Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Kommentoitu viesti


Vieras

#23762 Re: Re: Tieteen ja keskustelun problematiikasta

02.11.2013 08:21

#23757: - Re: Tieteen ja keskustelun problematiikasta

Olet toisaalta ilmaissut usein ymmärtäväsi homojen oikeuksia siihen ja siihen ja ollut näennäisen suvaitsevainen. Toisaalta viittaat jatkuvasti kauhuskenaarioihin, jotka muodostuvat pääasiassa "homouden normalisaatiosta" ja "sukupuolineutraaliudesta". Sen lisäksi luettelet pitkän listan nykyajan ilmiöitä tyyliin pinnallisuus, itsekkyys, ahneus, joista me kaikki saatamme olla melko samalla tavoin huolestuneita.

Jos nyt pyynnöstäni tarkentaisit noita kauhukuviasi sukupuolineutraaliudesta ja homojen oikeuksien normalisaatiosta, mukaan lukien lasten kasvatusoikeus: Mitkä ovat ne kauhistuttavat seuraukset? Pelkkä "erot roolien välillä katoavat"-tyyppiset vastaukset eivät riitä, sillä tuolloin erojen ylläpidolla pitäisi olla joku merkittävä hyöty, joka siis menetettäisiin.

Vastaukset


Vieras

#23931 Re: Niistä kauhistuttavista seurauksista

2013-11-03 00:54:23

#23762: - Re: Re: Tieteen ja keskustelun problematiikasta

"Olet toisaalta ilmaissut usein ymmärtäväsi homojen oikeuksia siihen ja siihen ja ollut näennäisen suvaitsevainen. Toisaalta viittaat jatkuvasti kauhuskenaarioihin, jotka muodostuvat pääasiassa 'homouden normalisaatiosta' ja 'sukupuolineutraaliudesta'. Sen lisäksi luettelet pitkän listan nykyajan ilmiöitä tyyliin pinnallisuus, itsekkyys, ahneus, joista me kaikki saatamme olla melko samalla tavoin huolestuneita.

Jos nyt pyynnöstäni tarkentaisit noita kauhukuviasi sukupuolineutraaliudesta ja homojen oikeuksien normalisaatiosta, mukaan lukien lasten kasvatusoikeus: Mitkä ovat ne kauhistuttavat seuraukset? Pelkkä 'erot roolien välillä katoavat'-tyyppiset vastaukset eivät riitä, sillä tuolloin erojen ylläpidolla pitäisi olla joku merkittävä hyöty, joka siis menetettäisiin."

Ajatuksia tästä lienee tihkunut pitkin matkaa, mutta mitään tarkkaa kuvaelmaa tulevaisuudesta en voi antaa, koska en tiedä, miten asiat lopulta toteutuvat, enkä tiedä vastauksia kaikkiin asiaan liittyviin kysymyksiin, kun eivät tutkijat ja päättäjätkään tiedä välttämättä vielä edes kaikkia kysymyksiä.

Tämä onkin mielestäni se suuri ongelma: ollaan kovaa vauhtia puskemassa läpi muutoksia, joiden seurauksia kukaan ei rehellisesti tiedä. Parhaimmillaan yhteiskunnastamme tulee suvaitsevainen ja tasa-arvoinen onnela, joissa kaikille on tilaa ja kaikki saavat yhteisen kohtuuden rajoissa mielensä mukaisesti ilmentää ja toteuttaa itseään, ja jossa lapset varttuvat rakastavien ja huolehtivien vanhempien hellän määrätietoisen valvonnan alla.

Mutta mahdollisuuksia on muitakin, riippuen siitä, mitä tullaan päättämään ja miten näitä päätöksiä toteutetaan. Yhteiskuntamme raamit ovat näennäisestä toimivuudestaan huolimatta melkoisen hataralla velkapohjalla, ja arvollisesti tilanne on vielä heikompi. Henkisessä tilassamme on tätä nykyä suunnilleen yhtä paljon sisältöä kuin ilmapallossa, johon on pieraistu. Sattumia saattaa olla joukossa, mutta kokonaisuus haiskahtaa.

Sukupuolien "neutralisointi" on eräs tie saavuttaa tasa-arvoisen tuntuinen tila, mutta mihin hintaan? Jos se tarkoittaa vain ääri-ilmiöiden siistimistä, kuten naisten esineellistämisen tai miesten pahisroolin idealisoimisen lopettamista, se on hyvä asia, mutta jos se johtaa sukupuoli-ilmentymien poispyyhkimiseen julkisesta olotilastamme, se on sairasta ja ahdistavaa.

Homojen mahdollinen tuleva kasvava osuus perhetason kasvatuksessa ei välttämättä vaikuta mihinkään, mutta sitä ei kukaan vielä varmasti osaa taata, sillä tässä laajuudessa sitä ei ole edes voitu tutkia.

Sukupuolierojen ylläpito on siinä mielessä olennaista, että periaatteessa jokainen meistä syntyy fyysiseltä olemukseltamme joko mieheksi tai naiseksi. Yksilön psyykkisen mielikuvan, sukupuoli-identiteetin, rakentuminen tämän fyysisen pohjan päälle edellyttää myös kulttuurillista identiteettimallia, sillä lapsi omii tämän suurelta osin vaikutteiden kautta. Ellei hänellä ole selvää mallia ympäristössään, vaan pelkkää tasapäistä puuroa, hänen identiteettinsä muovautuu tämän puuron näköiseksi.

Nimenomaan tähän kulttuuriseen identiteettimalliin "neutralisoijat" haluavat puuttua (kts. esim. viesti #23845), joten vaikutukset voivat olla laajoja ja kauaskantoisia. Näin toisaalta muutosta haluavien taholta tietysti halutaankin. Siinä pelataan kuitenkin olennaisen ihmisen identiteettitekijän kanssa peliä, joka näiden tahojen toiveesta luonnollisesti, tasa-arvon ja neutraaliuden nimessä, suuntaa yhteiskuntaa heteroseksuaalisuuden kaksinapaisesta sukupuoli-identiteetistä kohti seksuaalisten erityismuotojen yksisukupuolisuutta (eli neutraalitilaa). Tämä kannattaisi tajuta, ennen kuin lähtee tekemään asiasta päätöksiä.

Jos asiat toteutetaan hyvin, jää kaikille tilaa olla sitä, mitä he ovat, ja kaikki suhtautuvat siihen positiivisesti. Tähän päästäisiin helpommin ihan työstämällä yleistä asenneviidakkoa, sen sijaan että lisättäisiin jännitystä näillä "aluevaltauksilla" (lue: avioliitto-oikeudella ja avoimella adoptio- oikeudella), josta olen puhunut. Mutta homot et co. haluavat nähdä tasa-arvoa siinä, että voivat olla kuin heterot, vaikkeivät sitä olekaan. Siksi he tekevät asian puolesta niin kovaa työtä, ja minun mielestäni sen takia vain lisäävät vastustavaa suhtautumista. Eivät ehkä lukumääräisesti, mutta jännityksellisesti. Silläkin voi olla omat seurauksensa.

Mutta se on maailman meno nyt, ja sen mukaan täällä olellaan. Toivottavasti tämä tarkensi pohdintojeni sisältöä kysyjän toivomalla tavalla.