauksia, vaarallisempia kuin koiransa.


Vieras

#3512

07.05.2012 08:59

Höpö höpö Pauka, niin se on aina mennyt ja tulee menemään, että koira ei saa ihmisen päälle hyökätä tai saa napin otsaansa, sitä varten koirat koulutetaan huolella. Koira ei saa myöskään kotieläimiä alkaa raatelemaan tai edessä on sama homma. Jos ajokoira tappaa kissan, niin metsästäjä maksaa kissan sen omistajalle.

Turhaanpa taidan sinulle selittää, mutta jos nyt mitään ymmärsit, niin avainsana on VASTUU.
Nyt KUKAAN EI OTA VASTUUTA SUSIEN TEKEMISISTÄ. KUKAAN EI MAKSA MINULLE CENTTIÄKÄÄN JOS SYÖVÄT AJOKOIRANI, jonka olen vuosia kouluttanut. Yhden kissankin jouduin maksamaan ja häpesin sitä. NYT kukaan ei häpeä susien tekemiä vahinkoja, aivan sairasta sakkia koko susien suojelusakki.

Oikea luonnonsuojelija ei voisi hyväksyä esimerkiksi Suomen peuran sukupuuton partaalle ajamista.


Vieras

#3513 Re: Re: Re: Re: Re:

07.05.2012 09:28

#3511: Pauka - Re: Re: Re: Re:  

Pauka on kyllä tulkinnut asian aivan väärin päin. 

Itse olen koiraihminen (suomenajokoiralla kuten naismetsästäjäkin), ja uskon, että kysymys ei ole vähääkään itsemurhakäyttäytymisestä ("fundamentalismi"), vaan yksinkertaisesti oman reviirin (metsästäjä ja koira) itsepuolustuksesta viime kädessä kuitenkin ilman pelkoa omasta hengestä, koska aseellinen aikuinen ihminen voi puolustaa koiraansa ja itseään ainakin yksittäistä sutta vastaan onnistuneesti, jos on paikalla suden hyökätessä kiinni koiraansa.

Voidaan hakea rinnastus vaaratilanteeseen, jossa koira on pudonnut heikkoihin jäihin (ja tiedossa on, että se ei sieltä hevin itse pääse kovalle jäälle).  Tässäkin tilanteessa metsästäjä pyrkii pelastamaan koiransa ja jokainen ymmärtää, että pelastajalla on hukkumisriski kuitenkaan ilman tavoitetta hukkumiseen.  Tilanne eroaa (edellisestä) sen suhteen, että nyt ei ole  olemassa vihollista (susi), joten ei voida nähdä fundamentalistista tavoitetta vihollisen tuhoamiseen ja oman hengen uhraamiseen sen hintana.

Jäljelle jääkin asia - sellaisena kuin se on ilman Paukan paukapäistä tulkintaa - että kysymys on epäitsekkäästä uhrautumisesta toisin kuin nykyisin tuntuu olevan tapana - ehkä Paukakin tietää - että kun esimerkiksi ihminen (ihmisjoukko) hyökkää yksittäisen ihmisen kimppuun pahoinpidellen tätä jopa päähän potkimalla (!!!), niin silminnäkijänä olevat sivulliset sisäistävät roolinsa - kuten Paukakin tässä - että asia ei kuulu heille, kuolkoon kaveri kuka lie, kunhan minulle itselleni ei tule vaaraa, haittaa tai uhkaa.  Tässä koiran auttamisasiassa on siis kysymys oikokulman verran erilaisesta asiasta, ja näyttää, että Pauka ei tätä enää edes ymmärrä.  Samat Paukat katsovat vierestä, kun pahoinpitely nakkikioskin jonossa etenee, mutta metsästäjänainen on eri maata!

Toisaalta, jos oma koira osoittautuu vaaralliseksi ihmisille, niin metsästäjänainen ymmärtää, että tilanne on ratkaistava lopettamalla koira - niin vaikea päätös kuin se onkin.  Tässä hän osoittaa oma-aloitteisesti erittäin korkeaa moraalia ja tuntee myötätuntoa uhria kohtaan - olkoon uhri vaikka tuntematonkin ihminen, kanssaihminen kuitenkin.   Pauka ei saa siis napatuksi kiinni taustoja, vaan tuntuu olevan kiinni siinä ajatusmaailmassa, jossa valitettavan moni koiranomistajakin on, saammehan lukea lehdistä käräjäoikeuksien ratkaisuja, missä määrätään vihaisia koiria lopetettavaksi oikeuden päätöksellä.  Näiden koirien omistajat - ovat siis Paukan kaltaisessa ajatusmaailmassa eläviä tyyppejä - eivät ymmärrä omaa ja koiransa asemaa, koska hyökkäys ei ole tapahtunut heitä itseään kohtaan, vaan jotain muuta tuntematonta ihmistä kohtaan (kuten nakkijonon pahoinpitelyssäkin).  Ymmärtävä olisi tehnyt lopettamisratkaisun jo oma-aloitteisesti. Pauka näkee asian outona, mutta tässäkin asiassa metsästäjänainen on moraaliltaan eri maata!

Itse kuvittelen ymmärtäväni metsästäjänaisen ajatusmaailmaa, koska se korreloi omien ajatusteni kanssa.  Jos Paukakin olisi pulassa, arvelen hänen saavan apua metsästäjänaisen kaltaiselta, vaikka Paukan oma ajatusmaailma ei tunnu yltävän sellaisen käsitteen kuin auttaminen (koiran tai ihmisen) ymmärtämiseen.  Jos Pauka näkee pahoinpitelyn, hän ei esiin tuomallaan asenteella ryhdy auttamaan, koska samalla hän ottaa (pienen tai ison) riskin kuolla jonkun hörhön hyökätessä häntä vastaan.  Olen pahoillani kaikkien Paukojen puolesta, juuri paukamaisella asenteella tämä maailma on muuttunut montakin pykälää tiukemmaksi paikaksi.  Metsästäjänaisen silmissä näen lämpimän katseen, mutta Paukan omat silmät kiiluvat oudosti...

 

Pauka

#3514 Re:

07.05.2012 10:03

#3512: -

Ei saa? Mitä sitten, joka päivä koira hyökkää ihmisen tai toisen koiran tai kotieläimen kimppuun Suomessa. Harvoinpa niitä siitä syystä lopetetaan, koska omistaja ei halua! Varsinaista kaksinaismoraalia on koiranomistajilta älämölö suden hyökkäyksestä koiran kimppuun, kun koirat hyökkäävät ihmisten kimppuun. Puheet vastuusta ovat pelkkää sanahelinää, miten he voisivat vastuuta kantaa?

Suurimmalle osalle ihmisistä on aivan sama paljonko sudet syövät koiria, se on koiranomistajien vastuulla, miten koiriansa pitävät. Heikkoa on vastuunkanto, eiväthän he pysty estämään koirien hyökkäyksiä ihmistä kohtaankaan. Turha itkeä.

Pauka

#3515 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

07.05.2012 10:17

#3513: - Re: Re: Re: Re: Re:

Koiranomistajien lapsellinen suhtautuminen eläimiin tulee esiin juuri sinunkaltaisissa ihmisissä. Koiran vertaistaminen ihmiseen on merkki luonnosta vieraantumisesta. Mitä tulee koiranomistajien "uhrautumiseen" lemmikkinsä puolesta, mitä se muka on, susivihaa, kyvyttömyyttä huolehtia koirastaan ja syyllistää siksi jotain ulkopuolista, vaikka susia.

Hoitakaa omat koiranne ja kantakaa vastuunne. Turha itkeä jos susi syö koiran, se on ihan itsestä kiinni. Ja vaikka söisikin, niin hiukan suhteellisuuden tajua. Se on eläin kuten susikin. Koiria kyllä riittää...

oloneuvos

#3516

07.05.2012 13:15

Minusta on tärkeää, että lapsilla on lemmikkieläimiä, jotta ihmisen ja suden reviirit ei näin sekoittuisi. Metsästäjänaisen arvot olivat aivan terveellä järjellä ajattelevan maalais ihmisen ajatuksia. Näin on aina ollut ja tulee toivottavasti aina olemaan. Olen itsekkin joutunut lopettamaan vihaisen koiran. Koirallahan voi olla esim. Kasvain päässä, mikä on aika yleistä. Uskon että niin on susillakin, joten järkevä säännöstely vain lisäisi suden elinvoimaisuutta. Sairasta antaa ns. luonnon hoitaa valinta, sillä eihän tässä sentään viidakossa eletä kivikaudella. Toivon metsästäjänaiselle hyvää riistavuotta.

Vieras

#3517 Paukalle

07.05.2012 14:46

Paukalla tuntuu olevan asennetta ja kiivautta niin kuin hyvällä fundamentalistilla kuuluukin olla.

Siteeraan oloneuvosta, joka sanoo, että metsästäjänaisen arvot ovat aivan terveellä järjellä ajattelevan ihmisen ajatuksia. Yhdyn tähän käsitykseen. Pauka näyttää kääntävän asioita päälaelleen, mm. yksiin ei käy se, että
1) hän moittii koiraihmisiä ja koiria pelottaviksi ja vaarallisiksi (tästä voisi äkkinäinen päätellä, että Pauka pitäisi hyvänä, jos tämä asia helpottuisi eli koiria ei tarvitsisi pelätä)
2) kuitenkin hän moittii ankarasti metsästäjänaista samasta syystä eli siitä, että tämä olisi valmis lopetuttamaan koiransa, jos se osoittautuu vaaralliseksi ihmisille. Johdonmukaisuuden nimissä Paukan tulisi kehua metsästäjänaista juuri samasta syystä, josta hän moittii tätä.

On siis turhaa syyttää metsästäjänaista aiheesta että koirat voivat (valitettavasti) hyökätä ihmisen kimppuun. Mitä vastuuntuntoinen koiranomistaja voisi enempää tehdä kuin metsästäjänainen, jos hänen koiransa olisi vaaraksi muille? Ehkä Pauka miettii tätä ja kertoo.
Jos Paukan ajatuksena on kieltää koiranpito (hänelle itselleen vastenmielisenä asiana), niin hänet voi huoletta luokitella kiilusilmäisten fundamentalistien joukkoon. Ymmärrystä erilaisiin arvoihin ei tunnu olevan lainkaan.

Pauka ei oikein saa kiinni rautalankamallistakaan, jolla pyrin vääntämään hänelle esimerkin uhrautumisesta ihmisen tai koiran auttamiseksi. Mikäli hän pysähtyy ajattelemaan, niin hän ehkä huomaa, että kysymys ei ole ihmisen arvottamisesta koiran kategoriaan (tämä asia käy hyvin ilmi metsästäjänaisen aiemmistakin kirjoituksista). Sen sijaan suden suojelun puolella taitaa olla niin, että susi arvostetaan ihmisen kategorian yläpuolelle vai miten on tulkittava niitä kommentteja, että poliisilain nojalla ihmiselle vaarallisina hävitettyjä susia ei olisi saanutkaan hävittää. Näitä kommentteja on tämäkin palsta solkenaan. Hyväksyykö Pauka pihasusien tappamisen?
Pohjanmaa

#3518 Pauka tai eränkävijä tai mikälie

07.05.2012 14:58

Minä olen yhden ajokoiran ampunut kun puri lastani. Kannan vastuun tekemisistäni ja vastuuntuntoisesti menen myös monesti auton alle jääneitä hirviä jäljittämään.
Ruokin jäniksiä ja kauriita myös, vien hirville nuolukiviä jne.

Mitä sinä teet luonnon hyväksi muutakuin selität, että mitään ei saa ihminen tappaa??






Pauka

#3519 Re: Paukalle

07.05.2012 15:04

#3517: - Paukalle

Naurettavaa selittämistä.

Koiraihmiset vihaavat susia, koska ne VOIVAT syödä oman koiran. Kun oma koira hyökkää ihmisen kimppuun, ainoa "vastuunkanto" on selitys "ei se ennen ole kenenkään kimppuun hyökännyt". Vähemmistö koiranomistajista lopetuttaa koiransa, ihmiseen kohdistuneen hyökkäyksen jälkeen. Jos jättää koiransa suden saaliiksi, on syytä katsoa peiliin.

Kuitenkin, samat ihmiset jaksavat vuolaasti itkeä, miten pelottaa, jos susi syö meidän mustin. Vastuullinen koiranomista ei vingu, että susi voi hyökätä koiran kimppuun, kun jokapäivä koira hyökkää ihmisen kimppuun, ja koiraihminen on hiljaa ja hyväksyy tapahtuneen, ei se koskaan ennen ole...

Koirat ovat vaarallisia ihmiselle, sudet eivät.


Vieras

#3520 Naurettavaa

07.05.2012 15:25

Aivan naurettavaa... Toiset näkee nälkää ja asuu roskapöntöissä ja samaan aikaan susitutkimus nielaisee 12 miljoonaa vuodessa. EN YMMÄRRÄ VIHREÄÄ AJATTELUA.

Vieras

#3521 paukan hallussa totuus

07.05.2012 17:41

paukalla tuntuu olevan hallussaan totuus että susi ei ole vaarallinen ihmiselle mutta koira on paukan tieto perustuu siihen että susi ei ole käyny hänen kimppuunsa niin silloin se ei ole vaarallinen ihmiselle

Vieras

#3522 Metsästäjänaisella sana hallussa

07.05.2012 18:58

Metsästäjänaisella tuntuu olevan sana hallussa ja järki päässä!

Vieras

#3523 Re: Metsästäjänaisella sana hallussa

07.05.2012 18:59

#3522: - Metsästäjänaisella sana hallussa

 

Näin on!

Hieno lukea kun jollain on kerrankin jotain oikeaa sanottavaa tästä asiasta


Vieras

#3524 Tajuatko ollenkaan paukap..

07.05.2012 19:01

että samaa sontaa (mistä juuri kirjoitin 3 viestiä tähän peräkanaa esimerkiksi) on jatkunut taholtasi kuukausi kaupalla??

Ensin perustelet hienosti ja hetken päästät kehut vieraana persoonana muutamalla nikillä omaa tekstiäsi.
Sitten joku nimimerkki on agressiivisempi ja ottaa aina kantaa siinä vaiheessa kun itse argumentoija alkaa jäädä alakynteen.

Pistää aika voimakkaasti silmään. Mutta eipä siinä mitään, kiitoksia vaan kun tuet asiaamme pitämällä keskustelua yllä!!


Vieras

#3525 Re: Re: Paukalle

07.05.2012 20:21

#3519: Pauka - Re: Paukalle 

 Availehan poika toinenkin silmäsi niin susien ja koirien maailmat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiinsa.