Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

/ #23405 Re: Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

29.10.2013 00:34

#23383: - Re: Re: Roolimallit, identiteetti ja lasten synnynnäinen perusoikeus.

"Sateenkaariperheitten lapset ovat kyllä kykeneviä kokemaan oman sukupuolisuutensa ja sen lisäksi heillä on moninaisuutta kohdatessaan juuri parhaat mahdollisuudet olla näitä joustavia ja adaptiivisia ihmisiä, joilla ei ole vaikeuksia sopeutua ympäristöihin, joissa sukupuolisuus on ahdasta 'heteronormatiivista' mallia laajempi. Vanhempien läsnäolosta yleensä lasten kasvatuksessa jaan huolesi, mutta se ei taas kuulu tähän aiheeseen. Mikä tulee muihin lasten oikeuksiin vanhempiinsa, ei ymmärtääkseni erilaisia kelvottomia heterovanhempiakaan olla kielletty lapsia tekemästä, vaikka monessa tapauksessa syytä olisi ollut. Vaateistasi ja perusoikeuksistasi puuttuu täten suhteellisuus."

Tästä olen minäkin jo kirjoittanut; olemme asiasta samaa mieltä. Kirjoitukseni, jota lainasit, käsittelee lasten kasvatusta yleensä, eikä mitenkään erikseen homojen lastenkasvatusta. Kuulun itse heihin, jotka ihan oma-aloitteisesti ovat pohtineet jonkinlaisen "vanhempainajokortin" tarvetta, eli selvällä suomenkielellä jonkinlainen kypsyyskoe, kurssitus ja tietotaitovaatimus kaikille lapsen hankintaa suunnitteleville.

Tilanne on ihan verrattavissa, jos päästettäisiin kuka tahansa ajamaan liikenteessä rekkaa tai hoitamaan jotakin ydinlaitoksen näppäimistöä - ja näissä tilanteissa todennäköinen tuho olisi paljon paikallisempaa, kuin mitä välinpitämättömyydessä tai ymmärtämättömyydessä kasvatetut lapset aikaansaavat yhteiskunnassa.

"Perusoikeuteni" koskee siis kaikkia lapsia, riippumatta siitä kuka on oletettu kasvattaja.

Jään pohtimaan tuota sanomaasi sateenkaarilasten adaptiivisuudesta. Uskon sen kyllä pitävän paikkansa, kuten uskon heidän varttuvan myös suvaitsevaisiksi. Palaan asiaan.