Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#26176 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hävetkööt!

19.12.2013 16:56

#26175: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hävetkööt!

 

Kuten tästä taas saa huomata, avioliitto on naisen ja miehen julkinen liitto.

 


Vieras

#26177 Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

19.12.2013 16:57

Signal

#26178 Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 17:05

#26144: - Re: Re: Re:

Heh... Ei Englanti ole mikään protestanttinen maa, siellähän kuningas muutti uskonnon oman mielensä mukaiseksi, että pääsi uusiin naimisiin.

Kyllähän katoliset Ranska ja Espanja kovasti kävivät sotaa Hollantia vastaan, olisivat halunneet senkin varmaan siirtomaakseen. Hollanti oli ensimmäisiä, mutta luopui suuremmista osista, kun Britit tulivat siirtomaaherroiksi asevoimallaan. Hollantilaiset olivat enemmäkseen kauppiaita, kuin orjuuttajia, siksi heidän veritekonsa eivät pääse lainkaan samaan sarjaan kuin Espanjalaisten ja Portugalilaisten, koko Pohjois- ja Etelä-Amerikan ryöstö ja hävitys. Heillä oli kaikenlisäksi vielä apunaan Ignatius Loyolan inkvisiitiojärjsetelmä.

Viimeisimpiä siirtomaaherroja taitaa olla katolilaisen Belgian kuninkaan yksityinen kolonialismi Kongossa, vielä 1900-luvulla.

Paavin tuolissa oleva ei ole mikään hämähäkki väärinpäin, vaan se on risti väärinpäin. Se kertoo ketä he palvelevat.

 

http://www.laverdaduniversal.org/katolisuus.html


Vieras

#26179 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hävetkööt!

19.12.2013 17:05


Vieras

#26180 Re: Re: Lopun aikana saat,,,na,,lähtee villitsemään kaikkia maan kansoja

19.12.2013 17:13


Vieras

#26181 Re: Re: Re: Lopun aikana saat,,,na,,lähtee villitsemään kaikkia maan kansoja

19.12.2013 17:20

#26180: - Re: Re: Lopun aikana saat,,,na,,lähtee villitsemään kaikkia maan kansoja 

 Mutta se ´Raamattu´ oli siinä taas kirjoitettu pienellä:ei  siis mene läpi..

.Uskova.kristittyhän  ei sitä  niin koskaan kirjoita.Vai mitä,kristityt?


Vieras

#26182 Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 17:28

#26178: Signal - Re: Re: Re: Re:

 

Niin, kyllä Pohjois-Saksan, Englannin ja Skandinavian ruhtinaat ja kuninkaat omaksuivat protestantismin päästäkseen eroon nalkuttavista vaimoistaan tai kahmiakseen katolisen kirkon paikallisen omaisuuden. Usein molemmista syistä.

Ovatpa muuten hassuja näiden vanhauskoisten signaleiden käsitykset yhdestä sun toisesta asiasta. Katoliset ja ortodoksit eivät ole kristittyjä, Englannin kirkko ei ole protestanttinen. Eivät kai sitten afrikaaneritkaan. Ja hollantilaisten siirtomaissa ei käytetty orjatyövoimaa.

Kolonialismin ja imperialismin historian tuntemus on kronologiaa myöten muutenkin aivan päin paavin pallia, jossa on hämähäkki väärinpäin.

 

 

 

Signal

#26183 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 17:31

#26091: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

#26090: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Taas huomaamme, miten kätevästi Raamatun suomaa valtaa voi käyttää tahtomallaan tavalla. Tässä tapauksessa siis orjien alistamiseen kaikessa isäntiensä tahtoon."

 

Höh. Taas huomaamme, miten kaikkea mahdollista sinun pitää yrittää vääristellä tahtomallasi tavalla...                                         Raamatussa oli ohjeet jo vuosituhansia sitten, miten orjia tulisi kohdella. Kunpa nykyiset työnantajatkin tekisivät nykypäivänä samoin orjilleen/palkkalaisilleen/velallisilleen. Palvelijoita tai orjiahan nykyiset palkkalaiset ovat, -tekevät sitä mitä isäntä haluaa...

2.Moos. 21:2 ”Jos sinä ostat hebrealaisen orjan, niin hän palvelkoon kuusi vuotta, mutta seitsemäntenä hän pääsköön vapaaksi maksutta.”

5.Mos.15:1-- ”joka seitsemäs vuosi pane toimee vapautus.”

5.mos.15:12-14 ”Jos joku veljesi, hebrealainen mies tai nainen, on myynyt itsensä sinulle ja palvellut sinua kuusi vuotta, niin päästä hänet seitsemäntenä vuotena luotasi vapaaksi, ja kun päästät hänet luotasi vapaaksi, niin älä lähetä häntä tyhjin käsin.Vaan sälytä hänen selkäänsä runsaasti lahjoja laumastasi, puimatantereeltasi ja kuurnastasi; anna hänellekin siitä, millä Herra, sinun Jumalasi, on sinua siunannut.”

3.Mos.25:15-17-- ”Vaan maksa lähimmäisellesi riemuvuoden jälkeisten vuosien luvun mukaan, satovuosien luvun mukaan hän saakoon maksun sinulta.” Kuta useampia vuosia on, maksa sitä suurempi hinta, ja kuta vähemmän vuosia on, maksa sitä pienempi hinta; sillä satomäärän hän myy sinulle. Älköön teistä kukaan tehkö vääryyttä lähimmäisellensä, vaan pelkää Jumalaasi; sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne.”

3.Mos.25:28 ”...Mutta jos hän ei voi hankkia niin paljoa, kuin maksamiseen tarvitaan, niin jääköön se, mitä hän on myynyt, ostajan haltuun riemuvuoteen asti. Mutta riemuvuotena se on vapaa, ja hän palatkoon perintömaallensa.”

Sapatti- ja riemuvuosi koski orjia, palvelijoita mutta myös maata.

3.Mos.25:10 ”Ja pyhittäkää viideskymmenes vuosi ja julistakaa vapautus maassa kaikille sen asukkaille. Se olkoon teille riemuvuosi; jokainen teistä saa silloin palata perintömaallensa ja sukunsa luo.”

 

res.matr.

#26184 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hävetkööt!

19.12.2013 17:39

#26176: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hävetkööt! 

  Tuossa numerolla mainitussa kommentissahan nyt valotettiin vain  niiden Saksaan  sota-aikana luovutettujen juutalaisten, luovutuksien historiaa eikä  puhuttu mistään,  avioliittokysymyksistäkään, mitään. Mistä ihmeen  kommentista  kirjoittaja   sanoo jotain  tällaista siis  huomanneensa?  


Vieras

#26185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 17:40

#26183: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Huoh, miten joku jaksaa nuuskia aikansa eläneitä paimentolaiskansan tekstejä, joilla ei ole mitään tekemistä nykymaailman kanssa?

 

 


Vieras

#26186 Re: Re: Re: Tiedon vastakohta ei ole usko, vaan tietämättömyys. Epäusko on uskon vastakohta.

19.12.2013 18:57

#26156: - Re: Re: Tiedon vastakohta ei ole usko, vaan tietämättömyys. Epäusko on uskon vastakohta.

Luulo ei ole tiedon väärtti. Luulo ei ole tiedon arvoista. Monesti olen näin joutunut toteamaan kun olen jotain luullut tietäväni.

 

Kaiken kaikkiaan mutkikas juttu. #24277 osasi sen minullekin selventää: "Totuus ja tieto. Ylioppilaskirjoituksissa kysytään tietoa, ei totuutta. Totuus (totuudellinen kuva todellisuudesta) ei ole synonyymi tiedolle, eikä tieto aina edusta totuutta. Ylioppilaskirjoituksissa menestyy, kun toistaa sitä, mitä sinulle on kerrottu. Siellä ei edellytetä sitä, että tietäisit totuuden. Pahimmassa tapauksessa siellä voitaisiin edellyttää, ettet tiedä totuutta ollenkaan, että tiedät vain sen, jonka sinun halutaankin tietävän."

Tuon äskeisen lukemisen jälkeen ei tunnu kovin hääppöiseltä tuo tiedon määritelmä: "Tiedolla tarkoitetaan  tieteen tuottamaa, tähän asti todennäköisintä kuvausta tai selitystä asian tilasta". Siis tieto ei aina välttämättä edusta totuutta.

#24279:ssä on jonkun kirjoittamaa arvokasta tekstiä sanasta totuus kysymykseen "Totuusko on sitten absoluuttista vai?".

Itse edustan sitä kantaa, että ihminen torjuessaan Jumalan, tietoisuutensa ulottumattomiin, ei kykene silloin löytämään myöskään totuutta. Uskovana henkilönä lähden siitä, että usko Jumalaan ja uskomus ovat täysin eri asioita, koska Pyhä Henki myös näin vakuuttaa. Maailma ei voi tuntea Pyhää Henkeä. Jotkut keskustelivat jokin aika sitten myyteistä. Itse totean vain, että ihminen ei elä arvotyhjiössä. Luopuessaan esim. kristillisistä arvoista tulee muut arvot niiden tilalle. Kukin valitsee arvonsa ja aarteensa.


Vieras

#26187 Re: Re: Re: Re: Tiedon vastakohta ei ole usko, vaan tietämättömyys. Epäusko on uskon vastakohta.

19.12.2013 20:09

#26186: - Re: Re: Re: Tiedon vastakohta ei ole usko, vaan tietämättömyys. Epäusko on uskon vastakohta.

"Siis tieto ei aina välttämättä edusta totuutta."

Niin. Tieteellisesti hankittu tieto ei saavuta läheskään aina totuutta, mutta on pääsääntöisestä paljon lähempänä sitä kuin mitä uskomus yleensä voi olla.

"usko Jumalaan ja uskomus ovat täysin eri asioita, koska Pyhä Henki myös näin vakuuttaa. "

Uskonnollinen usko on uskomus, jota siivittää uskonnollinen kokemus ja sen antama valheellinen tunne uskomuksen totuudellisuudesta. Ne sisältävät myös usein tuossa toteamassakin esiintyvää kehäpäätelmää, mikä on loogis-empiirisessä maailmassa kelvotonta teorian muodostusta. Osa uskonnollisista uskomuksista on sellaisia (onko Jumalaa olemassa, mikä sielu on....), joista tieteellä ei ole oikeastaan mitään sanottavaa, koska ne eivät kuulu tieteen kohdealueeseen. Suurin osa uskonnollisista uskomuksista, jotka sijaitsevat tieteen tutkimusalueella ja jotka on voitu dokumentoida tieteen keinoin, on taas osoitettu paikkansa pitämättömiksi.


Vieras

#26188

19.12.2013 20:38


Ugandassakin tiedetään, että avioliitto on naisen ja miehen julkinen liitto. Itse asiassa siellä tiedetään vielä enemmän:

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194861868504/artikkeli/pornografia+kiellettiin+ugandassa+jos+nainen+pukeutuu+minihameeseen+pidatamme+hanet+.html


Vieras

#26189 Re:

19.12.2013 20:43

#26188: -

Uganda on amerikkalaisten kiihkouskovien lähettyssaarnaajien harjoituskenttä, siellä kristillinen lähimmäisenrakkaus on huipussaan. Hädin tuskin saatiin homojen kuolemanrangaistus estettyä kansainvälisen painostuksen ansiosta.

res.matr.

#26190 Re: Re: Re: Re: Tiedon vastakohta ei ole usko, vaan tietämättömyys. Epäusko on uskon vastakohta.

19.12.2013 20:47

#26186: - Re: Re: Re: Tiedon vastakohta ei ole usko, vaan tietämättömyys. Epäusko on uskon vastakohta. 

 Televisiossa esitettiin  vuosia sitten prof.Ilkka Niiniluodon ,(muistaakseni Studia Generalia sarjan...)luento ,jossa hän kertoi tieteen etiikasta ja tieteen filosofiasta. Eräässä  hyvin mieleeni jääneessä kohdassa hän siteerasi Platonia, jonka mukaan  ´tieto´=´hyvin perusteltu tosiuskomus´.Hän piti tätä tiedon kriteeriä erittäin validina arviointiperusteena. Siis ei  esim. tarvitse välttämättä olla itse käynyt esim. Australiassa voidakseen uskoa ,että se on juuri siellä missä on...


Vieras

#26191 Re:

19.12.2013 21:03

#26152: -

 

Hei,  pyydän anteeksi väärää tietoa!   Mainostamani Maarit Rajamäen viululevy: "Päivä vain ja hetki kerrallansa," -   ei suinkaan sisällä koko tuota kokoelmaa,  mikä oli linkin takana.     Kyllä sitä ihmettelinkin,  että kuinka voi noin paljon olla tavaraa yhdellä cd:llä.  Tuo klassinen osuus oli paljon pienempi.  Mutta levy on kyllä aivan upea,  viulu soittaa sielun kieliä!
Taito ja harmonia niissä lähes  täydellistä.

Ehkä näillä tiedoilla löytää mus.kaupoista:

(Maarit on muuten Mellerin vaimon sisko,  vaikkei sillä nyt tässä mitään tekemistä sinänsä ole.  Eikä minua motivoi mikään muu tätä mainostamaan,    kuin se että levy on niin upea.)

Maarit Rajamäki suoritti viuludiplomin Sibelius-Akatemiassa vuonna 1983 ja London Royal College of Musicissa vuonna 1985.

Rajamäki on esiintynyt 10-vuotiaasta lähtien orkesterien solistina (mm. RSO, Lahti Symphony, Oulun kaupunginorkesteri, Festival Strings Lucerne, Camerata Lysy), omin konsertein ja kamarimuusikkona sekä koti- että ulkomailla. Rajamäki on toiminut 2. konserttimestarina sveitsiläisessä Festival Strings Lucerne .kamariorkesterissa konserttikiertueilla eri puolilla maailmaa. Maarit Rajamäki on viulisti sisarensa kanssa julkaissut kaksi videotaltiointia 'Painting Prokofjev' (1994) ja 'Tabula Rasa' (1995) sekä CD-levyn 'Duo-Caprice' (1997).



Nykyisin Maarit Rajamäki esiintyy yli sadassa esiintymistilaisuudessa vuodessa kirkoista konserttisaleihin.

Maarit Rajamäki on perustamiensa Särestön Kamarikonserttien (vuodesta 1989) sekä Särestö Akatemian (vuodesta 2000) taiteellinen johtaja http://www.sarestokons.org. Hän on opettanut viulunsoittoa useissa eri musiikkioppilaitoksissa kuten Sibelius-Akatemiassa ja Sveitsin Menuhin Akatemiassa ja festivaaleilla kuten Kuhmon Kamarimusiikkifestivaaleilla ja Keshet Eilonin mestarikursseilla Israelissa sekä toiminut viulunsoiton yliopettajana Kuopion konservatoriossa. Rajamäki on 1991 perustamansa Caprice ky:n toimitusjohtaja. Caprice ky on mm. vuodesta 1996 vastannut Suomessa kansainvälisestä etäopetusprojektista viulutaiteilija Pinchas Zukermanin kanssa.


Vieras

#26192 Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

19.12.2013 21:06

#26177: - Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

 

No,  mitäs nyt on sanottu tied.välineissä?  Kun tollanen määrä on painanut nappia,  vai olisko se "meittiä?"



Jeesus tullut on

#26193 Re: Re:

19.12.2013 21:13

#26191: - Re:

 

Täytyy sanoa, ettei tuo ole mitään sähköurkujoulun rinnalla. Kuunnelkaa vaikka itse!

http://www.youtube.com/watch?v=5GipMGMrlDc

http://www.youtube.com/watch?v=26NPTza2x5A


Vieras

#26194 Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 21:14

#26178: Signal - Re: Re: Re: Re:

 

No,  Signal,  kyllä tämä aika selkeää tekstiä on.  Ajattelin että se olisi edes verhottu vähän oikeampaan asuun.  Kyllä se on tosi paikka,  että aikovat omilla teoillaan  tosiaan mennä valtaistuimen eteen.


Vieras

#26195 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 21:17

#26194: - Re: Re: Re: Re: Re:

 

Meillä valtaistuinsaliksi kutsutaan vessaa. Pytty on tietysti se valtaistuin.

 

 


Vieras

#26196

19.12.2013 21:20

Aatamin ja Eevan liitto, ei Aatamin ja Eeron liitto..

Vieras

#26197

19.12.2013 21:22

Ei pylvässänky, vaan futoni.

Vieras

#26198 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 21:29

#26183: Signal - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

Hyvä,  että otit tuon sapattivuoden ja riemuvuoden,  olikin mielessä,  että ne täytyis ottaa nytkyllä tähän mukaan. Antavat aivan olennaista tietoa palvelus- suhteen laadusta.


Vieras

#26199 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 21:30

#26194: - Re: Re: Re: Re: Re:

että aikovat omilla teoillaan  tosiaan mennä valtaistuimen eteen.

 

Tuo viittaa itse aiheutettuun dagen efteriin. Yleensä pytylle kyllä istutaan.

 

 


Vieras

#26200 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

19.12.2013 22:08

#26199: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

 

No,  noissa yhteyksissä,  missä puhuit,  sanat onkin sitten tosi koomiset.