Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#23401 Re: Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

28.10.2013 22:27

#23400: - Re: Päivän tilasto: kirkosta eroamiset

 

Uskonnonvapauden ansiosta ihmisillä on nykyään täysi vapaus olla kuulumatta mihinkään uskonnolliseen yhteisöön.

 

 


Vieras

#23402

28.10.2013 22:46

Päivän Sana

Saattakaa siis nyt päätökseen myös sen tekeminen, jotta niin kuin oli tahtomisalttiutta, niin se saatettaisiin myös päätökseen ottamalla siitä, mitä teillä on.

2. Kor. 8:11

Vieras

#23403 Re: Tarkennusta ajatuksiin

28.10.2013 22:59

#23371: - Re: Re: Keisarimme uudet vaatteet?

"'Homoudesta on tehty yksi näistä sosiaalisista "uusidentiteeteistä", ilmiö johon tarttua ja jonka kautta voi kokea minuuden harhaa.' Haluaisitko vähän vielä tarkentaa tai havainnollistaa?"

Tästä kirjoitin viestissä #21844. Voisin sanoa myös näin:

Ihminen oppii näkemään minuutensa (so. identiteettinsä), kun saa peilata itseään terveiden (so. vääristämättömien) peilien (so. lähimmäisten) kautta. Syntyessään ihminen ei tunne itseään, vaan hän oppii tuntemaan itsensä sen kautta, miten häntä kohdellaan ja miten hän itse tuntee itsensä kohdellun. Tämä prosessi alkaa ihan alusta, ja jatkuu siihen asti, kunnes hänen identiteettinsä on kiteytynyt. Sen jälkeen hän alkaa tämän saavutetun identiteetin pohjalta yhä enenevässä määrin itse ohjaamaan etenemistään, toiset voimakkaammin, toiset epävarmemmin (mikä tietenkin riippuu saavutetun identiteetin luonteesta).

Ellei ihminen saa tilaisuutta peilata todellista minäänsä (eli kohtaa vääristäviä peilejä, tai puutteellista peilautumista), hän oppii näkemään itsensä vääristyneenä todellisesta minästään. Tämä luo yksilöön ristiriidan kokemuksen, juurettomuutta ja ahdistusta, riippuen siitä, kuinka suuressa määrin hän tätä ristiriitaa yleensäkään pystyy kokemaan. Nämä asiat vaikuttavat kaikki suuressa määrin toisiinsa. Tähän liittyy tietenkin usein myös turvattomuuden pelko, vääryyden kokemuksen suru ja katkeruus, outouden häpeä ja avuttomuuden turhautuneisuus.

Ihminen ei yleensä pysty tiedostamaan tämän ristiriidan alkuperää, vaan kokee epämääräistä outouden tunnetta tai mihinkään kuulumattomuutta, joka on kuin osa häntä itseään (ja itse asiassa onkin). Hänellä on sen takia suuri tarve päästä irti tästä epämääräisestä ahdistuksesta, ja hakeutuu siksi ulkoisiin ilmiöihin, jotka häneen jostakin syystä vetoavat. Näiden kautta hän kokee löytävänsä paikkansa, aidon identiteetin itselleen, vaikka todellisuudessa löytääkin vain korvikkeen omalle itseydelleen.

Näitä identiteetin korvikkeita voivat olla periaatteessa mitkä tahansa ulkoiset voimakentät ja ilmiöt, kuten uskonto, raha, tavarat, aatteet ja ideologiat, ulkonäkö ja muoti, sukupuolisuus, kemialliset aineet, työura jne.. Kun ihminen tällaiseen tarrautuu, hän sulautuu tähän ilmiöön kuin se muuttuisi osaksi häntä itseään (ja siksi kokee närkästystä, jos kohtaa kritiikkiä), mutta todellisuudessa hän vain on alkanut elää tämän ulkoisen voimakentän kautta.

"Entäs  mitä  seuraavalla tarkoitit: 'Meitä muokataan monelta eri taholta päämäärähakuisesti vastaamaan näiden tahojen tarvetta kuluttajina, tuottajina ja helposti hallittavina alaisina. Hallittavuuteen päästään eri välinein, joista pelko, keinotekoiset tarpeet ja yleinen välinpitämättömyys (sekä huomion kiinnittäminen jonninjoutavuuksiin) ovat huomattavimpia.'"

Tämä liittyy tähän edellä olevaan "salaliittoaiheeseen". Meitä muokataan kuluttajiksi, jotta pyörittäisimme oravanpyörää siihen sijoittamillamme varoilla, ja tuottajilla tarkoitan työosuuttamme samassa karusellissa. Sinänsä tässä ei vielä ole mitään "konspiraatiota", sillä yhteiskuntamme toimii näin. Mutta on paljon merkkejä siitä, että nykyinen velkavankeuteen perustuva (ja velanotosta "tyhjää" eli arvotonta rahaa luova sekä kasinotalouden rahanpeluulla näitä olemattomia varoja kokoava) systeemimme on ihan harkittu juttu, jonka toiminnallisena funktiona on nimenomaan luoda eriarvoisuutta ja siirtää varallisuutta suurelta massalta kohti "pyramidin huippua".

Alamaisten hallittavuus on tärkeässä asemassa, eli että heidät pidetään toisaalta niin omaan napaansa keskittyneinä, tarjotaan työtä ja sirkushuveja, ja keskitetään heidän huomionsa turhanpäiväisyyksiin, etteivät alkaisi kyseenalaistaa asioita ja itse ajattelemaan omilla aivoillaan. Ja toisaalta pidetään heitä pelon vallassa, etteivät uskaltaisi tehdä muuta kuin mitä heille tarjotaan vaihtoehdoksi, aikaansaadaan ongelmia, joihin sitten "pelastavalta taholta" tarjotaan apua (esim. talouskriisi -> pankkitukia, tai terroristit -> kontrollivaltio tms.).

Tästä löytyy paljon juttua netissä, vaikkapa "havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä" tai verkkomedia", puhumattakaan tuubin tarjonnasta.

"Mikä on mielestäsi suurin syy identiteetin heikentymiseen?"

Tuossa yllä kuvasin tapahtumaa yksilötasolla. Käytännössä identiteetti jää heikoksi, jos lapsi varttuu ilman rakkautta, eli huomiota, hyväksyntää, hoivaa ja hellyyttä. Tähän sisältyy kaikki se, mitä varttuva ihmistaimi tarvitsee kokeakseen perusturvallisuutta ja sen kautta saamaan itselleen terveen itsetunnon (=itsetuntemus), itseluottamuksen (=kyky luottaa itseensä, ja sitä kautta myös muihin) ja itseisarvon ihmisyksilönä.

Identiteetti siis ei oikeastaan heikenny, vaan se joko muodostuu tai sitten ei, missä tapauksessa yksilö on pakotettu hakemaan puuttuvalle identiteettitunteelleen korvaavan identiteetin kokemuksen.

Yhteisö toimii kuten sen yksilötkin, mutta viiveellä ja tietenkin suurella yksilöidenvälisellä vaihtelevuudella. Yhteisö, joka koostuu heikoista identiteeteistä, kärsii samoista ongelmista kuin yksilökin, ja on altis yllä mainitun manipulaation kohteeksi.

"Ajatteletko,  että hektisellä elämänmuodolla ja tietotekniikalla,  sekä viihteellä on osuutta asioihin.  Ja kaupungistumisella?"

Ilman muuta on. Hektinen elämänmuoto on sekä yksilön tapa löytää merkitystä (identiteettitunnetta) ja samalla mahdollisesti tapa puuduttaa tyhjyyden tunnettaan, että yhteisön tapa pitää alaisensa liian kiireisinä, jotta alkaisivat katsella ympärilleen ja miettiä kaiken mielekkyyttä.

Tietotekniikalla on sekä vahvistavia että hajottavia voimia, riippuen siitä, miten sitä käytetään. Etsitkö oikeata tietoa, esimerkiksi, vai käytätkö sitä itsesi puuduttamiseen. Viihde on rentouttavaa puurtamisen keskellä, mutta sitä kautta voidaan tehokkaasti levittää meemejä, agendaa ja disinformaatiota, ja sen tarkoituksena voi samalla olla viedä huomio pois todellisuudesta.

Kaupungistuminen on toisaalta tehokas maankäyttötapa ja logistinen ratkaisu, mutta sisältää paljon riskitekijöitä, kuten haavoittuvuuden (tiivis populaatio, riippuvuus yhteisestä huoltojärjestelmästä esim.) ja helpon vaikutteiden tai jopa fyysisten ainesosien pakkosyötön. Kaupunkia on helppo hallita, ja se on helppo myös tarpeen tullen tuhota. Kaupunkielämä on joka tapauksessa hyvin hektistä, ja sen vilinässä yksilöllisyys ja identiteetti hukkuvat helposti runsaiden vaikutteiden hulinaan.


Vieras

#23404 Re: Hiekkalaatikon ääreltä

29.10.2013 00:17

#23383: - Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

"'Homot usein ilmeisesti "leikkivät" perhettä ja siinä perinteisiä perherooleja.' Kai ymmärrät, miksi joku on ilmiantanut tekstisi nettipoliisille...?"

Ymmärrän toki. Hiekkalaatikolla meno äityy joskus hurjanpuoleiseksi, ja kuinka ollakaan joku lapsista saa tarpeekseen jonkun toisen touhuista ja sanoo: "mä kerron isille". Sitten isä tulee ja nuhtelee tai pistää villiviikarin jäähylle, ja rauha palaa leikkikentälle.

Olemme täällä olijat varmasti kaikki keholtamme aikuisia, mutta kuten jo aiemmassa viestissä veistelin, meillä on tallella toimintatapoja ja ratkaisumalleja, jotka olemme oppineet jo paljon aiemmin. Jotkut malleistamme on opittu jo "hiekkalaatikolla", eikä korvaavia ratkaisuja ole aina kaikkien kohdalla sen jälkeen otettu käyttöön. Se on psykologinen totuus, mikä ei muutu vaikka jätettäisiin sanomatta.

Kuvattu toimintamalli ulkoisen avun pyytämisestä on ihan hyvä, kun kokee ettei itse enää hallitse tilannetta - tai jos kohtaa todellista uhkaa tai vääryyttä. Käytän sitä itsekin eri elämäntilanteissa. Monet muut mallit, kuten huutaminen, nimittelyt ja muut hävyttömyydet, itkupotkuraivarit tai väkivalta yleensä taas haitallisia ja joskus vahingollisiakin. Sitten on kaikenlaisia muita ratkaisuja, kuten vetäytyminen, loukkaantuminen, valehtelu ja teeskentely esimerkiksi, joita voi toteuttaa vaihtelevalla menestyksellä aikuisenakin.

Ymmärrettävää on, että lapsenomaiset ratkaisumallit ovat aikuisten maailmassa kuitenkin yleensä korvattavissa aikuismaisemmilla ratkaisutavoilla. Lapsenomaiset reaktiot aiheuttavat yleensä hämmennystä ja kitkaa vuorovaikutuksessa, ja siksi ne kannattaisikin korvata.

Vihapuhe konseptina on mielenkiintoinen ja Euroopan neuvoston ministerikomitean ehdotuksen mukaan "sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu  suvaitsemattomuuteen". Tiedä sitten, onko toteamukseni sellaista, eritoten kun samassa kirjoituksessa korostan sen koskevan myös monia heteroperheitä. Toki ymmärrän, että tällainen suorasukaisuus sattaa loukata ihmisiä, oli se sitten totta tai ei. Jos se on totta, se on kalikka joka kalahtaa, jos se ei sitä ole, se on kirjoittajan häpeä, ei lukijan.

Kuten jo aiemmin olen ilmoittanut, olen pahoillani, jos lausuntoni on jotakuta loukannut ja pyydän siksi anteeksi (mikä mielestäni on ohimennen sanoen tapa, jonka aikuiset opettavat lapsilleen matkalla aikuisuuteen). Jos vihapuheen määritelmä täyttyy, seison toki sanojeni takana ja vastaan mahdollisista seurauksista. Vihapuhetta en kuitenkaan ole sanomassani tavoitellut.

Voisin toki vedota sananvapauteen, kuten monet tänä päivänä mielellään tekevät, myös saadakseen tuoda julki vihaansa ja halveksuntaansa, solvauksia ja muita hävyttömyyksiä, mutta sekin on lapsenomainen toimintamalli, sillä siinä väistetään omaa vastuuta siitä, mitä on sanonut, ja solutetaan vastuu ulkoisen rakennelman harteille. Siksi en sitä tee, vaan vastaan sanomisistani itse, ja sen takia pyrin sanomaan vain sellaista, jonka takana voin rehellisesti seistä.


Vieras

#23405 Re: Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

29.10.2013 00:34

#23383: - Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

"Sateenkaariperheitten lapset ovat kyllä kykeneviä kokemaan oman sukupuolisuutensa ja sen lisäksi heillä on moninaisuutta kohdatessaan juuri parhaat mahdollisuudet olla näitä joustavia ja adaptiivisia ihmisiä, joilla ei ole vaikeuksia sopeutua ympäristöihin, joissa sukupuolisuus on ahdasta 'heteronormatiivista' mallia laajempi. Vanhempien läsnäolosta yleensä lasten kasvatuksessa jaan huolesi, mutta se ei taas kuulu tähän aiheeseen. Mikä tulee muihin lasten oikeuksiin vanhempiinsa, ei ymmärtääkseni erilaisia kelvottomia heterovanhempiakaan olla kielletty lapsia tekemästä, vaikka monessa tapauksessa syytä olisi ollut. Vaateistasi ja perusoikeuksistasi puuttuu täten suhteellisuus."

Tästä olen minäkin jo kirjoittanut; olemme asiasta samaa mieltä. Kirjoitukseni, jota lainasit, käsittelee lasten kasvatusta yleensä, eikä mitenkään erikseen homojen lastenkasvatusta. Kuulun itse heihin, jotka ihan oma-aloitteisesti ovat pohtineet jonkinlaisen "vanhempainajokortin" tarvetta, eli selvällä suomenkielellä jonkinlainen kypsyyskoe, kurssitus ja tietotaitovaatimus kaikille lapsen hankintaa suunnitteleville.

Tilanne on ihan verrattavissa, jos päästettäisiin kuka tahansa ajamaan liikenteessä rekkaa tai hoitamaan jotakin ydinlaitoksen näppäimistöä - ja näissä tilanteissa todennäköinen tuho olisi paljon paikallisempaa, kuin mitä välinpitämättömyydessä tai ymmärtämättömyydessä kasvatetut lapset aikaansaavat yhteiskunnassa.

"Perusoikeuteni" koskee siis kaikkia lapsia, riippumatta siitä kuka on oletettu kasvattaja.

Jään pohtimaan tuota sanomaasi sateenkaarilasten adaptiivisuudesta. Uskon sen kyllä pitävän paikkansa, kuten uskon heidän varttuvan myös suvaitsevaisiksi. Palaan asiaan.


Vieras

#23406 Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

29.10.2013 02:08

#23380: - Re: Re: Keisarimme uudet vaatteet?

Pohdintojesi valoisuuden pohjalta olisin jo valmis lieventämään tiukkaa suhtautumistani homojen vaatimuksiin. Ja toistan nyt vielä, että minulla ei todellakaan ole mitään homoja vastaan, eikä edes sitä vastaan, että homot saavat elää keskenään kuten parhaaksi katsovat (muita tai itseään vahingoittamatta). Arvostan sitä paitsi suuresti mainitsemaasi Eva Dahlgrenia, hän on paitsi upea artisti myös lauluntekijänä omaa luokkaansa, syvällinen ja ilmaisullinen taiteilija. Mark Levengood ja hänen miehensä (köh) Jonas Gardell ovat myös minulle tuttuja hahmoja kumpikin, ja vaikka ovat mielestäni vähän kiusallisen "feminiinejä" miehinä, kieltämättä ansainneet suuren suosionsa kukin tahollaan.

Enkä suinkaan ole sitä mieltä, että homon erityisesti (kuten ei kenenkään muunkaan) pitäisi jotenkin ansaita "olemassaolonsa oikeuden" hienoilla suorituksilla ja erityistaidoilla. Jokaisen ihmisen itseisarvo on hänessä itsessään, riippumatta mitä hän edustaa ja mitä hän tekee. Toki hän kielteisillä teoillaan voi aktiivisesti kumota tämän arvon, mutta seksuaalinen suuntaus ei itsessään ole tällainen asia, eikä sitä paitsi "teko" laisinkaan.

Näkisinkin mielelläni, että yhteiskuntamme saavuttaisi suvaitsevaisuuden ja yhteisymmärryksen, jossa olisi tilaa kaikille ja kaikelle, joka osaltaan on rakentamassa tervettä ja hyvää tulevaisuutta kaikille sen jäsenille.

Myönnän, että voimakas homopropaganda on jo itsessään saanut minut puolustuskannalle, sillä sitä on työnnetty kuin Vartiotornia postiluukusta sisään. Kaikenlaiset "sirkuskarnevaalipellekulkueet" ja "meikkileikit" ovat hyvin resonoineet teorioihin keskeneräisestä kehityskulusta, ja joka tuutista tuleva homoähky on allergisoivaa. Tietämykseni tämän propagandan ajoittaisista epärehellisistä keinoista (josta ollut puhetta täälläkin aiemmin) ei ole asiaa lainkaan parantanut. Koko homman kytkös yhteiskuntamme kaikenkattavaan "murrokseen" (eli rakennemuutokseen, jossa vanhat arvot revitään tehden tilaa jollekin "uudenmaailman järistykselle", jota en suinkaan avosylin ole valmis ottamaan vastaan) on viimeistään herättänyt minut puolustuskannalle.

En välttämättä puolusta sitä, mitä meillä on ollut, mutta puolustan oikeutta saada itse olla mukana päättämässä, miten maailmaamme ollaan muotoilemassa. Nukkuvan väestömme yli ollaan surutta kävelemässä kaiken maailman agendoin ja järjestyksin, ja on merkkejä siitä, ettei lopputulos tule olemaan monellekaan mieleen.

Kun jotakin myydään väkisin ja konnankoukuin, se on yleensä aina merkki huonosta kaupasta.

Arvostan tasa-arvoa ja yhtäläisiä oikeuksia, mutta jossakin kulkee aina tolkun raja. Tätä rajaa olen osaltani etsimässä. Täytyy myös pitää mielessä, että tasa-arvoa voidaan soveltaa vain sellaisten välillä, joilla on siihen fyysiset edellytykset. Lapset eivät esimerkiksi voi nauttia aikuisiin verrattuna kaikista oikeuksista tasa-arvoisesti, eivätkä eläimet ihmisten oikeuksista. Jossakin mielessä jää aina kynnyksiä kaikenkattavan yhtäläisyyden toteuttamiselle. Naisilla ja miehillä on myös välillään eroja, jotka tekevät mahdottomaksi jotkut yhtäläiset tasa-arvoratkaisut, kuten kaupunkilaisillakin verrattuna maalla asuviin ja niin päin pois.

Erillisillä ryhmillä on myös erillisoikeuksia, joita ei yleensä sovelleta kuitenkaan kaikkiin, eikä tämä silti ole tasa-arvoa vastaan.

Nyt homot haluavat olla kuin heterot, vaikkeivät kuitenkaan voi sitä perusolemuksensa vuoksi olla. Ihmisinä heillä pitää olla samat oikeudet kuin muillakin ihmisillä, ja kansalaisina myös. Mutta kun puhutaan homojen seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvistä oikeuksista verrattuna heteroihin, kysymys ei enää ole tasa-arvosta vaan erillisoikeudesta. Muuten pitäisi samaan vedoten myös vaatia muiden eriävien seksuaalisten ja ihmissuhdemuotojen tasa-arvo-oikeuksia. Heilläkin on ihmisoikeutensa, muttei aina ihmissuhdeoikeuksia (eikä ainakaan seksuaalisia oikeuksia) kuten heteroilla ja myös homoilla on. Toki useimmissa tapauksissa näissä tapauksissa vedotaan lakiin ja kielteiseen toimintaan, mutta sekin on paljolti vain ajan ja paikan kysymys: homouskin katsottiin rikolliseksi ja sairaaksi vielä kovin läheisessä menneisyydessä, ja vaikuttaa vieläkin olevan sitä paikoitellen ympäri maailman. Siihen verrattuna Ruotsi käy minunkin mielestäni paljon mieluummin ihanteen mallivaltioksi.

Rajoja vedetään, ja niitä poistetaan. Toivon tämän kuitenkin tapahtuvan puolin ja toisin vuorovaikutuksessa rehellisesti perustellen, ei propagandalla, vilunkipelillä tai väkisin murjomalla.

Tasa-arvoon vetoaminen homojen agendassa, mitä tulee avio-oikeuteen ja ulkoiseen adoptio-oikeuteen, on siis yllä mainittuun vedoten mielestäni vilunkipeliä. Kysymys pitäisi näinollen asettaa, pitäisikö homoille suoda erillisoikeus avioitua heteroiden lailla, ja adoptoida lapsia liittoihinsa?

Ja kun puhutaan ihmissuhteista, asiaan liittyvät myös aina lasten oikeudet.

Tasa-arvoa kannatan, mutta erillisoikeuksien myöntämistä varten pitäisi asiaa vielä perusteellisesti selvittää niiden taustaa ja vaikutuksia.

P.S. Pahoittelen, jos suorasukaisuuteni loukkaa jotakuta lukijaa.


Vieras

#23407 Re: Re: Re: "Profeetta", foliohattu ja tajunnan tukokset

29.10.2013 02:23

#23398: - Re: Re: "Profeetta" Jouko Piho ja maailman järjestys

"Ajatella, että olet päätynyt aivan omin päin täsmälleen samanlaisiin salaliittoteorioihin kuin Profeetta Jouko Piho!

Tuollainen taito vaatii jo profeetan kykyjä tai päähän hyvin istuvaa foliohattua."

Niinpä. Tai sitten se on vain merkki siitä, että katselee ympäriinsä silmät avonaisina, eikä tyydy tuijottelemaan sitä samassa myllyssä valmiiksi pureskeltua mössöä, mitä ihmisille hengen ravintona tänä päivänä joka tuutista tarjotaan.

Jeesuksen oma, se edellinen

#23408 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Norjasta

29.10.2013 05:33

#23368: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Norjasta

Kaunis kiitos myös sinulle ajatuksistasi! Osaat kirjoittaa niin hienosti asioista.  Kiitos hengellisestä tuesta. Se vahvistaa sitä, mitä olen yrittänyt kertoa.

Olen ajatellut asiaa aamun aikana - olen oikeastaan kertonut sen kaiken tärkeän, mitä minulla on kerrottavaa.  Ei ole mitään lisättävää eikä poisotettavaa.  Eilen minulle toivotettiin "pitkiä" tästä laatikosta, joten ajattelin lopettaa "häiriköinnin" tähän.  Ehkäpä näistä minun sepustuksistani on edes jotain hyötyä jollekin.

Runsasta siunausta sinulle ja myös muillekin!

 

Jesaja 55:6

Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää,

huutakaa häntä avuksi, kun Hän on lähellä.

 


Vieras

#23409 Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

29.10.2013 06:34

#23406: - Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

... eli laajoin kaarin: Olet riisunut puolustuksestasi keskustelumme aikana käytännössä kaikki ne uhkakuvat, joilla aluksi perustelit homojen epätasa-arvoista kohtelua: lasten kasvaminen kieroon, yhteiskunnan muutos kaameaan suuntaan.... Lopulta käteesi jäi vain se, että sinua pännii ja että pitäähän nyt ryhmillä olla eroja oikeuksissa. Mukana roikkuvat varjona myös täysin kestämättömät luonnollisuus- ja aikuisuusteemat.

Maalaisilla ja kaupunkilaisilla oli aikanaan erilaisia oikeuksia mm. kaupankäynissä. Nykyään laki on tuonkaltaisisissa asioissa yhtäläinen kaikille. Faktisia eroja kavennetaan koko ajan, mikä näkyy mm. oikeudessa internettiin. Lapselle tulee tiettyjä oikeuksia vasta iän myötä, mutta niin tapahtuu KAIKILLE lapsille. Pieni ihminen ei yllä kaupan ylähyllylle, mutta se ei ole lainsäädäntöongelma. Paitsi tavallaan on, esteettömyyslainsäädäntö ottaa kantaa senkaltaisiinkin asioihin. Sen lisäksi laeissa on ns. negatiivisen syrjinnän periaate, joka sallii jonkin heikommassa asemassa olevn ryhmän suosimisen.

Homojen tasa-arvoinen avioliitto ei ole erillisoikeus, sellainen olisi vaikkapa alaikäisten oikeus mennä naimisiin.


Vieras

#23410

29.10.2013 06:56

Päivän Sana

Etkä saa lähestyä naista hänen epäpuhtautensa kuukautisaikana paljastaaksesi hänen alastomuutensa.
3. Moos. 18:19

Vieras

#23411 Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

29.10.2013 08:39

#23406: - Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

Tästä kirjoituksesi loppuosasta mieleeni tuli; positiivinen- vai negatiivinen syrjintä (erillisoikeudet)? Olisiko Sinulla siitä jotain lisää mielessä.
On mielekästä lukea kirjoituksiasi. Kiitos niistä.


Vieras

#23412

29.10.2013 08:48

Päivän Sana

Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

Matt. 7:21 (KR33/38)
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Matt.+7%3A1&rnd=1383036460711


Vieras

#23413 Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

29.10.2013 09:09

#23406: - Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

Sexual Orientation, Parents, & Children

Adopted by the APA Council of Representatives July 28 & 30, 2004.

Research Summary

Lesbian and Gay Parents

Many lesbians and gay men are parents. In the 2000 U. S. Census, 33% of female same-sex couple households and 22% of male same-sex couple households reported at least one child under the age of 18 living in the home. Despite the significant presence of at least 163,879 households headed by lesbian or gay parents in U.S. society, three major concerns about lesbian and gay parents are commonly voiced (Falk, 1994; Patterson, Fulcher & Wainright, 2002). These include concerns that lesbians and gay men are mentally ill, that lesbians are less maternal than heterosexual women, and that lesbians' and gay men's relationships with their sexual partners leave little time for their relationships with their children. In general, research has failed to provide a basis for any of these concerns (Patterson, 2000, 2004a; Perrin, 2002; Tasker, 1999; Tasker & Golombok, 1997). First, homosexuality is not a psychological disorder (Conger, 1975). Although exposure to prejudice and discrimination based on sexual orientation may cause acute distress (Mays & Cochran, 2001; Meyer, 2003), there is no reliable evidence that homosexual orientation per se impairs psychological functioning. Second, beliefs that lesbian and gay adults are not fit parents have no empirical foundation (Patterson, 2000, 2004a; Perrin, 2002). Lesbian and heterosexual women have not been found to differ markedly in their approaches to child rearing (Patterson, 2000; Tasker, 1999). Members of gay and lesbian couples with children have been found to divide the work involved in childcare evenly, and to be satisfied with their relationships with their partners (Patterson, 2000, 2004a). The results of some studies suggest that lesbian mothers' and gay fathers' parenting skills may be superior to those of matched heterosexual parents. There is no scientific basis for concluding that lesbian mothers or gay fathers are unfit parents on the basis of their sexual orientation (Armesto, 2002; Patterson, 2000; Tasker & Golombok, 1997). On the contrary, results of research suggest that lesbian and gay parents are as likely as heterosexual parents to provide supportive and healthy environments for their children.

Children of Lesbian and Gay Parents

As the social visibility and legal status of lesbian and gay parents has increased, three major concerns about the influence of lesbian and gay parents on children have been often voiced (Falk, 1994; Patterson, Fulcher & Wainright, 2002). One is that the children of lesbian and gay parents will experience more difficulties in the area of sexual identity than children of heterosexual parents. For instance, one such concern is that children brought up by lesbian mothers or gay fathers will show disturbances in gender identity and/or in gender role behavior. A second category of concerns involves aspects of children's personal development other than sexual identity. For example, some observers have expressed fears that children in the custody of gay or lesbian parents would be more vulnerable to mental breakdown, would exhibit more adjustment difficulties and behavior problems, or would be less psychologically healthy than other children. A third category of concerns is that children of lesbian and gay parents will experience difficulty in social relationships. For example, some observers have expressed concern that children living with lesbian mothers or gay fathers will be stigmatized, teased, or otherwise victimized by peers. Another common fear is that children living with gay or lesbian parents will be more likely to be sexually abused by the parent or by the parent's friends or acquaintances.

Results of social science research have failed to confirm any of these concerns about children of lesbian and gay parents (Patterson, 2000, 2004a; Perrin, 2002; Tasker, 1999). Research suggests that sexual identities (including gender identity, gender-role behavior, and sexual orientation) develop in much the same ways among children of lesbian mothers as they do among children of heterosexual parents (Patterson, 2004a). Studies of other aspects of personal development (including personality, self-concept, and conduct) similarly reveal few differences between children of lesbian mothers and children of heterosexual parents (Perrin, 2002; Stacey & Biblarz, 2001; Tasker, 1999). However, few data regarding these concerns are available for children of gay fathers (Patterson, 2004b). Evidence also suggests that children of lesbian and gay parents have normal social relationships with peers and adults (Patterson, 2000, 2004a; Perrin, 2002; Stacey & Biblarz, 2001; Tasker, 1999; Tasker & Golombok, 1997). The picture that emerges from research is one of general engagement in social life with peers, parents, family members, and friends. Fears about children of lesbian or gay parents being sexually abused by adults, ostracized by peers, or isolated in single-sex lesbian or gay communities have received no scientific support. Overall, results of research suggest that the development, adjustment, and well-being of children with lesbian and gay parents do not differ markedly from that of children with heterosexual parents.


Vieras

#23414 Re: Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

29.10.2013 09:14


Vieras

#23417 In My Shoes: Stories of Youth with LGBT Parents

29.10.2013 09:38


Vieras

#23418 Christianity Endorses Gay Marriage

29.10.2013 09:51


Vieras

#23419 Uudestisyntymisestä eli uskoontulosta.

29.10.2013 10:15

Lähde: Saarisalo Aapeli, Raamatun Sanakirja. Data Universum Oy, Helsinki 2009 sivu 498: UUDESTISYNTYMINEN (myöhemmin u.) U. on käsite, jonka avulla Raamattu selvimmin ilmentää sitä totuutta, että hengellinen elämä Jumalan lapsissa ei ole heidän omaa työtään, vaan perustuu Jumalan välittömään, yliluonnolliseen puuttumiseen heidän elämäänsä. Vanhurskauttaminen ja u. ovat pelastuksen suuren todellisuuden kaksi eri puolta. Vanhurskauttaminen on näet asettamista lapsen asemaan ja oikeuksiin, u. tekee osalliseksi lapsen luonnosta. Jeesus sanoo, että ihmisen täytyy syntyä uudesti, ylhäältä, voidakseen käydä sisälle Jumalan valtakuntaan, Joh.3:3, Joh.3:5.

--U. on Hengen työtä.

--"Ihminen voi tahtoa hyvää ja noudattaa jumalallista tahtoa vain sillä edellytyksellä, että hänestä on tullut uusi luomus, uusi olento, että hän on siirtynyt aikaisemmasta elämänyhteydestään uuteen elämänyhteyteen, että hän on uudestisyntynyt Hengestä. Tämä on käynyt ihmisille mahdolliseksi vain sen kautta, että Kristus on astunut alas ihmismaailmaan ja täyttänyt pelastustyön, joka merkitsee ihmisen pelastamista Jumalalle" (Odeberg).

Sana syntyminen jo ilmaisee, että on kysymyksessä jotakin aivan uutta, joka ihmisessä Jumalan työn perustuksella luodaan. Eikä tätä uutta voi saada aikaan kenenkään ihmisen tahto, vaan yksin Jumala, Joh.1:13. Ainoa edellytys ihmisen puolelta on usko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainosyntyiseen Poikaan, Joh.3:9-16.

--U. käsitetään usein väärin ja ajatellaan, että siinä on kysymys vain pelkästä elämäntavan muutoksesta. "Mutta uusi elämäntapa ei ole samaa kuin uusi elämä UT:n merkityksessä. ---- ..etiikka, joka lähtee ihmisen päätöksestä tulla hyväksi, tehdä Jumalan tahto jne. ja luulee, että silloin on kaikki hyvin..."

--"Uusi ihminen näkee jotain, tuntee jotain, omistaa jotain, jota vanhalla ihmisellä ei ole. Kristitylle tämä on jotain sellaista, minkä hän on saanut Kristuksen kautta ottamalla hänet uskossa vastaan hapuileva sanonta tämäkin, joka ei anna mitään käsitystä asiasta sille, joka ei ole sitä kokenut. Mutta se, joka todella tahtoo pois vanhasta elämästä, tahtoo löytää uuden elämän, löytää jumalallisen kipinän sisimmästään, hän näyttää saaneen vastauksen omaan kysymykseensä sanoista: 'Etsikää, niin te löydätte.' UT osoittaa kysyvälle Kristusta ja sanoo: Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! Jeesus sanoo: Seuraa minua!" (Odeberg).

Vertauskuvana u:stä voitaneen myös käyttää perhosen kuoriutumista kotelosta: elämä on jossain mielessä entinen, mutta kuitenkin "vanha on kadonnut, uusi on sijaan tullut", 2.Kor.5:17. Toukka mateli maassa, perhonen tavoittelee taivasta.

Kiitti jokaiselle mielenkiinnosta. Jokaisen elämä on arvokasta.
Virgo92

#23421 Re: Sirpa - Ihmeparantuminen

29.10.2013 12:12

#23420: - Sirpa - Ihmeparantuminen  

 Voi ei, taasko näitä!?


Vieras

#23422 Re: Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

29.10.2013 12:16

#23409: - Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

Vastaan perusteellisemmin, kunhan kerkeän, mutta haluan kiinnittää huomiota muutamaan asiaan nyt heti.

Minulla ei ole tarvetta "olla oikeassa", minulla on tarve viedä asioita eteenpäin rakentavaan suuntaan. Siksi olen valmis myös muuttamaan omaa käsitystäni ja näkemään asiat uudessa valossa, jos siihen on aihetta. Mainitsemasi "puolustukseni riisuminen laajassa kaaressa" on kuitenkin näköharha, mikä johtuu asioiden muuttuvasta painotuksesta pitkin minunkin osaltani jo pitkää keskustelua tällä palstalla.

Ihan ensimmäisistä viesteistä alkaen (#21606 ->) perusajatukseni lienee luettavissa, ja samoissa asemissa olen edelleenkin. Olen edelleen huolissani yhteiskuntamme suunnasta, enkä ole kieltänyt sitä, että aivan liian moni lapsi kasvaa jos ei "kieroon" niin suuntaan, joka ei tue lapsen omia optimaalisia edellytyksiä ja tervettä kasvua. Minun mahdollisuuksieni rajoissa ei ole ratkaista, mikä osuus näissä on homoudella, mutta voin kuitenkin osaltani edellyttää, että tämä on tähdellistä selvittää, ennen kuin asian tiimoilta tehdään ratkaisuja. Hurmoshengen pohjalta (mitä koen homohypetyksen olevan) tai vääristellyn faktan pohjalta tehdyt päätökset eivät ole vastuuntuntoisia ratkaisuja.

"Luonnollisuus" ei ole alkuunkaan kuulunut omiin motivointeihini, vaikka siitäkin olen jotakin kommentoinut. Tuohon aikuisuuden teemaan aion kuitenkin vielä palata, kunhan kerkeän.

"Homojen tasa-arvoinen avioliitto ei ole erillisoikeus, sellainen olisi vaikkapa alaikäisten oikeus mennä naimisiin."

Tuohon kuulisin mielelläni tarkempia perusteluja, mitkä eivät ole nykyhetken lakinäkemyksiin vaan konkreettiseen todellisuuteen perustuvia. Tarkoitan tällä esim. sitä, että "alaikäisyys" on käsitteenä veteen piirretty viiva.


Vieras

#23423 Käsitteet hukassa

29.10.2013 12:28

#23422: - Re: Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

Hurmoshenkeä löytyy tasan tarkkaan vain uskonnollisten fanaatikkojen, joita useimmat tämän adressin allekirjoittajat lienevät, pään sisältä.

 

 

 

 


Vieras

#23424 Paluu perinteisiin arvoihin

29.10.2013 12:43

#23422: - Re: Re: Re: Tasa-arvo, erillisoikeudet, ihanteet ja propaganda

On tuomittava myös sellaiset hyppelehtivät hurmosliikkeet kuin naisasialiike ja Yhdysvaltain mustien kansalaisoikeusliike!

 


Vieras

#23425 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Norjasta

29.10.2013 13:33

#23408: Jeesuksen oma, se edellinen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Norjasta



Hei,  en ehdi kunnolla kirjoittamaan nyt,  mutta ensimmäisenä anteeks kaikki negatiivinen,  Ole täällä vaan ihan rauhassa!   Kiva olisi enemmänkin kuulla henk.koht. kokemuksiasi,  joista kerroit.   Olen pahoillani,  että tuli tuollaista.  
En todellakaan toivottele kenkää.    Sianausta,  rakas ystävä sulle!