Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #23826 Re: Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

02.11.2013 17:10

#23807: - Re: Markkinointikeinot ja tuote, "oikeus" lapsiin

"Tasa-arvoisuus ei ole tasapäistämistä."

Niinpä. Sukupuolen sisäistä tasapäistämistä olisi esimerkiksi se, että kaikilta pojilta odotetaan samanlaista käyttäytymistä keskenään ja tytöille vastaavasti keskenään. Tätä tapahtuu nykyään valitettavan paljon. Sukupuolista riippumaton tasapäistäminen olisi sitä, että kaikilta odotetaan samaa, ei rajuja eikä hempeileviä lapsia. Sukupuolineutraali tai -sensitiivinen kasvatus taas lähtee siitä, että lapsi voi olla hempeä tai raju sukupuolesta riippumatta. Siihen EI kuulu se, että rajun pojan vanhempien pitäisi hänen "poikamaisuudestaan" huolestua. En kerta kaikkiaan voi ymmärtää, mikä tällaisessa sukupuolineutraaliudessa voisi olla niin vaarallista.

""erilaisuudesta" halutaan tehdä samanarvoisuutta, ja homouden eriluonteisuutta halutaan häivyttää omimalla heteronormatiivisia yhteiskuntamalleja (lue: avioliitto ja lapsiperhe). Pyrkimyksenä saattaa jopa olla ainakin tietyllä tasolla "kirjoittaa uusiksi" koko kulttuurillinen olemuksemme, hyvässä ja pahassa."

Parisuhde ja perhe eivät ole heteronormin yksinoikeuksia. Homoilla on yhtäläisiä tarpeita parisuhteeseen ja lasten kasvattamiseen, vaikka ei toki kaikilla - kuten ei heteroillakaan. Niinpä heteronormatiivinen kultturimme, joka ei ole tähän asti näita asioita homoille sallia, on ollut lähtökohtaisesti diskriminoiva. Tämän tason diskriminointia ei ollut aikanaan helppo havaita, koska homojen vielä rankempi diskriminointi esti käytännössä tämän tason kysymyksenasettelun - eiväthän kriminaalit voineet parisuhdetta julkistaa tai lapsia siihen ottaa. Siinä olet oikeassa, että tämä normisto halutaan kirjoittaa uusiksi, mikä vaikuttaa vääjäämättä myös kulttuurilliseen olemukseemme. Jo aiemmin esittämäni kysymykseni vain kuuluu, mitä haittaa siitä on, että syrjivät arvot ja rakenteet korvataan sellaisilla, jotka sallivat ja kunnioittavat monimuotoisuutta tälläkin alueella?

"Kun "perinteiset sukupuoliroolit" (mikä käytännössä tarkoittaa ei pelkästään ajallisesti ja paikallisesti muodostuneita ja mahdollisesti ylikorostuneita sukupuolisia rooleja, vaan myös luonnollisia eriäväisyyksiä poikien ja tyttöjen välillä) pestään pois opetussuunnitelmista ja ympäristöstä, on vaarana, että pesuveden mukana menee myös jotakin oleellista lasten todellisen identiteetin kasvuaineista."

Sinulla on varmaankin jotain syvempää tietoa siitä, mitä kamalaa tapahtuu, jos pojalle voidaan kertoa, että hänen ei tarvitsekaan olla se öykkäröivä kova jätkä ja tytölle, että aina ei tarvitse asettaa muiden intressit oman edelle. Tai vaikkapa siitä, että ei ole syytä ahdistua, jos ensirakkaus sattuu olemaankin omasta sukupuolesta.

"Lastenteko ja kasvatus ei ole oikeuskysymys ja tasa-arvokysymys aikuisten kannalta, vaan pitäisi olla vastuullinen kunniatehtävä, johon pääseminen pitäisi ansaita."

Olet siis haluamassa vanhempien täyttävän hyvän vanhemman kriteerit, fine. Mikä saa sinut automaattisesti ajattelemaan, että heitä löytyisi vain heteroista - ajatellen tuota yllä kirjoitettua. Vaikka asiaa jossain määrin kiertelet, tämä kuva kirjoituksestasi huokuu.