VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#3401 Re: Re:

28.04.2012 17:28

#3397: - Re:

Petojen kohtaamista en ole pelännyt koskaan.= kerta se ensimmäinenkin..:) Saattaa kerrastakin alkaa puntit väpättämään...:))) Hyvä tuuri vielä käynyt....

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.04.2012 17:30



Vieras

#3403 Re: Re:

28.04.2012 17:31

#3397: - Re:

Ehkä vielä senkin tilanteen tulet kokemaan..:)))

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.04.2012 17:34



Vieras

#3405 Re: Re:

28.04.2012 17:34

#3397: - Re:

Jos joskus satut käymään sielä puskissa.. Ellet satu marjoja torilta ostamaan......?

Eränkävijä

#3406 Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

28.04.2012 20:30

Menkää ihmeessä allekirjoittaman Ilves-adressi. Tässähän alkaa ulkopuoistakin ihan tosissaan masentamaan . Kysymyksessä on koko projektin uskottavuus ja luonnon monimuotoisuus.Hyvä asia vesittyy jos allekirjoituksia ei ilmaannu kuin muutamia kymmeniä päivässä. Tässä osoitteessa voi itsekukin ottaa kantaa paremman ja tasapainoisemman luonnon puolesta. Jos ei ota kantaa puolesta silloin on vastaan ja silloin alistua ilvesuhan alle. ;)http://www.adressit.com/allekirjoitukset/vaadimme_lisaa_ilvesten_pyyntilupia/start/210
Lisäksi Suurpedot ja luonnollakin näkyy olevan tärkeää asiaa. Siellä mm. kysytään kannattaako susihädän torjumiseksi ja oikean susipolitiikan puolesta järjestää mielenosoitus. 90 kantaaottanutta ja muutama sata kotisivuilla vieraillutta eivät riitä vakuuttamaan kyseessä olevan laajan kansalaisliikkeen :) Lisää ääniä tarvitaan. Kysely on sivupalkissa oikealla alhaalla http://suurpedotjaluontory.nettisivu.org/

Vieras

#3407 kotikutoinen filosofi

28.04.2012 20:55

Nythän on niin, että suurimmalla osalla metsästäjiä ei ole nettiä. Ukkoontuminen on totta, Siitä huolimatta tämä on pientä miten metsissä kiehuu. Olisi kaikkien kannalta parempi, että asia ratkeaisi tällai laillisesti. Se luku että olis 160 sutta on ihan naurettava. Kyllä ne silloin kumman sosiaaliseks on ainakin heittäytyneet.

Vieras

#3408 Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

28.04.2012 22:30

#3406: Eränkävijä - Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

Sie et ole tainnut eränkävijää koskaan edes nähäkään..:) Toivottavasti joskus sellaisen tapaat..:)))

Eränkävijä

#3409 Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

29.04.2012 00:41

#3408: - Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

Riippuu siitä mitä sinä eränkävijällä tarkoitat. Olen  60-luvun lopulla metsästyksen aloittanut.Pyssyn kanssa 1973.Ensimmäinen  aseeni oli vm 51 oleva l16 cal Leijona. Se ns. olympiamalli. Alussa se oli piisamin rauta-ja mertapyyntiä ja sedän sekä isän mukana riistankantajana oloa. Sittemmin minkki verotti piisamikantoja ja nahan hinta tipahti ettei piisaminyynti kannattanut.

Hirviporukassa oltiin ajomiehenä, tosin hirviä oli niin vähän ettei lupia edes joka vuosi myönnetty. Susia, ilveksiä tai karhuja ei Ylä-Savossa näkynyt. Kerran yksi susi ilmaantui ja monessa paikassa vauhkoonnuttiin sitä jahtaamaan. Meiltäpäin eivät jaksaneet  lähteä, sodan käyneet miehet. Setä tuumas, että kyllä niitä mehtiin mahtuu.

Piisamin pyynti oli tuottoisaa metsästystä, eikä sitä silloin ymmärtänyt rautapyynnin raakuutta.  Pitäjän paikallinen ostaja Laukkas Erkki maksoi hyvin. 70-luvun alussa  kahden piisamin nahalla saattoi hankkia saman kuin mikä oli savotassa päivän palkka. Varsinkin sodankäyneet olivat innokkaita piisamien perässä  samoilijoita.

Näiltä veteraaneilta se kumpuaa meikäläisen kunnioitus eläimiä kohtaa(Siitä huolimatta että aikoinaan kovastikkin metsästin). Miehet olivat sen verran paljon rintamalla  kokeneet.

Setä kun ampui teeren tai jäniksen tai  vaikkapa laittomasti soitimella olevan metson, niin aina se oli juhlallinen tapaus. Saalista käsiteltiin hellävaroin ja kunnioituksella. Sitä hypistellen ja ihaillen. Ikinä en kuullut  saalismäärillä leuhkittavan. Nykyajan kiireisiin poikasiin verrattuna metsällä oli leppoisa meininki. Jostain syystä meillä ei innostuttu kettuja jahtaamaan, eikä muutenkaan pienpetojen perään. Piisami oli ookoo siitä sai lisätuloja. Kettua setämies kunnioitti. Tuumasi ketun perässä hiihtäville, että kyllä sitä riistaa riittää kaikille.

Suden se olisi halunnnut nähdä, karhun tavata. Kunnioitus nelijalkaisia  kollegoja kohtaan oli aistittavissa.

Kun katselin teidän ryhmäläisten videoita niin mietin mitähän setävainajani olisi tuumannut tilanteesta missä  ammuttua jänistä ei kunnioitettu vaan siirrettiin potkaisemalla syrjemmälle. Sedän kertoman metsästäjän etiikan mukaan saalista tapetaan sitä kunnioittaen. Myös kuollutta saalieläintä kunnioitetaan. Sitä kohtaan ei ikinä osoiteta halveksuntaa eikä vihaa. Samoin koirien antaminen ahdistella supia minuuttitolkulla  ei oikein kuulu eerriseen eränkäyntiin.

Oikea erämies ei  luojan luomia luontokappaleita edes voi vihata. Oikea erämies ei leiki tuomaria. Ei edes sutta demonisoi, niinkuin monet täällä näyttävät tekevän.

Setäni opetus, että luonnossa ei ole hyviä eikä pahoja eläimiä. Luonnossa ei ole mitään turhaa on ollut koko eränkävijän urani  johtolanka.

Viime vuosina metsästykseni on rajoittunut lähinnä riekkoon ja kiirunaan, paitsi viime vuosina myös metsäkanalintuihin ja jäniksiin kotimaisemissa käydessäni, kun kannat ovat olleet metsästyksen kestävia.

Eränkäynnissä ja susipolitiikassa minulla on täysi luottamus riistanhoitoyhdistyksiin ja maltilliseen riistapäällikköömme Jouni Tanskaseen. Häirikkösusien suhteen tehköön poliisi tehtävänsä.

Metsästäjäliitto tekee hyvää työtä samoin kuin MKJ sen eteen ettei jalo harrastajajoukkomme leimaantuisi  sohlojen kanssa meuhkaaviksi.  Siksi Nyt Riittää aktivienkin kannattaisi  luopua viha- ja syyttelylinjastaan. Mikäli tarkoituksena on hedelmällisen keskustelun aikaansaaminen.

Ministereiden ja riistapäälliköiden tai sudensuojelijoiden syyttelyllä ei  saavuteta mitään konkreettista. Korkeintaan menetetään uskottavuus neuvottelukumppanina ja kyseenalaistetaan koko metsästäjäkunnan moraali.

 

 

 

j

#3410 Re: Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

29.04.2012 08:43

#3409: Eränkävijä - Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

Kirjoittelit asiaa. Taidetaan olla saman vuosimallin miehiä, koska käteeni annettiin vuonna-73 Baikal 16 cal. ase ja sain sillä ammuttua koiran ajosta eka jäniksen. Vieläkin muistan tilanteen koska dementtia (kop,kop) ei ole vielä vaivannut. Hyvää jatkoa ja asiallisia tekstejä!

Eränkävijä

#3411 Re: Re: Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

29.04.2012 09:32

#3410: j - Re: Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

Heh, kiitos. Baikal on tullut kyllä tutuksi. Isällä oli sellainen. Ensimmäisen saaliin, ukkoteeren,  muistan hyvin. Sekarotuisen koiramme Nallen (pystykorva-karjalankarhukoira) haukusta. Oli hyvä ajamaan  lyhyitä matkoja myös jäniksiä, sai nopeasti ylös, veti makuukseen vainulla.Haihtui kyllä äkkiä jäljiltä. Noh nyt erkaannuin asiasta vanhoja muistelemaan :)

NYT RIITTÄÄ - projekti

#3412 KOSKETTAVA KERTOMUS - KANNATTAA LUKEA:

29.04.2012 09:45

KOIRAHARRASTAJAN KOSKETTAVA NÄKÖKULMA TÄHÄN JÄRJETTÖMÄÄN SUSIPOLITIIKKAAN:
(Lepää rauhassa - Paras Ystäväni)
http://markolind.puheenvuoro.uusisuomi.fi/104534-lep%C3%A4%C3%A4-rauhassa-paras-yst%C3%A4v%C3%A4ni
Soudetaan huovataan

#3413 Re: Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

29.04.2012 10:24

#3409: Eränkävijä - Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!! 

 Poimintoja   Salaa ammuttu metso soitimelta. setä muka osasi asiansa!   Toiset pyytivät pedot setä korjasi linnut jänikset. Huonot on mallit antanut setä.  ps, isäni oli pienpedon pyytäjä.

Vielä tähän adressiin.    Ei tämän päivän petopolitiikkaan ole kysytty mielipidettä läheskään 15 tuhannelta täydessä iässä ja ymmärryksessä olevalta kansalaiselta silloin kun se on aikanaan laadittu.

Poliisi.  On se kumman tehokas tuo nykyajan poliisi kyliltä vähennetään poliisit rikollisuus lisääntyy ja vielä sen pitäisi susia keritä vahtaamaan.

Jos laki ei muutu pikemmiten muuttuu se kantapään kautta ( tuhon kautta)  se vaan tulee suomi raukalle kalliiksi.


Vieras

#3414 Suojiloille

29.04.2012 11:09

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/susilauma-kylvaa-pelkoa-nousiaisissa---raadeltu-peura-lahella-taloa/art-1288465415589.html
Menkää taluttamaan pois toisten rappusilta kun on osote tiedossa linkki.

Epäilempähän ettei tämänkään talon rappusilla ole susi istunut 100 vuoteen eiköhän se kuulu ihmisille eikä piiperöitten KOERALLE.

Marko Lind

#3415 Eränkävijälle - kuka sitten lienetkin ...

29.04.2012 11:17

Koska ymmärtääkseni viittasit minuun (erääseen videooni), niin tiedoksesi:
- minä luulen, että olen tehnyt enemmän riistan hyväksi työtä kuin sinä ja setäsi yhteensä
http://www.voittajakennel.com/riistanhoito1.htm ja http://www.voittajakennel.com/riistatarinat.htm

Kirjoitit Eränkävijä:
"Eränkäynnissä ja susipolitiikassa minulla on täysi luottamus riistanhoitoyhdistyksiin ja maltilliseen riistapäällikköömme Jouni Tanskaseen. Häirikkösusien suhteen tehköön poliisi tehtävänsä. Metsästäjäliitto tekee hyvää työtä samoin kuin MKJ sen eteen ettei jalo harrastajajoukkomme leimaantuisi sohlojen kanssa meuhkaaviksi. Siksi Nyt Riittää aktivienkin kannattaisi luopua viha- ja syyttelylinjastaan. Mikäli tarkoituksena on hedelmällisen keskustelun aikaansaaminen."

OMA KOMMENTTI:
Kun lukee sinun kirjoituksiasi, niin voisi hyvin luulla, että itse olet metsästäjäorganisaatiossa jossakin päättävällä paikalla ja siksi koet syyttelyksi sen, että Nyt riittää - projekti on tarttunut petopolitiikassa "härkää sarvista" saman aikaisesti kun metsästäjäorganisaatio käy "hillittyä" keskustelua susiensuojelijoiden kanssa - ja tämän seurauksena meillä on käsissämme ylisuuri susikanta joka räjähtää käsiin.

JA IHAN VINKKINÄ ERÄNKÄVIJÄLLE:
Jos olet niin PELKURI, että et uskalla omalla nimelläsi tänne kirjoittaa, niin tulemme lähiaikoina poistamaan kaikki kirjoituksesi tältä foorumilta. Vai oletko perinyt setäsi pelkurimaisen mielenlaadun huudella puskista asioita joista et ole omalla nimelläsi valmis vastamaan. Eikö tuo ole vastuuttomuutta sekä pelkurimaisuutta, minun mielestäni se on juuri sitä. Sitten vielä kehtaat vedota olevasi suoraselkäinen erämies, eikö sinua yhtään hävetä?

Nimiä kehiin tai sitten voit lopettaa kirjoittamisesi tällä foorumilla. Miten on, uskallatko omalla nimelläsi seistä mielipiteidesi takana?



Eränkävijä

#3416 Re: Eränkävijälle - kuka sitten lienetkin ...

29.04.2012 11:28

#3415: Marko Lind - Eränkävijälle - kuka sitten lienetkin ...

Eränkävijä kiittää hedelmällisestä yhteistyöstä ja hyväksyy johtotyhmän ratkaisun poistaa kaikki kommenttini keskustelupalstalta. Ilman muuta palstan pitäjällä on oikeus sensuroida kiusalliset kommentit, jotka eivät ole mieleisiä ja palstanpitäjän linjaa myötäileviä :)

Puheenjohtajan suuriarvoista riistanhoitotyötä kunnioittaen ja hyvää jatkoa toivoen.

Marko Lind

#3417 Eränkävijälle:

29.04.2012 11:31

Kommentit eivät ole kiusallisia, ne ovat lähinnäkin herjaavia sekä asiattomia. Juuri siksi olisi ensiarvoisen tärkeää, että kirjoittaja ottaa omalla nimellään vastuun kirjoituksistaan. Tästä on kysymys; sananvapauteen kuuluu myös VASTUU sanomisistaan (kirjoituksistaan).

* On surullista, että et ota vastuuta kirjoituksistasi eli et ilmoita omaa nimeäsi. Näin ollen osoitat käytännössä, että et sittenkään seiso sanojesi takana.

Vieras

#3418 Liikaa virkamiehiä

29.04.2012 11:37

Kyllä meillä on liikaa metsästyksenkin puolen palkan nauttioita.
Pohjanmaa

#3419 Sotaveteraaneista

29.04.2012 11:44

Meillä päin on kyllä ihan erilaisia sotaveteraaneja, tollaset susien suojelijat on varmaan rintamakarkureita. Minä kun olen tuntetnut useita sotaveteraaneja ja heidän käyttäytymistapoja, niin kyllä se on ollut ennemminkin se Kari Tikkusen linja (minkä sotaveteraani hänelle opetti), että vaikka sitten rykiinikapseleilla, mutta suden rakit ei meidän karjaa ja koiria syö.
Kun on oma maa taisteltu itsenäiseksi, niin ei sellaisen jälkeen alistuta mihinkään suden rakkien pompoteltavaksi.

Muutenkin nämä vihreät neropatit yrittää kaiken aikaa ujuttautua nimimerkeillään ja tarinoillaan metsästäjiksi, samoilijoiksi, upseereiksi ja ties miksi.
Pohjanmaa

#3420 Ristiriita

29.04.2012 12:40

Ja eikö tässä vihreiden hommassa ole nyt tosi paha ristiriita??

Kun ajavat homojen, lesbojen ja transexuaalien suvaitsemista, mutta toisaalta ei ole väliä vaikka muutama ihminen kuolisikin suden suuhun kunhan vaan susia saataisiin lisää. EI KUULOSTA KAUHEAN SUVAITSEVAISELTA KAIKKIA IHMISIÄ KOHTAAN.

Vieras

#3421 Re: Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!!

29.04.2012 14:41

#3409: Eränkävijä - Re: Re: Nyt allekirjoittamaan, muuten homma pissiii !!!!!!!!!! 

Vai on Eränkävijän oma metsästysharrastus Ylä-Savossa viime vuosina rajoittunut riekkoon (!) ja kiirunaan (!!), siinäpä sitä onkin kohdetta, kun riekko on alueella ollut viime vuosikymmeninä erittäin harvinainen ja kiirunaa siellä ei ole ollut vuosisatoihin!

Jutut on kuin ihme miehellä Intiasta, mutta niin on saaliskohteetkin! 


Vieras

#3422 Vihreä se on, ei mikään eränkävijä

29.04.2012 14:53

Tuossa sen pitkässä jutussa oli niin monta ristiriitaa, että tollompikin näkee minkälainen tarinan iskijä tämä on. Ties monennellako nimimerkillä täälä jauhaa samaa virttä.

Vai muka ketut jätettiin rauhaan, mutta piisamia metsästettiin arvokkaan turkin takia...... Ja ketun turkki ei sillon ollutkaan ilmeisesti eränkävijän milestä arvossa.... Voi herran pieksut mitä sontaa....


Vieras

#3423 Jahti lehti

29.04.2012 14:57

Uusin jahti lehti sisältää jutun SOTAVETERAANISTA ketun pyytäjästä!!

Luepas eränkävijä!! Sulle taitaa se tullakin, kunh erämies olet ;)

Vieras

#3424

29.04.2012 16:15

Eränkävijälle haluaisin sanoa että olen ajatellut edesmenneen isäni kannalta tätä tilannetta, mutta olen kyllä nähnyt asiat aivan eri vinkkelistä. Sotaveteraani isäni neuvoi teurastuksen ja metsästyksen lapsilleen ihan nälän torjumiseksi. Jos siinä olisi susi pyrkinyt osille, niin siitä olis sytynyt vain karvarukkaset. Sen isäni kyllä opetti että demokratiassa tyydytään enemmistön päätökseen. Nyt minua kuitenkin kismittää nämä kauheat vihreät tuulet, vaikka en kyllä ole heidän vaalivoitossaan nähnyt näin suurta osuutta Eikös näin ollen tässäkin asiassa vihreiden pitäisi neuvotella eikä sanella. Kuka niille on tämän vallan antanut. En voi tulla muuhun lopputulokseen kuin tässä poletaan ihmisoikeuksia. T.metsästäjätär

Vieras

#3425 Tutkijoille tutkittavaa

29.04.2012 17:46

Suden suojelun kannattajaprofiilissa olisi esim. sosiologeille ja käyttäytymistieteilijöille tutkimista ihan väitöskirjaan asti. Heidän asiassaan on nimittäin luonnon- ja järjenvastaisia piirteitä.

Voitaneen allekirjoittaa se, että jokaisen yksilön ja elollisen lajin tärkein tarve on hengissäpysymisen tarve. Tämä tarkoittaisi siis sitä, että ihmislajinkin tulisi asettaa oman lajitoverin (tässä tapauksessa susiongelman kanssa painivan maalaisserkun) turvallisuusetu muiden lajien (suden) edelle. Näin ei kuitenkaan susien suojelua puoltavien useimpien kommenttien mukaan näytä olevan, ja tämä on perverssi tilanne.

(Onkohan se kerrostalonaapuri - lajitoveri luojan armosta - niin ahdistava ja stressaava kanssaelävä, että kaupunkilaisserkku priorisoi suden oman hankalan lajitoverinsa edelle? Ruokkiiko kaupunkiympäristö tällaista häiriökäyttäytymistä muun ahdistuksen ja luonnottomuuden ohella? Pienempi paha on susi kuin lajitoveri? Maailmantuska ahdistaa ihmisyksilöä - mistä löytyy näennäinen kompensaatio?).

Kysymys ei siis olekaan mistään suojelusta vaan ihmisen oma pahoinvointi heijastuu vale- ja näennäiskäyttäytymisenä, joka peittää alleen todelliset ongelmat.

Maalaisserkuilla on kestävä ja luonnonjärjestyksen mukainen suhtautuminen pihapiirien häirikkösusiin: joko väistät ihmisen reviiriä, käyttäydyt suden vuosituhantisella, luonnollisella ja ihmispelkoisella tavalla pohjoisena metsäsutena tai tulet tapetuksi.

Suojeluserkkujen suhtautuminen kannattaisi ottaa tarkemman tutkimuksen alle, itse ymmärrän, että kysymys ei ole edes suojelusta vaan pallo on yksinkertaisesti hukassa oman reviirin epäjärjestyksen takia.