Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#26144 Re: Re: Re:

19.12.2013 08:27

#26142: Signal - Re: Re:

Aivan. Protestanttiset maat, kuten Englanti, Hollanti ja Preussin johtama Saksa, eivät hankkineet siirtomaita eivätkä orjuuttaneet niiden väestöä. Sama koskee tietysti myös hollantilaislähtöisiä buureja. Vain pahat katoliset ja paavi, jolla on hämähäkki väärinpäin, sekä tietysti ortodoksit ja muut harhaoppiset ovat syyllisiä kaikkeen.

 

 

 

 

 

Vastaukset


Vieras

#26148 Re: Re: Re: Re:

2013-12-19 09:32:31


#26144: - Re: Re: Re:

 

Mulla ei ainakaan ole yhtään tarvetta katolisia mollata,  olen onnellinen jos vain löydän sieltä hyvää.  Löysin kirjastosta Ratzingerin  kiitetyn,  Jarmo Kiilusen kääntämän teoksen "Jeesus."  Timo Junkkaala piti sitä varsin ansioituneena kirjana.  Ratzingerhan oli eksgetian professori. (Jos oikein muistan).

Signal

#26178 Re: Re: Re: Re:

2013-12-19 17:05:07

#26144: - Re: Re: Re:

Heh... Ei Englanti ole mikään protestanttinen maa, siellähän kuningas muutti uskonnon oman mielensä mukaiseksi, että pääsi uusiin naimisiin.

Kyllähän katoliset Ranska ja Espanja kovasti kävivät sotaa Hollantia vastaan, olisivat halunneet senkin varmaan siirtomaakseen. Hollanti oli ensimmäisiä, mutta luopui suuremmista osista, kun Britit tulivat siirtomaaherroiksi asevoimallaan. Hollantilaiset olivat enemmäkseen kauppiaita, kuin orjuuttajia, siksi heidän veritekonsa eivät pääse lainkaan samaan sarjaan kuin Espanjalaisten ja Portugalilaisten, koko Pohjois- ja Etelä-Amerikan ryöstö ja hävitys. Heillä oli kaikenlisäksi vielä apunaan Ignatius Loyolan inkvisiitiojärjsetelmä.

Viimeisimpiä siirtomaaherroja taitaa olla katolilaisen Belgian kuninkaan yksityinen kolonialismi Kongossa, vielä 1900-luvulla.

Paavin tuolissa oleva ei ole mikään hämähäkki väärinpäin, vaan se on risti väärinpäin. Se kertoo ketä he palvelevat.

 

http://www.laverdaduniversal.org/katolisuus.html