Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23755 Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

01.11.2013 23:47

#23700: - Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

"Asiasta on tosiaan keskusteltu mutta ihan sivistyneesti. Mitään pakkoa ei ole tuota sanaa käyttää ja ilmeisestikkin olet törmännyt uutiseen yhdestä päiväkodista jossa tuota kokeiltiin. Mitenkä tämä muuten liittyy homoseksualismiin?"

Pyrkikäämme sivistyneeseen keskusteluun täälläkin. Mitä nyt olen vähän selaillut Ruotsin tilannetta keskustelu "sukupuolineutralisoinnista" on ollut vilkasta ja kiivastakin, eikä tosiaan tämä päiväkotien HBT-sertifiointi ole oikein ottanut ilmaa siipiensä alle toivotulla tavalla. Kokeilua on tietääkseni useammassa päiväkodissa (sertifioitujakin on ainakin kaksi), ja haluttu myös muualle. Mistään pakottamisesta en ole kirjoittanut tässä yhteydessä.

http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/03/21/Har-ar-hen-en-sjalvklarhet/

Tässä artikkelissa puhutaan seitsemästä esikoulusta pääkaupunkiseudulla, jossa "genuspedagogiikka" on etualalla. Nopeasti selaamalla löysin "sukupuolineutraaleja" päiväkoteja myös Uppsalasta, Lundista, ja Malmössä ainakin ollut suunnitteilla. Tuskin löysin vielä kaikkia.

Mutta se mikä tässä kaikessa on olennaista on mielestäni juuri se, että yhteiskunnan odotetaan reagoivan tietyllä tavalla, esim. juuri "neutralisoimalla" rooli- ja identiteettiajatteluaan, jotta HBT-henkilöt "mahtuisivat mukaan". Ihan verrattavissa siihen, mitä mamu-asiassa on hiljattain keskusteltu, suvivirren laulamisesta alkaen.

Se liittyy homoseksualismiin juuri tarpeena luoda näille "uusille" sukupuolisille ilmiöille sopiva ilmasto. Karkeasti sanottuna: ennen maailma halusi muuttaa homoja kaltaisekseen, nyt pyrkimys on päinvastainen. Identiteettikysymys liittyy muutenkin vahvasti homoseksualismiin, mistä olen jo paljon paasannut tuolla taaempana.

Linkki HBT-sertifioinnista (HBT = homo, bi, trans): http://www.rfsl.se/?p=4960

Sivun vasemmassa laidassa lista Ruotsin jo sertifioiduista laitoksista ("hbt-certifierade verksamheter"), ja kannattaa myös tarkistaa hinnasto ("priser") siinä alla. Rahastaa tälläkin voi.

"En ole rasisti mutta...."

Jos tuo lausahdus oli esimerkkinä "rasistisesta suhtautumisestani", voin huomauttaa ettei se ole minun kirjoittamani. Lähinnä tuota muistuttava lausahdus löytyy vastauksesta jonka sain (#23683), ja on kyseisen viestin kirjoittajan tekstiä (alkuperäisessä muodossaan "Olet vielä jos en sano rasisti niin ainakin vihamielinen ulkomaalaisuutta kohtaan") minulle osoitettuna.

"Jokainenhan voi saattaa itsensä raskaaksi miten haluaa. Sitä kai ei ole missään säädelty?"

Valitettavasti asian laita on tämä. Lapsia saa tehdä kuka tahansa millä perusteella tahansa tai vaikka ilman perusteluja, ja ihan millä tavalla tahansa. Tai sitten käyttää aborttia ehkäisymenetelmänä (huom. en ole aborttia vastaan, jos sille on järkevä perustelu). Lapsi on kuin käyttötavaraa, aikuisten mielihalujen ja oikkujen kohde ja väline. Kyllähän se osoittaa selvästi, mikä arvo uudella ihmiselämällä on. Jos puhutaan ihmisten oikeuksista ja tasa-arvosta, tässä olisi todellinen kohde. Puhumattakaan siitä, että vielä on ihmisiä, jotka kuvittelevat saavansa rangaista fyysisesti lapsiaan omasta kyvyttömyydestään luoda alusta alkaen hyvä kontakti lapseen, jotta voisi kasvattaa tämän positiivisessa hengessä.

"Voitko muuten tarkistaa montako homo adoptiota Ruotsissa on tapahtunut lain voimaantulon jälkeen."

"Adoptionscentrum driver barns rätt till familj, vi driver inte homosexuellas rättigheter, säger Margret Josefsson, pressansvarig på Adoptionscentrum."

Näin sen pitääkin olla, eli mennä lasten etujen mukaan. Ymmärrettävästi tämä kuitenkin harmittaa tiettyjä tahoja.

"Ehkä sinun ei sitten pitäisi edes puhua asiasta jos sinulla ei ole aikaa ja halua syventyä tutkimuksiin. Pelkästään mutu pohjalta siis kirjoitat."

Palaan tähän vielä toisaalla, mutta olen kyllä huomannut, että ympärillämme on paljon asioita, joista pitäisi puhua paljon enemmän ja nostaa esiin vaikka sitten mutupohjalta, kunhan otetaan puheeksi.

Vastaukset


Vieras

#23782 Re: Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

2013-11-02 12:45:25

#23755: - Re: Re: Re: Re: Uutuuden läsnäolon vaikutus olevaiseen

Niinkuin jo ennemmin kirjoitin, lainaus:

I läroplanen för förskolan (Skolverket, 2006, s.10) står det att;
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för att alla människor har lika
värde
oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller
annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Tätäkö vastaan haluat taistella?? Ihmisten samanarvoisuutta vastaan? Ilmeisesti olet myös ihmisoikeuksia vastaan?
"På "hennes" förskolor arbetar man aktivt med att – i enligt med läroplanen – motverka stereotypa könsroller och bemöta barnen utifrån person i stället för utifrån kön. Till exempel kallas både personal och barn för "kompisar" i stället för "tjejer och killar".
Lotta Rajalin är van vid att ta strid för genustänket och att bemöta kritiken.
– Det handlar inte om att göra pojkar till flickor och tvärtom, utan om att låta alla få tillgång till helheten. Att inte höja på ögonbrynen för att en flicka är jätteintresserad av fotboll eller en pojke vill dansa balett, säger hon.
– Men att vi är noga med vårt förhållningssätt till barnen betyder inte att vi är ute efter att förändra dem, de är underbara precis som de är och får vara precis så flickflickiga eller pojkpojkiga som de vill. Det är en mänsklig rättighet att få vara den man har vilja och förmåga att vara.
"
Tuossa lauseessa tiivistetään tuo vihaamasi ihmisten tasa-arvo. (lainattu linkistäsi)
"Se liittyy homoseksualismiin juuri tarpeena luoda näille "uusille" sukupuolisille ilmiöille sopiva ilmasto. Karkeasti sanottuna: ennen maailma halusi muuttaa homoja kaltaisekseen, nyt pyrkimys on päinvastainen. Identiteettikysymys liittyy muutenkin vahvasti homoseksualismiin, mistä olen jo paljon paasannut tuolla taaempana."
Jos jotain pyrkimyksiä on niin ne tulevat ilmi tuossa Skolverketin lainauksessani. Katso ylös.
"Sivun vasemmassa laidassa lista Ruotsin jo sertifioiduista laitoksista ("hbt-certifierade verksamheter"), ja kannattaa myös tarkistaa hinnasto ("priser") siinä alla. Rahastaa tälläkin voi."
Lainaus: I vårt demokratiska samhälle borde det vara självklart att alla behandlas likvärdigt och med respekt, oavsett om man är hetero-, homo- eller bisexuell, och oavsett om man är transperson eller inte. Men tyvärr räcker det inte med god vilja. Det krävs grundläggande kunskap också. Kunskap om hur normer styr vårt beteende och om hur sociala mekanismer utesluter vissa grupper från gemenskapen.
Eli siis vieläkin kysymys. Taisteletko todella ihmisten tasavertaisuutta vastaan vai etkö ymmärrä ruotsin kieltä?
Rahastaa? Niin kurssitushan yleensä maksaa.