Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#24276 Re: Aadam ihastui heti Eevaan "Tämä se on!)

06.11.2013 21:32


Vieras

#24277 Re: Totuus ja tieto

06.11.2013 21:39

#24266: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

"Pyhän Hengen mukana oppii tietämään totuuden kaikesta."

"Onnistuuko ylioppilaskirjoituksissakin seitsemän ällää, jos on Pyhä Henki mukana?....vai valehteletko vallan....?"

Ylioppilaskirjoituksissa kysytään tietoa, ei totuutta. Totuus (totuudellinen kuva todellisuudesta) ei ole synonyymi tiedolle, eikä tieto aina edusta totuutta. Ylioppilaskirjoituksissa menestyy, kun toistaa sitä, mitä sinulle on kerrottu. Siellä ei edellytetä sitä, että tietäisit totuuden. Pahimmassa tapauksessa siellä voitaisiin edellyttää, ettet tiedä totuutta ollenkaan, että tiedät vain sen, jonka sinun halutaankin tietävän.


Vieras

#24278 Re: Re: Totuus ja tieto

06.11.2013 21:43

#24277: - Re: Totuus ja tieto 

 

Totuusko on sitten absoluuttista vai?

Vieras

#24279 Re: Re: Re: Totuus ja todellisuus

06.11.2013 22:37

#24278: - Re: Re: Totuus ja tieto

"Totuusko on sitten absoluuttista vai?"

Tämä on hyvä kysymys. "Totuus" voidaan määritellä ja rajata eri tavoin, mutta käytän sitä tässä kuvaamaan ihmisen omaa käsitystä "todellisuudesta", joka taas viittaa siihen, mikä on olemassa, havaitsijasta riippumatta (ja jonka olemassaolosta havaitsijan puuttuessa ollaan filosofiassa paljon spekuloitu - lähden tässä kuitenkin siitä, että todellisuus on ja on ollut olemassa meistä riippumatta ja meidän jälkeemme myös tulee olemaan).

"Absoluuttisella" tarkoittanet sitä, mitä kutsun "absoluuttiseksi todellisuudeksi", eli juuri tuota havaitsijasta riippumatonta olevaisuutta. Se mitä kutsumme yleisesti "totuudeksi" koen pikemmin "subjektiiviseksi todellisuudeksi", eli havaitsijan omaksi kuvaksi "absoluuttisesta todellisuudesta" - ellei sitä erikseen määritellä, kuten minä tein, kuvaamaan "totuudellista kuvaa todellisuudesta", eli käytännössä silloin "absoluuttista todellisuutta" (jota voi siinä tapauksessa hyvin kutsua myös "absoluuttiseksi totuudeksi").

Käyttämäni sana "totuudellinen" korostaa siis "totuuden" "todellisuutta" vastaavaa kuvaa.

Mutta "totuus" on, kuten sanaa käytämme, aina sanan käyttäjän kokemuksesta riippuvainen. Se mitä yksi kokee omaksi "totuudekseen" (eli oma käsitys todellisuudesta), voi toiselle olla jotakin ihan muuta - ja "absoluuttisen todellisuuden" kanssa sillä ei välttämättä ole mitään tekemistä.

Tämä on juuri sitä, mistä täällä olen kirjoitellut aiemmin. Voimme itse olla vaikka kuinka vakuuttuneita siitä, että näemme "absoluuttisen todellisuuden" sellaisena kuin se on, ja tätä siten kutsumme "totuudeksemme" tai "todellisuudeksi". Mutta havaintokykymme olevaisuudesta on vain niin kovin rajattua, ja siihen vaikuttavat lukuisat eri asiat: koulutus, mielentila, fyysinen tila, havaintovälineet, kulttuurimme, ulkoiset olosuhteet, kokemus, sijainti, asenne, ideologiat jne. On vaikeata edes kuvitella, miten tämän kaiken läpi ihminen luulee tietävänsä jotakin totuudellista ympäröivästä ja sisällämmekin olevasta "absoluuttisesta todellisuudesta".

Vasta mahdollisimman monelta taholta ja siis mahdollisimman ennakkoluulottomasti todellisuutta katsoessaan ihminen pääsee kuvassaan "absoluuttisesta todellisuudesta" melko lähelle "absoluuttista totuutta". Aivan samoin kuin katsoessamme esinettä edessämme: vasta sitä joka taholta hyvissä olosuhteissa katsottuamme, ja ehkä sitä myös kosketeltuamme tai muuten tutkittuamme, meillä on sen kokonaisolemuksesta selvä mielikuva.

P.S. "Absoluuttiseen todellisuuteen" liittyy mielenkiintoinen filosofinen pulma siitä, kuuluuko sen pariin myös kaikki se, mikä EI ole olemassa. Onko siis sellaista olemassa, jota ei vielä ole ollut, ja alkaako sen olemassaolo siitä, että joku sitä suunnittelee, vai vasta silloin, kun se on toteutettu - vai ehkä silloin, kun sitä vasta aletaan toteuttaa? Tämä on kuitenkin filosofista pyörittelyä, joten jätetään se omaan arvoonsa, vaikka se onkin hyvää aivovoimistelua ja ajattelun harjoittelua.


Vieras

#24280 Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

06.11.2013 23:26

Oletetaan nyt, että tasa-arvoinen avioliittolaki on toteutunut, niin että homoseksuaalit ja seksuaaliset erityisryhmät saavat vapaasti avioitua, kuten heterotkin. Tämä tuo ymmärtääkseni automaattisesti mukanaan sen, että he saavat myös oikeuden avoimeen adoptioon (tai oletetaan nyt ainakin, että kuitenkin saavat).

Adoptioviranomaiset tulevat silloin, kuten nytkin, seulomaan ne, jotka saavat adoptoida ja ketkä eivät. Luottakaamme siis tähän. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki "setalaiset" (kutsun heitä tässä nyt tällä kokoomanimellä) eivät välttämättä saa mahdollisuutta adoptioon, kuten eivät kaikki heterotkaan, jos adoptioviranomaiset näin katsovat (vai pitäisikö tässäkin vedota "tasa-arvoon", että kaikki saisivat, jos haluavat?).

Herää vain kysymys siitä, miten Seta on ajatellut, että valvottaisiin, ettei tätä adoptioviranomaisten valvontaa sitten kierrettäisi erilaisin omatoimisin raskaaksitulemis- ja tekemiskeinoin?

Arvaan, ettei moni näe tätä edes ongelmana - saavathan heterotkin tehdä lapsia mielivaltaisesti -mutta koen tämän lasten oikeuksien kannalta vakavaksi porsaanreiäksi adoptio-valvonnan kiertämiseksi.

Heterot adoptoivat käsittääkseni kuitenkin vain pelastaakseen lapsia tai siksi, etteivät itse voi saada omia lapsia. Heillä ei siis ole tarvetta tai edes mahdollisuutta kiertää adoptioseulaa. Homot voivat kuitenkin saada omia lapsia, joten voivat siksi myös kiertää adoptioseulan, jos haluavat.

Jos heidät on adoptioviranomaisten toimesta todettu kelvottomiksi adoptoijiksi - tai eivät edes ole sitä käyneet anomassa - onko silloin itse raskaaksi tekeytyminen asiallisuuden rajoissa?

Minusta on väärin vedota siihen, että heteroistakin saavat kuka tahansa hankkiutua raskaaksi ja synnyttää lapsia. Näin ei lasten takia pitäisi ollenkaan olla, eikä ainakaan yhtään yhteiskunnallisin keinoin tätä mahdollisuutta ainakaan tarkoituksellisesti lisätä.

Miten siis voisimme taata sen, ettei lapsia - niin homoille kuin heteroillekaan - enää syntyisi olosuhteisiin, jossa kelvollisia kasvuolosuhteita ei heille huomattavalla todennäköisyydellä voida taata? Tällä on nimittäin suuri yhteiskunnan hyvinvointiin vaikuttava merkitys, sillä pahoin voivat lapset ovat paitsi taloudellisesti (sekä suoraan että välillisesti) valtava menoerä, ennen kaikkea heidän pahan olonsa ja siitä aiheutuvan oireilunsa kautta alati johtamassa selviin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja inhimilliseen kärsimykseen, ei vähiten heille itselleen.


Vieras

#24281 Re: Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

06.11.2013 23:44

#24280: - Voi, kun minulla on niin vaikeaa ja pahemmaksi vain menee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#24282 Re: Re: Re: Re: Kiinnittymisen häiriön vaikutuksista

06.11.2013 23:45


Vieras

#24283 Re: Re: Re: Re: Re: Kiinnittymisen häiriön vaikutuksista

07.11.2013 00:01

#24257: - Re: Re: Re: Re: Kiinnittymisen häiriön vaikutuksista

 

Hei,  onko kyse tarkoituksellisesta väärinymmärtämisestä?  

Pyhän Hengen puutetta

#24284 Re: Re: Totuus ja tieto

07.11.2013 00:49

#24277: - Re: Totuus ja tieto

Jumala ei ole mikään pikapankki, että sieltä otetaan tuosta noin vain oikeita lottonumeroita tai ylioppilaskirjoitusten oikeita vastauksia. Ei! Pyhä Henki ei ole lypsettävissä, vaikka olisit kuinka lypsytaitoinen. Pyhä Henki ei ole komenneltavissa, Hän kuljettaa ja kouluttaa, joskus rajullakin tavalla, jokaista ihmistä omalla tavallaan ja omalla ajallaan.  Tämän maailman viisaus on eri kuin Jumalan viisaus. Hengelliset asiat eivät avaudu, vaikka filosofoisit niistä koko loppuelämäsi, ellei Pyhä Henki niitä sinulle avaa. Se taas edellyttää uudestisyntymistä ylhäältä, nöyrtymistä jatkuvasti ristin juurella ja Sanan tutkiskelua.  Raamattu ei avaudu kertarytinällä.  Siinä kyllä riittää opiskelua koko elämän ajaksi.  Pyhän Hengen seurassa on varauduttava siihen, että sinua koulutetaan koko loppuelämäsi ja jokaisen asian kohdalla niin monta kertaa, kunnes opit! Hoida välisi kuntoon ihmisten ja Jumalan kanssa, pyydä anteeksi, jos olet tehnyt väärin toisia kohtaan ja anna anteeksi muille niin Jumala antaa sinullekin anteeksi.  Tämä on tosi tärkeä asia!  Jeesus on tie, totuus ja elämä. Muuta tietä ei Taivaaseen ole.  Siitä se lähtee!

 

Jeesus on nöyrä,oppikaamme Hänestä

#24285 Re: Re: Re: Totuus ja tieto

07.11.2013 04:43

#24284: Pyhän Hengen puutetta - Re: Re: Totuus ja tieto

Nimenomaan näin. Hengelliset asiat avautuvat ihmiselle vasta kun nöyrrytään Jumalan edessä. Jeesus itse oli paras esimerkki nöyryydestä, kun Hän, maailmojen Luoja, tuli nöyrästi ihmiseksi kärsimään ja kuolemaan meidän takiamme.

Jeesusta saamme kiittää että meillä on ikuinen uhri puolustamassa meitä Jumalan edessä. Muuten kenelläkään meistä ei olisi mitään toivoa selvitä tulevasta Jumalan tuomiosta. Jumalan tuomiolla kun tulevat esiin kaikki asiat, olivatpa ne mitä tahansa,salaisia tai julkisia. Kaikki me tarvitsemme Jeesuksen veren suojaa, koska kaikki me olemme syntisiä.

Virgo92

#24286 Adressin hengessä...

07.11.2013 07:16

#24261: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta 

 Hieno löytö Sinulta  ja mahtava postaus ,kiitti siitä.Siinä  se juuri  koko tämän(-kin)  adressin luomisen  henki ilmentyy niin kirkkaasti,  ytimekkäästi ja selvästi :juuri noinhan  se  on elää  ja ilmenee! Tuossa sarjakuvassa se tulee niin hyvin esille ,ettei siihen ole enää mitään lisättävää-se on siinä!


Vieras

#24287 Re: Adressin hengessä...

07.11.2013 07:33

#24286: Virgo92 - Adressin hengessä...

: ) juuri näin huvittava mutta toisaalta ei

 

" Nimenomaan näin. Hengelliset asiat avautuvat ihmiselle vasta kun nöyrrytään Jumalan edessä. Jeesus itse oli paras esimerkki nöyryydestä "

Nämä hienot sanat jonka edellinen on postannut tänne ei taida oikein toteutua tämän palstan uskovaisten keskuudessa.

 


Vieras

#24288

07.11.2013 07:42


Päivän Sana

Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

Matt. 7:7-8 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt.+7%3A1&rnd=1383810097577


Vieras

#24289 Re: Re: Re: Re: Totuus ja todellisuus

07.11.2013 07:56

#24279: - Re: Re: Re: Totuus ja todellisuus

(tuo aiempi yo juttu ei tainnut olla sinulta)

Kelpaa filosofointisi vastaukseksi hyvinkin. Kun ihminen on ulkona dogmisidonnaisuudesta, on valmis tunnustamaan tietämättömyytensä, voi olla että alkaa lähestymään ei olevaisuuden, ei näkyvän ydintä. Jos ajatus luomisvoimasta on todellista, on nöyrryttävä myös sen edessä että ns. totuus on alati muuntuvaa. Luojan henki vaikuttaa meissä jokaisessa jokaisena hetkenä riippumatta ja riippuen mitä uskomme. Filosofointi voikin olla soljuvan ydinenergian viestiä olevaisesta. Kuuntele sydämesi ääntä - kuuluu juuri tähän samaan ajatelmaan, kun olet irtautunut sitoomuksista olet vapaa kuulemaan olevaisuuden ääntä. Sitä kautta tarve jaotella ihmisiä ja asioita vähenee. Entä jos olemmikin jo kotona ja  mielemme elääkin kangastavaa totuutta. Entä jos unemme ovatkin vai kangastuksen ilmentymiä. Syvin olemuksemme seuraa tätä draamaa jostakin kaempaa.


Vieras

#24290

07.11.2013 08:09

Päivän Sana

Efraim on näet lisännyt alttareita tehdäkseen syntiä. Sillä on nyt alttareita, jotta se tekisi syntiä.

Hoosea 8:11

Vieras

#24291 Avoliiton asema vahvistuu

07.11.2013 08:12


Vieras

#24292 Re: Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

07.11.2013 08:12

#24280: - Adoptiovalvonnan porsaanreikä sekä lasten oikeus hyvään kotiin

Ei adoptio-oikeuksia homoille/lespoille, kun halunsa, tahtonsa ovat alistaneet siihen "tilaan" ja tiensä sitä kautta ovat valinneet. Setan asiat eivät kuulu meille. Hoitakoot he omat asiansa ja me pidämme kiinni avioliittolaista/ ja avioliitosta, joka on naisen ja miehen välinen julkinen liitto. Emme halua menettää oikeuksiamme, emmekä halua yhteiskuntamme kalliiksi tulevaa järjestelmää muuttaa toisenlaiseksi. Onhan miehen ja naisen avioliitto ihan toisenlaisista lähtökohdista ja toisenlaisesta elämästä kysymys. Kuten sanottu lasten oikeudet pitää olla isään ja äitiin, hyvään kotiin,


Vieras

#24293 Profeetta Jouko Pihon Profetia-sivuilta

07.11.2013 08:21



Rene Wallin uni 23.10.2013

Unessa olin Helsingin Pasilan Lidl:issä kassan päädyssä havainnoimassa tilannetta. Valot olivat pois päältä, hyllyt olivat lähes täysin tyhjät. Ulkona ei ajanut yksikään auto ja muuallakin oli täysin sähkötön tilanne. Oli kylmä keskikevät 2014 ja kauppa kelmi ikkukunoista tulevassa luonnonvalossa. Kaupassa sisällä vain kasvisosastolla oli muutama kaali tai muu kasvis hyllyssä.
Asiakas perässäni osti puolikkaan kaalin. Hinta oli 25 euroa. Hän ojensi viimeiset rahansa eli 20-eurosen ja muutamia kolikoita maksaakseen. Lompakossa ei näkynyt yhtään ylimääräistä käteistä mutta erilaisia luottokortteja oli viitisen kappaletta. Kassa oli myös täysin ilman sähköä ja kaupassa oli hyvin vähän ihmisiä. Jonossa vuoroaan odotti viisi muuta ihmistä. Tämä oli myös ainoa kassa mikä oli auki. Muillakin ihmisillä, paitsi yhdellä, oli joko puolikas kaali tai kukkakaali käsissään mikä viittasi kotimaiseen tuotantoon. Kassaneiti sanoi tälle, joka yritti ostaa kokonaista kaalia, että vain puolikkaita sai ostaa.



Vieras

#24294 Re: Adressin hengessä...

07.11.2013 09:07

#24286: Virgo92 - Adressin hengessä...

Kiitos! :) Osu vaan silmiin ja tuli heti kanssa mieleen tämä palsta :D


Vieras

#24295 Re: Profeetta Jouko Pihon Profetia-sivuilta

07.11.2013 09:09


Vieras

#24296 Profeetta Jouko Pihon vanhoilta Profetia-sivuilta

07.11.2013 09:11

 


Erään saarnamiehen pojan uni

Oli rukouskokous. Yhtäkkiä ovi potkaistiin auki ja sisään tuli ensin yksi venäläinen sotilas konekivääri tanassa. Sen jälkeen perässä tuli toinen, jolla oli kädessään paperinen lista. Hän alkoi kysellä ihmisten nimiä aivan kuin olisi etsitty joitain ihmisiä kokoustilasta. Huomasin että oli mahdollista livahtaa ovesta ulos ja kiirehdin pois. Monet eivät päässeet pakoon tai ymmärtäneet lähteä. Ulkona oli vihertävissä maastopuvuissa venäläisiä miessotilaita, jotka suutelivat suulle keskenään aseet kourissaan, joivat votkaa ja sanoivat: "Olemme tulleet kotiin."

Rene Walli, joka lähetti minulle yllä olevan unen, pohtii itse unta seuraavasti.

Mietin voisiko Suomen homomyönteisyys olla yksi Jumalan tuomioista tälle kansakunnalle? Itäinen naapurimme kun ei ole suopea samaa sukupuolta olevien suhteille ja helpottaa heidän kansansa mielipiteen kääntämistä meitä vastaan. Jumala meitä varjelkoon tämän maan kieroutuneelta johdolta, joka vielä saattaa meidät idän alle.
Nyt on tullut todella paljon unia itää koskien. Se ei ole hyvä merkki.


Vieras

#24297 Re: Profeetta Jouko Pihon vanhoilta Profetia-sivuilta

07.11.2013 10:22

#24296: - Profeetta Jouko Pihon vanhoilta Profetia-sivuilta

 

Egyptiläis-kaldealais-persialainen uni- ja ennustuskirja antaisi taatusti luotettavamman tulkinnan.

 

 


Vieras

#24298 Re: Re: Profeetta Jouko Pihon vanhoilta Profetia-sivuilta

07.11.2013 11:01

#24297: - Re: Profeetta Jouko Pihon vanhoilta Profetia-sivuilta

Miten olisi Freudin Unien tulkinta?

 

 

 


Vieras

#24299

07.11.2013 12:06

Ne homot ja lesbot voisivat keksiä uuden nimen liitolleen. Ei avioliitto vaan esim rakkausliitto, yhteiselämä, perinnön järjestely, omaisista eroon pääsy, yhteiskunnan hyväksymä, keksikää vielä parempi! Kihloissa paremman toivossa, uskollisestin yhdessä, vieraissa harvoin, homobaarin ystävät jne.

Vieras

#24300 Re: Profeetta Jouko Pihon vanhoilta Profetia-sivuilta

07.11.2013 12:14

#24296: - Profeetta Jouko Pihon vanhoilta Profetia-sivuilta

 

Uni on tukahdutetun, torjutun toiveen naamioitu toteutuma. Mitähän Rene Walli oikein toivoo?