Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#23101 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

26.10.2013 14:56

#23087: Messias tulee, oletko hereillä? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

 

Jos olet toiminut mielettömästi korottamalla itseäsi ja jos olet kiinnittänyt ajatuksesi siihen, pane käsi suullesi.

Sananlaskut 30:33

 


Virgo92

#23102 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

26.10.2013 15:08

#23074: Messias tulee, oletko hereillä? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen... 

 Jälleensyntymä kuuluu osana moneen idän uskontoon.Hindulaisuuteen ,buddhalaisuuden eri haaroihin ja sekteihin. Samoin käsite Karman laki. Karmastaan jokainen  ihmisyksilö on vastuullinen. On asioita jotka tuottavat hyvää karmaa ja sitten niitä joista on seurauksena huonoa.Tutustu vaikka Teosofiaan,sieltäkin  nämä käsitteet kyllä selviävät jos ne sinua kiinnostavat. ,Miekkalähetys.,väkivalloin käännyttäminen ja uskonsodat eivät ole kuuluneet buddhalaisuuden historiaan,mikä on eräs hienoimpia ominaisuuksia näissä kaikissa ,siihen haaraan kuuluvissa  idän uskonnoissa.Sielut inkarnoituvat,käyvät läpi elämän kehänsä ,josta ruumiin kuolltua  irtautuvat ,vapautuvat ja jatkavat kulkuaan jonkun uuden syntyvän ihmisen kautta.Toki ,alusta alkaen uutena persoonana ,inkarnaationa ja taas uutena ihmisenä.Jäljellä edellisestä on vain  sielumme ydin ,sen ´minä olen´-tietoisuus  eli tietoinen, oman  olemassaolon kokemus. Ihmisen kokemus maailmasta ei siis ole se , että kaikki ihmisen näkökulmasta olisi alkanut tyhjästä  ja lopullisesti myös päättyisi tyhjyyteen ja että kaikki olisi sitten siinä.No, joidenkin mielestä näin  on, mutta suotakoon se ajattelu heille ja niinkuin sanoin :minä en ole tässä nyt tyrkyttämässä kenellekään mitään oppia, dogmia , enkä uskonkappaletta, joten älköön minua siis nyt mistään  sellaisesta syytettäkö.Vastasin vain kysymykseesi-siinä kaikki.

Messias tulee, oletko hereillä?

#23103 Re: Re: Leppoisaa lauantai-illan jatkoa...

26.10.2013 15:09

#23098: - Re: Leppoisaa lauantai-illan jatkoa...

Niin, elämässä on muutakin kuin tämä adressi, mm. kiinteistönhuoltoa ym.

En ole korottanut itseäni millään tavalla.  Olenpahan eräs Herran omista ja tosi onnekas siinä suhteessa.

 

Joten leppoisaa lauantai-iltaa kaikille toistamiseen ja nyt kone kiinni!


Vieras

#23104 Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 15:13

#23091: - Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Totta kai yhteiskunnassa standardiksi nouseva ilmiö tulee saamaan lisää tilaa ja ilmentämistä. Ei automaattisesti, ehkä, mutta oletusarvoisesti. Jos hyväksyt jotakin, siihen suhtaudutaan hyväksyvästi, ja jos siihen suhtaudutaan hyväksyvästi, se valtaa alaa.

JOS homous olisi ihan vain synnynnäinen ilmiö, se ehkä ei niinkään merkittävässä määrin lisääntyisi, vaikka muuttuisikin näkyvämmäksi. Mutta koska tätä ei ole mitenkään vahvistettu, on syytä pitää mahdollisuutena, että homoutta synnyttävien vaikutteiden hyväksyttäminen ja leviäminen tulee myös aikaansaamaan homouden asteittaista lisääntymistä - puhumattakaan siitä, että muutkin "erikoisalat" alkavat tämän vapautumisen kannustamana viedä asiaansa eteenpäin. Se siis saattaa muuttaa yhteiskuntaamme monella eri tavoin, joista kaikki eivät pelkästään ole poisitiivisia suvaitsevaisuuden ja tasa-arvon ilmentymiä. Täytyy muistaa, että homous ei ole pelkästään sukupuolista toimintaa, vaan myös ja pääasiassa identiteetti-ilmiö.

Eivät väkivaltavideot ja -pelitkään itsessään rappioita yhteiskuntaamme, mutta asteittainen väkivallan ja alatyylisten moraalikäsitysten hivuttautuminen yhteiskunnan rakenteisiin ja yksilötason identiteettiin puhuu jo tänä päivänä selvää ja näkyvää kieltään.

On paljon mahdollista, että et näe tolkkua puheissani juuri aiemmin mainitsemastani syystä. Ainakin puhumme asiasta eri tasolla, sinä henkilötasolla, minä yhteiskunnallisella. Minulla ei ole missiota, minä olen tarkkailija, ja näen, ettei homouden asiaa osata tarkkailla objektiivisesti, eikä siitä (homouden vaikutuksesta psykososiaalisuuteen tai psykososiaalisten puolien vaikutuksesta homoseksuaalisuuteen esim.) ja sen mahdollisista laajemmista vaikutuksista ainakaan vielä tiedetä tarpeeksi, jotta siitä pitäisi ihan vain tasa-arvoon vedoten tehdä kasvatuksellinen instituutio.

Se on aivan totta, että jos väkisin yrittää muuttaa ihmisiä toiseksi, siitä seuraa vain ongelmia, enkä minä missään vaiheessa ole puhunut sellaisen puolesta - päinvastoin. Samoin jättäisin uskonnolliset argumentit omaan arvoonsa, ellei niissä ole mitään konkreettista pohjaa.

Kuten olen jo todennut, minulla ei ole mitään sitä vastaan, että homot ilmentävät seksuaalista suuntautumistaan yksilötasolla keskenään, ja minusta on järkyttävää, että ihmisiä tämän vuoksi halveksitaan tai vainotaan. Mutta on yhteiskunnalle iso askel, jos sukupuoli-identiteetin variaatiosta tehdään standarditila, joka "tasa-arvon" tai "suvaitsevaisuuden" nimissä oikeuttaa normiasemaan. Ennen sitä olisi todellakin syytä perusteellisesti syventyä mahdollisiin seurauksiin ja niiden syihin - varsinkin yhteiskunnallisella tasolla.

Koska yhteiskuntaamme ollaan kyseenalaistamatta (ja monasti ihan todistettavasti epäilyttävin keinoin) muuttamassa eri tasoilla ja eri tahoilta (ei suinkaan pelkästään seksuaalisen tasa-arvon taholta) jatkuvasti uuteen suuntaan, katson jokaisen ajattelevan ihmisen velvollisuudeksi pohtia näitä muutoksia, ja ottaa prosessiin kantaa. Keskusteleminen on olemassaolomme terveyden, toimivuuden ja mielekkyyden kannalta elintärkeätä, eikä sitä pidä mistään syystä tukahduttaa, eikä myöskään antaa sen juuttua "asemasota-asemiin".

Homoutta lobbaillaan laajalla rintamalla, mutta "tasa-arvo" ja "suvaitsevaisuus" ovat aivan vääriä perusteita yhteiskunnan henkistä luonnetta mahdollisesti muihinkin suuntiin muuttavalle ilmiölle. Mielestäni yhteiskunnassamme pitäisi tämän sijaan ottaa uutta vauhtia ja lähteä ihan siltä pohjalta, kykeneekö yhteiskuntamme tukemaan identiteetiltään terveiden ja henkisesti turvassa kasvavien rakastettujen lasten kasvattamista, terveissä olosuhteissa ja tehtäväänsä kypsien ja kykeneväisten vanhempien huomassa? Ja mikäli vastaus on kielteinen, mitä voimme asialle tehdä?


Vieras

#23105 Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 15:24

#23100: - Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

"Avioero on kiellettävä."

Ei kieltäminen ole mikään ratkaisu. Riitaisa avioliitto on lapselle pahempi kuin ero ja sen seuraukset, joten asia ei ole aivan näin yksioikoinen. Mutta meidän tulisi yksilö- ja yhteiskuntatasolla tehtävä kaikkemme, että yhteiskunnan yksilöt saisivat varttua itsenäisiksi ja henkisesti kypsiksi aikuisiksi, jotka ovat kykeneväisiä sitoutumaan ja kantamaan vastuuta, eivätkä vain leiki aikuista aikuisen kehossa ja aikuisten oikeuksin, mutta keskenkasvuisen kakaran henkisin ominaisuuksin.

Kyseessä on siis kierreilmiö, keskeneräiset vanhemmat kasvattavat keskeneräistä jälkikasvua. Henkinen kasvu vaatii tukea, eikä henkisesti keskeneräinen voi sitä antaa. Jää siis jokaisen aikuisen ihmisen omalle vastuulle kasvattaa itseään kohti kypsää aikuisuutta, ja yhteiskunta voisi tätä kehitystä tukea - kuten voi myös häiritä.

Mutta meidän jokaisen on mahdollista alkaa tämä kasvu ihan omasta itsestämme. On vain tajuttava, että perjantaipullo on tuttipullon jatke, tupakka tutin, ja kaikki muu mielestämme tärkeä touhu ja elämämme rutiinit ja mieliteot saattavat olla sisäisen tyydyttämättömän lapsemme äänekästä kitinää. Sen sijaan, että saisimme tästä itkupotkuraivarin, tai vetäytyisimme nurkkaamme mököttämään, voisimme ajatella asiaa, ja katsoa olisiko meissä ehkä kasvun varaa?

Taatusti on.


Vieras

#23106 Re: Re: Re: Leppoisaa lauantai-illan jatkoa...

26.10.2013 15:31

#23103: Messias tulee, oletko hereillä? - Re: Re: Leppoisaa lauantai-illan jatkoa...

Joo, kyllähän elämässä muutakin on mutta jos ei pysty vastaamaan kritiikkiin muuten kuin luikkimalla pakoon niin se kertoo kirjoittajasta jo paljon.

No, tulehan sitten taas "hiljaisena" hetkenä levittämään linkkejäsi!


Vieras

#23107 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 15:32

#23104: - Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

 

Jos sinulle on myyty veljesi, heprealainen mies tai nainen ja hän on palvellut sinua kuusi vuotta, niin seitsemäntenä vuonna sinun tulee lähettää hänet luotasi vapautettuna.


5. Moos. 15: 12

 

 


Vieras

#23108

26.10.2013 15:39

"Ei ole mitään niin halveksittavaa kuin pelkoon perustuva kunnioitus."
terveen pelon kautta elämänrohkeus

#23109 Suojeleva pelko

26.10.2013 16:29

"Herran pelko on tiedon alku; hullut pitävät halpana viisauden ja kurin." (Snl. 1:7)

Vieras

#23110

26.10.2013 16:43

Näin on luonnollista!

Vieras

#23111 Re: Suojeleva pelko

26.10.2013 16:43

#23109: terveen pelon kautta elämänrohkeus - Suojeleva pelko

Tuolla lauseellahan sitä ennenkin on kansaa kurissa ja nuhteessa pidetty! Ja lapset pidetään pelossa tällä: Joka vitsaa säästää.....


Vieras

#23112 Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 16:50

#23100: - Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Täällä taas jotkut tahallaan vääristelevät asioita ja kääntävät ilkeyksissään asiat toisinpäin tai nurinpäin. Jos elämä on mennyt niin sekaisin, niin eihän sitä voi muuta heiltä odottaakaan. Onko "homoleiristä" tälläinen kaikenlainen asioiden tahallinen ilkeä vääristely sallittua? Ei kannata väitellä näiden kanssa!


Vieras

#23113 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 16:56

#23104: - Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

"Totta kai yhteiskunnassa standardiksi nouseva ilmiö tulee saamaan lisää tilaa ja ilmentämistä. Ei automaattisesti, ehkä, mutta oletusarvoisesti. Jos hyväksyt jotakin, siihen suhtaudutaan hyväksyvästi, ja jos siihen suhtaudutaan hyväksyvästi, se valtaa alaa."

Totta tuossa väittämässä on ainoastaan se, että kun yhden ihmisyyden perusilmentymän homouden annetaan tarpeeksi kauan esiintyä vapaasti, ihmiset eivät sitä enää vieroksu, vaan antavat homojen elää ihan rauhassa omaa elämäänsä. Yhtään homoa se ei tule maailmaan lisää tuottamaan, monta avoimesti homona esiintyvää kylläkin. Jos tämä sinua kauhistuttaa, en voi kuin valittaa!

"...on syytä pitää mahdollisuutena, että homoutta synnyttävien vaikutteiden hyväksyttäminen ja leviäminen tulee myös aikaansaamaan homouden asteittaista lisääntymistä - puhumattakaan siitä, että muutkin "erikoisalat" alkavat tämän vapautumisen kannustamana viedä asiaansa eteenpäin. "

Tuo alussa esittämäsi kauhuskenaario on omien fobioittesi tuotos, jota ei mikään tutkimus tue. Homoksi ei tulla siksi, että joillakin homoilla on kivaa. Toinen kauhusi kohde on helppo rajata: Kaikki se, mikä ei ole potentiaalisesti haitallista jollekin suhteen osapuolelle, voidaan ajan myötä sallia. Tähän joukkoon eivät pääse esimerkiksi pedofiilit tai eläimiin sekaantujat eikä sisarussuhteetkaan ole kovasti myötätuulessa. Moniavioisuudelle on vaikea edes Raamatusta löytää yksikäsitteistä tuomiota. Koeta elää näiden tosiasioiden kanssa...

Täytyy muistaa, että homous ei ole pelkästään sukupuolista toimintaa, vaan myös ja pääasiassa identiteetti-ilmiö.

Niinpä: Ihmisen identiteetti ja sen ilmaiseminen on hänen luovuttamaton perusoikeutensa.

"Eivät väkivaltavideot ja -pelitkään itsessään rappioita yhteiskuntaamme, mutta asteittainen väkivallan ja alatyylisten moraalikäsitysten hivuttautuminen yhteiskunnan rakenteisiin ja yksilötason identiteettiin puhuu jo tänä päivänä selvää ja näkyvää kieltään."

Miten nämä kuuluvat tähän asiaan? En hyväksy väkivaltavideoita itsekään, ne todistetusti vaikuttavat ihmisten väkivaltaiseen käyttäytymiseen, päinvastoin kuin homouden hyväksyminen, joka ei lisää homoutta.

"On paljon mahdollista, että et näe tolkkua puheissani juuri aiemmin mainitsemastani syystä. Ainakin puhumme asiasta eri tasolla, sinä henkilötasolla, minä yhteiskunnallisella."

Tapasi puhua yhteiskunnallisella tasolla voidaan tiivistää vertaukseen: Suomalaisten miesten valtaosa on pituudeltaan 178-188-senttisiä. Ei ole siis syytä tarjota vaatteita sitä pienemmille tai suuremmille, koska tuo mainittu on suomalaisen miehen kokostandardi. Moderni yhteiskunnallisuus ottaa huomioon yksilöiden erilaisuuden ja sen tuomat vaateet. Tästä sinun "yhteiskunnallisessa" ajattelussasi ei ole tietoakaan.

"... kykeneekö yhteiskuntamme tukemaan identiteetiltään terveiden ja henkisesti turvassa kasvavien rakastettujen lasten kasvattamista, terveissä olosuhteissa ja tehtäväänsä kypsien ja kykeneväisten vanhempien huomassa?"

Tätä on tutkittu ja useimmiten tuloksena on ollut, että samaa sukupuolta olevat vanhemmat pystyvät vähintäänkin yhtä kypsään ja rakastavaan kasvatustyöhön ja saamaan maailmalle vähintään yhtä tasapainoista jälkikasvua kuin heteroparitkin. Ainoa uhka tälle tasapainoisuudelle on homofobisten vanhempien lasten heihin kohdistuva viha. Sitä ei voitane pitää homovanhempien vikana, vai...?


Vieras

#23114 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 17:00

#23112: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Siis et halua keskustella kuin samanmielisten kanssa? Mutta eihän siitä synny keskustelua! Et muuten ilmeisesti tajua sarkasmia?


Vieras

#23115 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 17:02

#23105: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Oman henkisen kasvusi huippu on kuvauksesi mukaan ihminen, joka luulee tietävänsä, miten asiat ovat tai miten niiden pitäisi olla. Ja kun todellisuus ei noudatakaan tätä turvallisen oloista satumaailmaa, hän saa itse itkupotkuraivarin ja on täällä vaatimassa todellisuuden muuttamista satunsa mukaiseksi.

Ei kovin korkean tason henkistä kasvua sellainen.

Virgo92

#23116 Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 17:04

#23104: - Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus 

 No eivät ainakaan päihde-äidit  siihen taida pystyä, eikä yhteiskunnassamme kuulemma ole varaa heidän tukemiseensa äitiydessä ja lapsen hoidossa.Valitettavasti tämä on vain eräs niistä asioista ,joissa yhteiskuntamme  ´säästää´ (se säästö voi  vain myöhemmin osoittautua hyvinkin kalliiksi tosin...)Kysymys asiassa kuuluu:kuinka moni tämän hetken  suomalaiskoti on ja tarjoaa  lapselle henkisesti ja fyysisesti turvatun(... ja vielä rakastavankin) kasvuympäristön? Ihan kaikki kodit täällä eivät kyllä  taitaisi ihan noita kriteerejä kunnialla täyttää, eivätkä ehkä edes  niiden(siis tuon kasvuympäristön kunnollisuuden ) alkeellisimpiakaan  vaatimuksia läpäistä!


Vieras

#23117 Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!!!

26.10.2013 17:04

http://www.adressit.com/avioliitto_on_naisen_ja_miehen_valinen_julkinen_liitto
Muistutukseksi miksi tämä adressi on laitettu, ettei totuus unohtuisi.

Vieras

#23118 Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!!!

26.10.2013 17:14

#23117: - Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!!!

Totuus on aika liikkuva käsite!

Vai pidätkö esim. totuutena että maailma on pannukakku? Sitähän aikoinaan pidettiin totuutena mm. kirkon piireissä!

Niin ja onhan noita edelleen jotka sitä väittävät. http://www.youtube.com/watch?v=ZepTD5T72yg


Vieras

#23120 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 17:37

#23080: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus


Sinun armolahjasi selvästi on OSATA TUNNISTAA ja tehdä tiettäväksi tällaisia sosiaalisessa mittakaavassa  isoja ilmiöitä. Erittäin tärkeää.


Vieras

#23121 Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 17:42


Vieras

#23122 Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 17:54

#23121: - Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Älä valehtele! Olet jo allekirjoittanut. Eikös se valehtelu muuten ollut synti?

Signal

#23123 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

26.10.2013 17:59

#23026: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Hassua, miten sinulla on otsaa puhua syntilistasta ja samaan hengenvetoon raamatun takapajuisuudesta. Sitäpaitsi Herra on varannut erikoisosan niille, jotka Häneen turvaavat. Amen.


Vieras

#23124 Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 18:01

#23091: - Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Homous ei lisäänny tai vähene sillä perusteella pidetäänkö sitä yhteiskunnallisena standardina.


Ei periaatteessa,  mutta käytännössä kun ihmisen eettiset ennakkoasenteet muuttuvat "median tekemän mielepiteenmuokkauksen" tuloksena,  erityisesti lasten, nuorien ja hiukan identiteetistään kiinnipitämättömien ihmisten osalta.
Valmiusasenne ja ajatus sen normaalisuudesta muuttuu ja tätä kautta,  erityisesti kehittyvillä ihmisillä on vaarana tulla todellisuudeksi.  Se mikä täällä nyt raikaa ja palstatilaa  haukkaa,  on kohta osa heidän asennettaan ja valmiuttaan ryhtyä kokeilemaan ihmissuhteiden tasolla.    Emme todellakaan tiedä,  mitä tästä kaikesta käytännössä seuraa!  
Pistäisitpä ajatuksiasi media- julkisuuten!




Vieras

#23125 Re: Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!!!

26.10.2013 18:07

#23118: - Re: Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto!!!

 

 

Pannukakkuteoria synnytettiin,  jollen väärin muista 1800-lla  jälkijättöisesti pilkkaamaan kristiuskoa!