Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#24197 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

06.11.2013 10:36

#24181: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

 

Se,  että,  joku on "veli",  ei tarkoita,  että on kaikesta samaa mieltä,  ja kaikessa samassa mukana.  Ja että "rakkaus peittää syntien paljouden" - ei tarkoita,  että kaikki  kätketään,  ja meno saa jatkua,  niin kuin joistakin yhteyksistä tiedämme. 
Joku,  joka heittäytyy  hyvän saarnamiehen vietäväksi,  putoaa jossakin kohtaa varmasti kelkasta.  Ja näin on tarkoitettukin.  On tarkoitus tulla vain yhteen suuntaan ehdottoman luottavaiseksi. ( Silti syvällä sydämessä on syvä kiitos niistä,  jotka ovat paimenen rakkaudella ja kärsivällisyyydellä laumaa kainneet,  ja pysyneet tiellä).
Että suhteemme on Jumalan varassa,   vaatii ihmisiin pettymisen perusteellista kokemista ja kauan aikaa,  -  siltikin tahdomme ripustautua herkästi toisten varaan.  Sen huomaa sitten kun jotain skandaalin-käryistä tulee jonkun kohdalla esiin.

Mutta suhteessa juuri julistajiin meille tahtoo laueta  näköharha päälle,  jos joku "hairahtuu."  Itsellemme hyvin suomme sen armon,  ettää saamme anteeksi,  vaikka takkuamme joskus kauan kauan saman syntimöykyn kanssa.   Muttemme pidä sitä nyt lopulta minään ihmeenä,  että me saamme anteeksi.

Julkimouskovaisen,  eritoten julistajan kiusaukset voivat olla paljon kovempaa sorttia,  ja eri elämän alueella kuin omamme.   Siksi joidenkin ylitsekäymisiä voi olla vaikea unohtaa.

Tuosta Mellerin asettumisesta Reinikaisen taakse,  arvioida voisi vanhan pohjalta,  että hän tässä kohden osaisi varoa astumasta muiden varpaille.  Ainakin muissa puitteissa hän pidättäytyy usein  arvostelemasta   (ainakin henkilöityen) ihmisiä tunnistettavasti.  Aatteiden tasolla ja yleisesti,  ottaa kyllä kantaa.  Mutta onhan siinä voinut roiskua kun on rapattu. Täytyisi nähdä ne lausumat.

Itse esimerkiksi pidän Leo Mellerin kohdalla tietynlaista seulaa kun on kyse amerikkalaisista julistajista ja profeetallisesta sanomasta.  Se on muuten juuri sen nuoruusvaiheen tartuntaa.  Sitten taas muussa kohden hän on kypsynyt sangen syvällä tavalla.  Ja on löytänyt aivan perusjuurensa suomalaisesta tunnustuksellisesta kristinuskosta eritoten sen raamatullisesta hengestä,  jumalanpalveluksia myöten.

Mellerin ansiot ovat tänäpäivänä myös kypsän,  todella rakkaudellisen lämpimässä suhteessa erityisesti  heikkoihin kulkijoihin nähden.   Esim Taivaan ja maan väliltä - sunnuntain myöhäisillan lähetyksissä usein on kuultu kun kesken asiapitoisen keskustelun,  joku ahdistusten ja vaivojen keskeltä soittava puhuu huolensa,  Leo todella siirtyy aivan toiseen olomuotoon,  ja kuin näkymättömin käsin nostaa vaeltajaa taivaallisen Isän siunattavaksi,  ei vaadi eikä paina!  Tämä kaikki tulee niiden omien mahalaskujen kautta,  joita on omassa elämässä kuljettu.  Siksi ne ovat aivan välttämättömiä kokemuksia elämässä.

Raamatun tuntijana Mellerille ei oikeastaan nyky-Suomessa ehkä löydy vertaa (tai ehkä löytyy) jo valtavan muistinsa tähden.  Leo muistaa lähes pilkun tarkkaan jonkun kirjansivun usean vuosikymmenen takaa.  Lisäksi hänen ei yleensä tarvitse sanoa että,  en nyt oikein tunne tätä aluetta.  Sellaisia ei juuri tahdo löytyä.  Ja vastaus tulee heti.  Joskus hän jättäytyy kysyjän kanssa samalle lievän epävarmuuden tasolle,  ja lupaa palata asiaan tovin päästä.  


Paljonkin olis tästä kirjoitettavaa,  kun olisi aikaa.  Siunausta tähän päivään itse kullekkin vaeltajalle! P.



Vastaukset


Vieras

#24198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

2013-11-06 11:01:31

#24197: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

Ajatella, että pidät Mellerin 60-vuotiaana tekemiä poliittisia suhmurointeja nuoruuden hairahduksina. Kovin on ikinuori tämä Profeetta. Tulee mieleen toinen lapsenmielinen julistaja eli Jouko Piho.

Tässä videoinnissa Meller selittää nykyistä ja profetoi tulevaa maailmanpolitiikkaa Raamatun pohjalta. Kuulostaako tämä täysipäiseltä puheelta?

http://www.youtube.com/watch?v=pw0ow7GboiA

sympatiat Mellerille

#24202 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

2013-11-06 11:25:09

#24197: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kielitaidosta ja lukutaidosta

Kirjoitat niin hyvin, käsittelet asioita monipuolisesti ja kansantajuisesti, ilman hienoja sanankäänteitä ja sivistyssanoja. Tällaisia jaksaa lukeakin, vaikka pidempiäkin. Meller on loistava Raamatun asiantuntija. Olen kanssasi samaa mieltä mitä hänen julistamiseensa tulee. En ymmärrä ihmisiä, jotka jatkuvasti viitsivät kaivella toisten elämästä kaikkea negatiivista mustamaalatakseen muita. Meller on hyvä julistaja, kaikkea hyvää hänelle!