KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista KKY ei saa jättää kissoja pakkaseen.

Valehtelijoiden klubi

#2126 Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

24.07.2011 20:32

#2125: Valehtelijoiden klubi - Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa... 

 Anneli Revolle voisin kertoa eläinsuojeluviranomaisista jotain; hän ei ole ilmeisesti ollut vähään aikaan heidän kanssaan tekemisissä. Näiden "huonosti hoidettujen kissalaumojen" pelastaminen ei todellakaan onnistu viranomaisten toimesta! Ilmoitusten tekeminen ei useinkaan johda toimenpiteisiin - kiitos löyhän eläinsuojelulakimme. Kissojen lisääntymiseen ei voi puuttua ilman kissalauman omistajan lupaa. Luuletko Anneli, että holtittomasti lisääntyvien kissalaumojen omistajat ovat ns. normikansalaisia, jotka ovat kykeneviä/halukkaita yhteistyöhön viranomaisten kanssa? Voin vakuuttaa sinulle, että pihakissalaumojen omistajista vain murto-osa on halukkaita yhteistyöhön viranomaisten kanssa. Haulikko puhuu usein ennen viranomaisia. Niiden roskien maton alle lakaisemiseen syyllistyy se, joka ei tunne/myönnä "kentän" TODELLISTA tilannetta. Anneli, tervetuloa reality-maailmaan.

Entinen Tertun kannattaja

#2127 Ja kissat kärsivät edelleen

24.07.2011 20:38

Katti-Matti 2/2011 osoitti todella, että nykyinen KKY:en hallitus EI VÄLITÄ KISSOISTA ollenkaan!

Leikkaustempauksia ja puolivillien/villien kissojen loukutusta olisi voinut tehdä ja pitäisikin tehdä rinta rinnan. Nyt kärsivät kissat on jätetty kuolemaan kituen. Eläinsuojeluako? Ei todellakaan.

Kissarutosta tehtiin TEKOSYY lopettaa käytännön eläinsuojelutyö. Löytöeläinhoitoloiden työhön ei kuulu loukuttaa villiintyneitä kissoja ja virkaeläinlääkäreillä taas ei ole halua/aikaa hoitaa villikissaongelmia.Eläinsuojelua on sekin, että pyydetään villiintyneet /sairaat kissat pois luonnosta eläinlääkärin lopetettavaksi.

Inna Ilivitskyn kirjoitus villiintyneiden kissojen taudeista oli liioiteltu, yli 20v "villikissakokemuksella" voin sanoa sen. Tauteja on myös ulkomailta tuoduilla rotukissoilla, kuten on meillä ihmisilläkin. Erilaiset taudit kuuluvat elämään.
Valehtelijoiden klubi

#2128 Re: Ja kissat kärsivät edelleen

24.07.2011 21:03

#2127: Entinen Tertun kannattaja - Ja kissat kärsivät edelleen 

 Tämä on eläinsuojelutyön karua arkea. Kissojen suojelussa on tällä hetkellä todellakin laaja katvealue, jota kukaan toimija/viranomainen ei halua hoitaa. Asiaa pompotellaan puolelta toiselle eri verukkeiden varjolla. Pelkästään ennaltaehkäisyyn satsaaminen on pään pensaseen laittamista, koska jo olemassa olevat kissat on joka tapauksessa jonkun hoidettava. Tässä olisi laaja kenttä eri toimijoille, sen hoitaminen vaatii kuitenkin varoja ja osaavia toimijoita. KKY  vetää yksisilmäisen itsekkäästi "uutta linjaa" ja julistaa asioiden olevan viranomaisten hoidossa. KKY:n toiminta perustuu enemmän toiveajatteluun kuin tietoon.


Vieras

#2129 Re: Joissakin eläinsuojeluasioissakin on osittainen vaitiolovelvollisuus

24.07.2011 23:08

#2116: Valehtelijoiden klubi - Re: Kahviko on tärkeä

Lyhyesti tiedoksi: Viranomaisten kanssa tehtävä kohde-yhteistyö ei ole julkista, eikä varsinkaan "media-seksikästä" vaan pelkästään luottamuksellista. Yhteistyöhön viranomaisten ja ongelmakissapaikkojen kanssa ryhdyvät ne, joiden välillä on täydellinen luottamus. Näillä toimilla ei edes haeta julkisuutta, vaan tavoitteena on tapauskohtaisesti eläinten parempi kohtelu ja jatkohoito tai jokin muu ratkaisu. Kaikesta tehdystä työstä ei ole tarvetta -eikä lupaa- tehdä julkista uutista.

Valehtelijoiden klubi

#2130 Re: Re: Joissakin eläinsuojeluasioissakin on osittainen vaitiolovelvollisuus

25.07.2011 12:23

#2129: - Re: Joissakin eläinsuojeluasioissakin on osittainen vaitiolovelvollisuus 

 Eläinsuojelutyön ei pitäisi olla joidenkin toimijoiden yksittäistä/yksityistä näpertelyä, joka perustuu viranomaisten/osapuolten hyvään tahtoon tai "luottamukseen". Eläinsuojelutyön tulisi olla julkista, läpinäkyvää sekä johdonmukaista. Ennen kaikkea se pitäsi olla lakiin perustuvaa toimintaa. Eläinsuojelua ei todellakaan kannata tehdä muuta kuin yhdestä syystä; rakkaudesta eläimiin. KKY:lle: eläinsuojelutyössä ei ole kovin uskottavaa, jos puheet ja toimet ovat ristiriidassa keskenään.

Valehtelijoiden klubi
Vieras

#2131 Re: Re: Joissakin eläinsuojeluasioissakin on osittainen vaitiolovelvollisuus

25.07.2011 13:23

#2129: - Re: Joissakin eläinsuojeluasioissakin on osittainen vaitiolovelvollisuus 

 Onko eläinten, tässä tapauksessa kissojen kaltoinkohtelu sinun mielestäsi yksityisasia? Perheväkivaltaakin pidettiin maassamme vielä parikymmentä vuotta sitten yksityisasiana. Asiaan päästiin tarttumaan vasta sitten, kun siitä tehtiin lain voimalla ei-hyväksyttävää ja julkista. Eläinsuojeluyhdistysten rooli on olla myös "painostusryhmänä" viranomaisiin ja lainsäätäjiin päin. Nämä "ongelmakissapaikat" ovat usein myös "ongelmaihmispaikkoja", joissa valistus ja hyvä tahto eivät aina riitä. Tarvitaan myös lain suomia toimintamahdollisuuksia ja ihmisiä jotka ymmärtävät tehtävänsä. Annelille: median antamaa huomiota(=mediaseksikkyyttä) voi käyttää kahdella tavalla: yhdistys voi paikata sen avulla kolhiintunutta julkisuuskuvaansa tai kissojen suojeluun liittyvät epäkohdat saatetaan julkisuuteen ja sitä kautta ehkä hoidetuiksi.

Entinen Tertun kannattaja

#2132 Taas yksi valhe KKY:ltä !

25.07.2011 17:36

Vedotaan vaitiolovelvollisuuteen, kun ei haluta sanoa ääneen, että kissat on hyljätty luontoon.

Kissojen olinpaikat onkin hyvä pitää salassa ilkivallan takia, mutta kuntoon ne pitää hoitaa. Joko kissat ottamalla kokonaan pois alueelta tai palauttaa ne leikattuina takaisin, jos niillä on ruokkija ja suojaa pakkasilta ja sateelta.
Kattimatiton

#2133 Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

25.07.2011 18:37

#2125: Valehtelijoiden klubi - Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

Kky,llä on paineita esittää/tuoda julki toimintaansa tai lähinnä suunnitelmia/teorioita siitä, sen vuoksi että julkisuuteen tuli keväällä tieto yhdistyksen varallisuuden määrästä.

Aivan varmasti kaikki ne jotka ovat lahjoittaneet yhdistykselle ovat pöyristyneet saadessaan tietää minkälaiset varat yhdistys on kerännyt mutta silti toimet toimintaan ovat olleet säästötoimia. Lahjoittajat ovat antaneet luullen antamiensa varojen menevän kissojen auttamiseen ja nyt on kuitenkin käynyt selväksi, että rahat makaavat tileillä ja nyt yhdistyksessä vain pyöritellään sanoja ja määritelmiä vaikka maastossa on laumoittain autettavia kissoja. Tämä on hävytöntä ja röyhkeää apua tarvitsevia kissoja ja lahjoittajia kohtaan.

Sanna K sanoi jo kaiken olennaisen eläinsuojelutoiminnasta, resursseista ja mahdollisuuksista, joita uudella yhdistyksellä on vielä kovin rajallisesti toimintaansa.

Näyttää siltä, että KKY,n toimintaa pyöritetään ja kehitetään vain sanojen tasolla teoriassa ja annetaan sellainen kuva ihmisten rauhoittamiseksi, että nyt ollaan keksimässä jotain uutta ja tehokkaampaa toimintatapaa kissojen auttamiseksi. Siitä osoituksena yhdistys on irtisanonut ison joukon aktiiveja ensikoteja ja aktiivtoimijoita.

KKY,ssä olisi varmaan hyvä miettiä yhdistyksen nimeä "Kissojen katastrofiyhdistys" uudelleen suhteessa nykyiseen toimintaan ja nimen kuvaavuutta. Nykyisellään taitaa nimi olla jkv. harhaanjohtava. Leikkauskampanja ei tarkoita katastrofitilanteessa olevan kissan auttamista. KKY,ssä on käännetty selkä niille kaikkein hädänalaisimmille lakiin ja asetuksiin vedoten.

Valehtelijoiden klubi

#2134 Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

25.07.2011 20:10

#2133: Kattimatiton - Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa... 

 Tuskin KKY:n hallitus on löytänyt kissojen suojelun suhteen mitään "viisastenkiveä". Katti Matissa Anneli Revon kirjoituksen otsake "uusin kehitys kissojen auttamiseen" on täysin ristiriidassa jutun sisällön kanssa. Repo kyllä myöntää, että kissat "eivät tahdo mahtua turvaan kunnallisiin löytöeläinkoteihin", silti KKY:n hallitus edesvastuuttomasti alasajoi omat ensikotinsa luoden lisää paineita ko. eläinkoteihin. KKY teettää "likaisen" ja kalliin työn muilla toimijoilla ja noukkii sitten kunnallisista eläinkodeista sopivat "hyväntekeväisyyskohteet" itselleen. Järkevästä työnjaosta ja yhteistoiminnasta ei siis ole kysymys. Kunniamainintojen sijaan KKY:n nykyinen toiminta vaatisi selvitystä; yhdistyksen varallisuuteen nähden kissojen hyväksi tehty työ ja rahallinen panostus on epäilyttävän vähäistä.


Vieras

#2135 Kisu ry:ssäkö kissoilla hyvät olot?

25.07.2011 23:33

#2112: -

Olipa niiden joukossa jopa ensikoti, josta muutama henkilö mainitsi etteivät he koskaan sinne kissaa enää vie. Paikkana täysin eläimille sopimatonToinen mietti jopa viemänsä kissan pois hakemista.

Joten kannattaa katsoa myös omaan napaansa. On tainnut hieman käsityskyky hämärtyä?


Vieras

#2136 Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

26.07.2011 08:46

#2119: Valehtelijoiden klubi - Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

Todennanäköisesti KKY haki uskottavuutta yhdistyksen hataroituvaan toimintaan ja uusille "paremmille" toimintalinjauksilleen (mm. kissojen auttamiseen tarkoitettujen varojen säätiöittäminen) valitsemalla Sanbergin hallitukseen.


Vieras

#2137 Re: Kisu ry:ssäkö kissoilla hyvät olot?

26.07.2011 09:21

#2135: - Kisu ry:ssäkö kissoilla hyvät olot? 

 Voisko kirjoittaja hieman suomentaa mitä tämäkin kommentti nyt meinasi? Eli poispotkituisssa oli siis oikeastikin yksi epäpätevä vai mitä?

Valehtelijoiden klubi
Vieras

#2138 Re: Kisu ry:ssäkö kissoilla hyvät olot?

26.07.2011 12:13

#2135: - Kisu ry:ssäkö kissoilla hyvät olot? 

 Pelkäänpä pahoin, että ainakin yksi samankaltainen ensikoti jatkaa edelleen toimintaansa KKY:ssä. Ensikoti nauttii pj:n varauksetonta luottamusta, vaikka kissat elävät siellä saastan keskellä. Ei taida "kaikki olla kotona" kodin pitäjälläkään. Tämä kannanotto ei ole panettelua, vaan olen itse käynyt viemässä löytökissoja ko. paikkaan. Kannattaa siivota oma takapiha ensin puhtaaksi, ennen kuin arvioidaan muiden toimintaa. Kisu ry:n ensikoteja valvoo ensikotivastaava, kotien pitäjät ovat kohtuullisen täysipäisiä ja vastuullisia ihmisiä - mielestäni aika hyvä lähtökohta toiminnalle.


Vieras

#2139 Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

26.07.2011 12:20

#2136: - Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa... 

 Järjestysmiehillä, kallispalkkaisilla taloudenhoitajilla ja kaapinkokoisilla hallituksen jäsenillä on KKY:n nykyinen "katu-uskottavuus" taattu. Ei heti uskoisi, että on kyse eläinsuojeluyhdistyksestä. Muistuttaa lähinnä kuningattaren henkivartiokaartia.


Vieras

#2140 Re: Re: Re: Re: Uusi Katti-Matti naurattaa...

27.07.2011 02:05

jäsen toistaiseksi

#2141 Naurattaa vieläkin enemmän...

27.07.2011 02:18

Nyt mua on alkanut naurattaa aivan hysteerisesti nämä KKY:n kannattajien mielenkiintoiset kommentit tällä sivustolla! Katti-Matti oli järjettömyydessään aivan naurettavaa luettavaa tai toinen varteenotettava vaihtoehto olisi ollut itkeminenkin. Kissoja tulee kyllä surku, sillä ne ovat olleet se loppukärsijä tässä tilanteessa!
Ari Sandberg

#2142

27.07.2011 14:39

Olen ilmoittanut aiemmin etten komentoi kirjoituksia,mutta nyt on pakko. Sivuston tarkoituksena on panetella koko ajan KKy:tä ja sen hallitusta vähiten rakentavassa mielessä.oma nimeni on mainittu joitakin kertoja mielestäni hieman arveluttavissa merkeissä, vihjailevaan sävyyn. Mikäli jollakin on minusta tai toimistani jotain huomautettavaa / kysyttävää, voine ohjata sen suoraan minulle. Muussa tapauksessa on tällainen kirjoittelu on lopetettava heti. Mikäli minusta tai minulle kirjoitetaan, tehdään se omalla nimellä,kijoitetaan se omalla nimellä, ei nimimerkeillä.
Arviointi on Suomessa sallittu

#2143 Re:

27.07.2011 15:17

#2142: Ari Sandberg -  

 

On Ari täysin normaalia, että jos esittää kommentin julkaisussa, niin sitä saa arvostella. Sinä et ole mikään Ensikoti/eläinsuojelija asiantuntija, joten lausuntosi herättää huomiota.
Ari Sandberg

#2144 Re: Re:

27.07.2011 16:09

#2143: Arviointi on Suomessa sallittu - Re:  

 Nimimerkki? Mihin perustuu arviointisi  etten olisi asiantuntija? Toki lausuntoja saa kommentoida. En niihin ole puuttunut. lausntoni perustuu aivan erilaiseen näkulmaan. Kirjoituksessani on kyse aivan jostain muusta.

Nimimerkki koska halitus kostaa

#2145 Re: Re: Re:

27.07.2011 19:23

#2144: Ari Sandberg - Re: Re:  

 

Pidätkö Ari itseäsi Ensikoti asiantuntijana? Tiedätkö siis millainen on "laadukas" Ensikoti. Millainen on ensikodin arki KKY:ssä Mitä sillä on väliä kuka minkäkin mielipiteen takana on? Jos sanot julkisesti jotain, niin kai myös olet asioista sitä mieltä myöhemminkin. Ei pitäisi silloin kommentoinnin satuttaa. Nimimerkit on suojana meille KKY:n jäsenille, ettei meidänkin ensikotia lopeteta tämän takia. Olette kuitenkin antaneet ymmärtää, että KKY hallituksen linjausten vastustaminen johtaa erottamisen ensikotina olosta! Ihan oikeasti. Luuletko, että kukaan julkisesti omalla nimellään uskaltaa kommentoida teidän touhuja tämän aallon jälkeen?
Ensikoti. Laadukas ilman Sandbergiakin

#2146 Re: Re: Re:

27.07.2011 19:25

#2144: Ari Sandberg - Re: Re:  

 

Nimimerkkiä on kaikkien pakko käyttää, koska ensikodin ei sovi kommentoida julkisesti hallituksen linjaa. Siitä seuraa erottaminen.
Kyselyikä

#2147 Re: Re: Re:

27.07.2011 19:56

#2144: Ari Sandberg - Re: Re:

Voisitko selventää mitä kirjoituksessasi sitten tarkoitat? Mitä kriteereitä haluaisit ensikodeille asettaa? Suurin osa poislähteneistä ensikodeista on ollut tyytymättömiä hallitukseen (siis jo usean vuoden ajan). Haluaisitko siis asettaa kriteereitä siihen, kuinka hallituksen tulisi kohdella ensikoteja (muutoinkin kuin kulueränä), ohjeistaa ja tukea? Siinä olisi sitä työsarkaa. Muistaakseni toimintasuunnitelmassa mainittiin (taas) säännölliset tapaamiset (tai ainakin tapaaminen) ensikotien kesken. Montako sellaista olette jo järjestäneet?

Monessako ensikodissa olet käynyt tutustumassa? Asiantuntijuus kuitenkin vaatisi sitä. Mitä uudistuksia tai muita toimintaa kehittäviä asioita olet tässä kevään ja kesän aikana tehnyt KKY:ssä? Ja lähinnä sellaisia mitkä parantavat katastrofikissojen oloja Pirkanmaalla?

Ari Sandberg

#2148

28.07.2011 12:20

Jos olette sitä mieltä, että nimimerkin takana kirjoitatte, en tule vastaamaan niihin.Tämä on poikkeus tällä kertaa. Ei hallitus erota ketään sen vuoksi, että sanoo sanottavansa. Täällä halutaan antaa sellainen kuva, että näin olisi. Kirjoittajat eivät edes tiedä KKY:n asioita yhtään itään, arvuutellaan ja sen pohjalta kirjoitetaan. Erottamisen syyt ovat olleet eri syystä. Toki saa olla eri mieltäkin asioita, rakentavasti. Tätä rakentavaa keskustelua ei ole ollut. Laadukkaan ensikodin kriteerit kyllä tiedän. Eivät kommentit satuta, ainoastaan niiden sävy.
Kulissien takaa

#2149 Re:

28.07.2011 13:09

#2148: Ari Sandberg -  

 

Et ole ollut päivääkään ensikotina, kissansijoittajana tai käytännön eläinsuojelutyössä maastossa. Ensikotina olo on vähän muutakin kuin oman lemmikin pitoa. Se eroaa siitä aika paljon. Voitko olla siis keulimatta. Väittämällä että tiedät näin hyvin muita paremmin millainen on laadukas Ensikoti loukkaat meitä jotka sellaisena toimii. Erottamislappujen mukana ei tullut mitään perusteluita miksi erotetaan, joten ne pitää sitten jokaisen päätellä. Mitä erotetut teki ainoastaan oli julkinen hallituksen linjan vastustaminen. Joten se on sitten se syy. Näin tapahtui siis kaikilla erotetuilla, jotka tietooni tuli! Pelkkä kirje että nyt loppu toiminta. Olitte vain unohtanut osan kohdalla että kodeissa oli vielä ensikotikissoja. Ne sitten jäi näiden kotien hoidettaviksi löytää uusi koti. Eikö näin käynytkin? Tässä on yli 2000 viestiä, joista äkkiä näkee mikä on ollut hallituksen reaktio rakentaviin ajatuksiin. Niitä löytyy tästä aikas paljon! Etkä ole ainoa joka KKYn asioista tietää. Kyllä me muutkin osataan pitää silmät ja korvat auki. ONNEKSI olen käyttänyt nimimerkkiä ja ette siksi ole erottanut minua vielä ensikotitoiminnasta.
Kyselyikä

#2150 Re:

28.07.2011 13:37

#2148: Ari Sandberg -  

 Miksi poikkesit tämän kohdalla mutta en minun kysymysteni? Kysymykseni olivat asiallisia. Luulen että vastaat juuri niihin joihin sinulla on yhtälailla kärkevä vastaus valmiina kuin kysymys tai heittokin on ollut (kuten muillakin kky:n kommentoijilla tällä palstalla on tapana). Asiallisiin kysymyksiin ei ole vastattu missään vaiheessa. Joten suotta mietit miksi rakentavaa keskustelua ei ole. Sitä ei ole sinunkaan puoleltasi ollut tarjolla. Ja mikä on syy miksi asiallisiin kysymyksiin ei vastata? Voisin kuvitella että niihin ei ole asiallisia vastauksia olemassa. Toki voit vielä osoittaa että olen väärässä.