Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#23151 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 23:01

#23145: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Minäkin toivon, että homojen annettaisiin elää ihan rauhassa omaa elämäänsä. Toivoisin myös heidän itsensä olevan tyytyväisiä tähän, sen sijaan että yrittäisivät vallata itselleen tilaa yhteiskunnasta, jota he eivät tarvitse tasa-arvon tai suvaitsevaisuuden saavuttamiseksi.

 

Voi, miten typeriä krokotiilinkyyneliä, jotka yrittävät peittää toiveet syrjinnän ja epätasa-arvon jatkumisesta. Tasa-arvo on tasa-arvoa eikä mitään "tilan valtausta yhteiskunnasta".

 

 

 

 

Jämpti niin

#23152 Se on jo

27.10.2013 06:55

Tasa-arvoinen miehen ja naisen välinen avioliitto.

Vieras

#23153

27.10.2013 07:05

Päivän Sana

Parempi on asua katon kulmalla kuin riitaisan vaimon kanssa yhteisessä talossa.


Sananlaskut 25:24


Vieras

#23154

27.10.2013 07:44

Päivän Sana

Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, pe-rkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä. Vastustakaa häntä lujina uskossa, tietäen, että samat kärsimykset täytyy teidän veljiennekin maailmassa kestää.

1. Piet. 5:8-9 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?mod1=FinPR&ref=1.+Piet.+5%3A8-9


Vieras

#23155

27.10.2013 08:46

Päivän Sana

Veljeni, ei kai viikunapuu voi tuottaa oliiveja tai viiniköynnös viikunoita? Ei liioin suolainen vesi voi tuottaa makeaa vettä.

Jaakobin kirje 3:12


Vieras

#23156 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 09:33

#23145: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Teoreettiset tarkastelusi sisältävät muutaman olennaisen virheen ja niiden myötä niiltä katoaa pohja.

1) Se kaikkein pahin virhe on, että koko ajan, vaikka yhä kapenevalla alueella, oletat homouden "tarttuvan" - nyt vielä "altis, nuori, kasvava tai omakuvaltaan heikko yksilö". Jos jonkun heteronuoren identiteetti on hämärän peitossa, ei se ainakaan homoseksuaalisuuteen siitä käänny. Toisaalta jonkun toisen nuoren omakuva voi olla epäselvä nimenomaan siksi, että se ei osu noihin hehkuttamiisi yleisiin sukupuolisen suuntautumisen standardeihin. Seksuaalinen suuntautuminen voi olla bi, mutta ympäristö sanoo, että on coolia olla vain hetero. Tällöin ihastus samaa sukupuolta kohtaan voi hämmentää. Jos tällainen henkilö päätyy parisuhteeseen samaa sukupuolta olevan kanssa, se ei ole keneltäkään muulta pois ja hänen henkilökohtainen ratkaisunsa, johon meillä ei ole mitään sanomista. Sukupuolisuuden spektristä hänellä voi olla loppupeleissä monin kerroin syvempi käsitys ja kokemus kuin sinulla.

2) Sekoitat jatkuvasti käsitteet sukupuoli-identiteetti ja sukupuolinen suuntautuminen. Homomiehet ovat sukupuoli-identiteetiltään lähtökohtaisesti miehiä ja lesbot naisia. Miehen ja naisen roolit toki ilmenevät heistä monilla eri tavoin kuin heteroilla ja osa "leikkii" aika ajoin vastakkaisen sukupuolen roolilla. Sukupuoli-identiteetiltään syntymätodistuksestaan poikkeavia taas kutsutaan transihmiksi, asteesta riippuen transvestiiteiksi, transgendereiksi, muunsukupuolisiksi tai transsukupuolisiksi. Heidän sukupuolinen suuntautumisensa vaihtelee suuresti, joskin transvestiiteista omasta syntymäsukupuolestaan on kiinnostunut seksuaalisesti suunnilleen sama osuus kuin muussakin väestössä. On jo nyt olemassa paljon perheitä, joissa vanhemmista ainakin toinen on transihminen. Asia ei ole tietojeni mukaan tuottanut minkäänlaisia identiteettiongelmia perheen lapsille.

3) On kummallista, mitä ylläpitämään tarvitset nykyistä sukupuolistandardia: Siksikö, että saat naiset pysymään lapsia synnyttävinä ja kasvattavina, viehättämään pyrkivinä empaattisina huoltokoneina ja miehet sankaritöitä, naisvalloituksia ja elatusta harrastamaan? Normaalissa heteroväestössäkin on paljon naisia, jotka kärsivät standardeista, koska ne tuottavat vakavia esteitä heidän itselleen asettamille tavoitteille ja toisaalta miehiä, jotka kärsivät siitä, että eivät voi valita "kunniallisesti" muuta kuin tuon suorittajan, taistelijan ja elättäjän roolia. Asia näyttäytyy voimakkaasti jo nyt siinä, että standardisi vallitsevat eri vahvuisina eri maantieteellisilla ja sosiaalisilla alueilla. Vastaavasti mainitsemieni standardista poikkeavien ihmisten elämä on vaikeaa tai helppoa käänteisessä suhteessa standardin vahvuuteen. Sama koskee myös sukupuolisen suuntautumisen ja -identiteetin variaation suhteen: Dynaamisilla alueilla ihmisten annetaan elää omaa elämäänsä ja heille annetaan arvostusta tällaisista "pikku seikoista" riippumatta. Alueilla, jossa "asiat on, niikuin ne on aina olleet", elämä on monelle helvettiä jo tässä "ajassa". Väitteeni onkin, että nuo peräänkuuluttamasi standardit tuottavat enemmän vahinkoa kuin hyötyä inhimillisessä mielessä.

Signal

#23157 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.10.2013 09:41

#23133: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Ne eivät ole minun uskomuksiani, ne ovat Jumalan sanaa.

Olet ilmeisesti teologi tai juristi, no se selittääkin asian.


Vieras

#23158

27.10.2013 09:48

Päivän Sana

Samoin myös Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, sen jälkeen kun ne olivat syyllistyneet samalla tavoin kuin edellä mainitut ylettömään haureuteen ja lähteneet luonnotonta käyttöä varten olevan lihan perään, ovat edessämme varoittavana esimerkkinä kärsiessään ikuisen tulen rangaistustuomiota.

Juudaksen kirje 1:7




Vieras

#23159 Re:

27.10.2013 10:13

#23158: -

Alkuperäistekstin sarkos heteras tarkoittaa yleensä "toista lihaa" ja on hyvin kiistanalaista, mitä tällä tarkoitetaan. Vanhan testamentin puolella asian tiimoilta ei mainita homoseksuaalista aktiviteettia, vieraissa käynti kylläkin.

Oma juttunsa on sitten se, että heteromiehet halusivat vieraita miehiä nöyryyttääkseen raiskata heidät - tapa. joka on vieläkin valitettavasti voimissaan Välimeren itäisellä alueella. Tällä ei ole mitään yhteyttä homorakkauden kanssa.


Vieras

#23160 Jeesus lunastanut

27.10.2013 10:42

"Ei kullalla ja hopealla vaan pyhällä kalliilla verellään"

Vieras

#23161 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

27.10.2013 10:57

#23157: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Tarkennus edelleen: Uskot niiden olevan Jumalan sanaa. Väitteellesi ei ole muuta perustetta kuin oma uskomuksesi ja saman uskomuksen omaavien kavereittesi myötävakuuttelu. Jo Augustinus ymmärsi tekstien olevan uskonnollisen inspiraation saaneiden ihmisten kirjoituksia ja sisältävän vertaukuvallista materiaalia, jota ei kaikissa kohdissa pidä ottaa kirjaimellisesti todesta. Ja tämä kirkkokuntamme perusauktoriteetti eli  sentään 1500 vuotta sitten.

Ja pieleen meni arvauksesi, en ole teologi enkä juristi. Molemmissa asioissa olen ns. sivistynyt maallikko, joka kykenee niistä asioista tietolähteiden avustuksella keskustelemaan. Toivoisin Sinulta samaa, ryhtyessäsi juridisiin asioihin puuttumaan uskonnollisin perustein.


Vieras

#23162 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 11:07

#23145: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

"Minäkin toivon, että homojen annettaisiin elää ihan rauhassa omaa elämäänsä. Toivoisin myös heidän itsensä olevan tyytyväisiä tähän, sen sijaan että yrittäisivät vallata itselleen tilaa yhteiskunnasta, jota he eivät tarvitse tasa-arvon tai suvaitsevaisuuden saavuttamiseksi."

Näin on, onhan heilläkin keskenään tasa-arvoinen rekisteröity parisuhdelaki, niinkuin meilläkin heteroilla tasa-arvoinen naisen ja miehen välinen. Olkoot homot homoja sellaisia kuin ovat, mutta antakaa meidän heteroiden olla heteroja. Mehän annetaan ja annettaiskin elää niiden rauhassa rekisteröidyssä parisuhteessaan, mutta ne eivät itse sitä tahdo, eivät halua, eivätkä anna heteroiden olla rauhassa, vaan pyrkivät saamaan ja viemään seuraamuksillaan naisen ja miehen välisen suhteeseen kuuluvia oikeuksia sekä aiheuttaen vaikeuksia elämäämme, syyttelemällä, syyllistämällä, alistamalla, nimittelemällä harhaanjohtavilla alentavilla sanoilla, heikentämällä avioliittolakiamme.

Avioliitto/laki on naisen ja miehen välinen julkinen liitto.


Vieras

#23163 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 11:19

#23112: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Joo, tuota tahallista vääristelyä on esiintynyt täällä pitkän aikaa.

 


Vieras

#23164 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 11:26

#23162: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

 

Myös esimerkiksi Yhdysvaltain etelävaltioissa oli vielä tässä taannoin eri bussit, koulut ja avioliitot valkoihoisille ja värillisille. Tuollainen erottelujärjestelmä näyttää olevan ihanteesi.

 

 

 

 


Vieras

#23165 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 12:03

#23164: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Sinun mielestäsikö kaikkien pitäisi olla samassa ammatissa, sama palkka kaikille työstä riippumatta, koulutus kaikille saman pituinen ja lopputyö ja arvosanat kaikille samat (ei erottelua), saman näköisiä ihmisiä (ei siis miestä, eikä naista), yksi puoluejärjestelmä (ei siis eri mieltä, vaan kaikkien täytyisi olla samaa mieltä). Ihmiset ei siis mieletäsi saa erottua minkään asian suhteen? Kaikkien ihmisten sinun mielestäsi pitäisi toimia samalla tavalla kuin "ropotit, yksipuolue järjestelmässä.". Erilaisuutta ei mielestäsi hyväksytä ollenkaan, niinkö. Toivottavasti avioliittolainsäädäntöä ei muuteta.


Vieras

#23166 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 12:04

#23162: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Juuri tästä on kysymys. Esimerkiksi meikämanni on juuri sitä vastaan, että avioliittolakiin pyritään tekemään muutoksia avioliittolain muutosaloitteella, siis kansalaisaloite laiksi niin sanotusta tasa-arvoisesta avioliitosta. Siinä kansalaisaloitteessa asiat ovat pielessä jo ihan otsikkotasolta alkaen: "tasa-arvoinen...". Kansalaisaloitteen kannattajat pyrkivät saamaan nykyiseen avioliittolakiin muutoksia. Pitemmällä aikavälillä jos avioliittolaki muuttuisi, myös kirkkoa vaaditaan lain ja yleisen mielipiteen nojalla tarjoamaan kaikille vihkimistä tai ainakin avioliiton siunaamista, siis pitemmällä aikavälillä. Siinä vaiheessa nykyinen avioliittolaki naisen ja miehen välisenä olisikin jo heitettynä romukoppaan.

Yleensäkin ihminen on jotenkin sokaistunut kaventamaan miehen ja naisen välistä rikkautta sukupuolineutraaliin suuntaan. Nämä ovat valitettavia kehityskulkuja.


Vieras

#23167 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 12:16

#23162: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

"Olkoot homot homoja sellaisia kuin ovat, mutta antakaa meidän heteroiden olla heteroja. Mehän annetaan ja annettaiskin elää niiden rauhassa rekisteröidyssä parisuhteessaan..."

Hmm, tarkoitatko sitä, että homojen ja heteroiden eron tärkein pointti on, että heteroilla on oltava oikeuksia, joita homoille ei sallita. Niitä ovat tällä hetkellä mm. adoptio-oikeus ja oikeus olla tulematta syrjityksi diskriminoivan parisuhdestatuksen takia työhönotossa.

"aiheuttaen vaikeuksia elämäämme, syyttelemällä, syyllistämällä, alistamalla, nimittelemällä harhaanjohtavilla alentavilla sanoilla, ..."

Jos olette täällä väittäneet julkisen homouden johtavan homouden tarttumiseen, pedofiliaan ja muuhun turmioon ja yritätte estää perustavanlaatuisten ihmisoikeuksien toteutumista, ei liene ihme, jos joku teitä täällä syyttää diskriminoinnista. Alistaminen lienee jo merkki alttiudestasi marttyyriasemaan, homojen asema tässä maassa on kaukana heteroja dominoivasta. Alentavia nimityksiä lienee singonnut puolin ja toisin. Toinen asia on, että esittämänne täysin kestämättömät perustelut vaatimuksillenne aiheuttavat luonnollisesti hilpeyttä, jota on vaikea salata, kun teille vastaa. Ja kun asiayhteys ei ole kovin hilpeä, se saattaa kanavoitua agressioksikin.


Vieras

#23168 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 12:21

#23165: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

No johan pomppas, yhtäkkiä ollaankin erilaisuuden puolestapuhujia!!

Tähän asti olette jankuttaneet, että on oltava vain heteromiehen ja naisen mallit, joihin kaikki on tungettava. Kun on kyse diskriminoinnista, onkin täysin ok, että erilaisille ihmisille annetaan eri oikeuksia. Tarinassa ei ole logiikan häivääkään.

Vieras

#23169 Päivän mietelause

27.10.2013 12:29

Ensimmäinen kirje korinttolaisille 3

18. ÄLKÖÖN VAIN KUKAAN PETTÄKÖ ITSEÄÄN. JOS JOKU ON TEISTÄ OLEVINAAN VIISAS TÄSSÄ MAAILMASSA, HÄNESTÄ TÄYTYY ENSIN TULLA HULLU, JOTTA HÄNESTÄ TULISI VIISAS.

19. TÄMÄN MAAILMAN VIISAUS ON NÄET JUMALAN SILMISSÄ HULLUUTTA. ONHAN KIRJOITETTU: - HÄN VANGITSEE VIISAAT HEIDÄN OMAAN VIEKKAUTEENSA.

Vieras

#23170 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 12:32

#23167: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Reunasta: Tämä hilpeily ja kirjoittelu tällä palstalla ei johda yhtään mihinkään. Mitäs jos lopetettais koko pelleily. Kukin luonnollisesti pitää omat hyvät perustelunsa voimassa. Käyn tod.näk. jossain vaiheessa kurkkaamassa mitä tänne kuuluu.

Kiitos jo toistamiseen kaikille osallistujille ja hyviä jatkoja! Aiheuttaakohan tämä riippuvuutta kun olen kerran ennenkin lausunut samanlaiset loppusanat:) Erityiskiitokset fundikselle ynnä muille.


Vieras

#23171 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

27.10.2013 12:45

#23165: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

 

Sinun mielestäsi siis ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen tulee vaikuttaa palkkaukseen ja kansalaisoikeuksiin. Taidat elää jossain muualla kuin pohjoismaisessa demokratiassa. Valko-Venäjällä vaiko Iranissa?

 

 

 

 


Vieras

#23172 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

27.10.2013 12:48


Vieras

#23173

27.10.2013 12:59


"Totuus ja öljy nousevat aina pinnalle"


Vieras

#23174

27.10.2013 13:14

"Jos koet olevasi homo, ja olet varma ettet voi ja halua olla mitään muuta, ole sitä silloin rohkeasti, äläkä yritä muuttaa tilaasi heterojen suuntaan - myöskään matkimalla ydinperhettä ja haikailemalla lasten hankkimista. Jos todella haluat lapsia, et ole 'homo' vaan hetero, joka ei ole löytänyt perille todelliseen olemukseensa."

-2000-luvun tuntematon ajattelija


Vieras

#23175 Re: Päivän mietelause

27.10.2013 13:14

#23169: Vieras - Päivän mietelause

Tarkoitatko, että mitä tärähtäneempi, sitä hurskaampi?