Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23588 Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

31.10.2013 00:09

#23569: - Re: Re: Re: Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

"Avioliitto on lähtökohtaisesti heteroparien perhemuoto."

"Missä näin sanotaan? Kautta aikojen on eri kulttuureissa ollut avioliittoja myös esim.mies parien kanssa."

Perustelen tätä ajatusta ihan sillä, että käsitän avioliiton yksiköksi, jossa jälkikasvu syntyy ja joka suojaa sen varttumista. Tästä syystä voisin myös vedota ihan ihmisen biologiseen oletuskäytäntöön asiassa.

Pysyttelen myös mieluusti ihan oman kulttuurimme piirissä, sen historiassa ja yleisissä käytännöissä, jossa yllä mainittu käytäntö on ollut vallalla. Se, miten joku vieras heimo jossakin maailman kolkassa tai mustatäplätokko meren syvyydessä on parisuhteensa ja suvunjatkamisen hoitanut, ei ole meidän elämässämme relevanttia.

Luonnollisesti homoseksuaalisesti suuntautunut ihminenkin etsii seuraa ja suhdetta. Tämä ei kuitenkaan automaattisesti tee heidän suhteestaan perhettä. Se on yhteisön ratkaistava, josko näin on asian laita, ja perhe on silloin joka tapauksessa teoreettinen. Heteroseksuaalista yhteyttä suvunjatkamisineen on vaikeampi oletuslähtöisesti kyseenalaistaa, jolloin kyseenalaistaminen on tässä tapauksessa teoretisointia.

Jos vielä oikein kärjistän teoreettista lähestymistäni, homoseksuaalinen lapsiperhe on verrattavissa perhepäivähoitoon sillä erotuksella, että tässä tapauksessa lapset asuvat hoitajiensa kanssa. Tämä on sivumennen sanoen verrattavissa niihin eläinkunnan ratkaisuihin, joissa kaksi samanneuvoista hoitavat yhteistä pesuetta. Niillä ei kyse yleensä kuitenkaan ole lähtökohtaisesti homoilusta vaan hoidollisesta järjestelystä. Eläimillä on muutenkin varsin kirjava valikoima erilaisia ratkaisuja perhe-elämässään ja sukupuolisessa toiminnassaan.

Tässä siis syitä, jotka mielestäni oikeuttavat miehen ja naisen perhesuhteen avioliiton lähtökohdaksi. Käsittääkseni myös nykyinen lainsäädäntömme tukee tätä olettamaa.

Vastaukset


Vieras

#23591 Re: Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

2013-10-31 07:19:05

#23588: - Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

Perustelen tätä ajatusta ihan sillä, että käsitän avioliiton yksiköksi, jossa jälkikasvu syntyy ja joka suojaa sen varttumista. Tästä syystä voisin myös vedota ihan ihmisen biologiseen oletuskäytäntöön asiassa.

 

Avioliittoon ei siis voi mielestäsi mennä, jollei kykene saamaan lapsia tai halua niitä. Missä kohtaa Suomen tämänhetkisessä avioliittolaissa sanotaan noin?

 

 

 

 


Vieras

#23617 Re: Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

2013-10-31 15:19:26

#23588: - Re: Heterosuhteen asema avioliiton standardina

"Se on yhteisön ratkaistava, josko näin on asian laita, ja perhe on silloin joka tapauksessa teoreettinen. Heteroseksuaalista yhteyttä suvunjatkamisineen on vaikeampi oletuslähtöisesti kyseenalaistaa, jolloin kyseenalaistaminen on tässä tapauksessa teoretisointia."

Miksi homojen tarpeen saada lapsia ja kasvattaa heitä omissa perheissään pitäisi ylipäätään kyseenalaistaa...?

"Jos vielä oikein kärjistän teoreettista lähestymistäni, homoseksuaalinen lapsiperhe on verrattavissa perhepäivähoitoon sillä erotuksella, että tässä tapauksessa lapset asuvat hoitajiensa kanssa."

Kärjistä vain sillä samalla paljastat oman typerän halveksuvan asenteesi ja tietämättömyytesi. Miksi homovanhemmat eivät rakastaisi lapsiaan ja miksi heillä ei voisi olla tiivistä kiintymyssuhdetta heihin täysin samalla tavoin kuin heterovanhemmatkin? Tunnet varmaan aika montakin heteroisää, joka ei kovasti lapsistaan faktisesti välitä - ehkä joitakin äitejäkin. Tunnetko sellaisia homovanhemmissa? Tunnetko ylipäätään ketään homovanhempaa?