Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#24176 Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

05.11.2013 21:51

#24174: Oikein sanoit - Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

 

Tuli tuosta kirjoituksestasi mieleeni tuo Raamattujen salakuljetus NL:oon.  Aatteles,  että sensuuri loppui vasta vuonna -88

Näistä matkoista on monta ihmeellistä kertomusta,  kuinka siellä tiukoissa paikoissa on tapahtunut suuria ihmeitä,  monestikin.  Itsekkin läheltä kuulin,  kuinka joku uskonystävä herätettiin kesken yötä rukoilemaan kun rajalla oltiin vaikeuksissa.  Tullimiehet sokaistuivat,  eivätkä nähneet mitään.  Tämä oli yksi monista.

Peräti ihmeellinen on Juhani Huotarin kokemus Venäjän tullissa:  Häntä oltiin vissiin pidättämässä,  kun Juhani huusi sydämessään Jumalan puoleen:Jos autat nyt lupaan taistella vainottujen kristittyjen puolesta.  Ihmeellinen näkymätön muuri laskeutui Juhanin ja tullivirkailijoiden (vai olivatko miliisejä - en muista)  väliin.  Eivät millään päässeet siitä läpi tarttumaan hänestä kiinni ja lopulta joutuivat sangen ärtyneinä luovuttamaan.  Kunnia Jumalalle!

"Uskonnollisen kirjallisuuden salakuljetus Neuvostoliittoon päättyi 1980-luvun puolivälin jälkeen maan johtajan Mihail Gorbatšovin aloittaman glasnost-politiikan myötä. Virallinen sensuuri lakkautettiin vuonna 1988 ja samana vuonna Suomesta lahjoitettiin 50 000 Raamattua Neuvostoliiton seurakunnille. [6]

Viimeinen suuri salakuljetus suomalaisten toimesta Itä-Euroopan maihin tehtiin marraskuussa 1989 Romaniaan vain kuukautta ennen maan diktaattorin Nicolae Ceaușescun kaatumista. [5]

Raamattujen salakuljetuksesta on vuonna 1998 valmistunut Jouni Hiltusen ohjaama dokumenttielokuva Taivaallinen tehtävä. "  - Wikipedia





Vieras

#24177 Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

05.11.2013 21:53

#24174: Oikein sanoit - Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

Vihreillä ja vasemmistolla löytyy tosiaan paljon yhteistä ideologiassa. Kummatkin vastustavat kaikkea kristillistä,pilkkaavat Raamattua ja "uskiksia", ja haluavat korvata tai kumota Raamatun asettaman avioliiton koska niin kauan kuin Raamattua kunnioitetaan niin heidän ajamansa tavoitteet eivät toteudu. Siitä johtuu heidän puheensa "satukirjasta", "paimentolaistaruista", samoin kuin saarnaajien syyttely huijareiksi, ts. Raamatun ja "uskiksien" uskottavuutta vastaan täytyy hyökätä. Aivan kuten ennen tehtiin Neuvostoliitossa.

 

 

 

Hämmentävää. Melkoinen osa vihreiden, sosialidemokraattien ja Vasemmistoliiton jäsenistä ja kansanedustajista on kyllä kirkon jäseniä. Toisaalta kaikki persut eivät ole - eivätkä kokoomuslaiset tai rkp-läisetkään.  Ja kaikkien puolueiden kannattajissa löytyy tasa-arvoisen avioliittolain kannattajia.

Olisiko syytä siirtyä sieltä jostain 1970-luvulta nykypäivään? Samoin pitäisi kyetä näkemään muitakin sävyjä kuin vain mustaa ja valkoista.

Saarnaajissa ja muissa uskontobisnekseen osallistuvissa kyllä on ilman muuta huijareita. Tämä on moneen kertaan todennettu tosiasia.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#24178 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

05.11.2013 21:55

#24176: - Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta  Tuli tuosta kirjoituksestasi mieleeni tuo Raamattujen salakuljetus NL:oon.  Aatteles,  että sensuuri loppui vasta vuonna -88

Onpa tuoretta tekstiä. Eikö se neuvostoliitto lakannut olemasta jo yli 20 vuotta sitten? Olisiko ajankohtaisempaa ja mielenkiintoisempaa keskustella siitä, mitä Venäjällä tapahtuu nykyään? Vai onko aihe liian arka?

 

 

 


Vieras

#24179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

05.11.2013 22:05

#24177: - Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

 

Sanottaisko kuitenkin,  että  huolimatta veljemme Leon joistakin elämänalueilla elämistään harha-askelista, joita meillä kaikilla tietääkseni on.   Vai olisko täällä joku aivan kaikessa onnistunut ihminenkin mukana?
Nykyinen korkea vuosiansio on todella kustannustoiminnasta kertynyttä tuloa.  Josta arvaan Leon laittavan melko suuren potin Israeliin,  esim pelastuslaitoksen:Magen David Adomin erikoisvarustettujen ambulanssien hankintaan.  Tai n. 40 000 nälkärajalla olevan juutalaislapsen tai holocaust-vanhuksen, ruokintaan. ( joita on nyt ehkä alle 80 000:n vielä elossa.)

Nuoruuden päivien erehdyksiä on itselläni tullut muulla elämänalueella tarpeeksi tehtyä, että ei ole vaikea niitä sovitettuina Leonkaan kohdalla tänä päivänä nähdä.  Ei aseteta hänellekkään täydellisen ihmisen vaadetta,  niin pysytään kenties paremmin oikeassa suhteessa Jumalaan.  




Vieras

#24180 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

05.11.2013 22:09


Vieras

#24181 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

05.11.2013 22:26

#24179: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

 

Se veljenne Leo on kyllä ollut taustapiruna yhdessä jos toisessa hankkeessa. Politiikkaan sekaantuessaan Meller kannatti yhdessä lähetyslääkäri Marja Rantasen kanssa lääkäri Pekka Reinikaisen eurovaalikampanjaa vuonna 2004, jolloin Leo ei ollut enää mikään poikanen. Hän järjesti kirjekampanjan Reinikaisen puolesta ja toisia ehdokkaita vastaan. Kirjekampanja toi ongelmia kristillisdemokraateille,  sillä Mellerin kerrottiin parjanneen laajalle tukijoukolleen puolueen muita ehdokkaita (muun muassa Bjarne Kallista, Eija-Riitta Korholaa ja Lyly Rajalaa) ja kehuneen Reinikaista ilmoittaen tietävänsä Pyhän Hengen tahdon vaaleissa. Toisin kuitenkin kävi. Kaiken lisäksi Korhola loikkasi KD:stä kokoomukseen nimen omaan Mellerin toiminnan vuoksi.

Rahaa veljenne Leo osaa kyllä uskonnon varjolla kerätä keinoista piittaamatta - sen hän oppi USA:ssa opiskellessaan. Harva suomalainen pitää tuollaista toimintaa kuitenkaan erityisen kristillisenä eikä varsinkaan moraalisesti ylevänä. Laillisuuden kanssakin voi helposti käydä niin ja näin:

http://www2.hs.fi/uutiset/juttu.asp?id=20000917ER3&pvm=20000917

 

 

 

 

 


Vieras

#24182

05.11.2013 22:36

Päivän Sana

Ja teidän on oltava hyvin rohkeita pitääksenne ja tehdäksenne kaiken, mitä on kirjoitettu Mooseksen lain kirjaan, poikkeamatta siitä koskaan oikealle tai vasemmalle

Joosua 23:6

Vieras

#24183 Ihastumisen mekaniikasta

06.11.2013 01:26

En tässä puutu sen tarkemmin rakkauteen käsitteenä, vaan haluan ruotia sitä psykologista ilmiötä, jota arkikielellä kutsutaan "ihastumiseksi" tai "rakastumiseksi". Haluan erottaa tämän "rakkauden" käsitteestä, vaikka se siihen usein liittyykin, siitä syystä, että pohjimmiltaan kyseessä on ihan eri tason ilmiö. Siinä missä rakkaus on ulospäin virtaavaa energiaa, tahto ajatella ja tehdä hyvää, ihastuminen on luonteeltaan enempi itsekästä. Perustelen tämän väitteen tuota pikaa.

"Ihastuminen" kuvaa sitä tapahtumaa, jossa yksi ihminen kiinnostuu toisesta ihmisestä siinä määrin, että haluaa päästä tämän läheisyyteen, pitää hänet itsellään ja luoda tähän läheisen henkisen ja usein myös fyysisen suhteen. Se siis tavallaan on tunne halusta omia toinen ihminen itselleen. Juuri sen takia se ei ole rakkautta vaan henkilökohtainen tarve, joka personifioituu ihastumisen kohteeseen. En tällä tietenkään halua vähätellä tunteen arvoa, mutta tämä ero on hyvä ymmärtää.

Ihastumisen perusta on kyvyssä luoda henkinen kontakti toiseen elolliseen olentoon. Syntymämme jälkeen tällä kyvyllä on eloonjäämistä tukeva vaikutus, joten se on hyvin tärkeä kyky. Jokainen meistä tuntee varmasti Konrad Lorenzin kokeet hanhenpoikasilla, jotka heti kuoriuduttuaan, oikean emon puuttuessa, leimautuivat Konradiin ja seurasivat tätä kuin hän olisi ollut heidän emonsa. Ihminen ei leimaudu ihan samalla lailla (tapahtuma on paljon monisyisempi), mutta kuitenkin tulee vähitellen kiintymään häntä säännöllisesti hoitavaan henkilöön, jos tällainen vain on saatavilla. Kutsun tätä ilmiötä tässä "kiinnittymiseksi".

Psykologia tuntee käsitteen "kiintyminen", jota käsittääkseni käytetään kuvaamaan tätä samaa ilmiötä, mutta koska "kiintyminen" kuvaa myös tilapäisluontoisempia ihastumisen kaltaisia tiloja sekä pinnallisempia "tykkäämisiä", haluan käyttää ihan omaa termiä puhuessani siitä vahvasta ja kestävästä tunnesiteestä, joka muodostuu esimerkiksi lapsen ja hänen läsnä olevien vanhempiensa välille, tai kestävään ihmissuhteeseen kykenevän sitoutumisessa toiseen ihmiseen vastavuoroisesti. Väitän, että on ihmisiä, jotka eivät ole koskaan saaneet tätä kokemusta kokea.

"Kiinnittymisen" muodostuminen ihmisellä vie aikaa, ja siksi aikuisten säännöllinen läsnäolo lapsen varhaisina elinvuosina on olennaista. Jos vanhemmat näkevät lapsensa vain hetken aikaa aamulla ja illalla, ja silloinkin yleensä kiireen ja väsymyksen vaikutuksessa, tätä sidettä ei kerta kaikkiaan voi syntyä heidän välilleen.

Lapsi ehkä voi fyysisesti hyvin, ja häntä hoidetaan moitteettomasti, mutta tuo hengellinen kytkös voi silti jäädä kokonaan kehittymättä. Kaikki varmasti ovat kuulleet myös lapsista, jotka elivät aikoinaan jossakin hoitokodissa, ja heitä hoidettiin muuten moitteettomasti, mutta tunnepuoli jäi kokonaan puuttumaan. Lapset kuihtuivat pois, ja kuolivat lopulta. Tunnepohjainen kytkös on ihmiselle elintärkeä, ja "kiinnittyminen" on tie muodostaa pysyväluonteisia tunnesiteitä jatkossakin. Kun sen kerran on oppinut, sen osaa. Mutta ellei sitä koskaan ole saanut oppia, ei jatkossakaan osaa sitoutua.

Jos lapsi ei saa tilaisuutta "kiinnittyä" hoitajiinsa (ja päin vastoin), se ei häntä itsessään tietenkään tapa. Hän kehittyy todennäköisesti normaalisti ja oppii elämää siinä missä muutkin lapset, jos häntä muuten kohdellaan asiallisesti. Mutta häneltä jää puuttumaan tärkeä osa itseään, sillä häneltä saattaa jäädä vahvistamatta oma tunnekokemus siitä, että häntä rakastetaan, että hän on rakkauden arvoinen. Ja pahinta tässä on, että häneltä jää uupumaan se todellinen kokemus toisen ihmisyksilön henkisestä läsnäolosta, joka mahdollistaa pysyvien suhteiden muodostamisen.

Olen vakuuttunut, että tässä on osaltaan selitys sille, että nykyajan länsimainen ihminen ei enää näytä olevan kykeneväinen sitoutumaan pysyvästi, vaan näyttää yleisesti pystyvän vain tilapäissuhteisiin. Tätä kuvaamaan on jo luotu ihan uudet termitkin, kuten tulla aiemmin mainitsinkin, eli "suksessiivinen polygamia" ("ketjuttainen moniavioisuus") ja "sarjoittainen monogamia" ("sarj. yksiavioisuus"). Tämä näkyy myös selvästi yhdenillan suhteiden ja syrjähyppyjen muodossa.

Kyseessä ei siis välttämättä ole pelkästään "moraalisten arvojen rappio", vaan siihen voi olla psykologinenkin taustasyy. Ihminen ei siis kerta kaikkiaan OSAA toimia toisella tavalla. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö hän VOISI oppia, jos sitä itse haluaa.

Miten tämä "kiinnittymisen" mekaniikka vaikuttaa siinä tapauksessa, että lapsen kehityksessä on läsnä äiti, muttei isää, tai päinvastoin? On jokseenkin selvää, että poissaolevaan ei voi "kiinnittyä", saati kiintyä. Monella lapsella on tietysti muitakin kiinnittymisen mahdollisuuksia kuin pelkästään omat vanhemmat, kuten joku tarhan henkilökunnasta, sukulainen tai vaikkapa naapurin huomiota antava aikuinen. Jossakin määrin varmasti toinen lapsikin voi olla kiinnittymisen kohteena, mutta vastavuoroisuus jää silloin lapsen tasolle (kuten käy myös, jos aikuinen on kovin lapsellinen ja henkisesti kehittymätön).

Tästä saattaa olla seurauksena se, että poissaolevan vanhemman edustama sukupuolinen identiteettimalli jää lapselta kokematta, eli siitä muodostuu "sokea piste", ellei hänellä ole tilaisuutta paikata tätä aukkoa tunneperäisellä suhteella toisaalla.

"Kiinnittymisen" lisäksi tärkeä merkitys on ilmiön vastakohdalla, jota voisi kutsua vaikkapa "aversioksi" ("vastenmielisyys"). "Aversio" voi suuntautua jotakin tiettyä henkilöä kohtaan, mutta sitä voi kokea myös kokonaista ryhmää (esim. sukupuolta) kohtaan. Voimakas varhaislapsuuden tai myöhempikin kokemus voi saada meidät inhoamaan, kammoamaan tai muulla tavoin välttämään kokemuksen aiheuttajaa, mutta saman reaktion voi aiheuttaa myös pitkäjänteinen ulkoinen vaikutus, esim. katkeran vanhemman jatkuva vuodatus puolisostaan lapsen kuullen. Tämä ilmiö ei aina ole näin suoraviivainen, koska kuten tiedämme fobiat ja vastaavat järjen tavoittamattomissa olevat tunnekokemukset saattavat pulpahtaa esiin mitä odottamattomimmissa yhteyksissä, ja mitä vaikeimmin tavoitettavista syistä. Aina ei selviäkään, mikä fobian taustalla kulloinkin on, vaikka itse uskon selityksen olevan melko yksinkertaisen: sisäinen perusturvallisuuden tunne on jäänyt muodostumatta, ja siitä aiheutuva eksistentiaalinen ahdistus saa sitten jossakin tilaisuuden pulpahtaa pinnalle, vaikka sitä tietoisesti on yrittänyt pitää aisoissa, ja saattanut tehdä kaikkensa, jotta elämä tuntuisi turvalliselta. Pakkoneuroosit ovat muuten eräs tällainen epätoivoinen keino luoda turvallisuuden tunnetta.

Ihastuminen on siis luonteeltaan "kiintymistä", mutta se ei siis aina johda "kiinnittymiseen", jos yksilö ei ole kykeneväinen tähän, tai jos ihastumisen kohde ei ole sitä. Mutta vaikka kummatkin yksilöt olisivat "kiinnittymiseen" kykeneväisiä, suhde tietenkin voi päättyä myös siihen, että toinen tai kummatkin eivät koe suhdetta mielekkääksi tarkemman tutustumisen jälkeen. Tämä on kuitenkin eri asia, ja liittyy kypsien ihmisyksilöiden kykyyn hallita elämäänsä.

Ihastumisen luonteeseen kuuluu kyvyttömyys nähdä ihastumisen kohde sellaisena kuin tämä todellisuudessa on. Tähän viittaa sanonta "rakkaus on sokea", mutta kuten sanottu, ihastuminen ei ole rakkautta, ja aito rakkaus (lue: hyväntahtoisuus) ei katso kohdetta. Ihastumisen sokeus johtuu siitä, että ihastunut ihminen projisoi ihastumisen kohteeseen omat tunteensa, toiveensa ja unelmansa. Hän siis näkee ihastumisensa kohteen omien tunnevärjättyjen silmälasiensa kautta. Suhteen jatkuessa se todellinen kumppani alkaa vähitellen näyttäytyä lasien takaa, ja koska olisi melko epätodennäköistä, että kumppani todella vastaisi täysin omia odotuksiamme, on pettyminen yleensä odotettavissa.

Pettymyksistä sitten helposti syytetään kumppania, vaikka pettymisen syy on usein ihan omassa oletuspohjaisessa havainnoinnissa.

Itsensä tunteva ihminen omaa suojan tällaista erehdystä vastaan, sillä hän tunnistaa omat toiveensa ja halunsa, ja osaa eritellä ne näkemästään. Itsensä tunteva ihminen on itsenäinen, sillä hän tietää rajansa ja kykynsä ja mahdollisuutensa. Hän ei silloin ole myöskään altis tunneperäisesti ripustautumaan ("läheisriippuvuus") toisiin kokeakseen omaa merkitystään ja arvoaan toisten kautta.

Mutta vasta kyky "kiinnittyä" antaa hänelle mahdollisuuden luoda kestäviä suhteita.

Miten tämä kaikki siten liittyy tähän keskusteluun homoavioliitoista? Minua askarruttaa edelleen tuo homouden erikoispiirre "rakastuminen" (siis ihastuminen tai "kiinnittyminen") samaa sukupuolta olevaan. Tiedän itsestäni kuin myös lukuisten muiden heteroiden kertomasta, että varsinkin nuoruudessa on muodostunut hyvinkin läheisiä ja rakkaudellisia ystävyyssuhteita sekä eri että samaa sukupuolta oleviin. Silti ajan mittaan he ovat päätyneet kiinteään suhteeseen vastakkaisen sukupuolen kanssa, vaikka toki vielä yleensä ylläpitävät ystävyyssuhteita samansukuisiin (ei sitten tosin yleensä enää niin voimakkaan tunnepitoisia kuin parisuhde heille on).

Ovatko homotkin yleensä kokeneet rakkaudellisia suhteita vastakkaiseen sukupuoleen "etsikkoaikanaan", vai onko tyypillisempää, että homo tunnistaa taipumuksensa jo varhain ja siksi pitäytyy samanneuvoisissa alusta alkaen?

Side lapsen ja hänen vanhempansa välillä on äärimmäisen voimakas, sen tietää jokainen, jonka sen oikeasti on kokenut. Jokainen lapsi idolisoi vanhempiaan, olivat he melkeinpä millaisia tahansa. Mutta aito kiintymys lapsen ja äidin ja/tai isän välillä on todellinen voima, joka luonnollisesti vaikuttaa erittäin vahvasti lapsen koko olemukseen ja käsitykseen maailmasta. Eihän tätä voi tajuta, ellei sitä ole kokenut.

Sen sijaan lapsi, jolta tämä tunnekokemus puuttuu, tai se on vajavainen, ei voi mitenkään samalla tasolla suhtautua isäänsä tai äitiinsä, tai pahimmassa tapauksessa kumpaisenkaan. Tämä ei voi olla heijastumatta hänen myöhempiinkään ihmissuhteisiinsa. Kaikki tietävät, kuinka lapsi alitajuisesti etsii korvausta menetetystä vanhemmuussuhteesta, kukin tavallaan. Mutta samalla, kun ovat jääneet kaipaamaan vanhemmuutta (isää ja/tai äitiä), he ovat myös jääneet vaille vahvistusta omasta arvostaan ainakin joltakin osin.

Tämä "vanhemmuuden" menetys ei siis tarvitse olla fyysinen, vaan kyseessä voi olla henkinen poissaolo, puhumattakaan suorasta "aversiosta", jos vanhempi on käyttäytynyt pelkoa, vihaa tai turhautumista aiheuttaen.

Muutenkin on tiedossa, että poika usein alitajuisesti etsii vaimokseen äitinsä kaltaista naista (niin, sekin on totta, ettei heteromieskään rakastu kehen tahansa naiseen ja päinvastoin, tai homot samoin, vaan tässä on paljon pieniä tekijöitä vaikuttamassa), että heikon isähahmon ja vahvan äidin kokenut poika ajautuu helposti "kodinomaisiin" suhteisiin hallitsevan naisen hoiteisiin, ja että isäsuhde antaa tytölle mallin tuleville miessuhteilleen - ja miksei sitten naissuhteilleenkin jne.

On tutkittu, tiedän, ja kaikenlaista väitetty, mutta niin kauan, kuin ei vielä ole ratkaistu homouden todellisia taustatekijöitä ja sisintä olemusta, kaikki olettamukset ja teoriat ovat yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia. Mainitsemani tunnesuhdepohjaiset teoriat ovat paljon vaikeammin empiirisesti todennettavissa kuin fyysiset ilmiöt (joita kuitenkaan ei ole niitäkään todennettu), mutta koska ne vaikuttavat ihmiseen niin selvästi ihmissuhdeasioissa muutenkin, niin mikseivät sitten voisi olla osallisina homouden synnyssä?

Sukupuolisen halun kohteen kiteytyminen on sitten vielä ihan oma asiansa, mutta se tietysti liittyy "kiintymiseen" kiinteästi.

Laitan tähän loppuun musiikkivideon (Trace Adkins: Just Fishin'), joka mielestäni kuvaa hienosti läsnä olevaa vanhemmuutta, ja jätän teidät miettimään pitkää sanomaani. Herää kysymys, onko kellään lesbolla ollut tällaista isää?

http://www.youtube.com/watch?v=IheODRwalEw&NR=1

Joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven

#24184 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

06.11.2013 05:26

#24181: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

Kirje roomalaisille 3:23     Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta.

 

 

 

Tyhjänä kirkkoon, tyhjänä takaisin

#24185 Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

06.11.2013 05:59

#23812: - Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

Nuo käyrät ne eivät paljon muuta todista kuin sen, että kirkosta erotaan.  Ev.lut. kirkosta lähdetään mm. siksi, että se opettaa Raamatunvastaisesti ja on hengellisesti kuollut kirkko. Tosi uskovat eivät välttämättä kuulu mihinkään kirkkokuntaan. On ihan turha yrittää syyllistää Päivi Räsästä kirkosta eroamisista.


Vieras

#24186 Re: Ihastumisen mekaniikasta

06.11.2013 07:40

#24183: - Ihastumisen mekaniikasta

Tuota näenäistieteellistä soopaa ei viitsi kommentoida muuten kuin sanomalla, että rakkaus on rakkautta. Vaikuttaa siltä, että elämästäsi puuttu jotain, kun joudut kirjoittamaan kilometrikaupalla tajunnanvirtatekstejä homoseksuaalisuudesta, salaliitoista, lapsista ja sotaveteraaneista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#24187 Re: Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

06.11.2013 07:48

#24185: Tyhjänä kirkkoon, tyhjänä takaisin - Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset On ihan turha yrittää syyllistää Päivi Räsästä kirkosta eroamisista.

 

Niin, eiväthän Päivi Räsäsen ylimieliset esiintymiset ja jyrkät lausunnot ole käynnistäneet kuin kaksi suurta eroaalta, joiden yhteissaldo on noin 50 000.

 

 

 


Vieras

#24188

06.11.2013 07:58

Päivän Sana

"Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi."

Matt. 12:36-37 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt.+12%3A1&rnd=1383724656406

.

Vieras

#24189 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

06.11.2013 08:00

#24179: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

Nykyinen korkea vuosiansio on todella kustannustoiminnasta kertynyttä tuloa.

+ Eläkkeestä tietääkseni.


Vieras

#24190

06.11.2013 08:03

Päivän Sana

Pysy vaiti, kaikki liha, Jehovan edessä, sillä hän on noussut pyhästä asunnostaan.

Sakarija 2:13

Vieras

#24191 Profeetan pulmia

06.11.2013 08:16


Profeetta-puoluejohtaja Jouko Piho jatkaa epätoivoista kannattajakorttien keruu-urakkaansa. Kortteja on nyt koossa peräti 699 kappaletta, joten vain 4301 korttia puuttuu. Viimeisemmissä keruuraportissaan Profeetta Piho osoittaa jo aiemmin selväksi tulleen tosikkoutensa:

"Kaikkein kummallisin kortin täyttäjä tuli paikalle vähää ennen lopettamistamme. Hän ei puhunut mitään, vaan alkoi kiireesti täyttää korttia. Sitten mies häipyi yhtäkkiä paikalta pois.

Kun löysimme hänen täyttämänsä kortin, siinä oli ilmeisesti hänen nimensä oikein ja ikä oli 26 vuotta. Ammatin kohdalla luki ”työtön”. Mutta yhdistyksen nimeksi oli laitettu ”Laillista Hasaa!” ja hänen osoitteekseen P@skakuja 69.

Suomen Laillisuuspuolue haluaa auttaa näitä syrjäytyneitä nuoria miehiä, mutta ei hasista laillistamalla. Joutenolo, päihteet ja helppo sossuraha ei nuoria auta, vaan sysää heidät aina vain enemmän sivuraiteille."

http://www.jouko-piho.fi/211357859

Vieras

#24192 Herran ihme pelasti Israelin

06.11.2013 09:04


Vieras

#24193 Re: Herran ihme pelasti Israelin

06.11.2013 09:18

#24192: - Herran ihme pelasti Israelin

Ja tämä asia liittyy adressiin siten että...?


Vieras

#24194 Re: Re: Herran ihme pelasti Israelin

06.11.2013 09:24

#24193: - Re: Herran ihme pelasti Israelin

 

Vastaus kysymykseen löytyy Israelin arkeologiasta ja Päivän Sanasta.

Jerušalajim

#24195 Re: Re: Re: Herran ihme pelasti Israelin

06.11.2013 10:03

#24194: - Re: Re: Herran ihme pelasti Israelin

 

Israelissa homoseksuaalien asema on huomattavasti parempi kuin naapurimaissa. Adoptiot on sallittu, ja muualla solmittuja samansukupuolisten parien avioliittoja pidetään laillisina, vaikka tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole Israelissa  vielä voimassa. Kansalaisten enemmistö kuitenkin kannattaa sitä.

Kiilaskatseiset Israelin-ystävät näyttävät aktiivisesti unohtavan, kuinka huonosti avioliittoinstituutiolla tällä hetkellä menee säädännön uudistusta odottavassa Israelissa. Tilanne on mielenkiintoinen, sillä Israelin laki tunne minkäänlaista siviiliavioliittoa. Niinpä uskontokuntiin kuulumattomat eivät pääse laillisesti avioliittoon, eivätkä eri uskontokuntiin kuuluvien väliset avioliitot eivät ole mahdollisia. Tämän erittäin tiukan avioliittolainsäädännön vuoksi avoliitot ovat Israelissa erittäin yleisiä, ja ne takaavat liiton osapuolille tiettyjä oikeuksia parin osapuolten sukupuolesta riippumatta.

 

 

 

 


Vieras

#24196

06.11.2013 10:36

Päivän Sana

Hänen tulee panna ylleen pyhä pellavaihokas, ja pellavaisten alushousujen pitää peittää hänen lihansa, ja hänen tulee vyöttää itsensä pellavavyöllä ja kääriä itselleen pellavaturbaani. Ne ovat pyhiä vaatteita. Ja hänen on pestävä ruumiinsa vedessä ja pantava ne ylleen.

2. Moos. 16:4

Vieras

#24197 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

06.11.2013 10:36

#24181: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

 

Se,  että,  joku on "veli",  ei tarkoita,  että on kaikesta samaa mieltä,  ja kaikessa samassa mukana.  Ja että "rakkaus peittää syntien paljouden" - ei tarkoita,  että kaikki  kätketään,  ja meno saa jatkua,  niin kuin joistakin yhteyksistä tiedämme. 
Joku,  joka heittäytyy  hyvän saarnamiehen vietäväksi,  putoaa jossakin kohtaa varmasti kelkasta.  Ja näin on tarkoitettukin.  On tarkoitus tulla vain yhteen suuntaan ehdottoman luottavaiseksi. ( Silti syvällä sydämessä on syvä kiitos niistä,  jotka ovat paimenen rakkaudella ja kärsivällisyyydellä laumaa kainneet,  ja pysyneet tiellä).
Että suhteemme on Jumalan varassa,   vaatii ihmisiin pettymisen perusteellista kokemista ja kauan aikaa,  -  siltikin tahdomme ripustautua herkästi toisten varaan.  Sen huomaa sitten kun jotain skandaalin-käryistä tulee jonkun kohdalla esiin.

Mutta suhteessa juuri julistajiin meille tahtoo laueta  näköharha päälle,  jos joku "hairahtuu."  Itsellemme hyvin suomme sen armon,  ettää saamme anteeksi,  vaikka takkuamme joskus kauan kauan saman syntimöykyn kanssa.   Muttemme pidä sitä nyt lopulta minään ihmeenä,  että me saamme anteeksi.

Julkimouskovaisen,  eritoten julistajan kiusaukset voivat olla paljon kovempaa sorttia,  ja eri elämän alueella kuin omamme.   Siksi joidenkin ylitsekäymisiä voi olla vaikea unohtaa.

Tuosta Mellerin asettumisesta Reinikaisen taakse,  arvioida voisi vanhan pohjalta,  että hän tässä kohden osaisi varoa astumasta muiden varpaille.  Ainakin muissa puitteissa hän pidättäytyy usein  arvostelemasta   (ainakin henkilöityen) ihmisiä tunnistettavasti.  Aatteiden tasolla ja yleisesti,  ottaa kyllä kantaa.  Mutta onhan siinä voinut roiskua kun on rapattu. Täytyisi nähdä ne lausumat.

Itse esimerkiksi pidän Leo Mellerin kohdalla tietynlaista seulaa kun on kyse amerikkalaisista julistajista ja profeetallisesta sanomasta.  Se on muuten juuri sen nuoruusvaiheen tartuntaa.  Sitten taas muussa kohden hän on kypsynyt sangen syvällä tavalla.  Ja on löytänyt aivan perusjuurensa suomalaisesta tunnustuksellisesta kristinuskosta eritoten sen raamatullisesta hengestä,  jumalanpalveluksia myöten.

Mellerin ansiot ovat tänäpäivänä myös kypsän,  todella rakkaudellisen lämpimässä suhteessa erityisesti  heikkoihin kulkijoihin nähden.   Esim Taivaan ja maan väliltä - sunnuntain myöhäisillan lähetyksissä usein on kuultu kun kesken asiapitoisen keskustelun,  joku ahdistusten ja vaivojen keskeltä soittava puhuu huolensa,  Leo todella siirtyy aivan toiseen olomuotoon,  ja kuin näkymättömin käsin nostaa vaeltajaa taivaallisen Isän siunattavaksi,  ei vaadi eikä paina!  Tämä kaikki tulee niiden omien mahalaskujen kautta,  joita on omassa elämässä kuljettu.  Siksi ne ovat aivan välttämättömiä kokemuksia elämässä.

Raamatun tuntijana Mellerille ei oikeastaan nyky-Suomessa ehkä löydy vertaa (tai ehkä löytyy) jo valtavan muistinsa tähden.  Leo muistaa lähes pilkun tarkkaan jonkun kirjansivun usean vuosikymmenen takaa.  Lisäksi hänen ei yleensä tarvitse sanoa että,  en nyt oikein tunne tätä aluetta.  Sellaisia ei juuri tahdo löytyä.  Ja vastaus tulee heti.  Joskus hän jättäytyy kysyjän kanssa samalle lievän epävarmuuden tasolle,  ja lupaa palata asiaan tovin päästä.  


Paljonkin olis tästä kirjoitettavaa,  kun olisi aikaa.  Siunausta tähän päivään itse kullekkin vaeltajalle! P.




Vieras

#24198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

06.11.2013 11:01

#24197: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

Ajatella, että pidät Mellerin 60-vuotiaana tekemiä poliittisia suhmurointeja nuoruuden hairahduksina. Kovin on ikinuori tämä Profeetta. Tulee mieleen toinen lapsenmielinen julistaja eli Jouko Piho.

Tässä videoinnissa Meller selittää nykyistä ja profetoi tulevaa maailmanpolitiikkaa Raamatun pohjalta. Kuulostaako tämä täysipäiseltä puheelta?

http://www.youtube.com/watch?v=pw0ow7GboiA


Vieras

#24199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

06.11.2013 11:10

#24198: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

Ei ne nyt ihan niin myöhään ole voineet tapahtua ,  kuin 60-vuotiaana,  minun laskujeni mukaan. Tosin tässä on niin vähän aikaa paneutua,  että lentäen tarvii lukea -  mutta varmasti on kaikenn kullan ja hopean todellinen omistaja laittanut kohtaamaan tällaisiakin  avuttoman huumeäidin poistamisia ja muiden totuudenpuhujien poistamisia tilaisuuksista.  Näissä kohden Jumalan on työtä tehtävä,  ei se ihmisten rupina siinä muutosta aikaan saa.
Sitten kun Herra koskettaa,  asiat tapahtuvat todella.

Mutta kyllähän  ulkopuolella olevilta tuollainen helposti vie kaiken luottamuksen kerralla.   Siinä on "lihassa" oleva ihminen.

Mutta  Jumala tekee työtään lihaa säästämättä ja laadusta tinkimättä!   Niinkuin tänä päivänä näemme.

Eiks Je?


Vieras

#24200 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

06.11.2013 11:19

#24198: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

 


Muistatko kun jo joskus sanoit,  että niin makaa kuin petaa tai muuta tätä samaa tarkoittavaa ajatusta.   Entäs kun Jumala nostaa minun ja sinun tekemiset kaikkien näkyville?