Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti

Virgo92

#23102 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

26.10.2013 15:08

#23074: Messias tulee, oletko hereillä? - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen... 

 Jälleensyntymä kuuluu osana moneen idän uskontoon.Hindulaisuuteen ,buddhalaisuuden eri haaroihin ja sekteihin. Samoin käsite Karman laki. Karmastaan jokainen  ihmisyksilö on vastuullinen. On asioita jotka tuottavat hyvää karmaa ja sitten niitä joista on seurauksena huonoa.Tutustu vaikka Teosofiaan,sieltäkin  nämä käsitteet kyllä selviävät jos ne sinua kiinnostavat. ,Miekkalähetys.,väkivalloin käännyttäminen ja uskonsodat eivät ole kuuluneet buddhalaisuuden historiaan,mikä on eräs hienoimpia ominaisuuksia näissä kaikissa ,siihen haaraan kuuluvissa  idän uskonnoissa.Sielut inkarnoituvat,käyvät läpi elämän kehänsä ,josta ruumiin kuolltua  irtautuvat ,vapautuvat ja jatkavat kulkuaan jonkun uuden syntyvän ihmisen kautta.Toki ,alusta alkaen uutena persoonana ,inkarnaationa ja taas uutena ihmisenä.Jäljellä edellisestä on vain  sielumme ydin ,sen ´minä olen´-tietoisuus  eli tietoinen, oman  olemassaolon kokemus. Ihmisen kokemus maailmasta ei siis ole se , että kaikki ihmisen näkökulmasta olisi alkanut tyhjästä  ja lopullisesti myös päättyisi tyhjyyteen ja että kaikki olisi sitten siinä.No, joidenkin mielestä näin  on, mutta suotakoon se ajattelu heille ja niinkuin sanoin :minä en ole tässä nyt tyrkyttämässä kenellekään mitään oppia, dogmia , enkä uskonkappaletta, joten älköön minua siis nyt mistään  sellaisesta syytettäkö.Vastasin vain kysymykseesi-siinä kaikki.

Vastaukset

Messias tulee, oletko hereillä?

#23149 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

2013-10-26 22:55:25

#23102: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

Kiitos vastauksestasi!  Ihan mielenkiintoista, vaikka uskommekin eri tavalla eri asioihin.

Hyvää tulevaa sunnuntaita!


Vieras

#23441 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

2013-10-29 17:34:20

#23102: Virgo92 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

Virgo92, ole ainakin minun puolestani huoletta, en sinua syytä mistään. Vastasit vain jonkun tekemään kysymykseen - siinä kaikki. Se on ihan jees (yes).

Mainitsit tuossa: "Miekkalähetys, väkivalloin käännyttäminen ja uskonsodat..." Noita asioita käytetään monesti kristinuskoa vastaan. Sehän on aika selvää, koska ovat negatiivisia asioita. Kirjoituksessa #23419 pyöritellään osittain samoja asioita kohdassa: ...käsitetään usein väärin...  &  ...lähtee ihmisen päätöksestä tulla hyväksi... Nimittäin tuossa "ihmisen päätöksessä tulla hyväksi" on käsitykseni mukaan käsitetty uskonasiat pahasti mönkään. Kristinuskon ja Raamatun mukaan uskis on syntinen ihminen ja siksi tarvitsee pelastajaa. Ei-uskovalla ihmisellä on toisinaan käsitys, että jos hän (siis ei-uskova) aikoisi kelvata Jumalalle, pitäisi tämän ei-uskovan henkilön ensin tulla hyväksi voidakseen sitten kelvata Jumalalle ja ruveta uskikseksi. Tässä on asiat käsitetty väärin. Tuolla tavalla jos pitäisi ensin tulla hyväksi, kukaan ei koskaan voisi tulla uskovaksi ihmiseksi. Näin se vain on. Olemme syntisiä ja ihmisluonnolle se on ikävä ja hankala paikka, koska haluaisimme tuoda jotain omaa, edes jotain Jumalalle. (Täällä maanpäällä asiat ovat toisenlaisia kuin hengelliset asiat.)

Uskiksena ajattelen, että Kristus on "pomoni" ja kunnioitan Häntä. Raamatun mukaan Kristus on jumalolento ja synnitön. Kuten mainitsin, ihminen on käsitykseni mukaan syntinen ja vajavainen. Tästä pääsenkin sitten noihin uskonsotiin ja muihin negatiivisiin asioihin. Esimerkkinä voisin mainita myös Hitlerin kauhistuttavat aikaansaannokset. Kaikki nämä ovat tietenkin ihmisten tekemien päätösten seurauksia, uskonsodat yms. Ihminen on kaukana täydellisyydestä. Varmaan myös sinulle on joskus käynyt niin, että olet tullut tehneeksi töllön töitä, vaikka etukäteen ei ollut tarkoitus.

"Pomoni" on kuitenkin täydellinen ja synnitön. Uskiksena käytän sanontaa: Keskitä katseesi Kristukseen. Myös: Älä katso itseesi, katso taivasta! Hyväksyn, että historiassa on tapahtunut uskonsotia yms. mutta samalla toivon, että tulevaisuus olisi parempi. Niin, en sinua syytä mistään. Historia on kait otettava sellaisena kuin se on tapahtunut. Siihen ei voi vaikuttaa.

Aattelin kirjoittaa tämän näkemykseni. Eri ihmisillä on erilaiset mielipiteet. Ehkä siitä huolimatta on mahdollista ymmärtää miten toinen henkilö näkee asiat. Se ei tarkoita sitä, että asioista pitäisi ruveta kinaamaan ja riitelemään. Suattaapi olla, että et ymmärtänyt yhtäkään sanaa (tulkki puuttuu):) Hyvää jatkoa.