Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23105 Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

26.10.2013 15:24

#23100: - Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

"Avioero on kiellettävä."

Ei kieltäminen ole mikään ratkaisu. Riitaisa avioliitto on lapselle pahempi kuin ero ja sen seuraukset, joten asia ei ole aivan näin yksioikoinen. Mutta meidän tulisi yksilö- ja yhteiskuntatasolla tehtävä kaikkemme, että yhteiskunnan yksilöt saisivat varttua itsenäisiksi ja henkisesti kypsiksi aikuisiksi, jotka ovat kykeneväisiä sitoutumaan ja kantamaan vastuuta, eivätkä vain leiki aikuista aikuisen kehossa ja aikuisten oikeuksin, mutta keskenkasvuisen kakaran henkisin ominaisuuksin.

Kyseessä on siis kierreilmiö, keskeneräiset vanhemmat kasvattavat keskeneräistä jälkikasvua. Henkinen kasvu vaatii tukea, eikä henkisesti keskeneräinen voi sitä antaa. Jää siis jokaisen aikuisen ihmisen omalle vastuulle kasvattaa itseään kohti kypsää aikuisuutta, ja yhteiskunta voisi tätä kehitystä tukea - kuten voi myös häiritä.

Mutta meidän jokaisen on mahdollista alkaa tämä kasvu ihan omasta itsestämme. On vain tajuttava, että perjantaipullo on tuttipullon jatke, tupakka tutin, ja kaikki muu mielestämme tärkeä touhu ja elämämme rutiinit ja mieliteot saattavat olla sisäisen tyydyttämättömän lapsemme äänekästä kitinää. Sen sijaan, että saisimme tästä itkupotkuraivarin, tai vetäytyisimme nurkkaamme mököttämään, voisimme ajatella asiaa, ja katsoa olisiko meissä ehkä kasvun varaa?

Taatusti on.

Vastaukset


Vieras

#23115 Re: Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

2013-10-26 17:02:36

#23105: - Re: Re: Avioliiton perimmäinen tarkoitus

Oman henkisen kasvusi huippu on kuvauksesi mukaan ihminen, joka luulee tietävänsä, miten asiat ovat tai miten niiden pitäisi olla. Ja kun todellisuus ei noudatakaan tätä turvallisen oloista satumaailmaa, hän saa itse itkupotkuraivarin ja on täällä vaatimassa todellisuuden muuttamista satunsa mukaiseksi.

Ei kovin korkean tason henkistä kasvua sellainen.