Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#22951 Re: Kristillistä harmoniaa

24.10.2013 14:52

#22946: - Kristillistä harmoniaa

 

 

MORO  VAAN!  Kiitti Tampereen uutisista!  Olinkin lukenut tuon huonosti.  En oikein tunne tätä uusinta asiata,  että mistä nyt valittavat,  edellinen oli hyvin ymmärrettävä  kyllä.  P.
Ps. Juostu on tekareiren perässä kahrenkin paikkakunnan väliä.  Moottoritiellä karstat palaa koneesta,  vaikka nyt pitää muistaa,  että talvinopeudet on päällä!  Se on sata sitten moott.tiellä!   Vaan lujempaahan ainakin näillä leveysasteilla mennään.    Merkillistä,  että eivät hampaat tahtoneet millään pysyä muarin suussa,  kun oli jokunen  päivä väliä. Louskuivat  ja tipahtivat tämän tästä alahampaiden päälle.  nyt on vajaa tuntin aikaa ja ihme on tapahtunut,  puheääni aivan normaali.

Tekareista tulee aina mieleen eräs  ehkä seitkyt-luvulla  TV -ssä esitetty hupijuttu.  Emmi Jurkka  (?) oli paikallisen kansakoulun  raittiustilaisuuden juhlaesitelmöitsijänä pitämässä havainne esitystä alkoholin vaikutuksesta hammaskalustoon.  Puupöydällä  oli kaksi juoma lasia  ja purukalusto toisessa  juomalasissa.  Emmi oli tietysti sonnustautunut pitkään hamoseen,  ja päällä oli esiliinakin.    No,  en tietenkään aivan tarkkaan muista yksityiskohtia - valitan!
Mutta joka tapauksessa Emmi kertoi tekohampaiden olleen likoamassa alkoholia sisältävässä juomalasissa,  ja nyt hän näytti,  mitä  se viina aikaan saa: Emmi asetteli hampahat suuvärkkiinsä,   ne alkoivatkin lyödä semmoista loukkua ettei paremmasta väliä,  emmi yritti ahtaa niitä pysymään kuontalossaan...  siinä sitä piti nauraa kippurassa jonkun aikoo. 
Voi että ku ossaiskii nauroo yhelle ja toiselle asialle usseimmin!  Ja ittellensäkkii.

Eikö?  - sanos kokkolalainen - ja sanoo sen juur niinkun vaan kokkolalainen tai käläviäläinen sanoo!






Vieras

#22952 Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 14:55


Taas nähdään, miten meedian salaliitto on käynnistänyt ajojahdin oikeauskoisia kristittyjä vastaan.

Siksi vaikenen
Vieras

#22953 Re: Re: Kristillistä harmoniaa

24.10.2013 15:00

#22951: - Re: Kristillistä harmoniaa

Älä vastaa typerälle hänen tyhmyytensä mukaan, ettei sinusta itsestäsikin tulisi hänen vertaistaan.

Sananlaskut 26:4



Vieras

#22954 Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:00

#22952: - Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

...ja täällä jotkut kauhistelevat homojen kauheata seksikäytöstä, kun 30 kaikkiaan 900:sta saarnamiehestä on tuhonnut vuosia lukemattomien lapsien elämiä Jeesuksen Kristuksen veressä....

Huh!


Vieras

#22955 Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:05

#22954: - Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

 

Joka kaivaa kuopan, putoaa juuri siihen, ja joka vierittää pois kiven, sen luokse se jälleen palaa.

Sananlaskut 26:27

 

 



Vieras

#22956

24.10.2013 16:10

Kuningaskuntaan kuuluvia? Onko palstalla nyt.

Vieras

#22957 Re: Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:11

#22955: - Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

Nyt menee multa kyllä ohi tämän sananlaskun viisaus tässä yhteydessä. Vai tarkoittaako kiven vieritys sitä, että VL-sedät pyytelevät julkisesti anteeksi, mutta antavat homman käytännössä jatkua entisellään?


Vieras

#22958 Re: Re: Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:18

#22957: - Re: Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

 

Viha verhoutuu petollisuuteen. Hänen pahuutensa paljastuu seurakunnassa.

Sananlaskut 26:26

 



Vieras

#22959 Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:30

#22952: - Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

 

Huomatkaapa, ettei SRK millään tavoin pahoittele omaa toimintaansa. Se vain sanoo kaikesta pahasta yleisellä tasolla, että "liikkeessä on...". Olisikohan SRK:lla aihetta pahoitella myös omaa toimintaansa, kun se on laiminlyönyt uhreja, vähätellyt ongelmia ja vaiennut niistä ja jopa vaientanut ja kohdellut kaltoin niitä, jotka näistä ongelmista ovat SRK:lle kertoneet jo vuosia sitten? Mielestäni olisi.

SRK käyttää mielellään valtaa, mutta vastuu siirretään aina näiltä miehiltä pois, määrittelemättömille yksittäisille puhujille ja yleisesti paikallisille rauhanyhdistyksille.

 

 


Vieras

#22960 Kirkosta eroaminen viimeisen kuukauden aikana

24.10.2013 16:35


Vieras

#22961 Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:41

#22959: - Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä ei enää nykyisin ole puhujina tai johtotehtävissä ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, vakuuttaa Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen johto myöntää tehneensä virheitä lasten seksuaalisen hyväksikäytön käsittelyssä.

Johtokunnan puheenjohtajan mukaan asian laajuutta ei aluksi ymmärretty. Laajuus ja vakavuus tulivat Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistys SRK:lle lopulta järkytyksenä.

Johtokunnalta kysyttiin, aikovatko he kantaa vastuuta virheistään. Johtokunnan mukaan siitä päättää liikkeen vuosikokous.

Vanhoillislestadiolaisten johto piti tänään tiedotustilaisuuden Oulussa.

http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3847/vanhoillislestadiolaiset_hyvaksikayttajia_ei_enaa_puhujina

 


Vieras

#22962 Re: Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:47

#22961: - Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

 

 

 

 

"Kysymykseen nostetaanko naisia puhujiksi tai johtoon, Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen SRK:n varapuheenjohtaja Matti Taskila vastaa puhumalla avoimesta ja osallistuvasta keskustelusta.

– Jos vuosikokouksessa ehdokkaaksi asetetaan nainen, ja hän demokraattisesti tulee valituksi, niin silloin hän nousee johtokuntaan, SRK:n pääsihteeri Tuomas Hänninen sanoo."

 

Demokraattisesti? Tämän täytyy olla mustaa huumoria...

 

 

 


Vieras

#22963 Re: Re: Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 16:50

#22962: - Re: Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

 

Huomatkaa, että lestadiolaiset ovat evlut kirkon jäseniä!

 

 

 

 


Vieras

#22964 Re: Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

24.10.2013 17:17

#22961: - Re: Re: Vanhoillislestadiolainen liike pyytää anteeksi hyväksikäytön uhreilta

"Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä ei enää nykyisin ole puhujina tai johtotehtävissä ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, vakuuttaa Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen."

Tähän pientä tarkennusta: Rauhanyhdistyksen johto ei tiedä ketään nykyään puhujana tai johtotehtävissä olevaa henkilöä, joka olisi syyllistynyt hyväksikäyttöön. Ei tiedä, koska ei ole vaivautunut ottamaan selvää. Ja ei saa tietoa, koska aiemmista vähättelevistä ja torjuvista asenteista johtuen ihmiset eivät ole heille asiasta viitsineet kertoa.


res.matr.

#22965 Katse moraalin ytimeen...

24.10.2013 18:13

Aika jännää havaita, että ne muuten niin kärkkäät ja äänekkäät homojen , homouden vastustajat tällä palstalla ja sen niin valmiit tuomitsijat täällä...ovatkin nyt yllättäen aika hiljaisia,kun puhutaankin vanhoillis-lestadiolaisten piireissä ilmenneistä lasten hyväksikäyttötapauksista....Missähän se ´kunnon moraalinvartijan ´valpas asenne ja huomiokyky nyt lepäilee ja miksi se on on kääntänyt katseensa pois aina näistä todella tapahtuneista asioista ja tapauksista ,kuten nyt siis tämä(-kin). Homot täällä kyllä osataan syynätä oikein sisuskaluja myöten ja arvioida homouden aiheuttamat uhat perheinstituutiolle,yhteiskunnalle ja vaikka mille,mutta annas olla kun tuleekin jotain todellista mediassa esille joltain aivan muulta taholta,(niinkuin nyt tässä tapauksessa vanhoillis-lestadiolaisten piiristä) niin siihen ollaan kai jo niin totuttu,ettei siitä olekaan mitään sanottavaa, Korkeintaan vain, että:"Katos vaan!Siellä oli taaskin semmoinen tapaus.Kaikkea sitä sattuukin-no onhan näitä ollut, pidetään me vaan huoli omista asioistamme..."

Vieras

#22966 Re: Katse moraalin ytimeen...

24.10.2013 18:45

#22965: res.matr. - Katse moraalin ytimeen...

 

Ei ainakaan mulle ole sama,  enkä usko että monelle muullekkaan naisihmiselle eritoten,  se kuinka siellä rauhanyhistyksellä kohdellaan näissä asioissa lapsia, nuoria ja naisia.  Kyllä se on satuttanut vierestä katsoa.  Ei nyt kovin läheltä,  mutta  erityisesti tuo raskas ikuinen jaksaminen,  kun voimia ei enää kertakaikiaan ole,   ja lapsissa on työtä ja lisää tulee.  

Armoton suhtautuminen ulkopuolella oleviin. (eivät muut uskovaiset ole mitään oikeita uskovaisia,  heitä ei rauhanyhdistyksen ulkopuolella  kertakaikkiaan ole!)  Siksi meillä ei ole mitään sanomista niihin asioihin. Ja hyväksikäyttötapaukset aivan oma luokkansa vielä.

Tv:ssä kerran joukko lestadiolaisia pohti näitä kysymyksiä.  Siinä toisaalta tuotiin kokemus siitä,  että muut liikkeessä tahdotaan maalata samalla värillä kuin nämä hyväksikäyttäjät,  ja  tahtovat siksi erottautua tuosta sakista kauas.  Sehän on ymmärrettävää.  Mutta liikkeenä olisi tietysti myös näytettävä miten otetaan vastuu oman organisaation reagoimisesta asiaan.  Ja että anteeksiantoa ei missään tapauksessa edellytetä hyväksikäytön kohteilta vaan asiat tuodaan valoon, ja   myös juridisen vastuun piirii.   Jotakin tämmöstä.

Samoin kuin katolisen kirkon kohdalla,  hyväksikäytön ja salailun syvemmät juuret kaipaavat...       siinä onkin miettimistä,  mitä? 



Vieras

#22967

24.10.2013 19:00




"Onpa ovela keino saattaa mikrosirutus laajassa mittakaavassa kansan keskuuteen ja totuttaa ajatukseen ihonsisäisistä mikrosiruista!"

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=8979


Vieras

#22968 Re: Re: Katse moraalin ytimeen...

24.10.2013 19:10

#22966: - Re: Katse moraalin ytimeen...

 

Minkä kuulet, unohdat. Minkä näet, muistat. Minkä teet, opit.

 

 

luterilainen

#22969 Ohi aiheen

24.10.2013 19:13

hieman aiheen ohi, mutta hyvä kun pitivät tiedotustilaisuuden Oulussa (SRK) ja käytäntöihin on tulossa muutoksia.
"Totuuden Henki johda sinä meitä etsiessämme valkeuden teitä..."

Vieras

#22970 Re:

24.10.2013 19:14

#22967: -


"Onpa ovela keino saattaa mikrosirutus laajassa mittakaavassa kansan keskuuteen ja totuttaa ajatukseen ihonsisäisistä mikrosiruista!"

 

Näinkö pitkällä jo ollaan!

 


Vieras

#22971 Re: Ohi aiheen

24.10.2013 19:23

#22969: luterilainen - Ohi aiheen

 

Luuletko, että lapset saisivat tästä lähtien olla rauhassa irstailta saarnaajaäijiltä? Että kaikesta päättävien ukkojen hyväveliverkosto väistyisi? Tai että naiset saisivat edes jonkinlaisen aseman vanhoillislestadiolaisuudessa. Tähän asti naiset ovat olleet pelkkiä synnytyskoneita ja perheväkivallan kohteita.

On vaikea uskoa minkäänlaiseen tilanteen parantumiseen.

 

 

 

 


Vieras

#22972 Re: Re: Ohi aiheen

24.10.2013 19:25

#22971: - Re: Ohi aiheen

 

 

Kun puu on kaatunut, katoavat sen varjot.

 

 


Vieras

#22973

24.10.2013 19:32

Henkilöllä, jolla on vähiten kokemusta, on eniten mielipiteitä.

Vieras

#22974 Re:

24.10.2013 19:32

#22967: -

Vähitellenhän tällainen mielipiteen muokkaus viedään eteenpäin muissakin asioissa. Kansa ei tajua ollenkaan taka-ajatusta, eikä tiedä, mihin ollaan viemässä.


Vieras

#22975 Re: Katse moraalin ytimeen...

24.10.2013 19:34

#22965: res.matr. - Katse moraalin ytimeen...


"homouden vastustajat tällä palstalla ja sen niin valmiit tuomitsijat täällä".......Ovat adressin kannattajia ja homot ja kannattajansa ovat adressin vastustajia, siitähän tämä vastakkain asettelu.
Lasten hyväksikäyttö ei ole hyväksyttävää missään, milloinkaan. Yleinen mielipide pakottaa kyllä SRK:ssa käsittelemään tämän, he varmaankin liikkeen sisällä hoitavat asiaa. En ole seurannut, onko Ev.lut papit ja piispat ottaneet asiaan kantaa.

Muuten, en tuomitse homoja  ja tiedät kyllä miksi... puolustan vain adressin asiaa ja perusteluja uskovana olen minäkin esittänyt.