Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2014 12:20


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2014 12:22



Vieras

#33703 Re: Re: Re: Re: Re: "Litteän maan" ideologiaa kaupataan tasa-arvon nimissä

11.04.2014 12:26

#33697: - Re: Re: Re: Re: "Litteän maan" ideologiaa kaupataan tasa-arvon nimissä

Litteä maa lienee kuulunut kirkon hyväksymiin dogmeihin. Se samaistuu nimenomaan uskonnollisena väittämänä näihin uskisten homoväittämiin, jotka ovat yhtä vähän yhtä totuuden kanssa.

Tasa-arvo ja ihmisoikeudet on erittäin hyvin määritelty kansainvälisissä sopimuksissa, joten on ihan turha väittää, että kyse ei olisi tasa-arvosta.

Jos tämä perusajatus on vielä jollekin jäänyt epäselväksi, kerrattakoon se vielä kerran tässä:

Tasa-arvo tarkoittaa, että jokaisella ihmisellä on oikeus toteuttaa samat perusasiat kuin kaikilla muillakin. Jos jotain ihmistä estetään lainsäädännöllisesti tai muutoin toteuttamasta elämässään asioita, jotka ovat muille mahdollisia, on kyse tasa-arvon epäämisestä.

Tästä poikkeuksena ovat:

1) asiat, jotka aiheuttavat itselle tai toisille viattomille osapuolille haittaa tai vaaraa. Tästä esimerkkinä vaikkapa pedofilian tuottama vaara lapsille tai psykoosin tai muistisairauden tuottama vaara itselle. Homojen avioliitossa tai siihen liittyvässä lasten adoptiossa ei tällaisia seikkoja ole, jotka riskeinä olisivat muuta väestöä korkeampia. Avioliittoa ja lasten tekoa ei ole kielletty esim huumevanhemmiltakaan, vaikka he ilmiselvästi tuottavat melkoisen riskin lasten tasapainoiselle kasvulle.

2) on asioita, joita saa vain rahalla, eli ne ovat kiinni omasta onnesta, taidosta ja yritteliäisyydestä. Valtio ei siis takaa kaikille asuntoa Westendissä eikä kahta mersua sen talliin. Yhteiskunta takaa tässä suhteessa vain elämiselle perustason ja evääksi peruskoulutuksen, jonka jälkeen kaikki muu katsotaan olevan kiinni omasta itsestä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2014 12:30



Vieras

#33706 Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 12:47

#33698: - Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....






Sanoisitko,  mitkä ihmisoikeudet homoilta puuttuvat?


Vieras

#33707 Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Litteän maan" ideologiaa kaupataan tasa-arvon nimissä

11.04.2014 12:50

#33703: - Re: Re: Re: Re: Re: "Litteän maan" ideologiaa kaupataan tasa-arvon nimissä

 

"Tasa-arvo tarkoittaa, että jokaisella ihmisellä on oikeus toteuttaa samat perusasiat kuin kaikilla muillakin. Jos jotain ihmistä estetään lainsäädännöllisesti tai muutoin toteuttamasta elämässään asioita, jotka ovat muille mahdollisia, on kyse tasa-arvon epäämisestä."

- Olen kyllä sitä mieltä,  että tässä ei ole kyse ihmisoikeuksista.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2014 13:00



Vieras

#33709 Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 13:12

#33706: - Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

16. artikla. 1. Täysi-ikäisillä miehillä ja naisilla on oikeus solmia avioliitto ja perustaa perhe ilman minkäänlaisia rodusta, kansalaisuudesta tai uskonnosta johtuvia rajoituksia. Heillä on yhtäläiset oikeudet avioliittoon, avioliiton aikana ja sen purkamisen jälkeen. 2. Avioliiton solmiminen tapahtukoon vain tulevien aviopuolisoiden vapaasta ja täydestä suostumuksesta. 3. Perhe on yhteiskunnan luonnollinen ja perustava ydinosa ja sillä on oikeus yhteiskunnan ja valtion suojaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeuksien_yleismaailmallinen_julistus

En tiedä liekö tämä liian korkealentoista tekstiä sinulle, mutta koetetaan vääntää rautalankaa:

Artiklassa ei todeta, että oikeus kuuluu vain miehen ja naisen väliselle liitolle. Noin on osa sitä laatineista aikanaan ajatellut, mutta artiklan tulkinta muuttuu sen mukaan kuin mitä ympäröivä yhteiskuntakin muuttuu. Vertailukohta löytyy USA:n perustulaista, jossa kaikille kansalaisille taataan yhtälaiset oikeudet, mutta sen tulkittiin aluksi koskevan vain valkoisia kansalaisia. Tänä päivänä se koskee kaikkia, koska kansalaisen käsite on laajentunut. Sama on tapahtunut avioliittokäsitteelle - paitsi tietysti fundamentalistijeesuspersuislamistipiireissä.

 



Vieras

#33710 Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 13:18

#33709: - Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

 



Mennään vielä takaisin kysymykseen tasa-arvosta.   
Esim.  rotu,
etninen ryhmä,
kieli,  
sukupuolikin,  

Ovat kaikki moraalisesti neutraaleja,  puhtaita käsitteitä.  
Sitä eivät ole kuitenkaan homous,  lesbous,  yms.
Vaan voimakkaasti moraalisesti leimautuneita termejä.

Ihminen on perusoikeuksien suojaamisen kohde,    ei moraalinen valinta ihmis-suhteen osalta.


Vieras

#33711 Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 13:20

#33709: - Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

 



Mennään vielä takaisin kysymykseen tasa-arvosta.   
Esim.  rotu,
etninen ryhmä,
kieli,  
sukupuolikin,  

Ovat kaikki moraalisesti neutraaleja,  puhtaita käsitteitä.  
Sitä eivät ole kuitenkaan homous,  lesbous,  yms.
Vaan voimakkaasti moraalisesti leimautuneita termejä.

Ihminen on perusoikeuksien suojaamisen kohde,    ei moraalinen valinta ihmis-suhteen osalta.


Rodullista jaottelua ei voi rinnastaa homoseksuaalisuuteen.


Vieras

#33712 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 13:45

#33710: - Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

"Ovat kaikki moraalisesti neutraaleja,  puhtaita käsitteitä.
Sitä eivät ole kuitenkaan homous,  lesbous,  yms."

Homous ja lesbous eivät muutu sillä moraalisesti ei-neutraaleiksi, että sinä satut niikä kauhistelemaan. Se asia on määritelty muissa dokumenteissa, kuten seuraavassa, jossa sukupuolinen suuntautuminen on selkeästi "neutraali" ihmisoikeus. Dokumentti kertoo selkeästi sen, kuinka ihmisoikeustulkinta on laajentunut 40-luvulta tähän päivään, kun on havahduttu sen koskevan ryhmiä, jotka tuolloin olivat vielä valtaosin kriminalisoituja:

"Ministerikomitean suositus CM/Rec(2010)5 jäsenvaltioille toimista seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli‐identiteettiin perustuvan syrjinnän torjumiseksi (Ministerikomitea on hyväksynyt suosituksen 31 päivänä maaliskuuta 2010 ministerien sijaisten 1081. kokouksessa.)

Ministerikomitea, joka  toimii Euroopan neuvoston perussäännön 15 artiklan b kappaleen mukaisesti, katsoo, että Euroopan neuvoston päämääränä on luoda läheisempi yhteys sen jäsenvaltioiden välille ja että tähän päämäärään voidaan pyrkiä erityisesti toimimalla yhdessä ihmisoikeuksien alalla; palauttaa mieliin, että ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia ja koskevat kaikkia ihmisiä, ja korostaa siksi sitoutuneensa takaamaan  kaikille  ihmisille  yhtäläisen  ihmisarvon sekä  kaikille mahdollisuuden nauttia  oikeuksiaan  ja  vapauksiaan  ilman  minkäänlaista sukupuoleen,  rotuun,  ihonväriin,  kieleen, uskontoon,  poliittisiin  tai  muihin  mielipiteisiin,  kansalliseen  tai  yhteiskunnalliseen  alkuperään, kansalliseen  vähemmistöön  kuulumiseen,  varallisuuteen,  syntyperään  tai  muuhun  asemaan perustuvaa syrjintää siten kuin yleissopimuksessa ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi (ETS nro 5) ja sen pöytäkirjoissa määrätään;  on tietoinen siitä,  että syrjimätön  kohtelu  valtion toimijoiden taholta sekä tarvittaessa  valtioiden myönteiset  toimet  ihmisten  suojaamiseksi  myös  muiden  kuin  valtion  toimijoiden  harjoittamalta syrjivältä  kohtelulta  ovat  ihmisoikeuksia  ja  perusvapauksia  suojaavan  kansainvälisen  järjestelmän perustekijöitä;  on tietoinen siitä, että lesbot, homot ja biseksuaalit sekä transsukupuoliset henkilöt* ovat vuosisatojen ajan kohdanneet ja kohtaavat edelleen homofobiaa, transfobiaa sekä muuta suvaitsemattomuutta ja syrjintää seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli‐identiteetin perusteella – kuten rikoksentekijöinä pitämistä, sosiaalista ja muuta syrjäyttämistä ja väkivaltaa – jopa omissa perheissään ja että tarvitaan erityistä toimintaa, jotta nämä henkilöt voivat nauttia ihmisoikeuksiaan täysimääräisesti;  ottavat  huomioon  Euroopan  ihmisoikeustuomioistuimen  ja  muiden kansainvälisten lainkäyttöelinten oikeuskäytännön; nämä ovat katsoneet seksuaalisen suuntautumisen kielletyksi  syrjintäperusteeksi  ja  osaltaan  edistäneet  transsukupuolisten  henkilöiden  oikeuksien suojaamista;...."

Euroopan neuvoston ministerikomitean suositus toimista seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin perustuvan syrjinnän torjumiseksi 2010

 


Vieras

#33713 Silmukka kiristyy.....

11.04.2014 13:48

Seksuaalivähemmistöihin liittyvä syrjintä näkyy ikääntymisen ja vanhuuden kysymyksissä edelleen monin tavoin. Aiheesta ei juurikaan ole suomalaista tutkimusta, vaikka teema on ollut kansainvälisessä gerontologisessa tutkimuksessa vakiintunut aihe jo muutamia vuosikymmeniä. Suomessa on vasta viimeisten vuosien aikana ollut tarjolla koulutusta ja koulutusmateriaalia seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten kohtaamisesta ja heidän tarpeidensa huomioon ottamisesta hoito- ja hoivapalveluissa.

On tärkeää huomata kaksi seikkaa: kun asiasta ei ole tietoa eikä siitä puhuta, se altistaa leimaaville ennakkoluuloille ja syrjinnälle. Nämä tekijät puolestaan heikentävät seksuaalivähemmistöihin kuuluvien iäkkäiden ihmisten mahdollisuuksia tulla kuulluksi ja elää oman itsensä näköistä elämää.

Vanhuudessa haavoittuvuus ja elämän rajallisuus tulevat esille. Kun ihminen joutuu päivittäisessä elämässään muiden avusta riippuvaiseksi, on olennaista, että hän voi saada omia tarpeitaan vastaavaa apua. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että monet seksuaalivähemmistöihin kuuluvat iäkkäät ihmiset peittelevät omaa elämäntapaansa palveluita hakiessaan ja niitä käyttäessään, koska pelkäävät sen vaikuttavan eri tavoin kielteisesti heidän palvelujen saantiinsa ja kohteluunsa. He saattavat myös pelätä muiden palveluita käyttävien taholta tulevaa asiatonta kohtelua.

Johonkin ihmisryhmään kohdistuva syrjinnän vähentäminen vaatii monia määrätietoisia ja jatkuvia toimia. Ikäinstituutti arvioi, että yhdenvertainen avioliittolaki edistää seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten tasavertaista kohtelua suomalaisessa yhteiskunnassa. Samoin arvioimme, että kansalaisaloite on sopusoinnussa vanhuspalvelulain (980/2012) kanssa, jossa vaaditaan yksilöllisten tarpeiden huomioon ottamista ja arvokkuuden tukemista silloinkin, kun avun tarve on erityisen suuri. Aloitteessa vaadittujen lakimuutosten hyväksyminen Eduskunnassa edistää merkittävältä osalta vanhuuden moninaisuuden tunnistamista ja yhdenvertaisuutta vanhuudessa.

Päivi Topo
johtaja

http://www.ikainstituutti.fi/sitenews/view/-/nid/180/ngid/1/language_code/fi/#.U0fyXah_tuK

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2014 14:03



Vieras

#33715 Lapsiasiavaltuutetun lausunto (otteita)

11.04.2014 14:08

Lapsiasiavaltuutettu arvioi kansalaisaloitteessa ehdotettujen muutosten vaikutusta adoptio-oikeuteen kiinnittäen ensisijaisesti huomiota lapsen etuun.


Adoptiolaki määrittelee tarkkaan prosessin, jonka perusteella avioparille tai yksittäiselle adoption hakijalle voidaan myöntää adoptio-oikeus. Tässä prosessissa arvioidaan hakijoiden soveltuvuus. Prosessin tarkoituksena on varmistaa, että adoptio tässä yksittäisen lapsen ja yksittäisen pariskunnan tai hakijan tilanteessa on lapsen edun mukainen. Kyse ei siis ole koskaan adoptiota hakevan ns. subjektiivisesta oikeudesta adoptoida lasta. Tämä periaate pätee edelleen, vaikka avioliittolakia kansalaisaloitteen ehdottamalla tavalla muutettaisiin.


Lapsen oikeuksien sopimuksen näkökulmasta ei ole estettä sille, että rekisteröidyissä parisuhteissa elävät tai avioliiton solmineet samaa sukupuolta olevat voisivat hakea yhdessä adoptiota.


Lapsen oikeuksien yleissopimuksen 7 artiklan mukaan lapsella on oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan. Adoptioon päädytään silloin, kun lapsen biologisilla vanhemmilla ei ole edellytyksiä huolehtia hänestä lapsen edun mukaisesti ja vanhempien tilanteen arvioidaan olevan pysyvä. Lapsi siis saa adoptiossa pysyvästi uuden perheen ja hänen yhteytensä biologisiin vanhempiin katkeavat. Uudessa adoptiolaissa (8 luku) on lisäksi mahdollisuus myös sellaiseen adoptioon, jossa lapsen ja aikaisemman vanhemman yhteydenpito-oikeus vahvistetaan tuomioistuimen päätöksellä (ns. avoin adoptio).


Adoptiolain 27 § mukaan lapsi pyritään sijoittamaan ensisijaisesti kahden vanhemman perheeseen, jollei lapsen edun kannalta ole erittäin painavia syitä siihen, että lapsi sijoitettaisiin yhden vanhemman perheeseen. Tässä yhteydessä on otettu siten kantaa siihen, että yleensä lapsen edun mukaista on, että hänellä on kaksi vanhempaa. Samalla tästä seuraa, että avioliitossa elävät parit ovat adoptiota hakiessaan paremmassa asemassa suhteessa rekisteröidyssä parisuhteessa tai avoliitossa eläviin.


Adoptiolaki sallii myös ns. perheen sisäisen adoption rekisteröidyssä parisuhteessa elävien parien kohdalla. Jos parisuhteen toinen osapuoli on adoptoinut lapsen aiemmin, on mahdollista, että toinen osapuoli adoptoi saman lapsen myöhemmässä vaiheessa. Perheen sisäinen adoptio ei ole mahdollista avoliitossa. Jos avioliitto sallittaisiin samaa sukupuolta olevien kesken ja siten heille myös oikeus yhteiseen adoptioon, voitaisiin päästä tästä ns. kaksikertaisesta adoptio-prosessista eroon.


Lapsiasiavaltuutettu kuitenkin korostaa, että kaikissa adoptiotilanteissa on asiaa arvioitava kyseisen lapsen edun näkökulmasta sillä hetkellä. Tässä arvioinnissa ei yleensä ole ratkaisevaa se, onko kyse samaa vai eri sukupuolta olevista vanhemmista, mutta lapsen edun arviointia ei tulisi tältäkään osin jättää tekemättä.


Lapsiasiavaltuutettu korostaa, että yleistä tietoisuutta erilaisuutta hyväksyvämpään ja kunnioittavampaan suuntaan on lisättävä jatkuvasti. Vaikka perheitä, joissa on samaa sukupuolta olevat vanhemmat, on nykypäivänä yhä enemmän ja asenteet ovat muuttuneet huomattavasti suvaitsevampaan suuntaan, ns. sateenkaariperheet kokevat edelleen myös syrjintään. Sateenkaariperheiden lapsen voivat siten kokea ehkä tavallista enemmän kiusaamista tms. sekä aikuisten että toisten lasten taholta. Yleisen tietoisuuden lisäämisestä tulisi huolehtia jo varhaiskasvatuksessa sekä koulujen opetussuunnitelmissa.

http://www.lapsiasia.fi/nyt/lausunnot/lausunto/-/view/1879453


Vieras

#33716 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 14:21

#33712: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

 

Ei millään lailla johdu minun kauhisteluistani tai kauhistelemattomuudestani - että ovatko  homous ja lesbous  moraalisia

termejä,   ne ovat sitä.


Vieras

#33717 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 14:24

#33712: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

 

Ei millään lailla johdu minun kauhisteluistani tai kauhistelemattomuudestani - että ovatko  homous ja lesbous  moraalisia

termejä,   ne ovat sitä.   Syrjintä on aivan eri asia taas.

Erittelevä,  analyyttinen keskustelu,  kriittinenkin ei ole syrjintää.  Syrjintää on ihmisoikeuksien polkeminen.

Ihmisoikeudet ovat aina historiallisesti nousseet kärsimyksestä ja  sorrosta.  Tällaista vivahdetta ei homoliittokuviossa ole.
Monet mustat kokevat homoliikkeen marssivan  väärillä tunnuksilla,  ja  käsitteillä. 
Sensijaan homojen nimittely on yleistä kasvavien nuorten kohdalla henkisen kasvunpuutteen osoittajana.  Tästä pienestä rymästä ei voida vetää yleisiä johtopäätöksiä kiusaamisesta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2014 14:27



Vieras

#33719 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 14:32

#33716: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

Homous ja lesbous ovat termeinä yhtä moraalisia kuin kissa tai koira. Voi olla toki, että pidät kissaa ja koiraakin moraalisina termeinä, sille en enää voi mitään.

Katsos, kun moralismi on uskiksen silmässä....


Vieras

#33720 Re: Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

11.04.2014 14:34

#33718: Castafiore - Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

Voi Päivi parkaa, on huolissaan homoista tai lesboista, että tylsistyvät kesken seksin ja rakkauden....!!!!


Vieras

#33721 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 14:36

#33719: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

 

 

Siis olen sanonut,  että ne juuri ovat moraalisia termejä. On tullut väärinkäsitystä.  Kissa ja koira ovat puhtaita taas siitä puolesta.


Vieras

#33722 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

11.04.2014 14:44

#33721: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Silmukka kiristyy jeesuspersuilla....

Onko tolkuttomasta jeesustelusta ihan pakkko seurata tolkuttoman totaalinen ymmärryksen puute....?

Termit ovat mielestäsi moraalisia, koska perustat arvion oppimaasi ahtaaseen uskonnolliseen dogmiin, jota olet vielä maustanut omilla moralistisilla asenteillasi. Lisäksi väität implisiittisesti homouden olevan valinnan, eihän se muute olisi moraalinen termi. Tämä on kerta kaikkiaan virheellinen käsitys, sukupuollisen vetovoiman kohde ei valikoidu tahdon alaisesti.

Monet muut uskovat ajattelevat homojen olevan Luojan luomia, eikä moraalista elementtiä ole. Vielä fiksummat uskovaiset ja uskonnottomat taas ajattelevat, että homoseksuaalisuus on yksi ilmiö luonnon suuressa järjestelmässä, jolla voi olla tai olla olematta jokin evolutiivinen merkitys, mutta sillä ei ole minkäänlaista moraalista väritystä.

On ihan eri asia, että homo voi olla moraaliton - aivan kuten sitä voi olla heterokin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2014 14:49



Vieras

#33724 Re: Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

11.04.2014 14:52

#33723: Castafiore - Ah, ma nauran! - Päivi Räsäsen lausumaa

Kyse on käsitteestä omatunto = samvete, eli tiedosta, että ympäröivä yhteisö ei asiaa hyväksy. Ja näin Päivi ulkoistaa vastuunsa harrastamastaan henkisestä väkivallasta.

Manne

#33725 Huldra vastaa

11.04.2014 14:56

Vua tiälä näyttöö oleva uatteen asialla olevii muailmanparantajii, ihan Espanjassa asti käyneitä ja kaikkitiätävii sanansaattajii, vua mie sano, terveempi elämä se siullekin koittoo ku ymmärrät pittoo ne housusi nii korkeella, että pallit paukkoo, eläkä mene tuakse, vua pihkoo sipase vaikka persauksille nii hijastoo himmoi. Kivvoo ku on mukavoo sano entinenkin hivipotilas.